Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2004-7
Intensywność oddychania, zawartość witaminy C i barwników chlorofilowych w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
Lucjan Krala
Maria Witkowska
nr katalogowy: 739
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 148477
10.15199/64.2024.2.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Pszenica jara
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 119588
SZKŁO I CERAMIKA 2005-6
Kwarcowa szkło-ceramika
LESZEK STOCH
nr katalogowy: 15186
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
HYDROMAX - prosta i skuteczna termoizolacja ścian fundamentowych
Dariusz Pruszkowski
nr katalogowy: 10400
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
HYDROMAX - prosta i skuteczna termoizolacja ścian fundamentowych
Dariusz Pruszkowski
nr katalogowy: 10400
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
SYGNAŁY O TECHNICE - BUDMA 2014
nr katalogowy: 83646
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
SYGNAŁY O TECHNICE - BUDMA 2014
nr katalogowy: 83645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Nowa odmiana chmielu lunga
JB
nr katalogowy: 14523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Pszenica jakościowa - od hodowcy do młynarza
Zofia BANASZAK
Dariusz MAJCHRZYCKI
nr katalogowy: 20045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Jubileusz Rieslinga
nr katalogowy: 130955
CHŁODNICTWO 2005-11
äe-dronicö. Agregaty wody lodowej i klimakonwektory, razem czy oddzielnie
Franciszek Klimosz
nr katalogowy: 8720
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Lekki i trwały dach z płytami VAPOTHERM
P. Cieślewicz
nr katalogowy: 17458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Nowa odmiana chmielu - lunga. Cz. l. Charakterystyka botaniczna
U. Skomra
A. Lewandowski
K. Baranowski
nr katalogowy: 14540
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Jubileusz Rieslinga
nr katalogowy: 130955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 48274
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Porównanie struktury i własności stali narzędziowej do pracy na gorąco stopowanej laserowo proszkami ceramicznymi NbC i TiC
LESZEK ADAM DOBRZANSKI
KRZYSZTOF LABISZ
EWA JONDA
nr katalogowy: 21735
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
lunga-nowa polska odmiana chmielu. Cz. II. Wyniki doświadczeń odmianowych z lat 2003-2004
A Lewandowski
K. Baranowski
U. Skomra
nr katalogowy: 14564
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Wzmacnianie przez śrutowanie
nr katalogowy: 32750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Okiem eksperta - rynek truskawek
Wojciech Kępiński
nr katalogowy: 92024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
lunga- nowa polska odmiana chmielu. Cz. III. Wyniki badań przydatności odmian lunga do prod. piwa
K. Baranowski
U. Skomra
A. Lewandowski
E. Baca
A. Salamon
nr katalogowy: 14617
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Nowa opona ciężarowa od Goodyear w 63% z materiałów odnawialnych
nr katalogowy: 139822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 79525
AURA 2008-5
W słowniku przyrody - kwas szczawiowy
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 35392
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-6
Agroceramika i wypieki
nr katalogowy: 58656
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Wpływ dokarmiania dolistnego buraka cukrowego borem w stanowisku po buraku cukrowym na wartość surowca do produkcji metanu
Arkadiusz Artyszak
nr katalogowy: 81023
AURA 2007-8
Pytania testowe etapu centralnego XXII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 29013
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-11
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 128861
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Nowa opona ciężarowa od Goodyear w 63% z materiałów odnawialnych
nr katalogowy: 139822
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Krzem jest kluczem w produkcji tanich lamp typu LED
nr katalogowy: 64957
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Ceramika Wulkana
nr katalogowy: 92746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Dieta fleksitariańska – instrukcja obsługi
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132754
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Kwas elagowy jako naturalny polifenol o potencjalnym znaczeniu przemysłowym
Monika Kalinowska
Monika Borkowska
Julia Braun
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 124480
10.15199/62.2020.1.24
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Rzepakowe danie
nr katalogowy: 109236
AURA 2009-5
Ekonomia ekologiczna i środowiskowa
TOMASZ ŻYLICZ
nr katalogowy: 44201
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-4
Formowanie hydrostatyczne metali
nr katalogowy: 45969
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wpływ zawartości pszenicy miękkiej w mieszance z pszenicą twardą na wyciąg i jakość mąki oraz makaronów
nr katalogowy: 65586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Pszenżyto jare
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 120555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Szałwia jako cenne źródło naturalnych antyoksydantów do żywności
Agnieszka Hrebień-Filisińska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 91371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Riesling niejedno ma imię?
Michał "WineMike" Misior
nr katalogowy: 122303
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Albarino, Garnacha Blanca i inne Biel po hiszpańsku
winny maniak
nr katalogowy: 109190
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Przyczyny kurczenia się tkanin w procesie prania, w zależności od ich składu: wełna, bawełna/len, poliester/nylon
Vittorio Cianci
nr katalogowy: 138002
AURA 2012-11
Słoneczna Kreta kosmetycznie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 72200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Regulacja składu fazowego TPFS w zależności od parametrów kalcynacji i recyrkulacji produktu
nr katalogowy: 68174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Study on production of sodium tripolyphosphate by one-stage dry method using wet-process phosphoric acid. Badanie procesu wytwarzania tripolifosforanu sodu metodą jednostopniową suchą z ekstrakcyjnego kwasu fosforowego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 77364
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-8
Pianki PIR a bezpieczeństwo ogniowe
nr katalogowy: 70002
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Wpływ odmiany truskawek, sposobu oraz temperatury suszenia na aktywność wody w przechowywanych suszach
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 119344
10.15199/64.2019.3.2
przechowywanie
aktywność wody
truskawki
metody suszenia
storage
water activity
strawberries
methods of drying
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ciekawe malbeki od Mielżyńskiego Wina z mrówkami w nazwie
winny maniak
nr katalogowy: 96465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Dieta fleksitariańska – instrukcja obsługi
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132754
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-2
IWIS 2023 – lit jako hit
nr katalogowy: 147507
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Obróbka wstępna biomasy konopi w procesie otrzymywania bioetanolu
Weronika Gieparda
Jolanta Batog
Aleksandra Wawro
nr katalogowy: 123966
10.15199/62.2019.12.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Międzynarodowa Konferencja w IHAR-PIB w Radzikowie Biologia, hodowla i produkcja pszenżyta
nr katalogowy: 109911
ELEKTROINSTALATOR 2020-10
Magazynowanie energii SUPERKONDENSATORY I CEWKI NADPRZEWODZĄCE
nr katalogowy: 128724
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Przewaga dzięki technologii
Józef Trzionka
nr katalogowy: 105482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Skąd pochodzi smak i aromat kawy?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 83178
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
NOWOŚCI EXPO SWEET
nr katalogowy: 65773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78270
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-25-26
Kolorowy klejnot i szary surowiec
nr katalogowy: 129355
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Kamień energii i optymizmu
nr katalogowy: 129883
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Rok 2023 będzie rokiem wielu wyzwań dla polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 141699
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Przyczyny kurczenia się tkanin w procesie prania, w zależności od ich składu: wełna, bawełna/len, poliester/nylon
Vittorio Cianci
nr katalogowy: 138002
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
teksty-preteksty
nr katalogowy: 114540
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Wpływ odmiany SBS na właściwości asfaltów stosowanych w wyrobach hydroizolacyjnych
Krzysztof Zieliński
Laura Pawlik
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 73421
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Szlakiem cejlońskich plantacji Imperium herbaciane
Daria Majda
nr katalogowy: 90564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalafior i brokuł - kwiaty jadalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93089
AURA 2020-7-8
Głóg znany i doceniany już w starożytności, nie tylko w fitoterapii
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 127276
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Zastosowanie boru w materiałach wybuchowych. Cz. I. Materiały wybuchowe indywidualne i mieszaniny z MW kruszącymi
Paulina Magnuszewska
Maciej Grądziel
Andrzej Maranda
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 121935
10.15199/62.2019.8.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Beaujolais Nouveau - cud marketingu
nr katalogowy: 71842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Gatunki piwa i kryteria oceny sensorycznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 60535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Zielona królowa sałatek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 53659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128794
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Z najnowszej historii motoryzacji: Volkswagen Golf I – narodziny legendy
nr katalogowy: 148078
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-2-3
Telewizja swobodnego punktu widzenia
Marek Domański
Adam Łuczak
Krzysztof Klimaszewski
nr katalogowy: 75456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Cenna życia odmiana
Małgorzata Zontek
nr katalogowy: 130281
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Proso - charakterystyka, uprawa, wykorzystanie
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Agnieszka Miszczykowska
nr katalogowy: 111946
proso
kasza jaglana
peptydy
aktywność przeciwdrobnoustrojowa
millet
millet groat
antimicrobial peptides
antimicrobial properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
KAMUT - czyli o amerykańsko-egipskiej pszenicy, która okazała się irańską
Beata Marchand
nr katalogowy: 82302
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Liczba opadania a maksymalna lepkość kleiku skrobiowego mąki pszennej
Anna Szaf rańska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Barolo i barbaresco - wina zrodzone z mgły
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 95796
DOZÓR TECHNICZNY 2020-4
Obliczenia i badania uszczelek metalowych typu RTJ
Janusz Zajączek
nr katalogowy: 127753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2018 r
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 113417
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107577
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Układ falownika napięcia z obwodem LCL o dużej dobroci Q
Maciej A. DZIENIAKOWSKI
nr katalogowy: 73210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
AURA 2018-11
Amarantus - roślina o cennym składzie chemicznym nasion
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
KRZYSZTOF JAROSZ
nr katalogowy: 117027
10.15199/2.2018.11.1
amarantus
szarłat
nasiona
wartość odżywcza
amaranth
tumbleweed
seed
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Groch i soja jako dodatek wzbogacający wartość pokarmową w przemyśle piekarskim
Magdalena Sobolewska
Marek Śnieg
nr katalogowy: 144371
groch
soja
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
pea
soybean
chemical composition
nutrients
ash
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 72044
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Oświetlenie pośrednie - wnękowe
Wojciech ŻAGAN
Rafał KRUPIŃSKI
nr katalogowy: 67655
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-10
O odpowiedzialność za słowo w technice
Grażyna Balkowska
nr katalogowy: 63473
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
AURA 2016-1
Ropa naftowa oraz paliwa alternatywne
Piotr Kardasz
Jacek Dosko cz
Magdalna Gazdow icz
Lubow Onyszczuk
nr katalogowy: 96088
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
WINO - Jabłko - podstawa cydru
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena wskaźników jakościowych ziarna pszenicy mieszańcowej
Jan Buczek
Marta Jańczak-Pieniążek
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 105088
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Warzywa ekologiczne i konwencjonalne
Anna Wlazły
Monika Pytka
Anna Stój
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 86664
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Wpływ sposobu hartowania na wielkość odkształceń detali wykonanych ze stali 16MnCr5 nawęglanych niskociśnieniowo
KONRAD DYBOWSKI
PIOTR KULA
RADOMIR ATRASZKIEWICZ
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
ADAM RZEPKOWSKI
KRZYSZTOF JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 86422
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 72038
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-7
Bezpieczeństwo w IP Multimedia Subsystem
Wojciech MOLISZ
Paweł GAŁKA
nr katalogowy: 71204
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
Zarządzanie bez nagród ale z groźbą kary
Bolesław Szomański
nr katalogowy: 65684
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ obróbki ubytkowej na wytrzymałość zmęczeniową stykową kół zębatych ze stali 17CrNi6-6 poddanych nawęglaniu próżniowemu ze wstępnym azotowaniem
Jacek Sawicki
Konrad Dybowski
Robert Pietrasik
Piotr Kula
nr katalogowy: 64710
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Zielona herbata - najstarszy (po wodzie) napój świata
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 64619
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 69712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Chile - sukces dzięki pomyłce
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 62795
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-8
Opakowania z tektury litej - wymagania, tendencje
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 61811
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Tworzywo korundowe na wyroby odporne na szok cieplny
Cecylia Dziubak
nr katalogowy: 56253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Prozdrowotne właściwości jagody kamczackiej
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 96860
10.15199/64.2016.2.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Specjalne mąki pszenne Orkisz
Beata Marchand
nr katalogowy: 99140
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jęczmień - właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w produkcji spożywczej
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89832
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-12
Cyberbezpieczeństwo
Jacek Nowicki
nr katalogowy: 129520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
A. Skrzypczyk
nr katalogowy: 135250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Rok 2023 będzie rokiem wielu wyzwań dla polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 141699
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Azobenzen i jego chemiczne przemiany
JOANNA MASŁOWSKA
JOLANTA JANIAK
nr katalogowy: 107323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sushi funkcjonalne danie gotowe
Ewa Dybkowska
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Justyna Serwatka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 81365
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Klasyfikacja wartości wypiekowej odmian
Beata Szał
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 71463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Problemy z GMO
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71461
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Słodka egzotyka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 61425
CHŁODNICTWO 2011-6
Walne Zebranie Członków UPPCH
nr katalogowy: 60571
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
PODSUMOWANIE 2010
nr katalogowy: 58021
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 2. Antyoksydanty jabłek
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 98017
10.15199/64.2016.4.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Przydatność słodownicza ozimych form jęczmienia browarnego
Józef Błażewicz
Marek Liszewski
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 96850
10.15199/64.2016.2.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Use of nanometric zirconia for removing arsenic compounds from water Zastosowanie nanometrycznego tlenku cyrkonu do usuwania związków arsenu z wody
Justyna Kwaśny
Wojciech Balcerzak
nr katalogowy: 100376
10.15199/62.2016.8.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Use of the hydrophobic blackberry extract obtained by extraction with supercritical carbon dioxide for the preparation of cosmetic masks Zastosowanie hydrofobowego ekstraktu z nasion jeżyny otrzymywanego przez ekstrakcję nadkrytycznym ditlenkiem węgla do wytwarzania maseczek kosmetycznych
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Małgorzata Zięba
Edward Rój
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 98956
10.15199/62.2016.6.13
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
TEFF Szansa dla ludzkości
Beata Marchand
nr katalogowy: 91644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Porównanie składu cukrów w cydrach polskich i importowanych
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
Andrzej Cendrowski
Agnieszka Grzejszczak
nr katalogowy: 91481
10.15199/64.2015.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Study on utilization of Camelina seed for production of biodiesel fuel Badania nad zagospodarowaniem lnianki siewnej do wytwarzania biodiesla
Jan Mosio-Mosiewski
Tadeusz Łuczkiewicz
Marek Warzała
Jerzy Nawracała
Hanna Nosal
Danuta Kurasiak-Popowska
nr katalogowy: 90075
10.15199/62.2015.3.22
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
WARUNKI NIEBLOKOWALNOS´CIW WA˛SKIM SENSIE DLA WIELOUSŁUGOWEGO OPTYCZNEGO POLA KOMUTACYJNEGO TYPU log2N 1 DLA MODELU PASMA DYSKRETNEGO
Remigiusz Rajewski
nr katalogowy: 93742
10.15199/59.2015.8-9.33
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-5
Droga do Beskida (1)
Ryszard Iskra
nr katalogowy: 89856
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Cenna życia odmiana
Małgorzata Zontek
nr katalogowy: 130281
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Historia autoklawizowanego betonu komórkowego w Polsce
Genowefa Zapotoczna-Sytek
Jan Małolepszy
Mieczysław Soboń
nr katalogowy: 146119
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Comparison of extraction methods used for separation of active compounds from waste generated during the production of apple juice Porównanie metod ekstrakcyjnych w pozyskiwaniu związków aktywnych z odpadów powstałych podczas produkcji soku jabłkowego
Karolina Śliwa
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 90072
10.15199/62.2015.3.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Zmiany jakościowe oleju wytłoczonego z ozonowanych nasion rzepaku
Monika Sachadyn-Król
Izabella Jackowska
Monika Bojanowska
nr katalogowy: 116821
10.15199/62.2018.10.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ konstrukcji rozdrabniacza bijakowego na skład granulometryczny rozdrabnianego materiału ziarnistego
Andrzej Bochat
Marcin Zastempowski
nr katalogowy: 122285
10.15199/62.2019.9.35
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Ocena produkcyjności i jakości ziarna pszenicy ozimej w warunkach różnych technologii produkcji
Edyta Aleksandrowicz
nr katalogowy: 145409
pszenica
technologia produkcji
jakość ziarna
liczba opadania
gluten
wheat
production technology
grain quality
falling number
gluten
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ zastosowania insektycydu na zwalczanie larw strąkowca grochowego (Bruchus pisorum L.) podczas uprawy grochu odmiany Milwa
Beata Wielkopolan
Marcin Baran
Kamila Roik
nr katalogowy: 115514
10.15199/62.2018.8.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Intensywność emisji fotonów z owoców gruszek w zależności od warunków pomiarów
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Magdalena DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Katarzyna DROBNA
nr katalogowy: 117339
10.15199/48.2018.12.42
ultra słaba luminescencja
jakość
owoce gruszki
fotony
ultra weak luminescence
quality
pear fruits
photons
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-12
Ocena wpływu rodzaju poroforu fizycznego na wybrane parametry technologiczne oraz właściwości mechaniczne wyprasek wytwarzanych w technologii MuCell® oparta na symulacjach komputerowych
GRZEGORZ JANOWSKI
nr katalogowy: 111165
10.15199/148.2017.12.3
wtryskiwanie mikroporujące
symulacje numeryczne
optymalizacja
formowanie wtryskowe
metoda homogenizacji Mori-Tanaka
microcellular composites
numerical simulations
optimization
injection molding
Mori-Tanaka homogenization method
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ dodatku siarczanu magnezu na właściwości fizyczne granul i efektywność rolniczą kędzierzyńskich nawozów saletrzanych. Cz. II**. Wpływ na pH, zawartość Mg, S i Ca w glebie oraz plonowanie roślin
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Andrzej Biskupski
Ryszard Grzybek
Bartosz Moszowski
nr katalogowy: 114926
10.15199/62.2018.7.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 110187
10.15199/64.2017.10.3
siarczek dimetylu (DMS)
piwo
surowce
słód
prekursory DMS
dimethyl sulfide (DMS)
beer
raw materials
malt
DMS precursors
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Analiza możliwości identyfikacji parametrów jakościowych oliwy przy wykorzystaniu ultrasłabej luminescencji wtórnej
Piotr NAWARA
Karolina TRZYNIEC
Tomasz DRÓŻDŻ
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Mirosław ZAGÓRDA
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 124701
10.15199/48.2020.02.28
wtórna luminescencja
ultrasłaba emisja fotonowa
pole elektromagnetyczne
oliwa
secondary luminescence
ultra-low photon emission
electromagnetic field
olive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Właściwości pigmentów kadmowych po narażeniach chemicznych i naświetlaniu promieniowaniem UV
Edwin Makarewicz
Magdalena Tworek
Karina Mroczyńska
Katarzyna Witt
Iryna Shyychuk
nr katalogowy: 120221
10.15199/62.2019.5.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wybrane parametry wartości technologicznej ziarna pszenicy jarej w zależności od terminu siewu
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 122801
pszenica jara
termin siewu
wartość technologiczna
spring wheat
sowing term
technological value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ sposobu suszenia odpadów owocowych na zmiany ich właściwości fizykochemicznych
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Sławomir Obidziński
Marlena Dołubizno
nr katalogowy: 113860
10.15199/62.2018.5.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty bogate w polifenole naturalne konserwanty produktów mięsnych
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 113835
10.15199/65.2018.5.3
polifenole
mięso
antyoksydanty
właściwości prozdrowotne
polyphenols
meat
antioxidants
health benefits
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Ocena jakości stałych nawozów na bazie azotanu(V) amonu i ich podatności na przenoszenie detonacji
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 110073
10.15199/62.2017.10.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Ocena właściwości reologicznych kompozytów polipropylenowych z modyfikowanym i niemodyfikowanym węglanem wapnia w pomiarach typu off-line i in-line
Arkadiusz Kloziński
nr katalogowy: 119090
10.15199/62.2019.3.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka SALAMON
nr katalogowy: 148051
10.15199/61.2024.2.4
kukurydza
wartość technologiczna ziarna
rejony uprawy
zbiory ziarna
corn
technological value of grain
growing areas
harvest
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Rynek owoców w grudniu 2023 i styczniu 2024 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 147570
10.15199/64.2024.1.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Beton nawierzchniowy z eksponowanym kruszywem fotoluminescencyjnym
Piotr Górak
Bartosz Rewera
nr katalogowy: 122397
10.15199/33.2019.09.04
beton
nawierzchnia betonowa
kruszywo fotoluminescencyjne
trwałość
kruszywo eksponowane.
pavement
photoluminescent aggregate
durability
aggregate exposed.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Japońskie sosy sojowe – technologia, rola mikroorganizmów, jakość i innowacje
Iwona Gientka
nr katalogowy: 145685
10.15199/65.2023.10.4
sos sojowy
technologia produkcji
shoyu
koji
moromi
soy sauce
production technology
shoyu
koji
moromi
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Świdośliwa - mało znany gatunek owoców - wstępna ocena przydatności dla przetwórstwa
Dorota Konopacka
Jan Piecko
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
Dorota Kruczyńska
Maria Buczek
nr katalogowy: 111170
10.15199/64.2017.11-12.1
świdośliwa
antocyjany
utrwalanie
przeciery
suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe
Saskatoon berry
anthocyanins
preservation
puree
vacuum-microwave drying
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wybrane zastosowania ozonu w przemyśle spożywczym
Maciej Balawejder
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 119836
10.15199/65.2019.4.6
ozon
przydatność do spożycia
pozostałości pestycydów
aktywność enzymatyczna
ozone
shelf life
pesticide residue
enzymatic activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Rynek owoców w czerwcu i lipcu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 144735
10.15199/64.2023.4.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ terminu siewu i dawki nawożenia azotem na plonowanie sorga ziarnowego odmiany Gk Emese
MARCIN RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150887
10.15199/61.2024.5.4
sorgo ziarnowe
odmiana
plon ziarna
białko
plon białka
GK emese
grain sorghum
variety
grain yield
protein
protein yield
GK Emese
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH