Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-7-8
Zarys wodolecznictwa
Ryszard Paruszewski
nr katalogowy: 27977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Chleb a nasze zdrowie
nr katalogowy: 40321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Dietetyczne produkty skrobiowe
JOANNA LE THANH
GRAŻYNA LEWANDOWICZ
nr katalogowy: 29254
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Pionierskie markery diagnostyczne
nr katalogowy: 123557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Priorytetowe obszary badawcze (POB) Politechniki Śląskiej – zapraszamy do współpracy
nr katalogowy: 137984
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Determination of acetone in exhaled air by differential ion mobility spectrometry Oznaczanie acetonu w wydychanym powietrzu za pomocą różnicowej spektrometrii mobilności jonów
Michał Ceremuga
Władysław Harmata
Katarzyna Wertejuk
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 96178
10.15199/62.2016.1.15
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Życie z cukrzycą
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 98898
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Konferencja Wellness nowe kierunki w odżywianiu
Bohdan Achremowicz
Alicja Siuta
nr katalogowy: 64630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-2
Od Redakcji
Jacek Kijeński
nr katalogowy: 20501
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-3
Infrastruktura wodociągowa w Polsce
MIROSŁAW GORCZYCA
nr katalogowy: 9241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
AURA 2006-9
JEZIORKO IMIELIŃSKIE - ZAGROŻONA PERŁA PRZYRODY
Stanisław Abramczyk
nr katalogowy: 15859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 114693
OPAKOWANIE 2016-2
Bezcenna pewność
nr katalogowy: 96974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. II
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 97374
10.15199/65.2016.3.4
AURA 2015-2
Postawy proekologiczne okiem polskiego seniora
Katarzyna Kołaczyńska
nr katalogowy: 89320
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-9
Tort dla piętnastu
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 35173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wykorzystanie algorytmu kompresji sygnału mowy MP-LPC do modelowania przebiegu fonokardiograficznego
Grzegorz REDLARSKI
Dawid GRADOLEWSKI
nr katalogowy: 76297
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Cinnamic acid and its hydroxy derivatives. Synthesis and application. Kwas cynamonowy i jego hydroksypochodne. Synteza i praktyczne zastosowanie
Urszula Guzik
Katarzyna Hupert-Kocurek
Piotr Siupka
Danuta Wojcieszyńska
nr katalogowy: 75915
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Ryzyko i zagrożenie w polu elektromagnetycznym - krytyczna analiza pojęć
Andrzej KRAWCZYK
Katarzyna CIOSK
Barbara GROCHOWICZ
nr katalogowy: 88901
10.15199/48.2015.01.36
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-8
SI w medycynie – wyzwania i dylematy
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 144579
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-3
Dwuinterferometryczny czujnik światłowodowy w konfiguracji Sagnac-Sagnac w jednym włóknie optycznym
MAREK ŻYCZKOWSKI
nr katalogowy: 24674
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-7
Badania zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 27660
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Choroba Hashimoto
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141114
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Owoce i warzywa wspierane przez UE w walce z otyłością
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 34158
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Badanie zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 97133
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 118454
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-24-25
Efektowne czy efektywne?
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 81649
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-8
Mówią prezesi FSNT-NOT:
Aleksander KOPEĆ
nr katalogowy: 90697
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-3
Mądra równowaga
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 147907
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
GOSPODARKA WODNA 2013-8
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 78410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Wynagrodzenie za czas choroby
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 66774
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
AURA 2009-7
Lekcja Rospudy
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 45523
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-3
Zardzewiały klucz
nr katalogowy: 41547
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Badanie przyczyn i okoliczności zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 98460
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Odszkodowania przysługujące w razie wypadku lub choroby pozostających w związku ze służbą
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 84961
AURA 2005-11
TAJEMNICE ZDROWIA PTASIA GRYPA, WŚCIEKŁE KROWY I NIE TYLKO
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Jakość mikrobiologiczna żywności w Polsce
Bożena Windyga
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 50146
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Pierwowzór systemu przemian jakościowych
Romuald KOLMAN
nr katalogowy: 47635
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Wyższe kwoty jednorazowego odszkodowania
nr katalogowy: 137498
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-7
Choroby zawodowe
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 92298
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
"Bluetongue" choroba niebieskiego języka
Henryk Lis
nr katalogowy: 24905
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-8
Choroby zawodowe - zdobycz cywilizacji
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 28947
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-2
Pojęcie choroby zawodowej
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 24274
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Chemiczne środki ochrony roślin
Anna Maria Majewicz
nr katalogowy: 48678
AURA 2012-8
Nieodzowny składnik pokarmu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69875
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Nauka z biznesem
nr katalogowy: 72806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Jak zwolnić chorego pracownika? - część II
nr katalogowy: 27085
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 99544
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-9
Kontrola zwolnień lekarskich
Piotr Wąż
nr katalogowy: 38274
AURA 2007-2
Ochrona tradycyjnych odmian drzew owocowych i starych sadów przydomowych na terenie PKWŁ
nr katalogowy: 24027
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Choroby skóry związane ze środowiskiem pracy
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 150544
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Ch jak choroby zawodowe
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 132797
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Kwoty jednorazowych odszkodowań
nr katalogowy: 142603
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-10
Na bieżąco...
nr katalogowy: 116178
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-3
Wypadki przy pracy i choroby zawodowe – nowe kwoty odszkodowań
nr katalogowy: 147685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Atak prionów
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 81037
AURA 2018-11
Zmiany klimatu a zdrowie człowieka
Piotr Skubała
nr katalogowy: 117035
10.15199/2.2018.11.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 53317
AURA 2018-7
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 114804
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132000
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Wyższe kwoty jednorazowego odszkodowania
nr katalogowy: 137498
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
Implementacja systemu diagnostyki choroby Parkinsona
Bożena Dobrowiecka
Witold Kornacki
Tadeusz Kozłowski
Włodzimierz Mocny
Marek Pikiel
Jerzy Zając
nr katalogowy: 76201
GOSPODARKA WODNA 2013-6
Rzeki dla regionów - czy stać nas na projekty cywilizacyjne?
PIOTR CAŁBECKI
nr katalogowy: 77155
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Choroby neurologiczne a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116352
AURA 2012-10
Epidemie wczoraj, dziś i jutro
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 71252
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Nie zapomnij o... Alzheimerze
Irena Fober
nr katalogowy: 64477
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Pośmiertne odszkodowanie z tytułu choroby zawodowej
nr katalogowy: 51857
AURA 2009-2
RECENZJE
KINGA BONENBERG
nr katalogowy: 41381
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-14
Azor, twój brat
Irena Fober
nr katalogowy: 53131
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-10
Dzień po dniu społeczeństwa informacyjnego
nr katalogowy: 59769
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Choroby zawodowe i związane z pracą
nr katalogowy: 104891
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Produkty pełnoziarniste Część III. Błonnik
LESZEK MOŚCIKI
AGNIEZKA WÓTOWICZ
nr katalogowy: 44454
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Nadgryzione zdrowie?
nr katalogowy: 126709
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
System pomiarowy do rejestracji drżeń parkinsonowskich
Tomasz ĆWIK
Cezary CIANCIARA
Piotr PIWOWAR
nr katalogowy: 84468
10.12915/pe.2014.05.030
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
System diagnostyczny dla oceny sztywności kończyn w terapii choroby Parkinsona
Bożena Dobrowiecka
Witold Kornacki
Tadeusz Kozłowski
Marek Pikiel
Tomasz Wódka
Włodzimierz Mocny
nr katalogowy: 70160
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-8-9
System zdalnego nadzoru chorych na astmę
Marcin Wiśniewski
Tomasz Zieliński*
Marek Natkaniec
Janusz Gozdecki
Krzysztof Łoziak
Katarzyna Kosek-Szott
Szymon Szott
nr katalogowy: 61761
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Wpływ procesów technologicznych na rozwój astmy zawodowej
Anna Stasiak-Barmuta
Piotr Barmuta
nr katalogowy: 61322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Przedsiębiorca choruje - czy warto się ubezpieczać? Ulgowe składki dla nowych firm
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 104264
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 100364
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-7-8
Uzdrowisko Duszniki - Zdrój. Leczenie akupresurą
nr katalogowy: 8827
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
"Chemia cementu i betonu"
nr katalogowy: 61603
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-1
Kazimierza Szpotańskiego patriotyzm jutra
nr katalogowy: 89010
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-2
Nieprzedawniające się roszczenia
nr katalogowy: 41622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Leczenie żywieniowe w zespole chorób celiaktycznych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 47101
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Skin protectors and their role in preventing skin diseases Środki ochrony skóry i ich rola w zapobieganiu chorobom zawodowym
Agnieszka Kulawik-Pióro
Emilia Lament
nr katalogowy: 91668
10.15199/62.2015.6.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-6
LISTY
nr katalogowy: 15635
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-2
Spacerkiem z inżynierem
Irena Fober
nr katalogowy: 12922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Informacje biznesowe WYDARZENIA
nr katalogowy: 95684
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Znikający pacjent
nr katalogowy: 126710
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-2
Ukryte choroby zawodowe
Andrzej Rabenda
nr katalogowy: 41
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Robot diagnozuje padaczkę
nr katalogowy: 137986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 22927
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Występowanie alergii u piekarz
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 19120
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
PIS w liczbach
J. Knyziak
nr katalogowy: 352
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Choroby zawodowe w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 16685
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-8-9
Telekomunikacja a osoby niepełnosprawne
Maria MOLGA
nr katalogowy: 13538
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Gdy pracodawca choruje
joa
nr katalogowy: 7960
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Dermatozy w przemyśle - przyczyny, skutki i zapobieganie
Magdalena Szulc-Dajerling
nr katalogowy: 112032
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Kleszcze coraz groźniejsze
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 53182
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Zakaźne choroby zawodowe w Polsce
Barbara Otto
nr katalogowy: 143
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Medycyna morska i tropikalna
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 7951
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
O afrykańskim pomorze świń
Henryk Lis
nr katalogowy: 85164
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Bezpieczna moda na lato! Czy zagości w Polsce
J. Alvarez
nr katalogowy: 13878
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Może zginiemy, lecz konferujemy
Marek Bielski
nr katalogowy: 115132
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-20-21
Kazimierz Szpotański
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 62980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
AURA 2004-2
MNIEJ CHOLESTEROLU, MNIEJ CUKRU, WYDAWNICTWA INSTYTUTU NA RZECZ EKOROZWOJU
nr katalogowy: 458
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Benserazyd - lek wspomagający w terapii choroby Parkinsona. Synteza związku o wysokiej czystości
Oliwia Zegrocka-Stendel
nr katalogowy: 20446
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Grecka dieta śródziemnomorska w praktyce
A. Cichocka
nr katalogowy: 6999
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-11
Komentarze Środki ochrony skóry. Zastosowanie, wymagania, certyfikacja
Joanna Kurpiowska
Jolanta Liwkowicz
Krzysztof Benczek
nr katalogowy: 6678
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-24
Zdrowa Rzeczpospolita
Irena Fober
nr katalogowy: 117012
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
PERSONALIA
nr katalogowy: 81302
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
Odprawa pośmiertna
nr katalogowy: 65720
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Bhp w oczyszczalniach ścieków
Dariusz Tyrka
nr katalogowy: 69371
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-3
Wykorzystanie światła niebieskiego do diagnostyki nowotworów i stanów przednowotworowych
A. Bednarkiewicz
P. Gacek
J. Jaroński
nr katalogowy: 16460
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-6
Dlaczego hałas powoduje wciąż choroby zawodowe
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 8054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii jako element profilaktyki chorób układu krążenia
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
Agnieszka Jarosz
nr katalogowy: 124147
10.15199/65.2019.12.7
nutraceutyki
choroby układu krążenia
dyslipidemia
działanie prozdrowotne
nutraceuticals
cardiovascular diseases
dyslipidemia
pro-health influence
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Gorąca linia. Przyczyny rozwoju i czynniki zapobiegające występowaniu w pieczywie lasecznika ziemniaczanego (Bacillus subtilis)
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 19123
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Kwoty jednorazowych odszkodowań
nr katalogowy: 142603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Procedury w USA na wypadek epidemii ASF
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-10
Ochrona pracowników podczas usuwania azbestu
nr katalogowy: 116185
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Opracowanie metody klinimetrii objawów choroby Parkinsona i budowa internetowej bazy danych
M. Ślusarczyk
Z. Dunajski
W. Pakszys
nr katalogowy: 1204
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Bardzo krótki oddech
Irena Fober
nr katalogowy: 113963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kto utworzy bibliotekę sztuki kulinarnej?
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 53163
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Włośnica ciągle groźna
Lech Rak
nr katalogowy: 29833
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Evaluation of the risk of occupation a diseases caused by electromagnetic field generated by extra-high voltage electric installations
Yevgeni A. BONDARENKO
Vasyl M. KUTIN
Maryna V. KUTINA
Assel MUSSABEKOVA
Konrad GROMASZEK
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 105438
10.15199/48.2017.05.24
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Borelioza to wciąż problem, cz. 2
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 109393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Nowoczesne metody otrzymywania szczepionek z użyciem technik inżynierii genetycznej i białkowej
JOLANTA KUROPATWA
MAREK SAWICKI
nr katalogowy: 107147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Jak zwolnić długotrwale chorego?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 82187
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Choroby zawodowe pracowników w przetwórstwie mięsa
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 83745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Skuteczny i bezlitosny
nr katalogowy: 25735
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-7
Profilaktyka alergii zawodowej
Tomasz Wittczak
nr katalogowy: 27642
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-21
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 40576
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Na bieżąco...
nr katalogowy: 25981
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
Angiogeneza nowotworów jako obiekt sterowania
Andrzej ŚWIERNIAK
Grzegorz GALA
Alberto d'ONOFRIO
Alberto GANDOLFI
nr katalogowy: 34377
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Uszczerbek na zdrowiu
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 34067
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-3
Czosnek - cała prawda
nr katalogowy: 33295
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Produkty zbożowe a choroby celiaktyczne
KAROlINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 32429
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-19
Lekarz
Irena Fober
nr katalogowy: 30924
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Redakcja odpowiada - Usprawiedliwianie nieobecności w pracy
nr katalogowy: 25994
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Co piszą inni
nr katalogowy: 25376
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-3
Obowiązki pracodawcy związane z chorobami zawodowymi
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 24840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 24753
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-1
Historia bez złudzeń
nr katalogowy: 23461
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Robot diagnozuje padaczkę
nr katalogowy: 137986
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Metody cyfrowej analizy świstów u chorych na Astmę
MARCIN WIŚNIEWSKI
TOMASZ ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 56711
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132000
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Estymacja parametrów drżeń Parkinsona przy użyciu spektralnej analizy sygnału pomiarowego
JERZY KERN
WITOLD KORNACKI
nr katalogowy: 33941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Chleb źródłem zdrowia
ANNA DIOWKSZ
nr katalogowy: 31730
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Za wypadki płaci pracodawca
Robert Kozela
nr katalogowy: 37576
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
ALHAT - noszony rejestrator oddechu dla alergików
PIOTR MARCHEWKA
nr katalogowy: 34630
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-8
Znamię choroby
Irena Fober
nr katalogowy: 25352
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Analiza zmian nacisku pióra podczas rysowania spirali Archimedesa za pomocą tabletu graficznego przez osoby zdrowe i pacjentów z chorobą Parkinsona
Małgorzata AUGUSTYN
nr katalogowy: 149524
10.15199/48.2024.07.23
spirala Archimedesa
tablet graficzny
analiza zmienności nacisku
miary statystyczne
Archimedes spiral
graphic tablet
pressure variability analysis
statistical measures
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH