Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Jak kawa wpływa na ciśnienie krwi?
nr katalogowy: 149856
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Projekt systemu zdalnego monitorowania zmian ciśnienia tętniczego krwi
Krzysztof Sieczkowski
Tadeusz Sondej
Andrzej Dobrowolski
Robert Olszewski
nr katalogowy: 103745
10.15199/13.2017.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Sprawy bliskie sercu
nr katalogowy: 40049
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
Nie denerwuj się, to tylko denerwacja
nr katalogowy: 80496
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Serce na długie lata
Irena Fober
nr katalogowy: 95936
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wędliny podrobowe - tanio, smacznie, zdrowo
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 85728
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ciepło - Zimno. Trup
Irena Fober
nr katalogowy: 56768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Cukrzyca typu 2 Cz. I. Epidemia naszych czasów
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 77388
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Szkolenie z pierwszej pomocy cz. 11
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 114858
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Praca mieszcząca się w normach z zakresu bhp nie może stanowić współprzyczyny wystąpienia wypadku przy pracy
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 143176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dlaczego warto stosować przyprawy korzenne?
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-22-23
Cisza nocna?
Irena Fober
nr katalogowy: 102033
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Reformulacje produktów żywnościowych
Andrzej Gantner
Marta Tomaszewska-Pielacha
Krystyna Gutkowska
nr katalogowy: 94281
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie glukomannanu w produkcji żywności prozdrowotnej
Danuta Górecka
Krzysztof Dziedzic
Emilia Szafarz
Magdalena Szafarz
nr katalogowy: 94956
10.15199/65.2015.11.7
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-8
WBUDOWANE W ODZIEŻ URZĄDZENIE DO MONITOROWANIA PARAMETRÓW ŻYCIOWYCH
Leszek Nowosielski
Bartosz Dudziński
nr katalogowy: 127748
10.15199/13.2020.8.3
tętno
napięcie mięśniowe
temperatura
ciśnienie tętnicze krwi
oddech
fotopletyzmografia
heart rate
muscle tone
temperature
blood pressure
breathing
photoplethysmography
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Wyznaczanie czasu propagacji Fali tętna w oparciu o sygnały EKG i PPG
Krzysztof SIECZKOWSKI
Andrzej Piotr DOBROWOLSKI
Tadeusz SONDEJ
Robert OLSZEWSKI
nr katalogowy: 123239
10.15199/48.2019.11.27
czas propagacji fali tętna
prędkość fali tętna
elektrokardiografia
fotopletyzmografia.
pulse transit time
pulse wave velocity
electrocardiography
photoplethysmography.
AURA 2013-9
Produkty zbożowe podstawą piramidy zdrowego żywienia
Dorota LITWINEK
Halina GAMBUŚ
nr katalogowy: 79188
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Praca mieszcząca się w normach z zakresu bhp nie może stanowić współprzyczyny wystąpienia wypadku przy pracy
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 143176
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Wpływ wolnozmiennego pola magnetycznego na parametry zmienności rytmu zatokowego i uśrednionego EKG wysokiego wzmocnienia u pacjentów z cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym
Grzegorz CIEŚLAR
Joanna GMYREK
Justyna MAŁYSZEK-TUMIDAJEWICZ
Leszek JAGODZIŃSKI
Aleksander SIEROŃ
nr katalogowy: 73163
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Determination of acetone in exhaled air by differential ion mobility spectrometry Oznaczanie acetonu w wydychanym powietrzu za pomocą różnicowej spektrometrii mobilności jonów
Michał Ceremuga
Władysław Harmata
Katarzyna Wertejuk
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 96178
10.15199/62.2016.1.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu
Dorota Sosnowska
Anna Podsędek
Małgorzata Redzynia
nr katalogowy: 93091
10.15199/64.2015.7-8.5
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-12
Poradniki i praktyczne narzędzia dla pracodawców i menadżerów zarządzających kwestiami zdrowia i wellbeingu w organizacjach
Magdalena Janc
Eliza Goszczyńska
Krzysztof Puchalski
Kinga Polańska
nr katalogowy: 151820
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Charakterystyka alergenów i obowiązki producentów żywności
Halina Makała
nr katalogowy: 109014
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Biochemical properties of conjugated trienoic fatty acids Właściwości biochemiczne sprzężonych kwasów trienowych
Elżbieta Kompanowska-Jezierska
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Katarzyna Czyż
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Robert Bodkowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Hanna Gwardiak
Krzysztof H. Olszyński
nr katalogowy: 85692
10.12916/przemchem.2014.1174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 86831
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Sok z buraka ćwikłowego.Wpływ masy i części korzenia buraka na wyróżniki soku
Janusz Czapski
Katarzyna Gościnna
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 63783
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Emisja rtęci w świetle wymagań prawnych
Anna Paczosa
Ewelina Mielczarek
Dorota Kawicka
nr katalogowy: 97281
10.15199/62.2016.3.54
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
HI-TEK. Dzielarka ciasta SUM i zaokrąglarka TOOS w letniej promocji
nr katalogowy: 12691
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Próba optymalizacji warunków prowadzenia procesu niskotemperaturowej krystalizacji olejów rybnych
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Zygmunt Usydus
Bożena Patkowska-Sokoła
nr katalogowy: 59846
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Elektrochemiczny czujnik samopolaryzujący do naskórnego pomiaru prężności tlenu w krwi tętniczej
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Józef Przytulski
nr katalogowy: 84090
10.15199/ELE-2014-031
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117995
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117698
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Nanowłókna celulozowe o właściwościach hemostatycznych
ANNA PINAR
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
nr katalogowy: 90938
10.15199/60.2015.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Dietetyczne produkty skrobiowe
JOANNA LE THANH
GRAŻYNA LEWANDOWICZ
nr katalogowy: 29254
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Metoda grafów wiązań w zastosowaniu do opracowania szczególnego obwodu elektrycznego
Adam MUC
Wacław MATULEWICZ
Mariusz RETKOWSKI
nr katalogowy: 37879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Pomiar ciśnienia tętniczego krwi na podstawie automatycznej detekcji tonów Korotkowa
Barbara WILK
nr katalogowy: 71338
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
Ocena zmienności rytmu serca pod wpływem muzyki na podstawie sygnału fotopletyzmograficznego
Barbara WILK
Partyk POST
nr katalogowy: 115238
10.15199/48.2018.08.35
sygnał PPG
zmienność rytmu serca (HRV)
DWT
analiza fluktuacji i trendu HRV
PPG signal
heart rate variability (HRV)
DWT
analysis of HRV fluctuations and trend
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
TECHNIKA SENSOROWA- Parametry metrologiczne automatycznych mierników ciśnienia tętniczego krwi
B. Juroszek
nr katalogowy: 1248
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Termostabilność białek mięsa wieprzowego mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Marcin Dziomdziora
nr katalogowy: 16150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Mikroczujniki elektrochemiczne i układy do nieinwazyjnego pomiaru prężności O2 i CO2 we krwi tętniczej - doniesienie wstępne
Tadeusz Pałko
Józef Przytulski
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 74229
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Fotometryczny czujnik glukozy oparty na enzymatycznych paskach testowych
Marcin Urbanowicz
Mateusz Moderhak
Kamila Żelechowska
Artur Jasiński
Radosław Pomećko
Maria Bocheńska
nr katalogowy: 94555
10.15199/13.2015.10.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Oznaczenie fibrynogenu metodą immunoenzymatyczną w czujniku mikroprzepływowym
Anna BARANIECKA
Beata KAZIMIERCZAK
Marianna GÓRSKA
Konrad DUDZIŃSKI
MarekDAWGUL
Jerzy KRUK
Dorota PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 71349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Alternatywne metody przedłużania trwałości żywności niskoprzetworzonej
Małgorzata Sierocka
Michał Świeca
nr katalogowy: 148474
10.15199/64.2024.2.6
żywność niskoprzetworzona
brązowienie enzymatyczne
oksydaza polifenolowa
peroksydaza
utrwalanie żywności
low-processed food
enzymatic browning
polyphenol oxidase
peroxidase
food preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Metoda oscylometryczna pomiaru ciśnienia tętniczego krwi - modelowanie układu
Barbara JUROSZEK
nr katalogowy: 40250
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-6
Zastosowanie elektrycznego schematu zastępczego do analizy zmian przepływu krwi w nerce
9. Wacław MATULEWICZ
Adam MUC
Mariusz RETKOWSKI
nr katalogowy: 18351
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Przepływowy czujnik amperometryczny wykonany techniką LTCC
PIOTR KUREK
KAROL MALECHA
DOROTA G. PIJANOWSKA
LESZEK J. GOLONKA
nr katalogowy: 35655
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-3
Rozwój technologii do monitorowania aktywności życiowej żołnierzy na polu walki oraz dla zastosowań na rynku cywilnym
Zenon Szczepaniak
Krzysztof Różanowski
nr katalogowy: 66476
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Przepływowy ogrzewacz płynów infuzyjnych i krwi
Piotr Zybert
nr katalogowy: 91929
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Model czujnika poziomu glukozy we krwi opartego na metodzie spektroskopii impedancyjnej
Żaneta Głuchowska
Izabela Osiecka
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Konrad Dudziński
Dorota Pijanowska
nr katalogowy: 103748
10.15199/13.2017.1.6
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-8
Projekt specjalizowanego układu scalonego przeznaczonego do pomiaru stopnia nasycenia krwi tlenem
A. Jarosz
C. Kołaciński
E. Kurjata -Pfitzner
A. Szyma ński
J. Wąsowski
nr katalogowy: 100439
10.15199/13.2016.8.8
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-2-3
Światło patrzy w mózg
nr katalogowy: 82326
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Powalczmy z hipercholesterolemią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 110291
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Wybrane problemy nieinwazyjnej techniki mikrofalowej do pomiaru zmian glikemii człowieka w aspekcie monitorowania sprawności psychofizjologicznej
ZENON SZCZEPANIAK
ED WARD SĘDEK
MARIUSZ ŁUSZCZYK
AGATA GAŹDZIŃSKA
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
MONIKA PAWELEC
nr katalogowy: 53923
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
To tylko omdlenie?
Irena Fober
nr katalogowy: 85569
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-10
Ciśnieniomierz przetestowany pod wodą
nr katalogowy: 145500
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
technika na co dzień
nr katalogowy: 118429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Kaak. Przyszłość produkcji piekarskiej
nr katalogowy: 133655
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Analiza możliwości napowietrzenia betonu cementowego z zastosowaniem preparatu białkowego
Krzysztof Zieliński
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 134582
10.15199/33.2021.11.05
domieszka do betonu
napowietrzenie betonu
krew bydlęca
białko.
concrete admixture
concrete aeration
bovine blood
protein.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gronkowce koagulazo-ujemne w żywności czy to powód do zmartwień?
Izabela Helak
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Kamila Bojko
nr katalogowy: 88426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Gold nanoparticles for the activation of equine platelets Nanocząstki złota do aktywacji końskich płytek krwi
Aleksandra Mucha
Urszula Nowak
nr katalogowy: 99644
10.15199/62.2016.7.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Indeks glikemiczny pieczywa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 88781
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-8
REDAKCJA ODPOWIADA
nr katalogowy: 15555
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Nowy zielnik
fi
nr katalogowy: 13085
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Tylko dla górników
joa
nr katalogowy: 8326
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Jadłospis zgrupowany
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 3997
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Powłoki ceramiczne SiO2-Al2O3 otrzymywane metodą zol-żel na powierzchni tytanu eksponowane w roztworze sztucznej krwi
JACEK CHĘCMANOWSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JÓZEF GŁUSZEK
nr katalogowy: 42859
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Wybrane problemy nieinwazyjnych pomiarów poziomu glukozy we krwi człowieka za pomocą technik mikrofalowych w zastosowaniu cywilnym i wojskowym
ZENON R. SZCZEPANIAK
EDWARD SĘDEK
MARIUSZ ŁUSZCZYK
ANDRZEJ ARVANITI
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
ŁUKASZ DZIUDA
nr katalogowy: 47307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Właściciel jak krew z krwi
fi
nr katalogowy: 13212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Electrical circuits with distributed parameters as elements of mathematical models of physiological phenomena
Vsevolod HORYACHKO
Mariya HOWYKOWYCZ
Taras HORYACHKO
nr katalogowy: 43934
AURA 2005-10
TAJEMNICE ZDROWIA. SELEN - TAJEMNICZO WSZECHSTRONNY
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Walory prozdrowotne przypraw korzennych
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151921
10.15199/65.2024.12.7
Przyprawy korzenne
cynamon
goździki
kardamon
choroby metaboliczne
Spices
cinnamon
cloves
cardamom
metabolic diseases
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98698
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 18685
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Pneumatyczne czujniki ciśnienia krwi
M. Werszko
K. Tomczuk
A. Jędrusyna
nr katalogowy: 1207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Master Martini. Jakość na tle wojny cenowej w sektorze cukierniczo-piekarskim
nr katalogowy: 19145
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ANALIZA PORÓWNAWCZA wybranych sekwencji parwalbumin z mięsa w aspekcie możliwości uwalniania z nich bioaktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 145094
białka
parwalbuminy
biologicznie aktywne peptydy
profil potencjalnej aktywności biologicznej
proteoliza
analiza bioinformatyczna
proteins
parvalbumins
biologically active peptides
profile of potential biological activity
proteolysis
bioinformatic analysissis
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Osadzanie warstw węglowych metodami plazmowymi na podłożach poliuretanowych o niskiej temperaturze degradacji
WALDEMAR MRÓZ
nr katalogowy: 64684
AURA 2004-8
RECENZJE - CUDA NASZEGO ŚWIATA - WIELKIE TABELE KALORII I WARTOŚCI ODŻYWCZYCH - EKSPERT TRAWNIKI PRZYSZŁOŚĆ ŻYCIA - (kb)
nr katalogowy: 586
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Szkolenie z pierwszej pomocy, cz. 6
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 109733
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Calibration of the metrological characteristics of photoplethysmographic multispectral device for diagnosis the peripheral blood circulation
Sergii V. PAVLOV
Tatiana I. KOZLOVSKA
Oleg O. SYDORUK
Vitalii I. KOTOVSKYY
Waldemar WÓJCIK
Yerbol ORAKBAYEV
nr katalogowy: 105429
10.15199/48.2017.05.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-11
Pomiary fotopulsoksymetryczne przy występowaniu zakłóceń wywołanych czynnościami ruchowymi - rozwiązania układowe
Władysław Torbicz
Marek Dawgul
Konrad Dudziński
Barbara Wawro
Elżbieta Remiszewska
Dorota G. Pijanowska
nr katalogowy: 88095
10.15199/ELE-2014-199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Manufacturing of paracetamol-containing polylactide spheres Otrzymywanie sfer polilaktydowych zawierających paracetamol
Agnieszka A. Gadomska-Gajadhur
Jolanta Mierzejewska
Paweł Ruśkowski
Ludwik Synoradzki
nr katalogowy: 94433
10.15199/62.2015.10.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-2
Stomatologia coraz mniej inwazyjna, ale kosztowna
nr katalogowy: 142087
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-22
Złudzenia sprzedają się drogo
Irena Fober
nr katalogowy: 31410
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Wynagrodzenie za czas zwolnienia nauczyciela krwiodawcy
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 34075
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Redakcja odpowiada
nr katalogowy: 23568
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-5
"Przegląd Papierniczy" przed laty (3)
P. Wandelt
nr katalogowy: 91559
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-13
Medyczny szok przyszłości?
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 85071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chemical-biological evaluation of foragers mineral supplements Chemiczno-biologiczna ocena stosowanych paszowych dodatków mineralnych
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Agnieszka Śmieszek
Jarosław Popiel
nr katalogowy: 85702
10.12916/przemchem.2014.1219
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
The influence of the micropump`s winding shape and magnetic circuit configuration on the generated electromagnetic torque characteristic. Part I: FEM analysis
SEBASTIAN BARTEL
TOMASZ TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 98212
10.15199/48.2016.05.48
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Determination of blood flow velocity in vessels of the bulbar conjunctiva
Vladimir FIRAGO
Alexey KUBARKO
Oleksandra HOTRA
Irina VOLKOVA
Ainur KOZBAKOVA
Nazarbek MUSABEKOV
nr katalogowy: 99989
10.15199/48.2016.08.29
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Projektowanie zbiorników z betonu do magazynowania skroplonych gazów na podstawie PN-EN 14620
Szymon Kaźmierczak
nr katalogowy: 93676
10.15199/33.2015.09.16
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Kaak. Przyszłość produkcji piekarskiej
nr katalogowy: 133655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Wskaźniki struktury
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 34432
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-5-6
Pijany czy niedocukrzony
Paweł Gałka
nr katalogowy: 33717
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Tłuszcze AarhusKarlshamn w świetle współczesnych zaleceń żywieniowych
nr katalogowy: 31390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Sudan grozi Ameryce wstrzymaniem dostaw gumy arabskiej
ADAM BOGACZ
nr katalogowy: 27434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Spełnione marzenie
nr katalogowy: 76509
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Dobór filtrów cyfrowych w pomiarach sygnałów fotopletyzmograficznych
Jakub Beling
Dorota Rabczuk
nr katalogowy: 147332
10.15199/48.2024.02.14
sygnał PPG
SQI - wskaźnik jakości sygnału pomiarowego
perfuzja
kurtoza
skośność
PPG signal
SQI – Signal Quality Index
perfusion
curtosis
skewness
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Use of wavelet transform for qualification of rheograms characteristic points
Aleksandra KAWALA
Volodymyr KHOMA
Dariusz ZMARZŁY
Yaroslav SOVYN
nr katalogowy: 33606
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Wiarygodność pomiarów w medycznym laboratorium diagnostycznym na przykładzie badań morfologii krwi
ANDRZEJ ODON
PRZEMYSŁAW OTOMAŃSKI
BOGUSŁAW KRUPIŃSKI
nr katalogowy: 35656
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-12
Technika i medycyna
nr katalogowy: 120598
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-9
Przyrządy do oznaczania glukozy dla potrzeb medycznych. Stan obecny i perspektywy dalszego rozwoju
IGNACY ZAWICKI
nr katalogowy: 38000
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Inny model rolnictwa
Elżbieta Łysakowska
nr katalogowy: 132025
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Inny model rolnictwa
Elżbieta Łysakowska
nr katalogowy: 132025
AUTO MOTO SERWIS 2022-1
Akumulator bezobsługowy czy klasyczny do samochodu zabytkowego
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 136173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wpływ ładunku elektrycznego na potencjał elektrokinetyczny na granicy faz: proteza naczyń krwionośnych-krew
Bożena ŁOWKIS
Beata ZBOROMIRSKA-WNUKIEWICZ
Katarzyna GRYZŁO
nr katalogowy: 38643
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
CHŁODNICTWO 2007-3
Zawartość soli w produktach schłodzonych i zamrożonych w świetle aktualnych zaleceń
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 24974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Jesteśmy ciastkarzami "z krwi i kości" Rozmowa z pasjonatami ciastkarstwa - właścicielami Ciastkarni "Kryszeń"
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 23335
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Serce w sztucznej krwi
nr katalogowy: 103051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Dieta a płodność
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138277
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Piekarzu, czy wiesz, że... pieczywo, jako produkt spożywczy, jest NIEZBĘDNE w diecie każdego zdrowego człowieka (z wykluczeniem schorzeń i alergii), warto zatem wiedzieć co oznacza tak dziś popularyzowany przez dietetyków Indeks Glikemiczny (ang. glycemic index, GI) i w jakim stopniu dotyczy to pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119422
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Nadnercza a choroba ludzi zapracowanych i zestresowanych
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103075
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Higiena uboju a innowacyjny KENOSAN LACTIC
Robert Palka
nr katalogowy: 91533
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Kolory w branży mięsnej
nr katalogowy: 86266
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Farba
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 123570
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Adaptacja starych kominów żelbetowych do odprowadzania odsiarczonych spalin
Leszek Hawro
Roman Smoleński
Rajmund Oruba
nr katalogowy: 98286
10.15199/33.2016.05.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Informowanie o możliwej obecności alergenów w produkcie - wymogi prawne i interpretacje
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 120363
10.15199/65.2019.5.3
alergeny
niezamierzona obecność alergenów
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011
allergens
unintentional introduction of allergens
Regulation EU 1169/2011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Testy diagnostyczne do celów medycznych
EDWARD GRZYWA
nr katalogowy: 106130
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-12
Mgr inż. Aleksander Stanisław Fiutowski 1940-2013 WSPOMNIENIE
Stanisław Różanka
nr katalogowy: 81254
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Słodki oddech
nr katalogowy: 73928
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Włodzimierz Dolata skończył w tym roku 70 lat. Z tej okazji życzymy dużo zdrowia, sił do pracy i jeszcze większej rzeszy wspaniałych studentów i współpracowników.
nr katalogowy: 68038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Zimny rozlew win, alternatywa dla procesu pasteryzacji
Janusz Mazur
nr katalogowy: 52623
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-11
Polimorfizm funkcjonalny Modułowego Integratora
Janusz DUDCZYK
nr katalogowy: 95215
10.15199/13.2015.11.27
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Znaczenie w diecie i przydatność technologiczna fruktanów w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 90186
10.15199/64.2015.3.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Ocena właściwości użytkowych nawozu z popiołu i krwi z dodatkiem Bacillus megaterium na podstawie wybranych cech morfologicznych i fizjologicznych pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Kinga Treder
Agnieszka Saei
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 110087
10.15199/62.2017.10.28
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Teoria procesów Markowa w modelowaniu procesu rozdrabniania materiałów kruchych
Tomasz WyleCiał
edyTa kraWCzyk
dariUsz Urbaniak
nr katalogowy: 59397
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Zatrucie się przez pracownika kanapką przyniesioną z domu
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 146178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Jak zwiększyć zastosowanie beta-glukanu w przemyśle spożywczym?
Marcin Kurek
Małgorzata Moczkowska
Sabina Karp
nr katalogowy: 117178
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-11
OSTATNIE POŻEGNANIE Zbigniew Henryk Werbanowski 15.7.1938 - 22.9.2017
nr katalogowy: 110585
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O odżywczej, biologicznej i prozdrowotnej wartości żywności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 78116
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Właściwości adsorpcyjne, jonowymienne i trwałość termiczna modyfikowanego węgla aktywnego otrzymanego z polimerów zawierających azot
nr katalogowy: 106623
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-11
Optoelektroniczne i elektroniczne czujniki zintegrowane z ubraniem
Konrad Dudziński
Marek Dawgul
Barbara Wawro
Elżbieta Remiszewska
Władysław Torbicz
Dorota G. Pijanowska
nr katalogowy: 80711
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Mechanoakustyczny czujnik aktywności układu sercowo-naczyniowego
Jarosław Lewandowski
Łukasz Dziuda
Krzysztof Celiński-Spodar
nr katalogowy: 65213
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-24
Słodko-gorzki skansen
Irena Fober
nr katalogowy: 64754
AURA 2012-5
Jadowite...
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 67550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-8
Sposób obliczania parametrów impedancji operatorowej fragmentu obiegu krwi
Wacław MATULEWICZ
nr katalogowy: 61660
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Wpływ temperatury na dokładność pomiarów pulsoksymetrycznych
Sylwester NOWOCIEŃ
Janusz MROCZKA
nr katalogowy: 55201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Plant extracts for atopic skin care Ekstrakty roślinne w pielęgnacji skóry atopowej
Karolina Śliwa
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101514
10.15199/62.2016.10.21
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mikroklimat środowiska pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97359
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
BIOSENSOR JAKO ELEMENT SIECI SENSOROWEJ DO POMIARU ZMĘCZENIA U GÓRNIKÓW
Michał Kowal
Sławomir Kubal
Piotr Piotrowski
Kamil Staniec
nr katalogowy: 106390
10.15199/59.2017.6.90
biosensor
saturacja
tętno
pulsoksymetr
biosensor
saturation
heart rate
pulsoxymeter
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Zastosowanie technologii cyfrowego przetwarzania sygnałów w nowoczesnych układach reograficznych
Mirosław SZMAJDA
Volodymyr KHOMA
Yuriy KHOMA
Viktor OTENKO
nr katalogowy: 123266
10.15199/48.2019.11.54
Rheograhy
Digital Potentiometer
Base Impedance Compensation
Digital Phase Sensitive Detector
Digital Direct Synthesis.
reografia
potencjometr cyfrowy
kompensacja impedancji bazowej
cyfrowy detektor fazoczuły
bezpośrednia synteza cyfrowa.
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-3
Żelazo
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 42240
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-10
teksty‑preteksty
nr katalogowy: 47550
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-22
Bielszy odcień krwi
nr katalogowy: 55294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Innowacje
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 141241
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Szkolenie z pierwszej pomocy, cz. 5
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 109412
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Passivation and corrosion behaviours of AISI 316L stainless steel as implant materials in simulated blood environment
Witold WALKE
Joanna PRZONDZIONO
nr katalogowy: 81599
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Cukrzyca typu 2 Cz. II. Produkty spożywcze wskazane w diecie
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 78244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-1
Właściwości powierzchni warstw azotowanych wytworzonych w procesach azotowania jarzeniowego na potencjale plazmy i katody
Agnieszka Sowińska
Tomasz Borowsk
Maciej Ossowski
Elżbieta Czarnowska
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 89796
10.15199/28.2015.1.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
ZASTOSOWANIE ALTERNATYWNYCH DLA SOLI PEKLOWNICZEJ PREPARATÓW POCHODZENIA NATURALNEGO W TWORZENIU BARWY PEKLOWNICZEJ
Adam Kostecki
nr katalogowy: 147001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Przysiąść, aby wyskoczyć - radzenie sobie z wypaleniem
nr katalogowy: 78301
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH