Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Nowa norma na oznaczanie liczby opadania
Anna Gajewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 33829
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Nowa norma na oznaczanie liczby opadania
Anna Gajewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 36573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
O liczbie opadania
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 53103
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Klasyfikacja wartości wypiekowej odmian
Beata Szał
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 71463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Liczba opadania - wyróżnik jakościowy charakteryzujący aktywność enzymatyczną ziarna pszenicy i żyta
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Co z tą mąką?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 54806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Liczba opadania i rozpływalność glutenu-za pomocą aparatów NIR
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Produkcja śruty żytniej i chleba żytniego
nr katalogowy: 72906
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Właściwości wypiekowe mąki żytniej i ich ocena na podstawie badania krzywych pęcznienia
Elżbieta Słowik
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 31678
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Zmienne cechy technologiczne żyta
nr katalogowy: 86965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Branża młynarska w Szwajcarii
nr katalogowy: 113061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Jakość pszenicy i mąki oraz produkcja i spożycie przetworów zbożowych w R osji
nr katalogowy: 63571
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Liczba opadania a maksymalna lepkość kleiku skrobiowego mąki pszennej
Anna Szaf rańska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wartość wypiekowa ziarna pszenicy ze zbiorów 2012 lepsza niż w dwóch poprzednich sezonach
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 71818
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy uprawianych w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007-2011
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 72899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ozimej i jarej uprawianej w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2008–2010
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 64148
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Pszenżyto - zbożem wypiekowym
Witold Brzeziński
Henryk Woś
nr katalogowy: 57892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena farinograficzna w ofercie badań ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 81090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Ocena wartości technologicznej ziarna żyta z krajowych zbiorów 2024 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 151862
10.15199/61.2024.6.2
żyto
wartość technologiczna ziarna
zbiory
rejon uprawy
rye
technological value of grain
harvest
growing area
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
IJHARS skontrolowało jakość handlową przetworów zbożowych
nr katalogowy: 56847
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-6
Jednowymiarowe modele matematyczne osadników wtórnych
Ryszard Błażejewski
Maciej Pawlak
nr katalogowy: 84975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 130820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 130820
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Wpływ dodatku rozdrobnionej mąki żytniej na jakość pieczywa
nr katalogowy: 34890
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 130820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Dodatek mąki żytniej modyfikowanej przez obróbkę cierną do ciasta żytniego poprawia niektóre cechy pieczywa
nr katalogowy: 32430
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Diagnostyka stanu izolacji papierowo-olejowej z wykorzystaniem wybranych parametrów napięcia powrotnego
Stefan WOLNY
nr katalogowy: 38672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Możliwości kształtowania właściwości użytkowych mąki pszennej w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-12
Granulowanie mocznika metodą talerzową
FRANCISZEK CZORNIK
URSZULA PROKOP
ELŻBIETA PENDLOWSKA
ANDRZEJ BUZON
nr katalogowy: 107365
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Fluidyzacja i czas opadania złoża mieszanin o bidyspersyjnym rozkładzie wielkości cząstek
Bronisław Buczek
Piotr Zabierowski
nr katalogowy: 112275
10.15199/62.2018.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Optymalizacja jakości surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 60164
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów krajowych w latach 2006–2010 – na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2023 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147244
10.15199/61.2024.1.4
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 97836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137857
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wzajemne relacje wartości wybranych wyróżników jakościowych ziarna pszenicy
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48618
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. I. Skład chemiczny mąki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 106434
pszenica
mąka pasażowa
popiół
białko
liczba opadania
wheat
flour form different grinding stages
ash
protein
falling number
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikacja właściwości użytkowych mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 50890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Wybrane zagadnienia z modelowania źródeł zakłóceń elektromagnetycznych
Piotr RUSZEL
nr katalogowy: 41238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Próbny wypiek laboratoryjny - ostatnie ogniwo sprawdzania jakości mąki
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 47013
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Analysis of the general digital signals for EMC purpose
Rene HARTANSKY
nr katalogowy: 96911
10.15199/48.2016.02.11
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-18
Pasażerskie drony
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 100301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Zbiory żyta i pszenicy w Niemczech w roku 2010
nr katalogowy: 56207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 146322
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jakość ziarna pszenicy z magazynów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 144367
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2024 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 151861
10.15199/61.2024.6.1
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-10
Badania sedymentacji osadów w ściekach z Zakładów Chemicznych "Police"
MAGDALENA OLSZAK-HUMIENIK
nr katalogowy: 106172
OPAKOWANIE 2005-8-2
Raport po targach interCHarm Polska 2005 Informacje o wystawcach i wizytorach Międzynarodowych Targów Kosmetyki interCHarm Polska 2005, 20-22 maja 2005
nr katalogowy: 11390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 36010
CHŁODNICTWO 2007-11
Badania eksperymentalne konwekcyjnej wymiany ciepła od układów równomiernie grzanych,poziomych i pochylonych rur do powietrza
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 31498
OPAKOWANIE 2012-12
Luksus nie boi się kryzysu
nr katalogowy: 73615
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Ocena produkcyjności i jakości ziarna pszenicy ozimej w warunkach różnych technologii produkcji
Edyta Aleksandrowicz
nr katalogowy: 145409
pszenica
technologia produkcji
jakość ziarna
liczba opadania
gluten
wheat
production technology
grain quality
falling number
gluten
ELEKTROINSTALATOR 2019-10
Czy wykwalifikowani elektrycy muszą aż tyle robić ręcznie?
nr katalogowy: 124253
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
XI Walne Zebranie Polskiego Towarzystwa Próżniowego
nr katalogowy: 1002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Analityczne i przemysłowe możliwości oceny zagrożeń alergologicznych
J. Gralik
nr katalogowy: 20851
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-11
Efekty budownictwa mieszkaniowego w okresie trzech kwartałów 2019 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 123483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Zmniejsza się liczba producentów mleka
nr katalogowy: 22436
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Wpływ koagulantów na tworzenie się aglomeratów cząstek w procesie klarowania zawiesiny bentonitowej
Piotr Warzecha
Bartłomiej Hilger
nr katalogowy: 150075
10.15199/62.2024.8.12
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
za wiesina bentonitowa
sedimentation
multiphase system
coagulant
bentonite suspension
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Efekty budownictwa mieszkaniowego w 2021 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 136285
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
INICJATYWY ZPPP
nr katalogowy: 82774
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Dwa światy... oświaty, cz. 1
Roman Budzyński
nr katalogowy: 107417
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-11
Liczba użytkowników instalacji jako parametr w analizach dotyczących wielkości poboru c.w.u.
GRZEGORZ BARTNICKI
BOGDAN NOWAK
nr katalogowy: 63612
AUTO MOTO SERWIS 2020-8
Mniej dilerów samochodów
nr katalogowy: 135639
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Architektury bloków wnioskowania systemów rozmytych
MAREK POPŁAWSKI
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 39690
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-1
Jednolite określenia dla osnowarek
nr katalogowy: 23823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wybrane parametry wartości technologicznej ziarna pszenicy jarej w zależności od terminu siewu
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 122801
pszenica jara
termin siewu
wartość technologiczna
spring wheat
sowing term
technological value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Liderzy handlu detalicznego żywnością
EDWARD MALESZYK
nr katalogowy: 39225
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Wykorzystanie geometrii fraktalnej do opisu składu granulometrycznego i morfologii materiałów drobnouziarnionych
Marian Banaś
Bartłomiej Hilger
nr katalogowy: 140466
10.15199/62.2022.11.15
geometria fraktalna
skład granulometryczny
morfologia
materiały drobnoziarniste
fractal geometry
granulometric composition
morphology
fine-grained materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Wykorzystanie geometrii fraktalnej do opisu składu granulometrycznego i morfologii materiałów drobnouziarnionych
Marian Banaś
Bartłomiej Hilger
nr katalogowy: 140466
10.15199/62.2022.11.15
geometria fraktalna
skład granulometryczny
morfologia
materiały drobnoziarniste
fractal geometry
granulometric composition
morphology
fine-grained materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Wykorzystanie geometrii fraktalnej do opisu składu granulometrycznego i morfologii materiałów drobnouziarnionych
Marian Banaś
Bartłomiej Hilger
nr katalogowy: 140466
10.15199/62.2022.11.15
geometria fraktalna
skład granulometryczny
morfologia
materiały drobnoziarniste
fractal geometry
granulometric composition
morphology
fine-grained materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Wykorzystanie geometrii fraktalnej do opisu składu granulometrycznego i morfologii materiałów drobnouziarnionych
Marian Banaś
Bartłomiej Hilger
nr katalogowy: 140466
10.15199/62.2022.11.15
geometria fraktalna
skład granulometryczny
morfologia
materiały drobnoziarniste
fractal geometry
granulometric composition
morphology
fine-grained materials
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-3
PRZYCZYNY WYPADKÓW ZWIĄZANYCH Z KONSERWACJĄ DŹWIGÓW W LATACH 2010–2016
nr katalogowy: 108833
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Retencja wód opadowych na dachach zielonych w warunkach wrocławskich
Ewa Burszta-Adamiak
nr katalogowy: 50303
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sprzedaż paczkowanych kabanosów w sklepach
Nikodem Pankowiak
nr katalogowy: 150470
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Anuga 2007 - w opinii polskich wystawców
Anna Karwowska
nr katalogowy: 32845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Tradycja przegrywa z elektroniką
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 29589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-11
Z PÓLKI KSIĘGARSKIEJ - Joachim Stasiek WYTŁACZANIE TWORZYW POLIMEROWYCH. ZAGADNIENIA WYBRANE
nr katalogowy: 39039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Sigep 2007 - rekordowa liczba gości
Marta Stus
nr katalogowy: 25229
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
20. edycja Kongresu UITIC Rekordowa liczba zgłoszeń
nr katalogowy: 112596
SZKŁO I CERAMIKA 2007-3
Znaczenie nanotechnologii dla materiałów budowlanych
BEATA STANKIEWICZ
nr katalogowy: 27239
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-1
Informacja jako bodziec integracji systemów niskoprądowych
Michał Konklewski
nr katalogowy: 56409
CHŁODNICTWO 2017-3
Zagadnienia pomiaru wymiany ciepła w złożu warzyw i owoców
Adam Łapiński
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 104824
10.15199/8.2017.3.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Wypadki w transporcie i logistyce
nr katalogowy: 115294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Błonnik i stewia zamiast cukru
nr katalogowy: 136048
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-3
Ruch budowlany w 2012 roku
nr katalogowy: 75616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Nauka. Czy Chiny wyprzedzą Amerykę?
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 125764
10.15199/62.2020.4.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-1
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 81840
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
Cyber-opresja rzeczy
nr katalogowy: 94816
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Tylko hybrydy staniały na rynku wtórnym. Najtańszą hybrydą jest Honda Civic
nr katalogowy: 145468
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Bezbolesna zmiana sezonu
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 109870
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Czy zasmakujemy w owadzich przysmakach?
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 77437
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-6
Przed XXXVIII Walnym Zjazdem SEP w Poznaniu
Zbigniew Lubczyński
nr katalogowy: 114244
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-8
Efekty budownictwa mieszkaniowego w I półroczu 2014 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 86069
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-11
12. edycja targów TOOLEX - podsumowanie
nr katalogowy: 123520
AUTO MOTO SERWIS 2023-8
Licznik Elektromobilności: liczba szybkich stacji ładowania wPolsce przekroczyła 1 tys.
nr katalogowy: 146082
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 112949
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-6
Obróbka dużych sztuk
nr katalogowy: 72519
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Ujarzmili groźne siły
nr katalogowy: 57361
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-2-3
Zwijamy się
nr katalogowy: 89462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Błonnik i stewia zamiast cukru
nr katalogowy: 136048
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 105396
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 112260
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-10
Szybko, szybciej
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 59767
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-3
Heimtextil 2019
nr katalogowy: 119172
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Jest popyt, będzie podaż!
nr katalogowy: 94675
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Sprężyny Sachs: 6 argumentów „za”
nr katalogowy: 135696
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-3
Ruch budowlany w Polsce w 2011 roku
nr katalogowy: 66701
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-2-3
Modelowanie i symulacja propagacji fali EM w bezprzewodowych kanałach szerokopasmowych i połączeniach cyfrowych układów VLSI
Piotr Górniak
Agnieszka Wardzińska
Wojciech Bandurski
nr katalogowy: 75457
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA PSZENNE Część 5.
nr katalogowy: 95775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Rynek mleka na progu 2011 r.
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 58460
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-9
Poważne zmiany w najmie gminnych lokali mieszkalnych
TOMASZ BUDZYŃSKI
nr katalogowy: 70955
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Dobra koniunktura na rynku pokryć dachowych
Krzysztof Mrówczyński
nr katalogowy: 120760
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-1
O złożoności problemu wyznaczania podstawy logarytmu dyskretnego w schemacie Diffi'ego-Hellmana
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 111750
10.15199/59.2018.1.3
logarytm dyskretny
generator grupy skończonej
pierwiastek pierwotny
niereszta kwadratowa
schemat Diffi'ego-Hellmana
dystrybucja klucza.
discrete logarithm
generator of a finite group
primitive root
quadratic non-residue
Diffie-Hellman scheme
key distribution
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
The MICAM Nowoczesność i natura
nr katalogowy: 112595
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-19
Drugie życie Academii
nr katalogowy: 46708
OPAKOWANIE 2019-12
Opakowania Packsize dopasowane do każdego produktu
nr katalogowy: 124285
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
30 listopada - ważny dzień dla małych firm
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101629
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 130819
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-5
Informacje o działalności Oddziałów SGP w latach 2010-2013 oraz składy Zarządów na kadencję 2013–2017
nr katalogowy: 76928
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-11
Podsumowanie 11. targów TOOLEX
nr katalogowy: 117252
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-2-3
Analiza porównawcza systemów nawigacji satelitarnej gps
Jarosław Magiera
nr katalogowy: 50379
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-2
Cevisama 2009 targi w obliczu kryzysu
nr katalogowy: 44724
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Ruch budowlany w Polsce w 2008 r.
nr katalogowy: 49610
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-1
Problemy elektryfikacji terenów wiejskich
nr katalogowy: 49002
AURA 2013-1
RECENZJE
nr katalogowy: 73605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-3
70 mln RGU na rynku telekomunikacyjnym w Polsce w 2022 roku
nr katalogowy: 125506
AURA 2021-3
Poprawia się jakość powietrza w Krakowie
nr katalogowy: 131052
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Wojenne reperkusje w budownictwie mieszkaniowym
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 139883
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
Wiadomości
nr katalogowy: 140659
AURA 2014-6
Jak można oszacować liczbę gatunków na Ziemi?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 84619
ELEKTROINSTALATOR 2023-7-8
ROZWÓJ INFRASTRUKTURY DLA POJAZDÓW ELEKTRYCZNYCH W POLSCE
nr katalogowy: 144249
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Struktura sektora mieszanek paszowych w Niemczech – rok gospodarczy 2010/11
nr katalogowy: 68969
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Wyznaczanie współczynnika wymiany ciepła metodą Wilsona w kompaktowym mikrostrugowym wymienniku ciepła
Tomasz Muszyński
Rafał Andrzejczyk
nr katalogowy: 96532
10.15199/8.2016.1-2.1
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-3
Monitorowanie układów solarnych małej mocy
PAWEŁ DYRCZ
HENRYK FOIT
nr katalogowy: 89842
10.15199/9.2015.3.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Prefabrykacja betonowa w dobie racjonalnego i efektywnego wykorzystywania surowców
Przemysław Deryło
nr katalogowy: 136274
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-11
Sprzętowy generator rastra jako narzędzie wspomagające infiltrację elektromagnetyczną
Ireneusz KUBIAK
Sławomir MUSIAŁ
nr katalogowy: 63791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wartość przemiałowa i wypiekowa odmian pszenic uprawianych w Polsce - na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007–2009
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 56211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-13
Robotyzacja
hen
nr katalogowy: 5424
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Form Shrink MULTIVAC
nr katalogowy: 16688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-7-8
Samochodowa instalacja elektryczna 42V
Bernard FRYŚKOWSKI
nr katalogowy: 3813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Polagra Food, Polagra Tech oraz Pakfood 2017 - wydarzenia
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 112309
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-10
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 44432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Drinktec 2009 – Krones przekonał: We do more
nr katalogowy: 48276
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Kampania "Bezpieczeństwo pracy w budownictwie - zagrożenie upadkiem z wysokości”
nr katalogowy: 47358
AURA 2011-12
Politycy nie interesują się ochroną środowiska
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 64157
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-20
Rak czai się w buzi
Irena Fober
nr katalogowy: 79828
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Sprężyny Sachs: 6 argumentów „za”
nr katalogowy: 135696
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Pomiar współczynnika wnikania ciepła w złożu warzyw przy zastosowaniu metody przedmuchowej
Adam Łapiński
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 106014
10.15199/8.2017.4-5.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-7
Diagnostyka obiektów mostowych zarządzanych przez GDDKiA
Adam Kaszyński
nr katalogowy: 69521
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH