Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Smak l aromat
nr katalogowy: 1580
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Smak i aromat w żywności i napojach
O. Bortkun
nr katalogowy: 6808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Skąd pochodzi smak i aromat kawy?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 83178
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
O metodzie chmielenia piwa na zimno słów kilka...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Nowości
nr katalogowy: 23013
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Smak i aromat w żywności i napojach
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
W poszukiwaniu wyrafinowanego smaku
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4245
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Targi dodatków do żywności Fi Europe
nr katalogowy: 9640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 132761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
KULTURY STARTEROWE GWARANCJĄ UDANYCH WYPIEKÓW
nr katalogowy: 110821
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Trendy w aromatach spożywczych Aromat sposobem na sukces produktu
Sylwia Pabiś
Radosław Bonikowski
Józef Kula
nr katalogowy: 91367
10.15199/65.2015.5.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Niepowtarzalny aromat kawy
Grażyna Budryn
nr katalogowy: 23773
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Polskie pieczywo – niezrównana jakość, smak i aromat
nr katalogowy: 134933
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Polskie pieczywo – niezrównana jakość, smak i aromat
nr katalogowy: 134933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Wszystkimi zmysłami
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34910
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Na żółto
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25736
AURA 2008-3
Legendarny herbaciany krzew
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 34015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Świąteczne przyprawy
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 31698
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Na dziko
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 24622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Smakowanie wzrokiem, nosem i językiem
nr katalogowy: 27076
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Dobra kawa zaczyna się od czystego ekspresu
nr katalogowy: 36847
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Tropicana
nr katalogowy: 23779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 77107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 59486
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Emulgator atrakcyjniejszy od lecytyny
nr katalogowy: 89115
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-23
PORADNIK Wino dla inżyniera (18)
winny maniak
nr katalogowy: 39758
OPAKOWANIE 2017-2
Zapach druku
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 104229
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wrzuć na ruszt najwyższą jakość
nr katalogowy: 76760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Niektóre nowe wyniki badań nad chmielem i jego wpływem na cechy sensoryczne piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120734
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Smak - najważniejszy - Ocena jakości pieczywa metodą "za smak"
Elżbieta Słowik
Magdalena Mart
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Z KRAJU NOWOŚCI RYNKOWE i trofea
nr katalogowy: 70412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
EKSTRAKT DROŻDŻOWY - SKĄD TEN SMAK ?
nr katalogowy: 78771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Nowa Zelandia - Pinot Noir i Sauvignon Blanc
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58728
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Jakość dobrze wywarzona
nr katalogowy: 109362
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mielenie i przechowywanie kawy. Między żarnami
nr katalogowy: 87675
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Zdrowo wysmażone
nr katalogowy: 52069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Magiczny świat pierników
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 95052
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
WINO DLA INŻYNIERA (279)
nr katalogowy: 145064
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Poproszę kawę (BOASI oczywiście...)
Patrick Chabert
nr katalogowy: 71210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Tak pachnie ciemna czekolada
nr katalogowy: 124740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-4
PORADNIK Wino dla inżyniera (214) Winne przekręty (2)
winny maniak
nr katalogowy: 118634
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
NATURALNA BARWA I AROMAT UZY SKANY DZ IĘKI ZASTOSOWANIU SCANGOLD
Paweł Pełka
nr katalogowy: 94528
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Współdziałanie surowca, dodatków i metod produkcji w kształtowaniu smakowitości kiełbas
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 103667
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Kawowy terroir
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 83778
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Grzybobranie
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 70513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 64121
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Intensywność wrażeń
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 75771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Kawa może smakować inaczej
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 112500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Tradycja to smak dzieciństwa - rozmowa z Anną Gmurczyk z Cukierni Gmurczyk
nr katalogowy: 114696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
NOWOŚCI
nr katalogowy: 44372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Rynek przypraw w Polsce
Sylwia Kalska
nr katalogowy: 42384
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Pieprz - jedna przyprawa, wiele smaków
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 41445
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Przyprawy sypkie właściwości i innowacyjne rozwiązania
Barbara Kowrygo
Izabela Rowińska
nr katalogowy: 46502
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Trzcina dająca miód
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 72215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Na likierowym szlaku
Daria Majda
nr katalogowy: 78126
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Trendy w nazewnictwie parówek
nr katalogowy: 118690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Synthesis and odour characteristics of hydroxylactones with methylcyclohexane system Synteza i ocena zapachowa hydroksylaktonów z układem metylocykloheksanu
Małgorzata Grabarczyk
Katarzyna Wińska
Wanda Mączka
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 85032
10.12916/przemchem.2014.1051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 1
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101019
10.15199/64.2016.9.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-19
Columbo w miodzie
Irena Fober
nr katalogowy: 46709
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Z KRAJU NOWOŚCI RYNKOWE
nr katalogowy: 73571
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Krople na wagę złota
Daria Majda
nr katalogowy: 72225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Kawa w sklepie na wiele smaków
Andrze j Piętka
nr katalogowy: 125302
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Związki smakowo-zapachowe oraz prozdrowotne i antyseptyczne występujące w miodach pszczelich
Elżbieta Baca
Krzysztof Baranowski
Dorota Zielińska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 61798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Porozmawiajmy o smaku i zapachu
nr katalogowy: 78295
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 2
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101690
10.15199/64.2016.10.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Cydr - jabłko z "mocą"
Ilona Schneider
nr katalogowy: 93609
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Tradycyjne i niekonwencjonalne przekąski mięsne
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 50747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Chleb z winem
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 44544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Bezkofeinowa stale atrakcyjna
RENATA ZAWADZKA- BEN DOR
nr katalogowy: 43762
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Tymianek (Thymus vulgaria).Źródło odwagi i męstwa
Barbara Pokorska
nr katalogowy: 71221
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
La dolce vita
Daria Majda
nr katalogowy: 76517
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Młodzi mistrzowie
nr katalogowy: 59506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Speciality coffee - czy warto zaufać bariście?
Łukasz Jura
nr katalogowy: 89606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czerstwienia pieczywa – czy można tego uniknąć?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 148547
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 112492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Kawowe drinki na magiczne świąteczne wieczory
Elżbieta Citak
nr katalogowy: 80932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Defekty w kawie
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 85199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 98567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 91496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Extraction and fractionation of the hop extract using supercritical CO2 Ekstrakcja i frakcjonowanie ekstraktu chmielowego z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 86096
10.12916/przemchem.2014.1328
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61681
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Świat wanilii Nielsen-Massey
nr katalogowy: 81363
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Ryż basmati
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59408
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Napoje owocowe - wpływ hydrokoloidów na smak, aromat i konsystencję
nr katalogowy: 56550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Globalne badania ujawniają aktualne trendy żywieniowe
nr katalogowy: 98604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110193
OPAKOWANIE 2014-1
Zamknięcia z reakcją sensoryczną
nr katalogowy: 82130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
NOWOŚCI EXPO SWEET
nr katalogowy: 65773
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Dlaczego szkło do piwa?
nr katalogowy: 54902
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101692
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 130563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 130563
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Królewskie ziele Bazylia i jej wszechstronne właściwości
nr katalogowy: 109866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Charakterystyka dodatków technologicznych spowalniających tempo czerstwienia pieczywa
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 73903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Aktualne metody optymalizacji produkcji piw bezalkoholowych pod kątem zapewnienia im właściwych cech sensorycznych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 75483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 123057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123056
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
System X-ray zwiększa bezpieczeństwo kontroli jakości wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 129964
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Pomiar kwasowości zakwasów w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Alkohole wyższe i estry w piwie – biosynteza, charakterystyka i kontrola stężenia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 147561
10.15199/64.2024.1.1
piwo
alkohole wyższe
estry
beer
higher alcohols
esters
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-10
Nowa metoda otrzymywania l-(4-hydroksyfenylo)-butanonu-3 (ketonu malinowego)
RYSZARD GLINKA
MAREK CIESUNSKI
IGNACY SOSZYŃSKI
nr katalogowy: 108266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Gorące wypieki, czyli o tym jak smakują chleby i ciasteczka w klimacie śródziemnomorskim
Beata Marchand
nr katalogowy: 85190
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Promocja wyrobu = promocja miasta i regionu
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
AURA 2011-2
Zmysły a zdrowie
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57497
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Ze starej wędzarni...
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 55986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
(Nie)bezpieczna przyprawa?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Synteza nowych pochodnych kwasu antranilowego - potencjalnych środków zapachowych
RYSZARD GLINKA
JOANNA GRZYBOWSKA
ELŻBIETA BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 106667
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzecz o chlebie i jego formie, i o tym, że nie zawsze była silikonowa (cz. I)
Beata Marchand
nr katalogowy: 79468
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Marcepan, niedoceniony migdałowy rarytas
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 55902
AURA 2019-4
Jałowiec - nieodłączny element ubogich i piaszczystych krain
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 119624
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Czym kierować się przy wyborze ekspresu automatycznego? (Cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 132760
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
KRONIKA
nr katalogowy: 85737
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Uczta jogurtowa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Aktualna sytuacja chmielarstwa polskiego sierpień 2011 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 62801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
XIX Szkoła Technologii Fermentacji
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 116199
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Szklane vademecum
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 82376
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wina Francji od A do Z
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 82211
AURA 2014-7
W trosce o pszczoły
Stanisław Abramczyk
nr katalogowy: 85242
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Czy można grillować bezpiecznie?
Artur Ciemniak
nr katalogowy: 68042
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kwas chlebowy Kwas - na upały w sam raz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 99753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Czym kierować się przy wyborze ekspresu automatycznego? (Cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 132760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Domowy cydr – klarowanie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 150843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dobrze doprawione
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104988
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
KRONIKA
nr katalogowy: 83749
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdrowo wysmażone
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
OPAKOWANIE 2011-8
Techniki pakowania pieczywa jako metoda przedłużania jego świeżości
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 61746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Grand Prix dla Dwójniaka Grunwaldzkiego
nr katalogowy: 61443
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Przyprawy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 80007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Chromatografia gazowa - olfaktometria do identyfikacji związków zapachowych żywności
nr katalogowy: 56027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Nie tylko "mała czarna"
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 118542
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Zioła - najzdrowszy dodatek do produktów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Marta Kozak
nr katalogowy: 103665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 98639
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Własny cydr. Drożdże szlachetne czy dzikie? Czy można obejść się bez siarki?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 147196
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Rozsmakuj się w serach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Jeśli wino, to tylko z Bordeaux...Sauternes - napój bogów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 69086
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Przegląd ofert firm przyprawowych i zakładów mięsnych - wszystko dla naszych dzieci
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 68840
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Szlachecki trunek
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 62237
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Wybrane aspekty związane z grillowaniem
Ewa Normark
nr katalogowy: 59759
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Dobór surowca dymotwórczego a efektywność wędzenia
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 121373
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Charakterystyka przypraw Przyprawy roślinne klasyfikacja i zastosowanie kulinarne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 103971
10.15199/65.2017.2.7
AURA 2021-10
Wykorzystanie grzybów leczniczych w medycynie
Małgorzata OSMENDA
nr katalogowy: 133678
grzyby lecznicze
metabolity
leki
medycyna
metoda HCLP
medicinal fungi
metabolites
medicines
medicine
HCLP method
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Kanadyjskie wina lodowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 145852
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Robimy cydr – przygotowanie jabłek do tłoczenia
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148564
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Zanieczyszczenia w procesie tradycyjnego wędzenia
ANDRZEJ STARSKI
nr katalogowy: 149201
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
ZASTOSOWANIE ALTERNATYWNYCH DLA SOLI PEKLOWNICZEJ PREPARATÓW POCHODZENIA NATURALNEGO W TWORZENIU BARWY PEKLOWNICZEJ
Adam Kostecki
nr katalogowy: 147001
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Trwałość pieczarki Agaricus bisporus przechowywanej w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 106018
10.15199/8.2017.4-5.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Dobór win do potraw
winny maniak
nr katalogowy: 112584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Kto stoi w miejscu ten się cofa...
Marek Suliga
nr katalogowy: 66086
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Europejskie specjały - tradycyjne szynki i kiełbasy
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 60579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Słone i pikantne przekąski na rynkach Polski i świata
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 59563
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Jakość skórki pieczywa - jak ją uzyskać i utrzymać?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92619
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH