Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jakość mąki z perspektywy piekarza
Maciej Włodarczyk
nr katalogowy: 31679
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Jakość mąki z perspektywy piekarza
MACIEJ WŁODARCZYK
nr katalogowy: 31055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Wpływ dodatku suchego glutenu na jakość mąki i pieczywa
Roman Jurga
nr katalogowy: 14065
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Jakość pszenicy i mąki oraz produkcja i spożycie przetworów zbożowych w R osji
nr katalogowy: 63571
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Możliwości poprawy jakości mąki w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 6480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (cz. 1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 22142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wpływ "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 52971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
"Jakość ziarna i mąki - aspekt technologiczny i zdrowotny"
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 37734
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Nowy asortyment makaronu z dodatkiem mąki owsianej
nr katalogowy: 39790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Cechy reologiczne ciasta z rynkowej krajowej mąki pszennej
Danuta ABRAMCZYK
Monika MIŁOSZ
nr katalogowy: 14146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Produkcja śruty chlebowej i mąki całoziarnowej (razowej)
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Jakość mąki przeznaczonej do produkcji wafli
Roman Jurga
nr katalogowy: 14076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Czy podawanie charakterystyki mikrobiologicznej mąki pszennej w obrocie handlowym w USA jest konieczne
nr katalogowy: 6296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ewolucja pojęcia "jakość mąki" w rozwoju technologii zbóż
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 70530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Aparat mixolab - nowe urządzenie do oceny jakości mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 53102
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Dobra jakość ziarna to dobra mąka dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 34428
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki jasnej pszennej
nr katalogowy: 27171
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wpływ zawartości pszenicy miękkiej w mieszance z pszenicą twardą na wyciąg i jakość mąki oraz makaronów
nr katalogowy: 65586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Możliwości doboru odmian pszenicy zgodnie z zapotrzebowaniem na odpowiednią jakość mąki dla zakładów piekarskich
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6468
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Niektóre z możliwości poprawy i modyfikacji jakości mąki w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stosowane technologie wypieku pieczywa a jakość mąki
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 6381
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.9. Wymagania i postępowanie z ziarnem żyta i pszenicy przeznaczonym na mąki całoziarnowe (razowe)
Roman Jurga
nr katalogowy: 72905
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej i mąki pszennej ciemnej
nr katalogowy: 60740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Porost zbóż Metoda poprawy jakości wypiekowej mąki
nr katalogowy: 22328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Standaryzacja mąki pszennej
Ireneusz Nowacki
nr katalogowy: 32299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Ocena jakości mąki pszennej handlowej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 48616
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wady pieczywa wynikające z jakości mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wpływ dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 86411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Novaprime: nowa tkanina sitowa - nowa usługa
Giuseppe Cappelletti
nr katalogowy: 118502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Novaprime: nowa tkanina sitowa - nowa usługa
Giuseppe Cappelletti
nr katalogowy: 118501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Jak zapewnić odpowiednią jakość mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 34889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Jakość mąki - bezustanne wyzwanie
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 66741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikacja właściwości użytkowych mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 50890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Korelacje między wskaźnikami farinograficznymi i konsystograficznymi mąki pszennej
Sylw ia Stępniewska
nr katalogowy: 63574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Możliwości kształtowania właściwości użytkowych mąki pszennej w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ wybranych "poprawiaczy" i cukrów redukujących mąki na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 79518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Możliwości dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej i ich wpływ na jakość makaronu
nr katalogowy: 70539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wpływ rodzaju zboża i metody prowadzenia ciasta na cechy jakościowe pieczywa
PAULNA KARCZEWSKA
ALICJA CEGLIŃSKA
JOANNA ROLCZYK ANNA RAJKOWSKA
nr katalogowy: 77117
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 73908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Jakość makaronu i jego charakterystyka żywieniowa
Roman Jurga
nr katalogowy: 52054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wpływ stopnia rozdrobnienia mąki żytniej na jakość pieczywa żytniego
Elżbieta Słow ik
Małgorzata Mielcarz
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Produkcja mąki w obliczu wymagań jakościowych rynku
nr katalogowy: 50876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
BioEnzym Technology s. c. – Danisco partnerstwo w biznesie Młynarskie i Piekarskie Innowacje – część 2
nr katalogowy: 48394
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Obecne i przyszłe kierunki zmian w młynarstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 62049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Uwagi końcowe do "Techniki i technologii przemiału pszenicy"
Roman Jurga
nr katalogowy: 49107
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chrupek kukurydzianych
MICHAEL ABDALLA
HANNA GRZELKA
KAROL KUDŁA
nr katalogowy: 45900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Wpływ twardości ziarna pszenicy na jakość technologiczną mąki
nr katalogowy: 20079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Ocena jakości ziarna pszenicy i mąki pszennej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 45163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość mąki pszennej handlowej produkowanej w krajowych zakładach młynarskich
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 85269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Przechowywanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ własności mąki pszennej o wysokim wyciągu na jakość makaronów
Roman Jurga
nr katalogowy: 14194
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Rozważania na temat stabilizacji jakości mąki w młynie
Wiesław Kowalewski
nr katalogowy: 23480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Roczny spis treści Miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LV - 2011 r.
nr katalogowy: 64156
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Antares otrzymuje plus z sensoryki
Michael Tremp
nr katalogowy: 103870
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Jakość pszenicy i mąki do produkcji wyrobów cukierniczych (keksów i wafli)
nr katalogowy: 20098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ocena jakości handlowej mąki tortowej różnych producentów
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 99946
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60022
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Dojrzewanie mąki pszennej a jakość pieczywa
Alicja CEGLIŃSKA
Tadeusz HABER
Grażyna CACAK-PIETRZAK
Agnieszka ZMYSŁOWSKA
nr katalogowy: 20094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 81091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Liczba opadania a maksymalna lepkość kleiku skrobiowego mąki pszennej
Anna Szaf rańska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Makarony - rodzaje, wartość odżywcza i walory zdrowotne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Prawie wszystko o stosowaniu wialni kaszkowych
nr katalogowy: 58930
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Jakość ziarna gwarantuje rozwój młyna
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 106441
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Chleb Graham
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 88772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Metody oznaczania ilości i jakości glutenu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 90786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ocena farinograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 103875
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Mieszanie, zabiegi poprawiające jakość mąki i pakowanie mąki
nr katalogowy: 47020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 9)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 136184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Mąka standaryzowana – czy na pewno wiemy, co to jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Kwasowość
MiIeczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 33830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Jakość mąki wyzwanie dla współczesnego młynarstwa i piekarstwa
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 31053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ własności mąki pszennej ciemnej na jakość makaronów
nr katalogowy: 38784
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Wpływ dodatku rozdrobnionej mąki żytniej na jakość pieczywa
nr katalogowy: 34890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Stosowanie zabiegów poprawiających jakość mąki przed jej ekspedycją
nr katalogowy: 23481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Mąka będzie nadal drożała. Dlaczego?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 57888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Chleb na zakwasie (czy na kwasie?)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32304
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Wpływ jakości mąk wypiekowych na jakość pieczywa - spojrzenie od strony młynarskiej
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 31054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Wartość przemiałowa i efektywność przemiału pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 44465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Światowy rynek enzymów poprawiających jakość pieczywa (mąki) - perspektywy rozwoju
nr katalogowy: 37695
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
IJHARS skontrolowało jakość handlową przetworów zbożowych
nr katalogowy: 56847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe - Część 4 (ostatnia) – Jakość wypiekowa odmian pszenicy durum
nr katalogowy: 25864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Zasady określania wymagań jakościowych w umowach kupno-sprzedaż dotyczących mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 53341
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Makarony z dodatkami: warzyw, białka roślinnego oraz mąki innych (niż mąka pszenna) zbóż, kukurydzy i ryżu
nr katalogowy: 68275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.5. Podstawowe zasady, charakterystyka parametrów i efektywność przemiału pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 79526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dobre odmiany pszenicy w Polsce są
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 65750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena ekstensograficzna jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 105089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Rozdział 3. Mieszanie, zabiegi poprawiające jakość mąki i pakowanie mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 80319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Kwas piekarski
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139345
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Spotkanie informacyjno-dyskusyjne z zakresu oceny cech reologicznych ciasta za pomocą metod badawczych powszechnie stosowanych w przemyśle zbożowo-młynarskim i piekarskim
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 143481
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Skuteczność miesienia ciasta mącznego
Józef Sadkiewicz
Andrzej Tomporowski*
Józef Flizikowski
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 119572
10.15199/62.2019.4.16
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Jakość kwasu i kształtujące ją czynniki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 91490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Nowy (stary) chleb - ciekawy pomysł KZRS "SCh"
Marta Stus
nr katalogowy: 54423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Ziarno pszenicy - zawartość białka a ilość glutenu
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 88260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 2)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128432
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Lawrence Zeleny – twórca metodyki oznaczania wskaźnika sedymentacyjnego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 150880
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Typy mąki w Polsce i na świecie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 97835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Przydatność oceny alweograficznej do kontroli procesu komponowania mąki końcowej
DANUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 31902
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Co z tą mąką?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 54806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 65600
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Mąka - podstawowy surowiec w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 124723
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Wszystkie surowce przygotowywane zgodnie z recepturą
Michael Tremp
Rudolf Hofer
nr katalogowy: 96682
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
2-dniowe światowe sympozjum dla młynarzy w H amburgu
nr katalogowy: 108641
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 4)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 25597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Kilka uwag o mieszaniu mąki
nr katalogowy: 55371
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Porównanie charakterystyki jakościowej pszenic przemiałowych z różnych regionów świata
nr katalogowy: 69715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
"Jakość mąki - bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy"
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 69590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Czy pieczywo jest dobrym źródłem naturalnych składników mineralnych?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Mąki specjalistyczne
nr katalogowy: 97840
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Rola procesu utleniania w kształtowaniu wartości wypiekowej mąki pszennej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 38776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Wyciąg mąki i sposoby jego wyliczenia, czyli czy zawsze jesteśmy pewni prawidłowej oceny pracy naszego młyna
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 52064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Proces standaryzacji mąki pszennej
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 19076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Słabe mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 33735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Produkcja mąki żytniej o podwyższonym wyciągu
nr katalogowy: 35950
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Makaron, produkcja i wykorzystanie technologiczne
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wartość technologiczna mąki
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 77118
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Badania mąki z dodatkami poprawiającymi jej jakość wypiekową
nr katalogowy: 76467
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Orkisz zdrowa żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
Adam Siwek
nr katalogowy: 101000
10.15199/65.2016.8.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 1. Schemat przemiałowy – produkty pierwszej jakośc
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50400
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Badanie alweograficzne mąki Jak to się robi w ocenie odmian
WITOLD BRZEZIŃSKI
JOANNA SZARZYŃSKA
nr katalogowy: 45902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Modyfikacja właściwości mąki przy zastosowaniu obróbki termicznej
nr katalogowy: 23090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wyzwania jakościowe związane z produkcją i przechowywaniem całoziarnowej mąki pszennej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96576
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Tendencje w rozwoju rosyjskiego rynku mąki
nr katalogowy: 20057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 2. Układ opięć w odsiewaczach przy produkcji jasnej mąki drobnej i grubej
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50891
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciemny chleb z mąki żytniej
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 144826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Eksport mąki z Niemiec zmniejsza się
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6244
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH