Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
slow baking - klub na rzecz jakości pieczywa
nr katalogowy: 30219
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Show baking przyciąga klienta
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 38990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Show baking w Piekarni Mielnik
Katarzyna Ziółkowska
nr katalogowy: 38991
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
OPAKOWANIE 2022-2
Z dbałością o szczegóły
nr katalogowy: 136517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 102720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
MIWE Live Baking Center
nr katalogowy: 119896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Metody oznaczania zawartości białka i wskaźnika sedymentacyjnego Zeleny'ego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 98706
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Nauczyciele technologii żywności na szkoleniu w firmie Lesaffre bio-corporation
Hepi
nr katalogowy: 4848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wydajność na medal!
nr katalogowy: 140149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
IBIE Orlando 2007 (International Baking Industry Exposition)
Jan Bończyk
nr katalogowy: 32315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wydajność na medal!
nr katalogowy: 140149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
OPAKOWANIE 2022-2
Z dbałością o szczegóły
nr katalogowy: 136517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 2)
Tomas z Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 106432
The inclusion of the ozonization technology in storing seeds of grain allows to long then its applied value. Apart from efficient limitation of all disadvantageous biotransformations
growth and activity of microorganisms and insect pests
ozonization contributes to maintaining or even improving technological attributes of seed. Moreover
ozone can be used as an agent reducing the level of pesticides. In the continuation of the article
whose first part was published in PZM 2/17
the aspects related to the influence of ozone on particular quality discriminants of seed shaping its milling and baking value as well as an ability to reduce remnants of crop protection chemicals were discussed.
ozone
grain storage
baking value
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jakość ziarna pszenicy z magazynów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 144367
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 140133
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Assessment of power quality terms on energy distribution systems: a case study of Istanbul
Bedri KEKEZOGLU
Altug BOZKURT
Oktay ARIKAN
Celal KOCATEPE
Recep YUMURTACI
Mustafa BAYSAL
nr katalogowy: 72106
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 140133
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
New Challenges for Voltage Quality Studies
Zbigniew HANZELKA
Krzysztof CHMIELOWIEC
Andrzej FIRLIT
Bogusław ŚWIĄTEK
nr katalogowy: 77539
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-8
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
PIOTR ROGALA
nr katalogowy: 127771
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
A Histogram based Image Quality Index
Yildiray YALMAN
nr katalogowy: 69217
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-1
Qualitology – selected concepts of the general theory of quality developed by the representatives of the Polish School of Quality
Joanna MAJCHRZAK
nr katalogowy: 147606
10.15199/46.2024.1.1
the general theory of quality
qualitology
qualitative modeling of objects
Polish School of Quality
ogólna teoria jakości
kwalitologia
jakościowe modelowanie przedmiotów
Polska Szkoła Jakości
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Colour Measurement as a Tool for Monitoring Oil Quality
nr katalogowy: 86880
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ Czy jakość wciąż nic nie kosztuje?
nr katalogowy: 101342
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 139099
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Intelligent management system of production and quality products for the small and medium business enterprises
Irbulat UTEPBERGENOV
Maksat KALIMOLDAEV
Iouliia SKLIAROVA
Waldemar WÓJCIK
Shara TOIBAYEVA
Aimira MUSLIMOVA
Lyazzat ISSABEKOVA
nr katalogowy: 111568
10.15199/48.2018.01.38
QMS
model rules base
fuzzy inference algorithm
expert evaluation database
forecasting.
QMS
podstawa reguł modelu
algorytm wnioskowania rozmytego
baza danych oceny ekspertów
prognozowanie.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 128434
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 128434
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Zmienność jakości ziarna pszenicy na przestrzeni 20 lat członkostwa Polski w Unii Europejskiej
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 150883
10.15199/61.2024.5.1
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
technological value of grain
harvest
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 139099
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
PIOTR ROGALA
nr katalogowy: 151286
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
A Comprehensive Study of Voltage Balancing Problem of Cascaded H-bridge Inverter for Power Quality Conditioner
Yingjie HE
Jinjun LIU
Fang ZHUO
nr katalogowy: 68824
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
BADANIE CROWDSOURCINGOWE JAKOŚCI SEKWENCJI WIZYJNYCH
Avrajyoti Dutta
Tomasz Konaszynski
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 150611
10.15199/59.2024.4.72
Crowdsourcing
Processed Video Sequences (PVS)
Quality of experience (QoE)
ocena subiek- tywna jakości wideo
Absolute Category Rating (ACR) Level
czas odpowiedzi
Crowdsourcing
Processed Video Sequences (PVS)
Quality of experience (QoE)
Video Quality Sub- jective Assessment
Absolute Category Rating (ACR) Le- vel
Response Time
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-5
Process control in printing
nr katalogowy: 91549
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
An experimental approach to software quality perception understanding
Radosław HOFMAN
nr katalogowy: 55525
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-1
Zarządzanie jakością – od selektywnej do zrównoważonej jakości
Tadeusz BORYS
Piotr ROGALA
Sławomir WAWAK
nr katalogowy: 147607
10.15199/46.2024.1.2
zarządzanie jakością
ewolucja
TQM
jakość 4.0
jakość 5.0
quality management
evolution
TQM
quality 4.0
quality 5.0
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 136446
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
System zarządzania jakością w przedsiębiorstwach sektora elektroenergetyki
Krzysztof ROHATYŃSKI
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 47441
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
BADANIE JAKOŚCI SIECI KOMÓRKOWYCH W PRZEDEDNIU TECHNOLOGII 5G NA WYBRANYM PRZYKŁADZIE
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 128951
10.15199/59.2020.7-8.45
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
pomiary w sieciach
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
urządzenia mobilne
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
measurement techniques
mobile devices
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
BADANIE JAKOŚCI SIECI KOMÓRKOWYCH W PRZEDEDNIU TECHNOLOGII 5G NA WYBRANYM PRZYKŁADZIE
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 128951
10.15199/59.2020.7-8.45
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
pomiary w sieciach
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
urządzenia mobilne
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
measurement techniques
mobile devices
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
QUANTIZATION PARAMETER-BASED VIDEO QUALITY ASSESSMENT IN MPEG CODECS LEVERAGING VMAF
Syed Uddin
Mikolaj Leszczuk
Michal Grega
nr katalogowy: 144718
10.15199/59.2023.4.10
MPEG
Video codec
VMAF
Video streaming
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Quality assessment of image sequences in the aspect of perception of distortions typical for the lossy video compression and transmission
KRZYSZTOF OKARMA
nr katalogowy: 57443
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Summaries of selected articles published in the “Problemy Jakości (Quality Issues)” monthly in 2009 year
nr katalogowy: 56791
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-6
Indoor Environmental Quality Assessment Model IEQ Developed in ITB. Part 1. Choice of the Indoor Environmental Quality Sub-Component Models
MICHAŁ PIASECKI
KRYSTYNA BARBARA KOSTYRKO
nr katalogowy: 114236
10.15199/9.2018.6.3
indoor environment quality
IEQ
PD
IAQ
thermal comfort
acoustic comfort
indoor quality
lighting quality
indoor environmental quality model
occupational satisfaction
jakość środowiska wewnętrznego
IEQ
PD
IAQ
komfort cieplny
komfort akustyczny
jakość powietrza wewnętrznego
jakość oświetlenia
model jakości środowiska wewnętrznego
zadowolenie użytkownika
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Pracownicza świadomość jakościowa i jej pomiar
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 99402
10.15199/47.2016.6.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Quality Progress 6-2005
nr katalogowy: 11552
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
The correction of digital images obtained by means of low quality scanner using FIR filter generated by neural network in opposition to the digital images obtained by means of model scanner
JAKUB PEKSIŃSKI
GRZEGORZ MIKOŁAJCZAK
nr katalogowy: 47713
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Analysis of measured data at the point of complaints to power quality
Petr ROZEHNAL
Jan UNGER
Petr KREJCI
nr katalogowy: 80840
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Properties of hot-rolled strip made of 20GYuT steel and their evaluation
Olga KRIVTSOVA
VIKTOR TITTEL
Vitaly TALMAZAN
Evgeniy PANIN
nr katalogowy: 78614
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Jakość powietrza w Unii Europejskiej – społeczna percepcja zjawiska
Ewa Klima
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 140988
10.15199/9.2022.12.5
jakość powietrza
metody ochrony powietrza
Unia Europejska
Eurobarometer
opinia publiczna
air quality
air protection methods
European Union
Eurobarometer
public opinion
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Jakość powietrza w Unii Europejskiej – społeczna percepcja zjawiska
Ewa Klima
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 140988
10.15199/9.2022.12.5
jakość powietrza
metody ochrony powietrza
Unia Europejska
Eurobarometer
opinia publiczna
air quality
air protection methods
European Union
Eurobarometer
public opinion
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Jakość powietrza w Unii Europejskiej – społeczna percepcja zjawiska
Ewa Klima
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 140988
10.15199/9.2022.12.5
jakość powietrza
metody ochrony powietrza
Unia Europejska
Eurobarometer
opinia publiczna
air quality
air protection methods
European Union
Eurobarometer
public opinion
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zastosowanie ilościowych metod statystycznych do śledzenia jakości surowców
Sona Hurna
Katarina Teplicka
Martin Straka
nr katalogowy: 111648
10.15199/62.2018.1.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Analysis and evaluation of software quality in use
Zdzisław WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 116060
10.15199/48.2018.9.18
software quality models
software quality in use
modele jakości oprogramowania
jakość użytkowa oprogramowania
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI TRANSMISJI TREŚCI AUDIO-WIDEO W SYMULOWANYM ŁĄCZU TELEKOMUNIKACYJNYM Z WYKORZYSTANIEM TECHNIKI OFDM
Monika Zamłyńska
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 138949
10.15199/59.2022.4.26
badania jakości
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
transmisja multimediów
QoS (Quality of Service)
quality evaluation
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
multimedia transmission
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI TRANSMISJI TREŚCI AUDIO-WIDEO W SYMULOWANYM ŁĄCZU TELEKOMUNIKACYJNYM Z WYKORZYSTANIEM TECHNIKI OFDM
Monika Zamłyńska
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 138949
10.15199/59.2022.4.26
badania jakości
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
transmisja multimediów
QoS (Quality of Service)
quality evaluation
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
multimedia transmission
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI TRANSMISJI TREŚCI AUDIO-WIDEO W SYMULOWANYM ŁĄCZU TELEKOMUNIKACYJNYM Z WYKORZYSTANIEM TECHNIKI OFDM
Monika Zamłyńska
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 138949
10.15199/59.2022.4.26
badania jakości
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
transmisja multimediów
QoS (Quality of Service)
quality evaluation
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
multimedia transmission
QoS (Quality of Service)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
UNSUPERVISED CATEGORY LEARNING IN PERCEIVED VIDEO QUALITY
Andres Vejar
Tomasz Konazyński
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 144802
10.15199/59.2023.4.74
Category learning
Perceived video quality
Machine Learning Classification
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
BADANIE MOŻLIWOŚCI CROWDSOURCINGOWEJ OCENY JAKOŚCI ZDJĘĆ
Michał Zajdel
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 101801
10.15199/59.2016.6.77
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-9
Quality Progress, 6-2006
nr katalogowy: 18124
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Development in power quality specification using Time- Frequency Analysis
Tadeusz ŁOBOS
Jacek REZMER
Piotr RUCZEWSKI
Tomasz SIKORSKI
nr katalogowy: 30350
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-4
QUALITY OF EXPERIENCE EVALUATION FOR MULTIMEDIA SERVICES
Michał GREGA
Lucjan JANOWSKI
Mikołaj LESZCZUK
Piotr ROMANIAK
Zdzisław PAPIR
nr katalogowy: 34775
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Armand Vallin Feigenbaum
Witold Miecznikowski
nr katalogowy: 56787
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 119888
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 136446
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-3
Jak rozumieć jakość – w kierunku Jakości 4.0
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 131065
10.15199/46.2021.3.2
jakość
zarządzanie jakością
doskonalenie jakości
jakość 4.0
przemysł 4.0
quality
quality management
quality improvement
quality 4.0
industry 4.0
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Proposal of a tool for the automatic estimation of quality of experience in MPEG-DASH scenarios
Jhonny ATEHORTUA
Wilmar Yesid CAMPO
Gabriel Elías CHANCHÍ
nr katalogowy: 138646
10.15199/48.2022.08.26
Adaptacyjna transmisja strumieniowa
MPEG-DASH
jakość doświadczeń
jakość usług.
Adaptive streaming
MPEG-DASH
quality of experience
quality of service.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Proposal of a tool for the automatic estimation of quality of experience in MPEG-DASH scenarios
Jhonny ATEHORTUA
Wilmar Yesid CAMPO
Gabriel Elías CHANCHÍ
nr katalogowy: 138646
10.15199/48.2022.08.26
Adaptacyjna transmisja strumieniowa
MPEG-DASH
jakość doświadczeń
jakość usług.
Adaptive streaming
MPEG-DASH
quality of experience
quality of service.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Proposal of a tool for the automatic estimation of quality of experience in MPEG-DASH scenarios
Jhonny ATEHORTUA
Wilmar Yesid CAMPO
Gabriel Elías CHANCHÍ
nr katalogowy: 138646
10.15199/48.2022.08.26
Adaptacyjna transmisja strumieniowa
MPEG-DASH
jakość doświadczeń
jakość usług.
Adaptive streaming
MPEG-DASH
quality of experience
quality of service.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-4
Zastosowanie teorii logiki rozmytej do badania wpływu jakości papieru na proces drukowania
BOHDAN DURNYAK
GEORGIJ PETRIASZWILI
IRYNA PIKH
VSEVOL OD SENKIVSKYY
nr katalogowy: 113490
10.15199/54.2018.4.2
jakość papieru
drukowanie
logika rozmyta
paper quality
printing
fuzzy logic
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Problematyka zarządzania jakością wody w systemach dystrybucji
Marian Kwietniewski
Beata Kowalska
Jacek Wąsowski
Jarosław Chudzicki
Dariusz Kowalski
Katarzyna Miszta-Kruk
nr katalogowy: 66483
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Współczesne technologie zapewniania jakości w sieciach komputerowych
Dariusz ŻELASKO
nr katalogowy: 78469
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Zarządzanie jakością w zarządzaniu organizacją. Metametoda czy narzędzie?
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 99399
10.15199/47.2016.6.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-9-10
W jaki sposób wynagradzać zespoły zajmujące się rozwojem nowych produktów, aby poprawić wyniki ich działania
nr katalogowy: 134112
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-5
Interdyscyplinarność wiedzy w zarządzaniu jakością
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 151283
10.15199/46.2024.5.1
jakość
zarządzanie jakością
zasady w zarządzaniu jakością
interdyscyplinarność
TQM
ISO
quality
quality management
principles in quality management
interdisciplinarity
TQM
ISO
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
VARIA
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 77771
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 95494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2018 roku w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 117559
pszenica
zbiory ziarna
wartość technologiczna
wheat
harvest
technological value
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 113588
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 124119
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 125013
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Chłodnice AVA Quality Cooling
nr katalogowy: 135712
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Quantitative analysis of the influence of actuator limitations on control quality
Zygmunt Kuś
nr katalogowy: 142257
10.15199/48.2023.03.33
control system
control quality indicator
linear dynamic system
control signal
.
układ regulacji
wskaźnik jakości regulacji
układ dynamiczny liniowy
sygnał sterujący.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Quantitative analysis of the influence of actuator limitations on control quality
Zygmunt Kuś
nr katalogowy: 142257
10.15199/48.2023.03.33
control system
control quality indicator
linear dynamic system
control signal
.
układ regulacji
wskaźnik jakości regulacji
układ dynamiczny liniowy
sygnał sterujący.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A Comprehensive Review of Optimization Techniques Applied for Placement and Sizing of Custom Power Devices in Distribution Networks
Masoud FARHOODNEA
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
Hadi ZAYANDEHROODI
nr katalogowy: 72130
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
The Feature Selection based Power Quality Event Classification using Wavelet Transform and Logistic Model Tree
Huseyin ERISTI
Yakup DEMIR
nr katalogowy: 69199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Study of Basic Properties of an Enhanced Controller for DVR Compensation Capabilities
Mohammad A. HANNAN
Azah MOHAMED
nr katalogowy: 67678
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Power quality diagnosis in distribution networks using support vector regression based S-transform technique
Mohamed Fuad FAISAL
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 55692
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-10
SYSTEM JAKOŚCI KSZTAŁCENIA NA WYDZIALE METALI NIEŻELAZNYCH AKADEMII GÓRNICZO-HUTNICZEJ IM. S. STASZICA W KRAKOWIE
MARIA RICHERT
WACŁAW MUZYKIEWICZ
KATARZYNA ŁYP-WROŃSKA
nr katalogowy: 94587
10.15199/67.2015.10.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-6
House of Quality jako narzędzie planowania i rozwoju stanowiska pracy
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 18162
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
COVID-19 Propagation Unified Controller for Improved Power Quality in Multi Feeder Renewable Integrated System
Kasa Sudheer
Penagaluru Suresh
R Sireesha
K Yamuna
nr katalogowy: 148983
10.15199/48.2024.06.22
Renewable Sources
PI
ANFIS Controller
COVID-19 Propagation Algorithm
Power Quality
UPQC
Źródła odnawialne
PI
kontroler ANFIS
algorytm propagacji COVID-19
jakość energii
UPQC
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 141042
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Power Quality in Low-Voltage Distribution Network with Distributed Generation
Tomasz SIKORSKI
nr katalogowy: 91589
10.15199/48.2015.06.05
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-12
Application of Image Analysis Methods for Assessing the Print Quality on Fabrics
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
KATARZYNA MADZIO
nr katalogowy: 146697
10.15199/54.2023.12.2
Printing on fabrics
Image analysis
Print quality
Automatiic quality assessment
Drukowanie na tkaninach
analiza obrazów
jakość druku
automatyczna ocena jakości
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Selected Methods for Improving Power Reliability
Krzysztof PRZYSTUPA
nr katalogowy: 117360
10.15199/48.2018.12.62
power negativity
power quality
Uninterruptible Power Supply (UPS)
niezawodność zasilania
jakość zasilania
zasilacz bezprzerwowy (UPS)
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH