Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
USE AND IMPORTANCE OF RYE GRAIN IN POLAND
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150934
10.15199/180.2024.3.2
rye
economic importance
food use
feed
energy use
żyto
znaczenie gospodarcze
wykorzystanie spożywcze
pasza
wykorzystanie energetyczne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Potencjał wykorzystania ziarna żyta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 125847
żyto
plon
mąka żytnia
wartość paszowa
rye
yield
rye flour
fodder value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Porównanie właściwości przeciwutleniających wybranych przetworów zbożowych
Joanna Czerech
Iwona Konopka
nr katalogowy: 124787
związki fenolowe
właściwości przeciwutleniające
ziarno zbóż
pseudozboża
phenolic compounds
antioxidative properties
cereal grain
pseudocereals
CHŁODNICTWO 2014-8
Chłodnice komercyjne serii COMMERCIAL STOREHOUSE
nr katalogowy: 86282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Analiza wpływu wyposażenia lokali handlowych przyległych do pasażu galerii handlowej na oddymianie
Tomasz Burdzy
Marek Borowski
Grzegorz Krajewski
nr katalogowy: 121383
10.15199/33.2019.07.02
wentylacja pożarowa
oddymianie lokali handlowych
pasaż
lokale handlowe
doprowadzenie powietrza kompensacyjnego
ewakuacja.
fire ventilation
providing air supply
shoppingmall
smoke extraction of commercial spaces
commercial spaces
evacuation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-10
Papiery do dr ukowania a techniki dr ukowania
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 80188
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Ocena amylograficzna mąki pszennej i żytniej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 101316
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructure and mechanical properties of model Al – Li alloys treated by SPD
Bogusława Adamczyk-Cieśla k
Jarosław Mizera
Krzysztof Jan Kurzydłowski
nr katalogowy: 52731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Assumptions of the direct drive motor for commercial vehicles
Bartłomiej Będkowski
Piotr Dukalski
Łukasz Cyganik
Tomasz Jarek
nr katalogowy: 143762
10.15199/48.2023.06.31
electric vehicles
permanent magnets motors
electric drive
in wheel motors.
pojazdy elektryczne
silniki z magnesami trwałymi
napęd elektryczny
silniki w kołach.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Assumptions of the direct drive motor for commercial vehicles
Bartłomiej Będkowski
Piotr Dukalski
Łukasz Cyganik
Tomasz Jarek
nr katalogowy: 143762
10.15199/48.2023.06.31
electric vehicles
permanent magnets motors
electric drive
in wheel motors.
pojazdy elektryczne
silniki z magnesami trwałymi
napęd elektryczny
silniki w kołach.
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Stan chłodnictwa krajowego. Chłodnicze urządzenia dla handlu
nr katalogowy: 683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132066
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-5
Niekomercyjne bazy danych typu GIS na tle wybranych baz komercyjnych w zarządzaniu infrastrukturą wodociągową i kanalizacyjną
Monika Budna
Marian Kwietniewski
Katarzyna Miszta-Kruk
nr katalogowy: 120245
10.15199/17.2019.5.1
GIS
wodociągi
kanalizacje
GIS
water supply and wastewater systems
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-12
Distributed wireless sensor for measuring humidity and temperature
Katarzyna Karpienko
Daria Milewska
Maciej Stefan Wróbel
nr katalogowy: 88554
10.15199/ELE-2014-215
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Komercyjne moduły superkondensatorów. Wybrane zagadnienia aplikacyjne
Wojciech GRZESIAK
Piotr MAĆKÓW
Jacek PIEKARSKI
Ewa KLUGMANN-RADZIEMSKA
Paweł GRZESIAK
nr katalogowy: 80128
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Obliczanie indukcyjnych układów grzejnych z wykorzystaniem interfejsu API komercyjnego pakietu Flux
Jerzy ZGRAJA
nr katalogowy: 103177
10.15199/48.2017.01.05
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Rewaloryzacja, adaptacja i rozbudowa wrocławskiego secesyjnego budynku handlowego Modehaus M. Gerstel z początku XX w.
Jerzy Szołomicki
Maciej Minch
nr katalogowy: 140584
10.15199/33.2022.11.21
zabytkowy budynek handlowy
rewaloryzacja
zmiany funkcjonalne
rozwiązania konstrukcyjne
Wrocław.
historical commercial building
revitalization process
functional change
structural solutions
Wroclaw.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Rewaloryzacja, adaptacja i rozbudowa wrocławskiego secesyjnego budynku handlowego Modehaus M. Gerstel z początku XX w.
Jerzy Szołomicki
Maciej Minch
nr katalogowy: 140584
10.15199/33.2022.11.21
zabytkowy budynek handlowy
rewaloryzacja
zmiany funkcjonalne
rozwiązania konstrukcyjne
Wrocław.
historical commercial building
revitalization process
functional change
structural solutions
Wroclaw.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-5
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 28211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Cechy technologiczne żyta na przestrzeni lat
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 109907
żyto
odmiany
wartość technologiczna
lata
rye
cultivars
technological quality
years.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Ocena wpływu zaburzeń emitowanych przez urządzenia telefonii komórkowej GSM na aparaturę elektrokardiograficzną
Tomasz WOŹNICA
Jan MOCHA
Grzegorz BADURA
Dariusz WÓJCIK
Maciej SURMA
nr katalogowy: 73173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Analiza możliwości wykorzystania modemów COTS do zdalnego sterowania bezzałogowej platformy lądowej
Radosław CHĘCIŃSKI
Anna KASZUBA
Jerzy ŁOPATKA
Robert KRAWCZAK
nr katalogowy: 89901
10.15199/48.2015.03.12
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Badanie stacjonarności szumu w rezystorach RuO2-szkło
A.W. Stadler
A. Kolek
Z. Zawiślak
K. Mleczko
D. Żak
P. Ptak
P. Szałański
nr katalogowy: 22668
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 141061
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-6
Cyfrowy druk natryskowy na targach Drupa 2012
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 69508
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Satellite communication system's detection
Roman BERESIK
Milos SOTAK
Frantisek NEBUS
Jozef PUTTERA
nr katalogowy: 60833
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
JACEK SZPOTAŃSKI (1927-2019) - ELECTRICAL ENGINEER
Zbigniew Filinger
Ryszard Frydrychowski
nr katalogowy: 123277
10.15199/180.2019.2.4
Jacek Szpotański
electrician
Association of Polish Electricians (SEP
Jacek Szpotański
elektryk
Stowarzyszenie Elektryków Polskich (SEP)
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Zawartość związków fenolowych w produktach z truskawek oferowanych w handlu
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 34812
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Nickel Superalloys Microstructural Changes Caused by Forming
PAVEL PODANÝ
LIBOR KRAUS
JOZEF ZRNÍK
nr katalogowy: 37271
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-6
Theoretical and practical aspects of IPTV Teoretyczne i praktyczne aspekty usług IPTV
Tadeus UHL
nr katalogowy: 27376
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Experimental validation of electromagnetic-thermal coupled modelling of levitation melting
Dietrich HECTORS
Koen VAN REUSEL
Johan DRIESEN
nr katalogowy: 39583
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Effect of ageing on microstructure and impact properties of 9Cr-1Mo steel
JOANNA HUCIŃSKA
nr katalogowy: 27500
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Solution of a Hot Spot Problem of the Housing of a Channel Induction Furnace
Dietrich HECTORS
Koen VAN REUSEL
Johan DRIESEN
nr katalogowy: 39587
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Slab FEM simulation of hot bar rolling
SERGEY AKSENOV
RICHARD FABÍK
JIŘÍ KLIBER
MILAN KOTAS
nr katalogowy: 37253
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pentozany - budowa, właściwości i znaczenie technologiczne
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 110955
aktywność enzymatyczna
chleb
krzywe pęcznienia
masa cząsteczkowa
pentozany nierozpuszczalne
pentozany rozpuszczalne
enzymatic activity
bread
swelling curves
molecular weight
water insoluble pentosans
water soluble pentosans
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Badania międzylaboratoryjne komercyjnego urządzenia medycznego
Tomasz WOŹNICA
Tomasz BIENIEK
nr katalogowy: 65919
CHŁODNICTWO 2011-6
Badania emisji czynnika ziębniczego z urządzeń ziębniczych obiektów handlowych
Bogusław Zakrzewski
Katarzyna Kędzierska
Włodzimierz Rosochacki
nr katalogowy: 60565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Próba zastosowania oceny porównawczej produktów handlowych w celu uzyskania lepszej poprawności wyników analizy sensorycznej
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 121986
10.15199/65.2019.8.6
metoda sensoryczna
analiza porównawcza
wyniki fałszywie dodatnie i fałszywie ujemne
parametry czułości i selektywności
parametry poprawności
sensory method
comparative analysis
false-positive and false-negative results
parameters of sensitivity and selectivity
parameters of corectness
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Cyfrowy mostek impedancji na bazie komercyjnej karty akwizycji danych
Ryszard RYBSKI
Kamil KONTORSKI
Janusz KACZMAREK
nr katalogowy: 82713
10.12915/pe.2014.02.39
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Sterowniki PLC w systemach zarządzania inteligentnym budynkiem
Arkadiusz HULEWICZ
nr katalogowy: 74159
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Removal efficiency of the gaseous pollutants in cold plasma reactors
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
Witold MIELCAREK
nr katalogowy: 53400
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Implementacja cyfrowego filtru wygładzającego w środowisku chmurowym
Dariusz CZERWIŃSKI
nr katalogowy: 97005
10.15199/48.2016.03.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Pole elektromagnetyczne z pasma powyżej 40 GHz - zastosowanie i możliwości pomiarowe
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
Bartłomiej ZUBRZAK
Jaromir SOBIECH
nr katalogowy: 88886
10.15199/48.2015.01.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Integration of alarm security systems
Adam MALATINSKY
nr katalogowy: 145238
10.15199/48.2023.09.16
security system
integration
security
system bezpieczeństwa
integracja
bezpieczeństwo
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Zastosowanie spektrofotometru w ocenie koloru bawełny. Cz. II
Małgorzata Matusiak
nr katalogowy: 49487
CHŁODNICTWO 2009-6
Eksperci z dziedziny pomp ciepła wymienią doświadczenia w Norymberdze
nr katalogowy: 45010
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Przewidywanie pęknięć w próbie SICO za pomocą probabilistycznych sieci neuronowych
JAN KUSIAK
AGNIESZKA GODULA
nr katalogowy: 46239
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Ocena rynku płytek ceramicznych
nr katalogowy: 139745
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Precast concrete, the way forward. Amodern solution for today's residential buildings!
Stef Maas
nr katalogowy: 109444
10.15199/33.2017.09.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Processing and spectral analysis of the raw EEG signal from the MindWave
Wojciech SAŁABUN
nr katalogowy: 82718
10.12915/pe.2014.02.44
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Kinematic chains of branched head positioning system of hard disk drives
Tomasz TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 58556
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
JACEK SZPOTAŃSKI (1927-2019) - ELECTRICAL ENGINEER
Zbigniew Filinger
Ryszard Frydrychowski
nr katalogowy: 123277
10.15199/180.2019.2.4
Jacek Szpotański
electrician
Association of Polish Electricians (SEP
Jacek Szpotański
elektryk
Stowarzyszenie Elektryków Polskich (SEP)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Solution of the Complex-valued Helmholtz Equation using a Dedicated Finite Element Solver
Bartosz CHABER
Robert SZMURŁO
Jacek STARZYŃSKI
nr katalogowy: 104326
10.15199/48.2017.03.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of gemini surfactants on the glyphosate efficacy Wpływ surfaktantów gemini na skuteczność działania glifosatu
Katarzyna Marcinkowska
Łukasz Sobiech
Edyta Kuliszewska
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 85004
10.12916/przemchem.2014.911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Modelowanie numeryczne centralnych pęknięć metalu w procesie ciągnienia prętów
Grzegorz Samołyk
Zbigniew Pater
Jarosław Bartnicki
nr katalogowy: 40954
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Prognozowanie godzinowych strat energii w sieciach Operatorów Systemów Dystrybucyjnych jako podstawa bilansowania handlowego na rynku bilansującym
Szymon CIURA
nr katalogowy: 42063
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-8
APLIKACJA DO POKŁADOWEJ DIAGNOSTYKI SAMOCHODU NA PLATFORMĘ RASPBERRY Pi
Mateusz Wróbel
Marcin Szugajew
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 133108
10.15199/13.2021.8.1
diagnostyka pokładowa samochodu
OBD
magistrala CAN
Bluetooth
Raspberry Pi
ELM327
QT Creator
aplikacja
graficzny interfejs użytkownika
car on-board diagnostics
OBD
controller area network
CAN
Bluetooth
Raspberry Pi
ELM327
QT Creator
application
graphical user interfac
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 108767
10.15199/64.2017.8.2
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Pomiar odporności urządzeń informatycznych na promieniowane pole elektryczne o częstotliwości radiowej w zakresie (80-1000) MHz
Kazimierz PIWOWARCZYK
Rafał PRZESMYCKI
Leszek NOWOSIELSKI
Marian WNUK
nr katalogowy: 50469
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-1
A NEW TECHNOLOGY TO RECOVER COPPER AND OTHER METALS FROM BY-PRODUCT AND WASTEWATERS OF COPPER INDUSTRY
PRZEMYSŁAW ŁOŚ
ANETA ŁUKOMSKA
SYLWIA KOWALSKA
nr katalogowy: 65541
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Parallel implementation of hybridICP data registration
JANUSZ BĘDKOWSKI
nr katalogowy: 61968
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructure and properties of ball milled and hot compacted powder of 7055 aluminium alloy
Lidia Lityńska-Dobrzyńska
Jan Dutkiewicz
Wojciech Maziarz
Anna Góral
Łukasz Rogal
Adam Kanciruk
nr katalogowy: 52723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Fire detectors and their connection suitable for application in residential, commercial or industrial buildings
Adam MALATINSKY
Martin HROMADA
nr katalogowy: 151344
10.15199/48.2024.11.19
Fire Safety
Fire Detectors
Smoke
bezpieczeństwo przeciwpożarowe
czujki pożarowe
palić
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
Proces kształtowania uzębień stożkowych metodą walcowania
JArosŁAw bArtniCKi
JAnusz TOMCZAK
nr katalogowy: 62612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Opakowania zbiorcze i transportowe w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 149399
10.15199/65.2024.7.1
opakowania zbiorcze
transportowe
handlowe
bezpieczeństwo
przemysł spożywczy
packaging
collective
transport
commercial
safety
food industry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Waste from agri-food sector, communal and targeted crops as a source of biogas Odpady z sektora rolno-spożywczego, komunalnego i upraw celowych jako źródło biogazu
Grzegorz Maj
Wiesław Piekarski
Alina Kowalczyk-Juśko
Andrzej Łukaszczyk
nr katalogowy: 84186
10.12916/przemchem.2014.732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Cz. IV. Wpływ dodatku siarki na zawartość mikroelementów w roślinach**)
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Wpływ zeolitów na właściwości podłoża doświadczalnego i chemiczne wskaźniki badanych roślin
Aleksandra Badora
Zbigniew Hubicki
Tadeusz Filipek
nr katalogowy: 62292
OPAKOWANIE 2010-9
Rozkład wytworów papierniczych oraz donic z masy papierowej z dodatkiem otrębów zbożowych w wybranych rodzajach gleby
Izabela Modzelewska
Maciej Pietrzak
nr katalogowy: 54382
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Rapid prototyping of electrostatically-driven MEMS
STANISŁAW KALICIŃSKI
PAWEŁ JANUS
TOMASZ BIENIEK
KRZYSZTOF DOMAŃSKI
MAGDALENA EKWIŃSKA
ANDRZEJ SIERAKOWSKI
DARIUSZ SZMIGIEL
PIOTR GRABIEC
nr katalogowy: 52280
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Zasobniki energii oraz dwukierunkowe przekształtniki energoelektroniczne jako podstawa systemu zarządzania energią (SEMS)
Paweł MILEWSKI
Tomasz BUDA
Gerard WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 138314
10.15199/48.2022.07.29
dwukierunkowe przekształtniki
SEMS
ładowarki EV
zasobniki energii.
bidirectional power electronic converters
SEMS
EV chargers
energy storage devices.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Zasobniki energii oraz dwukierunkowe przekształtniki energoelektroniczne jako podstawa systemu zarządzania energią (SEMS)
Paweł MILEWSKI
Tomasz BUDA
Gerard WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 138314
10.15199/48.2022.07.29
dwukierunkowe przekształtniki
SEMS
ładowarki EV
zasobniki energii.
bidirectional power electronic converters
SEMS
EV chargers
energy storage devices.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-9
Wpływ rzeczywistych warunków ekspolatacji na sprawność komercyjnych modułów fotowoltaicznych
SZYMON ROGOWSKI
NATALIA SZCZECIŃSKA
MACIEJ SIBIŃSKI
nr katalogowy: 116283
10.15199/13.2018.9.7
fotowoltaika
zacienienie modułów
temperatura pracy
spraność konwersji
photovoltaics
PV module shading
PVtemperature
photoconversion efficiency
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-8
Better with Less - najnowsza inicjatywa Metsä Board
nr katalogowy: 108994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Hall Mobility in 4H-SiC, measurements and Monte Carlo simulation
JANUSZ WOŹNY
GESUALDO DONNARUMMA
ZBIGNIEW LISIK
nr katalogowy: 58377
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Compact microwave plasma device for surface treatment
Dariusz CZYLKOWSKI
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
nr katalogowy: 114647
10.15199/48.2018.07.07
microwave plasma
plasma sheet
surface treatment.
plazma mikrofalowa
płaszczyzna plazmowa
obróbka powierzchni.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 105910
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
Analiza numeryczna procesu walcowania wałków drążonych z uzębieniami
JAnusz toMCzAK
zbigniEw pAtEr
JArosŁAw bArtniCKi
nr katalogowy: 62827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Optimisation of building management using machine intelligence, and detection of persons in a room using radio tomography
Michał Styła
Przemysław Adamkiewicz
nr katalogowy: 142239
10.15199/48.2023.03.15
energy saving
machine intelligence
radio-tomographic imaging
building management
oszczędzanie energii
inteligencja maszynowa
obrazowanie radio-tomograficzne
zarządzanie budynkiem
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Optimisation of building management using machine intelligence, and detection of persons in a room using radio tomography
Michał Styła
Przemysław Adamkiewicz
nr katalogowy: 142239
10.15199/48.2023.03.15
energy saving
machine intelligence
radio-tomographic imaging
building management
oszczędzanie energii
inteligencja maszynowa
obrazowanie radio-tomograficzne
zarządzanie budynkiem
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Ocena rynku płytek ceramicznych
nr katalogowy: 139745
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Assessment of polyester concrete subjected to long-term exposure to an acidic environment
JOANNA JULIA SOKOŁOWSKA
KAMIL ZAŁĘGOWSKI
nr katalogowy: 150478
10.15199/40.2024.9.2
concrete durability
chemical resistance
polyester concretes
polymer concretes
acidic environment
NDT
trwałość betonu
chemoodporność
betony poliestrowe
betony polimerowe
środowisko kwasowe
NDT
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Assessment of polyester concrete subjected to long-term exposure to an acidic environment
JOANNA JULIA SOKOŁOWSKA
KAMIL ZAŁĘGOWSKI
nr katalogowy: 150478
10.15199/40.2024.9.2
concrete durability
chemical resistance
polyester concretes
polymer concretes
acidic environment
NDT
trwałość betonu
chemoodporność
betony poliestrowe
betony polimerowe
środowisko kwasowe
NDT
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-7
Modularny system napędowy dla silników bezszczotkowych z interfejsem użytkownika opartym na rozwiązaniach Open Source
Damian WROŃSKI
Grzegorz GRANOSIK
nr katalogowy: 126983
10.15199/48.2020.07.17
otwarte oprogramowanie
robotyka mobilna
interfejs graficzny
komunikacja USB
open source software
mobile robotics
graphical interface
USB communication
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Fault Detection and Diagnosis of Air-Conditioning System using Long Short-Term Memory Recurrent Neural Network
Noor Asyikin SULAIMAN
Nur Amalina Sabal MENANTI
Azdiana Md YUSOP
Muhammad Noorazlan Shah ZAINUDIN
Norhidayah Mohamad YATIM
Norazlina Abd RAZAK
Md Pauzi ABDULLAH
nr katalogowy: 145243
10.15199/48.2023.09.21
chilled water system
fault detection and diagnosis
LTSM-RNN
system wody lodowej
wykrywanie i diagnostyka usterek
LTSM-RNN
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Anodowe roztwarzanie i odporność korozyjna stali wysokostopowych w płynie Ringera
DOMINIK KASPRZYK
BARBARA STYPUŁA
nr katalogowy: 72699
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Analiza wpływu współczynnika tarcia na zamianę nacisku podczas asymetrycznego walcowania blach grubych na gorąco
stanisŁaW BorKoWsKi
PaWeŁ szyiŃsKi
PaWeŁ szKLarzyK
nr katalogowy: 62539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Nowoczesne budownictwo drewniane w technologii CLT na przykładzie budynku Bioklimatycznej Jednostki Modularnej
Lucjan Kamionka
Agnieszka Wdowiak-Postulak
Aleksandra Hajdenrajch
nr katalogowy: 136775
10.15199/33.2022.03.07
drewno
konstrukcje budowlane
CLT (Cross Laminated Timber).
timber
building structures
CLT (Cross Laminated Timber).
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Nowoczesne budownictwo drewniane w technologii CLT na przykładzie budynku Bioklimatycznej Jednostki Modularnej
Lucjan Kamionka
Agnieszka Wdowiak-Postulak
Aleksandra Hajdenrajch
nr katalogowy: 136775
10.15199/33.2022.03.07
drewno
konstrukcje budowlane
CLT (Cross Laminated Timber).
timber
building structures
CLT (Cross Laminated Timber).
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Nowoczesne budownictwo drewniane w technologii CLT na przykładzie budynku Bioklimatycznej Jednostki Modularnej
Lucjan Kamionka
Agnieszka Wdowiak-Postulak
Aleksandra Hajdenrajch
nr katalogowy: 136775
10.15199/33.2022.03.07
drewno
konstrukcje budowlane
CLT (Cross Laminated Timber).
timber
building structures
CLT (Cross Laminated Timber).
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Nowoczesne budownictwo drewniane w technologii CLT na przykładzie budynku Bioklimatycznej Jednostki Modularnej
Lucjan Kamionka
Agnieszka Wdowiak-Postulak
Aleksandra Hajdenrajch
nr katalogowy: 136775
10.15199/33.2022.03.07
drewno
konstrukcje budowlane
CLT (Cross Laminated Timber).
timber
building structures
CLT (Cross Laminated Timber).
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Nowoczesne budownictwo drewniane w technologii CLT na przykładzie budynku Bioklimatycznej Jednostki Modularnej
Lucjan Kamionka
Agnieszka Wdowiak-Postulak
Aleksandra Hajdenrajch
nr katalogowy: 136775
10.15199/33.2022.03.07
drewno
konstrukcje budowlane
CLT (Cross Laminated Timber).
timber
building structures
CLT (Cross Laminated Timber).
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Coupled electrical circuit method calculation with 3MA eddy current application for metal investigation
Katia Sidi Ahmed
Bachir Maouche
Yasmine Gabi
Bernd Wolter
Benjamin Straß
nr katalogowy: 136565
10.15199/48.2022.03.15
metoda prądów wirowych
system 3MA
semi analytical calculation
skin depth
3MA NDT system
eddy current material
characterization.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Coupled electrical circuit method calculation with 3MA eddy current application for metal investigation
Katia Sidi Ahmed
Bachir Maouche
Yasmine Gabi
Bernd Wolter
Benjamin Straß
nr katalogowy: 136565
10.15199/48.2022.03.15
metoda prądów wirowych
system 3MA
semi analytical calculation
skin depth
3MA NDT system
eddy current material
characterization.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Coupled electrical circuit method calculation with 3MA eddy current application for metal investigation
Katia Sidi Ahmed
Bachir Maouche
Yasmine Gabi
Bernd Wolter
Benjamin Straß
nr katalogowy: 136565
10.15199/48.2022.03.15
metoda prądów wirowych
system 3MA
semi analytical calculation
skin depth
3MA NDT system
eddy current material
characterization.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Coupled electrical circuit method calculation with 3MA eddy current application for metal investigation
Katia Sidi Ahmed
Bachir Maouche
Yasmine Gabi
Bernd Wolter
Benjamin Straß
nr katalogowy: 136565
10.15199/48.2022.03.15
metoda prądów wirowych
system 3MA
semi analytical calculation
skin depth
3MA NDT system
eddy current material
characterization.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Commercial lightweight photovoltaic modules for applications in on-grid systems
Piotr Grygiel
Jan Tarłowski
Krzysztof Mik
nr katalogowy: 141808
10.15199/48.2023.02.09
lightweight photovoltaic modules
on-grid systems
low-load capacity roofs
large-scale lightweight buildings.
lekkie moduły fotowoltaiczne
systemy on-grid
dachy o niskiej nośności
wielkogabarytowe budynki o lekkiej konstrukcji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Commercial lightweight photovoltaic modules for applications in on-grid systems
Piotr Grygiel
Jan Tarłowski
Krzysztof Mik
nr katalogowy: 141808
10.15199/48.2023.02.09
lightweight photovoltaic modules
on-grid systems
low-load capacity roofs
large-scale lightweight buildings.
lekkie moduły fotowoltaiczne
systemy on-grid
dachy o niskiej nośności
wielkogabarytowe budynki o lekkiej konstrukcji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Commercial lightweight photovoltaic modules for applications in on-grid systems
Piotr Grygiel
Jan Tarłowski
Krzysztof Mik
nr katalogowy: 141808
10.15199/48.2023.02.09
lightweight photovoltaic modules
on-grid systems
low-load capacity roofs
large-scale lightweight buildings.
lekkie moduły fotowoltaiczne
systemy on-grid
dachy o niskiej nośności
wielkogabarytowe budynki o lekkiej konstrukcji
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Wpływ przyspieszonego starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne profili z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż
Ewelina Kozikowska
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 139466
10.15199/33.2022.09.09
odporność na starzenie
kompozyty polimerowe z włóknami celulozowymi
profile budowlane
mikrostruktura
właściwości mechaniczne.
ageing resistance
polymer composites with cellulose fibers
building profiles
microstructure
mechanical properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Wpływ przyspieszonego starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne profili z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż
Ewelina Kozikowska
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 139466
10.15199/33.2022.09.09
odporność na starzenie
kompozyty polimerowe z włóknami celulozowymi
profile budowlane
mikrostruktura
właściwości mechaniczne.
ageing resistance
polymer composites with cellulose fibers
building profiles
microstructure
mechanical properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Wpływ przyspieszonego starzenia na mikrostrukturę i wybrane właściwości mechaniczne profili z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż
Ewelina Kozikowska
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 139466
10.15199/33.2022.09.09
odporność na starzenie
kompozyty polimerowe z włóknami celulozowymi
profile budowlane
mikrostruktura
właściwości mechaniczne.
ageing resistance
polymer composites with cellulose fibers
building profiles
microstructure
mechanical properties.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Estimation of Building Form Factor and Calibration of ELF-MF Electric Field Antenna Dedicated to Lightning Measurements
Grzegorz KARNAS
Kamil FILIK
Paweł SZCZUPAK
Grzegorz MASŁOWSKI
nr katalogowy: 111017
10.15199/48.2017.12.07
antenna calibration
lightning location system
electric field antenna
building form factor
spectrum analyzer
kalibracja anteny
system lokalizacji wyładowań atmosferycznych
antena pola elektrycznego
współczynnik odkształcenia budynku
analizator widma
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
Characterization of low-temperature nitrided NiTi shape memory alloy
Józef Lelątko
Zdzisław Lekston
Michał Tarnowski
Dariusz Chrobak
Bożena Łosiewicz
Tomasz Goryczka
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 121108
10.15199/28.2019.3.3
NiTi
shape memory alloys
nitriding process
structure
properties.
NiTi
stop z pamięcią kształtu
azotowanie jarzeniowe
struktura
właściwości.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-3
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 125450
10.15199/9.2020.3.3
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-3
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 125450
10.15199/9.2020.3.3
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
YOLO object detection and classification using low-cost mobile robot
Szymon CHERUBIN
Wojciech KACZMAREK
Michał SIWEK
nr katalogowy: 150343
10.15199/48.2024.09.04
mobile robot
deep neural network
YOLO
object detection and tracking
Raspberry Pi
robot mobilny
głęboka sieć neuronowa
YOLO
detekcja i klasyfikacja obiektów
Raspberry Pi
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Evaluation of the degree of wear of rotational instruments used in dentistry
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
MARCIN BASIAGA
ZBIGNIEW BAŁAGA
nr katalogowy: 84289
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-1
Badania odporności wybarwień wyrobów włókienniczych na światło sztuczne. Przegląd i praktyczne zastosowanie metod znormalizowanych
Katarzyna Kaniowska -Chylewska
nr katalogowy: 74217
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Procesy korozyjne bezołowiowych stopów lutowniczych typu SnZn
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
nr katalogowy: 72693
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Immobilizacja bioreceptorów na podłożach ceramicznych wykonanych technologią LTCC
Karol MALECHA
Elżbieta REMISZEWSKA
Dorota G. PIJANOWSKA
nr katalogowy: 71352
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Two-dimentional phased array planar antenna for K-band
BRONISŁAW STEC
ANDRZEJ JEZIORSKI
MIROSŁAW CZYŻEWSKI
ADAM SŁOWIK
nr katalogowy: 69636
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Study of the Nanotechnology in Manufacture of Generators
Jianguo SHENG
Cancan ZHANG
Ping ZENG
nr katalogowy: 66618
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Model nagrzewnicy indukcyjnej z mikroprocesorowym sterownikiem mocy
Marcin WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 80148
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Characterisation of a heterojunction structure based on Au doped WO3 and SnO2
PATRYK HALEK
HELENA TETERYCZ
MARTA FIEDOT
KAMIL WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 58379
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Ultraczułe przetworniki emisji akustycznej zoptymalizowane do monitoringu wyładowań niezupełnych w transformatorach
Wojciech SIKORSKI
nr katalogowy: 101190
10.15199/48.2016.10.03
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH