Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-12
Wpływ segmentowej budowy kopolimerów akrylanowych na stabilność ich wodnych emulsji
JOANNA KOWALIK
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 43521
CHŁODNICTWO 2010-5
Wpływ wybranych dodatków naturalnych na stabilność oksydacyjną i fizyczną spożywczych układów dyspersyjnych w czasie przechowywania
Krzysztof Kryża
Ludmiła Stodolnik
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 51925
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Study on the possibility of using the vegetable paraffin oil as a potential substitute of mineral paraffin oil (paraffinum liquidum) in cosmetic formulations. Badania możliwości zastosowania frakcji parafinowej pochodzenia roślinnego jako potencjalnego substytutu oleju parafinowego mineralnego (paraffinum liquidum) w formulacjach kosmetycznych
Jan Wójcik
Julia Hawranke
nr katalogowy: 77806
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-10
Czynniki wpływające na wielkość cząstek, stabilność i hydrolizę emulsji kleju papierniczego ASA
Emanuele Martorana
Steffen Fischer
Stephan Kieemann
nr katalogowy: 38905
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Effect of the surfactant type on washing properties, depending on the way in which the emulsion was produced. Wpływ rodzaju surfaktantów na właściwości emulgujące kompozycji myjącej w zależności od sposobu otrzymywania emulsji
Joanna Fleszer
Bożena Twardochleb
Joanna Rakowska
nr katalogowy: 79851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Emulsje spożywcze typu o/w zastosowanie i zwiększanie ich stabilności
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 59561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zastosowanie techniki DWS i spektroskopii Ramana do oceny emulsji parafinowych formowanych metodą homogenizacji
Jolanta Drabik
Rafał Kozdrach
Małgorzata Wrona
Jolanta Iłowska
nr katalogowy: 111440
10.15199/62.2017.12.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Skrobia modyfikowana typu OSA w układach emulsyjnych żywności
Ewa Świrydow
Ewa Domian
nr katalogowy: 63159
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Emulsyfikacja i żelifikacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 98900
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. II
Małgorzata Kowalska
Krzysztof Śmiechowski
nr katalogowy: 49495
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Ocena trwałości rozcieńczonych emulsji O/W metodą spektroskopową
RYSZARD JANIK
STANISŁAW KUCHARSKI
nr katalogowy: 42995
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Effect of emulsification parameters on the product quality Wpływ parametrów emulgowania na jakość produktu
Olga Shtyka
Mariola Błaszczyk
Jerzy Sęk
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 104018
10.15199/62.2017.2.23
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Mannoproteiny pochodzenia drożdżowego – naturalne emulgatory o potencjalnym wykorzystaniu w przemyśle spożywczym
Anna Bzducha-Wróbel
Dominika Popielarz
Negin Hamidi
Paulina Chraniuk
Karolina Szulc
nr katalogowy: 149400
10.15199/65.2024.7.2
mannoproteiny drożdżowe
emulgatory
emulsje
wegańskie dodatki do żywności
yeast mannoproteins
emulsifiers
emulsions
vegan food additives
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 23382
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Folia poliestrowa jako podłoże materiałów fotochemicznych
ALEKSANDRA GASPEROWICZ
ANDRZEJ HIBNER
RYSZARD STELLER
JACEK PIGŁOWSKI
MAREK KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 108280
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 25425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Wpływ struktury emulsji na ich właściwości reologiczne
ZDZISŁAW KEMBŁOWSKI
JERZY SĘK
KAMILA KRYNKE
nr katalogowy: 28840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28466
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badanie kinetyki uwalniania deksametazonu z emulsji wielokrotnych
Małgorzata Miastkowska
Sylwia Wójtowicz
nr katalogowy: 124467
10.15199/62.2020.1.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-11
Badania mechanizmu stabilności wodnych emulsji ksylenu
EDWIN MAKAREWICZ JOANNA KOWALIK
nr katalogowy: 43554
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Cationic bituminous emulsions. Properties of recovered and stabilized binders Kationowe emulsje asfaltowe. Właściwości lepiszczy odzyskanych i stabilizowanych
Elżbieta Trzaska
Paweł Czajkowski
nr katalogowy: 87923
10.12916/przemchem.2014.1901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Hydrocolloids and their role in pharmaceutical dry emulsions Hydrokoloidy i ich rola w farmaceutycznych emulsjach suchych
Agnieszka Kulawik-Pióro
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 97892
10.15199/62.2016.4.7
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-8
Metody badań emulsji chłodząco-smarujących, opartych na surowcach odnawialnych
ANDRZEJ URBAŃSKI
nr katalogowy: 100193
10.15199/148.2016.8.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-9
Uwalnianie leku z mikrokapsułek
Agnieszka Markowska
nr katalogowy: 51475
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Effect of non-ionic surfactants on imbibition of porous structures with emulsions Porównanie wpływu niejonowych surfaktantów na proces wsiąkania emulsji w struktury porowate
Olga Shtyka
Mariola Błaszczyk
Jerzy Sęk
nr katalogowy: 99646
10.15199/62.2016.7.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Zastosowanie metody spektroskopii impedancyjnej do szacowania bardzo małych zawartości wody w oleju mineralnym typu 20-70
Łukasz MACIOSZEK
Magdalena MATUSZAK
Patrycja WAGNER
Sylwia WŁODARCZAK
nr katalogowy: 117311
10.15199/48.2018.12.14
spektroskopia impedancyjna
olej
obwód zastępczy
emulsja.
impedance spectroscopy
oil
equivalent circuit
emulsion.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady lodów
Zbigniew Szymko
nr katalogowy: 59346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Otrzymywanie wodnych emulsji z utlenionych wosków polietylenowych stabilizowanych środkami niejonowymi
Blandyna Osowiecka
Barbara Liszyńska
Janusz Zieliński
Łukasz Krysztofik
Marcin Zakarzecki
nr katalogowy: 116814
10.15199/62.2018.10.22
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 99177
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Dwuaminy tłuszczowe jako emulgator i środek adhezyjny do asfaltu
WOJCIECH JERZYKIEWICZ
WOJCIECH MISIURNY
ANDRZEJ JAKUBOWICZ
KAZIMIERZ ALAMA
ZENON SZCZEPANIAK
ANNA CZUJ-PĘKALSKA
nr katalogowy: 106972
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Studium zagrożeń wybuchowych powodowanych spontanicznym rozkładem termicznym emulsji azotanu(V) amonu. Cz. II. Kinetyka procesu rozkładu termicznego, szacowanie ryzyka wybuchu cieplnego**)
Janusz A. Wrzesiński
Andrzej Kołaczkowski
Paweł Maciejewski
Robert Pich
Monika Nagrodzka
nr katalogowy: 65839
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-7
PARAMETRY PRASOWANIA WSTĘPNEGO WIÓRÓW PO SKRAWANIU STOPÓW ALUMINIOWYCH ORAZ ODZYSK CHŁODZIWA W PROCESIE RECYKLINGU
HENRYK DYBIEC
nr katalogowy: 45713
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Badanie procesu separacji substancji organicznych z drobno zdyspergowanych emulsji wodnych na ceramicznych tworzywach porowatych
Janusz Sokołowski
Michał Kabaciński
nr katalogowy: 62285
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Stabilność aromatu w żywności o zmniejszonej ilości tłuszczu
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 51870
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Hydrofobizowane tynki z zeolitem
Danuta Barnat-Hunek
Beata Klimek
nr katalogowy: 100830
10.15199/33.2016.09.05
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Emulsyjne nośniki substancji bioaktywnych
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 93114
10.15199/65.2015.8.4
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Emulsja do polerowania
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 8125
SZKŁO I CERAMIKA 2004-3
Kopcenie form szklarskich sadzą acetylenową Carboflam
K. Mochocki
nr katalogowy: 7441
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Przepływ płynów jedno- i wielofazowych przez siatki i złoża cząstek kulistych
Jacek Różański
Sylwia Różańska
Piotr T. Mitkowski
Waldemar Szaferski
Patrycja Wagner
Agata Marecka-Migacz
Adrianna Kuczora
nr katalogowy: 117877
10.15199/62.2018.12.10
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-4
Na sucho taniej i czyściej
nr katalogowy: 17253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Sukces emulsji bezjajecznych
Stefanie Schmidt
nr katalogowy: 12839
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Porównanie fizykochemicznych właściwości wodorozcieńczalnych emulsji anionomerów i kationomerów poliuretanowych
Piotr Król
Bożena Król
nr katalogowy: 14210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Porównanie fizykochemicznych właściwości wodorozcieńczalnych emulsji anionomerów i kationomerów poliuretanowych
Piotr Król
Bożena Król
nr katalogowy: 14210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Możliwości wykorzystania L-(+)-a-tokoferolu i karboksyhemoglobiny jako inhibitorów procesów przemian barwników hemowych
Karolina Semeriak
Jagoda Ambrozik-Haba
Andrzej Jarmoluk
Anna Zimoch
Natalia Ulbin-Figlewicz
nr katalogowy: 68193
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
Badania nad otrzymywaniem siarczanu sodowego ze ścieków technologicznych powstających podczas wytwarzania komponentu 546
ROMAN BUCZKOWSKI
WOJCIECH MUZALEWSKI
nr katalogowy: 107027
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Wpływ emulgatorów na trwałość matryc wykorzystywanych do produkcji materiałów wybuchowych emulsyjnych
Andrzej Biessikirski
Łukasz Kuterasiński
Jolanta Biegańska
Karolina Nikolczuk
Michał Dworzak
nr katalogowy: 113524
10.15199/62.2018.4.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Ocena stopnia modyfikacji strąconych krzemionek i krzemianów metodą spektroskopii FT-IR
Monika Pokora
Andrzej Krysztafkiewicz
Teofil Jesionowski
Filip Ciesielczyk
nr katalogowy: 20374
OPAKOWANIE 2017-9
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ substancji ochronnych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus po 4-tygodniowym przechowywaniu w 25°C - część 1.
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Alicja Fedorowicz
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 109699
10.15199/42.2017.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Studium zagrożeń wybuchowych powodowanych spontanicznym rozkładem termicznym emulsji azotanu(V) amonu. Cz. I. Badania kalorymetryczne
Janusz A. Wrzesiński
Andrzej Kołaczkowski
Paweł Maciejewski
Robert Pich
Monika Nagrodzka
nr katalogowy: 64578
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Przemiany w procesie starzenia się piwa (1)
T. Kuchciak
P. Antkiewicz
nr katalogowy: 14565
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Effect of ultrasounds on the products of vegetable oil transesterification Wpływ ultradźwięków na produkty transestryfikacji olejów roślinnych
Paweł Grabowski
nr katalogowy: 105233
10.15199/62.2017.4.10
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Formułowanie receptur farb i tynków silikonowych
Artur Pałasz
nr katalogowy: 88802
10.15199/33.2014.12.06
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Wpływ domieszek manganu na stabilność termiczną i chemiczną, spiekalność oraz właściwości mechaniczne bioceramiki hydroksyapatytowej
DAWID PIJOCHA
ZOFIA PASZKIEWICZ
WALDEMAR MRÓZ
ANNA ŚLÓSARCZYK
nr katalogowy: 41765
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Polietylenowe woski utlenione i emulsje
MARIA SADŁOWSKA
DOMINIK NOWAK
nr katalogowy: 43181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Homogenizacja wysokociśnieniowa i ultradźwiękowa. Część I
HENRYK KOMSTA
nr katalogowy: 36003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Grupa Döhler na targach ANUGA 2007
nr katalogowy: 30748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Grupa Döhler na targach ANUGA 2007
nr katalogowy: 29763
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Klasyfikacja użytkowa zmiękczaczy
nr katalogowy: 29509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Homogenizacja wysokociśnieniowa i ultradźwiękowa. Część 2
HENRYK KOMSTA
nr katalogowy: 37397
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
Systemy hydroizolacyjne firmy Remmers z zastosowaniem grubowarstwowych powłok bitumicznych
Jarosław Gasewicz
nr katalogowy: 24866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-7
Badania stabilności wodnych dyspersji kopolimerów akrylanowych z grupami karboksylowymi i aminowymi
nr katalogowy: 28235
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 66071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 21 i 22 z 2016 r.)
nr katalogowy: 103373
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Optimalization of the hydrophobic phase composition for improving the operational properties of two-phase liquids used for removing make-up Optymalizacja składu fazy hydrofobowej w celu poprawy użytkowych właściwości dwufazowych płynów do demakijażu
Tomasz Wasilewski
Jacek Arct
Katarzyna Pytkowska
Monika Świt-Popławska
Anita Bocho-Janiszewska
Tomasz Bujak
nr katalogowy: 95004
10.15199/62.2015.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Nanoemulsions on the basis of cinnamic aldehyde as a modern fungicide formulation Nanoemulsje na bazie aldehydu cynamonowego jako nowoczesne środki o działaniu grzybobójczym
Małgorzata Miastkowska
Alicja Michalczyk
Diana Belechowicz
Elżbieta Sikora
Elwira Lasoń
Katarzyna Matras-Postołek
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101509
10.15199/62.2016.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Effect of formulation on degradation rate and mobility of a herbicide in soil Wpływ formy użytkowej na rozkład i mobilność herbicydu w glebie
Barbara Wujek
Olga Kalitowska
Mariusz Kucharski
nr katalogowy: 100765
10.15199/62.2016.9.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Stability of collagen separated from calf skin and used in cosmetic products during storage Badanie stabilności kolagenu otrzymanego ze skór cielęcych w produktach kosmetycznych podczas przechowywania
Władysław Myjak
Mariola Mendrycka
nr katalogowy: 89495
10.15199/62.2015.2.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-1
Wybrane właściwości nierozpuszczalnych w toluenie frakcji smoły koksowniczej
ANNA TOMASZKIEWICZ-POTĘPA
nr katalogowy: 42702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Emulsje w napojach bezalkoholowych
ELŻBIETA DŁUŻEWSKA
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 37390
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-1
Wybrane właściwości nierozpuszczalnych w toluenie frakcji smoły koksowniczej
ANNA TOMASZKIEWICZ-POTĘPA
nr katalogowy: 42702
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Określenie zespołów wytwórczych krytycznych dla stabilności kątowej systemu elektroenergetycznego
Piotr PRUSKI
Stefan PASZEK
nr katalogowy: 130657
10.15199/48.2021.03.09
system elektroenergetyczny
elektromechaniczne wartości własne
stany nieustalone
stabilność kątowa.
power system
electromechanical eigenvalues
transient states
angular stability.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-2
Aktywność elektrochemiczna węgla aktywnego w reakcji elektroredukcji tlenu atmosferycznego w alkalicznym roztworze elektrolitu
BARBARA SZCZĘŚNIAK
ZDZISŁAW BRUDKA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43392
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
WEBAC 4270 T - środek do gruntowania trudnych podłoży w niskiej temperaturze
nr katalogowy: 38154
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 51292
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 65529
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
PROBIOKAP - na zdrowie!
Sebastian Żywicki
Alicja Tarnowiecka-Kuca
Wioletta Krawczyńska
Marta Rogalewska
Agnieszka Hrebień-Filisińska
nr katalogowy: 64633
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-11
Stabilność rezystorów RuO2+szkło do zastosowań kriogenicznych
D. Rycerz
K. Mleczko
Z. Zawiślak
D. Żak
nr katalogowy: 21490
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Homogenizacja

Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 115140
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Efektywność zastosowania włókien stalowych w elementach żelbetowych
Szymon Zbylut
nr katalogowy: 50546
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
STABILNOŚĆ BUFOROWANYCH PÓL KOMUTACYJNYCH CLOSA STABILITY OF BUFFERED CLOS-NETWORK SWITCHES
Janusz Kleban
Jarosław Warczyński
nr katalogowy: 101898
10.15199/59.2016.8-9.45
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Wydawnictwa - Regulacja i stabilność systemu elektroenergetycznego
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 32472
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-1-2
Nowe siatki katalityczne produkowane w Mennicy-Metale Szlachetne Sp. z o.o. i wpływ jakości drutu na proces ich wytwarzania
IReneuSz maRciniak
PaWeŁ BieLSki
TomaSz Sonczuk
ARtuR WoJciecHoWSki
WoJciecH moteL
nr katalogowy: 24065
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Najważniejsza jest stabilność
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 79619
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-2
Badania stabilności modyfikowanego katalizatora wanadowo-magnezowego w reakcji utleniającego odwodornienia etylobenzenu
WALDEMAR OGANOWSKI
nr katalogowy: 42559
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa (2)
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 25006
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-1
Wpływ organicznego rozcieńczalnika i rozpuszczalnika na stabilność wodnych dyspersji plastizolu poli(chlorku winylu)
EDWIN MAKAREWICZ
KRZYSZTOF JAŃCZAK
nr katalogowy: 23375
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Rozważania na temat stabilizacji jakości mąki w młynie
Wiesław Kowalewski
nr katalogowy: 23480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-4
Badania wpływu grup karboksylowych i amidowych w kopolimerze akrylanowym na stabilność wodnych dyspersji
EDWIN MAKAREWICZ
JOANNA KOWALIK
nr katalogowy: 28545
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Sprawdzone systemy hydroizolacyjne Remmers
nr katalogowy: 49594
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Bezpośrednia synteza oktafluoropentyloglukozydu z glukozy i perfluoroalkoholu metodą Fischera
JANUSZ NOWICKI
nr katalogowy: 54885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Wpływ polimeryzacji termicznej oleju rzepakowego na jego właściwości smarne i stabilność chemiczną
JOLANTA SAJEWICZ
JAN GNIADY
MARIAN KOZUPA
JOLANTA DRABIK
EWA PAWELEC
nr katalogowy: 25645
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Stabilność systemu elektroenergetycznego z farmami wiatrowymi
Zbigniew LUBOŚNY
nr katalogowy: 53701
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-11
Otwarcie Wydziału Tworzenia Oprogramowania Departamentu Informatyki ARiMR w Lublinie
nr katalogowy: 102150
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Aktualności w branży napojowej - tematem konferencji KIG "PR"
nr katalogowy: 68860
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-2
Wynalazki
nr katalogowy: 141916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Operacje mechaniczne inżynierii procesowej
nr katalogowy: 110055
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Kinetyka ekstrakcji zdyspergowanego oleju z wody
JAROSŁAW DRELICH
JAN HUPKA
nr katalogowy: 107658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Superox PA - nowy preparat zagęszczający
JANUSZ BEREŚ
MAŁGORZATA KAŁĘDKOWSKA
nr katalogowy: 107552
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Formowanie kompozytu tlenkowego TiO2-SiO2 w emulsji z wykorzystaniem heksanu lub heptanu jako rozpuszczalnika organicznego
Katarzyna Siwińska-Stefańska
Jagoda Michalak
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 68194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Emulgowanie w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 67947
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 62197
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-3
System pomiarowy do monitorowania składu mieszanin heterogenicznych w przemyśle wydobywczym i petrochemicznym
Jerzy Kołłątaj
nr katalogowy: 58094
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Characteristics of multi-phase systems in studying used oils for regeneration Charakterystyka układów wielofazowych w badaniach olejów odpadowych do regeneracji
Wojciech Krasodomski
Michał Krasodomski
Magdalena Żółty
nr katalogowy: 104641
10.15199/62.2017.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 121521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-9
Wpływ obecności zanieczyszczeń w solance na stabilność uzyskiwanych z niej roztworów chloru aktywnego i na wskaźniki ich otrzymywania
SABINA NIEMCZYK-BAŁTRO
RAFAŁ DYLEWSKI
nr katalogowy: 42789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Stabilność fizykochemiczna piwa - wybrane aspekty praktyczne
nr katalogowy: 82782
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-4
Archiwalne zdjęcia
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 104841
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 49486
OPAKOWANIE 2015-5
Aktywność antymikrobiologiczna olejku cynamonowego i olejku eterycznego z chińskiego piołunu stanowiącego składniki aktywnej emulsji powłokotwórczej nanoszonej na celulozowe materiały opakowaniowe
QIHAO TAN
PATRYCJA SUMIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 91361
10.15199/42.2015.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 23 i 24 z 2014 r.)
nr katalogowy: 89488
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW ZASOLENIA WODY NA WYTRZYMAŁOŚĆ I STABILNOŚĆ WYBRANYCH NOŚNIKÓW HYDROŻELOWYCH ORAZ PRZEŻYWALNOŚĆ KOMÓREK PSEUDOMONAS AERUGINOSA
Małgorzata Mizielińska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 70863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
XVII Szkoła Technologii Fermentacji Stabilność piwa wyzwaniem dla browarnictwa XXI wieku
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 85129
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Dynamic Stability Analysis with Real Data of Hybrid RES Integration in Southwest Algeria Power System Using Etap Software
Seddik Zemitte
Messaoud Hamouda
Fatima Zohra Arama
nr katalogowy: 143778
10.15199/48.2023.06.47
Dynamic Stability
transient stability
PV-Wind penetration
Etap.
Stabilność dynamiczna
stabilność przejściowa
penetracja PV-Wind
Etap.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Dynamic Stability Analysis with Real Data of Hybrid RES Integration in Southwest Algeria Power System Using Etap Software
Seddik Zemitte
Messaoud Hamouda
Fatima Zohra Arama
nr katalogowy: 143778
10.15199/48.2023.06.47
Dynamic Stability
transient stability
PV-Wind penetration
Etap.
Stabilność dynamiczna
stabilność przejściowa
penetracja PV-Wind
Etap.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Weryfikacja struktury matryc materiałów emulsyjnych otrzymanych z wodnych roztworów saletry amonowej oraz mieszaniny azotanu(V) amonu z wodnym roztworem saletry amonowej
Andrzej Biessikirskia
Łukasz Kuterasiński
Michał Dworzak
Józef Pyra
Michał Twardosz
nr katalogowy: 119558
10.15199/62.2019.4.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. I
MAŁGORZATA KOWALSKA
KRZYSZTOF ŚMIECHOWSKI
nr katalogowy: 47667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Utleniony polietylen.Metody otrzymywania i zastosowanie
JAN ZAWADIAK
ADAM MAREK
ZBIGNIEW STEC
BEATA ORLIŃSKA
nr katalogowy: 47200
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-2
Lampy przemysłowe w oświetleniu architektonicznym
nr katalogowy: 57327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Study of demulsifiers used for crude oil desalting Badania deemulgatorów stosowanych do odsalania ropy naftowej
Maciej Paczuski
Joanna Zielińska
Ewa Leśniewska
Justyna Kruszyńska
nr katalogowy: 105232
10.15199/62.2017.4.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Właściwości powierzchniowe i emulgujące cieczy jonowych typu C4(CmIM)2-2Br i C12(MIM)Br
DAGMARA REKSA
WOJCIECH SAWIŃSKI
ADAM SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 55581
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
Badania wpływu stosowania emulsji w procesie ciągnienia drutów gatunku EN AW-1370 na parametry siłowe procesu i jakość powierzchni wyrobów gotowych
Radosław KOWAL
Krystian FRANCZAK
Wojciech ŚCIĘŻOR
Andrzej NOWAK
Justyna GRZEBINOGA
Paweł KWAŚNIEWSKI
Andrzej MAMALA
nr katalogowy: 103549
10.15199/24.2017.1.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Use of the hydrophobic blackberry extract obtained by extraction with supercritical carbon dioxide for the preparation of cosmetic masks Zastosowanie hydrofobowego ekstraktu z nasion jeżyny otrzymywanego przez ekstrakcję nadkrytycznym ditlenkiem węgla do wytwarzania maseczek kosmetycznych
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Małgorzata Zięba
Edward Rój
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 98956
10.15199/62.2016.6.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu
Dorota Sosnowska
Anna Podsędek
Małgorzata Redzynia
nr katalogowy: 93091
10.15199/64.2015.7-8.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Spis treści
nr katalogowy: 60775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Optymalizacja filtracji piwa
Grzegorz Pasztaleniec
nr katalogowy: 42375
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
Badanie długotrwałej stabilności czasowej monochromatycznych diod LED w zastosowaniach OSL
Ewa Mandowska
Arkadiusz Mandowski
Bartosz Nitsze
nr katalogowy: 86761
10.15199/ELE-2014-141
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Nowe książki Analiza modalna wybranych przebiegów zakłóceniowych w systemie elektroenergetycznym. Wyznaczanie wskaźników stabilności kątowej. Piotr Pruski i Stefan Paszek
Tadeusz Glinka
nr katalogowy: 102664
OPAKOWANIE 2021-6
Alternatywna podstawa butelki dla płaskich pojemników PET
nr katalogowy: 132225
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Suche mieszanki gipsowe w budownictwie
Jacek Urban
nr katalogowy: 10702
CHŁODNICTWO 2011-10
Badania elektrostatycznej separacji mgły olejowej w układach chłodniczych.Część 2 Wpływ wyładowania koronowego na stabilność chemiczną czynnika chłodniczego
Marcin Lackowski
Jarosław Karwacki
Dariusz Butrymowicz
Kamil Śmierciew
nr katalogowy: 63277
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
System stabilizacji ładunków na paletach za pomocą klejów topliwych
nr katalogowy: 14873
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Inżynieria procesów metastabilnych
K. Przybyłowicz
W. Depczyński
nr katalogowy: 10092
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Ilość przeszła w jakość
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 6185
OPAKOWANIE 2022-1
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 8.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 136022
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
STABILNOŚĆ CZĘSTOTLIWOŚCI NISKOBUDŻETOWYCH PLATFORM SDR W PROCEDURACH LOKALIZACJI OPARTYCH O METODY DOPPLEROWSKIE
Kacper Bednarz
Jarosław Wojtuń
nr katalogowy: 144784
10.15199/59.2023.4.56
efekt Dopplera
lokalizacja
łączność bezprzewodowa
radio definiowane programowo
stabilność częstotliwości.
Doppler effect
frequency stability
localization
software-defined radios
wireless communication.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
HITEK. Piec Leonardo
nr katalogowy: 19250
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
speedBAR
nr katalogowy: 93435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-12
Krzysztof Pielichowski, James Njuguna THERMAL DEGRADATION OF POLYMERIC MATERIALS
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 14488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Białka decydujące o stabilności piany piwa
E. Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 20663
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Badanie odporności wybranych pigmentów na kompleksowe działanie składników powietrza w mieście przemysłowym
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Anna Wróbel
nr katalogowy: 20394
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
System ścienny i system ociepleń od jednego producenta
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 103617
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Rozdrobnienie pigmentów a barwa szkliw ceramicznych
C. Dziubak
R. Gebel
A. Gąsiński
nr katalogowy: 7428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 66088
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Stabilność termiczna struktury amorficznej i właściwości mechanicznych taśm ze stopu na bazie Co
Z. Bałaga
nr katalogowy: 10165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Przeżywalność bakterii probiotycznych suszonych rozpyłowo w skali ćwierćtechnicznej
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 108065
10.15199/65.2017.7.5
L. rhamnosus
suszenie rozpyłowe w skali ćwierćtechnicznej
masło kakaowe
L. rhamnosus
spray drying in ¼
-technical scale
cocoa butter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Frytura pod kontrolą (IV) Czynniki wpływające na stabilność tłuszczów smażalniczych
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4333
CHŁODNICTWO 2004-11
Stabilność mrożonego mięsa indyków w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 777
SZKŁO I CERAMIKA 2004-5
Badania nad otrzymywaniem tlenku cynku ZnO w postaci nanoproszku z przeznaczeniem do wytwarzania ceramiki cynkitowej
Z. Puff
nr katalogowy: 7472
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Wpływ warunków propagacji strefy rezystywnej na stabilność pracy cewki nadprzewodnikowej
Paweł SURDACKI
nr katalogowy: 3920
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Analiza stabilności procesu ciągnienia rur w kręgach
DYJA H.
ASHYKHMIN G.
GAŁKIN A.
JENIKEJEV R.
nr katalogowy: 9857
CHŁODNICTWO 2011-8
Chłodnice Alfa Laval pozwalają zmniejszyć zużycie energii w centrum logistycznym w Niemczech
nr katalogowy: 61700
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo instalacji prosumenckich i sieci elektroenergetycznych
Marcin Fronc
Jakub Ogrodnik
nr katalogowy: 143306
10.15199/74.2023.5.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Flammability and thermal stability of vulcanized rubber mixes. Palność i stabilność termiczna usieciowanych mieszanek elastomerowych
Magdalena Kmiotek
Dariusz Bielińskia
Rafał Anyszka
Joanna Kleczewska
Mariusz Sicińskia
nr katalogowy: 79446
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Słodkie sole 1-alkoksymetylo- 3-hydroksypirydyniowe. Synteza i stabilność
MONIKA STASIEWICZ
nr katalogowy: 55583
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of dispersing additives for improving stability of residual fuels Zastosowanie dodatków dyspergujących w celu poprawy stabilności paliw pozostałościowych
Anna Duda
Leszek Ziemiański
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 96637
10.15199/62.2016.2.20
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Hitek. Tradycyjny wypiek w supernowoczesnym piecu rurorwym Leonardo firmy Europa
nr katalogowy: 19057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Wódki kolorowe. Fotostabilność barwnika truskawek w wódkach
A. Pizło
H. Pizło
nr katalogowy: 6709
CHŁODNICTWO 2006-9
Technologia przechowalnicza - Stabilność aktywnych biologicznie mikroskładników mrożonych soków jeżynowych w funkcji temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16072
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Bezczujnikowe sterowanie i stabilność silników indukcyjnych
Rolf OTTERSTEN
Lennart HARNEFORS
nr katalogowy: 3763
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Stabilność termiczna oraz własności amorficznego stopu Cu68.5Ni12P19.5 przy podwyższonych temperaturach
KRZYSZTOF ZIEWIEC
PAWEŁ KURTYKA
KRZYSZTOF BRYŁA
SŁAWOMIR KĄC
nr katalogowy: 17079
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-9
Zależność skuteczności zapłonu ciężkich paliw płynnych od konstrukcji palnika i rodzaju stabilizatora
Henryk Karcz
Zbigniew Wojtiuk
Jan Butmankiewicz
Czesław Andryjowicz
nr katalogowy: 8857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ surowców do produkcji piwa na jego stabilność smakowo-zapachową
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Wybrane właściwości elektryczne i stabilność elementów biernych wbudowanych w płytki obwodów drukowanych
Andrzej DZIEDZIC
Adam KŁOSSOWICZ
Paweł WINIARSKI
Karol NITSCH
Tomasz PIASECKI
Grażyna KOZIOŁ
Wojciech STĘPLEWSKI
nr katalogowy: 63353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Stabilność mikrobiologiczna wybranych piw niefiltrowanych i niepasteryzowanych
Małgorzata Makarewicz
Aleksander Poreda
Iwona Drożdż
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 60289
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Synthesis and properties of didecyldimethylammonium salts of amino acids. Synteza i właściwości didecylodimetyloamoniowych soli aminokwasów
Paula Ossowicz
Ewa Janus
Zbigniew Rozwadowski
Ryszard Pilawka
nr katalogowy: 79425
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-12
Planowanie pracy dużych źródeł elektrowni wiatrowych w trybie adaptacji do poprawy stabilności napięciowej
Michał Połecki
nr katalogowy: 102963
10.15199/13.2016.12.12
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Podkłady podłogowe z zaprawy izolacyjnej
nr katalogowy: 38151
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-10
Analiza zjawisk i czynników wpływających na stabilność sedymentacyjną i reologię wodnych dyspersji ksylenowego roztworu kopolimeru MMA-BA-MAA
Edwin Makarewicz
Anna Zalewska
nr katalogowy: 14429
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH