Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
OPAKOWANIE 2016-6
Biodegradowalne tacki na bazie otrębów pszennych otrzymywane w procesie wypiekania
IGA CHODZYŃSKA
MAREK JOTKO
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
AGNIESZKA MELJON
ANDRZEJ K. BŁĘDZKI
TOMASZ JAMROŻY
nr katalogowy: 99095
10.15199/42.2016.6.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Znaczenie otrąb w żywieniu człowieka
DOROTA CZER WIŃSKA
nr katalogowy: 50875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Uwarunkowania prawne i wymagania jakościowe dla otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar KOROL
nr katalogowy: 20019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciemny chleb z mąki żytniej
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 144826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Wartość odżywcza i walory zdrowotne płatków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Biorafineria zbożowa - substancje czynne w otrębach pszennych i metody ich otrzymywania
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Aspekty technologiczne produkcji pieczywa na naturalnych zakwasach
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 43743
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Prawie wszystko o zarodkach żytnich
nr katalogowy: 63583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Nowy rozdrabniacz otrąb GCTL marki Golfetto Sangati redukuje o 2/3 wielkość granulacji podczas jednorazowej operacji
nr katalogowy: 119597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian żyta
Agnieszka MICHALAK
nr katalogowy: 20044
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Otręby owsiane - produkt, który zdobywa świat
Jan KIRYLUK
Henryk GĄSIOROWSKI
Wiesław KOWALEWSKI
nr katalogowy: 6313
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Zarodki żytnie - skład chemiczny i wykorzystanie
Henryk GĄSIOROWSKI
Piotr KOŁODZIEJCZYK
nr katalogowy: 14096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Modyfikacja otrąb do bezpośredniego spożycia i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 80309
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ustawa z dnia 15 grudnia 2016 roku o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi (Dz.U. 2017 poz. 67)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 103868
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Daty i fakty. Cz. 3. Odsiewanie
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 143490
OPAKOWANIE 2007-11
Ekologiczne torby handlowe?
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 31011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wyniki kontroli JHArS w zakresie jakości handlowej przetworów zbożowych
nr katalogowy: 24127
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-9
"Nowoczesne technologie, maszyny i urządzenia w produkcji i przetwórstwie tektury falistej" - seminarium firmy Biuro Handlowe Knapp
A. Klepaczka
nr katalogowy: 30104
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami
nr katalogowy: 27181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Produkcja mąki żytniej o podwyższonym wyciągu
nr katalogowy: 35950
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Otręby pszenne - wymagania w zakresie jakości i bezpieczeństwa stosowania na cele paszowe
WALDEMAR KOROL
nr katalogowy: 30251
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Jakie są zasady produkcji chleba żytniego i z czego wynikają?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 38739
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Błonniki dietetyczne i ich zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym
nr katalogowy: 27423
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-12
Historia i dzień dzisiejszy Instytutu Włókien Naturalnych w Poznaniu
Małgorzata Muzyczek
nr katalogowy: 40010
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
15. Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 80087
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Firma Młyny Produkcyjno-Handlowe Tadeusza Michalczyka w Szczepankach uruchomiła nowy młyn pszenny o wydajności 400 t-dobę
Roman Jurga
nr katalogowy: 6261
CHŁODNICTWO 2008-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszenno-żytniego w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
BARTŁOMIEJ SZTAMA
ROBERT IWAŃSKI
nr katalogowy: 38214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA ŻYTNIE I MIESZANE Część 7.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 96679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-9
Formuły handlowe Incoterms 2000 w hutnictwie
ZBIGNIEW KALAMAT
TOMASZ CIEŚLA
ANGELIKA TRELKA
nr katalogowy: 46838
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Daty i fakty. Cz. 3. Odsiewanie
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 143490
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
W całej Polsce powstają centra handlowe
nr katalogowy: 29309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Smak i zapach pieczywa
nr katalogowy: 73296
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Mocne na globalnym rynku sieci handlowe na Targach Marek Własnych w Kielcach
nr katalogowy: 145854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Otręby pszenne - metody funkcjonalizacji surowca
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92752
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Roszczenie o nienależne odszkodowanie
nr katalogowy: 76606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Kraków 2009 Plac Wolnica
Anna Korfel
nr katalogowy: 45437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Fakty i mity o pieczywie Zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 83755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Technologia produkcji mąki żytniej o wysokim wyciągu
Roman Jurga
nr katalogowy: 50399
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
IJHARS: jakość pieczywa dobra, niewłaściwe oznakowanie
nr katalogowy: 44364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o pieczywie – zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Alpex uruchomił nową linię technologiczną
JP
nr katalogowy: 14500
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Alpex uruchomił nową linię technologiczną
JP
nr katalogowy: 14500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 40825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 48610
OPAKOWANIE 2015-11
Prawne ograniczenia w zużyciu lekkich toreb handlowych z tworzyw polimerowych w Unii Europejskiej
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 94930
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-2
Prezentacja nagrodzonych kolekcji w salonie firmy Rebis
nr katalogowy: 120977
OPAKOWANIE 2006-10
Zaprosili nas
Monika Mularska
nr katalogowy: 21889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Wdrażanie i certyfikacja systemu EUREPGAP
B. Katulski
nr katalogowy: 14807
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Przejrzyste śledzenie pochodzenia surowca i produktu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7175
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1532
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Najlepsze placówki handlowe z Żywca
nr katalogowy: 16739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Międzynarodowe seminarium praktyczne CSB-System
nr katalogowy: 14824
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Nasze produkty + wasze meble = sukces
nr katalogowy: 22246
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Zarodki pszenne (cz. 3). Zarodki handlowe
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6433
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Smakowite różności
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 4226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
ABC marketingu. Negocjacje handlowe
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 12781
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Badanie rynku w skutecznym marketingu małej firmy (cz. 2)
nr katalogowy: 50881
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Korekta podatku VAT w przypadku stwierdzenia błędu – wstecz czy na bieżąco?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137400
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Odporność na zgniatanie donic z masy papierniczej z różnym dodatkiem wypełnienia w postaci otrębów zbożowych
Izabela Modzelewska
nr katalogowy: 50210
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Chleba ci u nas dostatek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 40670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zasady i porady warte przypomnienia
nr katalogowy: 44521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
ITALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 47009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Celowość stosowania powłok na ścianach silosów magazynowych
nr katalogowy: 91650
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Bühler. Zaawansowane systemy konserwacji dla bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 132882
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
W tonacji Carmen
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 12172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
V Ogólnopolski Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Święta Bożego Narodzenia a wyroby piekarsko-cukiernicze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95045
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-4
Kolekcje w Centrum
nr katalogowy: 13664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Wciąż tak wiele do odkrycia
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 11963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i możliwości (cz. 2)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147799
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Przedsiębiorstwo Przemysłowo-Handlowe "Smakowita" w Sokołach
Zdzisław Jabłoński
nr katalogowy: 21571
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Uszkodzenia ścian z płyt gipsowo-kartonowych
T. Kania
nr katalogowy: 17569
OPAKOWANIE 2005-1
Sitodrukowe farby UV dla przemysłu opakowaniowego
nr katalogowy: 11060
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Seminarium Nowa generacja barwników reaktywnych firmy EVERLIGHT
W. Michałowski
nr katalogowy: 6136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Legenda Hawełki
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 4010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Sieci detaliczne i marki handlowe w Polsce
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14927
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Realia, atuty i zagrożenia. Cz. II
K. Klepaczewski
nr katalogowy: 13715
OPAKOWANIE 2005-1
Sitodrukowe farby UV dla przemysłu opakowaniowego
nr katalogowy: 11060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Sukces.To tylko konsekwentne osiąganie realistycznych celów... Rozmowa z Adamem Podoba
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6807
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Jedwabne tkaniny odzieżowe 1700-1800. Produkcja – wzornictwo – handel.
nr katalogowy: 136466
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Korekta podatku VAT w przypadku stwierdzenia błędu – wstecz czy na bieżąco?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137400
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
SelfCooking Center® - doskonałe rozwiązanie w restauracji rybnej!
nr katalogowy: 22036
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
W oczekiwaniu na samorząd gospodarczy. Cz. II
K. Kubiak
nr katalogowy: 13945
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Placówki handlowe, dawniej sklepy
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 9542
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Zarodki pszenne (cz. 4). Zarodki handlowe. Skład chemiczny - ciąg dalszy
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6482
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Gdy w otrębach jest jeszcze za dużo skrobi
Thomas Ziolko
nr katalogowy: 110974
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Historia młynarstwa cz. 4. Jak to z otrębami bywało..
Bohdan Śmigielski
nr katalogowy: 44909
GOSPODARKA WODNA 2009-8
Polskie szlaki żeglowne Szlak Bugu
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 46110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Na czym polega technologia smacznej bułki?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tarnowskie Góry. Konkurs na recepturę cukierniczą w ZSGH
Brygida Ślusarczyk
nr katalogowy: 19037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Bajer. Centrum Dydaktyczno-Wystawienniczo-Handlowe Piekarniczo-Cukiernicze w Krakowie
Anna KORFEL
nr katalogowy: 4741
CHŁODNICTWO 2024-3
Nowy „Smart Store” wytycza kierunek
nr katalogowy: 149173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Forum Handlu Napojami
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 77512
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Krajowe i importowane surowce w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 105766
10.15199/65.2017.4.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Karboksylowo-sulfonowe membrany fluorowe
JOANNA SUROWIEC
nr katalogowy: 108124
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-4
Centralne systemy wentylacyjne i klimatyzacyjne z wymiennikami strefowymi do kształtowania mikroklimatu pomieszczeń handlowych
Edward Przydróżny
Julita Grabowska
nr katalogowy: 16225
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Ciągle na fali wznoszącej - Rozmowa z dr. Mieczysławem Kucharskim prezesem Krajowej Izby Gospodarczej "Przemysł Rozlewniczy"
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 20593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Mikotoksyny w paszach
nr katalogowy: 89332
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Globalne korporacje handlowe Chechelski w Polsce
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 100961
10.15199/65.2016.7.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Tea&coff ee. Postawić na jakość. Z Tomaszem Witowskim, prezesem Gourmet Foods - przedstawicielem marki Dilmah
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19072
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Smakołyki ze sklepu internetowego
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 33818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mistrzostwa Polski w Półmaratonie B ranży Paszowo-Zbożowej
nr katalogowy: 115173
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-6
Kompleks Rafineryjno-Petrochemiczny "Południe"
Lucjan Grabiec
nr katalogowy: 42985
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Dachy płaskie - sprawdzone rozwiązania izolacyjne
nr katalogowy: 35827
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Branża spirytusowa wspiera porozumienie handlowe z Kanadą (CETA)
nr katalogowy: 103481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Od granatów do dziur w serze
nr katalogowy: 33034
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jesienny Polpiek w Pyskowicach
nr katalogowy: 31693
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Alternatywne kanały dystrybucji żywności w polskim handlu hurtowym
WACŁAW SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 31135
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Co piszą inni
nr katalogowy: 30660
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Innowacyjna oferta DSM i Fructopolu
nr katalogowy: 27421
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
50 lat P.U.H. CHEMIKOLOR S.A.
nr katalogowy: 39323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Torby handlowe przyjazne środowisku?
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 38735
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-10
Paski z BREMI
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 38606
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-4
Eksportowy fenomen
KAZIMIERZ KLEPACZEWSKI
nr katalogowy: 34790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Pieczenie nocne - nowa jakość w SelfCooking Center
nr katalogowy: 24621
CHŁODNICTWO 2007-1-2
Krajowe Forum Chłodnictwa Związek Pracodawców
Wojciech Żmigrodzki
nr katalogowy: 24242
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Pieczenie nocne - nowa jakość w SelfCooking Center
nr katalogowy: 24116
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Zakaz handlu w niedzielę bardziej dotkliwy dla mieszkańców małych miejscowości
nr katalogowy: 121371
OPAKOWANIE 2020-5
Wojny handlowe osłabiają producentów folii aluminiowej
nr katalogowy: 126469
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Oferty handlowe i profesjonalna wiedza na BUDMIE 2020
nr katalogowy: 125443
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Potencjalne możliwości wykorzystania otrąb pszennych nie tylko na cele paszowe
Wiktor Obuchowski
Agnieszka Makowska
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 77659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 134660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
OBLICZANIE NAWAŻEK KĘSÓW CIASTA. SPOSOBY DZIELENIA CIASTA Część 8.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Grupa PAVAN na targach INTERPACK 2008
nr katalogowy: 34491
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-3
"Prezentacje" - jesień/zima 2008/2009
nr katalogowy: 33971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Polski handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 32977
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-12
Producent urządzeń gazowniczych a wymogi projektanta, inwestora, wykonawcy i użytkownika inwestycji gazowniczych.Nowe rozwiązania jako efekt współpracy
Przemysław Kapczyński
nr katalogowy: 40295
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Założenia skutecznego Business Intelligence
nr katalogowy: 36585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Łódzcy szefowie kuchni
DOMINIKA MATUSZAK
nr katalogowy: 35145
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-4
Portret firmy "Twin"
nr katalogowy: 34779
OPAKOWANIE 2011-12
Więcej automatyki w pakowaniu warzyw i owoców
nr katalogowy: 65057
AUTO MOTO SERWIS 2022-3
Filtry PZL Sędziszów
nr katalogowy: 137058
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
7. World's Leading Trade Fair for Industrial Coating Technology 17-20.04.2018, Karlsruhe, Niemcy
nr katalogowy: 115923
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Poznańskie spotkanie branży spożywczej
nr katalogowy: 110164
GAZETA CUKROWNICZA 2008-3
Ze świata
nr katalogowy: 33890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Umiarkowanie nowocześnie - Światowe Forum Chleba w Moskwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 27060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Po co firmie silna marka? (Cz. IV)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 37325
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-1
Gdy musi być dobrze - pierwszy rok działalności przedstawicielstwa Leica Geosystems w Polsce
Krzysztof Karsznia
nr katalogowy: 23313
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Seminarium "Problemy eksploatacji i bezpieczeństwa instalacji elektrycznych w obiektach usług medycznych"
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 97788
AUTO MOTO SERWIS 2022-3
Filtry PZL Sędziszów
nr katalogowy: 137058
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Downsizing w piekarstwie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 142140
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Marki konsumenckie domagają się jasności co do tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
nr katalogowy: 138019
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Zastosowanie matematycznej optymalizacji do cięcia kręgów taśm na wymiary handlowe i jego implementacja w arkuszu kalkulacyjnym
henryK KAsPrzyK
Krzysztof Koenig
nr katalogowy: 63437
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Podatność na biodegradację niektórych środków do prania używanych w Polsce
JOLANTA WOYCIECHOWSKA
JAN DOJLIDO
URSZULA DMITRUK
nr katalogowy: 43262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-11
Badanie handlowego chlorku rutenu: analiza, termograwimetria, widma w podczerwieni
STANISŁAW K. TYRLIK
KRZYSZTOF KURZAK i STANISŁAW L. RANDZIO
nr katalogowy: 42195
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-1
Papier siarczanowy: słaby dolar powoduje ograniczenie dostaw i wzrost cen
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 32853
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-10
Rynek i centrum kulturalne, nowa sala Halifax imponuje dostosowanym do potrzeb oświetleniem architektonicznym
nr katalogowy: 122881
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-2
Opakowania handlowe - między wygodą a ekologią
nr katalogowy: 125055
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Opakowanie ECOGRIP – tektura falista alternatywą dla folii termokurczliwej
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 130097
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Opakowanie ECOGRIP – tektura falista alternatywą dla folii termokurczliwej
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 130097
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
Produkty
nr katalogowy: 142479
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
Produkty
nr katalogowy: 142479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Komentarz do artykułu w nr 11/2010 "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego” pt. "Pieczywo Graham”
Roman Jurga
nr katalogowy: 56848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 4.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 95032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 88794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-4
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 117530
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 112257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113841
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113840
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-9
Promocja polskiej mody w Poznaniu
nr katalogowy: 86834
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 88574
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Satysfakcjonujące wyniki Grupy Pfleiderer w I półroczu 2016 roku
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 100881
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH