Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Biosłodycze - szansa na poprawę wizerunku
nr katalogowy: 19069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
AURA 2009-1
Rodzaje wód butelkowanych
TADEUSZ WOJTASZEK
nr katalogowy: 40593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. II . Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jaglanej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 135331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wartość dietetyczna nasion amarantusa
Natalia Żurek
nr katalogowy: 114137
amarantus
wartość zdrowotna
dietetyka
amaranth
health value
dietetics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 135331
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Coraz więcej równości
Jerzy Koplas
nr katalogowy: 300
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Gospodarz domu Część 2: Czynniki biologiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104463
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Profilaktyka wypadkowa i zdrowotna w kategoriach ekonomicznych
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 8232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
XXIV Konferencja w Krynicy Morskiej na temat- Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 20048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pieczywo - forma walki z chorobami cywilizacyjnymi
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86962
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 74021
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Alergeny w przemyśle spożywczym
Renata Gasparska
nr katalogowy: 24440
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Konsumenci a rynek żywności wzbogacanej
ANNA DZIĘCIOŁ
BEATA SIŃSKA
HANNA KUNACHOWICZ
nr katalogowy: 27217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe kierunki produkcji żywności funkcjonalnej i instrumenty jej promocji
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 27215
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-10
Mechanik samochodowy, konserwator Część 9: Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka (cd.) Plan naprawczy
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 94239
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Syria nie jest stanie zapewnić bezpieczeństwa żywnościowego ponad połowie mieszkańców
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144369
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość zdrowotna nowych rodzajów żywności
Bożena Borycka
nr katalogowy: 51036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wieprzowina w polskiej kuchni.Schabowy zawsze na czasie
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 87669
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148565
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Jakość parówek dostępnych w sprzedaży detalicznej
Krystyna Palka
Ewelina Węsierska
Agata Niwecka
nr katalogowy: 66719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142161
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
KONCEPCJA BEZPRZEWODOWEJ SIECI SENSOROWEJ NA POTRZEBY MONITOROWANIA STANU PACJENTA
Jarosław Michalak
Tomasz Stawicki
nr katalogowy: 109539
10.15199/59.2017.8-9.78
bezprzewodowa sieć sensorowa
BSS
monitorowanie pacjenta.
bezprzewodowa sieć sensorowa
BSS
monitorowanie pacjenta.
AURA 2010-3
Natura w walce z rakiem
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 50285
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
bhp w sieci
nr katalogowy: 50006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138285
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-21
Doktor z aplikacji
nr katalogowy: 122627
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-8
PIĘĆ TENDENCJI WYWOŁANYCH PRZEZ PANDEMIĘ
nr katalogowy: 133105
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
OPAKOWANIE 2023-6
G-Grafix pozwala zwiększyć możliwości przetwórstwa opakowań
nr katalogowy: 143912
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 3: Ocena ryzyka dla czynników biologicznych (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-10
Czy robotyzacja zmniejszy liczbę wypadków przy pracy?
nr katalogowy: 116565
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
Mężczyźni mają gorzej
Irena Fober
nr katalogowy: 104695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Żywnościowe innowacje produktowe
Szczepan Figiel
nr katalogowy: 113389
10.15199/65.2018.4.2
trendy
innowacje produktowe
rynki żywnościowe
trends
product innovations
food markets
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-9
Mechanik samochodowy, konserwator Część 8- Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 93495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna pieczywa
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 73904
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Zagrożenia biologiczne w zakładach pracy
Agata Knapik
nr katalogowy: 87052
OPAKOWANIE 2015-5
Jakość zdrowotna opakowań i materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych dostępnych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 91363
10.15199/42.2015.5.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
AURA 2015-6
Ekonomiczna wartość lasu Retencja wodna i wiązanie CO2
Roman Żurek
nr katalogowy: 91626
10.15199/2.2015.6.2
CHŁODNICTWO 2024-3
Regulacja temperatury płynu chłodzącego silnik
Mirosław Jedynak
nr katalogowy: 149175
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Poprawa jakości niektórych artykułów spożywczych
Tomasz Jałowiec
Janusz Płaczek
nr katalogowy: 60275
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-5
Wymiarowanie instalacji wodociągowej w zakładach przyrodoleczniczych
Edyta Dudkiewicz
Sebastian Englart
nr katalogowy: 76429
AURA 2013-4
Edukacja ekologiczna dorosłych mieszkańców wsi elementem edukacji całożyciowej
Adam KOWALAK
nr katalogowy: 75677
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 1- Czynniki fizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104437
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Wpływ restrukturyzacji przemysłu hutniczego na strukturę wartości przedsiębiorstwa
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 94322
10.15199/24.2015.10.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza zmiany w unijnym ustawodawstwie
nr katalogowy: 46499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Detektor przejścia małego prądu przez wartość zerową
Jerzy BAJOREK
Andrzej KAŁWAK
Józef NOWAK
nr katalogowy: 51527
AURA 2011-4
Wartość Morskiego Oka
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 58774
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-2
Cyfrowe wymuszalniki prądu EMEX100 i EMEX400DC
nr katalogowy: 15212
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Wartość dodana jako kategoria ekonomiczna
Marian Winiarski
nr katalogowy: 9507
OPAKOWANIE 2005-8-1
Targi INTERPACK 2005 w Dusseldorfie
Marian Feldman
nr katalogowy: 11268
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-3
Badania doświadczalne pudeł z tektury falistej
Mirosława Lecka
nr katalogowy: 4570
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-1
Wartość nieruchomości w gospodarce przestrzennej
SABINA ZROBEK
nr katalogowy: 4364
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Nowy wskaźnik właściwości redox pojemność warstwy podwójnej
KRZYSZTOF SUCHOCKI
nr katalogowy: 52272
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odpowiedzialność za słowa a polityka zdrowotna w służbie interesów gospodarczych
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 78968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134823
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa bizona
Iwona Chwastows a-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Rafał Winarski
nr katalogowy: 117813
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-11
Nowoczesne urządzenia energoelektroniczne
Andrzej Baranecki
nr katalogowy: 102050
10.15199/74.2016.11.8
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-11
Badania i analiza wpływu warunków odkształcenia sekwencyjnego na wartość naprężenia uplastyczniającego stali do wytwarzania prętów zbrojeniowych
KUŹMIŃSKI Z.
SOŁTYKIEWICZ W.
nr katalogowy: 21623
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-5
Wpływ polaryzacji fali płaskiej na SAR w numerycznym modelu człowieka
19. Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 18377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Konkurencyjność przetwórstwa i handlu artykułami mleczarskimi na Ukrainie i w Polsce
S. Shevelowa
nr katalogowy: 7118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Kto ma zrestrukturyzować piekarnię, aby podnieść jej wartość do sprzedaży?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 122153
CHŁODNICTWO 2021-3
Jak dbać o urządzenia z rodziny przemysłowego Internetu rzeczy
nr katalogowy: 132326
OPAKOWANIE 2012-1
Rynek maszyn pakujących dzisiaj i jutro
RYSZARD WARCZYŃSKI
nr katalogowy: 65312
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Moda na ekologię
nr katalogowy: 65591
OPAKOWANIE 2013-5
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 76610
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Badania plastyczności i struktury po odkształceniu plastycznym na gorąco nowego gatunku stali niskowęglowej niestopowej
nr katalogowy: 46251
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Jak dbać o urządzenia z rodziny przemysłowego Internetu rzeczy
nr katalogowy: 132120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Na ciepło
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33372
AURA 2023-9
Wartość usług ekosystemowych
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 144902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 61906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Rynek superfoods
nr katalogowy: 113833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Rola procesu utleniania w kształtowaniu wartości wypiekowej mąki pszennej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 38776
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Cenne marki soków i napojów
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 35998
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Wartość interesariuszy jako kluczowy czynnik wartości organizacji odpowiedzialnych społecznie
Adam JABŁOŃSKI
Marek JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 35548
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Wskaźniki natężenia
HENRYK MRUK
JAROSŁAW MRUK
nr katalogowy: 35147
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Największa w historii wartość kredytów mieszkaniowych
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 147862
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Wypadki przy pracy i wpływ porażenia prądem na organizm ludzki
nr katalogowy: 149926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Wydatki na ulepszenie lokalu niekiedy od razu w koszty
nr katalogowy: 106831
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Wpływ domieszkowania azotem warstw diamentowych na właściwości emisyjne układu DF/Si
ELŻBIETA STARYGA
ZBIGNIEW ZNAMIROWSKI
KAZIMIERZ FABISIAK
nr katalogowy: 40918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
XXXIV Konferencja w Krynicy Morskiej
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77284
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 105164
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Otyłość i nadwaga Cz. II. Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Danuta Górecka
Patrycja Komolka
nr katalogowy: 73848
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-9
Wpływ kąta zwężenia koła zębatego na wytrzymałość zębów w przekładniach zębatych typu Beveloid z tworzyw polimerowych Część II - przekładnie typu Beveloid o śrubowej linii zęba
PIOTR STROJNY
nr katalogowy: 101061
10.15199/148.2016.9.4
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-4
Obliczenia właściwości kalorycznych frakcji morfologicznych odpadów komunalnych
LESZEK KULESZA
nr katalogowy: 97628
10.15199/9.2016.4.1
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-9
Propozycje dotyczące niektórych współczynników korygujących wartość gruntów ornych w metodzie wskaźnikowej
KRZYSZTOF KORELESKI
nr katalogowy: 37889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Eksport pieczywa, wyrobów ciastkarski ch i mieszanek do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Magdalena Bodył
nr katalogowy: 82188
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Jak dbać o urządzenia z rodziny przemysłowego Internetu rzeczy
nr katalogowy: 132120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Handel zagraniczny produktami mleczarskimi
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 24739
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-1
BADANIA JEDNOOPERACYJNEGO TŁOCZENIA BLACHY BIMETALOWEJ Cu-Al
WACŁAW MUZYKIEWICZ
ARTUR RĘKAS
nr katalogowy: 23500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza gryczana - produkt o podwyższonej wartości odżywczej
nr katalogowy: 83384
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-9
INFORMACJE Z PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 28262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Obszary, od których zależy wartość sprzedawanej piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 123748
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Struktura łańcucha wartości wyrobów w sektorze przedsiębiorstw hutniczych
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 57999
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-8
Polskie okna w Europie
Robert Klos
nr katalogowy: 78528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Czy wartość odżywcza ma dla Polaków... wartość? Podejście Polaków do zdrowego żywienia – nowe wyniki badań
nr katalogowy: 129755
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Gęstość obciążenia ogniowego wg Eurokodu 1
Mirosław Kosiorek
nr katalogowy: 132620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Szybki rozwój przetwórstwa produktów zwierzęcych
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 33808
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Analiza stolarki okiennej i drzwiowej na etapie wykonywania audytu energetycznego i projektowania
nr katalogowy: 29318
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Co decyduje o jakości styropianu?
nr katalogowy: 74068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Wzrost wartości rynku HoReCa w Polsce
nr katalogowy: 150000
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Handel zagraniczny produktami mleczarskimi
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 30668
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Varia
nr katalogowy: 136448
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Uwaga, złodziej!
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 119625
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-7
Analiza wpływu przemysłu stalowego na gospodarkę
Marta ZAGÓRSKA
nr katalogowy: 121559
10.15199/24.2019.7.3
przemysł stalowy
produkcja sprzedana
wartość dodana przemysłu stalowego
zatrudnienie w przemyśle stalowym
steel industry
sold production
value added of the steel industry
employment in steel industry
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Wartość wizerunku firmy
Dawid Szostek
nr katalogowy: 53600
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Za i przeciw
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 76499
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Varia
nr katalogowy: 136448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Nie każdy wydatek powyżej 15 000 zł zaliczysz do kosztów
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 114712
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ZJAWISKO GIGANTYCZNEGO OVERSHOOT'U W ZBLIŹNIACZONYCH MONOKRYSZTAŁACH Cu-8,5%AT. Al
SEBASTIAN KOPACZ
MAREK S. SZCZERBA
nr katalogowy: 81014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą - zostało niewiele czasu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Branding - wartość marki
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111767
OPAKOWANIE 2012-4
Opakowania metalowe: przeszłość, teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 67118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 119352
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-10
O wyznaczaniu napięć trójfazowych prostowników diodowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 94081
10.15199/74.2015.10.8
OPAKOWANIE 2021-11
Wielkość i wartość, czyli jak dbać o jakość
nr katalogowy: 134619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
KALEJDOSKOP VII–VIII 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150169
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Polska stolarka – utrzymanie pozycji lidera w czasach kryzysu
Alina Woźniak
nr katalogowy: 150137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera. Ewolucja rynku piw bezalkoholowych w Polsce
nr katalogowy: 139101
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-7-8
Badania optyczne politypów 6H-SiC oraz 15R-SiC poddanych wielokrotnej implantacji jonami glinu w podwyższonej temperaturze
MIROSŁAW KULIK
JERZY ŻUK
WITOLD RZODKIEWICZ
KRZYSZTOF PYSZNIAK
ANDRZEJ DROŹDZIEL
MARCIN TUREK
SŁAWOMIR PRUCNAL
MARIUSZ SOCHACKI
JAN SZMIDT
nr katalogowy: 37486
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Poligrafia - w co inwestować w 2012?
Agnieszka Dobosz
nr katalogowy: 66807
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Rynek piwa w Polsce w 2010 r.
Agata Szydłowska
nr katalogowy: 58624
OPAKOWANIE 2019-4
Perspektywy globalnego rynku opakowań farmaceutycznych
nr katalogowy: 119857
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 100903
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 90198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Od pola do stołu
nr katalogowy: 137468
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera. Ewolucja rynku piw bezalkoholowych w Polsce
nr katalogowy: 139101
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wartość pracy podatnika, jego małżonka i dzieci a koszt uzyskania przychodu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 140136
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Historia pewnego rozgraniczenia, jak zarobić na geodezji i o tym, że warto czytać lektury szkolne i słuchać muzyki
®Szczutek
nr katalogowy: 128039
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
Od św. Barbary do Sendzimira
Marek Bielski
nr katalogowy: 85557
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Podatkowa Księga Przychodów i Rozchodów - czasami warto sporządzić remanent w trakcie roku
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 99161
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
AUTO MOTO SERWIS 2020-1
Nowe reflektory dodatkowe OSRAM i Philipsa
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135394
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Aproksymacja charakterystyki przetwarzania termistora ACCU-CURVE TM
PIOTR KLUK
MARCIN KAMIL BĄCZYK
nr katalogowy: 45467
AURA 2009-4
Parki narodowe w strukturze organizacyjnej kraju
LESZEK LUBCZYŃSKI
nr katalogowy: 44051
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-2
Badanie napięcia powierzchniowego natryskiwanych pianek poliuretanowych
KRZYSZTOF PŁACZKIEWICZ
LESZEK ŻABSKI
HELENA KUCZYŃSKA
nr katalogowy: 41497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Mrożone dania gotowe
nr katalogowy: 54144
OPAKOWANIE 2024-9
Rynek opakowań dla e-handlu osiągnie wartość 125 mld USD
nr katalogowy: 150680
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Wytwarzanie i pomiar impulsowego i modulowanego pola elektromagnetycznego
Paweł BIEŃKOWSKI
Bartłomiej ZUBRZAK
nr katalogowy: 56608
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wartość przemiałowa i wypiekowa odmian pszenic uprawianych w Polsce - na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007–2009
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 56211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Opakowanie produktu spożywczego a wartość dla producenta
Joanna Kuzincow
Wiktor Woytowicz
nr katalogowy: 93124
10.15199/65.2015.8.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-7
Wpływ zachmurzenia okołosłonecznego na szczytowe wartości natężenia promieniowania słonecznego
DARIUSZ CZEKALSKI
nr katalogowy: 92325
10.15199/9.2015.7.2
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Sterowanie procesami w cukrowniach XV. Wskaźniki jakości regulacji automatycznej.
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 43820
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 65600
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Klient nasz Pan
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 58745
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 140082
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
AURA 2017-11
Wycena drzew miejskich
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 110380
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-8
KLASYFIKACJA OPCJI REALNYCH I ICH STANDARYZACJA W KATEGORIACH OPCJI FINANSOWYCH
JERZY KICKI
JAN KUDEŁKO
KONRAD WANIELISTA
HERBERT WIRTH
nr katalogowy: 70149
CHŁODNICTWO 2012-5
Numeryczny sposób określenia temperatury czynnika chłodniczego po procesie sprężenia
Radosław Kołoła
nr katalogowy: 68019
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Matematyczny model wzorca napięcia przemiennego
Michał GRZENIK
Marian KAMPIK
nr katalogowy: 76335
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH