Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Effect of emulsification parameters on the product quality Wpływ parametrów emulgowania na jakość produktu
Olga Shtyka
Mariola Błaszczyk
Jerzy Sęk
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 104018
10.15199/62.2017.2.23
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-8
Metody badań emulsji chłodząco-smarujących, opartych na surowcach odnawialnych
ANDRZEJ URBAŃSKI
nr katalogowy: 100193
10.15199/148.2016.8.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-1-2
Nowe siatki katalityczne produkowane w Mennicy-Metale Szlachetne Sp. z o.o. i wpływ jakości drutu na proces ich wytwarzania
IReneuSz maRciniak
PaWeŁ BieLSki
TomaSz Sonczuk
ARtuR WoJciecHoWSki
WoJciecH moteL
nr katalogowy: 24065
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. II
Małgorzata Kowalska
Krzysztof Śmiechowski
nr katalogowy: 49495
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Ocena trwałości rozcieńczonych emulsji O/W metodą spektroskopową
RYSZARD JANIK
STANISŁAW KUCHARSKI
nr katalogowy: 42995
CHŁODNICTWO 2010-5
Wpływ wybranych dodatków naturalnych na stabilność oksydacyjną i fizyczną spożywczych układów dyspersyjnych w czasie przechowywania
Krzysztof Kryża
Ludmiła Stodolnik
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 51925
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Study on the possibility of using the vegetable paraffin oil as a potential substitute of mineral paraffin oil (paraffinum liquidum) in cosmetic formulations. Badania możliwości zastosowania frakcji parafinowej pochodzenia roślinnego jako potencjalnego substytutu oleju parafinowego mineralnego (paraffinum liquidum) w formulacjach kosmetycznych
Jan Wójcik
Julia Hawranke
nr katalogowy: 77806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 23382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-12
Wpływ segmentowej budowy kopolimerów akrylanowych na stabilność ich wodnych emulsji
JOANNA KOWALIK
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 43521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 25425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Wpływ struktury emulsji na ich właściwości reologiczne
ZDZISŁAW KEMBŁOWSKI
JERZY SĘK
KAMILA KRYNKE
nr katalogowy: 28840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28466
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zastosowanie techniki DWS i spektroskopii Ramana do oceny emulsji parafinowych formowanych metodą homogenizacji
Jolanta Drabik
Rafał Kozdrach
Małgorzata Wrona
Jolanta Iłowska
nr katalogowy: 111440
10.15199/62.2017.12.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badanie kinetyki uwalniania deksametazonu z emulsji wielokrotnych
Małgorzata Miastkowska
Sylwia Wójtowicz
nr katalogowy: 124467
10.15199/62.2020.1.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-11
Badania mechanizmu stabilności wodnych emulsji ksylenu
EDWIN MAKAREWICZ JOANNA KOWALIK
nr katalogowy: 43554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Podstawowe parametry określające jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 55910
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Cationic bituminous emulsions. Properties of recovered and stabilized binders Kationowe emulsje asfaltowe. Właściwości lepiszczy odzyskanych i stabilizowanych
Elżbieta Trzaska
Paweł Czajkowski
nr katalogowy: 87923
10.12916/przemchem.2014.1901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Hydrocolloids and their role in pharmaceutical dry emulsions Hydrokoloidy i ich rola w farmaceutycznych emulsjach suchych
Agnieszka Kulawik-Pióro
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 97892
10.15199/62.2016.4.7
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-9
Uwalnianie leku z mikrokapsułek
Agnieszka Markowska
nr katalogowy: 51475
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Characteristics of multi-phase systems in studying used oils for regeneration Charakterystyka układów wielofazowych w badaniach olejów odpadowych do regeneracji
Wojciech Krasodomski
Michał Krasodomski
Magdalena Żółty
nr katalogowy: 104641
10.15199/62.2017.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Effect of non-ionic surfactants on imbibition of porous structures with emulsions Porównanie wpływu niejonowych surfaktantów na proces wsiąkania emulsji w struktury porowate
Olga Shtyka
Mariola Błaszczyk
Jerzy Sęk
nr katalogowy: 99646
10.15199/62.2016.7.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Zastosowanie metody spektroskopii impedancyjnej do szacowania bardzo małych zawartości wody w oleju mineralnym typu 20-70
Łukasz MACIOSZEK
Magdalena MATUSZAK
Patrycja WAGNER
Sylwia WŁODARCZAK
nr katalogowy: 117311
10.15199/48.2018.12.14
spektroskopia impedancyjna
olej
obwód zastępczy
emulsja.
impedance spectroscopy
oil
equivalent circuit
emulsion.
OPAKOWANIE 2015-5
Aktywność antymikrobiologiczna olejku cynamonowego i olejku eterycznego z chińskiego piołunu stanowiącego składniki aktywnej emulsji powłokotwórczej nanoszonej na celulozowe materiały opakowaniowe
QIHAO TAN
PATRYCJA SUMIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 91361
10.15199/42.2015.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Effect of the surfactant type on washing properties, depending on the way in which the emulsion was produced. Wpływ rodzaju surfaktantów na właściwości emulgujące kompozycji myjącej w zależności od sposobu otrzymywania emulsji
Joanna Fleszer
Bożena Twardochleb
Joanna Rakowska
nr katalogowy: 79851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Emulsje spożywcze typu o/w zastosowanie i zwiększanie ich stabilności
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 59561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Otrzymywanie wodnych emulsji z utlenionych wosków polietylenowych stabilizowanych środkami niejonowymi
Blandyna Osowiecka
Barbara Liszyńska
Janusz Zieliński
Łukasz Krysztofik
Marcin Zakarzecki
nr katalogowy: 116814
10.15199/62.2018.10.22
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 99177
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Dwuaminy tłuszczowe jako emulgator i środek adhezyjny do asfaltu
WOJCIECH JERZYKIEWICZ
WOJCIECH MISIURNY
ANDRZEJ JAKUBOWICZ
KAZIMIERZ ALAMA
ZENON SZCZEPANIAK
ANNA CZUJ-PĘKALSKA
nr katalogowy: 106972
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Studium zagrożeń wybuchowych powodowanych spontanicznym rozkładem termicznym emulsji azotanu(V) amonu. Cz. II. Kinetyka procesu rozkładu termicznego, szacowanie ryzyka wybuchu cieplnego**)
Janusz A. Wrzesiński
Andrzej Kołaczkowski
Paweł Maciejewski
Robert Pich
Monika Nagrodzka
nr katalogowy: 65839
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
Badania wpływu stosowania emulsji w procesie ciągnienia drutów gatunku EN AW-1370 na parametry siłowe procesu i jakość powierzchni wyrobów gotowych
Radosław KOWAL
Krystian FRANCZAK
Wojciech ŚCIĘŻOR
Andrzej NOWAK
Justyna GRZEBINOGA
Paweł KWAŚNIEWSKI
Andrzej MAMALA
nr katalogowy: 103549
10.15199/24.2017.1.8
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-7
PARAMETRY PRASOWANIA WSTĘPNEGO WIÓRÓW PO SKRAWANIU STOPÓW ALUMINIOWYCH ORAZ ODZYSK CHŁODZIWA W PROCESIE RECYKLINGU
HENRYK DYBIEC
nr katalogowy: 45713
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Badanie procesu separacji substancji organicznych z drobno zdyspergowanych emulsji wodnych na ceramicznych tworzywach porowatych
Janusz Sokołowski
Michał Kabaciński
nr katalogowy: 62285
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Emulsja do polerowania
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 8125
SZKŁO I CERAMIKA 2004-3
Kopcenie form szklarskich sadzą acetylenową Carboflam
K. Mochocki
nr katalogowy: 7441
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Przepływ płynów jedno- i wielofazowych przez siatki i złoża cząstek kulistych
Jacek Różański
Sylwia Różańska
Piotr T. Mitkowski
Waldemar Szaferski
Patrycja Wagner
Agata Marecka-Migacz
Adrianna Kuczora
nr katalogowy: 117877
10.15199/62.2018.12.10
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady lodów
Zbigniew Szymko
nr katalogowy: 59346
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-4
Na sucho taniej i czyściej
nr katalogowy: 17253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Sukces emulsji bezjajecznych
Stefanie Schmidt
nr katalogowy: 12839
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Porównanie fizykochemicznych właściwości wodorozcieńczalnych emulsji anionomerów i kationomerów poliuretanowych
Piotr Król
Bożena Król
nr katalogowy: 14210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Porównanie fizykochemicznych właściwości wodorozcieńczalnych emulsji anionomerów i kationomerów poliuretanowych
Piotr Król
Bożena Król
nr katalogowy: 14210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
Badania nad otrzymywaniem siarczanu sodowego ze ścieków technologicznych powstających podczas wytwarzania komponentu 546
ROMAN BUCZKOWSKI
WOJCIECH MUZALEWSKI
nr katalogowy: 107027
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Ocena stopnia modyfikacji strąconych krzemionek i krzemianów metodą spektroskopii FT-IR
Monika Pokora
Andrzej Krysztafkiewicz
Teofil Jesionowski
Filip Ciesielczyk
nr katalogowy: 20374
OPAKOWANIE 2017-9
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ substancji ochronnych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus po 4-tygodniowym przechowywaniu w 25°C - część 1.
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Alicja Fedorowicz
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 109699
10.15199/42.2017.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Studium zagrożeń wybuchowych powodowanych spontanicznym rozkładem termicznym emulsji azotanu(V) amonu. Cz. I. Badania kalorymetryczne
Janusz A. Wrzesiński
Andrzej Kołaczkowski
Paweł Maciejewski
Robert Pich
Monika Nagrodzka
nr katalogowy: 64578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Skrobia modyfikowana typu OSA w układach emulsyjnych żywności
Ewa Świrydow
Ewa Domian
nr katalogowy: 63159
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Formułowanie receptur farb i tynków silikonowych
Artur Pałasz
nr katalogowy: 88802
10.15199/33.2014.12.06
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Podwójna siła mrożenia
Grzegorz Pawlonka
nr katalogowy: 101718
10.15199/65.2016.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Polietylenowe woski utlenione i emulsje
MARIA SADŁOWSKA
DOMINIK NOWAK
nr katalogowy: 43181
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Emulsyfikacja i żelifikacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 98900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Homogenizacja wysokociśnieniowa i ultradźwiękowa. Część I
HENRYK KOMSTA
nr katalogowy: 36003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Grupa Döhler na targach ANUGA 2007
nr katalogowy: 30748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Grupa Döhler na targach ANUGA 2007
nr katalogowy: 29763
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Klasyfikacja użytkowa zmiękczaczy
nr katalogowy: 29509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Homogenizacja wysokociśnieniowa i ultradźwiękowa. Część 2
HENRYK KOMSTA
nr katalogowy: 37397
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
Systemy hydroizolacyjne firmy Remmers z zastosowaniem grubowarstwowych powłok bitumicznych
Jarosław Gasewicz
nr katalogowy: 24866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-7
Badania stabilności wodnych dyspersji kopolimerów akrylanowych z grupami karboksylowymi i aminowymi
nr katalogowy: 28235
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 66071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 21 i 22 z 2016 r.)
nr katalogowy: 103373
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Technologia druku precyzyjnego
MATEUSZ CZOK
DOMINIK JURKÓW
LESZEK GOLONKA
nr katalogowy: 51396
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-1
Wybrane właściwości nierozpuszczalnych w toluenie frakcji smoły koksowniczej
ANNA TOMASZKIEWICZ-POTĘPA
nr katalogowy: 42702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Emulsje w napojach bezalkoholowych
ELŻBIETA DŁUŻEWSKA
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 37390
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-1
Wybrane właściwości nierozpuszczalnych w toluenie frakcji smoły koksowniczej
ANNA TOMASZKIEWICZ-POTĘPA
nr katalogowy: 42702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Mannoproteiny pochodzenia drożdżowego – naturalne emulgatory o potencjalnym wykorzystaniu w przemyśle spożywczym
Anna Bzducha-Wróbel
Dominika Popielarz
Negin Hamidi
Paulina Chraniuk
Karolina Szulc
nr katalogowy: 149400
10.15199/65.2024.7.2
mannoproteiny drożdżowe
emulgatory
emulsje
wegańskie dodatki do żywności
yeast mannoproteins
emulsifiers
emulsions
vegan food additives
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-2
Aktywność elektrochemiczna węgla aktywnego w reakcji elektroredukcji tlenu atmosferycznego w alkalicznym roztworze elektrolitu
BARBARA SZCZĘŚNIAK
ZDZISŁAW BRUDKA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43392
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
WEBAC 4270 T - środek do gruntowania trudnych podłoży w niskiej temperaturze
nr katalogowy: 38154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 51292
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-10
Czynniki wpływające na wielkość cząstek, stabilność i hydrolizę emulsji kleju papierniczego ASA
Emanuele Martorana
Steffen Fischer
Stephan Kieemann
nr katalogowy: 38905
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 65529
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
PROBIOKAP - na zdrowie!
Sebastian Żywicki
Alicja Tarnowiecka-Kuca
Wioletta Krawczyńska
Marta Rogalewska
Agnieszka Hrebień-Filisińska
nr katalogowy: 64633
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Homogenizacja

Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 115140
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-1
ANALIZA WAD POWSTAŁYCH W PROCESIE CIĄGNIENIA DRUTÓW MIEDZIANYCH
MONIKA WALKOWICZ
PIOTR OSUCH
BEATA SMYRAK
TADEUSZ KNYCH
PIOTR CZARNECKI
BARBARA LIPIŃSKA
nr katalogowy: 89090
10.15199/67.2015.1.4
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Sprawdzone systemy hydroizolacyjne Remmers
nr katalogowy: 49594
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Bezpośrednia synteza oktafluoropentyloglukozydu z glukozy i perfluoroalkoholu metodą Fischera
JANUSZ NOWICKI
nr katalogowy: 54885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Mikrokapsułkowanie jako metoda stabilizowania olejów jadalnych
Dorota Ogrodowska
Sylwester Czaplicki
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 102845
10.15199/65.2016.12.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Aktualności w branży napojowej - tematem konferencji KIG "PR"
nr katalogowy: 68860
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-2
Wynalazki
nr katalogowy: 141916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Operacje mechaniczne inżynierii procesowej
nr katalogowy: 110055
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Kinetyka ekstrakcji zdyspergowanego oleju z wody
JAROSŁAW DRELICH
JAN HUPKA
nr katalogowy: 107658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Superox PA - nowy preparat zagęszczający
JANUSZ BEREŚ
MAŁGORZATA KAŁĘDKOWSKA
nr katalogowy: 107552
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Formowanie kompozytu tlenkowego TiO2-SiO2 w emulsji z wykorzystaniem heksanu lub heptanu jako rozpuszczalnika organicznego
Katarzyna Siwińska-Stefańska
Jagoda Michalak
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 68194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Emulgowanie w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 67947
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 62197
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-3
System pomiarowy do monitorowania składu mieszanin heterogenicznych w przemyśle wydobywczym i petrochemicznym
Jerzy Kołłątaj
nr katalogowy: 58094
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-4
Archiwalne zdjęcia
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 104841
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 49486
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 23 i 24 z 2014 r.)
nr katalogowy: 89488
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Weryfikacja struktury matryc materiałów emulsyjnych otrzymanych z wodnych roztworów saletry amonowej oraz mieszaniny azotanu(V) amonu z wodnym roztworem saletry amonowej
Andrzej Biessikirskia
Łukasz Kuterasiński
Michał Dworzak
Józef Pyra
Michał Twardosz
nr katalogowy: 119558
10.15199/62.2019.4.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. I
MAŁGORZATA KOWALSKA
KRZYSZTOF ŚMIECHOWSKI
nr katalogowy: 47667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Utleniony polietylen.Metody otrzymywania i zastosowanie
JAN ZAWADIAK
ADAM MAREK
ZBIGNIEW STEC
BEATA ORLIŃSKA
nr katalogowy: 47200
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-2
Lampy przemysłowe w oświetleniu architektonicznym
nr katalogowy: 57327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Study of demulsifiers used for crude oil desalting Badania deemulgatorów stosowanych do odsalania ropy naftowej
Maciej Paczuski
Joanna Zielińska
Ewa Leśniewska
Justyna Kruszyńska
nr katalogowy: 105232
10.15199/62.2017.4.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Właściwości powierzchniowe i emulgujące cieczy jonowych typu C4(CmIM)2-2Br i C12(MIM)Br
DAGMARA REKSA
WOJCIECH SAWIŃSKI
ADAM SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 55581
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Use of the hydrophobic blackberry extract obtained by extraction with supercritical carbon dioxide for the preparation of cosmetic masks Zastosowanie hydrofobowego ekstraktu z nasion jeżyny otrzymywanego przez ekstrakcję nadkrytycznym ditlenkiem węgla do wytwarzania maseczek kosmetycznych
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Małgorzata Zięba
Edward Rój
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 98956
10.15199/62.2016.6.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu
Dorota Sosnowska
Anna Podsędek
Małgorzata Redzynia
nr katalogowy: 93091
10.15199/64.2015.7-8.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
System ścienny i system ociepleń od jednego producenta
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 103617
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Właściwości sproszkowanej żywności dla dzieci
Anna Kot
Karolina Szulc
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 121981
10.15199/65.2019.8.4
żywność dla dzieci
proszki spożywcze
mikrokapsułkowanie
czas przechowywania
baby food
food powders
microencapsulation
storage time
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
2-Merkaptopropyloetanolowe produkty reakcji epitiopropanu z monoetanoloaminą i dietanoloaminą
JAROSŁAW ZIEŃKO
nr katalogowy: 106138
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Wpływ emulgatorów na trwałość matryc wykorzystywanych do produkcji materiałów wybuchowych emulsyjnych
Andrzej Biessikirski
Łukasz Kuterasiński
Jolanta Biegańska
Karolina Nikolczuk
Michał Dworzak
nr katalogowy: 113524
10.15199/62.2018.4.21
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-12
Koniec czy falstart obrazowania w podczerwieni?
nr katalogowy: 117418
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
Zastosowanie [N-bis(fenylo)m etanono-N-fenylo] sulfonoimidu jako nowego inicjatora emulsyjnej polimeryzacji styrenu
ANDRZEJ WRZYSZCZYŃSKI
BOŻENA DĘBSKA
HENRYK JANOTA
nr katalogowy: 106690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Składniki funkcjonalne napojów energetycznych i energetyzujących
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 77515
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Ocena odporności na pękanie podbudów drogowych z mieszanek mineralno-cementowo-emulsyjnych (MCE)
Cezary Szydłowski
Bohdan Dołżycki
nr katalogowy: 109955
10.15199/33.2017.10.28
odporność na pękanie
mieszanka mineralno- -cementowo-emulsyjna
podbudowa drogowa.
fracture toughness
mineral-cement-emulsion mixtures
road subbase.
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Zarządzanie przez jakość
Adam Olszewski
nr katalogowy: 16759
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Domieszkowanie dyfuzyjne krzemu ze szkliw o podwyższnej zawartości koncentracji domieszki
EDYTA WRÓBEL
KRZYSZTOF WACZYŃSKI
WOJCIECH FILIPOWSKI
nr katalogowy: 54289
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Mikroenkapsulacja mikroalg (Chlamydomonas reinhardtii) metodą emulsyfikacji membranowej
Anna Dawiec-Liśniewska
nr katalogowy: 139556
10.15199/62.2022.9.12
mikroalgi
enkapsulacja
emulsyfikacja membranowa
hydrożele
alginian sodu
microalgae
encapsulation
membrane emulsification
hydrogel
sodium alginate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Mikroenkapsulacja mikroalg (Chlamydomonas reinhardtii) metodą emulsyfikacji membranowej
Anna Dawiec-Liśniewska
nr katalogowy: 139556
10.15199/62.2022.9.12
mikroalgi
enkapsulacja
emulsyfikacja membranowa
hydrożele
alginian sodu
microalgae
encapsulation
membrane emulsification
hydrogel
sodium alginate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Mikroenkapsulacja mikroalg (Chlamydomonas reinhardtii) metodą emulsyfikacji membranowej
Anna Dawiec-Liśniewska
nr katalogowy: 139556
10.15199/62.2022.9.12
mikroalgi
enkapsulacja
emulsyfikacja membranowa
hydrożele
alginian sodu
microalgae
encapsulation
membrane emulsification
hydrogel
sodium alginate
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-9
Ranga jakości w społeczeństwie wiedzy
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 18122
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Method of ε-caprolactone synthesis by chemo-enzymatic oxidation of cyclohexanone in emulsion
Magdalena Sitko
Anna Szelwicka
Michał Szmatoła
Andrzej Skwarek
Lech Schimmelpfennig
Krzysztof Dziuba
Magdalena Morawiec-Witczak
Jolanta Iłowska
Anna Chrobok
nr katalogowy: 122838
10.15199/62.2019.10.11
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-1
Dlaczego nagradzać jakość ? - rola przywódcy w doskonaleniu zarządzania jakością
Mirosław Recha
nr katalogowy: 103337
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Jakość bezpieczeństwa pracy
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143175
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
Oblicza jakości
Ewa Górska
nr katalogowy: 94811
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-4
Modelowanie utleniania naftalenu do bezwodnika ftalowego w reaktorze fluidyzacyjnym
BOLESŁAW TABIŚ
nr katalogowy: 107231
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-1
Kompetencje auditora
Marzena BARYLUK
nr katalogowy: 32712
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-3
Pielęgniarstwo a jakość
Wojciech Kapała
nr katalogowy: 18224
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Jakość bezpieczeństwa pracy
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143175
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Jakość bezpieczeństwa pracy
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143175
OPAKOWANIE 2005-7
Analiza wpływu procesu produkcji opakowań z tektury falistej na ich jakość
Hieronim Kubera
Monika Janicka
nr katalogowy: 11233
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 84785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Jakość wzorca a jakość wykonania odzieży w świetle certyfikacji wyrobu na znak bezpieczeństwa. Cz. I
A. Witaszczyk
M. Rybicki
nr katalogowy: 6191
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Ważna jest jakość
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 94697
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Problemy z wynagradzaniem za jakość
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 115372
10.15199/48.2018.8.1
wynagrodzenie
jakość
premia
sprawiedliwość
remuneration
quality
bonus
justice
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Jakość pszenicy i mąki oraz produkcja i spożycie przetworów zbożowych w R osji
nr katalogowy: 63571
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jakość w kawiarni. Może z TQM?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 70292
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Jakość zależy od was
nr katalogowy: 74474
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Inteligentna technologia
nr katalogowy: 31189
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Znak "Jakość Tradycja" łatwy do uzyskania
Marta Stus
nr katalogowy: 61379
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
VARIA
Anna Farion
Monika Partyka
Małgorzata Biarda
Dorota Dudkiewicz
Agnieszka Hundert
Hubert Prochera
nr katalogowy: 143995
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-11
Wybrane zagadnienia oceny jakości środków transportu samochodowego
Andrzej ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 102119
10.15199/47.2016.11.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Substancje powierzchniowo czynne w formulacjach pestycydowych
JANUSZ PLUCIŃSKI
STANISŁAW KUCHARSKI
nr katalogowy: 107307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Metody otrzymywania kwasów alkanosulfonowych i hydroksyalkanosulfonowych
MARIA JAROSZEWSKA
URSZULA PIWOWAR-BARYŁKO
URSZULA CHMIELOWIEC
MARIA BEŁDOWICZ
nr katalogowy: 106968
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Kompozyty cementowe modyfikowane emulsją bitumiczną
Krzysztof Falkowski
nr katalogowy: 88812
10.15199/33.2014.12.15
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
WSRÓD KSIĄŻEK - RECENZJE
nr katalogowy: 91091
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-7
Co o tr udnościach w odbar wianiu fleksodr uku wiedzieliśmy, lecz jeszcze nie pisaliśmy Cz. 2.
PAWEŁ WANDELT
nr katalogowy: 78134
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Stabilność aromatu w żywności o zmniejszonej ilości tłuszczu
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 51870
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Wykorzystanie metody PIV i symulacji komputerowych do określenia stanu warstwy wierzchniej w procesie szlifowania płaszczyzn
Jacek Sawicki
RYSZARD WÓJCIK
GRZEGORZ GÓRECKI
nr katalogowy: 57168
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Ocena skuteczności kremów tiksotropowych stosowanych do odtwarzania strukturalnych blokad przeciwwilgociowych
Robert Wójcik
Arkadiusz Panuś
nr katalogowy: 104530
10.15199/33.2017.03.02
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Hydrofobizowane tynki z zeolitem
Danuta Barnat-Hunek
Beata Klimek
nr katalogowy: 100830
10.15199/33.2016.09.05
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-3
Mieszarka wysięgnikowa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 89991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Emulsyjne nośniki substancji bioaktywnych
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 93114
10.15199/65.2015.8.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Jakość energii elektrycznej na rynku energii
Sławomir BIELECKI
nr katalogowy: 27745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Wszystko w normie
ZYGMUNT BIAŁKA
nr katalogowy: 23951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Czy jakość opłaca się piekarzowi?
Jarosław Gajda
nr katalogowy: 56323
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-9
Pomiar jakości usług medycznych z wykorzystaniem metody SERVQUAL
Roman LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 38306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Jakość mąki - bezustanne wyzwanie
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 66741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Badania jakości i trwałości ciastek biszkoptowych wzbogaconych proszkiem z owoców aronii
Joanna Kaszuba
Anna Moszkowicz
Greta Adamczyk
nr katalogowy: 151866
10.15199/61.2024.6.6
wyroby biszkoptowe
jakość
trwałość
przechowywanie
tekstura
ocena organoleptyczna
sponge cake’s products
quality
durability
storing
texture
organoleptic assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-9
Doskonalenie jakości (wyrobów) konsekwencją nowelizacji prawa konsumenckiego
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 93534
10.15199/46.2015.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-3
Wpływ warunków granulacji rozpuszczalnej kawy zbożowej na wydajność procesu i jakość produktu
PIOTR WESOŁOWSKI
JOLANTA GAWAŁEK
nr katalogowy: 33542
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-12
Różnorodność aspektów relacji wino a jakość życia
Zbigniew Kłos
Jacek Kłos
nr katalogowy: 31719
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-6
Parametry charakteryzujące jakość gazu ziemnego i ich znaczenie dla uczestników rynku gazu
Katarzyna Steczko
Jerzy Rachwalski
nr katalogowy: 26929
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-5
Jakość dziecięcych wyrobów odzieżowych
RENATA KUJAWA
ANDRZEJ WŁOCHOWICZ
nr katalogowy: 35485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ zabiegów technologicznych na jakość mrożonek z grzybów jadalnych
EMILIA BERNAŚ
GRAŻYNA JAWORSKA
nr katalogowy: 25012
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-1
Aktualności
nr katalogowy: 50758
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-1
VARIA
nr katalogowy: 40668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jakość sprawozdań finansowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jakość sprawozdań finansowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128318
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Odpowiedzialność za jakość produktu
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 52988
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Jakość zarządzania uczelnią wyższą a determinanty jej rozwoju
Aleksander Gwiazda
nr katalogowy: 66281
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-6
TQM a jakość życia
Bolesław Goranczewski
Daniel Puciato
nr katalogowy: 52377
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Konferencja JAKOŚĆ W BIZNESIE - XIII 26.05 - 31.05.2020 r.
nr katalogowy: 125018
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Nowa jakość w rzemiośle
nr katalogowy: 100596
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Wpływ parametrów sieci na jakość sygnałów wideo
Sławomir KULA
Przemysław DYMARSKI
Grzegorz SZMYD
nr katalogowy: 46281
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Gawęda o marketingu Część III
nr katalogowy: 63182
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Homogenizacja wysokociśnieniowa w przemyśle spożywczym
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 113394
10.15199/65.2018.4.4
homogenizacja wysokociśnieniowa
zmiany fizyczne
jakość
drobnoustroje
enzymy
składniki bioaktywne
high pressure homogenization
physical changes
quality
microorganisms
enzymes
bioactive compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ dodatku oleożywic na właściwości chemiczne oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Agnieszka Starek
Agnieszka Sagan*
Bożena Kiczorowska
Marek Szmigielski
Beata Ślaska-Grzywna
Dariusz Andrejko
Katarzyna Kozłowicz
Agata Blicharz-Kania
Marta Krajewska
nr katalogowy: 113869
10.15199/62.2018.5.24
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-6
Jakość danych przestrzennych na Dolnym Śląsku
Krzysztof Karsznia
nr katalogowy: 12258
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH