Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Studying fibre-optic link used to transmission an analogue signals
Rafał BIAŁEK
Michał WIŚNIOS
Marek KUCHTA
Kamila JADCZAK
nr katalogowy: 117359
10.15199/48.2018.12.61
Transmisja światłowodowa
nadajnik optyczny
odbiornik optyczny
Fibre-optic transmission
optical transmitter
optical receiver
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Wielopunktowe czujniki światłowodowe do wykrywania nacisku
Jacek KUSZNIER
nr katalogowy: 45543
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-9
Advanced solutions saving energy and reducing Fibre Loss in an OCC Stock Preparation System
SIMON ROBERTS
MICHAEL LOPANE
ALAIN LASCAR
nr katalogowy: 93628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Ekologiczne innowacje opakowaniowe
nr katalogowy: 140078
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
"Current - polarization-dependent loss" optical fibre sensor
Sławomir Andrzej TORBUS
nr katalogowy: 119961
10.15199/48.2019.05.40
optical sensor
optical current sensor
single mode optical fibre
polarization- dependent loss
Farady effect
light polarization
optical time domain reflectometer
Lagrange interpolation
czujnik światłowodowy
światłowodowy czujnik natężenia prądu
światłowód jednomodowy
tłumienie zależne od polaryzacji
magnetooptyczne zjawisko Faradaya
polaryzacja światła
reflektometr optyczny
interpolacja Lagrange'a
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-5
Firma Arcelor, znany producent - TAB-FIBRE i TAB-FLOOR
Mirosław Hosumbek
nr katalogowy: 25930
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-3
Pręty kompozytowe do zbrojenia betonu
Mariusz Rejment
Tomasz Trapko
nr katalogowy: 83211
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Zastosowanie światłowodów kontrolnych w materiałach kompozytowych zbrojonych włóknami
Jacek KUSZNIER
nr katalogowy: 72335
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Failure analysis of poly(phenylene sulphide)/short glass fibre composite in bending strength test
Monika Ewa Ostapiuk
nr katalogowy: 101859
10.15199/28.2016.5.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Transmission fibre-optic transducer used for a silicon structure's displacement measurement
Szymon MILCARZ
Jacek GOLEBIOWSKI
nr katalogowy: 87759
10.12915/pe.2014.11.33
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Diffraction of incoherent light for thin, glass fibre diameter characterization
Grzegorz ŚWIRNIAK
nr katalogowy: 65386
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Optical properties of vacuum deposited poly(o-toluidine) films in integral and fibre optics to use
ZENON HOTRA
PAVLO STAKHIRA
VLADYSLAV CHERPAK
IRYNA KREMER
DMYTRO VOLYNYUK
MARIUSZ SKOCZYLAS
nr katalogowy: 35684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Effect of Uncertain Reference Signal on Uncertainty of estimates of the First Order PMD in a Single Mode Optical Fibre
Zbigniew LACH
nr katalogowy: 101979
10.15199/48.2016.11.37
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-1
Uwarunkowania wyboru rozwiązań do budowy sieci szerokopasmowej
Wojciech Michalski
nr katalogowy: 96400
10.15199/59.2016.1.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Zastosowanie efektów magnetooptycznych do pomiaru prądu w środowisku średnich i wysokich napięć
Tomasz BŁAŻEJCZYK
Henryk SIBILSKI
Krzysztof KRASUSKI
nr katalogowy: 72320
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Producing and properties of the polylactide-alumina nanocomposite fibres
PATRYCJA CZARNEC KA
TOMASZ CIAC H
ANTONI KUNICKI
ANDRZE J OLSZYNA
MONIKA GOŁASZEWSKA
AGNIESZ KA JASTRZĘBSKA
nr katalogowy: 52713
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-6
Nośność na ścinanie belek żelbetowych wzmocnionych materiałami PBO-FRCM
Dorota Urbańska
Tomasz Trapko
Tomasz Kowalik
nr katalogowy: 92198
10.15199/33.2015.06.24
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-3
Badanie kompozytów PBO-FRCM z wykorzystaniem czujników światłowodowych
Filip Grzymski
Tomasz Trapko
Michał Musiał
nr katalogowy: 119188
10.15199/33.2019.03.07
PBO
FRCM
kompozyt
DFOS
żelbet.
PBO
FRCM
composite
DFOS
reinforced concrete.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Rola rozproszonego strumienia w badaniach pola układu magnetycznego przy zastosowaniu magnetooptycznego efektu Faradaya
Zdzisław ŻYCKI
nr katalogowy: 63915
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Badania płyt włóknisto- -cementowych zawierających materiały z recyklingu
Tomasz Gorzelańczyk
Krzysztof Schabowicz
nr katalogowy: 94170
10.15199/33.2015.10.07
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Suplementy diety wspomagające odchudzanie
Magdalena Maszewska
Anna Florowska
Justyna Pękul
nr katalogowy: 119830
10.15199/65.2019.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Poprzeczna dystrybucja strumienia świetlnego w strukturze włóknistej
Maciej ZAJKOWSKI
nr katalogowy: 25697
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Kompozyty FRP do wzmacniania konstrukcji
Andrzej Foremny
nr katalogowy: 24210
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-16-17
Siła kompozytu
Marek Bielski
nr katalogowy: 121718
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
On the use of Airy fringes for indirect measurement of glass fibre diameter
Grzegorz ŚWIRNIAK
nr katalogowy: 66594
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Time Varying Impulse Response Representing First Order PMD Effects of a Single Mode Fibre Optic Link with Polarization Scramblers
Zbigniew LACH
nr katalogowy: 74860
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-9
System do pomiaru właściwości włókien, taśmy i przędzy - ITRU FIBRE TESTER UAK-1
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 29965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Bandwidth of multimode step-index optical fibre in dependence on its parameters
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 69772
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Miniature plasma generator made of low temperature co-fired ceramics (LTCC) for gas characterization using optical emission spectroscopy (OES)
Karol MALECHA
Henryk Roguszczak
Sergiusz PATELA
Leszek J. GOLONKA
nr katalogowy: 86916
10.12915/pe.2014.09.19
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Wpływ włókien stalowych na wybrane właściwości kompozytów cementowych na bazie regranulatu EPS
Konrad Polek
Mateusz Zakrzewski
Paweł Piekarski
nr katalogowy: 120788
10.15199/33.2019.06.11
regranulat EPS
zrównoważony rozwój
beton lekki
włókna stalowe
recycled ground EPS aggregate
sustainable development
lightweight concrete
steel fibres.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Smurfit Kappa laureatem międzynarodowych konkursów
nr katalogowy: 101076
OPAKOWANIE 2022-10
Zielone opakowania dla lepszego jutra
nr katalogowy: 140206
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Mixing colours inside the optical fibre elements
Jacek KUSZNIER
nr katalogowy: 37136
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Method of determination modal power distribution in step-index optical fibre
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 37131
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Method of forming step-index optical fibre's luminous intensity
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 37130
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Most przyszłości
nr katalogowy: 97103
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Włókna PBO jako wzmocnienie belek żelbetowych
Dorota Urbańska
Tomasz Trapko
nr katalogowy: 102331
10.15199/33.2016.11.38
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Load-bearing capacity and strain of the shear area of beams made of fine-aggregate fiber composite
Wiesława Głodkowska
Marek Lehmann
nr katalogowy: 150633
10.15199/33.2024.09.01
drobnokruszywowy fibrokompozyt
właści- wości
nośność na ścinanie
odkształcenia
modele zniszczenia
fine aggregate
fibre composite
properties
shear bearing capacity
deformation
failure models
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Load-bearing capacity and strain of the shear area of beams made of fine-aggregate fiber composite
Wiesława Głodkowska
Marek Lehmann
nr katalogowy: 150633
10.15199/33.2024.09.01
drobnokruszywowy fibrokompozyt
właści- wości
nośność na ścinanie
odkształcenia
modele zniszczenia
fine aggregate
fibre composite
properties
shear bearing capacity
deformation
failure models
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Power supply via optical fibre in home telematic networks
Waldemar WÓJCIK
Zbigniew LACH
Andrzej SMOLARZ
Tomasz ZYSKA
nr katalogowy: 33654
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Novel function-integrated lightweight solutions based on textile-reinforced thermoplastic composites and material-adapted piezoceramic actuator modules
MAIK GUDE
WERNER HUFENBACH
NIELS MODLER
CHRISTIAN KIRVEL
nr katalogowy: 27470
OPAKOWANIE 2024-7
Coveris wprowadza Monoflex Fibre – opakowania na bazie papieru
nr katalogowy: 149715
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
Ultra-szybka transmisja światłowodowa na potrzeby centrów danych
JAROSŁAW TURKIEWICZ
nr katalogowy: 144704
10.15199/59.2023.4.3
datainterconnect
laser
światłowód wielomodowy
transmisja
VCSEL
datainterconnect
laser
multimode fibre
transmission
VCSEL
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Thermal Study of Retaining Sleeves for a High-Speed Permanent-Magnet Electrical Machine
Zlatko KOLONDZOVSKI
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 40212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Wyzwania we wzmacnianiu elementów betonowych
Tomasz Trapko
Dorota Urbańska
Tomasz Kowalik
nr katalogowy: 94191
10.15199/33.2015.10.28
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-8
Zastosowanie sygnałów światłowodowych w geodezyjnych pomiarach kątowych najwyższej precyzji
Kazimierz ĆMIELEWSKI
Piotr GOŁUCH
Janusz KUCHMISTER
Krzysztof KARSZNIA
nr katalogowy: 144382
10.15199/50.2023.08.2
pomiary geodezyjne
sprzęt geodezyjny
sygnał światłowodowy
geodetic measurements
surveying equipment
optical fibre target indicator
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Pręty kompozytowe BFRP jako zbrojenie w prefabrykowanych belkach betonowych
Julita Krassowska
Marta Kosior-Kazberuk
nr katalogowy: 137195
10.15199/33.2022.04.05
zbrojenie BFRP
zginanie
prefabrykacja.
BFRP reinforcement
bending
prefabrication.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Experimental Comparison of Two Various Optical Fibre Current Sensors Dedicated to High Current Applications
Tomasz BŁAŻEJCZYK
Henryk SIBILSKI
Krzysztof KRASUSKI
nr katalogowy: 87445
10.12915/pe.2014.10.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Dry distillers grains with solubles from bioethanol production as a dietary additive used in feeding ruminants. Suszony wywar z procesu wytwarzania bioetanolu z kukurydzy jako dodatek paszowy stosowany w żywieniu przeżuwaczy
Andrzej Zachwieja
Robert Kupczyński
Rafał Bodarski
Katarzyna Paczyńska
Dorota Miśta
Ewa Pecka
Wojciech Zawadzki
Joanna Tumanowicz
Maciej Adamski
nr katalogowy: 77350
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Lekkiej konstrukcji wały z włókien węglowych firmy Voith Paper
BARTOSZ kOSTRZEWA
THOMAS MAURER
nr katalogowy: 46482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-9
Papiery hybrydowe jako zrównoważona przyszłość opakowań z tektury falistej
MAREK MOTYLEWSKI
nr katalogowy: 145183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Regeneration of Step-Index Optical Fibre’s Output Signal Using FIR Filters
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 50436
OPAKOWANIE 2022-10
Zielone opakowania dla lepszego jutra
nr katalogowy: 140206
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Micro-bending sensor made from polydimethylsiloxane
Martin NOVAK
Jan JARGUS
Jan NEDOMA
Vladimir VASINEK
Radek MARTINEK
Martin STOLARIK
nr katalogowy: 120446
10.15199/48.2019.06.02
Polydimethylsiloxane (PDMS)
sensor
micro-bending
weight
pressure
Polydimethylsiloxane (PDMS)
czujnik kroków
miokroczujnik ugięcia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Application of Quadrature Mirror Filters to Receipt of Step-Index Optical Fibre’s Output Signal
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 50435
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 134839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Siatki tekstylne na bazie włókien szklanych i węglowych jako zbrojenie konstrukcji betonowych
Katarzyna Zdanowicz
Steffen Marx
nr katalogowy: 120786
10.15199/33.2019.06.09
zbrojenie tekstylne
siatki z włókien węglowych
beton ze zbrojeniem tekstylnym
zbrojenie niemetaliczne.
textile reinforcement
carbon textiles
textile reinforced concrete
non-metallic reinforcement.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Ditlenek siarki w piwie Cz. 2. Wartość dopuszczalna a poziomy zawartości
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 44687
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-11
Konferencje w Bratysławie, Dubrowniku i Kairze
nr katalogowy: 56072
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Znaczenie i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych
Dorota Wichrowska
Anna Walc
Tomasz Knapowski
Wojciech Kozera
nr katalogowy: 115044
10.15199/65.2018.7.9
preparaty witaminowe
mineralne
poziom spożycia
vitamin
mineral preparations
consumption level
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-8
Metodyka badania elementów pasywnych w sieci dostępowej FTTH
Dariusz KAŃTOCH
dr inż. PIOTR ŁUBKOWSKI
nr katalogowy: 115612
10.15199/13.2018.8.3
FTTH
pasywny element rozgałęziający
splitter optyczny
metodyka badania sieci dostępowej
FTTH
passive branching element
optical splitter
methodology of testing the access network
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Nośność na ścinanie płyt pomostowych z betonu lekkiego zbrojonych prętami kompozytowymi GFRP
Agnieszka Wiater
Tomasz Siwowski
nr katalogowy: 126317
10.15199/33.2020.05.06
beton lekki
zbrojenieGFRP
płyty betonowe
nośność na ścinanie
badania doświadczalne
modele obliczeniowe
lightweight concrete
GFRP reinforcement
concrete slabs
shear strength
experimental test
code models.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Q-Switching in an Erbium-Doped Fibre Laser Using a Saturable Absorber Based on Vanadium Pentoxide Polyethylene Glycol in the Long-Wavelength Range
Mohamad Faizal Baharom
Mohd Fauzi Ab Rahman
Anas Abdul Latiff
Aminah Ahmad
Mohd Hafiz Jali
Sulaiman Wadi Harun
nr katalogowy: 148106
10.15199/48.2024.04.06
Q-swiched
fiber laser
V2O5
PEG
Przełączanie Q
laser światłowodowy
V2O5
PEG
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 68461
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Technologia wytwarzania wysokogatunkowego papieru o wzmocnionych właściwościach fizykochemicznych
Ewa Mijowska
Karolina Wenelska
nr katalogowy: 143420
celuloza
polimery
wypełniacze
włókna
właściwości fizykochemiczne
cellulose
polymers
fillers
fibre
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Groch i soja jako dodatek wzbogacający wartość pokarmową w przemyśle piekarskim
Magdalena Sobolewska
Marek Śnieg
nr katalogowy: 144371
groch
soja
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
pea
soybean
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Technologia wytwarzania wysokogatunkowego papieru o wzmocnionych właściwościach fizykochemicznych
Ewa Mijowska
Karolina Wenelska
nr katalogowy: 143420
celuloza
polimery
wypełniacze
włókna
właściwości fizykochemiczne
cellulose
polymers
fillers
fibre
physicochemical properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wartość dietetyczna nasion amarantusa
Natalia Żurek
nr katalogowy: 114137
amarantus
wartość zdrowotna
dietetyka
amaranth
health value
dietetics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Projektowane i rzeczywiste cechy mechaniczne betonowej posadzki przemysłowej zbrojonej włóknami stalowymi
Józef Jasiczak
Krzysztof Zieliński
nr katalogowy: 109432
10.15199/33.2017.09.06
włókno stalowe
podłoga betonowa na gruncie
wytrzymałość na zginanie
steel fibre
concrete industrial ground floor
flexural toughness.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Wymagania dotyczące stosowania kabli i przewodów elektrycznych oraz światłowodowych w budynkach ze względu na reakcję na ogień
Andrzej Borowy
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 121385
10.15199/33.2019.07.03
reakcja na ogień
rozprzestrzenianie ognia
normalizacja
badania.
reaction to fire
fire spread
standardization
testing.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Badania pełnowymiarowego mostowego dźwigara hybrydowego typu "kompozyt FRP - beton" pod obciążeniem statycznym
Mateusz Rajchel
Tomasz Siwowski
nr katalogowy: 100242
10.15199/33.2016.08.21
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
About trends in packaging products
A. Wilczewska
nr katalogowy: 109579
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-1
Co nowego na naszym seminarium "Od włókna do tektury" w 2020 roku?
Marek Motylewski
nr katalogowy: 124661
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wielokryterialna ocena wybranych rozwiązań elewacji wentylowanych
Agnieszka Leśniak
Monika Górka
nr katalogowy: 139983
10.15199/33.2022.10.06
elewacje wentylowane
analiza wielokryterialna
PROMETHEE II.
ventilated facades
multi-criteria analysis
PROMETHEE II.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wielokryterialna ocena wybranych rozwiązań elewacji wentylowanych
Agnieszka Leśniak
Monika Górka
nr katalogowy: 139983
10.15199/33.2022.10.06
elewacje wentylowane
analiza wielokryterialna
PROMETHEE II.
ventilated facades
multi-criteria analysis
PROMETHEE II.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Wielokryterialna ocena wybranych rozwiązań elewacji wentylowanych
Agnieszka Leśniak
Monika Górka
nr katalogowy: 139983
10.15199/33.2022.10.06
elewacje wentylowane
analiza wielokryterialna
PROMETHEE II.
ventilated facades
multi-criteria analysis
PROMETHEE II.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Identyfikacja włókien do celów konserwatorskich Cz. 5. Włókna celulozy i jej chemiczne modyfikacje: bawełna, bawełna merceryzowana, wiskoza, fibra
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 127296
10.15199/54.2020.7.2
identyfikacja włókien
mikroskopia
papier
tekstylia
celuloza
kwas siarkowy
chlorek cynku
wodorotlenek sodu
merceryzacja
regeneracja celulozy
fibres identification
microscopy
paper
textiles
cellulose
sulphuric acid
zinc chloride
sodium hydroxide
mercerization
regeneration of cellulose
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
CAŁKOWICIE OPTYCZNA DOSYŁOWA SIEĆ FRONTHAUL WSPIERAJĄCA FUNKCJONOWANIE AKTYWNEGO SYSTEMU ROZPROSZONYCH ANTEN MASSIVE-MIMO
Zbigniew Zakrzewski
nr katalogowy: 109535
10.15199/59.2017.8-9.74
analogowe techniki przenoszenia sygnałów radiowych poprzez światłowód
cyfrowe techniki przenoszenia radia poprzez światłowód
dosyłowe sieci fronthaul
rozproszony system anten
sieć całkowicie optyczna
all-optical network
analog-radio-over-fibre
digitized-radio-over-fibre
distributed antenna system
fronthaul networks
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Physical and mechanical tests of clay plasters
Piotr Konca
Jacek Szer
nr katalogowy: 149105
10.15199/33.2024.06.04
clay
physical properties
plaster
glina
właściwości fizyczne
tynk
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Effect of dispersion on bandwidth of single mode optical fiber
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 71453
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Behavior of light emitting diodes at low temperature
JAKUB PAJĄKOWSKI
nr katalogowy: 60607
OPAKOWANIE 2010-7
Pomiar szorstkości/gładkości powierzchni papieru
Elżbieta Baranek
Urszula Janiga
nr katalogowy: 52979
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
OPAKOWANIE 2015-12
Tektura z krainy Świętego Mikołaja
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 95529
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Elewacje wentylowane z płyt włóknisto-cementowych na podkonstrukcji aluminiowej
Krzysztof Schabowicz
Mateusz Szymków
nr katalogowy: 100835
10.15199/33.2016.09.09
OPAKOWANIE 2020-11
Ekologiczne opakowania z włókien formowanych
nr katalogowy: 129018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wykorzystanie polisacharydów jako materiałów powłokowych w procesach mikrokapsułkowania
Ewelina Drozińska
Aleksandra Kanclerz
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 119833
10.15199/65.2019.4.5
mikrokapsułkowanie
polisacharydy
błonnik pokarmowy
materiał powłokowy
microencapsulation
polysaccharides
dietary fiber
coating material
AURA 2020-7-8
Produkty pszczele w ochronie zdrowia i suplementacji żywienia człowieka
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 127269
10.15199/2.2020.7–8.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
WHOLE GRAIN SUMMIT 2015
Beata Marchand
nr katalogowy: 93982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Badania nad zastosowaniem kompozytów FRP do budowy mostów w Polsce
Tomasz Siwowski
Maciej Kulpa
Paweł Poneta
nr katalogowy: 88068
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Analiza powierzchni metalu w laminatach metalowo-włóknistych
jarosław bieniaś
ANNA RUDAWSKA
nr katalogowy: 62422
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The strain distribution measurement by the use of the optoelectronic method based on the fibre bragg gratings
Waldemar WÓJCIK
Piotr KISAŁA
Sławomir CIĘSZCZYK
Leszek KOBYLIŃSKI
nr katalogowy: 75312
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Nietypowa analiza numeryczna pomostu kompozytowej kładki typu honeycomb
Henryk Ciurej
Piotr Gwoździewicz
nr katalogowy: 95140
10.15199/33.2015.11.70
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Przyczepność zbrojenia z siatek kompozytowych w murach z betonu komórkowego
Romuald Orłowicz
Rafał Jaworski
Rafał Nowak
Łukasz Drobiec
nr katalogowy: 90747
10.15199/33.2015.04.05
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Pręty kompozytowe BFRP jako zbrojenie w prefabrykowanych belkach betonowych
Julita Krassowska
Marta Kosior-Kazberuk
nr katalogowy: 137195
10.15199/33.2022.04.05
zbrojenie BFRP
zginanie
prefabrykacja.
BFRP reinforcement
bending
prefabrication.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Pręty kompozytowe BFRP jako zbrojenie w prefabrykowanych belkach betonowych
Julita Krassowska
Marta Kosior-Kazberuk
nr katalogowy: 137195
10.15199/33.2022.04.05
zbrojenie BFRP
zginanie
prefabrykacja.
BFRP reinforcement
bending
prefabrication.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Pręty kompozytowe BFRP jako zbrojenie w prefabrykowanych belkach betonowych
Julita Krassowska
Marta Kosior-Kazberuk
nr katalogowy: 137195
10.15199/33.2022.04.05
zbrojenie BFRP
zginanie
prefabrykacja.
BFRP reinforcement
bending
prefabrication.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Pręty kompozytowe BFRP jako zbrojenie w prefabrykowanych belkach betonowych
Julita Krassowska
Marta Kosior-Kazberuk
nr katalogowy: 137195
10.15199/33.2022.04.05
zbrojenie BFRP
zginanie
prefabrykacja.
BFRP reinforcement
bending
prefabrication.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Pręty kompozytowe BFRP jako zbrojenie w prefabrykowanych belkach betonowych
Julita Krassowska
Marta Kosior-Kazberuk
nr katalogowy: 137195
10.15199/33.2022.04.05
zbrojenie BFRP
zginanie
prefabrykacja.
BFRP reinforcement
bending
prefabrication.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Modyfikacja polipropylenowego zbrojenia rozproszonego do betonu za pomocą silnego utleniacza
Daniel Wiliński
Łukasz Kraiński
nr katalogowy: 109430
10.15199/33.2017.09.05
włókno polipropylenowe
modyfikacja przez utlenianie
adhezja do matrycy cementowej
beton wzmocniony włóknami.
polypropylene fiber
oxidation modification
adhesion to cement matrix
fiber reinforced concrete.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-8
Algorytmiczne podejście do modelowania sieci światłowodowych Studium przypadku
Agnieszka LASOTA
nr katalogowy: 121912
10.15199/59.2019.8.2
FTTH
infrastruktura telekomunikacyjna
szerokopasmowy Internet
sieci światłowodowe
proces inwestycyjny
algorytm
s-sieci
Petri nets
FTTH (Fiber To The Home)
telecommunication infrastructure
broadband internet
fibre optic network
investment process
s-nets
Petri nets
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-4
Pomiary kontrolne stanu bezpieczeństwa zapór wodnych z zastosowaniem pionów światłowodowych
Kazimierz ĆMIELEWSKI
Piotr GOŁUCH
Henryk BRYŚ
Krzysztof KARSZNIA
nr katalogowy: 147996
10.15199/50.2024.4.2
pomiary przemieszczeń
monitoring zapór wodnych
pion światłowodowy
displacement measurements
water dam monitoring
fibre-optical plummet
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
The behaviour of R.C. beams patch-repaired and strengthened with CFRP strips subjected to impact loading
Pilate Moyo
Philbert Habimana
Matongo Kabani
nr katalogowy: 149638
10.15199/33.2024.07.01
CFRP-strengthened
patch repairs
I.C. debonding
impact loading
wzmocnione CFRP
naprawy miejscowe
odspajanie się pęknięć pośrednich
obciążenie udarowe
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
The behaviour of R.C. beams patch-repaired and strengthened with CFRP strips subjected to impact loading
Pilate Moyo
Philbert Habimana
Matongo Kabani
nr katalogowy: 149638
10.15199/33.2024.07.01
CFRP-strengthened
patch repairs
I.C. debonding
impact loading
wzmocnione CFRP
naprawy miejscowe
odspajanie się pęknięć pośrednich
obciążenie udarowe
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zmiany w zwyczajach żywieniowych Polaków
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 102840
10.15199/65.2016.12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Prozdrowotne działanie produktów spożywczych z całych ziaren
Bohdan Achremowicz
Joanna Kaszuba
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 102721
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-7
Dni współpracy Metsä Board i seminarium PackageLab
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 115091
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-11
Właściwości czujnikowe światłowodowych siatek Bragga na kilkumodowych wysoce dwójłomnych włóknach mikrostrukturalnych
Tadeusz Tenderenda
Michał Murawski
Michał Szymański
Martin Becker
Manfred Rothhardt
Hartmut Bartelt
Paweł Mergo
Krzysztof Poturaj
Mariusz Makara
Krzysztof Skorupski
Paweł Marć
Leszek R. Jaroszewicz
Tomasz Nasiłowski
nr katalogowy: 72745
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Zasada działania i charakterystyka impulsów prototypowego lasera femtosekundowego
Katarzyna GARASZ
Robert BARBUCHA
Marek KOCIK
Mateusz TAŃSKI
Jerzy MIZERACZYK
Michał NEJBAUER
Czesław RADZEWICZ
nr katalogowy: 72260
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Zastosowanie światłowodowych czujników odbiciowych do pomiaru przemieszczeń w ruchomych strukturach MEMS
Jacek GOŁĘBIOWSKI
Bartłomiej GUZOWSKI
Szymon MILCARZ
nr katalogowy: 71400
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Określanie zwilżalności włókninowych materiałów koalescencyjnych metodą wzniesienia kapilarnego
Andrzej Krasiński
nr katalogowy: 70927
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Wybrane właściwości wytrzymałościowe laminatów hybrydowych tytan-kompozyt węglowo/epoksydowy
JAROSŁAW BIENIAŚ
PATRYK JAKUBCZAK
nr katalogowy: 70322
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Właściwości fizykochemiczne nitrocelulozy do zastosowań specjalnych
Tomasz Wolszakiewicz
nr katalogowy: 69486
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ przygotowania powierzchni na wytrzymałość połączenia metal-kompozyt w laminatach FML
Jarosław Bieniaś
Barbara surowska
nr katalogowy: 62423
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-5
Rozwój szerokopasmowych sieci dostępowych
Jarosław Turkiewicz
Marcin Les zczyc-Radoliński
nr katalogowy: 52030
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Optymalizacja propagacyjna systemów radiowych pracujących w zakresie fal milimetrowych
JAN BOGUCKI
EWA WIELOWIEYSKA
nr katalogowy: 59578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Pomiary sygnałów przewodzonych przez włókna nerwowe
Roman PAŚNICZEK
Krzysztof WILDNER
nr katalogowy: 56691
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Próby rdzeni izolatorów kompozytowych wsporczych SN, zbrojonych włóknem szklanym w osnowie żywicy epoksydowej
Stanisław KISZŁO
Michał SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 103831
10.15199/48.2017.02.53
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 103126
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-12
Badania wybranych właściwości kompozytów FML wykonanych poza autoklawem
ANDRZEJ KUBIT
nr katalogowy: 102789
10.15199/148.2016.12.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
W pełni optyczny przełącznik wykorzystujący jednorodne światłowodowe siatki Bragga
Piotr KISAŁA
Jacek KLIMEK
Krzysztof SKORUPSKI
nr katalogowy: 94761
10.15199/48.2015.11.61
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Laminaty FRP w budownictwie - charakterystyka materiału i aspekty projektowania
Bartosz Sobczyk
Mikołaj Miśkiewicz
nr katalogowy: 90772
10.15199/33.2015.04.21
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
Półprzewodnikowe wzmacniacze optyczne w telekomunikacyjnych systemach transmisyjnych
Jarosław Turkiewicz
nr katalogowy: 89719
10.15199/59.2015.2-3.2
OPAKOWANIE 2021-6
Złoty wiek opakowań z tektury falistej
nr katalogowy: 132208
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH