Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wykorzystanie metod sorpcyjnych w ocenie wpływu zamrażalniczego przechowywania chleba na świeżość miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 57680
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
CHŁODNICTWO 2014-4
Porównanie wpływu zamrażalniczego przechowywania pieczywa pszennego zwykłego i razowego na właściwości sorpcyjne miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 83738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A hybrid color texture image classification method based on 2D and semi 3D texture features and extreme learning machine
Erkan TANYILDIZI
nr katalogowy: 72151
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Methods for texture improvement in electrical steels
Marcos Flavio DE CAMPOS
nr katalogowy: 121172
10.15199/48.2019.07.02
electrical steels
texture
rotating machines
electric car .
blachy elektrotechniczne
tekstura
maszyny elektryczne.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
CHŁODNICTWO 2011-6
Modelowanie trwałości pieczywa przechowywanego zamrażalniczo w warunkach domowych z wykorzystaniem metod sorpcyjnych
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 60572
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Formation of sliding surface with texture by laser micromachining
Bogdan ANTOSZEWSKI
nr katalogowy: 60777
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Sea Clutter Modelling using Compound Gaussian with Nakagami Texture plus Thermal Noise
Imene SOUICI
Izzeddine CHALABI
Lahouaoui Lalaoui
nr katalogowy: 150735
10.15199/48.2024.10.09
Modeling
High-resoulution
Sea clutter
CGNG distribution
Modelowanie
wysoka rozdzielczość
bałagan morski
dystrybucja CGNG
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Quick texture generation for multiobject image analysis in brain pathology
Monika WAROWNY
Tomasz MARKIEWICZ
nr katalogowy: 49711
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ przechowywania chłodniczego na parametry tekstury pasztetów
Mariusz Rudy
Marian Gil
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
Renata Stanisławczyk
Jagoda Żurek
nr katalogowy: 114576
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
The impact of the texture and the roughness of the surface on the results of tests executed with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80183
CHŁODNICTWO 2013-2
Wyróżniki tekstury żeli alginianowych otrzymanych z wykorzystaniem procesu zamrażania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 74676
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Properties of loss components in electrical steel with Goss texture
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 41117
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-2
TEKSTURA I ANIZOTROPIA WŁAŚCIWOŚCI MECHANICZNYCH KSZTAŁTOWNIKÓW WYCISKANYCH NA GORĄCO ZE STOPU EN AW-5019
PAWEŁ PAŁKA
DARIUSZ LEŚNIAK
nr katalogowy: 112330
10.15199/67.2018.2.3
stop 5019
wyciskanie
tekstura
właściwości mechaniczne
5019 alloy
extrusion
texture
mechanical properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-4
TRANSFORMACJE TEKSTURY W PROCESIE WYŻARZANIA ALUMINIUM I JEGO STOPÓW
MAGDALENA MARIA
MISZCZYK HENRYK PAUL
nr katalogowy: 113475
10.15199/67.2018.4.4
orientacja {100}<001>
zarodkowanie i rekrystalizacja
nieswobodne ściskanie
wyciskanie w matrycy ECAE
stop AA1050
{100}<001> orientation
nucleation & recrystallization
ECAE
plane strain compression
AA1050 alloy
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-12
WALCOWANIE ASYMETRYCZNE – WYBRANE PROBLEMY1 CZĘŚĆ C: WPŁYW ASYMETRII WALCOWANIA ASYMETRYCZNEGO NA TEKSTURĘ I MIKROSTRUKTURĘ METALI
AGNIESZKA UNIWERSAŁ
MIROSŁAW WRÓBEL
nr katalogowy: 117718
10.15199/67.2018.12.3
walcowanie asymetryczne
tekstura krystalograficzna
rozdrobnienie ziarna
asymmetric rolling
crystallographic texture
grain size
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Przetwarzanie zdjęć lotniczych na podstawie tekstury
Michał Kućko
Krzysztof Gracki
nr katalogowy: 113676
10.15199/13.2018.5.2
przetwarzanie obrazów
cechy tekstury
segmentacja obrazu
klasyfikacja tekstur
image processing
texture features
image segmentation
texture classification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Concavity and convexity of illumination
Paweł BARANOWSKI
Anna STAŃCZYK
nr katalogowy: 37116
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-7-8
Wielkoformatowa, płaska drukarka atramentowa UV JFX200-2513 EX firmy Mimaki
nr katalogowy: 121859
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Texture Analysis in Die-Upset Forged Nd-Fe-B Magnets
DANIELA DEREWNICKA
HANNA KRZTOŃ
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 27469
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
3D segmentation and analysis of macroporous alumino-silicate
MAXIME MOREAUD
BENOIT CELSE
TIHAY FANNY
nr katalogowy: 37843
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Inhomogeneous microstructural evolution during the annealing of 6013 aluminum alloy
KRZYSZTOF SZTWIERTNIA
MAGDALENA BIEDA
ANNA KORNEVA
GRZEGORZ SAWINA
nr katalogowy: 27518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Trwałość temperaturowa układów wielowarstwowych Cu/Ni i Cu/stal
Edyta Olejnik
Barbara Kucharska
nr katalogowy: 95633
10.15199/28.2015.6.30
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Trwałość temperaturowa układów wielowarstwowych Cu/Ni i Cu/stal
Edyta Olejnik
Barbara Kucharska
nr katalogowy: 95633
10.15199/28.2015.6.30
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The morphology, texture and structure orientation of polyethylene formed via work hardening and electron irradiation
PIOTR DUDA
JERZY CYBO
JOANNA MASZYBROCKA
JAN CWAJNA
ADRIAN BARYLSKI
nr katalogowy: 37793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Wpływ technologii ciągnienia na strukturę geometryczną powierzchni drutów ze stali wysokowęglowej przeznaczonych na liny wyciągowe
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 70214
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ZACHOWANIE STOPU ALUMINIUM AA1050 W PROCESIE ECAP I REKRYSTALIZACJI Z UWZGLĘDNIENIEM ZMIAN TEKSTUROWYCH
JAGODA POPLEWSKA
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 81013
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
WPŁYW PRĘDKOŚCI PROCESU WYCISKANIA ORAZ METOD USZLACHETNIANIA POWIERZCHNI WYCISKANYCH PROFILI ZE STOPU ALUMINIUM AlMgSi0,5 NA WYBRANE PARAMETRY CHROPOWATOŚCI
PIOTR ROMAŃSKI
MAREK BURDEK
JAN W. PILARCZYK
nr katalogowy: 80992
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Hardness and texture of Cu/Ni multilayers differing in Ni sublayer thickness
Edyta kulej
barbara kucharska
jarosław kanak
nr katalogowy: 62467
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Texture Analysis for 3D Classification of Brain Tumor Tissues
Baladhandapani ARUNADEVI
Subramaniam Nachimuthu DEEPA
nr katalogowy: 76375
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Measurement and evaluation of skid resistance of concrete floors
Dionys Van Gemert
nr katalogowy: 95088
10.15199/33.2015.11.25
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Digital network of labelled nodes for image processing
PRZEMYSŁAW BRYLSKI
MICHAŁ STRZEL
nr katalogowy: 41982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola i znaczenie dźwięku w ocenie jakości żywności
Agata Marzec
nr katalogowy: 147270
10.15199/65.2024.2.4
Akustyka
kruchość
chrupkość
tekstura
Acoustics
crispness
crunchiness
texture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Czerstwienie pieczywa i sposoby jego spowalniania
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 81362
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Frequency behavior of specific total loss model taking into account anisotropy of electrical steel
Wojciech A. Pluta
nr katalogowy: 140831
10.15199/48.2022.12.32
electrical steel
specific total loss
magnetic anisotropy
blachy elektrotechniczne
jednostkowe straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Frequency behavior of specific total loss model taking into account anisotropy of electrical steel
Wojciech A. Pluta
nr katalogowy: 140831
10.15199/48.2022.12.32
electrical steel
specific total loss
magnetic anisotropy
blachy elektrotechniczne
jednostkowe straty mocy.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Otrzymywanie w operacjach mechanicznych złożonego sorbentu wapniowego do jednoczesnego usuwania SO2 i NOx
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
Piotr Czapiga
nr katalogowy: 116138
10.15199/62.2018.9.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
CHŁODNICTWO 2015-6
Właściwości bułek pszennych chłodzonych i głęboko mrożonych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 92142
10.15199/8.2015.6.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Oszacowanie teoretyczne nośności grup ukośnych kotew wklejanych na podstawie metody składnikowej
Dariusz Tomaszewicz
Jerzy K. Szlendak
Agnieszka Jabłońska-Krysiewicz
nr katalogowy: 139981
10.15199/33.2022.10.04
oszacowanie teoretyczne
ukośne kotwy wklejane
system dwukotwowy
metoda składnikowa
warstwa fakturowa.
theoretical estimation
diagonal bonded anchors
double anchor system
component method
texture layer.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Oszacowanie teoretyczne nośności grup ukośnych kotew wklejanych na podstawie metody składnikowej
Dariusz Tomaszewicz
Jerzy K. Szlendak
Agnieszka Jabłońska-Krysiewicz
nr katalogowy: 139981
10.15199/33.2022.10.04
oszacowanie teoretyczne
ukośne kotwy wklejane
system dwukotwowy
metoda składnikowa
warstwa fakturowa.
theoretical estimation
diagonal bonded anchors
double anchor system
component method
texture layer.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Oszacowanie teoretyczne nośności grup ukośnych kotew wklejanych na podstawie metody składnikowej
Dariusz Tomaszewicz
Jerzy K. Szlendak
Agnieszka Jabłońska-Krysiewicz
nr katalogowy: 139981
10.15199/33.2022.10.04
oszacowanie teoretyczne
ukośne kotwy wklejane
system dwukotwowy
metoda składnikowa
warstwa fakturowa.
theoretical estimation
diagonal bonded anchors
double anchor system
component method
texture layer.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Shaping a decorative concrete face for the renovation and modernization of buildings
Filip Szmatuła
Julia Blazy
nr katalogowy: 151563
10.15199/33.2024.11.18
ozdobne lico betonu
renowacja
modernizacja
obiekt budowlany
zabytek
decorative concrete face
renovation
modernization
building structure
heritage building
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-8
The morphology and optical properties of silicon etched with bimetallic catalysts
Aneta KĘDRA
Robert P. SOCHA
Małgorzata ZIMOWSKA
Piotr PANEK
Lilianna SZYK-WARSZYŃSKA
Marek LIPIŃSKI
Piotr WARSZYŃSKI
nr katalogowy: 86308
10.15199/ELE-2014-110
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Antireflection coating with plasmonic metal nanoparticles for photovoltaic applications
Zbigniew Starowicz
Marek Lipiński
nr katalogowy: 68606
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Anisotropy of Portevin-Le Chatelier effect in Al-Mg-Mn sheet alloy described by acoustic emission
Joanna Zdunek
Jan Powiec
Ja rosław Mizera
Wojciech l. Spychalski
Krzy sztof j. Kurzydłowski
nr katalogowy: 52742
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Fractional Negative Order Moment Parameter Estimator of Compound-Gaussian Clutter with Lognormal Texture
Zoulikha DOUIOU
Izzeddine CHALABI
Abdelkader DJERAD
nr katalogowy: 149510
10.15199/48.2024.07.09
Sea clutter
parameters estimation
CG-LNT distribution
Bałagan morski
estymacja parametrów
dystrybucja CG-LNT
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Application of geometric parameters in texture analysis of traditional stone walls
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 151564
10.15199/33.2024.11.19
Uniejów
budynki murowane z kamienia
opoka
typologia murów kamiennych
wskaźniki tekstur
Uniejów
stone masonry buildings
soft limestone
types of stone walls
texture parameters
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Rozpęczanie wsadów rurowych w procesie elektrodynamicznego formowania metali w ujęciu analizy chropowatości i topografii powierzchni
Borys BOROWIK
Marek KĘSY
nr katalogowy: 84733
10.12915/pe.2014.06.042
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
ANALIZA WPŁYWU MIKROSTRUKTURY NA WŁASNOŚCI MECHANICZNE Z WYKORZYSTANIEM CYFROWEJ REPREZENTACJI MATERIAŁU
WOJCIECH WAJDA
ŁUKASZ MADEJ
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 72439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
GOSPODARKA WODNA 2022-11
Kapilarne właściwości gruntów – zjawisko kapilarności w geoinżynierii
Agnieszka Dąbska
Karolina Turowska
Stanisław Pisarczyk
nr katalogowy: 140425
10.15199/22.2022.11.3
kapilarność czynna
kapilarność bierna
wysokość podciągania kapilarnego
active capillarity
passive capillarity
height of capillary upward pull
GOSPODARKA WODNA 2022-11
Kapilarne właściwości gruntów – zjawisko kapilarności w geoinżynierii
Agnieszka Dąbska
Karolina Turowska
Stanisław Pisarczyk
nr katalogowy: 140425
10.15199/22.2022.11.3
kapilarność czynna
kapilarność bierna
wysokość podciągania kapilarnego
active capillarity
passive capillarity
height of capillary upward pull
GOSPODARKA WODNA 2022-11
Kapilarne właściwości gruntów – zjawisko kapilarności w geoinżynierii
Agnieszka Dąbska
Karolina Turowska
Stanisław Pisarczyk
nr katalogowy: 140425
10.15199/22.2022.11.3
kapilarność czynna
kapilarność bierna
wysokość podciągania kapilarnego
active capillarity
passive capillarity
height of capillary upward pull
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Adsorption of volatile organic compounds onto activated carbon Adsorpcja lotnych związków organicznych na węglu aktywnym
Bronisław Buczek
Piotr Kozera
nr katalogowy: 82929
10.12916/przemchem.2014.347
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Zastosowanie nieniszczących dyfrakcyjnych metod rentgenowskich do charakteryzowania stanu struktury materiałów
Stanisław J. SKRZYPEK
Małgorzata WITKOWSKA
Joanna KOWALSKA
Krzysztof CHRUŚCIEL
nr katalogowy: 67877
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
WPŁYW KWASU CYTRYNOWEGO, MRÓWKOWEGO, OCTOWEGO NA JAKOŚĆ I STRUKTURĘ CYNKU ELEKTROLITYCZNEGO
MAŁGORZATA PACHOLEWSKA
MARIA SOZAŃSKA
nr katalogowy: 56263
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WIELOWIDOKOWA SYNTEZA W SYSTEMACH TELEWIZJI SWOBODNEGO PUNKTU WIDZENIA
Adrian Dziembowski
Adam Grzelka
Dawid Mieloch
nr katalogowy: 101732
10.15199/59.2016.6.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
The effect of time on changes in the pore texture of the modified calcium sorbents Wpływ czynnika czasu na zmiany tekstury porowatej modyfikowanych sorbentów wapniowych
Barbara Walawska
Anna Pajdak
nr katalogowy: 98963
10.15199/62.2016.6.20
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Wysokociśnieniowa technologia obróbki i konserwacji oraz jej wykorzystanie w zamrażaniu i rozmrażaniu żywności
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
nr katalogowy: 91393
10.15199/8.2015.4-5.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-4
Effect of water solution of chloride salts on ceramic bricks drying
Teresa STRYSZEWSKA
nr katalogowy: 105021
10.15199/40.2017.4.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The impact of the colour of the surface on the results of measurements taken with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80853
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-5
ZASTOSOWANIE AUTORSKIEGO PRZYRZĄDU DO POMIARU REZYSTANCJI ELEKTRODY PRZEDNIEJ KRZEMOWEGO OGNIWA FOTOWOLTAICZNEGO METODĄ LINII TRANSMISYJNYCH
MAŁGORZATA MUSZTYFAGA-STASZUK
MARCIN STASZUK
LESZEK ADAM DOBRZAŃSKI
nr katalogowy: 84501
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Mikrostruktura i tekstura w blachach z nierdzewnej stali austenityczno-ferrytycznej UR52N+
JAnusz ryŚ
nr katalogowy: 63439
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Mathematical simulation of deformation behaviour in Equal Channel Angular Rolling process
MICHAL KVAčKAJ
TIBOR KVAČKAJ
ANDREA KOVÁČOVÁ
RÓB ERT KOČIŠKO
JÚLIUS BACSÓ
JAN DUTKIEWICZ
nr katalogowy: 60849
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Structural characterization of surface layers in sintered DistaloyAE and DistaloyHP
STANISŁAW J. SKRZYPEK
ANDERS BERGMARK
MARCIN GOŁY
nr katalogowy: 79736
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Laws of substructure anisotropy of textured metal materials
YURIY PERLOVICH
MARGARITA ISAENKOVA
VLADIMIR FESENKO
nr katalogowy: 52783
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-4
STATYSTYCZNA ANALIZA WPŁYWU OBRÓBKI CIEPLNEJ NA ZMIANĘ GRUBOŚCI I CHROPOWATOŚCI POWŁOKI Al-Si NA STALOWYCH TAŚMACH
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 58934
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Physical properties of kaolin clay-containing pectin gels Właściwości fizyczne żeli pektynowych zawierających glinkę kaolinową
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Bartosz Sołowiej
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Mariusz Szymanek
Karolina Siedliska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 104024
10.15199/62.2017.2.29
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Facial landmarks localization using binary pattern analysis
Michał OCHOCKI
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 101953
10.15199/48.2016.11.11
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-5
The structure of the porosity of the cement mortar CEM I exposed to microorganisms
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 91115
10.15199/40.2015.5.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
The influence of thermomechanical processing conditions on magnetic properties of electrical steels
Peter BELLA
Tibor KVAČKAJ
Martin ČERNÍK
Miloslav LUPTÁK
Peter JANDAČKA
Andrea KOVÁČOVÁ
nr katalogowy: 92857
10.15199/24.2015.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Activated carbons from waste Jatropha curcas L. shells Węgle aktywne z odpadowych łupin jatrofy przeczyszczającej (Jatropha curcas L.)
Hanna Fałtynowicz
Jan Kaczmarczyk
Marek Kułażyński
nr katalogowy: 92496
10.15199/62.2015.7.17
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
The estimation of geometrical surface structure during extrusion process of aluminum profiles
Piotr ROMAŃSKI
Marek BURDEK
Grzegorz STRADOMSKI
Jan W. PILARCZYKl
nr katalogowy: 89143
10.15199/24.2015.1.21
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kierunkowości struktury geometrycznej powierzchni na nośność połączeń klejowych
Władysław Zielecki
Łukasz Bąk
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 132409
10.15199/160.2021.2.6
chropowatość powierzchni
kierunkowość struktury geometrycznej
tekstura
połączenie klejowe
surface roughness
directivity of the geometric structure
texture
adhesive joint
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kierunkowości struktury geometrycznej powierzchni na nośność połączeń klejowych
Władysław Zielecki
Łukasz Bąk
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 132409
10.15199/160.2021.2.6
chropowatość powierzchni
kierunkowość struktury geometrycznej
tekstura
połączenie klejowe
surface roughness
directivity of the geometric structure
texture
adhesive joint
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Visual Simultaneous Localization and Mapping Using DirectBased Method for Unmanned Aerial Vehicle (UAV)
M. H. BADZLI
N. MOHAMAD YATIM
A. JAMALUDIN
Z. MOHD NOH
M. I. IDRIS
N. A. SULAIMAN
N. A. OTHMAN
nr katalogowy: 144430
10.15199/48.2023.08.23
VSLAM
DSO
UAV
ROS
Raspberry Pi
VSLAM
DSO
UAV
ROS
Raspberry Pi
wizualizacja
mapa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Hot desulfurization of coal gases with Fe-Zn and Zn-Ti oxides-based sorbents Wysokotemperaturowe odsiarczanie gazu ze zgazowania węgla przy użyciu sorbentów na bazie tlenków Fe-Zn i Zn-Ti
Maciej Chomiak
Sylwia Hull
Janusz Trawczyński
nr katalogowy: 81317
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Grain imaging and measurement on cross-section of turbine blade using EBSD and optical methods
Agnieszka Szczotok
Bartosz Chmiela
Maria Sozańska
nr katalogowy: 52772
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Directionally solidified CMSX-4 nickel based superalloys; microstructure, orientation, residual stress, microanalysis
BOGUSŁAW MAJOR
KRZYSZTOF KUBIAK
Jan Bonarski
Maciej Szczerba
Łukasz Major
Anna Góral
Anna Rakowska
nr katalogowy: 52752
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Ultra-fine grain structure of AA3104 alloy analyzed by TEM and SEM orientation mappings
Henryk Paul
Thierry Bau din
Anna Tarasek
nr katalogowy: 52730
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Research on the texture of Cu/Ni multilayers with a diversified period thickness
Barbara Kucharska
Edyta Kulej
Małgorzata Witkowska
Zygmunt Nitkiewicz
nr katalogowy: 52705
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Influence of the corrosive environment on the Portevin-Le Chatelier plastic instability phenomenon in Al-1Mg and Al-3Mg model alloys
Aleksandra Towarek
Joanna Zdunek
Jarosław Mizera
Anna Dobkowska
Rafał Molak
nr katalogowy: 99366
10.15199/28.2016.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-5
WALCOWANIE ASYMETRYCZNE - WYBRANE PROBLEMY CZĘŚĆ B: MODELOWANIE PROCESU WALCOWANIA ASYMETRYCZNEGO
AGNIESZKA UNIWERSAŁ
MIROSŁAW WRÓBEL
nr katalogowy: 113980
10.15199/67.2018.5.5
walcowanie asymetryczne
MES
modele teoretyczne
asymmetric rolling
FEM
theoretical models
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Amatorski skaner 3D wykorzystujący technikę fotogrametrii
Rafał Bajdek
Rafał Dziamski
Paweł Sobczak
Robert Cieślak
Kamil Łodygowski
nr katalogowy: 127980
skaner 3D
fotogrametria
metashape
modele 3D
technologia 3D
scanner 3D
photogrammetry
metashape
3D models
3D technology
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Amatorski skaner 3D wykorzystujący technikę fotogrametrii
Rafał Bajdek
Rafał Dziamski
Paweł Sobczak
Robert Cieślak
Kamil Łodygowski
nr katalogowy: 127980
skaner 3D
fotogrametria
metashape
modele 3D
technologia 3D
scanner 3D
photogrammetry
metashape
3D models
3D technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-11
WALCOWANIE ASYMETRYCZNE - WYBRANE PROBLEMY Część A: Walcowanie asymetryczne i inne technologie umożliwia jące rozdrobnienie ziarna
AGNIESZKA UNIWERSAŁ
MIROSŁAW WRÓBEL
nr katalogowy: 110802
10.15199/67.2017.11.4
walcowanie asymetryczne
nanometale
metody dużego odkształcenia plastycznego
asymmetric rolling
nanometals
severe plastic deformations
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
Comparison of the results of the Barkhausen noise investigations conducted with using various designs of sensor
Tomasz GARSTKA
nr katalogowy: 107460
10.15199/48.2017.07.07
Barkhausen noise
design of sensor
air coil
core coil
szum Barkhausena
konstrukcja czujnika
cewka powietrzna
cewka z rdzeniem
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Bartosz Kulczyński
Marzena Bueschke
Anna Gramza-Michałowska
Oskar Szczepaniak
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 115595
10.15199/65.2018.8.8
odwadnianie osmotyczne
bioaktywne związki
wzbogacanie żywności
osmotic dehydration
bioactive compounds
food fortification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-3
Potrzeba wzmocnienia połączenia elementów ścian trójwarstwowych w budynkach wielkopłytowych
Jarosław Szulc
nr katalogowy: 119182
10.15199/33.2019.03.02
budownictwo wielkopłytowe
bezpieczeństwo
trwałość
ściany trójwarstwowe
łączniki.
large-panel building
three-layer walls
safety
durability
connectors
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-8
Wpływ lepiszczy modyfikowanych na właściwości mieszanek mineralno-asfaltowych o obniżonym poziomie hałasu w ujemnych temperaturach
Roman Pacholak
Andrzej Plewa
Władysław Gardziejczyk
nr katalogowy: 144602
10.15199/33.2023.08.05
nawierzchnie o obniżonym poziomie hałasu
asfalt modyfikowany
granulat gumowy
właściwości niskotemperaturow
low-noise pavements
modified bitumen
rubber granulate
low-temperature performance.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Uzupełnianie ubytków w papierowych podłożach fotografii dwu- i trójwarstwowych – wprowadzenie w problematykę
Tomasz K ozielec
nr katalogowy: 117737
10.15199/54.2018.12.2
konserwacja-restauracja fotografii
uzupełnianie ubytków w podłożu papierowym
odbitki albuminowe
kolodionowe
srebrowo-żelatynowe
conservation-restoration of photographs
filling losses in paper substrate
albumen
collodion and silver-gelatine prints
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Calculating power loss in electrical steel taking into account magnetic anisotropy
Wojciech PLUTA
nr katalogowy: 111979
10.15199/48.2018.02.24
składowe stratności
anizotropia magnetyczna
blacha elektrotechniczna.
specific total loss components
magnetic anisotropy
electrical steel
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-2
Comparative analysis of riveted and adhesive joints of GFRP laminates in the aspect of aerostructure applications
Radosław Bielawski
Mariusz Kłonica
Witold Rządkowski
nr katalogowy: 113385
10.15199/28.2018.2.4
GFRP laminate
riveting
adhesive joining.
laminat GFRP
nitowanie
połączenie klejowe.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Modyfikacja tekstury wodorotlenku wapnia stosowanego do usuwania SO2 w dwustopniowej granulacji
Paweł Gara
nr katalogowy: 108879
10.15199/62.2017.8.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wpływ wodoru na stale konstrukcyjne stosowane w sprzęcie i urządzeniach do jego transportu i magazynowania
Mateusz Masłowski
Marek Czupski
Piotr Kasza
Rafał Moska
nr katalogowy: 147832
10.15199/62.2024.3.11
wodór
korozja
kruchość wodorowa
transport wodoru
magazynowanie wodoru
hydrogen
corrosion
hydrogen embrittlement
hydrogen transport
hydrogen storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wpływ wodoru na stale konstrukcyjne stosowane w sprzęcie i urządzeniach do jego transportu i magazynowania
Mateusz Masłowski
Marek Czupski
Piotr Kasza
Rafał Moska
nr katalogowy: 147832
10.15199/62.2024.3.11
wodór
korozja
kruchość wodorowa
transport wodoru
magazynowanie wodoru
hydrogen
corrosion
hydrogen embrittlement
hydrogen transport
hydrogen storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Renovation of the neo-gothic palace in Jedrzejow – real and simulacric space
Grzegorz Nawrot
Agata Gąsowska-Kramarz
nr katalogowy: 151566
10.15199/33.2024.11.21
renowacja
neogotycki pałac
przestrzeń prawdziwa
przestrzeń symulakryczna
renovation
neo-gothic palace
real space
simulacrum space
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH