Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości technologiczne mieszanek formierskich na bazie węglika krzemu stosowanych do produkcji ceramicznych form odlewniczych
Marcin Małek
Paweł Wiśniewski
Jarosław Mizera
Krzysztof J. Kurzydłowski
nr katalogowy: 95647
10.15199/28.2015.6.44
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. II. Prognozowanie i badania właściwości termomechanicznych tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95642
10.15199/28.2015.6.39
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The degradation of mechanical properties of Al-Si5-Cu2-Mg and Al-Cu4-Ni2-Mg alloys after soaking at high temperature
Małgorzata Wierzb ińska
Jan Sieniawski
Grażyna Mrówka-Nowotnik
nr katalogowy: 52741
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Analiza warunków tarcia w procesie ciągnienia drutów z dużymi prędkościami
zBignieW mUsKaLsKi
nr katalogowy: 62530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
WPŁYW WARUNKÓW WYŻARZANIA NA WŁASNOŚCI MECHANICZNE I TECHNOLOGICZNE DRUTÓW MOLIBDENOWYCH
KRZYSZTOF PIEŁA
WŁODZIMIERZ BOCHNIAK
KATARZYNA PŁONKA
nr katalogowy: 71765
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Żywieniowe i technologiczne uwarunkowania zmniejszania zawartości laktozy w mleku i produktach mlecznych
Magdalena Świątek
Włodzimierz Bednarski
Mariusz Śliwiński
nr katalogowy: 116670
10.15199/65.2018.10.4
laktoza
hipolaktazja
nietolerancja
hydroliza laktozy
lactose
hypolactasia
intolerance
lactose hydrolysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Wpływ parametrów procesu technologicznego i masy liniowej tasiemki PP na wybrane jej właściwości
MONIKA MARGOL
DARIUSZ KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 85179
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Theoretical investigations of the interaction of acoustic apparatus with technological environment working process
Iryna М
. BERNYK
Oleksandr F. LUHOVSKYI
Waldemar WÓJCIK
Indira SHEDREYEVA
Gayni KARNAKOVA
nr katalogowy: 119477
10.15199/48.2019.04.06
acoustic apparatus
technological environment
rheological properties
acoustic parameters.
aparatura akustyczna
otoczenie technologiczne
właściwości reologiczne
parametry akustyczne.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Mechanical properties of molybdenum alloys wires
Miroslav Greger
Zbigniew Muskalski
Radim Kocich
nr katalogowy: 40933
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Technological properties of materials for tailor welded blanks
Alena BRUSILOVÁ
Alexander SCHREK
Pavol ŠVEC
Zuzana GÁBRIŠOVÁ
nr katalogowy: 109123
10.15199/24.2017.8.19
tailor welded blank
stress
strain
stress-strain curve
work hardening coefficient
wsad spawany laserowo
naprężenie
odkształcenie
krzywa umocnienia
wykładnik krzywej umocnienia
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Microstructure aspects and comparison of mechanical properties of cold drawn precision seamless tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Michal KÁN
Roman ĎURČÍK
Ján TURŇA
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 121796
10.15199/24.2019.8.8
microstructure analysis
reduction
cold drawing on fixed mandrel
analiza mikrostruktury
redukcja
ciągnienie na zimno na stałym trzpieniu
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Nierównomierność odkształcenia w drutach stalowych po procesie ciągnienia wielostopniowego w ciągadłach konwencjonalnych i hydrodynamicznych
Maciej SULIGA
Radosław WARTACZ
nr katalogowy: 91236
10.15199/24.2015.5.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Structure and properties of wires made of tungsten and its alloys
MIROSLAV GREGER
ZBIGNIEW MUSKALSKI
MARTIN Ĉ
ERNÝ
nr katalogowy: 57946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Nanostructural TiN/Cu coatings deposited from the separated plasma flows
Svetlana D. LATUSHKINA
Dmitiy V. KUIS
Alexey G. ZHIZHCHENKO
Olga I. POSYLKINA
Olga Y. PISKUNOVA
Marek OPIELAK
nr katalogowy: 100008
10.15199/48.2016.08.47
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Surface morphology of bearing sleeves made of PM bronze and their properties
Hanna Wiśniewska-Weinert
Stefan Szczepanik
Piotr Nikiel
Tomasz Wiśniewski
nr katalogowy: 78038
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Analiza wpływu wybranych parametrów procesu hydromechanicznego kształtowania - siły osiowej oraz ciśnienia rozpęczającego, na właściwości rur stalowych kształtowanych cieczą
nr katalogowy: 46230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Dobór materiału na fundamentowe podkładki maszyn
Michał Kawiak
Ryszard Kawiak
nr katalogowy: 95640
10.15199/28.2015.6.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
The analysis of high speed wire drawing process
ZBIGNIEW MUSKALSKI
STANISLAV SOSNA
nr katalogowy: 54113
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of Metamaterial Structure Influence on Selective Properties of Microwave Waveguide Sensor
Katarína ISTENÍKOVÁ
Dagmar FAKTOROVÁ
nr katalogowy: 69327
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
The influence of preliminary introduction of ammonia gas in nitrocarburizing process on the case depth and materials properties
PIOTR KULA
DARIUSZ SINIARSKI
MICHAŁ KRASOWSKI
nr katalogowy: 27557
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Application of wavelet transform in analysis of jet grinding process
Mikhalyov Alexander
Natalia Pryadko
Roman Suhomlin
Andrzej Kotyra
nr katalogowy: 78807
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
Bezskurczowy materiał polimerobetonowy do wyrobów elektroizolacyjnych
Bronisław Szubzda
Grzegorz Paściak
Tadeusz Mączka
Konrad Kozieł
nr katalogowy: 143589
10.15199/74.2023.6.2
polimerobeton
PMMA
izolatory
skurcz technologiczny
polymer concrete
PMMA
insulators
technological shrinkage
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
Bezskurczowy materiał polimerobetonowy do wyrobów elektroizolacyjnych
Bronisław Szubzda
Grzegorz Paściak
Tadeusz Mączka
Konrad Kozieł
nr katalogowy: 143589
10.15199/74.2023.6.2
polimerobeton
PMMA
izolatory
skurcz technologiczny
polymer concrete
PMMA
insulators
technological shrinkage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Obtaining a graft copolymer of polyethylene by electrodischarge synthesis
Elbrus AHMEDOV
Elshad SAFIYEV
Sona RZAYEVA
Nijat MAMMADOV
Nigar GANIYEVA
Kubra MUKHTAROVA
nr katalogowy: 146203
10.15199/48.2023.11.17
high-voltage electrical discharges
uniform and non-uniform electric fields
modification of polyethylene
electrophysical properties of the polymer
wyładowania elektryczne wysokiego napięcia
jednorodne i niejednorodne pola elektryczne
modyfikacja polietylenu
właściwości elektrofizyczne polimeru
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-5
Tribological properties of nickel-based dental alloys
Kinga Boroń
Andrzej Zyska
nr katalogowy: 116745
10.15199/28.2018.5.5
dental alloys
nickel alloys
tribological properties
hardness.
stopy stomatologiczne
stopy niklu
właściwości tribologiczne
twardość
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Influence of Selected Constructional and Technological Factors on Tolerance and Stability of Thin-Film Resistors Embedded in PCBs
WOJCIECH STĘPLEWSKI
JANUSZ BORECKI
GRAŻYNA KOZIOŁ
ANETA ARAŹNA
ANDRZEJ DZIEDZIC
PIOTR MARKOWSKI
nr katalogowy: 58409
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-2
ANALIZA WPŁYWU SMARU TECHNOLOGICZNEGO NA PROCES TŁOCZENIA BLACH STOSOWANYCH W PRZEMYŚLE LOTNICZYM
WOJCIECH WIĘCKOWSKI
JANINA ADAMUS
KATARZYNA DYJA
nr katalogowy: 96836
10.15199/67.2016.2.5
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-7
SCHEMATY TECHNOLOGICZNE WYTWARZANIA WYROBÓW Z KOMPOZYTÓW METALOWYCH UMACNIANYCH ODKSZTAŁCENIOWO
ŁUKASZ ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 121567
10.15199/67.2019.7.2
kompozyty metalowe
umocnienie odkształceniowe
wytwarzanie wyrobów kompozytowych
metal composites
strain hardening
production of composite products
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
The influence of technological parameters for the manufacture of precision seamless tubes for automotive industry
Michal KÁN
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Ján TURŇA
Jozef PETERKA
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 121793
10.15199/24.2019.8.5
automotive industry
hollow sinking
thermocamera
drawing tube
przemysł motoryzacyjny
ciągnienie swobodne
kamera termowizyjna
ciągnienie rur
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
AURA 2024-8
Orzech włoski – królewskie drzewo
Janusz R. MROCZEK
Eryka PIĘTA
nr katalogowy: 149941
10.15199/2.2024.8.2
orzech włoski
właściwości odżywcze i prozdrowotne
wykorzystanie w kosmetyce
walnut
nutritional and health-promoting properties
use in cosmetics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Investigation of ink spreading on various substrates in inkjet technology
Grzegorz Tomaszewski
Jerzy Potencki
Tadeusz Wałach
Mariusz Pilecki
nr katalogowy: 90121
10.15199/13.2015.3.6
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Numeryczna analiza technologii obróbek HPT i SP z wykorzystaniem pakietu ANSYS LS-Dyna
Paulina Byczkowska
Mariusz Stegliński
Jacek Sawicki
nr katalogowy: 95620
10.15199/28.2015.6.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Komfort użytkowania wyrobów odzieżowych z dzianin o właściwościach trudnopalnych i antyelektrostatycznych
JOLANTA JANICKA
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
IZABELA JASIŃSKA
ELŻBIETA MIELICKA
VIOLETA JARZYNA
nr katalogowy: 92702
10.15199/60.2015.7.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Wpływ smarów i warstw podsmarowych w procesie ciągnienia wielostopniowego na warunki smarowania i własności mechaniczno-technologiczne drutów ze stali wysokowęglowych
Maciej SULIGA
nr katalogowy: 76908
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ANALIZA PORÓWNAWCZA WŁASNOŚCI STOPÓW ALUMINIUM SERII 1XXX, 8XXX ORAZ 3XXX UZYSKANYCH W LINII TRC
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
TADEUSZ KNYCH
GRZEGORZ KIESIEWICZ
nr katalogowy: 80985
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Properties of thick-film photoimageable inks for LTCC substrates
PIOTR MARKOWSKI
MAŁGORZATA JAKUBOWSKA
ELŻBIETA ZWIERKOWSKA
MARTA DANIELKIEWICZ
KLAUS JURGEN WOLTER
MARCO LUNIAK
nr katalogowy: 58406
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 129777
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The effect of metallic inter-layers on multilayer ceramic/metal coatings properties
Łukasz Major
Marcin Kot
Jürgen Lackner
nr katalogowy: 52707
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Structure and properties of the FeAl (HVOF, HVAF, DGS) coatings for power industry
Cezary Senderowski
Tomasz Durejko
Dariusz Zasada
Wojciech Napadłek
Zbigniew Bojar
nr katalogowy: 103151
10.15199/28.2016.6.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Microstructure and selected properties of chromosiliconized and chromized layers produced on a low-carbon steel
Iwona Bauer
nr katalogowy: 105197
10.15199/28.2017.2.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
TRIP steel topography examined by AFM (Atomic Force Microscopy)
MAGDA DRYJA
ANDRZEJ LIS
PAWEŁ WIECZOREK
nr katalogowy: 84281
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Technologia wytwarzania ekologicznych bezkadmowych spoiw twardych
Łukasz J. WIERZBICKI
Witold MALEC
Ludwik CIURA
Beata CWOLEK
Barbara JUSZCZYK
Dr inż. Joanna KULASA
Joanna GOŁĘBIEWSKA-KURZAWSKA
Szymon MALARA
nr katalogowy: 78624
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
EN AW-AlMg1SiCu alloy matrix composite materials reinforced with halloysite particles manufactured by mechanical milling
LESZEK A. DOBRZAŃSKI
BŁAŻEJ TOMICZEK
MIROSŁAWA PAWLYTA
KLAUDIUSZ GOŁOMBEK
nr katalogowy: 84280
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Multilayer wear resistant hard coating of high temperature working tool steel obtained by vacuum-plasma DUPLEX technology
Witold Precht
Piotr Małek
nr katalogowy: 52704
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-6
The effect of burnishing process on the change of the duplex cast steel surface properties
Adam Charchalis
Tomasz Dyl
Dariusz Rydz
Grzegorz Stradomski
nr katalogowy: 117689
10.15199/28.2018.6.4
burnishing process
surface roughness reduction ratio
degree of relative strain hardening
duplex cast steel.
nagniatanie
współczynnik zmniejszenia chropowatości powierzchni
względny stopień umocnienia
staliwo typu dupleks
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Badania laboratoryjne właściwości technologicznych kwarcytów jako surowca do procesu elektrotermicznego wytopu żelazokrzemu
Grzegorz Kopeć
Roman PrzeLIorz
Józef Ochman
Wojciech Bialik
nr katalogowy: 73805
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
A low-cost impedance measurement technique for thick-film electronic components diagnostics
MARCIN W. DUDEK
KAROL NITSCH
ANDRZEJ DZIEDZIC
nr katalogowy: 58389
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Modern technology of receiving wire from non-plastic aluminum alloys
SIDELNIKOV SERGEY
DOVJENKO NIKOLAI
LOPATINA EKATERINA
VOROSHILOV DENIS S.
SOKOLOV RUSLAN E.
nr katalogowy: 57977
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Blank layout shape optimization of drawn part
Alexander SCHREK
Alena BRUSILOVÁ
nr katalogowy: 121799
10.15199/24.2019.8.11
deep drawing
numerical simulation
technological fracture
blank layout
drawn part
głębokie tłoczenie
symulacja numeryczne
pęknięcia technologiczne
projekt wykroju wsadowego
wytłoczka
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Nanomaterials: friends or foes?
Małgorzata Lewandowska
Agata Roguska
nr katalogowy: 52792
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
ADHESIVE MIXING AND APPLYING DEVICE
Anna RUDAWSKA
nr katalogowy: 122603
10.15199/160.2019.3.7
bonding
device
mixing
application
adhesive
klejenie
urządzenie
mieszanie
nakładanie
klej
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Szynoprzewód w izolacji stałej o własności kompensacji mocy biernej
Krzysztof Kogut
Ewa Zawadzka
Henryk Brzeziński
nr katalogowy: 139709
10.15199/48.2022.10.35
szynoprzewód
żywice
technologia
próby wysokonapięciowe.
busbar
resin
technology
high voltage tests.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Szynoprzewód w izolacji stałej o własności kompensacji mocy biernej
Krzysztof Kogut
Ewa Zawadzka
Henryk Brzeziński
nr katalogowy: 139709
10.15199/48.2022.10.35
szynoprzewód
żywice
technologia
próby wysokonapięciowe.
busbar
resin
technology
high voltage tests.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Zmiany lepkości celulozowej masy włóknistej w zależności od wybranych warunków technologicznych
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 133162
10.15199/54.2021.8.1
celuloza
masa włóknista
lepkość
mielenie
wypełniacze
środki zaklejające
cellulose
fibrous pulp
pulp beating
fillers
sizing agents
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Charakterystyka właściwości prozdrowotnych wybranych gatunków grzybów i ocena ich dostępności na rynku lokalnym Warszawy
Katarzyna Świąder
Marta Wojda
Anna Piotrowska
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 128782
10.15199/65.2020.10.6
grzyby
produkty z grzybów
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
mushrooms
mushroom products
nutritional value
health properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-10
WYBRANE WŁAŚCIWOŚCI CIENKICH WARSTW TLENKÓW WOLFRAMU WYTWARZANYCH PRZY RÓŻNYCH WARUNKACH PROCESU ROZPYLANIA MAGNETRONOWEGO
Aneta Lubańska
Ewa Mańkowska
Michał Mazur
nr katalogowy: 128703
10.15199/13.2020.10.3
tlenek wolframu
cienkie warstwy
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne i elektryczne
KEYWORDS: tungsten oxide
thin films
magnetron sputtering
optical and electrical properties
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
OCENA WŁASNOŚCI TECHNOLOGICZNYCH ODLEWNICZYCH STOPÓW ALUMINIUM PRZY WYKORZYSTANIU METAL HEALTH SYSTEM
BOGUSŁAW AUGUSTYN
TOMASZ STUCZYŃSKI
nr katalogowy: 54011
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-12
Wpływ prędkości ciągnienia na własności cienkich drutów ocynkowanych ze stali średniowęglowej
Radosław Wartacz
Maciej Suliga
nr katalogowy: 111373
10.15199/67.2017.12.4
stalowe druty ocynkowane
prędkość ciągnienia
smarowanie
własności mechaniczne i technologiczne
tgalvanized steel wires
drawing speed
lubrication
mechanical and technological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The evolution of the gradient microstructure of the hard magnetic alloy FeCr30Co8 subjected to plastic deformation by tension combined with torsion
Anna Korneva
Galija Korznikova
Magdalena Bieda-Niemiec
Aleksandr Korznikov
Marek Faryna
Krzysztof SZTWIERTNI A
nr katalogowy: 52668
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of microstructure and deformation parameters on technological plasticity of Ti-6Al-4V titanium alloy
KRZYSZTOF KUBIAK
MACIEJ MOTYKA
JAN SIENIAWSKI
LESZEK NOWORÓL
nr katalogowy: 27505
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-2
Ocena wytrzymałości zmęczeniowej połączeń końców przędz wełnianych czesankowych Sirospun, łączonych techniką pneumatycznego splatania oraz mechanicznego wiązania. Cz. III
ROBERT DROBINA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
EWA GŁOWACKA
KATARZYNA STASICKA
nr katalogowy: 89713
10.15199/60.2015.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Wpływ jakości surowca na właściwości odżywcze wybranych olejów jadalnych
Marta Kołodziej
Katarzyna Szczurko
Wojciech Golimowski
Ryszard Konieczny
nr katalogowy: 119077
10.15199/62.2019.3.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
AURA 2023-8
Niezwykła odżywcza i prozdrowotna moc nasion komosy ryżowej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 144508
10.15199/2.2023.8.2
komosa ryżowa
nasiona
składniki odżywcze
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
quinoa
seeds
nutrients
nutritional value
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Perspektywa rozwoju uprawy i wykorzystania orkiszu w Polsce
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 148945
10.15199/61.2024.3.2
orkisz
jakość
wartość technologiczna
spelled
quality
technological value
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-7
Narzędzia do wytwarzania części cienkościennych z materiałów rozdrobnionych metodą dynamiczną
Ryszard MOSZUMAŃSKI
nr katalogowy: 85213
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Enhancement of immunity on MeV electron radiation of MOS structures by means of fluorine implantation from r.f. plasma
Małgorzata Kalisz
Robert Mroczyński
nr katalogowy: 70988
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
DSM NUTRITIONAL PRODUCTS - Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29452
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Światłowody specjalne - optycznie aktywny światłowód o spiralnym rdzeniu
Jan DOROSZ
Dominik DOROSZ
Andrzej ZAJĄC
nr katalogowy: 45535
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Technological properties of a horizontal tubular bioreactor with cross-current aeration Właściwości procesowe poziomego bioreaktora rurowego z napowietrzaniem krzyżowoprądowym
Szymon Skoneczny
Bolesław Tabiś
nr katalogowy: 101525
10.15199/62.2016.10.32
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-9
Składowanie stabilizatu – aspekty formalne i technologiczne
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 133539
10.15199/17.2021.9.4
stabilizat
składowanie odpadów komunalnych
instalacje mechaniczno-biologicznego przetwarzania odpadów
stabilized municipal solid waste (MSW)
MSW landfilling
mechanical-biological treatment plants
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-1
The influence of mechanical alloying on the properties and fragmentation of aluminium powder obtained from recycled material
nr katalogowy: 57711
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
Optical properties of Ti-Al-C-N films: effects of deposition parameters and carbon content
Iryna KLIMOVICH
Fadei KOMAROV
Valery ZAIKOV
Marek OPIELAK
Tomasz N. KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 114162
10.15199/48.2018.06.14
Ti-Al-C-N films
reactive magnetron sputtering
X-ray diffraction
Raman spectroscopy
reflectance
transmittance
absorptance.
Warstwy Ti-Al-C-N
reaktywne rozpylanie magnetronowe
dyfrakcja promieniowa
spektroskopia ramanowska
współczynnik odbicia
przepuszczalność
absorpcja.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Redefinition of electromagnetic parameters of induction motors as part of variable-frequency electric drives with technological feedback
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
nr katalogowy: 131013
10.15199/48.2021.04.21
induction motor
frequency converter
electromagnetic parameters
identification
automatic adaptation
silnik indukcyjny
przemiennik częstotliwości
parametry elektromagnetyczne
identyfikacja
automatyczna adaptacja
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Plastometric test of zirconium alloy of system Zr-Nb
Henryk Dyja
Aleksander M. Galkin
Marcin Knapiński
K.V. Ozhmegov
nr katalogowy: 51709
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
The influence of technological parameters on photovoltaic properties of TiO2
Anna KISIEL
Małgorzata MIELCAREK
Jan ZIAJA
nr katalogowy: 71411
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-12
Kształtowanie właściwości austenitycznej stali REX 734 w procesach obróbek jarzeniowych połączonych z wytwarzaniem powłok węglowych
TOMASZ BOROWSKI
AGNIESZKA BROJANOWSKA
KAROL POPŁAWSKI
nr katalogowy: 73040
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-7
STRUKTURA I WŁAŚCIWOŚCI STOPÓW OŁOWIU NA AKUMULATORY
JAN WESOŁOWSKI
LUDWIK CIURA
WIESŁAW KAZANA
nr katalogowy: 69575
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Process-oriented suboptimal controller for SiC bulk crystal growth system
Marek Orzyłowski
nr katalogowy: 70156
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Badania trwałości eksploatacyjnej przeciągacza
Magdalena Bucior
Rafał Kluz
Jan Jaworski
nr katalogowy: 131096
10.15199/160.2021.1.1
przeciągacz
trwałość
stal HS 18-0-1
broach
durability
HS 18-0-1 steel
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Badania trwałości eksploatacyjnej przeciągacza
Magdalena Bucior
Rafał Kluz
Jan Jaworski
nr katalogowy: 131096
10.15199/160.2021.1.1
przeciągacz
trwałość
stal HS 18-0-1
broach
durability
HS 18-0-1 steel
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Badania trwałości eksploatacyjnej przeciągacza
Magdalena Bucior
Rafał Kluz
Jan Jaworski
nr katalogowy: 131096
10.15199/160.2021.1.1
przeciągacz
trwałość
stal HS 18-0-1
broach
durability
HS 18-0-1 steel
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Selected aspects of evolution properties of oxygen free copper for high-advanced electrotechnical application
Tadeusz KNYCH
Beata SMYRAK
Monika WALKOWICZ
nr katalogowy: 62360
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-4
THE PROPERTIES AND MICROSTRUCTURE OF AlTi6/Al2O3 JOINTS
IWONA SULIMA
BORYS MIKUŁOWSKI
nr katalogowy: 90835
10.15199/67.2015.4.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Abilities of wire combined deformation treatment by drawing with torsion and bending
Mikhail CHUKIN
D.Sc. Aleksey KORCHUNOV
Marina POLYAKOVA
Alexander GULIN
Olga NIKITENKO
nr katalogowy: 89124
10.15199/24.2015.1.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-12
ZASTOSOWANIE STATYSTYCZNYCH METOD NIEZAWODNOŚCI DO OCENY STABILNOŚCI TECHNOLOGICZNEJ STOPU A390.0
JAROSŁAW PIĄTKOWSK
ALEKSANDER MESJASZ
nr katalogowy: 88566
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Effect of chemical composition variation on mechanical properties of 6xxx aluminum alloys
Grażna Mrówka-Nowotnik
Jan Sieniawski
nr katalogowy: 52733
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
BADANIA NAD PROCESEM CIĄGNIENIA DRUTÓW ZE STOPÓW Al-Fe STOSOWANYCH NA CELE ELEKTRYCZNE
MICHAŁ JABŁOŃSKI
TADEUSZ KNYCH
BEATA SMYRAK
nr katalogowy: 54017
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Numerical Simulation of Rolling-Cooling Sequence for Rails
Grzegorz SMYK
Martin FRANZKE
Roman KUZIAK
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 78621
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Forging technology of magnesium alloys
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
Andrzej GONTARZ
nr katalogowy: 70211
SZKŁO I CERAMIKA 2012-3
Wpływ metylocelulozy na mikrostrukturę zapraw gipsowych i cementowych
Paweł Pichniarczyk
Małgorzata Niziurska
Krzysztof Nosal
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 68548
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH