Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Benier dzielarki do ciast luźnych Dough Master i Ekstruder do ciasta żytniego
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 103070
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Podczas targów IBA 2015 Benier zaprezentował najnowszą wersję dzielarek Dough Master i Dough Expert oraz Ekstruder do ciast żytnich
nr katalogowy: 99720
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Benier dzieli i rządzi
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 81751
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Dough Master - mistrz w swojej klasie Co różni dzielarkę Benier DM od reszty świata (dzielarek)?
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 92622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Functional characteristics of a six-roller mill for grainy or particle materials used in chemical and food industries Charakterystyki użytkowe sześciowalcowego mielenia uziarnionych surowców dla przemysłu chemicznego i spożywczego
Józef Flizikowski
Józef Sadkiewicz
Andrzej Tomporowski
nr katalogowy: 88962
10.15199/62.2015.1.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
ARTEZEN Dough Handling- dzielarki, wagi kontrolne i linie do chleba
nr katalogowy: 106087
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Wpływ dokarmiania dolistnego buraka cukrowego borem w stanowisku po buraku cukrowym na wartość surowca do produkcji metanu
Arkadiusz Artyszak
nr katalogowy: 81023
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
YIELD FORECASTING USING ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Jan BARWICKI
Marek HRYNIEWICZ
Anna GRZYBEK
nr katalogowy: 126063
10.15199/180.2020.1.3
artificial intelligence
hybrid solutions
fuzzy logic
neural networks
yield
sztuczna inteligencja
rozwiązania hybrydowe
logika rozmyta
sieci neuronowe
wydajność
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
YIELD FORECASTING USING ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Jan BARWICKI
Marek HRYNIEWICZ
Anna GRZYBEK
nr katalogowy: 126063
10.15199/180.2020.1.3
artificial intelligence
hybrid solutions
fuzzy logic
neural networks
yield
sztuczna inteligencja
rozwiązania hybrydowe
logika rozmyta
sieci neuronowe
wydajność
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
ARTEZEN DOUGH HANDLING doświadczony pracownik
nr katalogowy: 112491
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Laktony. Część XXXVIa). Synteza chlorowcolaktonów z podstawnikiem metoksyfenylowym
Marcelina Mazur
Witold Gładkowski
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Determining energy production of CdTe photovoltaic system
Jan ŠLAMBERGER
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Model for forecasting good yield of microcircuit chips by results of test control
Anatoly BELOUS
Anthon EMELYANOV
Valentine SYAKERSKY
Ryhor CHYHIR
nr katalogowy: 33569
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Model for forecasting good yield of microcircuit chips by results of test control
Anatoly BELOUS
Anthon EMELYANOV
Valentine SYAKERSKY
Ryhor CHYHIR
nr katalogowy: 30371
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Analysis of the effect of hardened surface layer on the crack driving force in bending of titanium alloy
WALDEMAR ZIAJA
nr katalogowy: 40498
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Microstructure and mechanical properties of ultra-high strength steel Weldox 1300
Marek Stanisław WĘGLOWSKI
Władysław OSUCH
Grzegorz MICHTA
nr katalogowy: 78036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Jakie linie do chleba są najpopularniejsze w Polsce?
nr katalogowy: 87328
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Automation of xerographic discharge measurements
Jaroslaw JUNG
Rafal GISKO
Andrzej RYBAK
nr katalogowy: 41257
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-9
Stale do produkcji grodzic o wysokiej wartości naprężenia uplastyczniającego w procesie walcowania na gorąco
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
nr katalogowy: 86889
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-10
Wpływ warunków odkształcenia plastycznego na gorąco na zmiany naprężenia uplastyczniającego stali Complex Phase (CP)
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Michał DZIEDZIC
Stanisław TURCZYN
Ksenia PŁATEK
Damian BARAN
nr katalogowy: 101630
10.15199/24.2016.10.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ terminu siewu i dawki nawożenia azotem na plonowanie sorga ziarnowego odmiany Gk Emese
MARCIN RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150887
10.15199/61.2024.5.4
sorgo ziarnowe
odmiana
plon ziarna
białko
plon białka
GK emese
grain sorghum
variety
grain yield
protein
protein yield
GK Emese
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Azot i jego wpływ na ilość i jakość plonu pszenicy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 149822
10.15199/61.2024.4.1
azot
plon ziarna
jakość plonu
pszenica
nitrogen
grain yield
yield quality
wheat
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-5
Analysis of variations of the mechanical properties of aluminium during the accumulative roll-bonding (Arb) process
MARCIN KWAPISZ
MARCIN KNAPIŃSKI
ANNA KAWAŁEK
nr katalogowy: 44284
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-9
Ocena wartości naprężenia uplastyczniającego stali do walcowania grodzic w plastometrycznym teście skręcania na gorąco
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
nr katalogowy: 71181
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of enzymatic hydrolysis conditions of ligno-cellulosic raw materials on the glucose yield Wpływ warunków enzymatycznej hydrolizy surowców lignino-celulozowych na wydajność uzyskiwanej glukozy
Joanna Kawa-Rygielska
Grzegorz Wcisło
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 87208
10.12916/przemchem.2014.1739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Wyznaczenie znormalizowanej krzywej plonowania rożnika przerośniętego (Silphium perfoliatum) względem dawki azotu
Marek Hryniewicz
nr katalogowy: 121306
10.15199/62.2019.7.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-11
Parametry wytrzymałościowe pasów stalowych stosowanych w dźwigarach o falistym środniku
Witold Basiński
nr katalogowy: 129077
10.15199/33.2020.11.01
pasy dźwigarów o falistym środniku
współczynnik częściowy granicy plastyczności pasów
rozkład normalny granicy plastyczności
flanges of beams with corrugated web
partial safety factor yield strength of flanges
normal distribution of yield strength.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
Ocena naprężenia uplastyczniającego stali do wytwarzania prętów żebrowanych w plastometrycznym teście skręcania na gorąco
ZBIGNIEW KUŹMIŃSKI
STANISŁAW TURCZYN
MICHAŁ DZIEDZIC
nr katalogowy: 55968
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-7
Modelowanie matematyczne procesu odkształcenia plastycznego stali mikrostopowych
Marek OPIELA
nr katalogowy: 100047
10.15199/24.2016.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Optymalizacja warunków prowadzenia reakcji kondensacji fenolu z pirogronianem metylu w środowisku kwaśnej chloroglinianowej 1-n-butylo-3-metylo-imidazoliowej cieczy jonowej
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Dresler
nr katalogowy: 71684
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
Ocena naprężenia uplastyczniającego stali konstrukcyjnej i stali na łożyska toczne w plastometrycznym teście sekwencyjnego skręcania na gorąco
Zbigniew KUŹMiŃSKi
StaniSław tUrCZYn
MiChał dZiedZiC
aleKSander żaK
nr katalogowy: 64499
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
BADANIA MECHANICZNE ZBLIŹNIACZONYCH MONOKRYSZTAŁÓW Cu-8%at. Al W PRÓBACH ROZCIĄGANIA I ŚCISKANIA
SEBASTIAN KOPACZ
MAREK S. SZCZERBA
nr katalogowy: 64002
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Wpływ systemu uprawy bezorkowej i uprawy tradycyjnej na plonowanie buraków pastewnych
Magdalena Jakubowska
Leszek Majchrzak
nr katalogowy: 60123
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Study on liquid-phase oxidation of 4-acetoxytoluene with ozone Badanie procesu utleniania 4-acetoksytoluenu ozonem w fazie ciekłej
Andrew Galstyan
Halyna Marshalok
Genry Galstyan
nr katalogowy: 97908
10.15199/62.2016.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Badania inżynieryjne nad bezpośrednią syntezą metylochlorosilanu w reaktorze fluidalnym wyposażonym w wielorurowy wymiennik ciepła z przegrodami segmentowymi
Wang Qiang
Zhang Zhengwei
Wang Xu
Gao Lin
nr katalogowy: 114940
10.15199/62.2018.7.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Optymalizacja mikrofalowo wspomaganej ekstrakcji substancji bioaktywnych z tarczycy bajkalskiej przy użyciu planu doświadczeń Boksa i Behnkena
Lin Cheng
Li-min Yang
Mei Han
nr katalogowy: 114208
10.15199/62.2018.6.19
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Skuteczność miesienia ciasta mącznego
Józef Sadkiewicz
Andrzej Tomporowski*
Józef Flizikowski
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 119572
10.15199/62.2019.4.16
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
The influence of heating rate during sintering on mechanical properties of Fe40Al sinters at room temperature
Dariusz Siemiaszko
Iwona Nowakowska
Zenon Komorek
nr katalogowy: 101858
10.15199/28.2016.5.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Effect of poplar (Populus sp.) biomass pretreatment on the yield of its enzymatic hydrolysis Wpływ obróbki wstępnej biomasy z topoli (Populus sp.) na wydajność hydrolizy enzymatycznej
Monika M. Marchwicka
Andrzej Radomski
Andrzej Antczak
Jan Szadkowski
Anna Lewandowska
Dominika Szadkowska
Tomasz Zielenkiewicz
Michał Drożdżek
Ewa I. Archanowicz
nr katalogowy: 91336
10.15199/62.2015.5.34
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 145410
Strip-till
uprawa pasowa
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
Strip-till
cultivation systems
winter wheat
yield
grain quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Application of Neural Networks to Voltage Fluctuations Measurement - Neural Networks Flickermeter
Marcin SZLOSEK
nr katalogowy: 39618
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Wpływ warunków odkształcenia na gorąco na zmiany naprężenia uplastyczniającego stali 09G2S/C
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
Ksenia PŁATEK
nr katalogowy: 109704
10.15199/24.2017.10.3
szyna kolejowa
naprężenia własne
prostowanie
railway rail
residual stresses
straightening
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-1
The characteristic of deformability of Fe–Ni superalloy during high-temperature deformation
Kazimierz J. Ducki
nr katalogowy: 96776
10.15199/28.2016.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Processes of cubic boron nitride crystallization in B-N-Mg-O system
I. AZARKO
O. IGNATENKO
E. KOZLOVA
V. ODZHAEV
N. SHEMPEL
O. YANKOVSKY
nr katalogowy: 33616
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Effect of finish-rolling conditions on properties of HSLA Steel QStE460N
IVO SCHINDLER
LUBOMÍR ČÍŽEK
STANISLAV RUSZ
MARCEL JANOŠEC
MIROSLAV LEGERSKI
ALEŠ KŘUPALA
nr katalogowy: 37273
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Preliminary study of two-dimensional magnetic property measurement of silicon steel sheet using stator of induction motor
Tetsuji MATSUO
Hiraku HIRAO
Masaaki SHIMASAKI
nr katalogowy: 25131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Bezpośrednia synteza oktafluoropentyloglukozydu z glukozy i perfluoroalkoholu metodą Fischera
JANUSZ NOWICKI
nr katalogowy: 54885
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-10
Charakterystyki zmian naprężenia uplastyczniającego stali wielofazowej C-Mn-Al-Si w zależności od parametrów procesu
Ksenia PŁATEK
Zbigniew KUŹMIŃSKI
Stanisław TURCZYN
Michał DZIEDZIC
nr katalogowy: 109705
10.15199/24.2017.10.4
walcowanie na gorąco
naprężenie uplastyczniające
plastometryczny test skręcania
hot rolling
yield stress
plastometric torsion test
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Manufacturing of anhydrous ethylene chlorohydrin Otrzymywanie bezwodnej chlorohydryny etylenowej
Grzegorz Lewandowski
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 86573
10.12916/przemchem.2014.1604
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Utilization of distillery wastes by anaerobic digestion. Zagospodarowanie odpadów z przemysłu gorzelniczego w procesach fermentacji beztlenowej
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
Hubert Prask
nr katalogowy: 77828
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
ZINC AND COBALT EXTRACTION FROM REFUSE AFTER SPHALERITE MINERAL LEACHING
SILVIE BROŽOVA
PAVLINA PUSTĚJOVSKÁ
SIMONA JURSOVÁ
SOŇA VYSTAVĚLOVÁ
nr katalogowy: 75238
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Proces chlorowodorowania glicerolu w kaskadzie reaktorów barbotażowych
Marian Spadło
Andrzej Brzezicki
Lech Iwański
nr katalogowy: 51785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
The technical-economic and environmental study of a hybrid photovoltaic liquid petroleum gas energy system for an isolated community in Algeria
Mohamed AMARA
Mohamed MOSTEFAI
nr katalogowy: 136071
10.15199/48.2022.02.11
hybrydowy system fotowoltaiczny
płynny gaz
uwarunkowania środowiskowe.
Economic
Performance
Solar
LPG
Hybrid System
Homer Software
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Empirical thermodynamic model of coal gasification with air Termodynamiczno-empiryczny model powietrznego zgazowania węgla
Marek Ściążko
Leszek Stępień
nr katalogowy: 82934
10.12916/przemchem.2014.368
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-4
PROPOZYCJA NOWEGO KRYTERIUM PLASTYCZNOŚCI DLA BLACH ORTOTROPOWYCH Z UWZGLĘDNIENIEM ASYMETRII ZAKRESU SPRĘŻYSTEGO
PAWEŁ SZEPTYŃSKI
RYSZARD B. PĘCHERSKI
nr katalogowy: 67315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
New polydiallyldimethylammonium herbicides. Synthesis and biological activity. Nowe herbicydy poli(diallilodimetyloamoniowe). Synteza i aktywność biologiczna
Rafał Giszter*
Michał Niemczak
Katarzyna Marcinkowska
Filip Walkiewicz
Tadeusz Praczyk
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 79411
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Extraction of phospholipids from chicken egg yolk using a concentrated microwave field. Ekstrakcja fosfolipidów z żółtka jaj kurzych z wykorzystaniem skoncentrowanego pola mikrofalowego
Łukasz Bobaka
Ewelina Siepka
Henryk Różański
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77367
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Thermal modeling of photovoltaic modules under highly variable solar radiation
Witold MARAŃDA
Maciej PIOTROWICZ
nr katalogowy: 53715
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Artificial Intelligence in the AHSS Steel Mechanical Properties and Microstructure Analysis
Sławomir KRAJEWSKI
Jerzy NOWACKI
nr katalogowy: 98795
10.15199/48.2016.06.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 141014
10.15199/62.2022.12.13
nawozy mineralne
gospodarstwa rolne
województwo lubelskie
mineral fertilizers
farms
Lubelskie Voivodeship
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ nawozów na bazie struwitu na plon i cechy struktury pszenicy jarej
Mieczysław Borowik
Marzena Mikos-Szymańska
Marta Wyzińska
Anna Zdunek
Sebastian Schab
Alicja Sułek
nr katalogowy: 112771
10.15199/62.2018.3.24
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-6
Delignifikacja tlenowa wysokowydajnej masy siarczanowej sosnowej – porównanie wybranych wariantów procesu
DARIUSZ DANIELEWICZ
nr katalogowy: 149285
10.15199/54.2024.6.1
masa wysokowydajna siarczanowa
delignifikacja tlenowa
warianty procesu
wskaźniki oceny efektywności procesu
high-yield kraft pulp
oxygen delignification
process variants
indicators for assessing its effectiveness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Granulowane nawozy organiczno-mineralne z podłoży popieczarkowych. Cz. II.** Wpływ nawozów na plon roślin testowych i zawartość w nich magnezu
Ewa Kuśmireka
Justyna Wrzosek
nr katalogowy: 116171
10.15199/62.2018.9.40
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of the potato industry waste for anaerobic digestion. Zagospodarowanie odpadów z przemysłu ziemniaczanego w procesie fermentacji beztlenowej
Małgorzata Fugol
Józef Szlachta
nr katalogowy: 76891
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Effect of salicylic acid on growth and grain yield of winter wheat Wpływ kwasu salicylowego na wzrost i plonowanie pszenicy ozimej
Zenon Woźnica
Robert Idziak
Zuzanna Sawińska
Łukasz Sobiech
nr katalogowy: 83691
10.12916/przemchem.2014.510
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Odwodornienie małocząsteczkowych alkanów w obecności ditlenku węgla na tlenkach chromu, wanadu, galu i żelaza osadzonych na mezoporowatym nośniku krzemionkowym
Piotr Michorczyk
Jan Ogonowski
Tomasz Gajek
nr katalogowy: 65159
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Introducing thermal inertia in photovoltaic module simulation
Maciej Piotrowicz
Witold Marańda
nr katalogowy: 69640
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Wpływ przeróbki plastycznej na zimno w procesie wytwarzania supercienkich taśm ze stali X6Cr17 na ich właściwości mechaniczne i strukturę
Krzysztof rADWAŃsKi
Jerzy WieDerMAnn
AnDrzeJ ADAMieC
JArosłAW gAzDoWiCz
nr katalogowy: 63431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Badanie reakcji syntezy dichloropropanoli w reakcji ciśnieniowego chlorowodorowania glicerolu w obecności kwasu adypinowego
MARIAN SPADŁO
ANDRZEJ BRZEZICKI
LECH IWAŃSKI
MARTA FORAJTER
nr katalogowy: 61530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Effect of industrial waste-containing fertilizer blends on crop yield and macroelement content in test plants. Wpływ mieszanek nawozowych z udziałem odpadów przemysłowych na wielkość plonów i zawartość makroskładników w roślinach testowych
Edward Krzywy
Ewa Możdżer
nr katalogowy: 78598
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Comparison of composition of phospholipid fractions produced by chemical extraction and accelerated solvent extraction.Porównanie składu frakcji fosfolipidów pozyskanych podczas ekstrakcji chemicznej oraz przyspieszonej ekstrakcji rozpuszczalnikiem
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Henryk Różański
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77366
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of enzyme additives on the biogas yield. Wpływ dodatków enzymatycznych na uzysk biogazu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
hubert Praska
nr katalogowy: 76892
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Effect of soil-applied doses of zinc on its content in the leaves of hops, on the yield and on the content of [alfa]-acids. Wpływ doglebowych dawek cynku na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość [alfa]-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 75935
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Oxydation of 1-(4-nitrophenyl)-2-acetylaminoethanol with ozone in an organic solvent Utlenianie 1-(4-nitrofenylo)-2-acetyloaminoetanolu ozonem w rozpuszczalniku organicznym
Tatyana Galstyan
Andrew Galstyan
Halyna Marshalok
nr katalogowy: 104649
10.15199/62.2017.3.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Classic and convex non-negative matrix visualization in clustering two benchmark data
Anna M. BARTKOWIAK
nr katalogowy: 103186
10.15199/48.2017.01.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
A new solvent-free method for the synthesis of olanzapine and its derivatives Nowa bezrozpuszczalnikowa metoda syntezy olanzapiny i jej pochodnych
Jolanta Jaś
kowska
Damian Kułaga
Zbigniew Majka
nr katalogowy: 101505
10.15199/62.2016.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Use of rapeseed oil fatty acid methyl esters for preparation of self-adhesive formulations for hygiene in toilets Wykorzystanie estrów metylowych kwasów tłuszczowych pozyskiwanych z oleju rzepakowego do wytwarzania samoprzylepnych preparatów przeznaczonych do utrzymywania czystości toalet
Tomasz Wasilewski
Dominik Czerwonka
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97899
10.15199/62.2016.4.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Changes in solubility of selected phosphorous compounds and their use by plants Zmiany rozpuszczalności wybranych związków fosforu oraz ich wykorzystanie przez rośliny
Urszula Piszcz
Zofia Spiak
nr katalogowy: 98971
10.15199/62.2016.6.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Yield-forming effects of nitrogen stabilizers used in organic and organic-mineral fertilization of maize Efekty plonotwórcze zastosowania stabilizatora azotu w nawożeniu organicznym i organiczno-mineralnym kukurydzy
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
Grzegorz Grochot
nr katalogowy: 90077
10.15199/62.2015.3.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Determination of photovoltaic installation nominal power based on electrical energy consumption profile in the context of prosumer policy
Jerzy MIKULIK
Jakub JURASZ
nr katalogowy: 88883
10.15199/48.2015.01.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Analiza wpływu pola magnetycznego i temperatury na naprężenia styczne w cieczy magnetoreologicznej
Wojciech SZELĄG
Cezary JĘDRYCZKA
Rafał WOJCIECHOWSKI
Marcin NOWAK
nr katalogowy: 45554
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
State-of-the-art bolometers - principles, devices, applications
PAWEŁ WIERZBA
nr katalogowy: 41994
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Nowe aspekty alkilowania aryloacetonitryli w warunkach katalizy międzyfazowej
MICHAŁ FEDORYŃSKI
MAGDALENA JEZIERSKA-ZIĘBA
BARBARA KĄKOL
nr katalogowy: 47211
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Dwie koncepcje analizy diagramów odkształcenia na gorąco metali i stopów
ALEKSANDER M. GALKIN
HENRYK DYJA
SERGEJ A. MATVEJEV
IGOR A. SKOTNIKOV
nr katalogowy: 45871
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Influence of Penning ionization on ion source efficiency - numerical simulations
Marcin TUREK
Dariusz MĄCZKA
Andrzej DROŹDZIEL
Krzysztof PYSZNIAK
Yuriy VAGANOV
Paweł WĘGIEREK
nr katalogowy: 114669
10.15199/48.2018.07.29
Ion sources
Penning ionisation
numerical simulations.
Źródła jonów
jonizacja Penninga
symulacje numeryczne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ mikoryzacji na jakość technologiczną ciasta pszennego z dodatkiem liści rokitnika
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
nr katalogowy: 123784
mikoryza
rokitnik zwyczajny
pszenica
cechy farinograficzne
mycorrhiza
sea buckthorn
wheat
farinographic properties.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-7
Sensorless Control of Axial Flux Permanent Magnet Motor at Standstill and at Low Speed
Janusz WIŚNIEWSKI
Włodzimierz KOCZARA
nr katalogowy: 45613
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-4
NAPRĘŻENIE UPLASTYCZNIAJĄCE STOPÓW MIEDZI Z CHROMEM ODKSZTAŁCANYCH NA GORĄCO DLA TEMPERATUR I PRĘDKOŚCI ODKSZTAŁCENIA WYSTĘPUJĄCYCH W PROCESIE KUCIA
MACIEJ PIETRZYK
ROMAN KUZIAK
nr katalogowy: 43866
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Wpływ warunków dygestii miazgi na wyniki obliczeń przewidywanej wydajności cukru z buraków
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 48674
AURA 2012-7
Model Faustmanna
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 69560
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-12
MICROSTRUCTURES AND MECHANICAL PROPERTIES OF A WARM PROCESSED SINTERED ULTRAHIGH CARBON STEEL
STEPHEN MITCHELL
STEFAN SZCZEPANIK
PIOTR NIKIEL
ANDRZEJ WRONSKI
nr katalogowy: 88567
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
A quantitative description of the microstructure of hot-deformed Ni-Fe superalloy
KAZIMIERZ J. DUCKI
JACEK MENDALA
LUCJAN SWADŹBA
nr katalogowy: 79708
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
The urea superphosphate based NPS(M) fertilizer production technology. Part 2. The effectiveness of nitrogen-phosphorus fertilization in winter rape cultivation Technologia wytwarzania nawozów NPS(M) na bazie superfosfatu mocznikowego. Cz. II. Efektywność działania nawozu w uprawie rzepaku ozimego
Piotr Rusek
Monika Karsznia
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
Janusz Igras
Marzena S. Brodowska
Lech Schimm elpfennig
Sebastian Schab
Marcin Konkol
nr katalogowy: 104033
10.15199/62.2017.2.38
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
The influence of aging process parameters on selected mechanical properties of profiles from EN AW-6106 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Jan W. PILARCZYK
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 103558
10.15199/24.2017.1.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
The impact of the raw material composition on fermentation kinetics and the yield of biogas and methane Wpływ składu surowców na kinetykę fermentacji stacjonarnej oraz uzysk biogazu i metanu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
Hubert Prask
nr katalogowy: 100785
10.15199/62.2016.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Effect of granulated organic-mineral fertilizers formed from spent mushroom substrate on the yield and on the content of copper in a test plant Wpływ stosowania granulowanych nawozów organiczno-mineralnych wytworzonych z podłoża popieczarkowego na plon i zawartość miedzi w roślinie testowej
Ewa Kuśmireka
Beata Rutkowska
Justyna Wrzosek-Jakubowska
nr katalogowy: 97256
10.15199/62.2016.3.29
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Badanie możliwości walcowania wyciskanych profili ze stopu aluminium 5754
Jacek BOROWSKI
Grzegorz PŁACZEK
Daniel ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 100115
10.15199/24.2016.9.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Zużycie nawozów mineralnych w gospodarstwach rolnych województwa wielkopolskiego
Janusz Podleśny
Karolina Smytkiewicz-Buzak
nr katalogowy: 146561
10.15199/62.2023.12.9
nawóz mineralny
województwo wielkopolskie
gospodarstwo rolne
mineral fertilizer
Wielkopolskie province
farm
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Optymalne parametry precypitacji metawanadanu amonu z ługu pofiltracyjnego pochodzącego z otrzymywania sody z azotanu sodu
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
SEBASTIAN DRUŻYŃSKI
nr katalogowy: 44925
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-4
Badanie procesu neutralizacji kwasu fosforowego w technologii wytwarzania fosforanów paszowych
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
MAGDALENA BOROWIEC
nr katalogowy: 43844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Mikrobiologiczna enancjoselektywna redukcja acetylowych pochodnych pirydyny
TOMASZ JANECZKO
JADWIGA DMOCHOWSKA-GŁADYSZ
EDYTA KOSTRZEWA-SUSŁOW
nr katalogowy: 49050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Badania nad opracowaniem optymalnych parametrów ługowania związków potasu ze zużytych katalizatorów stosowanych do utleniania tlenku siarki (IV)
KRZYSZTOF MAZUREK
nr katalogowy: 47205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Wpływ obniżonej temperatury na wytrzymałość aluminium serii 5xxx
Waldemar Dudda
Łukasz Miazio
nr katalogowy: 135588
10.15199/148.2019.7-8.6
inżynieria materiałowa
aluminium
wytrzymałość na rozciąganie
materials engineering
aluminum
tensile strength
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Wpływ obniżonej temperatury na wytrzymałość aluminium serii 5xxx
Waldemar Dudda
Łukasz Miazio
nr katalogowy: 135588
10.15199/148.2019.7-8.6
inżynieria materiałowa
aluminium
wytrzymałość na rozciąganie
materials engineering
aluminum
tensile strength
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Performance Analysis of PMSG Based Wind Energy Conversion System Using Two Stage Matrix Converter
Ramalingam Adikesavan PRIYA
Devaraj DHANASEKARAN
Parasurama Chandrasekaran KISHORERAJA
nr katalogowy: 111982
10.15199/48.2018.02.27
Permanent Magnet Synchronous Generator
Two Stage Matrix Converter
Wind Energy Conversion System.
generator synchroniczny z magnesami trwałymi
przekształtnik macierzowy
elektrownia wiatrowa.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ aplikacji pulpy siarkowej na plonowanie i skład chemiczny kukurydzy
Aneta Lisowska
Barbara Filipek-Mazur
Bogdan Kulig
nr katalogowy: 146993
10.15199/62.2024.1.14
pulpa siarkowa
siarka siarczanowa
gleba
nawożenie
kukurydza
sulfur pulp
sulfate sulfur
soil
fertilization
maize
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Wpływ sortowania i flotacji prowadzonych w warunkach laboratoryjnych na wybrane właściwości mas włóknistych ze zużytej tektury falistej
PIOTR WOJCIECHOWSKI
DARIUSZ DANIELEWICZ
nr katalogowy: 147989
10.15199/54.2024.3.2
zużyta tektura falista
sortowanie
flotacja
frakcja drobna
wydajność oczyszczania
czystość chemiczna i optyczna mas
old corrugated containers
screening
flotation
fines fraction
purification
pulps’ yield
chemical and optical purity of pulps
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Ekstrakcja wanadu(V) z mieszaniny po syntezie metawanadanu(V) potasu
URSZULA KIEŁKOWSKA
KATARZYNA BIAŁOWICZ
KRZYSZTOF MAZUREK
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
nr katalogowy: 49695
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Nowe nadtlenkowe pochodne 2-izopropylonaftalenu i 2,6-diizopropylonaftalenu jako inicjatory procesu utleniania kumenu
DANUTA GILLNER
BEATA ORLIŃSKA
ZBIGNIEW STEC
JAN ZAWADIAK
MARIAN ZABORSKI
MAGDALENA PRZYBYSZEWSKA
MARTYNA SKURSKA
nr katalogowy: 49691
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 57430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Kriogeniczne rozdrabnianie jako pierwszy krok w recyklingu odpadowych kabli żelowych
Dawid Sojka
Krzysztof Pikoń
Katarzyna Klejnowska
Marta Lewandowska
nr katalogowy: 138871
10.15199/62.2022.8.6
rozdrabnianie kriogeniczne
kable żelowe
żel hydrofobowy
tworzywa sztuczne
cryogenic shredding
jelly cables
hydrophobic gel
plastics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Kriogeniczne rozdrabnianie jako pierwszy krok w recyklingu odpadowych kabli żelowych
Dawid Sojka
Krzysztof Pikoń
Katarzyna Klejnowska
Marta Lewandowska
nr katalogowy: 138871
10.15199/62.2022.8.6
rozdrabnianie kriogeniczne
kable żelowe
żel hydrofobowy
tworzywa sztuczne
cryogenic shredding
jelly cables
hydrophobic gel
plastics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Kriogeniczne rozdrabnianie jako pierwszy krok w recyklingu odpadowych kabli żelowych
Dawid Sojka
Krzysztof Pikoń
Katarzyna Klejnowska
Marta Lewandowska
nr katalogowy: 138871
10.15199/62.2022.8.6
rozdrabnianie kriogeniczne
kable żelowe
żel hydrofobowy
tworzywa sztuczne
cryogenic shredding
jelly cables
hydrophobic gel
plastics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Kriogeniczne rozdrabnianie jako pierwszy krok w recyklingu odpadowych kabli żelowych
Dawid Sojka
Krzysztof Pikoń
Katarzyna Klejnowska
Marta Lewandowska
nr katalogowy: 138871
10.15199/62.2022.8.6
rozdrabnianie kriogeniczne
kable żelowe
żel hydrofobowy
tworzywa sztuczne
cryogenic shredding
jelly cables
hydrophobic gel
plastics
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
DSC examinations of the Al-20 wt. % Zn sand-cast alloy inoculated with Ti-containing grain-refiners
DI MITRIOS TSIVOULAS
TOMASZ CZEPPE
WITOLD K. KRAJEWSKI
nr katalogowy: 52746
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Impact of the form and timing of application of potassium fertilizers on the yield and selected quality traits of tobacco leaves Wpływ formy i terminu stosowania nawozów potasowych na plony i wybrane cechy jakościowe liści tytoniu
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Piotr Petlak
nr katalogowy: 98966
10.15199/62.2016.6.23
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH