Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
nr katalogowy: 6481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Standaryzacja mąki pszennej
Ireneusz Nowacki
nr katalogowy: 32299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mechaniczne uszkodzenie skrobi a wartość wypiekowa mąki
ALICJA CEGLIŃSKA
ANNA SZAJEWSKA
TADEUSZ HABER
nr katalogowy: 30245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
XXXIV Konferencja w Krynicy Morskiej
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 65600
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wartość wypiekowa ziarna pszenicy ze zbiorów 2012 lepsza niż w dwóch poprzednich sezonach
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 71818
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wartość przemiałowa i wypiekowa odmian pszenic uprawianych w Polsce - na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007–2009
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 56211
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Dlaczego warto zainwestować w piece HEUFT?
nr katalogowy: 34902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe - Część 4 (ostatnia) – Jakość wypiekowa odmian pszenicy durum
nr katalogowy: 25864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 54864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVI – 2012 r.
nr katalogowy: 72907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Perspektywa rozwoju uprawy i wykorzystania orkiszu w Polsce
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 148945
10.15199/61.2024.3.2
orkisz
jakość
wartość technologiczna
spelled
quality
technological value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 2)
Tomas z Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 106432
The inclusion of the ozonization technology in storing seeds of grain allows to long then its applied value. Apart from efficient limitation of all disadvantageous biotransformations
growth and activity of microorganisms and insect pests
ozonization contributes to maintaining or even improving technological attributes of seed. Moreover
ozone can be used as an agent reducing the level of pesticides. In the continuation of the article
whose first part was published in PZM 2/17
the aspects related to the influence of ozone on particular quality discriminants of seed shaping its milling and baking value as well as an ability to reduce remnants of crop protection chemicals were discussed.
ozone
grain storage
baking value
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Orkisz zdrowa żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
Adam Siwek
nr katalogowy: 101000
10.15199/65.2016.8.7
AURA 2015-6
Ekonomiczna wartość lasu Retencja wodna i wiązanie CO2
Roman Żurek
nr katalogowy: 91626
10.15199/2.2015.6.2
CHŁODNICTWO 2024-3
Regulacja temperatury płynu chłodzącego silnik
Mirosław Jedynak
nr katalogowy: 149175
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Wpływ restrukturyzacji przemysłu hutniczego na strukturę wartości przedsiębiorstwa
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 94322
10.15199/24.2015.10.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza zmiany w unijnym ustawodawstwie
nr katalogowy: 46499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Detektor przejścia małego prądu przez wartość zerową
Jerzy BAJOREK
Andrzej KAŁWAK
Józef NOWAK
nr katalogowy: 51527
AURA 2011-4
Wartość Morskiego Oka
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 58774
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-2
Cyfrowe wymuszalniki prądu EMEX100 i EMEX400DC
nr katalogowy: 15212
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Wartość dodana jako kategoria ekonomiczna
Marian Winiarski
nr katalogowy: 9507
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
OPAKOWANIE 2005-8-1
Targi INTERPACK 2005 w Dusseldorfie
Marian Feldman
nr katalogowy: 11268
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-3
Badania doświadczalne pudeł z tektury falistej
Mirosława Lecka
nr katalogowy: 4570
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-1
Wartość nieruchomości w gospodarce przestrzennej
SABINA ZROBEK
nr katalogowy: 4364
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Nowy wskaźnik właściwości redox pojemność warstwy podwójnej
KRZYSZTOF SUCHOCKI
nr katalogowy: 52272
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa bizona
Iwona Chwastows a-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Rafał Winarski
nr katalogowy: 117813
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-11
Nowoczesne urządzenia energoelektroniczne
Andrzej Baranecki
nr katalogowy: 102050
10.15199/74.2016.11.8
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-11
Badania i analiza wpływu warunków odkształcenia sekwencyjnego na wartość naprężenia uplastyczniającego stali do wytwarzania prętów zbrojeniowych
KUŹMIŃSKI Z.
SOŁTYKIEWICZ W.
nr katalogowy: 21623
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-5
Wpływ polaryzacji fali płaskiej na SAR w numerycznym modelu człowieka
19. Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 18377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Konkurencyjność przetwórstwa i handlu artykułami mleczarskimi na Ukrainie i w Polsce
S. Shevelowa
nr katalogowy: 7118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Kto ma zrestrukturyzować piekarnię, aby podnieść jej wartość do sprzedaży?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 122153
CHŁODNICTWO 2021-3
Jak dbać o urządzenia z rodziny przemysłowego Internetu rzeczy
nr katalogowy: 132326
OPAKOWANIE 2012-1
Rynek maszyn pakujących dzisiaj i jutro
RYSZARD WARCZYŃSKI
nr katalogowy: 65312
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Moda na ekologię
nr katalogowy: 65591
OPAKOWANIE 2013-5
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 76610
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Badania plastyczności i struktury po odkształceniu plastycznym na gorąco nowego gatunku stali niskowęglowej niestopowej
nr katalogowy: 46251
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Jak dbać o urządzenia z rodziny przemysłowego Internetu rzeczy
nr katalogowy: 132120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Na ciepło
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33372
AURA 2023-9
Wartość usług ekosystemowych
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 144902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 61906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Rynek superfoods
nr katalogowy: 113833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Rola procesu utleniania w kształtowaniu wartości wypiekowej mąki pszennej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 38776
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Cenne marki soków i napojów
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 35998
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Wartość interesariuszy jako kluczowy czynnik wartości organizacji odpowiedzialnych społecznie
Adam JABŁOŃSKI
Marek JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 35548
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Wskaźniki natężenia
HENRYK MRUK
JAROSŁAW MRUK
nr katalogowy: 35147
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Największa w historii wartość kredytów mieszkaniowych
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 147862
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Wypadki przy pracy i wpływ porażenia prądem na organizm ludzki
nr katalogowy: 149926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Wydatki na ulepszenie lokalu niekiedy od razu w koszty
nr katalogowy: 106831
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Wpływ domieszkowania azotem warstw diamentowych na właściwości emisyjne układu DF/Si
ELŻBIETA STARYGA
ZBIGNIEW ZNAMIROWSKI
KAZIMIERZ FABISIAK
nr katalogowy: 40918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 105164
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Otyłość i nadwaga Cz. II. Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Danuta Górecka
Patrycja Komolka
nr katalogowy: 73848
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-9
Wpływ kąta zwężenia koła zębatego na wytrzymałość zębów w przekładniach zębatych typu Beveloid z tworzyw polimerowych Część II - przekładnie typu Beveloid o śrubowej linii zęba
PIOTR STROJNY
nr katalogowy: 101061
10.15199/148.2016.9.4
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-4
Obliczenia właściwości kalorycznych frakcji morfologicznych odpadów komunalnych
LESZEK KULESZA
nr katalogowy: 97628
10.15199/9.2016.4.1
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-9
Propozycje dotyczące niektórych współczynników korygujących wartość gruntów ornych w metodzie wskaźnikowej
KRZYSZTOF KORELESKI
nr katalogowy: 37889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Eksport pieczywa, wyrobów ciastkarski ch i mieszanek do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Magdalena Bodył
nr katalogowy: 82188
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Jak dbać o urządzenia z rodziny przemysłowego Internetu rzeczy
nr katalogowy: 132120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Handel zagraniczny produktami mleczarskimi
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 24739
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-1
BADANIA JEDNOOPERACYJNEGO TŁOCZENIA BLACHY BIMETALOWEJ Cu-Al
WACŁAW MUZYKIEWICZ
ARTUR RĘKAS
nr katalogowy: 23500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza gryczana - produkt o podwyższonej wartości odżywczej
nr katalogowy: 83384
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-9
INFORMACJE Z PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 28262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Obszary, od których zależy wartość sprzedawanej piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 123748
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Struktura łańcucha wartości wyrobów w sektorze przedsiębiorstw hutniczych
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 57999
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-8
Polskie okna w Europie
Robert Klos
nr katalogowy: 78528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Czy wartość odżywcza ma dla Polaków... wartość? Podejście Polaków do zdrowego żywienia – nowe wyniki badań
nr katalogowy: 129755
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Gęstość obciążenia ogniowego wg Eurokodu 1
Mirosław Kosiorek
nr katalogowy: 132620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Szybki rozwój przetwórstwa produktów zwierzęcych
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 33808
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Analiza stolarki okiennej i drzwiowej na etapie wykonywania audytu energetycznego i projektowania
nr katalogowy: 29318
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Co decyduje o jakości styropianu?
nr katalogowy: 74068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Wzrost wartości rynku HoReCa w Polsce
nr katalogowy: 150000
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Handel zagraniczny produktami mleczarskimi
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 30668
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Varia
nr katalogowy: 136448
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Uwaga, złodziej!
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 119625
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-7
Analiza wpływu przemysłu stalowego na gospodarkę
Marta ZAGÓRSKA
nr katalogowy: 121559
10.15199/24.2019.7.3
przemysł stalowy
produkcja sprzedana
wartość dodana przemysłu stalowego
zatrudnienie w przemyśle stalowym
steel industry
sold production
value added of the steel industry
employment in steel industry
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Wartość wizerunku firmy
Dawid Szostek
nr katalogowy: 53600
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Za i przeciw
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 76499
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Varia
nr katalogowy: 136448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Nie każdy wydatek powyżej 15 000 zł zaliczysz do kosztów
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 114712
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ZJAWISKO GIGANTYCZNEGO OVERSHOOT'U W ZBLIŹNIACZONYCH MONOKRYSZTAŁACH Cu-8,5%AT. Al
SEBASTIAN KOPACZ
MAREK S. SZCZERBA
nr katalogowy: 81014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą - zostało niewiele czasu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Branding - wartość marki
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111767
OPAKOWANIE 2012-4
Opakowania metalowe: przeszłość, teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 67118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 119352
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-10
O wyznaczaniu napięć trójfazowych prostowników diodowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 94081
10.15199/74.2015.10.8
OPAKOWANIE 2021-11
Wielkość i wartość, czyli jak dbać o jakość
nr katalogowy: 134619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
KALEJDOSKOP VII–VIII 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150169
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Polska stolarka – utrzymanie pozycji lidera w czasach kryzysu
Alina Woźniak
nr katalogowy: 150137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera. Ewolucja rynku piw bezalkoholowych w Polsce
nr katalogowy: 139101
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-7-8
Badania optyczne politypów 6H-SiC oraz 15R-SiC poddanych wielokrotnej implantacji jonami glinu w podwyższonej temperaturze
MIROSŁAW KULIK
JERZY ŻUK
WITOLD RZODKIEWICZ
KRZYSZTOF PYSZNIAK
ANDRZEJ DROŹDZIEL
MARCIN TUREK
SŁAWOMIR PRUCNAL
MARIUSZ SOCHACKI
JAN SZMIDT
nr katalogowy: 37486
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Poligrafia - w co inwestować w 2012?
Agnieszka Dobosz
nr katalogowy: 66807
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Rynek piwa w Polsce w 2010 r.
Agata Szydłowska
nr katalogowy: 58624
OPAKOWANIE 2019-4
Perspektywy globalnego rynku opakowań farmaceutycznych
nr katalogowy: 119857
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 100903
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 90198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Od pola do stołu
nr katalogowy: 137468
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera. Ewolucja rynku piw bezalkoholowych w Polsce
nr katalogowy: 139101
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wartość pracy podatnika, jego małżonka i dzieci a koszt uzyskania przychodu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 140136
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Historia pewnego rozgraniczenia, jak zarobić na geodezji i o tym, że warto czytać lektury szkolne i słuchać muzyki
®Szczutek
nr katalogowy: 128039
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
Od św. Barbary do Sendzimira
Marek Bielski
nr katalogowy: 85557
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Podatkowa Księga Przychodów i Rozchodów - czasami warto sporządzić remanent w trakcie roku
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 99161
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
AUTO MOTO SERWIS 2020-1
Nowe reflektory dodatkowe OSRAM i Philipsa
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135394
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Aproksymacja charakterystyki przetwarzania termistora ACCU-CURVE TM
PIOTR KLUK
MARCIN KAMIL BĄCZYK
nr katalogowy: 45467
AURA 2009-4
Parki narodowe w strukturze organizacyjnej kraju
LESZEK LUBCZYŃSKI
nr katalogowy: 44051
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-2
Badanie napięcia powierzchniowego natryskiwanych pianek poliuretanowych
KRZYSZTOF PŁACZKIEWICZ
LESZEK ŻABSKI
HELENA KUCZYŃSKA
nr katalogowy: 41497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Mrożone dania gotowe
nr katalogowy: 54144
OPAKOWANIE 2024-9
Rynek opakowań dla e-handlu osiągnie wartość 125 mld USD
nr katalogowy: 150680
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Wytwarzanie i pomiar impulsowego i modulowanego pola elektromagnetycznego
Paweł BIEŃKOWSKI
Bartłomiej ZUBRZAK
nr katalogowy: 56608
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Opakowanie produktu spożywczego a wartość dla producenta
Joanna Kuzincow
Wiktor Woytowicz
nr katalogowy: 93124
10.15199/65.2015.8.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-7
Wpływ zachmurzenia okołosłonecznego na szczytowe wartości natężenia promieniowania słonecznego
DARIUSZ CZEKALSKI
nr katalogowy: 92325
10.15199/9.2015.7.2
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Sterowanie procesami w cukrowniach XV. Wskaźniki jakości regulacji automatycznej.
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 43820
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Klient nasz Pan
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 58745
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 140082
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
AURA 2017-11
Wycena drzew miejskich
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 110380
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-8
KLASYFIKACJA OPCJI REALNYCH I ICH STANDARYZACJA W KATEGORIACH OPCJI FINANSOWYCH
JERZY KICKI
JAN KUDEŁKO
KONRAD WANIELISTA
HERBERT WIRTH
nr katalogowy: 70149
CHŁODNICTWO 2012-5
Numeryczny sposób określenia temperatury czynnika chłodniczego po procesie sprężenia
Radosław Kołoła
nr katalogowy: 68019
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Matematyczny model wzorca napięcia przemiennego
Michał GRZENIK
Marian KAMPIK
nr katalogowy: 76335
GOSPODARKA WODNA 2010-7
O metodach wyznaczania przepływu brzegowego
Artur Radecki-Pawlik
nr katalogowy: 52901
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-1
Metoda oceny jakości styropianu na rynku budowlanym
Andrzej Kaputa
Jan Mamczur
nr katalogowy: 57791
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Wpływ zawilgocenia izolacji papierowej na jej przewodność cieplną
Radosław ŁOPATKIEWICZ
Zbigniew NADOLNY
Piotr PRZYBYŁEK
nr katalogowy: 55780
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
AURA 2015-7
Ekonomiczna wartość lasu (2) Inne usługi ekosystemowe
Roman Żurek
nr katalogowy: 92224
10.15199/2.2015.7.3
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
ELEKTROINSTALATOR 2021-8
IDENTYFIKACJA OBCIĄŻEŃ NA PODSTAWIE ANALIZY PRZEBIEGÓW PRĄDU
Bartosz Plewko
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 133136
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wartość odżywcza makaronu
nr katalogowy: 22314
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Kukurydza
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20080
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Czujniki położenia Czujniki optyczne
nr katalogowy: 10309
OPAKOWANIE 2022-7
Essentra sprzedaje dział opakowań
nr katalogowy: 138414
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Wpływ jakości prognoz na wartość obrotu na rynku bilansującym
Katarzyna HALICKA
nr katalogowy: 50495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Produktywność i efektywność polskiego przemysłu spożywczego
Roman Urban
nr katalogowy: 49518
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. II
Małgorzata Kowalska
Krzysztof Śmiechowski
nr katalogowy: 49495
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-1
WPŁYW STOPNIA REDUKCJI ŻUŻLA ZAWIESINOWEGO NA WARTOŚĆ JEGO LEPKOŚCI
ANDRZEJ ZAJĄCZKOWSKI
STANISŁAW BRATEK
JAN BOTOR
JÓZEF CZERNECKI
nr katalogowy: 49235
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Modelowanie procesu ciągnienia drutów kompozytowych dla przemysłu elektrotechnicznego
Michail Belov
Henryk Dyja
Aleksander Galkin
nr katalogowy: 40930
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Influence of material inhomogeneities in HTc ceramic superconductors on critical current and related phenomena
Jacek SOSNOWSKI
nr katalogowy: 44751
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Ustalenie podstawy wymiaru emerytury
nr katalogowy: 44322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Nowelizacja ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 42491
OPAKOWANIE 2009-3
Optymalizacja procesów wykończeniowych w druku cyfrowym
Tomasz Gajkowski
nr katalogowy: 42259
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
METODA OCENY TECHNOLOGICZNEJ I ORGANIZACYJNEJ RESTRUKTURYZACJI KOPALŃ
JAN BUTRA
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 41862
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Ocena wybranych wyróżników jakości serków twarogowych kwasowo-podpuszczkowych dostępnych w handlu detalicznym
IZABELA DMYTRÓW
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 41439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wartość odżywcza i wykorzystanie pszenżyta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49097
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-4
Po rozum do głowy...
Jerzy Robert
nr katalogowy: 48436
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH