Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Smak - najważniejszy - Ocena jakości pieczywa metodą "za smak"
Elżbieta Słowik
Magdalena Mart
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31681
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stosowane technologie wypieku pieczywa a jakość mąki
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 6381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
XII Święto Chleba w Radomiu
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54827
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki kukurydzianej i jęczmiennej na właściwości ciasta i jakość chleba pszennego
MICHAEL ABDALLA
JESSICA HOEMPLER
nr katalogowy: 45901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki jasnej pszennej
nr katalogowy: 27171
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Jakość skórki
nr katalogowy: 77283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
XXII Lubelskie Święto Chleba
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 128990
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-23-24
Czas na jakość
Bogdan R. Bock
nr katalogowy: 13418
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
"Czas to jakość, a jakość to pieniądz"
nr katalogowy: 69067
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
XXII Lubelskie Święto Chleba
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 128990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Wypiek chleba i sernika w piecach obrotowych z ciepłotą spodu (TCC)
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 45423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Renomowane krajalnice do chleba firmy VLB
nr katalogowy: 48353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
CHŁODNICTWO 2009-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszennego w czasie zamrażalniczego przechowywania Praca badawcza
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MONIKA NEUBAUER
KRZYSZTOF KRYŻA
MAREK SZCZYGIELSKI
nr katalogowy: 46821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Nie tylko cena
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 95785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Master Baker po raz piąty
Czesław Meus
nr katalogowy: 149850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Chleb na zakwasie (czy na kwasie?)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
ARTEZEN DOUGH HANDLING doświadczony pracownik
nr katalogowy: 112491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Konsument musi znać skład chleba i ciast
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 87289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 71846
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Jakość jest najważniejsza
nr katalogowy: 140140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Jakość jest najważniejsza
nr katalogowy: 140140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Gorreri - postaw na jakość i powtarzalność wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 114045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O jakości pieczywa i Wiejskim Bochenku
nr katalogowy: 49812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Uwagi końcowe do "Techniki i technologii przemiału pszenicy"
Roman Jurga
nr katalogowy: 49107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Dzielarki Benier - ekstremalnie luźne ciasta
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 54822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 62032
CHŁODNICTWO 2016-12
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe pieczywa mieszanego
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
Joanna Nebel
nr katalogowy: 102984
10.15199/8.2016.12.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
IV Konferencja Piekarska PPiC i SITSpoż. "Od bochenka do ziarenka"
nr katalogowy: 55872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
JAWOR - Miasto Chleba Miasto Pokoju zaprasza na Święto Chleba i Piernika Pod honorowym patronatem Małżonki Prezydenta RP Pani Anny Komorowskiej 29-31 SIERPNIA 2014 r.
nr katalogowy: 85522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny... Termoolejowy piec MIWE TS integro
nr katalogowy: 102513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Obróbka ciasta o wydajności TA 180 z 2-godzinną garą w kotle
nr katalogowy: 92065
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
"Promocja pieczywa wysokiej jakości - kontynuacja"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 73946
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Święto Chleba na Lubelszczyźnie
nr katalogowy: 70276
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 67496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 61410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
XXV Jubileuszowe Radomskie Święto Chleba Bo bez chleba żyć się nie da!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 145333
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Święto chleba w Radomiu
nr katalogowy: 22152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
X Targi Chleba Jawor 2006
nr katalogowy: 19022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Jakie są zasady produkcji chleba żytniego i z czego wynikają?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 38739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Jarosławskie Święto Chleba
Urszula Machaj
nr katalogowy: 54828
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Możliwość zastosowania produktów przemiału pszenżyta do produkcji wyrobów ekstrudowanych
AGNIESZKA MAKOWSKA
HANNA STACHOWIAK
nr katalogowy: 45899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Produkcja śruty żytniej i chleba żytniego
nr katalogowy: 72906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA w Jaworze
nr katalogowy: 92071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Piekarzu, czy wiesz, że...
nr katalogowy: 106081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Piekarzu, czy wiesz, że...najlepszym sprzymierzeńcem piekarza jest dobry, świadomy sprzedawca?
nr katalogowy: 117382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Rzemieślnicze pieczywo – samo zdrowie, jako żywo!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 133660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
IV Ogólnopolskie Święto Chleba i XIV Święto Chleba w Lublinie
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 71830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
II ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA Jawor, 28-30 sierpnia 2015 r.
nr katalogowy: 92637
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Muzeum Kultury Chleba w Ulm
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 49818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
"Tydzień Żytniego Chleba" w spożywczaku
Urszula Machaj
nr katalogowy: 49464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Miłość do chleba jest zaraźliwa
nr katalogowy: 151729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
10 lat działalności Muzeum dla Chleba
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 56369
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
W tym roku postawmy na Polskę – naszą kulturę i tradycję. Odkrywamy Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie
Edwina Bojkiw
Barbara Lis
nr katalogowy: 127418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Święto Chleba w Lublinie
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 80086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowa jakość krojenia - najnowsze rozwiązania i trendy
Piotr Kulik
nr katalogowy: 43754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Fałszowanie żywności od czasów starożytnych do dziś
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 48946
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Prezydent Warszawy w SPC
Tadeusz Grzęda
nr katalogowy: 47598
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66178
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Międzynarodowe Forum Piekarzy i Cukierników i XIV Lubelskie Święto Chleba
nr katalogowy: 69603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA 26-28 SIERPNIA 2016 r.
nr katalogowy: 99142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Rzemieślnicze pieczywo – samo zdrowie, jako żywo!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 133660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
O piekarskiej tradycji i trendach. Rozmowa z Mariolą Chiczewską, technologiem warszawskiej Galerii Wypieków Lubaszka
nr katalogowy: 127403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Święto chleba po lwowsku
nr katalogowy: 30225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Święto Chleba w Białymstoku
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 31383
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
W tym roku postawmy na Polskę – naszą kulturę i tradycję. Odkrywamy Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie
Edwina Bojkiw
Barbara Lis
nr katalogowy: 127418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Ewolucja znaczenia chleba w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 29559
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
X Święto Chleba w Poznaniu
Anna Butka
nr katalogowy: 38989
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Kwas i chleb na kwasie w ujęciu niemieckich definicji
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 23763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Poznań - Stary Rynek Święto Chleba
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 55257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
ŚWIĘTO CHLEBA w Radomiu
nr katalogowy: 122765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Święto Chleba w Gdańsku
nr katalogowy: 93312
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
O piekarskiej tradycji i trendach. Rozmowa z Mariolą Chiczewską, technologiem warszawskiej Galerii Wypieków Lubaszka
nr katalogowy: 127403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Święto Chleba w Warszawie
nr katalogowy: 94492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
IX Święto Chleba w Dźwiniaczu Dolnym
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 47596
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Najstarsze muzeum chleba na świecie
Beata Marchand
nr katalogowy: 99141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Optymalizacja kosztów w piekarni i cukierni
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Zapraszam piekarzy do współpracy
nr katalogowy: 108430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 65785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Nowoczesna promocja pieczywa przez akcentowanie walorów żywieniowych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Kilka słów o Stawropolu i Krainie Stawropolskiej
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 82190
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
XVI Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 87322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Święto chleba
nr katalogowy: 5161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Czŕstochowa - îwiŕto Chleba 2006
nr katalogowy: 19024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Święto Chleba - Lublin 2006
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 22126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Lublin Święto Chleba 2004
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 5089
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Krakowskie Święto Chleba
nr katalogowy: 5066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Mało Nas do pieczenia chleba...
Agnieszka Ściechowicz
nr katalogowy: 12835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
HERT. Maszyny do produkcji chleba
nr katalogowy: 23006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Święto chleba w Warszawie
Jolanta Leszczyńska
nr katalogowy: 22153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Święto Chleba i Piernika – Jawor na Dolnym Śląsku zaprasza! 25-27 sierpnia 2023 r.
nr katalogowy: 143935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
XIV Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 71831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Święto Chleba i Piernika w Jaworze
nr katalogowy: 139679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Chleby z najwyższej półki
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49802
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Radzionków zaprasza
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 40769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Rodzinne Święto Chleba i Piernika
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 87294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Benier -holenderskie linie do chleba w Polsce
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 44526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Tydzień Żytniego Chleba w Szkole"
nr katalogowy: 57915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Święto Chleba we Francji
nr katalogowy: 12745
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Święto Chleba i Piernika – Jawor na Dolnym Śląsku zaprasza! 25-27 sierpnia 2023 r.
nr katalogowy: 143935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
VAT od darowanego chleba
Marta Stus
nr katalogowy: 19170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Muzeum Chleba na krakowskim Kazimierzu
nr katalogowy: 19134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Święto chleba w Poznaniu
Anna Butka
nr katalogowy: 12832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Felieton. Dlaczego nie ma dobrego chleba
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 12770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Jackowski. Sekret popularności linii do chleba Glimek
nr katalogowy: 12742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Krakowskie wspomnienie
nr katalogowy: 108438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pod hasłem „Nasz chleb pachnie tradycją”. XXII Radomskie Święto Chleba
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 128330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Święto Chleba w Radomiu
nr katalogowy: 150830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Chleba naszego powszedniego...
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Kultura chleba w szkole
Marek Perzyński
nr katalogowy: 19266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Lubelskie Święto
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 12834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Gdańsk XVI święto chleba
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 62787
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Lubelskie Święto Chleba 2015
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Światowe Forum Chleba w Moskwie już niedługo
nr katalogowy: 23003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Z życia szkół. Festiwal nauki w I Dniu Chleba
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 4789
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Kierowanie procesem fermentacji i kształtowanie smaku chleba
Elżbieta Staszewska
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pod hasłem „Nasz chleb pachnie tradycją”. XXII Radomskie Święto Chleba
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 128330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Święto Chleba w Gdańsku - pod patronatem św. Klemensa
Marta Stus
nr katalogowy: 22124
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
IV Powiatowe Święto Chleba w Przeworsku
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 54825
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Nowoczesne linie do formowania chleba dla każdej piekarni
nr katalogowy: 4769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Dziesiąte, jubileuszowe Święto Chleba w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 78291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Technologia produkcji chleba starogardzkiego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 81747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Warszawskie Święto Chleba
Jolanta Leszczyńska
nr katalogowy: 72849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Mało nas do pieczenia chleba...na gdańskim święcie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54824
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Nitkowatość - choroba chleba
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 44966
AURA 2011-10
"Chleb starzeje się, twardnieje - człowiek słabnie"
Irena DUDEK
nr katalogowy: 62848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Chleba naszego Wielkanocne wypieki
nr katalogowy: 120566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Święto chleba w Wielkopolsce
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 101141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Max Währen, czyli słów kilka o człowieku, który nadał chlebowi najwyższą wartość historyczną
Beata Marchand
nr katalogowy: 87331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
24. Święto Chleba w Gdańsku
nr katalogowy: 122763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. III) Przykład obliczenia wartości odżywczej chleba
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 83158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
"Dobry Chleb" w Radomiu
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63527
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Wypiek chleba formowego - właściwy wybór jest tylko jeden!
Piotr Kulik
nr katalogowy: 53354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Festiwalowy powrót do tradycji
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 99151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Warszawskie Święto Chleba
nr katalogowy: 64118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
XVII Warszawskie Święto Chleba
nr katalogowy: 123170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Dzień Chleba w Staszowie
nr katalogowy: 93898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
S/wie‚to Chleba - kilka refleksji
nr katalogowy: 117386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Święto Chleba w Lublinie
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 110298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
XIX Radomskie Święto Chleba Nawet deszcz nie zniechęcił...
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 110296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Świętowanie w Jaworze
nr katalogowy: 109757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Festiwal Chleba
nr katalogowy: 83998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Święto Chleba, 12-18 maja 2014, Francja Á chacun sa tradition! Każdy ma swoją tradycję
Beata Marchand
nr katalogowy: 85192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 44391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Ograniczać sól w chlebie? - Nie! mówią jednym głosem niemieccy piekarze
nr katalogowy: 41654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Dobre dni dla piekarstwa
nr katalogowy: 47779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Dlaczego należy jeść chleb? Czy pieczywo tuczy?
nr katalogowy: 110812
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
STEINMETZ, czyli o tym, jak pewien niemiecki piekarz zapragnął zadbać o zdrowie narodu
Beata Marchand
nr katalogowy: 81746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Naturalny ormiański chleb na polskim rynku
nr katalogowy: 111912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Święto Chleba w Krakowie
nr katalogowy: 28975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Święto Chleba w Jarosławiu
Urszula Machaj
nr katalogowy: 38988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Targi i konkurs w Jaworze
nr katalogowy: 36587
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 35924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Targi HERT
nr katalogowy: 63530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 81769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Data Science w diagnostyce awarii
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 119423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Chleb Graham
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 88772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
VIII Święto Chleba w Poznaniu
Anna Butka
nr katalogowy: 31382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Jaworskie świętowanie
Anna Butka
nr katalogowy: 31380
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Chleb graham - doskonały z długą fermentacją
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 34893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Siła zespołu - linia do produkcji chleba
nr katalogowy: 25208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Święto Chleba w Warszawie
nr katalogowy: 80920
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Grand Village - "Chleb Na Żądanie" od Agrano
nr katalogowy: 86243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Dlaczego chleb się kruszy?
Józef Ziółkowski
nr katalogowy: 72844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Warszawskie Święto Chleba
Tadeusz Grzęda
nr katalogowy: 55891
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Święto Chleba w Staszowie
Dominik Rożek
nr katalogowy: 101140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Święto Morza i Chleba
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 45439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
13. Międzynarodowe Targi Chleba w Jaworze (28-30 sierpnia 2009 r.)
nr katalogowy: 45429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Chleb - produkt tradycyjny o nowej jakości
ANNA SOBCZYK
BOHDAN ACHREM-ACHREMOWICZ
nr katalogowy: 47005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
"Kraków - Miasto Chleba Królów", czyli IX Święto Chleba na krakowskim Kazimierzu
Anna Korfel
nr katalogowy: 69602
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Szwajcaria różnorodnością pieczywa słynie (cz. 1)
Beata Marchand
nr katalogowy: 92066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Chleba nie zabraknie. Rozmowa ze Stanisławem Butką, prezesem SRP RP
nr katalogowy: 140145
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
XX Jubileuszowe Święto Chleba w Radomiu Zacze,ło sie, niewinnie...
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 116344
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wykorzystanie metod sorpcyjnych w ocenie wpływu zamrażalniczego przechowywania chleba na świeżość miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 57680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Święto Chleba w Warszawie
nr katalogowy: 110299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Święto Chleba w Jarosławiu
Urszula Machaj
nr katalogowy: 31690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Linia automatyczna do produkcji chleba Subal odpowiedzią na wyzwania czasu
Krzysztof Lis
nr katalogowy: 30216
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie mąki gryczanej przy produkcji chleba pszennego
nr katalogowy: 39057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Jubileuszowe Święto Chleba w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 37339
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH