Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Podstawy biomedyczne pomiaru progu czucia wibracji z wykorzystaniem odpowiedzi mózgowej
T. Karpiński
nr katalogowy: 1203
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Electromagnetic Fields and Neurodegenerative Diseases
Joanna WYSZKOWSKA
Milena JANKOWSKA
Piotr GAS
nr katalogowy: 117970
10.15199/48.2019.01.33
electromagnetic fields
nervous system
neurodegenerative diseases
transcranial magnetic stimulation (TMS).
pola elektromagnetyczne
układ nerwowy
choroby neurodegeneracyjne
przezczaszkowa stymulacja mózgu (TMS).
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Healing of orthopaedic diseases by means of electromagnetic field
Andrzej KRAWCZYK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Ewa ŁADA-TONDYRA
Yoshiyuki ISHIHARA
nr katalogowy: 56623
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-7
Komponenty rewolucji przemysłowej 4.0
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 127328
10.15199/46.2020.7.1
czwarta rewolucja przemysłowa
przemysł 4.0
cyfryzacja
cywilizacja 5.0
fourth industrial revolution
industry 4.0
digitisation
civilisation 5.0
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Extraction and parameterization of the glandular ducts in the image of colon in inflammatory bowel diseases – results of experiments
Michał KRUK
Stanisław OSOWSKI
Robert KOKTYSZ
nr katalogowy: 49703
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
MOX based E- Nose for Non-Invasive Biomedical Applications
Saeed Hasan JOARDER
Lokesh KULHARI
Badrul Hisham bin AHMAD
Kanad RAY
nr katalogowy: 130671
10.15199/48.2021.03.23
LTCC
volatile organic compound
Biomarker
sensor
metal oxide MOX sensor.
sztuczny nos – E-nos
analiza wydychanego powietrza
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
System do kondensacji wydychanego powietrza przy wykrywaniu biomarkerów chorób układu oddechowego
Tomasz Chludziński
nr katalogowy: 101667
10.15199/13.2016.10.14
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Zastosowanie metody termograficznej w monitorowaniu leczenia wybranych chorób naczyniowych
Bolesław KALICKI
Anna JUNG
Janusz ŻUBER
Agnieszka RUSTECKA
Agata BĘDZICHOWSKA1
Katarzyna BILSKA
Barbara NUROWSKA-WRZOSEK
Łucja GADOMSKA vel BETKA
Zbigniew GACIONG
nr katalogowy: 81625
AURA 2018-11
Zmiany klimatu a zdrowie człowieka
Piotr Skubała
nr katalogowy: 117035
10.15199/2.2018.11.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
System of breath collection and analysis for diseases detection
Tomasz CHLUDZIŃSKI
Janusz SMULKO
nr katalogowy: 101954
10.15199/48.2016.11.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii jako element profilaktyki chorób układu krążenia
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
Agnieszka Jarosz
nr katalogowy: 124147
10.15199/65.2019.12.7
nutraceutyki
choroby układu krążenia
dyslipidemia
działanie prozdrowotne
nutraceuticals
cardiovascular diseases
dyslipidemia
pro-health influence
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
Na bieżąco...
nr katalogowy: 125720
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
The impact of the type of sung vowels on the singing quality
Edward Półrolniczak
Mirosław Łazoryszczak
Tomasz Mąka
nr katalogowy: 64068
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Using Data Mining to Investigate Dental Cancer Claiming Data
Hsiao-Hui Li
Shu-Li
WANG Yung-Yen CHIANG
Shin-Kuo
FU
nr katalogowy: 74351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Wpływ procesów przetwórczych na właściwości antyoksydacyjne owoców i warzyw
Janusz Czapski
nr katalogowy: 31540
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Robotic vision based automatic pesticide sprayer for infected citrus leaves using machine learning
Emad A. Mohammed
Ghasaq H. Mohammed
nr katalogowy: 144423
10.15199/48.2023.08.16
CNN
agri-Robot
citrus dieases
Jetson nano
robot ogrodowy
opryskiwanie
przetwarzaniue obrazu
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Using an electromagnetic graphics tablet to analyse manuallycreated graphics
Kamila BIAŁEK
Jacek JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 129287
10.15199/48.2020.12.30
tablet elektromagnetyczny
analiza grafiki odręcznej
przebiegi czasowe
electromagnetic graphic tablet
handwritten graphics
time series
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Projekt optoelektronicznego systemu do wykrywania biomarkerów w oddechu
Jacek WOJTAS
Tadeusz STACEWICZ
Janusz MIKOŁAJCZYK
Zbigniew BIELECKI
nr katalogowy: 80146
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Oculographic means for human retina functional state integral estimation
Andrew SKOBLIAKOV
Alexey KUBARKO
Vladimir FIRAGO
Ivan GOURSKI
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 75328
PACKAGING REVIEW 2024-3
STUDIES ON THE PACKAGING PROTECTED AGAINST THE UNDESIRED OPENING BY A CHILD (CRP PACKAGING AND CLOSURES)
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 150716
10.15199/42.2024.3.1
children
CRP packaging
designing of packaging
dangerous substances
dzieci
opakowania CRP
projektowanie opakowań
substancje niebezpieczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
System for examination of human movement system dysfunctions
Paweł KIELAN
Marcin CIECIURA
nr katalogowy: 123712
10.15199/48.2019.12.30
kinematic chain of the human body
motion sensor
Fast Fourier Transform
dysfunction of the musculoskeletal system.
łańcuch kinematyczny ludzkiego ciała
czujnik ruchu
szybka transformata Fouriera
dysfunkcja układu mięśniowoszkieletowego.
AURA 2019-8
Skład chemiczny morwy białej oraz wykorzystanie związków bioaktywnych na bazie tej rośliny
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 121730
10.15199/2.2019.8.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
A complete system for an automated ECG diagnosis
Dariusz WÓJCIK
Michał WOŚ
Grzegorz KŁOSOWSKI
Tomasz RYMARCZYK
nr katalogowy: 129853
10.15199/48.2021.01.32
Neural networks
LSTM
ECG
Sieci neuronowe
LSTM
EKG
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Wykorzystanie emisji fotonowej do identyfikacji zmian chorobowych jodły pospolitej
Anna Miernik
nr katalogowy: 141866
10.15199/48.2023.02.44
emisja fotonowa
jodła
igły jodły
grzyby
photon emission
fir
fir needles
fungi
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Wykorzystanie emisji fotonowej do identyfikacji zmian chorobowych jodły pospolitej
Anna Miernik
nr katalogowy: 141866
10.15199/48.2023.02.44
emisja fotonowa
jodła
igły jodły
grzyby
photon emission
fir
fir needles
fungi
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Determination of safety zones in the context of the magnetic field impact on the surrounding during magnetic therapy
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 60796
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Detection of Arrhythmia from ECG Signals by a Robust Approach to Outliers
Umut ORHAN
nr katalogowy: 77937
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Skin protectors and their role in preventing skin diseases Środki ochrony skóry i ich rola w zapobieganiu chorobom zawodowym
Agnieszka Kulawik-Pióro
Emilia Lament
nr katalogowy: 91668
10.15199/62.2015.6.2
AURA 2016-9
Rare Cardiovascular Diseases. From Classification to Clinical Examples
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 100677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Automatic estimation of the intima-media thickness of the common carotid artery
PAWEŁ TURCZA
TOMASZ P. ZIELIŃSKI
AIMÉ LAY-EKUAKILLE
nr katalogowy: 50815
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Level set based automatic segmentation of ultrasound echocardiographic images
ANDRZEJ SKALSKI
TOMASZ P. ZIELIŃSKI
PAWEŁ TURCZA
nr katalogowy: 50809
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Technology of personnel protection from the electromagnetic field in electrical installations of ultrahigh voltage classes
Evhenii A. BONDARENKO
Vasyl M. KUTIN
Maryna V. KUTINA
Oleksandr B. YANCHENKO
Liliia P. RUDA
Andrzej SMOLARZ
Saule RAKHMETULLINA
Yedilkhan AMIRGALIYEV
nr katalogowy: 128257
10.15199/48.2020.10.19
electrical safety
electromagnetic field
ultrahigh voltages
risk
disease
electrical energy
bezpieczeństwo elektryczne
pole elektromagnetyczne
ultra-wysokie napięcia
ryzyko
choroba
energia elektryczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Electrical tomography system for Innovative Imaging and Signal Analysis
Tomasz RYMARCZYK
Paweł NITA
Andres VEJAR
Barbara STEFANIAK
Jan Sikora
nr katalogowy: 120468
10.15199/48.2019.06.24
Electrical Tomography
Inverse Problem
Image Analysis
tomografia elektryczna
zagadnienie odwrotne
analiza obrazów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
The intensity of electromagnetic fields in the range of GSM 900, GSM 1800 DECT, UMTS, WLAN in built-up areas
Paweł A. MAZUREK
Joanna MICHAŁOWSKA
Joanna KOZIEŁ
Radosław GAD
Artur WDOWIAK
nr katalogowy: 117342
10.15199/48.2018.12.45
intensity of electromagnetic fields
GSM
exposure.
pole elektromagnetyczne
GSM
ekspozycja
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego jako element leczenia chorób przebiegających z ryzykiem niedożywienia
Magdalena Jodkiewicz
Monika Korólczyk-Kowalczyk
nr katalogowy: 150105
10.15199/65.2024.8.7
niedożywienie
Fsmp
wsparcie żywieniowe
malnutrition
Fsmp
nutritional support
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ditiokarbaminiany na grządkach warzywnych i w sadach owocowych
Dorota Hojan
Małgorzata Pachocka
nr katalogowy: 150165
10.15199/64.2024.4.4
ditiokarbaminiany
środki ochrony roślin
owoce
warzywa
przetwory owocowo-warzywne
dithiocarbamates
plant protection products
fruits
vegetables
fruit and vegetable products
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 42
nr katalogowy: 77227
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-1
Criteria for evaluation, methodology and analysis of electrocardiographic signal results from experimental studies in preventive control of clinically healthy people
Aneliya MANUKOVA
Maya GROZEVA
Matey MARINOV
nr katalogowy: 111813
10.15199/13.2018.1.9
ECG
preventive control
methodology
model
criteria
EKG
kontrola prewencyjna
metodologia
model
kryteria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
The Impact of Applicator Size on Distribution of Electromagnetic Field Used In Magnetotherapy
Ewa ŁADA-TONDYRA
nr katalogowy: 121176
10.15199/48.2019.07.06
pole elektromagnetyczne
magnetoterapia
symulacja komputerowa
MES
electromagnetic field
magnetotherapy
computer simulation
FEM
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Właściwości prozdrowotne berberyny
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 148173
10.15199/65.2024.4.4
Berberyna
berberys zwyczajny
składniki bioaktywne
choroby metaboliczne
Berberine
barberry
bioactive components
metabolic diseases
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
edukacja > angielski dla behapowców Projekt poprawy warunków pracy: Niemcy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 112042
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-4
edukacja > angielski dla behapowców Lekcja 100 Szacowanie narażenia pracowników na działanie czynników rakotwórczych w UE
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 113162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Albuminowe nośniki leków. Charakterystyka i zastosowanie
Olga Adamczyk
Julia Wieczorek
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 135581
10.15199/28.2021.6.1
albumina ludzka
systemy dostarczania leków
leczenie nowotworów
nanotechnologia
human serum albumin
drug delivery systems
cancer treatment
nanotechnology
AURA 2017-6
Miedź - wpływ na rośliny, zwierzęta, zdrowie człowieka i rola mikroorganizmów
Agnieszka MATŁOKA
Sławomir BINKOWSKI
Beata DUDZIŃSKA-BAJOREK
Jerzy SIEPAK
Szymon NOWACZYK
Iwona BINKOWSKA
nr katalogowy: 106262
10.15199/2.2017.6.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Experimental research of turbo-codes application in telemedicine systems with wireless body area sensor networks
Roman N. KVYETNYY
Yuriy Yu. IVANOV
Yaroslav A. KULYK
Bogdan P. KNYSH
Sergiy G. KRIVOGUBCHENKO
Igor Yu. IVANOV
Waldemar WÓJCIK
Azhar SAGYMBEKOVA
Nursanat ASKAROVA
nr katalogowy: 119501
10.15199/48.2019.04.30
communication technologies
error-correcting code
MAP
SOVA
technologie komunikacyjne
kod korekcji błędów
MAP
SOVA
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
System for monitoring the process continuity of the intravenous infusion – development study
Adam JÓŚKO
Wojciech ROMANIK
Mikhail BAHUSLAUSKI
Maciej MAJEK
Maciej SOBCZAK
Maciej ZAKRZEWSKI
nr katalogowy: 146236
10.15199/48.2023.11.50
zabiegi medyczne
proces infuzji
system mikrokontrolerowy
system rozproszony
komunikacja przewodowa
medical treatment
infusion process
microcontroller system
distributed system
wired and wireless communication system
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-3
Advancements in targeted cancer therapy. Role of nanotechnology in enhancing drug delivery systems
JOANNA SZECHYŃSKA
MICHALINA RAK
RAFAŁ SZOSTECKI
nr katalogowy: 149598
10.15199/28.2024.3.3
cancer
drug delivery systems (DDS)
nanoparticle-based drugs
nanocarriers
oncology
LbL
liposome
phospholipids
nowotwory
systemy dostarczania leków (DDS)
leki na bazie nanocząstek
nanonośniki
onkologia
LbL
liposomy
fosfolipidy
AURA 2018-5
Niepewny los goryli górskich
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113754
10.15199/4.2018.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
AURA 2019-9
Ekonomiczne i zdrowotne koszty niskiej jakości powietrza - sytuacja w Polsce
Monika Załuska
nr katalogowy: 122132
pył zawieszony
zanieczyszczenie powietrza
smog
jakość powietrza
zdrowie
ekonomia
particulate matter
air pollution
smog
air quality
health
economy
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-8
Narzędzie do rehabilitacji osób z niepełnosprawnością spowodowaną chorobami na podłożu neurologicznym
Szymon Jasiówka
nr katalogowy: 149984
joystick
Autodesk Inventor
rehabilitacja
druk 3D
choro ba neurologiczna
narzędzie rehabilitacyjne
joystick
Autodesk Inventor
rehabilitation
3D printing
neuro logical disease
rehabilitation tool
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Machine Learning to Diagnose Breast Cancer
Ghassan Ahmad Ismaeel
nr katalogowy: 141348
10.15199/48.2023.01.02
Breast cancer disease
machine learning
classification
SVM
KNN.
Rak piersi
uczenie maszynowe
klasyfikacja
SVM
KNN..
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Machine Learning to Diagnose Breast Cancer
Ghassan Ahmad Ismaeel
nr katalogowy: 141348
10.15199/48.2023.01.02
Breast cancer disease
machine learning
classification
SVM
KNN.
Rak piersi
uczenie maszynowe
klasyfikacja
SVM
KNN..
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
AURA 2018-11
Amarantus - roślina o cennym składzie chemicznym nasion
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
KRZYSZTOF JAROSZ
nr katalogowy: 117027
10.15199/2.2018.11.1
amarantus
szarłat
nasiona
wartość odżywcza
amaranth
tumbleweed
seed
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Optymalizacja mikrofalowo wspomaganej ekstrakcji substancji bioaktywnych z tarczycy bajkalskiej przy użyciu planu doświadczeń Boksa i Behnkena
Lin Cheng
Li-min Yang
Mei Han
nr katalogowy: 114208
10.15199/62.2018.6.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Dynia - bogate źródło związków bioaktywnych
Monika Rybarczyk
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza- -Michałowska
nr katalogowy: 126804
10.15199/65.2020.6.5
Pumpkin – A Rich Source of Bioactive Compounds
pumpkin
Cucurbitaceae
bioactive compounds
pro-health influence
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
AURA 2019-12
Wegetarianizm - sposób odżywienia się czy coś więcej?
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 123869
10.15199/2.2019.12.2
wegetarianizm
zrównoważony rozwój
ekologia
etyk
vegetarianism
sustainable development
ecology
ethics
AURA 2023-9
Paul Ehrlich upadek cywilizacji jest niemal pewny w ciągu dziesięcioleci
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 144904
10.15199/2.2023.9.2
wielkie wymieranie
bomba populacyjna
hipoteza wypadających nitów
great extinction
population bomb
rivet popper hypothesis
AURA 2023-9
Paul Ehrlich upadek cywilizacji jest niemal pewny w ciągu dziesięcioleci
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 144904
10.15199/2.2023.9.2
wielkie wymieranie
bomba populacyjna
hipoteza wypadających nitów
great extinction
population bomb
rivet popper hypothesis
CHŁODNICTWO 2011-11
Bakterie rodzaju Legionella w instalacjach wodnych, wentylacyjnych, klimatyzacyjnych i chłodniczych
Ireneusz Rąkoski
nr katalogowy: 63848
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Study Actuality of Immune Optimization Algorithm
Weili SHI
Huamin YANG
Yu MIAO
Yinlong HU
nr katalogowy: 75275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Prozdrowotne działanie produktów spożywczych z całych ziaren
Bohdan Achremowicz
Joanna Kaszuba
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 102721
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Pozostałości antybiotyków w tkankach zwierzęcych na terenie monitorowanym przez ZHW w Olsztynie
Agnieszka Bała
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 116037
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Evaluation of the risk of occupation a diseases caused by electromagnetic field generated by extra-high voltage electric installations
Yevgeni A. BONDARENKO
Vasyl M. KUTIN
Maryna V. KUTINA
Assel MUSSABEKOVA
Konrad GROMASZEK
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 105438
10.15199/48.2017.05.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Calibration of the metrological characteristics of photoplethysmographic multispectral device for diagnosis the peripheral blood circulation
Sergii V. PAVLOV
Tatiana I. KOZLOVSKA
Oleg O. SYDORUK
Vitalii I. KOTOVSKYY
Waldemar WÓJCIK
Yerbol ORAKBAYEV
nr katalogowy: 105429
10.15199/48.2017.05.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
AURA 2017-12
Epitafium dla nosorożców
Piotr Skubała
nr katalogowy: 110896
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Real-time gas recognition system based on the gas sensor array responses and portable computer Raspberry PI
Ewa Ardanowska
Paweł Kalinowski
Łukasz Woźniak
Grzegorz Jasiński
Piotr Jasiński
nr katalogowy: 82059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Supervised and unsupervised segmentation of multispectral retina images
Adam ŚWITOŃSKI
Tomasz BŁACHOWICZ
Marta MISIUK-HOJŁO
Konrad WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 73161
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Verification of properties of artificial ventilation device using ball screw drive transmission
Kamil JAKUSZKIN
nr katalogowy: 68794
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Ideal traffic system creator
Janusz Pochmara
Aleksandra Świetlicka
Mateusz Majchrzycki
Krzysztof Kolanowski
Alicja Szulta
Piotr Szablata
Jakub Pałasiewicz
nr katalogowy: 67036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
A Defect Tea Leaf Identification Using Image Processing
B. Karunamoorthy
D. Somasundereswari
nr katalogowy: 79600
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Numerical model of magnetic fluid hyperthermia
Bartosz SAWICKI
Arkadiusz MIASKOWSKI
nr katalogowy: 77938
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Znaczenie siarki w biosferze i nawożeniu roślin
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 52864
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
The effect of pencycuron on health of potato tubers Wpływ pencykuronu na zdrowotność bulw ziemniaka
Ewa Moszczyńska
Maria Pytlarz-Kozicka
nr katalogowy: 104020
10.15199/62.2017.2.25
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Contents / Spis treści
nr katalogowy: 102015
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Analysis of circuits for effective stimulation in neurobiological experiments
Łukasz KADŁUBOWSKI
Piotr KMON
nr katalogowy: 101969
10.15199/48.2016.11.27
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Komputerowe narzędzie do pomiaru efektywności operacyjnej systemów zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy z wykorzystaniem Kluczowych Wskaźników Efektywności
Daniel PODGÓRSKI
Anna SKŁAD
nr katalogowy: 97919
10.15199/47.2016.4.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Smart Vaccination Reminder System for Children Using Cross Stack Development
IYYANAR PERUMAL
AKILANDESWARI JEYAPAL
SANJAY THALAPATHY
YAKESH GIRIDHARAN
SNEHA SIVALINGAM
VIJAYALAKSHMI SEKAR
nr katalogowy: 145794
10.15199/48.2023.10.29
Vaccination
SMS
Remainder System
Nodejs express
MySQL
ststem prztpominania
medycyna
szczepienia
AURA 2023-8
Niezwykła odżywcza i prozdrowotna moc nasion komosy ryżowej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 144508
10.15199/2.2023.8.2
komosa ryżowa
nasiona
składniki odżywcze
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
quinoa
seeds
nutrients
nutritional value
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Comparative research on the uroflowmetry system based on a weight transducer
Wojciech WALENDZIUK
Adam IDŹKOWSKI
nr katalogowy: 85346
10.12915/pe.2014.07.013
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Parameters and position of the applicator's effect on magnetic field distribution during magnetotherapy
Antoni CIEŚLA
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 73165
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
The effectiveness of applied treatment in Parkinson disease based on feature selection of motion activities
Adam ŚWITOŃSKI1
2
Magdalena STAWARZ1
Magdalena BOCZARSKA-JEDYNAK
Aleksander SIEROŃ
Andrzej POLAŃSKI Konrad WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 73159
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
System automatycznej oceny stanu zdrowia krów mlecznych
Mariusz PROROK
Paweł KNAPKIEWICZ
Jędrzej JAŚKOWSKI
Jan DZIUBAN
nr katalogowy: 72333
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Classifying Various EMG and EOG Artifacts in EEG Signals
Onder AYDEMIR
Shahin POURZARE
Temel KAYIKCIOGLU
nr katalogowy: 72120
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Detection of Erythrocyte Cells in Microscopy Images
Dariusz FREJLICHOWSKI
nr katalogowy: 71436
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Visualization of magnetic field generated by portable coil designed for magnetotherapy
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Ryszard TADEUSIEWICZ
nr katalogowy: 71289
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Road Disease Real Time Detection Model on Multi-Lever Fuzzy Filter
Guofeng QIN
Qiyan LI
nr katalogowy: 70689
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Treatment of Tumors Located in the Human Thigh using RF Hyperthermia
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 64299
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Recent development of ozone treatment for agricultural soil sterilization and biomedical prevention
Kenji EBIHARA
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Fumiaki MITSUGI
Tomoaki IKEGAMI
Takamasa SAKAI
Joanna PAWLAT
Shinriki TEII
nr katalogowy: 68775
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Real time mapping QRS duration based on wavelets
Jakub PINDOR
Otakar JIRAVSKÝ
Vilém SROVNAL
Marek PENHAKER
nr katalogowy: 62366
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
On-site ozone treatment for agricultural soil and related applications
Kenji EBIHARA
Henryka STRYCZEWSKA
Tomoaki IKEGAMI
Fumiaki MITSUGI
Joanna PAWLAT
nr katalogowy: 60813
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Evaluation of the QRS complex wavelet based detection algorithm
Adam JÓŚKO
nr katalogowy: 59953
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Photometric methods for assessing the state of the light sensitivity of the visual system and its light-sensitivity changes in terms of hemodynamic disorders
Alexey KUBARKO
Oleksandra HOTRA
Nadejda KUBARKO
Denis ALEXANDROV
Julia KUBARKO
Ivan GOURSKY
nr katalogowy: 75329
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Needle type GMR sensor in biomedical applications
Adam KURNICKI
nr katalogowy: 75325
AURA 2020-5
Ekonomia środowiska a choroby zakaźne
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 126239
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Measuring analysis of the distribution of magnetic field free of errors resulting from fluctuation of currents
Dariusz SZTAFROWSKI
Jacek GUMIELA
Zbigniew WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 104337
10.15199/48.2017.03.51
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Use of essential oils and their components in the treatment of American foulbrood and chalkbrood in bees Zastosowanie olejków eterycznych i ich komponentów w terapii zgnilca złośliwego i grzybicy wapiennej u pszczół
Alicja Michalczyk
Anna Cieniecka-Rosłonkiewicz
Jerzy Kazimierczak
nr katalogowy: 103098
10.15199/62.2016.12.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Ellipse-fitting algorithm implementation in the impedance measurement system based on DAQ card with FPGA
Grzegorz LENTKA
Małgorzata TARGAN
nr katalogowy: 101973
10.15199/48.2016.11.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
The measurement system for analyzing heart sounds with ECG reference signal
Wojciech LEJKOWSKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Robert OLSZEWSKI
nr katalogowy: 101950
10.15199/48.2016.11.08
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Determination of blood flow velocity in vessels of the bulbar conjunctiva
Vladimir FIRAGO
Alexey KUBARKO
Oleksandra HOTRA
Irina VOLKOVA
Ainur KOZBAKOVA
Nazarbek MUSABEKOV
nr katalogowy: 99989
10.15199/48.2016.08.29
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-7
Corrosion resistance of composites Ti-6Al-4V/Al2O3 obtained by spark plasma sintering
Agata Dudek
Lidia Adamczyk
Barbara Lisiecka
Michał Janik
nr katalogowy: 99434
10.15199/40.2016.7.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-5
Odzież ochronna przeznaczona do prac leśnych w świetle aktów prawnych obowiązujących przy pozyskaniu drewna
ANETA GRECKA
DOROTA MIELCAREK
ROBERT DROBINA
nr katalogowy: 91527
10.15199/60.2015.5.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
A calibration model for gas sensor array in varying environmental conditions
Paweł Kalinowski
Karolina Murawska
Katarzyna Koc
Piotr Jasiński
Grzegorz Jasiński
nr katalogowy: 90127
10.15199/13.2015.3.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Analiza rozkładu pola magnetycznego generowanego przez urządzenia do fizykoterapii
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 89372
10.15199/48.2015.02.37
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Analiza studiów przypadku dotyczących pracy z przewlekłymi dolegliwościami układu mięśniowo- -szkieletowego (1)Lekcja 133
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 130324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-9
Zdrowe Miejsca Pracy Nagrody za Dobrą Praktykę 2018–2019 Lekcja 139
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 133376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Ocena wybranych cech jakościowych handlowych nierafinowanych cukrów trzcinowych
Agnieszka Salamon
Marek Napiórkowski
Małgorzata Piecyk
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 138574
10.15199/65.2022.7.4
cukier trzcinowy nierafinowany
cechy jakościowe
produkty ekologiczne
unrefined cane sugar
quality characteristics
organic products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH