Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Jakość skórki
nr katalogowy: 77283
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza sensoryczna – czy to na pewno takie trudne? Część 1. Jak zorganizować skutecznie funkcjonujący panel sensoryczny
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Czynniki wpływające na wyniki ocen sensorycznych
Urszula Dąbrowska
nr katalogowy: 71367
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Analiza sensoryczna w opracowywaniu nowych produktów
T. Kołczak
B.E. Kupiec
nr katalogowy: 6996
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Ocena sensoryczna
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 88785
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Intensywność wrażeń
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 75771
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Analiza sensoryczna z udziałem dzieci – wyzwania w projektowaniu nowych produktów
Monika Kosowska
nr katalogowy: 106579
OPAKOWANIE 2021-7
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 5.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 132607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Analiza sensoryczna wyrobów piekarskich
Robert Iwański
Marek Wianecki
Sylwia Łomaszewicz
nr katalogowy: 19010
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Metodyka oceny sensorycznej surowców i produktów młynarskich
nr katalogowy: 114141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Metody sensoryczne w kontroli jakości
Anna Wachowicz
nr katalogowy: 69072
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Tekstura żywności
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 25844
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Tekstura żywności Część II - Wybrane metody sensoryczne
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 35500
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie glukomannanu w produkcji żywności prozdrowotnej
Danuta Górecka
Krzysztof Dziedzic
Emilia Szafarz
Magdalena Szafarz
nr katalogowy: 94956
10.15199/65.2015.11.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Nowoczesna minimleczarnia na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim
nr katalogowy: 66720
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Bezpieczeństwo i jakość polskiej żywności po akcesji do UE - próba oceny
Marta Szyba
nr katalogowy: 84665
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Analiza sensoryczna – czy to na pewno takie trudne? Organizacja funkcjonowania pracowni analizy sensorycznej
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 147272
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Zarządzanie jakością sensoryczną w przemyśle piwowarskim Cz. 1. Wybór i selekcja kandydatów
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 44686
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Czy możliwe jest warzenie powtarzalnych piw w małych browarach?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 124002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
D jak dłonie, cz. 2 Używaj odpowiednich rękawic ochronnych.
nr katalogowy: 114847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Funkcjonalny i pokrzepiający napój kombucza - technologia otrzymywania oraz jakość sensoryczna i właściwości fizykochemiczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Klaudia Kulik
Magdalena Częścik
nr katalogowy: 96862
10.15199/64.2016.2.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Środki transportu w przemyśle mięsnym
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 131405
DOZÓR TECHNICZNY 2009-3
Analiza zużycia mechanicznego elementów podnoszenia wózków jezdniowych podnośnikowych
SłAWOMIR MIELCZAREK
nr katalogowy: 44234
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Tilt and vibration measurement of the remote objects using ZigBee communication
Bohdan BOROWIK
nr katalogowy: 53237
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Czynniki warunkujące wrażliwość sensoryczną
Urszula Dąbrowska
nr katalogowy: 70277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Ocena poziomu wymycia azotanów do wód podziemnych na przykładzie małych zlewni rolniczych z pogranicza Karpat
ANNA ŻUREK
nr katalogowy: 21536
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jednorazowe opakowania papierowe mogą mieć lepszy wpływ na środowisko niż opakowania wielokrotnego użytku
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 130572
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jednorazowe opakowania papierowe mogą mieć lepszy wpływ na środowisko niż opakowania wielokrotnego użytku
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 130572
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jednorazowe opakowania papierowe mogą mieć lepszy wpływ na środowisko niż opakowania wielokrotnego użytku
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 130572
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
OCENA RYZYKA I INNE ZADANIA SŁUŻBY BHP 9. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 97741
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
OCENA RYZYKA I INNE ZADANIA SŁUŻBY BHP 9. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 97146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
XIX Szkoła Technologii Fermentacji
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 116199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Walidacja metod sensorycznych do oceny produktów spożywczych
Justyna Czyrko
Diana Małgorzata Bruś
Patrycja Olszyńska
Monika Imierska
nr katalogowy: 90147
10.15199/65.2015.3.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-8
Konkretyzacja pojęcia ocena zgodności
Piotr Rogala
nr katalogowy: 3567
AURA 2004-2
OCENA EKOLOGICZNEGO STANU CIEKÓW (2)
Katarzyna Czoch
Krzysztof Kulesza
nr katalogowy: 450
OPAKOWANIE 2006-7
Ocena jakości dostaw papieru i tektury
Krystyna Szadowiak
nr katalogowy: 17926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-11
Właściwości akustyczne istniejących budynków wielkopłytowych
B. Szudrowicz
nr katalogowy: 2771
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Ocena zawartości tkanki tłuszczowej w półtuszach wieprzowych
Jan Szorc
nr katalogowy: 1588
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-7
Ocena ryzyka zawodowego (ratownik)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15611
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-8
Ocena ryzyka zawodowego (elektromonter)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15568
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-12
Ocena ryzyka zawodowego (rybak stawowy)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 22814
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-4
Problemy związane z oceną przyczepności powłok ochronnych
J. Bordziłowski
nr katalogowy: 17797
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Ocena ryzyka zawodowego (operator elektrodrążarki)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 341
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Ocena ryzyka zawodowego (stolarz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 312
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Ocena ryzyka zawodowego (przedstawiciel handlowy)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 280
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Ocena ryzyka zawodowego (archiwista)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 245
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Ocena ryzyka zawodowego (sprzątaczka)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 208
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Ocena ryzyka zawaodowego (szwaczka)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 172
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-2
Ocena ryzyka zawodowego (dekarz blacharz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 63
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Słomka Ocena ryzyka zawodowego (położna)
I. Romanowska
nr katalogowy: 15773
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-5
Ocena ryzyka zawodowego (instruktor higieny
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15690
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-6
Ocena ryzyka zawodowego (kamieniarz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15648
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 6: Czynniki fizyczne - karta oceny dla stolarza - cieśli
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 82044
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-6
Wyznaczanie immitancji i ocena odkształcającego charakteru dwójników pasywnych o okresowo zmiennych parametrach
Radosław KŁOSIŃSKI
nr katalogowy: 3791
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Ocena ryzyka zawodowego (operator belownicy)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 371
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Ocena ryzyka zawodowego (sprzątacz uliczny)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 137
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-1
Ocena ryzyka zawodowego (nauczyciel wychowania fizycznego)
L Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 23
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Ocena ryzyka zawodowego inspektora bhp (na przykładzie leśnictwa
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15848
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-11
Ocena ryzyka zawodowego (telefonistka w centrali międzymiastowej)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 21348
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Ocena ryzyka zawodowego (mechanik urządzeń wodnych)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 403
OPAKOWANIE 2005-3
Folie opakowaniowe w Polsce. Ocena aktualnej sytuacji
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 11122
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Słomka Ocena ryzyka zawodowego pracownik administracyjno-biurowy-referent
I. Romanowska
nr katalogowy: 15732
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Ocena ryzyka zawodowego (pracownik wykonujący dezynsekcję i deratyzację)
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 8324
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Badania zawiesin występujących w wodach powierzchniowych z wykorzystaniem granulometru laserowego
JANUSZ ŁOMOTOWSKI
EWA BURSZTA-ADAMIAK
MAGDALENA KĘSZYCKA
nr katalogowy: 21516
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-10
Ocena ryzyka zawodowego (pracownik socjalny w domach opieki społecznej)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 21310
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Ocena ryzyka zawodowego (palacz w kotłowni opalanej gazem)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 101
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Ocena ryzyka zawodowego placowy w skupie surowców wtórnych
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15810
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-2
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 7: Czynniki fizyczne - karta oceny dla dekarza - blacharza
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 82469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-2-3
Sterowanie topologią jako metoda efektywnego zarządzania zużyciem energii źródła prądowego w sieciach sensorycznych
Marcin Wawryszczuk
Marek Amanowicz
nr katalogowy: 68933
OPAKOWANIE 2011-8
Techniki pakowania pieczywa jako metoda przedłużania jego świeżości
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 61746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Właściwości sensoryczne pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77667
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
SENSORYCZNA DYSTRYBUCYJNA SIEĆ ROF PRZYSTOSOWANA DO PRACY W JEDNOSTKACH OPIEKI ZDROWOTNEJ
Zbigniew Zakrzewski
nr katalogowy: 93817
10.15199/59.2015.8-9.107
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Analiza sensoryczna – czy to na pewno takie trudne? (cz. 3) Metody analizy sensorycznej
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 147800
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Ekologiczna ocena cyklu życia wyrobów szklanych Porównanie oddziaływania na środowisko szkła płaskiego float i ręcznie formowanych wyrobów ze szkła kryształowego
RYSZARD ŚWIETLIK
STANISŁAWA MARCINISZYN
nr katalogowy: 70065
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
11. Ogólnopolska Konferencja miesięcznika ATEST: BHP 3.0 - Stosowanie procedur bezpiecznej pracy na podstawie oceny ryzyka.
nr katalogowy: 114554
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-10
Kategoria ryzyka i ocena poziomu ufności do zaplanowanych działań prewencyjnych
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 145439
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Ocena zagrożeń
nr katalogowy: 34092
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Ocena właściwości lepkosprężystych elastomeroasfaltów z dodatkiem upłynniacza pochodzenia roślinnego
Andrzej Plewa
nr katalogowy: 92577
10.15199/33.2015.07.28
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 16: Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 87874
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Ocena podatności WLAN na oddziaływanie środowiskowe
Marian WRAŻEŃ
Waldemar GRABIEC
nr katalogowy: 46288
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
BHP 3.0 - STOSOWANIE PROCEDUR BEZPIECZNEJ PRACY NA PODSTAWIE OCENY RYZYKA 11. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 115705
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
BHP 3.0 - STOSOWANIE PROCEDUR BEZPIECZNEJ PRACY NA PODSTAWIE OCENY RYZYKA 11. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 115275
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
BHP 3.0 - STOSOWANIE PROCEDUR BEZPIECZNEJ PRACY NA PODSTAWIE OCENY RYZYKA 11. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 114857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Sprawna ocena
JOANNA SADLOK-LONC
nr katalogowy: 31188
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-2
Ocena kompozytów stosowanych do wytwarzania rur Ocena kompozytów stosowanych do wytwarzania rur
Andrzej Bełzowski
nr katalogowy: 32944
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-11
Ekobilansowa ocena procesów eksploatacyjnych obiektów technicznych
Zbigniew Kłos
Jędrzej Kasprzak
nr katalogowy: 31572
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-4
Co nowego w polskim klubie forum iso 9000
Henryk Piekut
nr katalogowy: 25307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Walne Zebranie Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP - ocena 2008 roku, zmiana Statutu
Stefan Bartnik
nr katalogowy: 44973
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Ocena bezpieczeństwa pożarowego elewacji
Michał Wieczorek
Krzysztof Nosal
nr katalogowy: 122908
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-2
Diagnostyka obiektów budowlanych
Lesław Brunarski
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 57502
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Ocena praktyk wyboru firm składujących mięso
nr katalogowy: 33854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Grupa programów behapowskich
Robert Kozela
nr katalogowy: 32009
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Uproszczona ocena ryzyka przy narażeniu na czynniki chemiczne (cz. II)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 34722
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Wpływ wybranych elementów wyposażenia na stan techniczny mostów
Adam Kaszyński
nr katalogowy: 25894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Atmosfery wybuchowe ocena ryzyka
nr katalogowy: 84955
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Wydarzenia
nr katalogowy: 52345
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Marynowanie surowców mięsnych
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska -Kapituła
Iwona Zadroga
Ryszard Żywica
Adam Więk
Joanna K. Banach
nr katalogowy: 109013
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Dyrektywy medyczne
Agnieszka Wiktorowska-Jezierska
nr katalogowy: 79111
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analiza natężenia pola elektrycznego w wielkoprądowych układach stykowych na przykładzie uziemnika szybkiego
Stanisław KULAS
Łukasz KOLIMAS
nr katalogowy: 36548
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Ocena zespolenia warstw betonowych w przedsionku mroźni
Łukasz Sadowski
nr katalogowy: 102345
10.15199/33.2016.11.52
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-7-8
XIX Międzynarodowe Targi Maszyn i Urządzeń dla Wodociągów i Kanalizacji WOD-KAN 2011
nr katalogowy: 61120
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Europejska Ocena Techniczna dla gontów bitumicznych firmy IZOHAN
nr katalogowy: 97479
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Ocena działania otworów montażowych w paroizolacjach
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 137645
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Ocena działania otworów montażowych w paroizolacjach
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 137645
OPAKOWANIE 2014-11
Ocena cyklu życia produktu korzystna dla środowiska
VESA PUOSKARI
nr katalogowy: 87893
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-12
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 17- Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich - ciąg dalszy
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 88547
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 2: Karta oceny ryzyka (cd.), ocena ryzyka dla czynników biologicznych
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102509
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-7
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 77689
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Poradnik ochrony przeciwpożarowej (cz. 33)
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 136122
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 108954
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 109722
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-11-12
Środowiskowa analiza cyklu życia w przemyśle garbarskim
RYSZARD ŚWIETLIK
ARTUR MOLIK
nr katalogowy: 64844
SZKŁO I CERAMIKA 2011-6
Ocena cyklu życia przemysłu szklarskiego w Polsce
Anna Henclik
Joanna Kulczycka
nr katalogowy: 64346
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-9
"Ocena ryzyka i inne zadania służby bhp" 9. Ogólnopolska konferencja miesięcznika ATEST
nr katalogowy: 100807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Rheometric measurements and sensory analysis of some cosmetics Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków
Joanna Płocica
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Paweł Turek
nr katalogowy: 95886
10.15199/62.2015.12.8
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
BEZPRZEWODOWA PLATFORMA DO POMIARU TĘTNA I SATURACJI SpO2 PRACOWNIKÓW ZATRUDNIONYCH W WYROBISKACH GÓRNICZYCH
Michał Kowal
Sławomir Kubal
Piotr Piotrowski
Kamil Staniec
nr katalogowy: 101812
10.15199/59.2016.6.88
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Interaktywna sonifikacja obrazów dla niewidomych - badania pilotażowe
Izabela BOROWIECKA
Piotr SKULIMOWSKI
Michał BUJACZ
Andrzej RADECKI
Paweł STRUMIŁŁO
nr katalogowy: 100514
10.15199/48.2016.09.26
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Pracownik myjni Część 2- Karta oceny ryzyka
nr katalogowy: 95596
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Próba zastosowania oceny porównawczej produktów handlowych w celu uzyskania lepszej poprawności wyników analizy sensorycznej
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 121986
10.15199/65.2019.8.6
metoda sensoryczna
analiza porównawcza
wyniki fałszywie dodatnie i fałszywie ujemne
parametry czułości i selektywności
parametry poprawności
sensory method
comparative analysis
false-positive and false-negative results
parameters of sensitivity and selectivity
parameters of corectness
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-11
Nie ma jednej oceny ryzyka
Robert Kozela
nr katalogowy: 72592
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Prognozowanie zawilgocenia izolacji celulozowej transformatorów na postawie wyników analizy statystycznej danych pomiarowych. Program "Ocena zawilgocenia transformatorów"
Hubert MORAŃDA
nr katalogowy: 55808
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
16-18 listopada 2016 r. Jastrzębia Góra Hotel ASTOR Zapraszamy!
nr katalogowy: 100094
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Ocena konwertera katalitycznego przez system OBDII/EOBD (cz. 6)
Stefan Myszkowski
nr katalogowy: 135837
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 104894
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Pilot śmigłowca
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 54744
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 104443
CHŁODNICTWO 2008-8
Skrócona ocena procesu blanszowania, zamrażania, przechowywania i rozmrażania borowika szlachetnego i opieńki miodowej na podstawie zmiany ich wybranych cech fizycznych
ŁUKASZ STADNIK
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 37310
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 5: Czynniki fizyczne - karta oceny dla prac malarsko- -szpachlarskich
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 81206
OPAKOWANIE 2013-5
Ocena cyklu życia (LCA) toreb handlowych wielokrotnego i jednorazowego użytku
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
KONRAD NOWAKOWSKI
MAŁGORZATA GROCHOCKA
nr katalogowy: 76628
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-2
Wybrane problemy dotyczące oceny technicznej obiektów budowlanych
Justyna Sobczak-Piąstka
Magdalena Lachowicz
Adam Podhorecki
nr katalogowy: 130515
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-1
Praktyczna metoda oceny jakości styropianu na rynku budowlanym
Andrzej Kaputa
Jan Mamczur
nr katalogowy: 65254
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Analiza intensywności uszkodzeń budynków typu halowego
Karol Firek
nr katalogowy: 98302
10.15199/33.2016.05.32
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Mechanik samochodowy, konserwator Część 3- Karta oceny ryzyka (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 90607
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Monitorowanie i ocena stanu transformatorów
nr katalogowy: 40878
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Ocena nasycenia skał zbiornikowych
Jadwiga Zalewska
nr katalogowy: 72793
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Wydarzenia
nr katalogowy: 71641
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Listy do redakcji - "Oceniać czy nie oceniać?" - odpowiedź autorki
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 59002
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Przy doborze środków ochrony indywidualnej najważniejsza jest ocena ryzyka
nr katalogowy: 134300
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Poradnik ochrony przeciwpożarowej (cz. 33)
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 136122
SZKŁO I CERAMIKA 2014-5
Ocena środowiskowa technologii wytwarzania proppantu na podstawie analizy LCA - analiza porównawcza
STANISŁAW SERKOWSKI
JERZY KOROL
nr katalogowy: 87107
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Koncepcja i metody środowiskowej oceny technologii
Beata MICHALISZYN
Janusz KRUPANEK
nr katalogowy: 94692
10.15199/46.2015.11.2
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Ocena jakości zbiorów w Brazylii
nr katalogowy: 129578
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Ocena jakości zbiorów w Brazylii
nr katalogowy: 129578
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-12
Ocena podatności sufitów napinanych na wzrost mikroorganizmów
Anna Wiejak
Alicja Abram
nr katalogowy: 111230
10.15199/33.2017.12.04
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Czy ocena ryzyka jest zbędna?
Robert Kozela
nr katalogowy: 113781
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-2
Ocena przepływu powietrza z nawiewnika wentylacji indywidualnej za pomocą termowizji
MARTA CHLUDZIŃSKA
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 49632
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2008 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Odpowiedź na sprostowanie "Krajowy rynek soków pomarańczowych "ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" nr 6/2014
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 87255
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-6
Inspekcja i ocena systemu klimatyzacji budynków w aspekcie wymagań normy PN-EN 15240
MARIAN Rubik
nr katalogowy: 44793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 44464
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2009 roku
Jadw iga Rothkaehl
nr katalogowy: 49095
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH