Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
Monika Pytka
Piotr Janas
Monika Kordowska-Wiater
nr katalogowy: 124144
10.15199/65.2019.12.4
enzymy spożywcze
amylazy
ksylanazy
celulazy
pektynazy
ß-glukanazy
food enzymes
amylases
xylanases
cellulases
pectinases
ß-glucanases
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Oporna skrobia w produktach piekarskich
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 61303
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Klasyfikacja wartości wypiekowej odmian
Beata Szał
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 71463
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Enzymy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 76644
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-6
MAXIMYZE - enzym modyfikujący włókna dla przemysłu papierniczego
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 45343
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 1. Otrzymywanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 89571
10.15199/65.2015.2.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości enzymatycznego "poprawiania" jakości użytkowej mąki pszennej
nr katalogowy: 86410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Prawie wszystko o enzymatycznym "poprawianiu" jakości wypiekowej mąki pszennej
nr katalogowy: 64155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Prawie wszystko o enzymatycznym poprawianiu jakości mąki pszennej
nr katalogowy: 92246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Enzymy Novozymes dla gorzelnictwa - nowoczesne preparaty scukrzające z grupy SAN oraz enzymy pomocnicze
T. Kapela
L. Solarek
nr katalogowy: 6799
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28298
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Możliwości enzymatycznego "poprawiania" jakości wypiekowej mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 45160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Enzymy w mleczarstwie aspekty technologiczne i prawne
Dorota Zaręba
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 61888
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Grzyby w bioremediacji - przegląd
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 97100
OPAKOWANIE 2023-11
Uniwersytet Brunel odkrył enzymy „zjadające” plastik
nr katalogowy: 146025
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego Grupy Merkur
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Naturalne enzymy ziaren zbóż
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 88924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wpływ "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 52971
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzedu Patentowego nr 31–36 z 2021 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 137278
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Uwaga gorący tłuszcz!
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 11885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 6621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Znaczenie enzymów w analizie żywności
J.R. Warchalewski
nr katalogowy: 7212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Błonnik pokarmowy - wielofunkcyjny kompleks składników
Anna Diowksz
nr katalogowy: 18987
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Enzymy stosowane w produkcji żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 14883
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Z półki księgarskiej Praca zbiorowa (red. R.J. Whitehurst i M.V. Oort) ENZYMY W TECHNOLOGII SPOŻYWCZEJ
Aleksander Kołodziejczyk
nr katalogowy: 108871
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy w świetle nowych przepisów UE
J. Gajda
nr katalogowy: 14611
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Wybrane aspekty technologiczne oddziaływania udarów napięciowych na enzymy wpływające na wydajność produkcji sacharozy z buraka cukrowego
Stanisław Wawro
Halina Kalinowska
Radosław Gruska
nr katalogowy: 41266
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107608
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Zastosowanie złóż do chromatografii powinowactwa do szybkiego immobilizowania enzymów i badanie unieruchomionych enzymów
ANDRZEJ K.M. KABZIŃSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 106137
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42686
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 105927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Nowoczesne środki piorące
MARIA RÓŻYŃSKA
KAZIMIERZ LINKIEWICZ
nr katalogowy: 43600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzedu Patentowego nr 31–36 z 2021 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 137278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polifenole w żywności Właściwości przeciwutleniające
MARTA MITEK
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 29765
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Enzymatyczne bioczujniki oparte na dehydrogenazach wykorzystujących NAD+
AGNIESZKA KOSSAKOWSKA
DOROTA G. PIJANOWSKA
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 35109
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Nowe możliwości zastosowania enzymów proteolitycznych w obróbce wyrobów z włókien jedwabiu naturalnego
WALDEMAR MACHNOWSKI
ANNA KOTLIŃSKA
nr katalogowy: 33482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
O liczbie opadania
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 53103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ wybranych "poprawiaczy" i cukrów redukujących mąki na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 79518
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Immobilizacja koenzymu (NAD/NADH) w polipirolu osadzanym elektrochemicznie na powierzchni czujnika amperometrycznego
AGNIESZKA KOSSAKOWSKA
DOROTA G. PIJANOWSKA
JERZY KRUK
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 35603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Pasteryzacja bazy lodowej – od tego zaczyna się smak lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146837
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wpływ dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 86411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Bez skórki
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102737
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
Badania stabilności enzymów w proszkach do prania
LECHOSŁAW BOLIŃSKI
nr katalogowy: 107350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Możliwości dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej i ich wpływ na jakość makaronu
nr katalogowy: 70539
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Syndrom Czerwonego Wina - mity czy rzeczywistość?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 78963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Torf potrzebny przyrodzie
nr katalogowy: 135010
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biokataliza w przemyśle chemicznym
STANISŁAW BIELECKI
EDWARD GALAS
nr katalogowy: 108011
CHEMIK 2024-1
Zastosowanie enzymów w produkcji przemysłowej
Anna TABASZEWSKA
Anna WOLNY
nr katalogowy: 148525
10.15199/5.2024.1.2
biokataliza
enzymy
przemysł
technologie
zielona chemia
biocatalysis
enzymes
industry
technologies
green chemistry
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Wspólnotowe regulacje prawne w sprawie stosowania enzymów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Degradacja gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
MIROSŁAW ANIOŁ*
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
EWA HUSZCZA
WANDA MĄCZKA
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
nr katalogowy: 44467
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-9
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego mas papierniczych oraz wody technologicznej stosowanych w procesie produkcji papieru
Beata Gutarowska
Anna Cichocka
nr katalogowy: 47865
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-2
Ośmiokanałowy system do pomiarów matryc bioczujników
PAWEŁ ZAWIERUCHA
KAROL WASZCZUK
WIKTOR HERWICH
ŁUKASZ ROZMUS
MIROSŁAW WOSZCZYNA
AGATA MASALSKA
TEODOR GOTSZALK
ANNA MAGDZIAREK
nr katalogowy: 50183
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Torf potrzebny przyrodzie
nr katalogowy: 135010
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Wpływ zastosowania enzymów na poprawę wybranych właściwości wytrzymałościowych bibułki
ARTUR MIASTKOWSKI
AGNIESZKA WYSOCKA-ROBAK
nr katalogowy: 151212
10.15199/54.2024.10.1
enzym
właściwości wytrzymałościowe
masa celulozowa z drewna iglastego
masa celulozowa z drewna liściastego
enzyme
strength properties
bursting strength
softwood pulp
hardwood pulp
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 104722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Substancje dodatkowe, enzymy i aromaty - nowe przepisy krajowe i unijne
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 41877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Seminarium Grupy Merkur dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92023
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Wykorzystanie w branży piekarsko-cukierniczej genetycznie modyfikowanych surowców rolnych
Maciej Przeździak
Emilia Waleriańczyk
nr katalogowy: 72843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Stabilność operacyjna lakaz w warunkach immobilizacji
Małgorzata Deska
Beata Kończak
nr katalogowy: 125291
10.15199/62.2020.3.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Technolodzy i specjaliści z branży sokowniczej spotkali się na seminarium zorganizowanym przez Grupę Merkur
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 106764
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 112849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 109574
OPAKOWANIE 2011-11
Green Polymer Chemistry
nr katalogowy: 63976
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Dodawanie enzymów i mikroelementów do mąki coraz częstszą praktyką na świecie
nr katalogowy: 58124
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Kolorymetryczna metoda oceny aktywności syntetycznej lipaz
Jolanta Małajowicz
Rita Rakowska
nr katalogowy: 119095
10.15199/62.2019.3.21
CHEMIK 2024-1
Metody stabilizacji biokatalizatorów w syntezie organicznej
Wiktoria CHROMY
Anna WOLNY
nr katalogowy: 148524
10.15199/4.2024.1.1
biokataliza
enzymy
immobilizacja
SILP
technologie
zielona chemia
biocatalysis
enzymes
immobilization
SILP
technologies
green chemistry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
BIOGOSPODARKA
nr katalogowy: 90984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Zastosowanie wysokich ciśnień do utrwalania soków NFC
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 111191
10.15199/64.2017.11-12.3
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
soki owocowe i warzywne
drobnoustroje
enzymy
5-HMF
bezpieczeństwo
jakość
high hydrostatic pressure
fruit and vegetable juices
microorganisms
enzymes
5-HMF
safety
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
"Wycisnąć to, co najlepsze"
Ilona Schneider
Günter Maier
nr katalogowy: 108772
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Otrzymywanie aldehydu 2,2-difenylowego i jego zastosowanie
RYSZARD GLINKA
KRZYSZTOF WALCZYŃSKI
nr katalogowy: 107597
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Fruktany zbóż funkcjonalne składniki żywności
Iwona Jasińska
Maciej Jakub Kuligowski
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 73464
AURA 2012-10
Czas peptydów
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 71254
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Wino. Domowy cydr – enzymy, siarka i pożywki
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 147668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Biotransformacja związków steroidowych
TERESA USZYCKA-HORAWA
nr katalogowy: 107990
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-2
Wpływ różnych czynników na właściwości katalityczne katalazy zaadsorbowanej na różnych rodzajach węgla aktywowanego
ADAM SZCZĘSNY
nr katalogowy: 107582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Zastosowanie biotechnologii w przemyśle tłuszczowym
EWA MARCZAK
BOŻENNA BARANOWSKA
nr katalogowy: 107274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Wpływ biopreparatu BIOSAN KZ 2000 na efektywność oczyszczania ścieków w przydomowej oczyszczalni ze złożem hydrofitowym
Katarzyna Ignatowicz
Monika Puchlik
nr katalogowy: 68341
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przemysłowe znaczenie mikrobiologicznych hydroksylacji związków steroidowych
Tomasz Janeczko
Natalia Milecka
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 68155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Imidazolium azolates. Antifungal activity and the ability to use in papermaking. Azolany imidazoliowe. Właściwości przeciwgrzybowe i możliwość wykorzystania w papiernictwie
Anna Koziróg
Agnieszka Wysocka -Robak
Kazimierz Przybysz
Alicja Michalczyk
Filip Walkiewicz
nr katalogowy: 79415
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Zastosowanie różnych materiałów elektrod pracujących w amperometrycznych bioczujnikach DNA
Joanna JANKOWSKA-ŚLIWIŃSKA
Jerzy KRUK
Dorota G. PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
nr katalogowy: 55131
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Enzymy jako katalizatory rozkładu bojowych środków trujących
STANISŁAW POPIEL
JAKUB NAWAŁA
MONIKA SANKOWSKA
ZYGFRYD WITKIEWICZ
PRZEMYSŁAW BERNAT
nr katalogowy: 54898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120729
AURA 2016-2
Biodegradacja związków ropopochodnych w glebie
Ewelina Jamróz
nr katalogowy: 96489
10.15199/2.2016.2.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Preparaty enzymatyczne w technologii produkcji wyrobów rybnych
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 89203
10.15199/65.2015.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Karczoch zwyczajny innowacyjny surowiec o szerokim zastosowaniu
Monika Michalak-Majewska
Dorota Teterycz
nr katalogowy: 115042
10.15199/65.2018.7.7
karczoch
inulina
enzymy proteolityczne
biogaz
globe artichoke
inulin
proteolytic enzymes
biogas
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Inhibitory Beta-laktamaz
JERZY KAZIMIERCZAK
nr katalogowy: 107987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107856
OPAKOWANIE 2014-1
Wpływ działania podwyższonej temperatury na wyroby z materiałów polimerowych
WANDA NOWAK
MARIUSZ FABIJAŃSKI
nr katalogowy: 82144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Drożdże modyfikowane genetycznie
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80676
AURA 2012-5
Jadowite...
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 67550
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Substancje biologicznie czynne w surowcu jajczarskim, ich znaczenie biomedyczne oraz technologiczne możliwości otrzymywania na skalę przemysłową
Agnieszka Sosnowska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski*
Fabiola Bubel
nr katalogowy: 59916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Modyfikacja otrąb do bezpośredniego spożycia i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 80309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Aktywne i inteligentne materiały w nowoczesnych opakowaniach żywności
Marzena Pawlicka
Maria Wojciechowska-Mazurek
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 78786
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Effect of fosforylation on aggregation of chicken egg white cystatin. Wpływ fosforylacji na agregację cystatyny z białka jaja kurzego
Andrzej Horowski
Krzysztof Gołąb
Katarzyna Juszczyńsk
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski
Jakub Gburek
nr katalogowy: 75933
OPAKOWANIE 2013-3
Aktywny i inteligentny jak... opakowanie
EWA OSTROWSKA
nr katalogowy: 75698
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 74905
CHŁODNICTWO 2011-3
Efekty utrwalania produktów mięsnych przez doskonalenie metod technologii i techniki chłodzenia oraz zamrażania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 58373
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Enzyme immobilization on carriers as a way of directed modification of biocatalysator properties Immobilizacja enzymów na nośnikach sposobem na ukierunkowaną modyfikację właściwości biokatalizatorów
Paulina Bolibok
Julita Gembala
Magdalena Wujak
Katarzyna Roszek
Artur P. Terzyk
Marek Wiśniewski
nr katalogowy: 102402
10.15199/62.2016.11.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Enantioselective reduction of β-tetralone derivatives by Coryneum betulinum KCh 6534 and Chaetomium sp. KCh 6651 cultures Enancjoselektywna redukcja pochodnych β-tetralonu w kulturze szczepów Coryneum betulinum KCh 6534 i Chaetomium sp. KCh 6651
Tomasz Janeczko
Alina Świzdor
Jadwiga Dmochowska-Gładysz
Ewa Kozłowska
Monika Dymarska
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 100770
10.15199/62.2016.9.15
OPAKOWANIE 2016-4
Aktywność antymikrobiologiczna folii PLA powlekanych ekstraktami zMacrolepiota konradii
ŁUKASZ ŁOPUSIEWICZ
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98075
10.15199/42.2016.4.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 99960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Produkcja pieczywa bezglutenowego
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 93649
10.15199/65.2015.9.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Nowe kierunki rozwoju produkcji piekarskiej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 88923
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107746
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Nowości w dziedzinie chemikaliów dla pr zemysłu papier niczego
PRZEMYSŁAW PRUSZYŃSKI
nr katalogowy: 86883
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Aromaty projekty nowych przepisów
Jolanta Jarecka
Joanna Gajda-Wyrębek
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 71082
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW ZWIĄZKÓW MIEDZI I BORU NA METABOLIZM GRZYBA TRAMETES VERSICOLOR ROZKŁADAJĄCEGO DREWNO
Izabela Betlej
nr katalogowy: 70882
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
KOROZJA BIOLOGICZNA BETONU JAK SZCZEGÓLNY PRZYPADEK KOROZJI. NEGATYWNY WPŁYW MIKROORGANIZMÓW NA BETON
Justyna Zapała
nr katalogowy: 70850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie ekstraktów glonowych w wytwarzaniu nawozów, pasz, żywności i kosmetyków
Łukasz Tuhy
Zuzanna Witkowska
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Chemiczno-termiczna metoda wstępnej izolacji bioaktywnych protein białka jaja
Teresa Skiba
Wiesław Kopeć
Łukasz Bobak
nr katalogowy: 67004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Podstawowe informacje o wpływie jakości surowców i niektórych uwarunkowań na tworzenie się ciasta i suszenie makaronów
nr katalogowy: 66129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Biotransformacje z udziałem drożdży
Ewa Białecka-Florjańczyk
Jolanta Krzyczkowska
Izabela Stolarzewicz
nr katalogowy: 59843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Badania mąki z dodatkami poprawiającymi jej jakość wypiekową
nr katalogowy: 76467
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Cz. I. Pieczywo zapiekane
Magdalena Mart
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 75345
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-12
Wpływ H2O2 i H2O2 /Fe+2 na toksyczność anionowego środka powierzchniowo-czynnego
Monika Solecka
Józef Stanisław Szopa
nr katalogowy: 56799
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Przegląd metod modyfikacji poliestru na drodze chemicznej. Cz. II
Stanisław Pruś
nr katalogowy: 101400
10.15199/60.2016.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Methods for pretreatment of lignocellulose raw materials in second-generation bioethanol production Metody wstępnej obróbki surowców lignocelulozowych w procesie produkcji bioetanolu drugiej generacji
Marta Wilk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 90671
10.15199/62.2015.4.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
A. Skrzypczyk
nr katalogowy: 135250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ pola magnetycznego na zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu, aktywność diastazy oraz zmiany w widmach ATR-FTIR w świeżych miodach gryczanych
Monika Kędzierska-Matysek
Arkadiusz Matwijczuk*
Mariusz Florek
Krzysztof Kornarzyński
Alicja Matwijczuk
Anna Wolanciuk
Joanna Barłowska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 112755
10.15199/62.2018.3.8
AURA 2021-6
Wpływ zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego na zdrowie środowiskowe człowieka – rozważania ogólne
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132006
środowisko przyrodnicze
zanieczyszczenie środowiska
zdrowie środowiskowe
natural environment
environment pollution
environmental health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
The stability of diesel fuel containing bio-component obtained by the hydroconversion of rapeseed oil Stabilność oleju napędowego zawierającego biokomponent uzyskany w wyniku hydrokonwersji oleju rzepakowego
Jan Lubowicz
nr katalogowy: 105740
10.15199/62.2017.5.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ pH na degradację gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
MIROSŁAW ANIOŁ
ALEKSANDRA KOPEĆ
nr katalogowy: 51386
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ zastąpienia węglanu wapnia chlorkiem i/lub zastosowania kwasu benzoesowego w mieszankach dla tuczników na profil metaboliczny krwi oraz ograniczenie wydalania azotu do środowiska
EUGENIUSZ R. GRELA
EDYTA KOWALCZUK-VASILEV
WIOLETTA SEMENIUK
nr katalogowy: 51338
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Czy kancerogenny chrom(VI) jest obecny w skórach?
Lucyna Korowajczyk
Anna Pierzgalska
nr katalogowy: 61871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Properties of flow-type composite resin modified with silver and gold nanoparticles. Właściwości materiałów kompozytowych typu flow modyfikowanych nanocząstkami srebra i złota
Krzysztof Sokołowski
Małgorzata I. Szynkowska
Monika Łukomska-Szymańska
Aleksandra Pawlaczyk
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Sobczak
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 77346
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą Część II. Wpływ zabiegu nawilżania na zmianę właściwości ziarna
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 58929
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Wpływ składu warstw Ti(C,N) na korozję stopu protetycznego NiCr
Barbara Burnat
Katarzyna Banaszek
Tadeusz Błaszczyk
Leszek Klimek
nr katalogowy: 57097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Technical and technological aspects of pretreatment of raw materials for the methane fermentation Techniczno-technologiczne aspekty wstępnej obróbki surowców dla procesu fermentacji metanowej
Grzegorz Wałowski
Barbara Łaska-Zieja
Łukasz Aleszczyk
Andrzej Myczko
nr katalogowy: 100781
10.15199/62.2016.9.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Chemical composition of Pinus sylvestris wood at various stages of natural degradation Skład chemiczny drewna sosny pospolitej (Pinus sylvestris L.) na różnych etapach naturalnej degradacji
Adrian Witczak
Małgorzata Sławs ka
Andrzej Radomski
Anna Lewandowska
nr katalogowy: 100766
10.15199/62.2016.9.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Cydr - jabłko z "mocą"
Ilona Schneider
nr katalogowy: 93609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Pectins. A useful raw material of plant origin. Production and uses Pektyny. Użyteczny surowiec pochodzenia roślinnego. Otrzymywanie i kierunki zastosowania
Hanna Pińkowska
Adrianna Złocińska
nr katalogowy: 89491
10.15199/62.2015.2.4
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Z półki księgarskiej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142401
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Bakterie zdolne do biodegradacji polilaktydu i polikaprolaktonu
Katarzyna Janczak
Grażyna Dąbrowska
nr katalogowy: 112765
10.15199/62.2018.3.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Wyznaczanie energii aktywacji oraz optymalnej temperatury reakcji hydrolizy palmitynianu p-nitrofenylu katalizowanej przez lipazy
Justyna Miłek
nr katalogowy: 130038
10.15199/62.2021.1.14
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH