Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 83355
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
INJERA Bezglutenowy chleb z Etiopii
Beata Marchand
nr katalogowy: 101138
AURA 2007-3
Jedz na zdrowie... chleb
JOLANTA ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 24699
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Chleb w obyczajowości ludowej współczesnych Asyryjczyków (cz.I)
Michael Abdalla
nr katalogowy: 19055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czy TRADYCJA staje się w piekarstwie synonimem nowoczesności?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czy TRADYCJA staje się w piekarstwie synonimem nowoczesności?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Chleb i Wino na Placu Wolnica - XIII Święto Chleba w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 99727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Postęp w technologii zbóż w kontekście realizacji celów żywieniowych
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 39051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Niektóre aspekty żywieniowe pieczywa
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 4790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. IV). Chleb plackowy współcześnie
Michael Abdalla
nr katalogowy: 5113
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Radom. Akcja Dobry chleb
nr katalogowy: 19172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. V). Proces czerstwienia i konserwacji chleba plackowego
Michael Abdalla
nr katalogowy: 5147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Chleb na świecie na przestrzeni dziejów
nr katalogowy: 83160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Aromatyczny chleb dla zdrowia
Józef Ziółkowski
Adam Melkowski
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 59323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Komplet. Dobry jak chleb
nr katalogowy: 127404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Nowy (stary) chleb - ciekawy pomysł KZRS "SCh"
Marta Stus
nr katalogowy: 54423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Komplet. Dobry jak chleb
nr katalogowy: 127404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Komplet. Dobry jak chleb
nr katalogowy: 127404
AURA 2008-4
Chleb nasz powszedni
MARIA MIGDAŁ
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 34226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Chleb na zakwasie szansą na zdrowie
nr katalogowy: 24437
AURA 2008-3
Dobry jak chleb
MARIA MIGDAŁ
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 34016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Pieczenie chleba w terenie
Bogdan Jaśkiewicz
nr katalogowy: 27782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Chleb zaciemniany to zafałszowany, a nie razowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 40322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 71394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czy TRADYCJA staje się w piekarstwie synonimem nowoczesności?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Chleb dostarczany pocztą
nr katalogowy: 140143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 123155
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czas siewu i żniw
Elżbieta Starzewska
nr katalogowy: 45442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Chleb, pasja i ewolucja
nr katalogowy: 132657
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Chleb, pasja i ewolucja
nr katalogowy: 132657
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Chleb jako podstawowy składnik pokarmowy diety Cz. I. Zarys historyczny i symbolika chleba
Alicja Siuta
nr katalogowy: 67398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Chleb dla serca - warto rozmawiać
Marta Stus
nr katalogowy: 19147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Polski chleb - tradycja i współczesność (aspekty technologiczne i ekonomiczne)
nr katalogowy: 12853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pod hasłem „Nasz chleb pachnie tradycją”. XXII Radomskie Święto Chleba
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 128330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Krakowskie Święto Chleba - festiwal produktów regionalnych
Marta Stus
nr katalogowy: 19025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Chleby Świata. Baladi - najbardziej manualny chleb na świecie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Chleb pracą nabyty bywa smaczny i syty
Ewa Koralewska
nr katalogowy: 80913
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pod hasłem „Nasz chleb pachnie tradycją”. XXII Radomskie Święto Chleba
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 128330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Skąd się wziął chleb sandomierski
Tadeusz W. Świątek
nr katalogowy: 19133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji. Cz. II. Chleb w Biblii
Michael Abdalla
nr katalogowy: 4992
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Czy można więcej zarobić na chlebie
Krystyna JAROSZ
nr katalogowy: 4884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Chleb z czasów Kopernika
nr katalogowy: 142948
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
"Chleb dla serca" pomaga budować Polskie Sztuczne Serca
Jolanta Malinowska
nr katalogowy: 19086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Duński chleb wiejski
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 54407
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
"Chleb i wino" w Credinie, czyli biznes i przyjemność towarzyska
Marek Perzyński
nr katalogowy: 101612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 114693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Zboża i chleb na przestrzeni dziejów
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 79007
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Kukurydza (cz. 10) Pieczywo (chleb plackowy i chleb bochenkowy)
Henryk GĄSIOROWSKI
Alicja KAWKA
nr katalogowy: 22315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. III). Chleb u wczesnochrześcijańskich pisarzy Bliskiego Wschodu
Michael Abdalla
nr katalogowy: 5086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Chleb żytni po rosyjsku
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 34430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Chleb w starożytnym Egipcie
Marta Monck
nr katalogowy: 97327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Wspaniała polska przygoda
nr katalogowy: 87978
AURA 2011-10
"Chleb starzeje się, twardnieje - człowiek słabnie"
Irena DUDEK
nr katalogowy: 62848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
XVII Radomskie Święto Chleba Żytni chleb w roli głównej
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 93900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Chleb Pokoju
nr katalogowy: 79464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
VIII Ogólnopolski Konkurs Piekarsko-Cukierniczy
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 87967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Inspirująca "Księga Chleba"
Piotr Goszczycki
nr katalogowy: 50851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Chleb kaszubski
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 49450
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Chleb Proteinowy firmy ULDO nowością na polskim rynku pieczywa
nr katalogowy: 66750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Chleb graham - doskonały z długą fermentacją
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 34893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Dlaczego chleb się kruszy?
Józef Ziółkowski
nr katalogowy: 72844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 132742
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Chleb - produkt tradycyjny o nowej jakości
ANNA SOBCZYK
BOHDAN ACHREM-ACHREMOWICZ
nr katalogowy: 47005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
O sukcesie decydują smak i zaufanie
Sylwia Krębuszewska-Kozieł
nr katalogowy: 87300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
W trosce o polski chleb
Adam Melkowski
nr katalogowy: 134800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
CHLEB
nr katalogowy: 34427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Chleb na zakwasie (czy na kwasie?)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Chleb aromatyczny
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 27788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Chleb z Nałęczowa
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 27781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Chleb pieczony w domu
nr katalogowy: 37334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Antologia z chlebem w tle
nr katalogowy: 123171
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Chleb z czasów Kopernika
nr katalogowy: 142948
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Błonnik pokarmowy korzyści zdrowotne i technologiczne
Danuta Górecka
nr katalogowy: 48949
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Tydzień Żytniego Chleba w Szkole"
nr katalogowy: 57915
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Ekohistoria Podlaskiego Młyna Wodnego i wzór: dobra mąka, dobry chleb = dobre życie
nr katalogowy: 120562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Chleb Dobry to nasza wspólna sprawa
nr katalogowy: 97312
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Seminarium "Chleb a zdrowie"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 64116
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122756
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Odżywczy chleb
nr katalogowy: 59192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nie marnujmy pieczywa!
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 131198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Taki chleb to "Skarbczak"!
nr katalogowy: 70516
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Do Pana Piotra Mankiewicza
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 76266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Gluten Free Expo - targi skromne, ale potrzebne
Marta Stus
nr katalogowy: 61382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
"Wojewódzki Lider Smaku"
nr katalogowy: 75367
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nie marnujmy pieczywa!
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 131198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Nasza inność to atut
nr katalogowy: 121160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
O piekarskiej tradycji i trendach. Rozmowa z Mariolą Chiczewską, technologiem warszawskiej Galerii Wypieków Lubaszka
nr katalogowy: 127403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Jaką przyszłość prognozujemy dla chleba?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 150307
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
O nowych nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 62036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kanapki dla dzieci Zrób to sam
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 99749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Chleb dla Niej i Chleb dla Niego - produkty idealnie dopasowane
nr katalogowy: 80085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 73967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
"Promocja pieczywa wysokiej jakości - kontynuacja"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 73946
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pomorska Grupa Spółdzielcza - przepis na to jak osiągać cele
Marta Stus
nr katalogowy: 54424
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
ŚWIĘTO CHLEBA W GDAŃSKU już po raz dwudziesty!
nr katalogowy: 92070
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Skuteczne i efektywne rozwiązanie dla czyszczenia koszyków rozrostowych – maszyna Fiable AP 2000
nr katalogowy: 129959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Skuteczne i efektywne rozwiązanie dla czyszczenia koszyków rozrostowych – maszyna Fiable AP 2000
nr katalogowy: 129959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Fast food czy slow food? Jaki kierunek powinna obrać technologia piekarska w dobie kryzysu rynku konsumenta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 82191
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
O piekarskiej tradycji i trendach. Rozmowa z Mariolą Chiczewską, technologiem warszawskiej Galerii Wypieków Lubaszka
nr katalogowy: 127403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Czy struktura spożycia chleba w Polsce jest dobra i co należałoby w niej zmienić?
nr katalogowy: 56208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Kanapka - idealny posiłek na wakacyjne wojaże
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99732
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
W tym roku postawmy na Polskę – naszą kulturę i tradycję. Odkrywamy Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie
Edwina Bojkiw
Barbara Lis
nr katalogowy: 127418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb Cechowy pod patronatem św. Anny
nr katalogowy: 56367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Wielkanocne wypieki
nr katalogowy: 120657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA 26-28 SIERPNIA 2016 r.
nr katalogowy: 99142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Finis coronat opus - deser wieńczy posiłek i pozwala nam docenić w pełni jego smak
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 75363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Chleb wynalazła... kobieta
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 66215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Bezpardonowy atak na chleb - Czy Grzegorz Lewicki to truciciel?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 80075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
W tym roku postawmy na Polskę – naszą kulturę i tradycję. Odkrywamy Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie
Edwina Bojkiw
Barbara Lis
nr katalogowy: 127418
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
XXIV Radomskie Święto Chleba Chleb na życie – zdrowsze życie!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 139680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
STEINMETZ, czyli o tym, jak pewien niemiecki piekarz zapragnął zadbać o zdrowie narodu
Beata Marchand
nr katalogowy: 81746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Chleb razowy lub z całego ziarna, a nie - pełnoziarnisty
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 64105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Chlebek sukcesu
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 104270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Kaak. Przyszłość produkcji piekarskiej
nr katalogowy: 133655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Uwagi do etykiety "Chleb pytlowy ze słonecznikiem"
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Pieczywo pszenne może być smakowite Umiejętność panowania nad fermentacją ciasta pszennego ma być atutem piekarni rzemieślniczych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Jak przywrócić godność zawodowi piekarza
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 79463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb – a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 146300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Dlaczego należy jeść chleb? Czy pieczywo tuczy?
nr katalogowy: 110812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Chleb jako podstawowy składnik pokarmowy diety Część II . Surowce zbożowe i ich przetwórstwo w procesach technologicznych produkcji chleba
Alicja Siuta
nr katalogowy: 68272
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Chleb w życiu codziennym
nr katalogowy: 70287
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Chleb w życiu codziennym
nr katalogowy: 70286
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
"Chcesz być mądry - jedz chleb"
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 49814
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Sprzedawców jest wielu...
Henryk Mruk
nr katalogowy: 44981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Chleb typu poolish, czyli szwajcarski „Nałęczowski”
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 44968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Chleb w natarciu
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47780
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Z dziejów chleba
Ewa Koralewska
nr katalogowy: 103067
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Czŕstochowa - îwiŕto Chleba 2006
nr katalogowy: 19024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Chleb niepowszedni
nr katalogowy: 18587
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Chleb na cele charytatywne
nr katalogowy: 4947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Dlaczego musimy jeść chleb
nr katalogowy: 12773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 111509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Co wolno umieszczać na opakowaniu pieczywa
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 87971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Jak sposób i kolejność łączenia składników na ciasto wpływają na jakość pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 147182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
IBIS w Kijowie
nr katalogowy: 19002
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Polski chleb w Brukseli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 4891
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Unia w kalejdoskopie
nr katalogowy: 4179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Chleb przyszłością Polski
Marta Stus
nr katalogowy: 19023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Chleby mleczne
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 18999
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Chleb z winem
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 44544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
W St. Lambrecht - jak co roku
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 42469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Przygotowanie ciasta chlebowego
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 68238
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Jak nie marnować chleba?
nr katalogowy: 134225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Metoda Agile w piekarni
Wojciech Moszczyński
Klaudia Purchała-Przybyła
nr katalogowy: 141604
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Dobry chleb – rzemieślniczy czy przemysłowy?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Żyto - kochane czy niechciane dziecko
nr katalogowy: 22143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Chleby Biosielskie
nr katalogowy: 19127
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Celiakia. Cz. I
Anna Korfel
nr katalogowy: 12710
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Chleb według litewskiej receptury
nr katalogowy: 12643
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Chleb w życiu codziennym
Marta Monck
nr katalogowy: 96422
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Chleb droższy niż kiedykolwiek
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 139836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Rzemieślniczy chleb bez rzemieślników
nr katalogowy: 5087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Polski chleb w Brukseli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 4888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Chleb w życiu codziennym
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 65764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Spotkanie opłatkowo-noworoczne
Anna Butka
nr katalogowy: 12585
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Czy polski chleb jest tani?
nr katalogowy: 133667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Chleb i przetwory zbożowe w modelach optymalnego żywienia
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 19226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji
Michael Abdalla
nr katalogowy: 4959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Polski chleb w Brukseli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 4889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Miary i wagi
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 69075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Zmiany na rynku żywności bezglutenowej
Iga Rybicka
nr katalogowy: 86353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Branża piekarnicza w Polsce - stan i wyzwania
Grzegorz Nowakowski
nr katalogowy: 20003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tradycyjny wypiek chleba na Sokólszczyźnie
Artur Gaweł
nr katalogowy: 19027
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Architekt radzi. Marzenich
Dominik Bartelak
nr katalogowy: 5097
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Lubelskie Święto
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 12834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Czy polski chleb jest tani?
nr katalogowy: 133667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Chleb dostarczany pocztą
nr katalogowy: 140143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Tradycyjna goloneczka w piwie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 114697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Chleb ze Sieny (Pane sciapo)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Chleb na co dzień i od święta
nr katalogowy: 50344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Czy hasło "jedz chleb" wystarczy?
P.K.
nr katalogowy: 99143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pieczywo tostowe króluje w marketach
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 128323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Pieczywo tostowe króluje w marketach
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 128323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Z wizytą w firmie Smak, czyli HACCP w małej piekarni
nr katalogowy: 5120
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH