Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Poziom wybranych makroelementów oraz selenu w siarze krów w zależności od ich wieku oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Monika Kowalska-Góralska
nr katalogowy: 68186
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wpływ suplementacji selenu na zwierzęta rzeźne
Fabian Magda
nr katalogowy: 56894
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Fungicidal activity of sulfur or selenium atom-containing 2,2,6,6-tetramethylpiperidine derivatives (nitroxides) Aktywność przeciwgrzybicza pochodnych 2,2,6,6-tetrametylopiperydyny (rodników nitroksylowych) zawierających atom siarki lub selenu w cząsteczce
Jerzy Zakrzewski
Bogumiła Huras
Anna Kiełczewska
Jarosław Hupko
Maria Krawczyk
nr katalogowy: 103097
10.15199/62.2016.12.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza związków selenu w probiotycznym preparacie selenowym
Ilona Motyla
Eliza Kurek
nr katalogowy: 59897
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Spis treści
nr katalogowy: 57036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-12
Otrzymywanie selenu ze szlamu anodowego
Avramović L.
Stanković D.
nr katalogowy: 7398
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Selen w preparatach probiotycznych
ILONA MOTYL
nr katalogowy: 51364
AURA 2013-1
Selen
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 73601
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-9
OCENA ILOŚCI METALI TOWARZYSZĄCYCH WPROWADZANYCH DO ŚRODOWISKA PRZY WYDOBYCIU RUD MIEDZI W LGOM
IZABELA BOJAKOWSKA
ANDRZEJ PAULO
DARIUSZ LECH
nr katalogowy: 62294
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-12
Przekaźniki z prostownikami stykowymi
nr katalogowy: 80958
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wykorzystanie nowych metod badawczych w analizie degradacji termicznej pojedynczej cząstki drewna: radiografia, tomografia, radiografia izotopowa
Paweł Kazimierski
nr katalogowy: 147827
10.15199/62.2024.3.6
radiografia
radiografia cyfrowa
radiografia bezpośrednia
tomografia
izotop selenu
piroliza
radiography
digital radiography
direct radiography
tomography
selenium isotope
pyrolysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wykorzystanie nowych metod badawczych w analizie degradacji termicznej pojedynczej cząstki drewna: radiografia, tomografia, radiografia izotopowa
Paweł Kazimierski
nr katalogowy: 147827
10.15199/62.2024.3.6
radiografia
radiografia cyfrowa
radiografia bezpośrednia
tomografia
izotop selenu
piroliza
radiography
digital radiography
direct radiography
tomography
selenium isotope
pyrolysis
AURA 2021-11
Budowa i zasada działania ogniw fotowoltaicznych III generacji
Kamil ANDRUSZKIEWICZ
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 134394
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Jakość makaronu na przykładzie Włoch
Roman Jurga
nr katalogowy: 14052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-11
Cykl Bez zarzutu. Zbyt mała zawartość części stałych
nr katalogowy: 3011
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Bilans wodny
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Błyskawiczny pomiar zawartości wilgoci w rezonatorach mikrofalowych
MIROSŁAW BOHDAN
nr katalogowy: 24740
AURA 2014-9
Budowa, zasada działania modułów fotowoltaicznych krzemowych
Izabela GÓRALCZYK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 86974
ELEKTROINSTALATOR 2024-3
GENERACJE OGNIW W MODUŁACH PV
nr katalogowy: 147881
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Zawartość ISO 9001 2000
Piotr A. Wrzecioniarz
Wiesław Urbanek
nr katalogowy: 5275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Zawartość mikotoksyn-nowy parametr oceny jakości zbóż
nr katalogowy: 14187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
IJHARS skontrolowało jakość handlową przetworów zbożowych
nr katalogowy: 56847
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Wpływ komponentów na zawartość wody w paliwach silnikowych
Barbara Bachan
Jan Szymanowski
nr katalogowy: 6579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Fermentacja alkoholowa zacierów sporządzonych z odpadowych orzeszków ziemnych
B. Czupryński
B. Sieliwanowicz
G. Ktosowski
K. Kolarska
M. Wolska
nr katalogowy: 6938
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-10
Proces spiekania w stanie stałym sprasowanych mieszanek proszków żelaza i miedzi
Leżański J.
Wiencek K.
Koźlik M.
nr katalogowy: 22466
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Zawartość saponin w sokach surowych pochodzących z wybranych polskich cukrowni z kampanii 2002-2003
B. Król
J. Milala
nr katalogowy: 1409
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Żywność pochodzenia morskiego korzyści dla zdrowia konsumenta
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 64638
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Sedymentacja w ciałach stałych i cieczach
Wojciech Skibiński
Bartek Wierzba
Marek Danielewski
nr katalogowy: 60856
ELEKTROINSTALATOR 2024-3
GENERACJE OGNIW W MODUŁACH PV
nr katalogowy: 147881
OPAKOWANIE 2004-11
Zawartość Pb, Cd, Cr i Hg w papierowych opakowaniach stosowanych w kraju a wymagania Dyrektywy 94-62-EC
Maciej Ciepliński
nr katalogowy: 3385
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
NOWOCZESNE TECHNIKI PRZYJĘCIA ZBOŻA ROZWIĄZANIA POCHODZĄCE Z PRAKTYKI
nr katalogowy: 54193
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe
nr katalogowy: 24130
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
CHŁODNICTWO 2009-8
Wpływ zawartości tłuszczu na wybrane wskaźniki fizyko-chemiczne mleka zagęszczonego niesłodzonego podczas przechowywania Praca badawcza
IZABELA DMYTRÓW
MITUNIEWICZ-MAŁEK
ZBIGNIEW NOWAK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 46417
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-6
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 68566
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Application of the least square method in research properties of combustible substances Zastosowanie metody najmniejszych kwadratów w badaniach właściwości substancji palnych
Andrzej J. Wandrasz
Krzystof Pikoń
nr katalogowy: 104648
10.15199/62.2017.3.13
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Wskaźniki struktury
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 34432
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-11
Polska dziewiąta w świecie w jakości oleju napędowego
Ludwik Kossowicz
nr katalogowy: 39031
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-2
Krzemionka w pyłach spawalniczych i nie tylko
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 24286
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Wpływ obróbki enzymatycznej miazgi na zawartość związków polifenolowych, aktywność przeciwutleniającą i jakość mętnego soku jabłkowego
Paweł Rubiński
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 50732
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-1
ODZYSK OŁOWIU W HUTACH MIEDZI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 65537
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-1
Koncepcja metody pomiaru stężenia metali ciężkich w glebie i osadach pościekowych
KRZYSZTOF SUCHOCKI
nr katalogowy: 32609
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Kukurydza - Skład chemiczny mąki kukurydzianej i niektóre aspekty wartości żywieniowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30243
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 63149
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Wymagania norm na zaprawy murarskie
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 51454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Sprostowanie do artykułu "Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" Nr 6/2014
nr katalogowy: 86666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ doglebowych dawek boru na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzkia
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
nr katalogowy: 59931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ doglebowych dawek boru na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzkia
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
nr katalogowy: 59930
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-3
EKSPERYMENTALNE OKREŚLANIE ZAWARTOŚCI GAZU W PULPIE
JÓZEF SZYMANSKI
STANISŁAW PLANETA
nr katalogowy: 24564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Komentarz Redakcji
Jacek Kijeński
nr katalogowy: 123284
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
nr katalogowy: 34573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Piekarzu, czy wiesz, że...
Piekarzu
czy wiesz
że…
..
nr katalogowy: 104265
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Jak obniżyć zawartość glutenu w pieczywie?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132503
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Wytwarzanie powłok stopowych nikiel-cynk
GINTER NAWRAT
JERZY PIOTROWSKI
ARTUR MACIEJ
WOJCIECH SIMKA
ŁUKASZ NIEUŻYŁA
nr katalogowy: 47203
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Niektóre aspekty ekologiczności wyrobów włókienniczych. Walidacja i oszacowanie niepewności
Krystyna Mader
Wiesława Lota
Marcin Kudzin
Zdzisława Mrozińska
nr katalogowy: 52611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Jak obniżyć zawartość glutenu w pieczywie?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132503
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Badania nad otrzymywaniem węglanu wapniowego z płynu podestylacyjnego i wodnego roztworu wodorowęglanu sodowego
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
ROMAN BUCZKOWSKI
nr katalogowy: 106978
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 73397
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Wpływ osadu ściekowego na zawartość cynku i ołowiu w rekultywowanych gruntach
Anna Wójcikowska-Kapusta
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Dorota Sugier
Magdalena Sompor
nr katalogowy: 68535
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Badania wpływu jakości surowców na zawartość zanieczyszczeń w surowym ekstrakcyjnym kwasie fosforowym
BARBARA GRZMIL
BOGUMIŁ KIC
MONIKA ZIENKIEWICZ
ANNA PODOLAK
nr katalogowy: 61516
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Jakość makaronu i jego charakterystyka żywieniowa
Roman Jurga
nr katalogowy: 52054
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The content of soluble sugars and lignocellulose in sorghum hybrids Zawartość cukrów rozpuszczalnych i związków ligninocelulozowych w odmianach sorga
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Magda Aniołowska
nr katalogowy: 94467
10.15199/62.2015.10.37
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 82038
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 87063
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Wpływ procesu patynowania na jakość i wygląd pokrycia z blachy cynkowej
Marta Gotowicka
Ryszard Klatt
nr katalogowy: 126779
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Kompatybilność między domieszką napowietrzającą i upłynniającą uprzednio napowietrzonych mieszanek betonowych
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
Janusz Szwabowski
nr katalogowy: 88054
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Wpływ ruchu drogowego na zanieczyszczenia gleb i roślin rtęcią
Barbara Gworek
Piotr Dąbrowski
Beata Poniecka
Justyna Wrzosek
nr katalogowy: 57613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Effect of granulated organic-mineral fertilizers formed from spent mushroom substrate on the yield and on the content of copper in a test plant Wpływ stosowania granulowanych nawozów organiczno-mineralnych wytworzonych z podłoża popieczarkowego na plon i zawartość miedzi w roślinie testowej
Ewa Kuśmireka
Beata Rutkowska
Justyna Wrzosek-Jakubowska
nr katalogowy: 97256
10.15199/62.2016.3.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ zanieczyszczeń komunikacyjnych na zawartość wybranych substancji w drewnie i korze morwy białej (Morus alba L.)
Donata Krutul
Tomasz Zielenkiewicz
Jakub Gawron
Andrzej Radomski
Andrzej Antczak*
Michał Drożdżek
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 114931
10.15199/62.2018.7.13
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
BADANIA KINETYKI PROCESU ODMIEDZIOWANIA ŻUŻLA ZAWIESINOWEGO
PIOTR MADEJ
TOMASZ SAK
nr katalogowy: 110135
10.15199/67.2017.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Porównawcze badania wybranych właściwości petrochemicznego osadu ściekowego, gudronu i węgla energetycznego
WIESŁAW KOŹLAK
JANUSZ PYSIAK
nr katalogowy: 107094
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Analityka specjalna Część 3. Pozostałe badania o znaczeniu praktycznym
nr katalogowy: 50390
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Systemy certyfikacji produktów pochodzących z biomasy opracowane w Europie i USA
Beata Altkorn
nr katalogowy: 112741
10.15199/62.2018.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 50995
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ dodatków białkowych na jakość makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79517
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Zawartość i dystrybucja rozpuszczalnych w wodzie składników przemysłowego, żelazowo-potasowo-chromowego katalizatora odwodornienia etylobenzenu do styrenu
ZYGMUNT PZIEWIĘCKI
ELŻBIETA OZDOBA
nr katalogowy: 107000
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-12
Zawartość wilgoci w papierze
nr katalogowy: 64869
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Impact of emitters from Fosfan Company Ltd. on the fluorine content in soil and grasses. Oddziaływanie emitorów Zakładów Chemicznych Fosfan SA w Szczecinie na zawartość fluoru w glebach i trawach
Edward Krzywya Jacek Ciubak
Ewa Możdżera
Arkadiusz Telesiński
nr katalogowy: 78580
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Oddziaływanie granulatu z osadów ściekowych na rozpuszczalność żelaza i manganu w glebie
Bogumiła Latkowska
Józefa Wiater
nr katalogowy: 77633
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Wpływ warunków przygotowania próbki na zawartość wodoru w stalach poddanych cynkowaniu galwanicznemu
Konrad Dybowski
Leszek Klimek
Sylwia Droździel
nr katalogowy: 94649
10.15199/28.2015.5.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Suszenie materiałów ziarnistych w aparacie silosowym
Dominika Boroń
Anita Kamińska-Pękala
nr katalogowy: 123956
10.15199/62.2019.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Impact of composts produced on the basis of sewage sludge on the zinc and cadmium contents in the soil reclaimed Wpływ kompostów wytworzonych na bazie osadu ściekowego na zawartość cynku i kadmu w rekultywowanej glebie
Anna Wójcikowska-Kapusta
Grażyna Żukowska
Stanisław Baran
Leonid Kopiy
Sylwia Wesołowska
Marta Bik-Małodzińska
Łukasz Dobrowolski
Magdalena Myszura
nr katalogowy: 103999
10.15199/62.2017.2.6
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-5
Wpływ warunków atmosferycznych na zawartość wodoru w stali po odgazowaniu próżniowym
Patrycja ZGRZĘDEK
Jacek PIEPRZYCA
Tomasz MERDER
nr katalogowy: 126545
10.15199/24.2020.5.1
rafinacja stali
wodór
stal
odgazowanie próżniowe
steel refining
hydrogen
steel
vacuum degassing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1496
CHŁODNICTWO 2009-4
Ocena degradacji barwników chlorofilowych i karotenoidowych
RENATA POLAK
ANDRZEJ KRZYKOWSKI
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 44074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ temperatury kalcynacji na właściwości fizykochemiczne popiołów kostnych
AGNIESZKA SOBCZAK
ZYGMUNT KOWALSKI
ZBIGNIEW WZOREK
nr katalogowy: 49074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-2
Badania katalizatorów do usuwania tlenu z gazów obojętnych metodą redukcji wodorem
BOGUSŁAW NOWICKI
ANNA MASIARZ
nr katalogowy: 105880
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Technological aspects of periodic biodiesel production Technologiczne aspekty produkcji biodiesla metodą okresową
Mariusz Sulewski
Adam Traczykowski
Włodzimierz Urbaniak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 83700
10.12916/przemchem.2014.547
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Content and composition of polar fractions in refined vegetable oils available on the Polish market Zawartość i skład frakcji polarnych w rafinowanych olejach roślinnych dostępnych na polskim rynku
Magda Aniołowska
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 83687
10.12916/przemchem.2014.492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Effect of coal cleaning on the content of some heavy metals in Polish bituminous coals Wpływ procesu wzbogacania na zawartość niektórych metali ciężkich w polskich węglach kamiennych
Dorota Makowska
Krzysztof Bytnar
Tadeusz Dziok
Teresa Rozwadowska
nr katalogowy: 88657
10.12916/przemchem.2014.2048
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Zmiany zawartości białka w sokach podczas procesu oczyszczania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Kofeina w produkcji żywności aspekty prawne i zdrowotne
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 78242
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Effect of soil-applied doses of zinc on its content in the leaves of hops, on the yield and on the content of [alfa]-acids. Wpływ doglebowych dawek cynku na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość [alfa]-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 75935
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-5
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 59573
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Wpływ parametrów mikroklimatu w chłodni na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość cukrów i dwutlenku węgla
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
IWONA SKOCZKO
nr katalogowy: 91791
10.15199/9.2015.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Experimental and numerical analysis of coal drying in new type of impact dryer Analiza doświadczalna i numeryczna procesu suszenia węgla w nowym typie suszarki uderzeniowo-wirowej
Joanna Bigda
Karina Ignasiak
Krzysztof Słowik
nr katalogowy: 90652
10.15199/62.2015.4.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-10
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 21848
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 21541
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Wyjątkowe produkty wymagają wyjątkowych opakowań
nr katalogowy: 7155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14007
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Codzienność pod mikroskopem
nr katalogowy: 132309
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 19865
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-4
Zastosowania chemoodpornych betonów siarkowych
R. Maćkowski
nr katalogowy: 10853
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Wapń i cement
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 8275
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Codzienność pod mikroskopem
nr katalogowy: 132309
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
OPAKOWANIE 2006-1
Podstawa - to ładne opakowanie
nr katalogowy: 18089
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Mętność wodnych roztworów cukru i zawartość substancji nierozpuszczalnych w wodzie jako rutynowa kontrola jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 45030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Alkoholu w piwie coraz mniej
nr katalogowy: 125631
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Ocena wpływu zróżnicowanego nawożenia mineralnego na zawartość przyswajalnych form fosforu, potasu i magnezu w glebie
Przemysław Tkaczyk
Wiesław Bednarek
Marzena S. Brodowska*
Monika Bojanowska
nr katalogowy: 125796
10.15199/62.2020.4.26
CHŁODNICTWO 2004-5
Biuletyn 2004-2 Międzynarodowego Instytutu Chłodnictwa
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 716
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-11
Wykres i - x 28
nr katalogowy: 21453
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
O piecach raz jeszcze Piece konwekcyjno-parowe
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18531
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-7-8
Wentylacja w obiektach sakralnych. Część I
Leszek Wolski
Arkadiusz Kamiński
nr katalogowy: 16182
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-4
Straty ciśnienia na zaworach prostych stosowanych w instalacjach sanitarnych
EDMUND NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 9252
AURA 2005-12
JEST NADZIEJA NA ZAGOSPODAROWANIE DWUTLENKU WĘGLA
Edward Garścia
nr katalogowy: 8604
AURA 2005-11
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 8568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Zawartość histaminy w warzywach surowych i gotowanych
Barbara Czerniejewska-Surma
Dominika Plust
Zdzisław Domiszewski
Grzegorz Bienkiewicz
Gabriela Bojdo
Orina Surma
nr katalogowy: 65498
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
Przewody wentylacyjne i oddymiające systemu PROMADUCT
E. Pawłowska
nr katalogowy: 17418
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Ziemniaki i marchew z gospodarstw ekologicznych i konwencjonalnych
G. Rutkowska
nr katalogowy: 14583
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ dodatku polialkoholu winylu na wybrane właściwości drukowe papierów powlekanych
Anna Stanisławska
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 20365
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-4
Modyfi kowane powłoki siarkowe do zabezpieczania betonów
R. Maćkowski
G. Richter
nr katalogowy: 17799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Marchew. Porównanie wybranych składników chemicznych czterech odmian
A. Nawirska
A. Król
nr katalogowy: 6713
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ własności mąki pszennej o wysokim wyciągu na jakość makaronów
Roman Jurga
nr katalogowy: 14194
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-6
Zastosowanie różnych metod szacowania wartości tła pierwiastków w osadach dennych na przykładzie arsenu
KRZYSZTOF LOSKA
nr katalogowy: 9277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Zawartość popiołu nie jest wyróżnikiem jakości mąki
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 54870
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Wpływ metody mineralizacji papieru na wyniki oznaczania zawartości metali ciężkich
Maciej Ciepliński
nr katalogowy: 63999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Spożycie soli zalecenia i programy WHO oraz UE
Iwona Traczyk
Mirosław Jarosz
nr katalogowy: 59553
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-8-9
Zmiany na rynku usług telefonicznych a zawartość usługi powszechnej w UE
F. KAMIŃSKI
nr katalogowy: 19672
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Zmiany zawartości trehalozy w czasie przechowywania liofilizowanych drożdży piekarskich
G. Zwoliński
J. S. Szopa
nr katalogowy: 6939
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Ocena wpływu niezbilansowanego nawożenia mineralnego na zawartość sodu i chloru w roślinach uprawnych
Marzena S. Brodowska
Tadeusz Filipek
Magdalena Kurzyna-Szklarek
Małgorzata Haliniarz
nr katalogowy: 114934
10.15199/62.2018.7.16
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Substancje nierozpuszczalne w wodzie - zawartość w cukrze i w półproduktach przemysłu cukrowniczego
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 9374
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-6
Metale mniej rozpowszechnione
R. Szozda
nr katalogowy: 15638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Aktywność wody parametr trwałości produktów spożywczych
K. Ćwiertniewski
E. Polak
K. Egierski
nr katalogowy: 14937
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Zawartość mięśni w tuszce kurcząt brojlerów
Ewa Gornowicz
Agata Pawlak
Krystian Dziadek
nr katalogowy: 9525
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Jaką metodą można dokładnie określić dawkę azotu pod buraki cukrowe
E. Jaszczolt
nr katalogowy: 9380
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Substancje nierozpuszczalne w wodzie - zawartość w cukrze i w półproduktach przemysłu cukrowniczego
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 9374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Wpływ obciążenia mlewnika walcowego I i II śrutu na efektywność rozdrabniania ziarna pszenicy
nr katalogowy: 20064
CHŁODNICTWO 2004-11
Stabilność mrożonego mięsa indyków w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 777
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Zawartość tłuszczu śródmięśniowego w mięsie wieprzowym
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Mariusz Pierzchała
nr katalogowy: 16719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Wpływ warunków fermentacji zacierów śliwkowych na powstawanie karbaminianu etylu (1)
M. Balcerek
J. S. Szopa
nr katalogowy: 14708
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-1
Włókna bazaltowe
nr katalogowy: 118187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Ocena efektywności przemiału ziarna pszenicy na podstawie zależności zawartości popiołu i barwy mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 20108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18492
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Zmiany zawartości alfa-kwasów w szyszkach chmielu w wyniku dolistnego nawożenia mikroelementami
M. Stasiak
nr katalogowy: 6823
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Ulubione bulwy Wpływ obróbki kulinarnej na wartość odżywczą ziemniaków
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4269
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Wpływ materiału konstrukcyjnego na bilans energetyczny wydzielonej komory fermentacyjnej
B. Bartkiewicz
M. Ali Barka
nr katalogowy: 2637
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-5
Nowe czynniki chłodnicze i nośniki ciepła. Poradnik
Zenon Bonca
Dariusz Butrymowicz
Tomasz Hajduk
Waldemar Targański
nr katalogowy: 844
CHŁODNICTWO 2004-7
Intensywność oddychania, zawartość witaminy C i barwników chlorofilowych w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
Lucjan Krala
Maria Witkowska
nr katalogowy: 739
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Wpływ warunków fermentacji zacierów śliwkowych na powstawanie karbaminianu etylu (2)
M. Balcerek
J. S. Szopa
nr katalogowy: 14722
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Segregacja wybranych pierwiastków na przekroju powłoki cynkowej
D. Kopyciński
E. Guzik
W. Wołczyński
nr katalogowy: 10091
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Wzbogacenie drożdży Saccharomyces cerevisiae w miedź, żelazo i mangan
BARBARA M. DOLIŃSKAa
*
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
FLORIAN RYSZKA
nr katalogowy: 41708
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Wpływ domieszki ołowiu na elektrofotograficzne właściwości ZnO
ANDRZEJ KORCZYŃSKI
IWONA LUDOMIRSKA
HENRYK PROGA
TADEUSZ SOBIERAJSKI
nr katalogowy: 107010
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Zawartości wybranych metali w owocach i warzywach w latach 2001-2005 (1)
P. Glibowski
nr katalogowy: 23142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Wpływ surowca na zawartość substancji rozpuszczalnych oraz kierunek i wielkość przemian sacharydów w procesie ekstruzji
Wiktor OBUCHOWSKI
Aleksandra CHALCARZ
nr katalogowy: 20093
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-9
Wpływ pracy pieców indukcyjnych na zawartość wyższych harmonicznych napięcia w publicznych sieciach rozdzielczych
Marek GAŁA
Kazimierz JAGIEŁA
Roman GUŁA
nr katalogowy: 18273
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-10
Oznaczenia ogólnego węgla organicznego (OWO) w wodzie i ściekach metodą utleniania chemicznego w fazie ciekłej
DANUTA JUSZCZYK
MAŁGORZATA BEBEK
KRZYSZTOF MITKO
nr katalogowy: 1373
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Analiza metalograficzna tworzenia się warstwy azotowanej na staliwach stopowych w stanie surowym
A. Kabała-Trzaskowska
T. Buclzynowski
nr katalogowy: 10084
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ rodzaju ekstrahenta na aktywność antyoksydacyjną suchych ekstraktów z owoców rokitnika zwyczajnego
Stanisław Rudy
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Beata Biernacka
Norbert Leszczyński
Mariusz Rudy
nr katalogowy: 122840
10.15199/62.2019.10.13
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH