Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Proszki samorozpadowe na bazie faz międzymetalicznych z układu Fe-Al, w aspekcie możliwości ich wykorzystania w formie intermetalicznych powłok ochronnych z zastosowaniem techniki DGS
nr katalogowy: 21713
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-11
Przegląd Stowarzyszenie Pralników Polskich
nr katalogowy: 48258
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Nowoczesne środki piorące
MARIA RÓŻYŃSKA
KAZIMIERZ LINKIEWICZ
nr katalogowy: 43600
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-10
NOWE NORMY
nr katalogowy: 10941
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-13
Elekty-defekty
fi
nr katalogowy: 13188
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Metody nanoszenia farb dekoracyjnych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 15414
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Metody nanoszenia farb dekoracyjnych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 15414
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy
nr katalogowy: 148326
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-12
SFERYCZNE PROSZKI ZE STOPÓW RENU Z KOBALTEM I NIKLEM
ADRIANA WRONA
KATARZYNA LESZCZYŃSKA-SEJDA
MARCIN LIS
GRZEGORZ BENKE
MARIAN CZEPELAK
KRYSTYNA ANYSZKIEWICZ
JACEK MAZUR
KATARZYNA BILEWSKA
ANDRZEJ CHMIELARZ
MIECZYSŁAW WOCH
MARIUSZ STASZEWSKI
MAŁGORZATA OSADNIK
ŁUCJA ORŁOWSKA-BUZEK
KAMIL KOZUB
PAWEŁ GAMBAL
WOJCIECH SATORA
nr katalogowy: 81638
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Koniec kodeksu pracy
D. Smoliński
nr katalogowy: 15857
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-5
Struktura i własności magnetycznie miękkich materiałów kompozytowych z nanokrystalicznymi proszkami stopów kobaltu
Konieczny J.
Dobrzański L. A.
Nowosielski R.
nr katalogowy: 15023
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Nanokompozyty FeAl-TiC wytwarzane metodą syntezy mechanicznej i prasowania na gorąco
MAREK KRASNOWSKI
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 17167
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Charakterystyka mikrostrukturalna powłoki Al-Si uzyskanej na stopie y-TiAl o podwyższonej zawartości niobu
M. Góral
G. Moskal
L. Swadźba
nr katalogowy: 10190
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Błonnik - niezbędne włókno roślinne
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 37625
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Aktywne biologicznie - zmodyfikowane proszki węglowe
Katarzyna Mitura
Renata Woś
Mateusz Fijałkowski
Tomasz Niemiec
Katarzyna Solarska
Agnieszka Gajewska
Janusz Skolimowski
nr katalogowy: 64059
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Domieszkowanie MgB2 nanokrystalicznym SiC przy zastosowaniu mieszania w wysokim ciśnieniu gazu obojętnego i izostatycznego
Andrzej MORAWSKI
Tomasz. LADA
Adam PRESZ
Tadeusz MAZUR
Ryszard DIDUSZKO
nr katalogowy: 3929
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-6
Otrzymywanie i właściwości trudnopalnych nanokompozytów uretanowo-mocznikowych z napełniaczami z prekursorów glinoorganicznych
MACIEJ MARCZEWSKI
BEATA SIENKIEWICZ
ANTONI PIETRZYKOWSKI
nr katalogowy: 21749
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Wpływ zawartości krzemu na odporność na utlenianie izotermiczne powłok aluminidkowych uzyskanych z zawiesin Al-Si na w stopie TiAlNb
MAREK GÓRAL
GRZEGORZ MOSKAL
LUCJAN SWADŹBA
W. SUPER
nr katalogowy: 21646
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-4
Schowki w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 124012
OPAKOWANIE 2007-2
Systemy identyfikacji opakowań farmaceutycznych oraz nanotechnologie w Norymberdze
nr katalogowy: 24300
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
PROSZKI METALICZNE DO NOWYCH ZASTOSOWAŃ
ADRIAN WRONA
nr katalogowy: 110133
10.15199/67.2017.10.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Wody roślinne - Botanical Waters
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-6
Metody wytwarzania nowoczesnych proszków piorących
MARIA RÓŻYŃSKA
KAZIMIERZ LINKIEWICZ
nr katalogowy: 43612
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-8
Możliwości otrzymywania proszków kompaktowych w polskich zakładach chemii gospodarczej
MARIA RÓŻYŃSKA
KAZIMIERZ LINKIEWICZ
nr katalogowy: 43634
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-5
TECHNIKA PLAZMOWA W INŻYNIERII MATERIAŁOWEJ METALI
MARCIN LIS
MIECZYSŁAW WOCH
nr katalogowy: 35572
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
AURA 2013-8
Biomasa surowcem paliwowym
Tadeusz JULISZEWSKI
nr katalogowy: 80031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
OPAKOWANIE 2019-7
Opakowania ze zrównoważonych polimerów i oleju talowego
nr katalogowy: 121474
OPAKOWANIE 2019-7
Opakowania ze zrównoważonych polimerów i oleju talowego
nr katalogowy: 121472
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-4
Własności spieków Fe-Cu i Fe-Cu-Sn spełniających rolę osnowy w narzędziach metaliczno-diamentowych
MARTA ŻAK-SZWED
JANUSZ KONSTANTY
AGNIESZKA RADZISZEWSKA
nr katalogowy: 34273
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Odporność na korozję wysokotemperaturową powłok Al-Si wytwarzanych na stopach TiAl
MAREK GÓRAL
MAREK HETMAŃCZYK
LUCJAN SWADŹBA
BOGUSŁAW MENDALA
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 25511
OPAKOWANIE 2016-9
Bosch Packaging Technology: proekologiczna innowacja
nr katalogowy: 101434
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Biosmary
nr katalogowy: 17325
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Sorpcja wybranych barwników bezpośrednich i reaktywnych przez włókna roślinne
Zdzisława Malinowska-Graboś
Andrzej Gawłowski
nr katalogowy: 58678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14002
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 20426
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Badania stopnia wypłukiwania proszków przeznaczonych do prania w pralkach automatycznych
LECHOSŁAW BOLIŃSKI
nr katalogowy: 107004
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-2
Nowości
nr katalogowy: 74469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
OPAKOWANIE 2014-11
Pierwsze w pełni roślinne opakowanie Tetra Pak
nr katalogowy: 87885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 138280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-11
Z ŻYCIA NASZYCH ZAKŁADÓW PRZEMYSŁOWYCH
nr katalogowy: 107541
SZKŁO I CERAMIKA 2012-1
Charakterystyka ceramicznych materiałów stosowanych do natryskiwania plazmowego
Marek Góral
Marcin Drajewicz
MACIEJ Pytel
Sławomir Kotowski
nr katalogowy: 65858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zastosowanie naturalnych przeciwutleniaczy do poprawy stabilności oksydacyjnej produktów emulsyjnych wytwarzanych w przemyśle kosmetycznym
Paulina Malinowska
Ryszard Zieliński
nr katalogowy: 62283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 149195
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Charakterystyka właściwości fizykochemicznych proszków węglowych pod kątem ich zastosowania w przemyśle farmaceutyczno-kosmetycznym
Mirella Batory
Małgorzata Czerniak-Reczulska
Jamiy Dashdorj
Mary ElLen Zvanut
Piotr Niedzielski
nr katalogowy: 57085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Sterole roślinne. Charakterystyka i metody analizy
Aleksandra Leśniarek
Aleksandra Grudniewska
Witold Gładkowski
nr katalogowy: 109330
10.15199/62.2017.9.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
CHŁODNICTWO 2008-6
Możliwość zastosowania testów przyspieszonych w prognozowaniu trwałości zamrożonych warzyw
TOMASZ PUKSZTA
nr katalogowy: 36068
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mikotoksyny w ziarnie zbóż i co dalej?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 30249
AURA 2007-4
Spalanie pozostałości roślinnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 25562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Oleje niepospolite
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 23324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Epoksydowane oleje roślinne jako środki smarowe
STEFANIA FISZER
URSZULA SZAŁAJKO
WIESŁAW SZEJA
PIOTR NIEMIEC
nr katalogowy: 28781
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-7
WYZNACZANIE TEMPERATUR POCZĄTKU PRZEMIAN ZACHODZĄCYCH PODCZAS SPIEKANIA KONSTRUKCYJNYCH STALI MANGANOWO-CHROMOWO-MOLIBDENOWYCH
MACIEJ SUŁOWSKI
nr katalogowy: 45714
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-6
WYBRANE PROBLEMY PRZERÓBKI PLASTYCZNEJ MATERIAŁÓW DWUSKŁADNIKOWYCH I WARSTWOWYCH OTRZYMANYCH METODĄ METALURGII PROSZKÓW
STEFAN SZCZEPANIK
STANISŁAW PIENIĄŻEK
GABRIEL BARTON
nr katalogowy: 45137
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-4
Własności spieków na bazie żelaza wytworzonych metodą prasowania na gorąco
JANUSZ KONSTANTY
DOROTA TYRAŁA
AGNIESZKA RADZISZEWSKA
WIKTORIA RATUSZEK
nr katalogowy: 44110
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Meganadzieja w mikrosferach
Irena Fober
nr katalogowy: 74601
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-4
Struktura i własności spieków Fe-Ni-Cu-Sn przeznaczonych na osnowę w narzędziach metaliczno-diamentowych
DOROTA TYRAŁA
JANUSZ KONSTANTY
AGNIESZKA RADZISZEWSKA
nr katalogowy: 51130
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-7
SPIEKANE MATERIAŁY NA ŁOŻYSKA ŚLIZGOWE
MARCIN MADEJ
nr katalogowy: 85632
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Synthesis and physicochemical properties of proton ceramic conductors containing modified BaCe0.9Y0.1O3 Synteza i właściwości fizykochemiczne ceramicznych przewodników protonowych zawierających modyfikowany BaCe0,9Y0,1O3
Bartłomiej Lis
Magdalena Dudek
Piotr Tomczyk
nr katalogowy: 88656
10.12916/przemchem.2014.2042
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-12
MECHANICZNA KONSOLIDACJA PROSZKÓW SREBRA METODĄ CWS
MARIA W. RICHERT
JAN RICHERT
MARZANNA KSIĄŻEK
ADAM TCHÓRZ
nr katalogowy: 64651
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-6
WŁASNOŚCI NOWYCH MATERIAŁÓW SPIEKANYCH Z PROSZKU DISTALOY SA Z DODATKIEM WĘGLA I BORU
JOANNA KARWAN-BACZEWSKA
nr katalogowy: 68561
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Enkapsulacja jako skuteczny sposób zapobiegania utlenianu proszków w technologii magnesów wiązanych
DOROTA KLIMECKA-TATAR
GRAŻYNA PAWŁOWSKA
STEFAN SZYMURA
nr katalogowy: 55629
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Epoxy composites with carbon fillers. Structure and properties Kompozyty żywicy epoksydowej z napełniaczami węglowymi. Struktura i właściwości
Ewelina Ciecierska
Anna Boczkowska
Michał Kubiś
Paulina Chabera
Tomasz Wiśniewski
nr katalogowy: 95026
10.15199/62.2015.11.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Wzrost cen surowców spowoduje wzrost cen wyrobów czekoladowo-cukierniczych
Marek Przeździak
nr katalogowy: 30229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 29243
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Oleje roślinne jako substytuty surowców naftowych do produkcji paliw silnikowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 42774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Masło - najzdrowszy tłuszcz w diecie człowieka
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 78872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Poprawa odporności i elektromagnesów typu Nd-Fe-B na korozję lokalną poprzez chemiczną modyfi kację proszku magnetycznego
DOROTA KLIMECKA-TATAR
HENRYK BALA
KARINA JAGIELSKA-WIADEREK
nr katalogowy: 42865
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
PRZETWARZANIE PROSZKÓW TYTANU I JEGO STOPU Ti6Al4V
PAWEŁ BANDOŁA
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
TOMASZ SKUBISZEWSKI
nr katalogowy: 48057
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-12
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 56477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Brakujące elementy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Wyrok Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości w sprawie NPBT opublikowany
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Beleaf PlantBetter – cukierniczy tłuszcz jutra
nr katalogowy: 148558
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Produkty roślinne z czystą etykietą
nr katalogowy: 131404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
OPAKOWANIE 2024-9
Nowoczesne opakowania – ochrona żywności i ekologia w jednym
nr katalogowy: 150696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-4
Zastosowanie pomiaru przewodnictwa elektrycznego katalizatorów Ni/nośnik do wyznaczania energii aktywacji powierzchniowej dyfuzji niklu
TADEUSZ PARYJCZAK
IRENEUSZ KOCEMBA
nr katalogowy: 107229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Owoce i warzywa nie tylko w przetworach owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 116715
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-2
Seminarium firmy Zschimmer & Schwarzsyfikacji
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 41680
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-12
Masa izolacyjna STYROGUM z odpadów styropianu i gumy
Kazimierz Truchan
Elżbieta Wyszyńska
nr katalogowy: 48850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Kuchnia roślinna w Polsce
nr katalogowy: 130438
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Kuchnia roślinna w Polsce
nr katalogowy: 130438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Zastosowanie wybranych przypraw w dietoterapii
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska- -Niedworok
nr katalogowy: 105776
10.15199/65.2017.4.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Epoxidized vegetable oils in the production of coatings Epoksydowane oleje roślinne w wytwarzaniu materiałów powłokowych
Łukasz Sałaciński
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 105748
10.15199/62.2017.5.36
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Mikrokapsułkowanie jako metoda stabilizowania olejów jadalnych
Dorota Ogrodowska
Sylwester Czaplicki
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 102845
10.15199/65.2016.12.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Industrial uses of vegetable oils Przemysłowe zastosowania olejów roślinnych
Marlena Kłos
Eugeniusz Milchert
Kornelia Malarczyk
nr katalogowy: 98949
10.15199/62.2016.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Methods for epoxidation of vegetable oils on heterogenous catalysts Przegląd metod epoksydacji olejów roślinnych na katalizatorach heterogenicznych
Kornelia Malarczyk
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 90085
10.15199/62.2015.3.32
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wpływ warunków modyfikacji olejów roślinnych na ich właściwości jako środków smarnych
Rafał Grabowski
Jolanta Iłowska
Justyna Chrobak
Michał Szmatoła
Iwona Szwach
Hanna Studnik
Beata Orlińska
Jolanta Drabik
nr katalogowy: 117900
10.15199/62.2018.12.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Odzysk pierwiastków ziem rzadkich z popiołów lotnych Cz. I. Ługowanie
Sylwester Żelazny
Henryk Świnder
Barbara Białecka
Andrzej Jarosiński
nr katalogowy: 110741
10.15199/62.2017.11.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Właściwości sorpcyjne proszków gaśniczych modyfikowanych chemicznie
Dorota Szułczyńska
Justyna Gniazdowska
Jacek Małek
nr katalogowy: 129145
10.15199/62.2020.11.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Właściwości sorpcyjne proszków gaśniczych modyfikowanych chemicznie
Dorota Szułczyńska
Justyna Gniazdowska
Jacek Małek
nr katalogowy: 129145
10.15199/62.2020.11.18
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 41045
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 43821
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 41501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Napoje funkcjonalne - listopad 2009 r.
nr katalogowy: 48984
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Tłuszcze od podszewki
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 62225
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Magiczna aronia z Wielkopolski
nr katalogowy: 136217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Roślinne koncentraty barwiące odpowiedzią na oczekiwania konsumentów
nr katalogowy: 148031
AURA 2024-7
Międzynarodowy Dzień Ochrony Ekosystemów Namorzynowych
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 149577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Wpływ oksydacyjnej modyfikacji syntetycznych estrów oleju rzepakowego na ich wybrane właściwości użytkowe
Janusz Nowicki
Jan Mosio-Mosiewski
Andrzej Robaszkiewicz
nr katalogowy: 60225
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. 11. Roślinne koncentraty i teksturaty białkowe
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 80315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Cutting fluids based on cardanol etoxylates. Zastosowanie oksyetylatów kardanolu do wytwarzania cieczy obróbkowych
Elżbieta Rogoś
Andrzej Urbański
Marek Lukosek
Bronisław Naraniecki
Jacek Kosno
nr katalogowy: 79846
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Wstępne badania nad skutecznością usuwania zanieczyszczeń w 4-stopniowej hybrydowej oczyszczalni gruntowo-roślinnej
Magdalena Gizińska
Krzysztof Jóźwiakowski
Aneta Pytka
Michał Marzec
nr katalogowy: 74516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Wpływ dodatku bezwodnika maleinowego na zmianę właściwości olejów uzyskanych w procesie utleniania oleju rzepakowego
JOLANTA IŁOWSKA
MARIAN KOZUPA
JAN GNIADY
MARIA KLĘCZAR
JOLANTA DRABIK
nr katalogowy: 54880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Charakterystyka przypraw Przyprawy roślinne klasyfikacja i zastosowanie kulinarne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 103971
10.15199/65.2017.2.7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-2
Wpływ modyfikacji biopolimerów stosowanych jako spoiwa na właściwości farb dyspersyjnych
ANNA ŚLUSARCZYK
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
SEBASTIAN JURCZYK
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 103888
10.15199/40.2017.2.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
ADR 2013 zagadka klasyfikacyjna w klasie 2
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 78318
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Instalacja do wytwarzania proszku ferromagnetycznego metodą elektrolizy w warunkach laboratoryjnych
Krzysztof Sołtys
Sebastian Bartel
Krzysztof Kluszczyński
nr katalogowy: 139275
10.15199/48.2022.09.15
proszek ferromagnetyczny
elektroliza
materiały SMART
separator magnetyczny.
ferromagnetic powder
electrolysis
SMART materials
magnetic separator.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Instalacja do wytwarzania proszku ferromagnetycznego metodą elektrolizy w warunkach laboratoryjnych
Krzysztof Sołtys
Sebastian Bartel
Krzysztof Kluszczyński
nr katalogowy: 139275
10.15199/48.2022.09.15
proszek ferromagnetyczny
elektroliza
materiały SMART
separator magnetyczny.
ferromagnetic powder
electrolysis
SMART materials
magnetic separator.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Instalacja do wytwarzania proszku ferromagnetycznego metodą elektrolizy w warunkach laboratoryjnych
Krzysztof Sołtys
Sebastian Bartel
Krzysztof Kluszczyński
nr katalogowy: 139275
10.15199/48.2022.09.15
proszek ferromagnetyczny
elektroliza
materiały SMART
separator magnetyczny.
ferromagnetic powder
electrolysis
SMART materials
magnetic separator.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Ekstrakty roślinne w wyrobach ciastkarskich
Mariola Kozłowska
Aleksandra Gawinowska
Agata Fabiszewska
nr katalogowy: 126803
10.15199/65.2020.6.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Przejęcie Cadbury przez Kraft a
nr katalogowy: 50256
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-2
Ośmiokanałowy system do pomiarów matryc bioczujników
PAWEŁ ZAWIERUCHA
KAROL WASZCZUK
WIKTOR HERWICH
ŁUKASZ ROZMUS
MIROSŁAW WOSZCZYNA
AGATA MASALSKA
TEODOR GOTSZALK
ANNA MAGDZIAREK
nr katalogowy: 50183
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-1
"Andropol" na targach Heimtextil
nr katalogowy: 41037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Pritchitts – irlandzka firma z tradycjami
nr katalogowy: 48355
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Wpływ temperatury na zawartość barwników antocyjanowych w przetworach owocowych
Agata Górska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 59096
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Papier kamienny
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 130101
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Papier kamienny
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 130101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
nr katalogowy: 147268
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Universal low-capacity granulators for plant materials
Roman Hejft
nr katalogowy: 115524
10.15199/62.2018.8.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Effect of the preliminary oil refinement on the nickel-catalyzed hydrogenation rate of rapeseed oil and fatty acids composition Wpływ oczyszczania oleju rzepakowego na szybkość jego uwodornienia na katalizatorze niklowym i na profil kwasów tłuszczowych
Marcin Konkol
Robert Bicki
nr katalogowy: 81325
OPAKOWANIE 2012-12
Analiza wpływu zastosowanego opakowania na składowe barwy szynki wieprzowej
DOMINIKA GUZEK
KAROLINA KOZAŃ
AGNIESZKA WIERZBICKA
DOMINIKA GŁĄBSKA
nr katalogowy: 73635
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-5
AUTOKATALITYCZNA SYNTEZA PROSZKU MIEDZI Z ZASTOSOWANIEM KOLOIDU SREBRA JAKO KATALIZATORA
MAREK WOJNICKI
MACIEJ POLAŃSKI
EWA RUDNIK
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
nr katalogowy: 113979
10.15199/67.2018.5.4
miedź
formaldehyd
proszek
morfologia
wielkość ziarna
copper
formaldehyde
powder
morphology
grain size
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Laboratoryjna metoda wytwarzania proszków ferromagnetycznych i elastycznych materiałów magnetycznych oraz eksperymentalne badania ich zachowania w elektromagnetycznej komorze 3D.
Krzysztof SOŁTYS
Sebastian BARTEL
Krzysztof KLUSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 144177
10.15199/48.2023.07.31
proszki ferromagnetyczne
elastyczne materiały magnetyczne
technologie wytwarzania materiałów magnetycznych
elektromagnetyczna komora sześcienna 3D
ferromagnetic powders
flexible magnetic materials
technologies for the production of magnetic materials
electromagnetic 3D cubic chamber
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-2
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 112422
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
ADM - partner w innowacjach
nr katalogowy: 71381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
SUSZENIE, USZLACHETNIANIE I FUNKCJONALIZACJA w jednym kroku
nr katalogowy: 123531
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Od miodu do "zero waste"
Henryk Piekut
nr katalogowy: 125879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Simulations and tests of the effectiveness of electromagnetic field shielding by shields made of recycled materials
Adam JAKUBAS
Ewa ŁADA-TONDYRA
Łukasz SUCHECKI
Marcin MAKÓWKA
nr katalogowy: 136095
10.15199/48.2022.02.35
proszki metali
odpady metalowe
ekrany pola elektromagnetycznego
pole elektromagnetyczne
metal powder
metal waste
shields of electromagnetic field
electromagnetic field
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Simulations and tests of the effectiveness of electromagnetic field shielding by shields made of recycled materials
Adam JAKUBAS
Ewa ŁADA-TONDYRA
Łukasz SUCHECKI
Marcin MAKÓWKA
nr katalogowy: 136095
10.15199/48.2022.02.35
proszki metali
odpady metalowe
ekrany pola elektromagnetycznego
pole elektromagnetyczne
metal powder
metal waste
shields of electromagnetic field
electromagnetic field
AURA 2013-12
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 80813
AURA 2019-10
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 123010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Trendy: naturalne aromaty i ekstrakty roślinne
nr katalogowy: 98608
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Wpływ redyspergowalnych proszków polimerowych na czas wiązania zapraw cementowych
Marcin Kulesza
Dawid Dębski
nr katalogowy: 110705
10.15199/33.2017.11.54
redyspergowalne proszki polimerowe
zaprawa cementowa
czas wiązania
pomiar szybkości propagacji fali ultradźwiękowej.
redispersible polymer powders
cementitiousmortar
setting time
ultrasonic wave velocity measurement.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Właściwości sproszkowanej żywności dla dzieci
Anna Kot
Karolina Szulc
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 121981
10.15199/65.2019.8.4
żywność dla dzieci
proszki spożywcze
mikrokapsułkowanie
czas przechowywania
baby food
food powders
microencapsulation
storage time
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Warzywne słodkości - zdrowe inspiracje, z historią w tle
nr katalogowy: 106102
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH