Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2020-4
Włókna pierwotne i wtórne: dwie strony jednego medalu
nr katalogowy: 126012
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Charakterystyka zbiorów żyta i pszenicy w Niemczech w 2011 r.
nr katalogowy: 64152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Badania krzywych pęcznienia - mało znana metoda oceny jakości mąki żytniej
ELŻBIETA SŁOWIK
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 29211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wartość technologiczna odmian żyta
ANNA DOMAŃSKA
ANDRZEJ NAJEWSKI
nr katalogowy: 37056
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Czy struktura spożycia chleba w Polsce jest dobra i co należałoby w niej zmienić?
nr katalogowy: 56208
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-12
Stanowisko dydaktyczne do badania rozpływu prądów w transformatorze i układzie różnicowym przekładników prądowych
Adam Smolarczyk
nr katalogowy: 64079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wartość technologiczna odmian żyta
ANNA DOMAŃSKA
nr katalogowy: 45895
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
EKOLOGIA
nr katalogowy: 54201
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Inne zboża jako surowce w biorafinerii
Joanna Harasym
nr katalogowy: 93455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Żyto - kochane czy niechciane dziecko
nr katalogowy: 22143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian żyta
Agnieszka MICHALAK
nr katalogowy: 20044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Gdzie paska chodzi, tam żyto rodzi
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 19100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Recenzja trylogii zbożowej
STANISŁAW JANKOWSKI
nr katalogowy: 6278
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Żyto - możliwości większego wykorzystania w przetwórstwie
nr katalogowy: 20154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Argumenty na rzecz promocji produktów przemiału żyta w Niemczech
nr katalogowy: 6346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Właściwości technologiczne i metody oceny żyta
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 12612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Żyto, jego znaczenie i perspektywy w Unii Europejskiej
Monika MIŁOSZ
nr katalogowy: 14116
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 127668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Zbiory żyta i pszenicy w Niemczech w roku 2010
nr katalogowy: 56207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
VIII Konferencja Piekarsko-Cukiernicza 5 listopada 2014 r.
nr katalogowy: 87285
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Z rynku zbóż i mąki w Czechach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 6454
AURA 2006-10
TAJEMNICE ZDROWIA ODLEGŁE DZIEJE BIESIADNEGO STOŁU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Przeliczanie międzynarodowych jednostek wag i miar
Roman Jurga
nr katalogowy: 14174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Jasne odmiany hybrydowe żyta zawierają więcej białka i mniej pentozanów, dzięki czemu mogą być lepiej wykorzystane na cele paszowe
nr katalogowy: 62042
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-6
Aluminium pierwotne Ś technologia, produkcja, perspektywy
Saternus M.
nr katalogowy: 20922
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Psychologiczne przyczyny wypadków drogowych
Jadwiga Bąk
nr katalogowy: 8015
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 69713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
VIII Konferencja Piekarsko-Cukiernicza. Stawiamy na żyto
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 88767
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
OPAKOWANIE 2006-3
Farby do drukowania międzywarstwowego a wytrzymałość na rozerwanie laminatów
Joanna Izdebska
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 18023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Żyto i produkcja pieczywa żytniego
nr katalogowy: 38982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Oddzielacz kamieni Combistoner firmy Bühler
nr katalogowy: 120567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Korzyści dla środowiska i konsumenta wynikające z uprawy żyta
nr katalogowy: 124778
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Co dalej z mąką i pieczywem żytnim?
nr katalogowy: 58122
AURA 2021-1
Wyrok Trybunału z 9 września 2020 r. w sprawie przedłużenia zezwolenia na budowę terminalu gazowego w Irlandii w kontekście oddziaływania na obszar Natura 2000, C-254/19
Adam Habuda
nr katalogowy: 130003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Wartość technologiczna odmian żyta wg cOBOrU
RAFAŁ CYFERT
ANDRZEJ NAJEWSKI
nr katalogowy: 29203
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Przedwstępna prognoza szacunku zbiorów zbóż i rzepaku w 2007 r.
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 25870
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 61302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 53659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Potencjał wykorzystania ziarna żyta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 125847
żyto
plon
mąka żytnia
wartość paszowa
rye
yield
rye flour
fodder value
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-9
PARALIGN - kosmiczna technologia w zakładach papierniczych
nr katalogowy: 30103
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wpływ procesu ekstruzji mąki żytniej o zwiększonej zawartości składników prozdrowotnych na skład chemiczny ekstrudatów
IWONA JASIŃSKA
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 37059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Przemysł młynarski w Europie ważny sektor gospodarki
nr katalogowy: 23496
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Wapno w ochronie środowiska
Marcin Leszczyński
nr katalogowy: 38852
GAZETA CUKROWNICZA 2008-5
Czy buraki cukrowe mogą byćal ternatywnym surowcem do produkcji biopaliw w Polsce
Jan Grabka
nr katalogowy: 35271
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zasiewy zbóż w Polsce
nr katalogowy: 66132
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-6
WPŁYW STOPNIA PRZEGRZANIA NA PARAMETRY STEREOLOGICZNE PIERWOTNYCH KRYSZTAŁÓW KRZEMU W STOPIE AlSi17Cu5
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
ROBERT WIESZAŁA
nr katalogowy: 85091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż
nr katalogowy: 38787
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-8-9
Trzeci przełom w rozwoju telekomunikacji: Internet i systemy komórkowe
Daniel Józef BEM
nr katalogowy: 37579
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-9
Emisja dioksyn z procesów termicznych i jej przeciwdziałanie
ANDRZEJ ŻARCZYŃSKI
ZBIGNIEW GORZKA
MAREK KAŹMIERCZAK
MAGDALENA MISIAK
nr katalogowy: 28446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-10
Wymagania jakościowe dla odpadów z papieru i tektury
ZBIGNIEW FORNALSKI
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 30868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Żyta pełne dobrodziejstwo...
nr katalogowy: 82193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Cenimy zdrowie konsumenta - stawiamy na żyto w produkcji pieczywa
nr katalogowy: 87284
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
Nie musisz być idiotą
nr katalogowy: 122329
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
OPAKOWANIE 2015-12
Remake, czyli drugie życie skóry
nr katalogowy: 95534
OPAKOWANIE 2023-3
Arkusze slip sheets: tektura zamiast palet
nr katalogowy: 142539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Cechy technologiczne żyta na przestrzeni lat
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 109907
żyto
odmiany
wartość technologiczna
lata
rye
cultivars
technological quality
years.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
OPAKOWANIE 2014-4
Wskaźnik recyklingu szkła przekracza próg 70%
nr katalogowy: 83636
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-20
Tor
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 79830
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Matryca
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 74612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Możliwość zastosowania produktów przemiału pszenżyta do produkcji wyrobów ekstrudowanych
AGNIESZKA MAKOWSKA
HANNA STACHOWIAK
nr katalogowy: 45899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Efektywność frakcjonowania i sor towania mas makulaturowych
ALICJA BIEL-TYRALSKA
TOMASZ TYRALSKI
nr katalogowy: 102564
10.15199/54.2016.11.1
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Żywe mulcze w uprawie buraka cukrowego
Lesław Zimny
Bernadeta Strochalska
nr katalogowy: 45032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Charakterystyka żywności bezglutenowej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 43803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wykorzystanie wybranych zbóż w produkcji piekarskiej
Alicja Cegli ńska
Aleksandra Dubicka
nr katalogowy: 48612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Szwajcaria różnorodnością pieczywa słynie (cz. 1)
Beata Marchand
nr katalogowy: 92066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-1
Wiarygodność certyfikatów systemowych - problemy i zagrożenia
Janusz ZYMONIK
nr katalogowy: 49431
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-11
Makulatura w praktyce
Maciej Doliwa
nr katalogowy: 48242
ELEKTROINSTALATOR 2018-7
Transformatory
Damian Żabicki
nr katalogowy: 117168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Relacje z klientami i oddziaływanie na klienta. Część 3- Jakie moje oblicze widzi klient, czyli o tożsamości firmy i marki
nr katalogowy: 96685
ELEKTROINSTALATOR 2023-2
DIAGNOSTYKA TRANSFORMATORÓW
nr katalogowy: 142172
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Modele e-learningu w reklamie telewizyjnej …?
JOLANTA BRZOSTEK-PAWŁOWSKA
nr katalogowy: 50819
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-7
Dobór zabezpieczeń przeciwpożarowych konstrukcji stalowych
Magdalena Stuczka-Sidor
nr katalogowy: 85592
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-3
Nowe rozwiązania obwodów wtórnych stacji elektroenergetycznej - magistrala procesowa
Adam Babś
nr katalogowy: 41851
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
System przetwarzania sygnałów w radarze MTD
MAREK NAŁĘCZ
RAFAŁ RYTEL-ANDRIANIK
MAREK RUPNIEWSKI
nr katalogowy: 46333
OPAKOWANIE 2016-9
Flowmodul świętuje premierę na targach FachPack
nr katalogowy: 101415
OPAKOWANIE 2016-7
Metsä Board- Husum robi różnicę
nr katalogowy: 99613
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-1
PARALIGN - kosmiczna technologia w zakładach papierniczych
nr katalogowy: 89270
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-11
O fotografii, która nie do końca jest fotografią
Krzysztof Konieczny
nr katalogowy: 134431
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Rozważania nad spożyciem mięsa przez człowieka
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 81264
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-5
Urządzenia do podnoszenia ładunków instalowane w warsztatach samochodowych – dźwigniki
Adrian Kozak
nr katalogowy: 148768
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Przyczyny braku zainteresowania uczelnią jako pracodawcą wśród młodych potencjalnych pracowników w kontekście postrzeganej jakości życia zawodowego
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 118173
10.15199/46.2019.1.3
uczelnia
pracodawca
potencjalny pracownik
jakość życia zawodowego
university
employer
potential employee
quality of professional life
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-7
Przemysłowe podziemia
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 60927
OPAKOWANIE 2020-12
System farb najwyższej jakości poprawia jakość recyklatu
nr katalogowy: 129475
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-2
Wybór sposobu zasilania w energię pierwotną wyspowych układów energetycznych z wykorzystaniem LNG - studium przypadku
BARTOSZ RADOMSKI
TOMASZ M. MRÓZ
WOJCIECH GRZĄDZIELSKI
nr katalogowy: 96722
10.15199/9.2016.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Charakterystyka zbiorów zbóż w wybranych krajach europejskich w roku 2008
nr katalogowy: 40822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 49106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Celebryckie diety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144331
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-1
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Ryszard Mostowicz
nr katalogowy: 105873
AURA 2021-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 134404
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
Oscyloskop w warsztacie (cz. 12) – Układy zapłonowe – uzwojenie pierwotne cewki zapłonowej
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 134521
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-10
Co dalej z internetem?
nr katalogowy: 67975
OPAKOWANIE 2012-5
Inteligentne czytniki kodów
nr katalogowy: 67910
OPAKOWANIE 2011-8
Bezpieczne włókna pierwotne
nr katalogowy: 61741
CHŁODNICTWO 2024-4
Chłodziwo do reaktora jądrowego
Paweł Piotrowski
nr katalogowy: 150186
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Stabilność oksydacyjna olejów napędowych zawierających biokomponenty. Cz. I. Wpływ dodatku detergentowo-dyspergującego
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Magdalena Żółty
Celina Bujas
nr katalogowy: 112285
10.15199/62.2018.2.11
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
VIII Ogólnopolski Konkurs Piekarsko-Cukierniczy
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 87967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sytuacja na rynku zbóż konsumpcyjnych w Niemczech
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wstęp do budowy modeli prognozujących ceny zboża i produktów zbożowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Pradawne zbpoża Magiczny orkisz
nr katalogowy: 99722
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-7
MIKROSTRUKTURA STOPU AlSi17Cu5 PO PRZEGRZANIU ZNACZNIE POWYŻEJ TEMPERATURY LIKWIDUS
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
ROBERT WIESZAŁA
nr katalogowy: 85631
OPAKOWANIE 2021-6
Plany zwiększenia inwestycji w recykling chemiczny
nr katalogowy: 132230
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-6
Wykorzystanie wyników symulacji komputerowych zwarć wielkoprądowych do badania poprawności działania funkcji podimpedancyjnej terminala zabezpieczeniowego przesuwnika fazowego
Tomasz Bednarczyk
Adrian Halinka
Piotr Rzepka
Mateusz Szablicki
nr katalogowy: 114249
10.15199/74.2018.6.7
przesuwnik fazowy
zabezpieczenia podimpedancyjne
zwarcia
symulacja komputerowa
phase shifting transformer
under impedance protection
shart circuit
numeric simulation
AURA 2019-4
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 119620
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Przyczyny chorób zbóż z nowych zasiewów
nr katalogowy: 61315
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
USE AND IMPORTANCE OF RYE GRAIN IN POLAND
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150934
10.15199/180.2024.3.2
rye
economic importance
food use
feed
energy use
żyto
znaczenie gospodarcze
wykorzystanie spożywcze
pasza
wykorzystanie energetyczne
OPAKOWANIE 2018-7
Innowacyjne opakowania z permanentnych materiałów
nr katalogowy: 115106
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-12
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 123937
ELEKTROINSTALATOR 2023-4
TRANSFORMATOR CZY ZASILACZ?
nr katalogowy: 142992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Wpływ warunków procesu hydrolizy modelowych pektyn cytrusowo-jabłkowych na wzrost bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus plantarum MILab393
Małgorzata Krzywonos
Hanna Pińkowska
Katarzyna Trzepak-Balicka
Paweł Wolak
nr katalogowy: 116816
10.15199/62.2018.10.24
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-8
Równoważenie hydrauliczne instalacji. Część III - regulatory przepływu
GRZEGORZ OJCZYK
nr katalogowy: 108979
10.15199/9.2017.8.8
regulacja hydrauliczna
regulatory przepływu
hydraulic balancing
flow controls
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Możliwości wykorzystania różnych mąk w produkcji makaronów bezglutenowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77120
AURA 2011-3
Ciemna strona roślinnych pyłków
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
AURA 2016-12
Szmaragd
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 102579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Od śmieci przez odpady do surowców?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 129642
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
Oscyloskop w warsztacie (cz. 12) – Układy zapłonowe – uzwojenie pierwotne cewki zapłonowej
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 134521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ dodatku perowskitu La0,8Sr0,2CoO3 do elektrody powietrznej na odwracalność układu Zn-powietrze
Magdalena Błażejczak
Sławomir Styczyński
Karol Kopciuch
Włodzimierz Majchrzycki
Ewa Jankowska
nr katalogowy: 107043
10.15199/62.2017.6.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
CHŁODNICTWO 2019-4
Agregaty wody lodowej i szafy klimatyzacji precyzyjnej EMICON
Marek Bartoszewski
nr katalogowy: 122512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-2
Fenno Clean PFA R ewolucyjne zapobieganie zanieczyszczeiom mikrobiologicznym
JAMES ATKINSON
JAAKKO EKMAN
JUHA RINTALA
nr katalogowy: 89783
OPAKOWANIE 2021-1
Targowy rozkład jazdy 2021
nr katalogowy: 130135
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-8
Systemy mocowania stalowych paneli rąbkopodobnych. Część 1
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 132972
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
SYSTEM Z PRZELEWEM RUCHU ORAZ KOLEJKAMI W ZASOBACH PIERWOTNYCH ORAZ WTÓRNYCH
Adam Kaliszan
Damian Kmiecik
nr katalogowy: 115981
10.15199/59.2018.8-9.23
system przelewowy
ruch wielousługowy
system kolejkowy.
overflow system
multiservice traffic
queueing system.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-7
MODELOWANIE PRZELEWOWEGO RUCHU PASCALA
Mariusz Głąbowski
Damian Kmiecik
nr katalogowy: 121143
10.15199/59.2019.7.37
ujemny rozkład dwumianowy
ruch Pascala
ruch wielousługowy
system przelewowy.
negative binomial distribution
Pascal traffic
multiservice traffic
overflow system
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-4-5
O najmniejszych pierwiastkach pierwotnych modulo liczba pierwsza, które są liczbami złożonymi
Andrzej PASZKIEWICZ
nr katalogowy: 126190
10.15199/59.2020.4–5.4
logarytm dyskretny
generator grupy skończonej
pierwiastek pierwotny
niereszta kwadratowa
schemat Diffiego-Hellmana
dystrybucja klucza
discrete logarithm
generator of a finite group
primitive root
quadratic non-residue
Diffie-Hellman scheme
key distribution
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Sytuacja na rynku zbożowych surowców paszowych i produkcji pasz
nr katalogowy: 72182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Połączone metody czyszczenia, jako nowoczesne rozwiązanie dla obniżenia poziomu mikotoksyn w ziarnie zbóż
Matthias Gräber
nr katalogowy: 97767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
OPAKOWANIE 2017-3
Opakowania na żywność: bezpieczne, wydajne, inteligentne i ekologiczne
nr katalogowy: 104786
GOSPODARKA WODNA 2019-8
FAKTY
nr katalogowy: 121884
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Epoka „ruchomej czcionki” Drzeworyt europejski
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 132733
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Zmiany na rynku żywności bezglutenowej
Iga Rybicka
nr katalogowy: 86353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.9. Wymagania i postępowanie z ziarnem żyta i pszenicy przeznaczonym na mąki całoziarnowe (razowe)
Roman Jurga
nr katalogowy: 72905
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Oznakowanie produktów stosowanych w diecie osób chorych na celiakię
Małgorzta Darewicz
Leszek Jaszczak
nr katalogowy: 66202
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Wpływ e-mobilności na jakość powietrza atmosferycznego w Polsce
Andrzej Kulczycki
Arkadiusz Kamiński
nr katalogowy: 126279
10.15199/62.2020.5.11
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Digital Substation ABB - informacje ogólne
Rafał Płatek
nr katalogowy: 109218
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Sięgamy po wędzone
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67375
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-4
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 75736
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-1
Projekt koncepcyjny nowoczesnego laboratorium elektroenergetycznej automatyki zabezpieczeniowej
Dariusz Sajewicz
nr katalogowy: 89004
10.15199/74.2015.1.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. I)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51280
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 68509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Chleb gallo-rzymski
Beata Marchand
nr katalogowy: 95042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wybrane substancje bioaktywne obecne w ziarnie żyta
Joanna Harasym
nr katalogowy: 90407
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Zastosowanie ultradźwięków w procesach przeróbki osadów ściekowych
Eliza Hawrylik
nr katalogowy: 113736
10.15199/17.2018.5.8
ultradźwięki
osady ściekowe
sonifi kacja
ultrasounds
sewage sludge
sonifi cation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-2
Ochrona środowiska w zakładach przemysłu chemicznego
WŁADYSŁAW KOSIŃSKI
MIECZYSŁAW KRAŚNICKI
nr katalogowy: 108040
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Pressure Sensor Based On Optical Fiber With Reduced Coating Diameter
Bartłomiej GUZOWSKI
Grzegorz TOSIK
Zbigniew MAKIEWICZ
nr katalogowy: 87757
10.12915/pe.2014.11.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Nadprzewodnikowy bezrdzeniowy indukcyjny ogranicznik prądu zwarciowego średniego napięcia
Janusz KOZAK
Michał MAJKA
Tadeusz JANOWSKI
Sławomir KOZAK
nr katalogowy: 70723
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-10
Perspektywy Ciepłownictwa
KRZYSZTOF ŻMIJEWSKI
nr katalogowy: 62856
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-11
Ocena poziomu zadowolenia klienta przedsiębiorstwa hutniczego
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 80395
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
BIM ekonomicznie
Jacek Janota-Bzowski
nr katalogowy: 93708
10.15199/33.2015.09.48
AURA 2010-4
Metale ciężkie w niektórych roślinach uprawnych Lubelszczyzny
Wiesław Bednarek
Przemysław Tkaczyk
Sławomir Dresler
nr katalogowy: 51022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
O buraczanym soku surowym jako surowcu do otrzymywania bioetanolu
Stanisław Wawro
Radosław Gruska
Maciej Stanisz
nr katalogowy: 51885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Alkaloidy sporyszu i tropanowe - co piekarze powinni o nich wiedzieć?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 97838
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna pszenżyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna żyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Archeologia na tropie kultury pracy – kultury neolityczne
Roman Adler
nr katalogowy: 136112
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Alkaloidy sporyszu i tropanowe – co piekarze powinni o nich wiedzieć?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137858
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-9
Zasady ustalenia granic nieruchomości pokrytych wodą płynącą – cz. 3
Artur BIELA
Natalia JANCZEWSKA
Magdalena BIELA
nr katalogowy: 150269
10.15199/50.2024.9.1
ustalenie linii brzegu
działka ewidencyjna
wody płynące
prawo wodne
prawo geodezyjne
granica nieruchomości
identyfikacja linii brzegu
własność wód
Delimitation of the coastline
Cadastral parcel
Flowing waters
Water law
Geodetic law
Property boundary
Coastline identification
Water ownership
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH