Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Wypiek pieczywa – tradycja i nowoczesność
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Jakość pieczywa nadal krytykowana
Marta Stus
nr katalogowy: 35893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O jakości pieczywa i Wiejskim Bochenku
nr katalogowy: 49812
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Aromatic Jakościowa produkcja pieczywa
nr katalogowy: 29577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Rewolucyjne zalety niepozornych pojemników i desek garowniczych firmy Plan B
nr katalogowy: 92064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
"Promocja pieczywa wysokiej jakości - kontynuacja"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 73946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Jakość handlowa pieczywa w Polsce
nr katalogowy: 50389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Jakość pieczywa w ocenie GIJHARS - przewaga piekarni nad hipermarketami
nr katalogowy: 22141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Polepszacze jakości pieczywa - działanie i zakres stosowania
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wpływ rodzaju zboża i metody prowadzenia ciasta na cechy jakościowe pieczywa
PAULNA KARCZEWSKA
ALICJA CEGLIŃSKA
JOANNA ROLCZYK ANNA RAJKOWSKA
nr katalogowy: 77117
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
WYPIEK PIECZYWA - TRADYCJA I NOWOCZESNOŚĆ. Część 11.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 99135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Wypiek pieczywa – tradycja i nowoczesność
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Wpływ opakowania na jakość i trwałość pieczywa
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
Krzysztof Leszczyński
Piotr Witulski
nr katalogowy: 4867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wady pieczywa wynikające z jakości mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
OLVIT - zupełnie nowa oferta
nr katalogowy: 12792
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stosowane technologie wypieku pieczywa a jakość mąki
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 6381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
W małej piekarni
Robert Murmiłło
nr katalogowy: 64103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Jakość handlowa pieczywa półcukierniczego wg I JHARS
nr katalogowy: 66201
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Jakość tkwi w szczegółach Piekarnia z przyszłością
nr katalogowy: 93439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Technologia gwarantująca najwyższą jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 36579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Wpływ dodatku rozdrobnionej mąki żytniej na jakość pieczywa
nr katalogowy: 34890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Polepszacze jakości pieczywa -działanie i zakres stosowania
nr katalogowy: 24131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Dobra jakość pieczywa - stwierdza IJHARS, znacznie gorzej ze znakowaniem
nr katalogowy: 38985
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zmniejszenie ilości soli a jakość wypieku
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 37739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Produkcja pieczywa ekologicznego w Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej "Fawor" w Poznaniu
Maria Ślęzak
nr katalogowy: 25198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Czy pieczywo jest dobrym źródłem naturalnych składników mineralnych?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Od wypieku do punktu sprzedaży, czyli wpływ zabiegów powypiekowych na jakość pieczywa
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 27779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
IJHARS: jakość pieczywa dobra, niewłaściwe oznakowanie
nr katalogowy: 44364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Stan obecny i prognozy rozwoju polskiego piekarstwa
Grzegorz Nowakowski
nr katalogowy: 64961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Otworzyć minipiekarnię...
nr katalogowy: 131984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Jakość i warunki produkcji pieczywa w Polsce
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 22991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Stworzona dla gastronomii
nr katalogowy: 18539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Otworzyć minipiekarnię...
nr katalogowy: 131984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Geth. MIWE thermorollomat już w Polsce
Tomasz Guderski
nr katalogowy: 19209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Kwas piekarski
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139345
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Produkcja śruty chlebowej i mąki całoziarnowej (razowej)
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Wpływ dodatku suchego glutenu na jakość mąki i pieczywa
Roman Jurga
nr katalogowy: 14065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Zasady i metody dobrej fermentacji ciasta na pieczywo chlebowe
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 19202
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Bożena Lewicka
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 31366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Zakwas. Technologia w piekarni
nr katalogowy: 93313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyselekcjonowane kultury starterowe jako uniwersalna metoda wpływania na jakość pieczywa
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 69070
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ewolucja pojęcia "jakość mąki" w rozwoju technologii zbóż
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 70530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Wszystkie surowce przygotowywane zgodnie z recepturą
Michael Tremp
Rudolf Hofer
nr katalogowy: 96682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Dojrzewanie mąki pszennej a jakość pieczywa
Alicja CEGLIŃSKA
Tadeusz HABER
Grażyna CACAK-PIETRZAK
Agnieszka ZMYSŁOWSKA
nr katalogowy: 20094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Liczy się głównie dobra jakość pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 132744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
VAPOR firmy TAGLIAVINI - nowoczesny piec do tradycyjnych wypieków
nr katalogowy: 71377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Liczy się głównie dobra jakość pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 132744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Jakość i trwałość pieczywa pakowanego w MAP
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 85830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Piekarzu, czy wiesz, że...najlepszym sprzymierzeńcem piekarza jest dobry, świadomy sprzedawca?
nr katalogowy: 117382
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Produkcja śruty żytniej i chleba żytniego
nr katalogowy: 72906
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Czy jakość opłaca się piekarzowi?
Jarosław Gajda
nr katalogowy: 56323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Korzyści wynikające z inwestowania w jakość
nr katalogowy: 50243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Odroczony wypiek pieczywa Część II. Metoda odroczonego rozrostu
Magdalena Mart
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 76262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Wpływ modyfikowanej atmosfery na jakość i trwałość pieczywa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 62783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Polskie pieczywo – niezrównana jakość, smak i aromat
nr katalogowy: 134933
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Polskie pieczywo – niezrównana jakość, smak i aromat
nr katalogowy: 134933
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Czerstwienie pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 76469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowa jakość krojenia - najnowsze rozwiązania i trendy
Piotr Kulik
nr katalogowy: 43754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Dotychczasowe trendy 2024, czyli czym najbardziej interesowali się piekarze i cukiernicy w pierwszej połowie roku
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 150300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
HEUFT - najwyższa jakość wypieku, maksymalne oszczędności, stuprocentowa satysfakcja.
nr katalogowy: 33744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Standaryzacja mąki pszennej
Ireneusz Nowacki
nr katalogowy: 32299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Udany panel "Wpływ jakości mąk wypiekowych na jakość pieczywa"
Marta Stus
nr katalogowy: 31374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 38780
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowa jakość na polskim rynku
nr katalogowy: 23771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.II)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 34436
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Wpływ jakości mąk wypiekowych na jakość pieczywa - spojrzenie od strony młynarskiej
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 31054
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Premium... ale jakie?
nr katalogowy: 37331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Jak zapewnić odpowiednią jakość mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 34889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 133279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 133656
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 136981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
CHŁODNICTWO 2009-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszennego w czasie zamrażalniczego przechowywania Praca badawcza
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MONIKA NEUBAUER
KRZYSZTOF KRYŻA
MAREK SZCZYGIELSKI
nr katalogowy: 46821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Dobry klimat tworzy wysoką jakość Automat garowniczy MIWE GVA
nr katalogowy: 63526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Światowy rynek enzymów poprawiających jakość pieczywa (mąki) - perspektywy rozwoju
nr katalogowy: 37695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Jakość skórki
nr katalogowy: 77283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czerstwienie pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 75662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
"Czynniki wpływające na trwałość pieczywa"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 75010
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Nowe kierunki rozwoju branży piekarskiej w Polsce w świetle nowych oczekiwań klientów
Tomasz Guderski
nr katalogowy: 145834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe - Część 4 (ostatnia) – Jakość wypiekowa odmian pszenicy durum
nr katalogowy: 25864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Jak zastąpić uciekających za granicę pracowników?
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 25209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 136591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Obecne i przyszłe kierunki zmian w młynarstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 62049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Wyróznianie sie, sposobem na sukces
nr katalogowy: 62024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Jakość i tradycja w "SCh"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 55246
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Jakość skórki pieczywa - jak ją uzyskać i utrzymać?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92619
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Pamiętajmy, że ceramiczne piece piekarskie to urządzenia ciśnieniowe
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 75342
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Jakość jest najważniejsza
nr katalogowy: 140140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Poszukiwania idealnej technologii piekarskiej nie ustają STUDZENIE próżniowe
nr katalogowy: 111914
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Mąka będzie nadal drożała. Dlaczego?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 57888
OPAKOWANIE 2011-8
Techniki pakowania pieczywa jako metoda przedłużania jego świeżości
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 61746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Gorreri - postaw na jakość i powtarzalność wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 114045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Uwagi końcowe do "Techniki i technologii przemiału pszenicy"
Roman Jurga
nr katalogowy: 49107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Dzielarki Benier - ekstremalnie luźne ciasta
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 54822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Smak - najważniejszy - Ocena jakości pieczywa metodą "za smak"
Elżbieta Słowik
Magdalena Mart
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Tajemniczy Klient odwiedza piekarnię
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 85187
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Nowy system zaparowania w piecach MIWE ideal e+ Jakość i wydajność
nr katalogowy: 90352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Jakość jest najważniejsza
nr katalogowy: 140140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Ważna jest jakość, a nie cena
nr katalogowy: 54421
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Czy jakość się opłaca?
Marta Stus
nr katalogowy: 59322
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Jakość surowca warunkiem jakości produktu finalnego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 76267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Jakość pieczywa musi odpowiadać oczekiwaniom konsumentów
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 54405
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Kwas piekarski
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139345
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Piekarzu, czy wiesz, że... kwas piekarski nie zawsze jest wystarczająco i właściwie zakwaszony? Jak osiągnąć dobry rezultat i jaki to ma wpływ na jakość wyrobu końcowego?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 110814
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Wydajność pieczywa – ważny wskaźnik technologiczny i ekonomiczny
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136589
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
charakterystyka zbóż chlebowych uprawianych w Polsce
Paulina Karczewska
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 76468
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Kompleksowe wyposażenie piekarni na drodze do sukcesu Piece termoolejowe i skuteczny odzysk energii MIWE
nr katalogowy: 82199
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Dobra jakość pieczywa ma swoje wymagania. Piec MIWE condo
nr katalogowy: 96683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Wydajność pieczywa – ważny wskaźnik technologiczny i ekonomiczny
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136589
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
VI Ogólnopolski Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 73294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Dyskusja i problemy wokół projektu "Promocja pieczywa wysokiej jakości"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 57887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Dwukrotny laureat Krajowego Konkursu Pieczywa "SPOŁEM" Lubelska Spółdzielnia Spożywców
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 44363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Zagospodarowanie pieczywa ze zwrotów metodą fermentacji w zakwasie
nr katalogowy: 42458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wydajność pieczywa parametr specyficzny dla rodzaju pieczywa i jego producenta (piekarni)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 56324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Ocena jakości ziarna pszenicy i mąki pszennej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 45163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Profesjonalna obsługa klienta
P.K.
nr katalogowy: 44980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Prezydent Warszawy w SPC
Tadeusz Grzęda
nr katalogowy: 47598
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Mieszanie, zabiegi poprawiające jakość mąki i pakowanie mąki
nr katalogowy: 47020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ dodatku mąki kukurydzianej i jęczmiennej na właściwości ciasta i jakość chleba pszennego
MICHAEL ABDALLA
JESSICA HOEMPLER
nr katalogowy: 45901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66178
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Technologia chłodnicza COOL RISING firmy WACHTEL w SPC
nr katalogowy: 127874
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Nowoczesne środki wypiekowe
Anna Diowksz
nr katalogowy: 51662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Jak sposób i kolejność łączenia składników na ciasto wpływają na jakość pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 147182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Sytuacja na rynku pieczywa
nr katalogowy: 131209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet
nr katalogowy: 12703
OPAKOWANIE 2006-1
Wypiek i sprzedaż pieczywa w jednym, higienicznym opakowaniu
nr katalogowy: 18087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Fermentacja zakwasu (czy kwasu?) na chleb, czyli magia piekarstwa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 150792
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Promocja pieczywa w Łodzi
nr katalogowy: 116893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 4.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 95032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Piec piekarski w punkcie sprzedaży detalicznej pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 50842
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
IV Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Transglutaminaza. Jak wykorzystać zalety enzymu w piekarstwie?
Beata Marchand
nr katalogowy: 95777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Optymalizacja kosztów w piekarni i cukierni
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Drzwi otwarte w piekarniach
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 103581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czerstwienia pieczywa – czy można tego uniknąć?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 148547
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 94502
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH