Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Ocena skuteczności zastosowania zeolitów w oczyszczaniu ścieków komunalnych
Anna M. Anielak
Mariusz Wojnicz
Krzysztof Piaskowski
nr katalogowy: 45664
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-8
Wpływ zanieczyszczeń środowiska na jakość wód w wiejskich rejonach województwa śląskiego
Mariola Rajca
Elwira Zajusz-Zubek
nr katalogowy: 86158
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Wpływ przeróbki osadów ściekowych na zawartość wybranych metali ciężkich i ich frakcji
Katarzyna Ignatowicz
nr katalogowy: 68339
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Związki azotu i fosforu w ściekach kanalizacji miejskiej
Zofia Sadecka
nr katalogowy: 25807
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Badania fizykochemiczne ścieków komunalnych na przykładzie Zakładu Oczyszczania Ścieków Płaszów w kontekście redukcji potencjału eutrofizującego. Cz. I
Justyna Pyssa
Magdalena Piech
nr katalogowy: 145747
10.15199/62.2023.10.16
pierwiastki biogenne
eutrofizacja
oczyszczanie ścieków
nutrients (nitrogen and phosphorus)
eutrophication
sewage treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Badania fizykochemiczne ścieków komunalnych na przykładzie Zakładu Oczyszczania Ścieków Płaszów w kontekście redukcji potencjału eutrofizującego. Cz. I
Justyna Pyssa
Magdalena Piech
nr katalogowy: 145747
10.15199/62.2023.10.16
pierwiastki biogenne
eutrofizacja
oczyszczanie ścieków
nutrients (nitrogen and phosphorus)
eutrophication
sewage treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Charakterystyka mikrobiologiczna ścieków komunalnych i zagrożenia związane z obecnością w nich mikroorganizmów patogennych
Marcin Kaźmierczuk
Liliana Kalisz
nr katalogowy: 58835
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-2
Analiza warunków transportu ścieków deszczowych systemem kanalizacji ogólnospławnej Przemyśla
Daniel Słyś
Józef Dziopak
Agnieszka Stec
nr katalogowy: 96705
10.15199/17.2016.2.2
GOSPODARKA WODNA 2012-10
Biogeny w wodach dopływających do zbiornika Goczałkowice
ANNA CZAPLICKA-KOTAS
ZBIGNIEW ŚLUSARCZYK
MAŁGORZATA PIĘTA
ANNA SZOSTAK
nr katalogowy: 71721
AURA 2013-11
Pisaliśmy o tym...1977
nr katalogowy: 80354
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
The effectiveness of muncipal sewage treatment with archaea in sequence biological reactors and Bardenpho systems Efektywność oczyszczania ścieków komunalnych archeanami w systemie SBR i Bardenpho
Anna M. Anielak
Tadeusz Żaba
Michał Polus
Piotr Beńko
Tadeusz Bochnia
Bartosz Łuszczek
nr katalogowy: 96643
10.15199/62.2016.2.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Uwaga na aminy
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 71211
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Określenie stanu gleby na terenie stacji dystrybucji paliw dla jej potencjalnej remediacji
Arkadiusz Kamińskia
Agnieszka Pusz
Łukasz Drewniak
nr katalogowy: 112760
10.15199/62.2018.3.13
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Ilość związków biogennych wnoszonych z wodami rzeki Raby do zbiornika dobczyckiego w latach 2005-2009
Włodzimierz Miernik
Agnieszka Cupak
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 62882
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Piwa kwaśne jako potencjalne źródło amin biogennych
Weronika Piechowicz
Aneta Ciosek
Paweł Satora
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 117617
10.15199/64.2018.12.2
bakterie kwasu mlekowego
aminy biogenne
piwo kwaśne
lactic acid bacteria
biogenic amines
LAB
sour beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
GOSPODARKA WODNA 2019-8
Postęp w odzysku fosforu z odcieków z przeróbki osadów ściekowych za pomocą technologii krystalizacji struwitu w Ameryce Północnej i Europie - wybrane przykłady
TOMASZ GROMIEC
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 121890
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-6
Kondycjonowania falami ultradźwiękowymi, a stężenie wybranych wskaźników w odcieku z odwadniania osadów ściekowych
Szymon Skarżyński
Izabela Bartkowska
nr katalogowy: 114492
10.15199/17.2018.6.4
kondycjonowanie
fale ultradźwiękowe
osady ściekowe
odciek z odwadniania
związki biogenne
ogólny węgiel organiczny
zawiesina ogólna
conditioning
ultrasonic waves
sewage sludge
dewatering effluent
biogenic compounds
total organic carbon
total suspended solids
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Bioremediacja "in-situ" zestarzałego odpadu wiertniczego zanieczyszczonego substancjami ropopochodnymi
Teresa Steliga
Piotr Jakubowicz
nr katalogowy: 117470
zanieczyszczenia ropopochodne
biodegradacja
bioremediacja
mikroorganizmy autotochtoniczne
odpad wiertniczy
petroleum hydrocarbons
biodegradation
bioremediation
indigenous microorganisms
drilling waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12a
Substancje szczególnie niebezpieczne dla środowiska wodnego w prawodawstwie polskim w świetle wymagań europejskich
BARBARA OSMULSKA-MRÓZ
nr katalogowy: 22699
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ochrona przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi
nr katalogowy: 86853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Szkoła REACH: Substancje niewprowadzone
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 38404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Szkoła REACH: Przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej przy użyciu systemu IUCLID
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 37661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Część VII. Obowiązki producentów, importerów i dalszych użytkowników wynikające ze stosowania substancji SVHC
Anna Bańkowska
Paulina Porębska
Marcela Palczewska-Tulińska
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 65146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Zastosowanie klinoptylolitu do usuwania substancji humusowych z wody
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 36358
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Zmniejsz ciężar - nowa kampania
nr katalogowy: 124516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Prekursory materiałów wybuchowych. nowe wyzwanie dla przedsiębiorców
Dorota Kalisz
Lesław Górniak
Jolanta Wikalińska
nr katalogowy: 105246
10.15199/62.2017.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Substancje niebezpieczne pod kontrolą
nr katalogowy: 117695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ POWŁOKAMI ZAWIERAJĄCYMI MIKROKAPSUŁY
nr katalogowy: 78097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 108234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Jaki zasięg harmonizacji w UE?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 61476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-11
Oczyszczanie ścieków pochodzących z przydomowej oczyszczalni z wykorzystaniem Chlorella vulgaris i Arthrospira platensis
Karolina Szwarc
Dawid Szwarc
Marcin Zieliński
nr katalogowy: 117145
10.15199/17.2018.11.3
mikroglony
cyjanobakterie
ścieki
microalgae
cyanobacteria
waste
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Coraz więcej nowotworów zawodowych
nr katalogowy: 125347
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Konferencja „Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca”
nr katalogowy: 132806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Ocena możliwości wykorzystania mieszanki osadowo- -popiołowej do rekultywacji gruntów z uwzględnieniem wpływu pH środowiska na wymywalność metali ciężkich
Kamila Mizerna
nr katalogowy: 145746
10.15199/62.2023.10.15
wymywalność
metale ciężkie
mieszanka osadowo- -popiołowa
leaching
heavy metals
sludge-ash mixture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Ocena możliwości wykorzystania mieszanki osadowo- -popiołowej do rekultywacji gruntów z uwzględnieniem wpływu pH środowiska na wymywalność metali ciężkich
Kamila Mizerna
nr katalogowy: 145746
10.15199/62.2023.10.15
wymywalność
metale ciężkie
mieszanka osadowo- -popiołowa
leaching
heavy metals
sludge-ash mixture
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
AURA 2020-3
Walory przyrodnicze polskich torfowisk i ich ochrona
Beata Klimek
Małgorzata Jaźwa
Mateusz Stolarczyk
Alojzy Przemyski
nr katalogowy: 125323
10.15199/2.2020.3.1
siedliska hydrogeniczne
obszary wodno-błotne
renaturalizacja
hydrogenic sites
wetlands
renaturalisation
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Karty charakterystyki ważny element informacyjny
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 50947
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Substancje reprotoksyczne i zmiana dotycząca szkół
nr katalogowy: 149903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Substancje reprotoksyczne – zmiany przepisów wykonawczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 150530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ rozporządzenia REACH na wielkość produkcji i import substancji chemicznych niebezpiecznych dla środowiska i zdrowia człowieka
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 122258
10.15199/62.2019.9.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Remont tunelu Gotthard
nr katalogowy: 51440
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 57384
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {3}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 64393
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-9
Kemira KemFlite monitoruje obecność i zachowanie się hydrofobowych mikrocząstek
Henri I.I. Villanen
Mari E. Zabihian
nr katalogowy: 79170
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Obowiązek informowania o zawartości substancji niebezpiecznych w wyrobach budowlanych wynikający z rozporządzeń UE nr 1907/2006 i nr 305/2011
Małgorzata Głowacz
Halina Prejzner
Jadwiga Tworek
nr katalogowy: 71125
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-25
Toksyczne komputery
nr katalogowy: 23049
AURA 2005-11
KLASYFIKACJA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8559
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Ekologia w elektronice
nr katalogowy: 19623
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-11
Ekologia w elektronice
nr katalogowy: 19607
AURA 2014-8
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 85825
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Fluorowane gazy cieplarniane i substancje zubożające warstwę ozonową Certyfikacja, ocena kompetencji i szkolenia Część I. Certyfikacja personelu i przedsiębiorstw
LESZEK KURCZ
MAREK STEINDEL
nr katalogowy: 41425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 140288
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-12
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (2) Lekcja 153
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 140757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Substancje dodatkowe i aromaty zmiany w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 57022
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Novel herbicide active substances on the Polish market Nowe substancje aktywne herbicydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 103403
10.15199/62.2017.1.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Substancje bioaktywne pozytywne i negatywne skutki dodawania do żywności
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 111089
10.15199/65.2017.12.3
substancje bioaktywne
pozytywne działanie
negatywne działanie
bioactive substances
positive effect
negative effect
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Nowe substancje dodatkowe do żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-10
Badania nad wpływem związków zawierających grupy hydroksylowe na kinetykę polikondensacji żywic aminowych
ADAM KROGULECKI
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
nr katalogowy: 106169
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-11
Ilościowe oznaczanie niebezpiecznych substancji chemicznych w tekstyliach - pestycydy
Agnieszka Lisiak-Kucińska
nr katalogowy: 102202
10.15199/60.2016.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Substancje o działaniu reprotoksycznym w środowisku pracy
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 151037
10.15199/62.2024.10.20
substancje reprotoksyczne
środowisko pracy
regulacje prawne
obowiązki pracodawców
reprotoxic substances
work environment
legal regulations
obligations of employers
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Zarobić na ściekach
nr katalogowy: 19392
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Co z doradcami ds. materiałów niebezpiecznych
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Skuteczny sposób niszczenia skażeń
nr katalogowy: 14886
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
AURA 2005-5
SURFAKTANTY W WODACH POWIERZCHNIOWYCH I ŚCIEKACH
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 8421
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Zobacz, pomyśl, odpowiedz!
nr katalogowy: 143179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Dwutlenek chloru - najskuteczniejszy dezynfektant
nr katalogowy: 20693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Substancje balastowe w produktach zbożowych
nr katalogowy: 20007
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-6
Inteligencja nawozów
jaz
nr katalogowy: 5295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Skuteczny sposób niszczenia skażeń
nr katalogowy: 14769
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-2
Nanotechnołogia we włókiennictwie
W. Michałowski
J. Michałowska
nr katalogowy: 13618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Znakowanie dozwolonych substancji dodatkowych nieprzeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta
nr katalogowy: 12696
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Nowości w pomiarach czynników chemicznych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 7953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Zastosowanie gazów w przemyśle spożywczym
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 43848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Pektyny - błonnik rozpuszczalny
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 73945
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Składniki zwiększające libido w napojach funkcjonalnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 70410
AURA 2011-8
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 61564
AURA 2013-9
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 79200
AURA 2010-9
O inspekcji ochrony środowiska
nr katalogowy: 53986
AURA 2016-10
Błękitny węgiel alternatywą dla tradycyjnego paliwa kopalnego
Aleksander SOBOLEWSKI
nr katalogowy: 101258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dobrze doprawione
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104988
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Biogenne i tlenowe wskaźniki jakości wody dopływającej i odpływającej z wybranych zbiorników wodnych
Agnieszka Policht-Latawiec
Włodzimierz Kanownik
Włodzimierz Rajda
nr katalogowy: 62886
GOSPODARKA WODNA 2011-1
Wykorzystanie ścieków szarych w indywidualnych systemach kanalizacyjnych
KATARZYNA KUJAWA-ROELEVELD
RYSZARD BŁAŻEJEWSKI
nr katalogowy: 56958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Wykorzystanie preparatów błonnikowych w przemyśle spożywczym
E. Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 22431
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Dwutlenek chloru jako najskuteczniejszy dezynfekant
nr katalogowy: 20848
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-6
Ekologiczny efekt wykorzystania biomasy w procesie współspalania
SZECÓWKA L.
nr katalogowy: 16962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Substancje szkodliwe w ziarnie zbóż i mące
nr katalogowy: 22324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Substancje dodatkowe - bezpieczeństwo i legislacja
Joanna GAJDA
nr katalogowy: 22319
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Ochrona betonu w zbiornikach na ścieki i substancje agresywne
A. Banaś
nr katalogowy: 2648
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Substancje skażające alkohol etylowy, mające wpływ na jego popyt
Aleksandra Roszak
Katarzyna Kotarska
nr katalogowy: 86645
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-11
Substancje chemiczne w pracy - jak unikać zagrożeń?
nr katalogowy: 123511
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Substancje szkodliwe w skórze wyprawionej
H. Brzozowska
M. Paździor
nr katalogowy: 19804
OPAKOWANIE 2004-9
Opakowania jako potencjalne źródło pierwszorzędowych amin aromatycznych
Wiktoryna Kolado
Zbigniew Mielniczuk
nr katalogowy: 3335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Biopierwiastki w żywności
H. Śmigielska. G. Lewandowicz
J. Gawęcki
nr katalogowy: 14866
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Pleśnie izolowane z obiektów zabytkowych o podłożu papierowym
Bogdan Filip Zerek
nr katalogowy: 18864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Związki zapachowe żywności - wyzwanie dla analityka
H.H. Jeleń
nr katalogowy: 7077
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
CHŁODNICTWO 2006-6
IPostępowanie z odpadowymi olejami sprężarkowymi w świetle przepisów prawnych
Mgr inż. ARKADIUSZ DZIERŻANOWSKI
nr katalogowy: 16094
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy w świetle nowych przepisów UE
J. Gajda
nr katalogowy: 14611
CHŁODNICTWO 2005-5
Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8654
AURA 2014-1
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 81799
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 79080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 91175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Analityczne i przemysłowe możliwości oceny zagrożeń alergologicznych
J. Gralik
nr katalogowy: 20851
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Zastosowanie komory typu SBR do oczyszczania wybranego strumienia ścieków petrochemicznych
MARIA FURMAŃSKA
EWA ZBOROWSKA
nr katalogowy: 16481
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Koncepcja modernizacji i rozbudowy reaktorów biologicznych na oczyszczalni ścieków dla Grodziska Mazowieckiego
Maciej Mański
Danuta Duda-Nowicka
Katarzyna Umiejewska
nr katalogowy: 134001
10.15199/17.2021.10.4
oczyszczalnia ścieków
ścieki komunalne
modernizacja
reaktor biologiczny
wastewater treatment plant
municipal wastewater
expansion
upgrading
biological reactor
OPAKOWANIE 2006-12
Opakowania a substancje niebezpieczne dla środowiska, w tym metale ciężkie
Konrad Nowakowski
nr katalogowy: 22858
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Substancje nierozpuszczalne w wodzie - zawartość w cukrze i w półproduktach przemysłu cukrowniczego
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 9374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Nowy, skuteczny i ekonomiczny środek do dezynfekcji w przetwórstwie spożywczym
nr katalogowy: 7018
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Substancje nierozpuszczalne w wodzie - zawartość w cukrze i w półproduktach przemysłu cukrowniczego
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 9374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Hydrokoloidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczym. Cz. III. Galaktomannany
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 5125
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-4
Wpływ wybranych oligomerów na tarcie kauczuku butadienowo-styrenowego
DARIUSZ M. BIELIŃSKI
PIOTR GŁĄB
LUDOMIR ŚLUSARSKI
nr katalogowy: 17041
GOSPODARKA WODNA 2006-11
Niebezpieczne substancje organiczne w osadach dennych Wisły
Urszula Dmitruk
Marek Piaścik
Barbara Taboryska
Jan Dojlido
nr katalogowy: 21605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Substancje dodatkowe w produkcji soków i nektarów - zmiany krajowego ustawodawstwa
J. Gajda
nr katalogowy: 6737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Aromaty spożywcze w nowym Rozporządzeniu Ministra Zdrowia dostosowanym do wymogów unijnych
Bolesław HOFFMAN
nr katalogowy: 5072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Hydrokoloidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczym.Część I. Guma ksantanowa
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4950
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Wybór metody wytwarzania dymu a ochrona środowiska i jakość wędzonego produktu
Elżbieta Klawitter
Natasza Bafia
nr katalogowy: 16717
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Dopuszczalne zawartości mikotoksyn w zbożach i ich przetworach w świetle wymagań Unii Europejskiej
Jacek POSTUPOLSKI
nr katalogowy: 14164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. V. Substancje rozpuszczalne zawarte w masie włóknistej
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12503
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wymiana powietrza
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 131701
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Projekt SoLaPack - zapobieganie migracji substancji szkodliwych z opakowań pochodzenia celulozowego
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 82764
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-10
Zanieczyszczenie powierzchni elementów maszyny papierniczej substancjami kleistymi
PETTERI PILTONEN
JOUKO NIINIMÄKI
nr katalogowy: 72028
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH