Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Summaries of selected articles published in the "Problemy Jakości (Quality Issues)" monthly in 2014 year
nr katalogowy: 89030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Integrated Product Policy - istota i potrzeba
Michał Ozwoniarek
nr katalogowy: 18199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99256
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Polityka energetyczna państwa do 2030 roku
Jacek MALKO
nr katalogowy: 46050
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Policy-Based Routing na przykładzie systemu Vyatta
Dariusz ŻELASKO
nr katalogowy: 85929
10.12915/pe.2014.08.011
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Studying the air flow heating process in the vertical type ground heat exchanger
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Svitlana LUTKOVSKA
Elchyn ALIIEV
nr katalogowy: 150734
10.15199/48.2024.10.08
soil heat exchanger
numerical modeling
experimental studies
pneumatic losses
effective heat capacity
gruntowy wymiennik ciepła
modelowanie numeryczne
badania eksperymentalne
straty pneumatyczne
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106573
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PACKAGING REVIEW 2023-2
BIOBASED PLASTICS IN THE LIGHT OF DYNAMIC LEGAL CHANGES
Beata Górska
Krzysztof Wójcik
Ewelina Pawlowska
nr katalogowy: 143710
10.15199/42.2023.2.3
PACKAGING REVIEW 2023-2
BIOBASED PLASTICS IN THE LIGHT OF DYNAMIC LEGAL CHANGES
Beata Górska
Krzysztof Wójcik
Ewelina Pawlowska
nr katalogowy: 143710
10.15199/42.2023.2.3
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Polityka i porządek prawny w polskiej energetyce na tle polityki Unii Europejskiej
Marek BARTOSIK
Waldemar KAMRAT
Marian KAŹMIERKOWSKI
Włodzimierz LEWANDOWSKI
Maciej PAWLIK
Tadeusz PERYT
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Andrzej STRUPCZEWSKI
Adam SZELĄG
nr katalogowy: 100556
10.15199/48.2016.09.68
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Spotkanie branży piwowarskiej i napojowej w Norymberdze (2)
nr katalogowy: 25005
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-9
Z DZIAŁALNOŚCI FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 79119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Sok z żurawiny wpływa na zdrowie serca
nr katalogowy: 60523
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-7
System EMAS jako narzędzie wspierające realizację polityki energetycznej
Jadwiga NYCZ-WRÓBEL
nr katalogowy: 121524
10.15199/46.2019.7.1
System Ekozarządzania i Audytu (EMAS)
system zarządzania środowiskowego
polityka energetyczna
Eco-Management and Audit Scheme ‘
EMAS’
environmental management system
energy policy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Zmiany w polityce produktowej Unii Europejskiej
Beata Michaliszyn
nr katalogowy: 54391
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-3
Polityka energetyczna Niemiec i Francji w kontekście energii, ochrony środowiska i niezależności od dostaw surowców
Leszek Dawid
Żanna Stręk
Monika Mika
Urszula Ala-Karvia
nr katalogowy: 147951
10.15199/17.2024.3.2
polityka energetyczna
EU
Europejski Zielony Ład
ślad węglowy
energy policy
European Union
European Green Deal
carbon footprint
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Unia chce walczyć z otyłością ,a polski rząd tę walkę popiera
Marta Stus
nr katalogowy: 31684
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Level(s) - building sustainability performance
nr katalogowy: 117072
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Carbon leakage as a result of the European climate policy Ucieczka emisji jako efekt europejskiej polityki klimatycznej
Maciej Cygler
Robert Jeszke
Maciej Pyrka
Przemysław Sikora
Krzysztof Wójtowicz
nr katalogowy: 97235
10.15199/62.2016.3.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Czy biopaliwa ograniczą bezpieczeństwo żywnościowe świata
nr katalogowy: 23592
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Z życia SPP
nr katalogowy: 141083
AURA 2023-6
Podatek Pigou
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 143548
AURA 2023-6
Podatek Pigou
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 143548
AURA 2019-1
Polityka ekologiczna państwa 2030
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 118267
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Green Paper - challenges to RES development in Poland
Janusz SOWINSKI
nr katalogowy: 83840
10.12915/pe.2014.04.033
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Research on Management Policy and National Real Estate Climate Index in China
Haizhong An
Yinghui Ding
Jinling Li
Xiangxun Gao
nr katalogowy: 70671
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
A Flexible Policy-Based Access Control Model for Workflow
Gang MA
Kehe WU
Tong ZHANG
Wei LI
nr katalogowy: 66625
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Wysoko przetworzona żywność i napoje dominują w unijnym eksporcie rolno-spożywczym
nr katalogowy: 29764
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Ocena jakości wiedzy żywieniowej żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej jako element bezpieczeństwa żywienia
Paweł KLER
Jerzy BERTRANDT
nr katalogowy: 116043
10.15199/48.2018.9.3
żywienie
Wojska Obrony Terytorialnej
ocena żywienia
nutrition
Territorial Defense Forces
nutrition assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Środowisko nauki ze wzmocnieniem do sterowania ramieniem robota przemysłowego
Konrad NIDERLA
Grzegorz KŁOSOWSKI
nr katalogowy: 148146
10.15199/48.2024.04.46
Reinforcement Learning
ramię robota
TRPO
PPO
A2C
Reinforcement Learning
robot arm
TRPO
PPO
A2C
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
the safety and hygiene of work in the steel company
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 33215
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 47078
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Europejskie autorytety o przyszłości unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Konferencja KUPS dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 140071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2010 r.
nr katalogowy: 51272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Bezpieczeństwo żywności priorytetem dla unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63325
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Wybrane zagadnienia regulacji w ciepłownictwie
WALDEMAR KAMRAT
nr katalogowy: 54613
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Security Policy and Good Practice for Implementation of Smart Grid Solutions
Robert CZECHOWSKI
nr katalogowy: 97034
10.15199/48.2016.03.42
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-10
Wybrane zagadnienia regulacji w ciepłownictwie
WALDEMAR KAMRAT
nr katalogowy: 54613
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-6
Rozwój instalacji fotowoltaicznych w Polsce i na świecie
Radosław Szczerbowski
nr katalogowy: 149152
10.15199/74.2024.6.1
polityka energetyczna Polski
bezpieczeństwo energetyczne
fotowoltaika
polish energy policy
energy security
photovoltaics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 115059
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
ANNEX ITU Secretary-General' Call for Action World Telecommunication and Information Society Day 2012
nr katalogowy: 67413
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Classified information protection requirements and their implementation method
Tomasz HYLA
Jerzy PEJAŚ
nr katalogowy: 82696
10.12915/pe.2014.02.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Odnawialne źródła energii - problemy i perspektywy rozwoju w Polsce
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Sławomir BIELECKI
Łukasz BARAN
nr katalogowy: 97036
10.15199/48.2016.03.44
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Zintegrowane wykorzystanie charakterystyki energetycznej budynków w polityce energetycznej
Karol Bandurski
Łukasz Amanowicz
Katarzyna Ratajczak
nr katalogowy: 140987
10.15199/9.2022.12.4
charakterystyka energetyczna budynku
świadectwa charakterystyki energetycznej
transformacja energetyczna
polityka energetyczna
projektowanie zintegrowane
dekarbonizacja
transformacja technologiczno-społeczna
społeczne aspekty w technice
wytyczne projektowe
Warunki Techniczne
energy performance codes
energy performance certificates
energy transition
energy policy
integrated design
decarbonization
socio-technical transition
social aspects in technology
design guidelines
building law
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Zintegrowane wykorzystanie charakterystyki energetycznej budynków w polityce energetycznej
Karol Bandurski
Łukasz Amanowicz
Katarzyna Ratajczak
nr katalogowy: 140987
10.15199/9.2022.12.4
charakterystyka energetyczna budynku
świadectwa charakterystyki energetycznej
transformacja energetyczna
polityka energetyczna
projektowanie zintegrowane
dekarbonizacja
transformacja technologiczno-społeczna
społeczne aspekty w technice
wytyczne projektowe
Warunki Techniczne
energy performance codes
energy performance certificates
energy transition
energy policy
integrated design
decarbonization
socio-technical transition
social aspects in technology
design guidelines
building law
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Zintegrowane wykorzystanie charakterystyki energetycznej budynków w polityce energetycznej
Karol Bandurski
Łukasz Amanowicz
Katarzyna Ratajczak
nr katalogowy: 140987
10.15199/9.2022.12.4
charakterystyka energetyczna budynku
świadectwa charakterystyki energetycznej
transformacja energetyczna
polityka energetyczna
projektowanie zintegrowane
dekarbonizacja
transformacja technologiczno-społeczna
społeczne aspekty w technice
wytyczne projektowe
Warunki Techniczne
energy performance codes
energy performance certificates
energy transition
energy policy
integrated design
decarbonization
socio-technical transition
social aspects in technology
design guidelines
building law
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87612
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
PRIVACY PRESERVING SOLUTIONS FOR SECAAS SERVICES
Tytus Kurek
nr katalogowy: 109518
10.15199/59.2017.8-9.58
cloud computing
firewall
intrusion detection system
privacy
security
bezpieczeństwo
chmura obliczeniowa
prywatność
system wykrywania włamań
zapora sieciowa
GOSPODARKA WODNA 2019-5
Wpływ regulacji prawnych na rozwój ochrony wód
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 120257
zanieczyszczenia wód
przepisy prawne
gospodarka wodna
water pollution
control acts
water management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Profile składników odżywczych - brakujący element w regulacji oświadczeń
Marta Zawadka
nr katalogowy: 117674
10.15199/65.2018.12.2
profile składników odżywczych
oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
rozporządzenie nr 1924/2006
ocena REFIT
nutrient profiles
health and nutrition claims
1924/2006 Regulation
REFIT evaluation
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Nowe zasady handlu zagranicznego produktami sektora cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 48676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 47220
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
Angielski dla behapowców Lekcja 73. Równowaga między pracą a życiem prywatnym (5)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 96138
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 73342
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Two-Echelon Reservoir Inventory Management with Forecast Updates: Perspective from Operations of Multireservoir in Interbasin Water Diversion Projects
Yingcheng Xu
Li Wang
Zhisong Chen
Guoping Xia
Yuexiang Yang
nr katalogowy: 70685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Badania typu foresight w planowaniu kierunków rozwoju energetyki regionalnej
Edyta ROPUSZYŃSKA-SURMA
Magdalena WĘGLARZ
Agnieszka WYŁOMAŃSKA
nr katalogowy: 62347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Some aspects of the growing penetration of wind energy in the Polish power system
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Maksymilian KOCHAŃSKI
nr katalogowy: 78452
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
The analysis of the wind generation impact on the power system stability
Michał PIEKARZ
nr katalogowy: 134139
10.15199/48.2021.11.27
stabilność kątowa
generacja wiatrowa
inercja systemu elektroenergetycznego
analiza wartości własnych.
angular stability
wind generation
power system inertia
eigenvalue analysis
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
ZARZĄDZANIE POLITYKĄ W MOBILNEJ SIECI RADIA KOGNITYWNEGO Z DYNAMICZNYM DOSTĘPEM DO WIDMA
Piotr Gajewski
Jerzy Łopatka
Radosław Chęciński
Anna Kaszuba-Chęcińska
nr katalogowy: 144774
10.15199/59.2023.4.46
Radio Kognitywne
Dynamiczne Zarządzanie Widmem
Polityki Radiowe
Zarządzanie Polityką w MANET.
Cognitive Radio
Dynamic Spectrum Management
Radio Policies
Policy Management in MANET
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Nutraceutyki (suplementy diety)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 62276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - grudzień 2010 r.
nr katalogowy: 57214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93617
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
System eCall w świetle działań i zaleceń Komisji Europejskiej
Wojciech MICHALSKI
nr katalogowy: 41893
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przedsiębiorstwo jako podstawowy element sfery realnej w gospodarce
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 41075
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z Życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 140997
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
A buffer thresholds policy in linked in series servers with blocking
WALENTY ONISZCZUK
nr katalogowy: 47721
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 73573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Napoje funkcjonalne IV-V 2012
Adam Bogacz
nr katalogowy: 68885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kawa dobra na lato
nr katalogowy: 150018
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-11
Development of the Polish energy sector through transformation and harmonization with the European energy and climate policy
Waldemar Kamrat
nr katalogowy: 145998
10.15199/17.2023.11.1
energy sector transition
energy and climate policy
large-scale low emission power engineering development
method of electricity demand forecastin
transformacja sektora energetycznego
polityka energetyczno-klimatyczna
rozwój energetyki niskoemisyjnej na dużą skalę
metoda prognozowania zapotrzebowania na energię elektryczną
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Wsparcie produkcji żywności w wieloletnich ramach finansowych na lata 2021-2027
Eugeniusz K. Chyłek
Katarzyna Chyłek
nr katalogowy: 115587
10.15199/65.2018.8.3
wieloletnie ramy finansowe
Unia Europejska
wspólna polityka rolna
żywność
multiannual financial framework
the European Union
common agricultural policy
food
GOSPODARKA WODNA 2018-3
Wpływ regulacji prawnych na rozwój technologii oczyszczania ścieków i zagospodarowania osadów - narodziny nowoczesnej ochrony wód w Europie i USA
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 112732
AURA 2021-7-8
Nisza klimatyczna człowieka w obliczu zmian klimatu
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 132783
nisza klimatyczna
zmiany klimatu
uchodźcy klimatyczni
polityka klimatyczna
climate niche
climate change
climate refugees
climate policy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-5
Energetyka Europy - powrót węgla
nr katalogowy: 76404
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-7
Polityka energetyczna Niemiec po odejściu od energetyki jądrowej i węgla
Radosław Szczerbowski
nr katalogowy: 138443
10.15199/74.2022.7.2
Energiewende
bezpieczeństwo energetyczne
polityka energetyczna
system elektroenergetyczny
Energiewende
energy safety
energy policy
power system
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-7
Polityka energetyczna Niemiec po odejściu od energetyki jądrowej i węgla
Radosław Szczerbowski
nr katalogowy: 138443
10.15199/74.2022.7.2
Energiewende
bezpieczeństwo energetyczne
polityka energetyczna
system elektroenergetyczny
Energiewende
energy safety
energy policy
power system
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
ISM 2018 - nowości w świecie słodyczy i przekąsek
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 113442
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Pomoc przedsiębiorstwom w poprawie stanu zdrowia pracowników: Holandia (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 111595
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
VARIA
nr katalogowy: 88631
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Innowacyjne rozwiązania w dziedzinie zrównoważonego budownictwa jako pionierskiego rynku Unii Europejskiej
Sebastian Wall
nr katalogowy: 64812
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
AURA 2022-2
Odnawialne źródła energii w przestrzeni miejskiej
Kinga Borek
Kamil Roman
nr katalogowy: 136233
10.15199/2.2022.2.1
smart city
zrównoważony rozwój
odnawialne źródła energii
fotowoltaika
ochrona środowiska
smart city
sustainable development
renewable energy
photovoltaics
environmental protection
AURA 2022-2
Odnawialne źródła energii w przestrzeni miejskiej
Kinga Borek
Kamil Roman
nr katalogowy: 136233
10.15199/2.2022.2.1
smart city
zrównoważony rozwój
odnawialne źródła energii
fotowoltaika
ochrona środowiska
smart city
sustainable development
renewable energy
photovoltaics
environmental protection
AURA 2022-2
Odnawialne źródła energii w przestrzeni miejskiej
Kinga Borek
Kamil Roman
nr katalogowy: 136233
10.15199/2.2022.2.1
smart city
zrównoważony rozwój
odnawialne źródła energii
fotowoltaika
ochrona środowiska
smart city
sustainable development
renewable energy
photovoltaics
environmental protection
AURA 2022-2
Odnawialne źródła energii w przestrzeni miejskiej
Kinga Borek
Kamil Roman
nr katalogowy: 136233
10.15199/2.2022.2.1
smart city
zrównoważony rozwój
odnawialne źródła energii
fotowoltaika
ochrona środowiska
smart city
sustainable development
renewable energy
photovoltaics
environmental protection
AURA 2022-2
Odnawialne źródła energii w przestrzeni miejskiej
Kinga Borek
Kamil Roman
nr katalogowy: 136233
10.15199/2.2022.2.1
smart city
zrównoważony rozwój
odnawialne źródła energii
fotowoltaika
ochrona środowiska
smart city
sustainable development
renewable energy
photovoltaics
environmental protection
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Zagadnienia dekarbonizacji budownictwa w Polsce
Michał Piasecki
Robert Geryło
nr katalogowy: 135172
10.15199/33.2021.12.04
śladwęglowy
przemysł budowlany
deklaracje środowiskowe
polityka klimatyczna
gospodarka niskoemisyjna
carbon footprint
construction industry
environmental declarations
climate policy
low-emission economy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Problems of designing electric vehicle charging stations
Marta BĄTKIEWICZ-PANTUŁA
nr katalogowy: 149020
10.15199/48.2024.06.58
electrical installations
electric vehicle charging stations
installation safety
instalacje elektryczne
stacje ładowania pojazdów elektrycznych
bezpieczeństwo instalacji
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Polityka energetyczna Polski do 2040 r. – ustrojowa reforma rynku energii elektrycznej i elektroprosumeryzm
T. Kolbuszewski
nr katalogowy: 128764
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
AURA 2019-9
Energia geotermalna - niskoemisyjne ciepłownictwo
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 122138
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-2
Szacowanie obciążeń środowiska wynikających ze stosowania w drogownictwie materiałów z recyklingu
Ewa Sylwia Kamińska
Barbara Rymsza
nr katalogowy: 141920
10.15199/33.2023.02.04
ocena cyklu życia
drogownictwo
polityka klimatyczna
gospodarka zrównoważona i niskoemisyjna
life cycle assessment
road construction
climate policy
a sustainable and low-carbon economy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-10-11
Pierwszy krok na drodze w kierunku europejskiej wspólnej polityki rolnej (3)
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 91276
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Polityka energetyczna Polski do 2040 r. – ustrojowa reforma rynku energii elektrycznej i elektroprosumeryzm
T. Kolbuszewski
nr katalogowy: 128764
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Wymagania w zakresie ochrony przeciwporażeniowej w farmach fotowoltaicznych pracujących w układzie sieciowym IT
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 137630
10.15199/74.2022.5.8
farma fotowoltaiczna
ochrona przeciwporażeniowa
układ sieciowy IT
photovoltaic farm
electric shock protection
system IT
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Wymagania w zakresie ochrony przeciwporażeniowej w farmach fotowoltaicznych pracujących w układzie sieciowym IT
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 137630
10.15199/74.2022.5.8
farma fotowoltaiczna
ochrona przeciwporażeniowa
układ sieciowy IT
photovoltaic farm
electric shock protection
system IT
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Przegląd aplikacji mobilnych wspierających zdrowy styl życia
Maria SZMIDT
Dominika GRANDA
Dominika Skolmowska
Ewa Sicińska
Joanna Kałuża
nr katalogowy: 118002
aplikacje mobilne
zdrowy styl życia
dieta
dietoterapia
mobile applications
healthy lifestyle
diet
diet therapy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
AURA 2018-8
Mieszkanie jako element środowiska ludzkiego
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 115301
zdrowie środowiskowe
zdrowy dom
ekologia wnętrz
zagrożenie środowiskowe
environmental health
healthy house
ecological interior-design
environmental hazard
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Separation and identification of biologically active compounds from algae and their use in nutrition of plants. Wyodrębnienie i identyfikacja substancji biologicznie czynnych z glonów oraz ich zastosowanie w żywieniu roślin
Bogusława Górka
Jacek Lipok
Piotr P. Wieczorek
nr katalogowy: 77352
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Republika Austrii w FEANI - postrzeganie Polski
Barbara Szala
nr katalogowy: 96070
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Systemy jakości żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 123526
10.15199/65.2019.11.1
żywność wysokiej jakości
polityka jakości
systemy jakości
rynek
kontrole
high quality food
quality policy
quality systems
market
controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Chleb prozdrowotny O dobrodziejstwach jakie dają mąka chia i gryczana
Beata Marchand
nr katalogowy: 95783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-8-9
Radio kognitywne - nowa koncepcja efektywnego wykorzystania zasobów widmowych
Hanna Bogucka
nr katalogowy: 71226
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH