Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-10
Wycena nieruchomości w warunkach silnie zmieniającego się rynku
EWA KUCHARSKA-STASIAK
nr katalogowy: 30407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Marketing żywności ekologicznej
BOGNA PILARCZYK
nr katalogowy: 40050
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Reorientacja rynkowa przedsiębiorstw materiałów budowlanych
Zenon Kierczyński
nr katalogowy: 10531
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-8
Marketing partnerski na rynku produktów hutniczych
PRZEMYSŁAW MUSIAŁ
nr katalogowy: 29066
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Tribio – najnowsza zrównoważona marka na rynku
nr katalogowy: 137416
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Nowoczesne piece firmy Europa
nr katalogowy: 33746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Nowoczesne piece firmy Europa
nr katalogowy: 37749
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Tribio – najnowsza zrównoważona marka na rynku
nr katalogowy: 137416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-3
Krajowy rynek odzieży i jego klienci
Ewa Grandys
Andrzej Grandys
nr katalogowy: 83196
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-10
Bezpiecznie i ciepło z termoizolacją PIR firmy EcoTherm
nr katalogowy: 30624
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 125857
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Sieć czujników bezprzewodowych oparta na standardzie 802.15.4*
DARIUSZ ELJASZ
PIOTR POWROŹNIK
nr katalogowy: 33481
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Bezglutenowe wypieki na rynku amerykańskim
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 86250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Strategie internacjonalizacji przedsiębiorstw w kontekście zachowań nabywców żywności
Michał Kociszewski
Joanna Szwacka-Mokrzycka
nr katalogowy: 42534
OPAKOWANIE 2008-7
Wydział Opakowań Giętkich do Artykułów Konsumpcyjnych Grupy Mondi (Mondi Consumer Flexibles) ustanowił nowy standard wygody dla opakowań pożywienia dla zwierząt domowych
nr katalogowy: 36889
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-6
Rejestr cen i wartości nieruchomości jako źródło danych w procesie wycen
Jacek ZYGA
nr katalogowy: 114067
10.15199/50.2018.6.1
rejestr cen i wartości
bazy danych
ceny nieruchomości
prices and values register
databases
real estate prices
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
MODA na MINI...
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 62785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-1
Nowa generacja w technologii maszyn wiążących
nr katalogowy: 124666
OPAKOWANIE 2014-3
Zaawansowana technologia w aplikatorach do klejów termotopliwych
nr katalogowy: 83297
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-9
Powracająca tradycja.Tynki zawierające wapno
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 46956
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-6
Spawarka impulsowa TracyTec TTW-800
Piotr Sopata
nr katalogowy: 99410
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
TRENDS CONCERNING PACKAGING INTENDED FOR COSMETICS
Aleksandra Bryk
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 139969
10.15199/180.2022.3.3
cosmetic packaging
properties
type
opakowania na kosmetyki
ich cechy
rodzaj
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
TRENDS CONCERNING PACKAGING INTENDED FOR COSMETICS
Aleksandra Bryk
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 139969
10.15199/180.2022.3.3
cosmetic packaging
properties
type
opakowania na kosmetyki
ich cechy
rodzaj
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
MultiTherm Neo nowoczesne materiały, efektywniejsze ocieplenie
nr katalogowy: 49258
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-9
Miedziana (r)ewolucja w akumulatorach
nr katalogowy: 46875
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-1
Wpływ niskotemperaturowej obróbki termicznej w różnych mediach na wybarwialność włókien poliakrylonitrylowych
EWA MARCZAK
PIOTR MARCZAK
nr katalogowy: 41048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Kształcenie młodych cukierników w zakładzie
nr katalogowy: 41661
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Technologia w trosce o kobiece samopoczucie
nr katalogowy: 48873
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań jednostkowych w tworzeniu wyobrażeń o produkcie
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 46559
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Papier wobec wyzwań przyszłości
nr katalogowy: 46480
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-4
Kasetony elewacyjne
Piotr O. Korycki
nr katalogowy: 131319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Architektura typoszeregu systemów zgrzewania ultradźwiękowego z cyfrową analizą sygnałów sprzężenia zwrotnego
PIOTR KLUK
nr katalogowy: 45479
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Wiedza "praktyczna" i "teoretyczna"
Jan FAZLAGIĆ
nr katalogowy: 41776
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Produkcja roślinnych alternatyw mięsnych przy wykorzystaniu techniki inżynierii tkankowej
PIOTR JANISZEWSKI
nr katalogowy: 148323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 113423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Jakość ziarna zbóż i przetworów - pojęcie wieloznaczne; interpretacja, konsekwencje, perspektywy
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 52049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Branża młynarska w Szwajcarii
nr katalogowy: 113061
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-1
Wielkoformatowy gres porcelanowy XXL - produkt XXI wieku
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 97423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-11
Po lskie mity wynalazcze
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 59811
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Skutki likwidacji kwot mlecznych
Piotr Szajner
nr katalogowy: 83233
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aktualne problemy polskiego mleczarstwa
Piotr Szajner
nr katalogowy: 63155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Światowy handel przetworami warzywnymi
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 91992
10.15199/65.2015.6.1
OPAKOWANIE 2004-1
Dzień ze sprytnymi opakowaniami
Peter Harrop
nr katalogowy: 3118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Przyjęto definicję piwa istotnie przywracającą zapisy z nieobowiązującej Polskiej Normy PN-A-79098:1995
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pieczywo - forma walki z chorobami cywilizacyjnymi
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-10
Wpływ doboru elementów półprzewodnikowych na charakterystyki przetwornicy boost
Janusz Zarębski
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 63244
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Estetyka w nowoczesnej prefabrykacji betonu
Andrzej Wójcik
nr katalogowy: 117066
10.15199/33.2018.11.08
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Xella Polska Sp. z o.o. pionier energooszczędnych rozwiązań w budownictwie
nr katalogowy: 63817
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Produkt firmowy - co mówią fachowcy
nr katalogowy: 54819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka wybranych odmian pszenicy uprawianych w Niemczech
nr katalogowy: 106428
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-2-3
Media elektroniczne po cyfrowym przełączeniu telewizji naziemnej w Polsce
Andrzej Zieliński
nr katalogowy: 82652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Polifenole w żywności Wpływ na cechy organoleptyczne żywności
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44560
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ochrona znaku towarowego i wzoru przemysłowego
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 85714
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-2
PIERWOTNE I WTÓRNE ŹRÓDŁA POZYSKIWANIA RENU
AGNIESZKA SOBIANOWSKA-TUREK
WOJCIECH SATORA
ARTUR STAROWICZ
PAWEŁ GAMBAL
nr katalogowy: 96833
10.15199/67.2016.2.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-1
Materiały termoizolacyjne na bazie aerożeli
Barbara Pietruszka
Robert Geryło
nr katalogowy: 57783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wstęp do budowy modeli prognozujących ceny zboża i produktów zbożowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 118727
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
W trosce o polski chleb
Adam Melkowski
nr katalogowy: 134800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Dlaczego warto wybrać profesjonalny tłuszcz do smażenia wyrobów cukierniczych?
Sylwia Onacik-Gür
nr katalogowy: 135322
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-9
Automat APZplus przeznaczony do pracy w dowolnych układach rozdzielni, wykonujący przełączenia szybkie
Rudolf Głowocz
Michał Rzeźniczek
nr katalogowy: 144879
10.15199/74.2023.9.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-4
Jakość informacji na rynku nieruchomości w Polsce
Izabela RĄCKA
nr katalogowy: 105071
10.15199/48.2017.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Sektor mleczarski w Polsce problemy i perspektywy
Piotr Szajner
nr katalogowy: 53787
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-2
NOMINACJE - KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2016
nr katalogowy: 99110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Węzłowe i strefowe rozwiązania modelu rynku energii elektrycznej
Maksymilian PRZYGRODZKI
Rafał GWÓŹDŹ
Łukasz WAKULIŃSKI
nr katalogowy: 122724
10.15199/48.2019.10.21
rynek energii elektrycznej
model strefowy
model węzłowy
koszty funkcjonowania systemu.
electricity market
zonal model
nodal model
system operation costs.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nowe szczepy bakterii o właściwościach probiotycznych
Dorota Zielińska
Anna Rzepkowska
Aleksandra Ołdak
Aleksandra Szydłowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102270
10.15199/65.2016.11.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
GOSPODARKA WODNA 2010-9
Marek Madeyski 1948-2009
nr katalogowy: 54561
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-1
ABC kolorowej certyfikacji
Krzysztof Żmijewski
nr katalogowy: 57771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
Producenci farb polecają
nr katalogowy: 70792
OPAKOWANIE 2017-4
S10 - rewolucja w opakowaniach
nr katalogowy: 105185
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-3
Szkło we wnętrzach
Marek Sowula
nr katalogowy: 86339
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Szanse i zagrożenia rozwoju branży stolarki budowlanej
Beata Tomczak
nr katalogowy: 100223
10.15199/33.2016.08.07
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-7
Wspomnienie o prof. dr. hab. inż. Marku Madeyskim
Koleżanki i Koledzy
nr katalogowy: 52930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-4
Analiza technik biometrycznych do uwierzytelniania osób
Mirosława Plucińska
Jarosław Wójtowicz
nr katalogowy: 83725
10.15199/ELE-2014-015
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Ekologiczny chów świń
Mariusz Soszka
nr katalogowy: 83131
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Możliwości poprawy procesów w grupie zakupowej na rynku B2B w Polsce
Piotr SOSNOWSKI
nr katalogowy: 94694
10.15199/46.2015.11.4
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-5
Analiza cech rynkowych i ich wag na rynku nieruchomości gruntowych
MONIKA MALETA
WOJCIECH WILKOWSKI
nr katalogowy: 91396
10.15199/50.2015.5.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-2
Wielofunkcyjne dzianiny dwuwarstwowe na odzież o właściwościach barierowych
JOLANTA JANICKA
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
ELŻBIETA MIELICKA
AGNIESZKA WALAK
IZABELA OLEKSIEWICZ
VIOLETA JARZYNA
nr katalogowy: 89715
10.15199/60.2015.2.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Optymalna technologia oświetleniowa
Leszek LENIARSKI
nr katalogowy: 59110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Zarządzanie pracownikami - Przywództwo (4) Charakter menedżera: elastyczne uczenie się i uczenie innych
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 115176
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-5
Innowacyjna technologia na rynku gospodarki odpadami niebezpiecznymi
Agata Sikorska
nr katalogowy: 76437
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Diagnostic feature selection for efficient recognition of different faults of rotor bars in the induction machine
Jarosław KUREK
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 49735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Stalowe cylindry Yankee w maszynach do produkcji tissue
Jörg Bauböck
nr katalogowy: 42444
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Praktyczne aspekty wdrażania systemów biometrycznych. Część 2. Czynniki decydujące o wartości współczynnika fałszywego odrzucenia
ELŻBIETA GOMULSKA
nr katalogowy: 56724
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-3
Konstruowanie: sztuka, nauka czy rzemiosło?
ZBIGNIEW OSIŃSKI
nr katalogowy: 125407
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Badanie przekaźników elektroenergetycznych
Adam SMOLARCZYK
nr katalogowy: 3911
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Aktualne trendy rozwojowe łożysk nadprzewodzących
Ryszard PAŁKA
nr katalogowy: 11820
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Identyfikacja pracownika z przedsiębiorstwem
Izabella Szudrowicz
nr katalogowy: 84663
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-12
Istota i cechy charakterystyczne finansowania działalności przy wykorzystaniu funduszy "venture capital" Cz. 1
RAFAŁ JÓŹWICKI
PAWEŁ TRIPPNER
nr katalogowy: 64871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Analiza rynku olejów i tłuszczów jako surowców dla przemysłu oleochemicznego
Joanna Guziałowska-Tic
Wiesław Hreczuch
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 68519
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Odpowiedzialność za jakość produktu
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 52988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Kawa - szkodzi czy pomaga?
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 56225
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-1
Kto nam ułoży płytki ceramiczne?
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 104614
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Analiza rynku opakowań w przemyśle mięsnym
Małgorzata Nowacka
Edyta Szulc
nr katalogowy: 100637
OPAKOWANIE 2006-3
Lakierowanie opakowań drukowanych
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 18027
SZKŁO I CERAMIKA 2004-6
Materiały szkło-ceramiczne dla stomatologii estetycznej
L. Stoch
nr katalogowy: 7486
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Silikaty - doskonały materiał ścienny
nr katalogowy: 2513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Jakość makaronu na przykładzie Włoch
Roman Jurga
nr katalogowy: 14052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Jakość tworzą ludzie
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 11890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Modyfikowane przędze specjalne nadające właściwości ochronne wyrobom dzianym. Cz. II
Jolanta Janicka
Romualda Koźmińska
Teresa Massalska -Lipińska
nr katalogowy: 50679
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Informacje marketingowe a faktycznie osiągane parametry użytkowe produktów fasadowych i jakie to ma znaczenie dla użytkownika
Łukasz Kulczycki
nr katalogowy: 128045
ODZIEŻ 2006-2
Dyskretny urok luksusu
Magda Druri
nr katalogowy: 17863
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Recenzje
Bogusław CĄDEREK
nr katalogowy: 11542
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Praktyczne aspekty zastosowania standardu IEC 61850
Mariusz Kondraciuk
nr katalogowy: 21135
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Tkanina źródłem poznawania sztuki
M. Kraszewska
nr katalogowy: 5892
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Konkurencyjność polskich przedsiębiorstw budowlano-montażowych . .
M.W. Zdyb
nr katalogowy: 2330
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
Niezawodna komunikacja światłowodowa z Phoenix Contact
nr katalogowy: 15233
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
AOUAFIN-IC - strukturalne uszczelnienie betonu
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 10579
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-3
Duża łazienka na poddaszu
NINA STORONIAŃSKA
nr katalogowy: 21233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zobacz w marce przyjaciela
nr katalogowy: 20731
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Ocena dokładności przy wyznaczaniu wskaźnikowej rozpraszania
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 3751
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Doświadczenie i rozwaga-cechy dobrego kierowcy
Jadwiga Bąk
nr katalogowy: 8103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Obecne i perspektywiczne metody otrzymywania wodoru
Jan Surygała
nr katalogowy: 20174
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Profil działalności naukowej Przemysłowego Instytutu Elektroniki - na wybranych przykładach
J. Kern
nr katalogowy: 16348
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Szynka parmeńska
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9540
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Jakich słuchaczy lubią wykładowcy
zl
nr katalogowy: 8035
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Koncepcja multimedialnej bazy danych do rejestracji i przeszukiwania rozmów na telefony alarmowe
JULIAN BALCEREK
SZYMON DRGAS
ADAM DĄBROWSKI
ADAM KONIECZKA
nr katalogowy: 50793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Włoskie i tylko włoskie
AQ
nr katalogowy: 4189
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyselekcjonowane kultury starterowe jako uniwersalna metoda wpływania na jakość pieczywa
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 69070
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-3
Badania ugięć belek żelbetowych wzmacnianych taśmami węglowymi CFRP
Ewelina Kusa
Mieczysław Kamiński
nr katalogowy: 75583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Dlaczego warto wybrać profesjonalny tłuszcz do smażenia wyrobów cukierniczych?
Sylwia Onacik-Gür
nr katalogowy: 135322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Modele matematyczne w data science
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 144323
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-9
Scheda po ojcu
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 19406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
FAB, alcopop, malternative czy RTD, a może PPS
A. Bogacz
nr katalogowy: 6798
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Prawidłowe wykonanie posadzek z zastosowaniem wyrobów firmy Deitermann
K. Pogan
nr katalogowy: 2692
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Ocena trwałości i niezawodności elementów żelbetowych za pomocą metod nieniszczących
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 10776
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-6
Wzmacnianie podłoża gruntowego pod nawierzchnią drogową
Magdalena Zawisza
Leszek Janusz
nr katalogowy: 10568
OPAKOWANIE 2010-8
Co użytkownik finalny powinien wiedzieć na temat polietylenowych folii typu stretch
Jarosław Żak
nr katalogowy: 53591
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
METODA IDENTYFIKOWANIA INTERFEJSÓW SPRZĘTOWYCH (SEIM) W SYSTEMACH WSPÓŁMIEJSCOWYCH
Marek Bugaj Marian Wnuk Rafał Przesmycki
nr katalogowy: 114375
10.15199/59.2018.6.65
interfejs
identyfikacja
EMC
system współmiejscowy
interface
identyfications
EMC
co-located system.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Impact of the form and timing of application of potassium fertilizers on the yield and selected quality traits of tobacco leaves Wpływ formy i terminu stosowania nawozów potasowych na plony i wybrane cechy jakościowe liści tytoniu
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Piotr Petlak
nr katalogowy: 98966
10.15199/62.2016.6.23
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Ranking konkurencyjności polskich i unijnych przedsiębiorstw budowlano-montażowych
Marek W. Zdyb
nr katalogowy: 10372
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Ocena jakości zamrożonych truskawek
DANUTA BIAŁASIEWICZ
GRAŻYNA RUTKOWSKA
nr katalogowy: 684
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-2
Jakie płytki ceramiczne nadają się na tarasy i balkony
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 15433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Listy rekomendowanych odmian pszenicy w Polsce
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14094
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-10
Aspekty eksploatacyjne współczesnych rozwiązań konstrukcyjnych napędów trakcji tramwajowe
Izabela KAZIMIERCZYK
Witold TENEROWICZ
Wojciech URBAŃSKI
nr katalogowy: 11777
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Ranking konkurencyjności polskich i unijnych przedsiębiorstw budowlano-montażowych
Marek W. Zdyb
nr katalogowy: 10372
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Właściwości płytek do obiektów służby zdrowia i przetwórstwa spożywczego
PAWEŁ SULIK
nr katalogowy: 22554
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-4
Analiza wpływu parametrów procesu walcowania...
Grosman F.
Przondziono J.
Szymszal J.
nr katalogowy: 15005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Cechy reologiczne ciasta z rynkowej krajowej mąki pszennej
Danuta ABRAMCZYK
Monika MIŁOSZ
nr katalogowy: 14146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
FAB, alcopop, malternative czy RTD, a może PPS- Gazowane napoje niskoalkoholowe
A. Bogacz
nr katalogowy: 6827
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-6
Fizyczny wpływ cząstek na wybrane właściwości odlewanych kompozytów z osnową Al-Si
Cholewa M.
nr katalogowy: 15028
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Harmonia smaku i aromatu
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11992
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-10
Problem jakości w procesie eksploatacji i odnowy maszyn i urządzeń
Wiesław Tomczyk
nr katalogowy: 21931
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Porównanie metod wyznaczania wielkości krystalitów nanomaterialów do zastosowań katalitycznych
AGNIESZKA KOPIA
IRENEUSZ SULIGA
PAWEŁ NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 21672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Peters&Nurkowski. Wysoka wydajność i bogaty asortyment
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 19248
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-10
Wpływ robót fundamentowych na cechy gruntów
A. Jarominiak
nr katalogowy: 2748
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-3
Wpływ długości światłowodu side-light na jego widmo promieniowania
M. Zajkowski
nr katalogowy: 1012
CHŁODNICTWO 2005-4
Badania wpływu parametrów pracy wentylatora w komorze na cechy eksploatacyjne chłodziarki termoelektrycznej
Sergiy Filin
Adam Owsicki
nr katalogowy: 8636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-1
AIROX zaawansowane narzędzie do elastycznego i ekonomicznego topienia w przemyśle metali nieżelaznych
Biedenkopf P
nr katalogowy: 14972
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-10-11
Wpływ parametrów technologii wytwarzania na cechy warstwy wierzchniej podkładek stosowanych do połączeń silnie obciążonych
Czaja J.
Śliwa R.
nr katalogowy: 15099
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-1
AIROX zaawansowane narzędzie do elastycznego i ekonomicznego topienia w przemyśle metali nieżelaznych
Biedenkopf P
nr katalogowy: 14972
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Wyznaczanie siły rozdzierającej skór -jaką metodę stosować
A. Pierzgalska
L. Korowajczyk
nr katalogowy: 13647
OPAKOWANIE 2005-6
Firma Unilever zmodernizowała linię produktów marki Hellmann dzięki nowym etykietom z firmy Prodesmag
LF.
nr katalogowy: 11194
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Porównanie i cechy wspólne atmosfer azotujących w nowoczesnych procesach azotowania gazowego
J. Michalski
J. Tacikowski
P. Wach
nr katalogowy: 10103
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Nauki nigdy dość
nr katalogowy: 70500
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania biznesowego
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 62934
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Modelowanie kompetencyjne jako narzędzie integracji procesów w inżynierii przedsięwzięć budowlanych
Dariusz Walasek
Tomasz Wojtkiewicz
nr katalogowy: 99303
10.15199/33.2016.06.47
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH