Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody oznaczania kwasowości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Biokonserwacja pieczywa dzięki zastosowaniu zakwasu
Anna Diowksz
nr katalogowy: 4831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
OPAKOWANIE 2013-9
Opakowanie chroni przed przeterminowanymi lekami
nr katalogowy: 79696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Zdecyduje smak,czyli dlaczego w ocenie wyrobów najwyżej powinniśmy punktować smak
Małgorzata Oczak
nr katalogowy: 29578
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118014
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Technologie i produkty
nr katalogowy: 135788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czerstwienia pieczywa – czy można tego uniknąć?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 148547
OPAKOWANIE 2018-8
A-Z Color stawia na transparentność
nr katalogowy: 115554
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
OPAKOWANIE 2012-7
Owoce i warzywa dłużej świeże
nr katalogowy: 69030
OPAKOWANIE 2018-5
Emsur Poland: 20 lat na rynku opakowań giętkich
nr katalogowy: 113714
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
CHŁODNICTWO 2023-2
Niesamowite funkcje lodówek
nr katalogowy: 142830
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93616
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Walory żywieniowe i przydatność kulinarna kaszy kuskus
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 88925
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Retrospektywne spojrzenie na kształtowanie jakości wędlin
Adam Olszewski
nr katalogowy: 61128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Opakowania przyszłości rodzaje i funkcje opakowań aktywnych
Małgorzata Świtała
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 111094
10.15199/65.2017.12.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość zdrowotna nowych rodzajów żywności
Bożena Borycka
nr katalogowy: 51036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Zastosowanie substancji emulgujących w makaronach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84590
OPAKOWANIE 2016-1
Opakowania do żywności z tworzyw sztucznych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 96381
10.15199/42.2016.1.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 57876
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
OPAKOWANIE 2008-5
Ocena ekologiczna opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 35307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-4
Chromatografia powinowactwa metalochelatowego i jej przydatność w procesach rozdzielania aminokwasów
ELŻBIETA GASIŃSKA
JOANNA MASŁOWSKA
nr katalogowy: 42961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wahania sezonowe w spożyciu owoców
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 77520
CHŁODNICTWO 2012-11
Higienizacja urządzeń oraz instalacji chłodniczych w aspekcie usuwania i zapobiegania rozwojowi biofilmów
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 72832
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Wybrane zagadnienia bezpieczeństwa konsumentów wody do spożycia
Janusz R. Rak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 41414
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Poziom i struktura spożycia produktów zbożowych w różnych typach gospodarstw domowych
MARLENA PIEKUT
nr katalogowy: 38773
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Klitoria ternateńska (Clitoria ternatea) – właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w żywności
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 146437
10.15199/65.2023.12.4
Clitoria ternatea
antocyjany
przeciwutleniacze
właściwości farmakologiczne
żywność funkcjonalna
Clitoria ternatea
antocyanins
antioxidants
pharmacological activity
functional food
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-12
Metoda luminescencyjna jako alternatywa w badaniach zanieczyszczenia bakteriologicznego wody
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 73006
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Zwyczaje i nakazy spożywania mięsa w różnych religiach
nr katalogowy: 123022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Wpływ dodatków typu Suprex na wybrane właściwości fizyczne ekstrudowanych makaronów błyskawicznych
Agnieszka Wójtowicz*
nr katalogowy: 55363
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Napoje funkcjonalne - luty 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 50740
CHŁODNICTWO 2023-2
Niesamowite funkcje lodówek
nr katalogowy: 142830
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Ryzyko w kontroli jakości wody do spożycia
JANUSZ R. RAK
KATARZYNA PIETRUCHA
nr katalogowy: 35036
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Z butelki czy z puszki?
nr katalogowy: 25057
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-7
Adisol - ekologiczny zamiennik kwasu octowego dla przemysłu włókienniczego
Zygmunt Hehn
Jolanta Sajewicz
nr katalogowy: 14356
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Z czasopism obcych
Maciej Nowacki
nr katalogowy: 9387
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-8
Analiza obliczeniowa emisji strumienia świetlnego w bocznych światłowodach oświetleniowych
M.Zajkowski
nr katalogowy: 9107
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Odmanganianie wody podziemnej na modyfikowanym chalcedonicie
Magdalena M. Michel
nr katalogowy: 42833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Przeżywalność bakterii probiotycznych suszonych rozpyłowo w skali ćwierćtechnicznej
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Małgorzata Mizielińska
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 108065
10.15199/65.2017.7.5
L. rhamnosus
suszenie rozpyłowe w skali ćwierćtechnicznej
masło kakaowe
L. rhamnosus
spray drying in ¼
-technical scale
cocoa butter
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-3
Zastosowanie klinoptylolitu w procesach oczyszczania ścieków rafineryjnych
Jan Rakoczy
Krystyna Porzycka-Semczuk
Krzysztof Szewczyk
nr katalogowy: 14256
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-7
Monitorowanie morfologii włókien w ciągu produkcji masy celulozowej
Pawet Wandelt
Katarzyna Perlińska-Sipa
nr katalogowy: 12467
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Europejski Trybunał Sprawiedliwości zajmie się polskimi stawkami VAT na ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 100568
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-3
Charakterystyka strumienia świetlnego światłowodów typu side-light świecących powierzchnią boczną
M. Zajkowski
nr katalogowy: 1009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Wpływ obecności związków fosforu na jakość wody do spożycia
Stanisław M. Rybicki
nr katalogowy: 29863
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-5
Monitorowanie wytrzymałości włókien w ciągu produkcji masy celulozowej
Paweł Wandelt
Katarzyna Perlińska--Sipa
nr katalogowy: 12430
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-2
Przydatność do recyklingu zadrukowanych wyrobów z papieru
Hans-Joachim Putz
Jórg Wagner
Samuel Schabel
Andreas Faul
nr katalogowy: 18943
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szacowanie potencjału wzrostu (δ) Listeria monocytogenes w mikrobiologicznych badaniach obciążeniowych na przykładzie rukoli
nr katalogowy: 105843
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Zawartość soli w przetworach mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 64457
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-2
Przydatność PN-EN ISO 13788 do oceny wilgotności przegród
J. A. Pogorzelski
K. Firkowicz-Pogorzelska
nr katalogowy: 2390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
O koniecznoťci nowelizacji normy ISO 4916 äConfection Articles. Seams. Classification and Symboles
R. Krasowska
M. Rybicki
nr katalogowy: 13730
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-4
Badanie efektywności frakcjonowania masy z makulatury mocnej we frakcjonatorze przepływowym...
Władysław Mróz
Paweł Wandelt
Katarzyna Perlińska
nr katalogowy: 12420
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Kwiatek na torcie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 76977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Promocja pieczywa - jednym z najważniejszych celów organizacji branżowych organizacji młynarskich we wszystkich krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 44458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wokół soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57890
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Badanie trwałości żywności
Monika Żmudzka
Romualda Dolińska
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 53791
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wykorzystanie metod sorpcyjnych w ocenie wpływu zamrażalniczego przechowywania chleba na świeżość miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 57680
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Nowoczesna promocja pieczywa przez akcentowanie walorów żywieniowych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31680
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Chemoodporny kit na podstawie Monomeru FA
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
JANINA BORYSEWICZ
JANUSZ NOWICKI
ANNA SOKALSKA
TERESA MOŻARYN
nr katalogowy: 106671
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 98028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-1
Sposób otrzymywania asfaltów upłynnionych
IRENA GAWEŁ
STANISŁAW GRYGLEWICZ
MARIAN RUTKOWSKI
nr katalogowy: 43073
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Program inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
nr katalogowy: 130882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (2)
M. Piekut
nr katalogowy: 22390
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Rozwój analityki zbożowej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 36645
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Spożycie mięsa w 2004 roku i jego uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 9570
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Zwyczaje żywieniowe Polaków w zakresie spożycia owoców
M. Gazdecki
E. Goryńska
nr katalogowy: 6896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przydatność wybranych gatunków roślin do zasiedlania terenów zdegradowanych przez przemysł miedziowy
Zofia Spiak
Krzysztof Gediga
nr katalogowy: 68199
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-1
Usuwanie prekursorów trihalometanów w procesie koagulacji chlorkami poliglinu
Lidia Dąbrowska
nr katalogowy: 124608
10.15199/17.2020.1.4
woda
koagulacja
chlorek poliglinu
prekursory trihalometanów
water
coagulation
polyaluminium chloride
trihalomethane precursors
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Niepowodzenia fundamentowania budowli
Andrzej Jarominiak
nr katalogowy: 10683
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-8
Zastosowanie równania podziału do oceny wpływu udziału form specjacyjnych metali w glebie na ich zawartości w roślinach leczniczych
Jerzy Kwapuliński
Jolanta Kowol
Renata Musielińska
Małgorzata Bebek
Krzysztof Mitko
Marek Stempin
Urszula Oleśkow
Michał Swoboda
nr katalogowy: 92924
10.15199/17.2015.8.4
OPAKOWANIE 2023-5
HolyGrail 2.0: przydatność w recyklingu
nr katalogowy: 143410
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Lód w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 70135
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Ocena jakości wody do spożycia dostarczanej przez wodociągi wiejskie
Janina Piekutin
nr katalogowy: 68346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
Przydatność katod aktywowanych metodą termiczną do procesu wydzielania wodoru
GINTER NAWRAT
DOROTA KOPYTO
MACIEJ GONET
nr katalogowy: 28088
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
nr katalogowy: 133176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-4
Nowe metody otrzymywania węglowych sit cząsteczkowych
BARBARA ŁACIAK
LESZEK CZEPIRSKI
nr katalogowy: 42583
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-6
Analiza wybranych zagadnień związanych z procesem zgazowania węgla
KRZYSZTOF GERMAN
ANDRZEJ GAWDZIK
nr katalogowy: 41349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-1
Opis równowag adsorpcyjnych dla układów typu: rozcieńczony wodny roztwór kilku substancji organicznych - węgiel aktywny
ANNA DERYŁO-MARCZEWSKA
nr katalogowy: 41282
SZKŁO I CERAMIKA 2008-1
Przydatność mechanochemii w otrzymywaniu szkieł specjalnych
MAŁGORZATA CIECIŃSKA
nr katalogowy: 33348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Właściwości i przydatność fruktanów do produkcji wyrobów ciastkarskich
Danuta Sucharzewska
nr katalogowy: 27792
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-6
Wykorzystanie komputerowego wnioskowania w projektowaniu kombinacyjnych układów sterowania
Jacek TKACZ
Marian ADAMSKI
nr katalogowy: 36205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Zmiany i zróżnicowanie spożycia produktów zbożowych w gospodarstwach domowych w Polsce
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 88922
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Przydatność pomiarów optyczno-igłowych
Henryk Wichlacz
Eugeniusz Piotrowski
nr katalogowy: 1760
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Co piszą inni
nr katalogowy: 9503
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Polak pije mniej i mądrzej niż przeciętny Europejczyk
nr katalogowy: 79265
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Konferencja PZPRZ promująca spożycie pieczywa całoziarnowego w Polsce
nr katalogowy: 73914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Drodzy Czytelnicy
nr katalogowy: 49801
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Spożycie i preferencje nabywcze konsumentów ryb i ich przetworów w Polsce
Joanna Tkaczewska
Władysław Migdał
nr katalogowy: 76649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-10
Analiza metod wyznaczania gęstości pozornej porowatych ciał stałych
BRONISŁAW BUCZEK
ELŻBIETA VOGT
nr katalogowy: 42661
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Przydatność oceny alweograficznej do kontroli procesu komponowania mąki końcowej
DANUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 31902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Małowrażliwe materiały wybuchowe. 1,1-Diamino-2,2-dinitroeten
DOROTA POWAŁA
ANDRZEJ ORZECHOWSKI
BOGDAN FLORCZAK
ANDRZEJ MARANDA
nr katalogowy: 27198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Wpływ konwekcji na charakterystyki energetyczne łuku w DC-EAF
Anatolij M. KRUCZININ
Antoni SAWICKI
nr katalogowy: 36528
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Formowanie ceramiki metodą odlewania z gęstwy żelującej przy użyciu kopolimeru monometakrylanu glikolu metoksypolietylenowego i 1-winylo-2-pirolidonu
nr katalogowy: 28762
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Etery allilowe - fotoreaktywne modyfikatory polimerów
DAGMARA MARTYSZ
MIŁKA ANTOSZCZYSZYN
nr katalogowy: 28753
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Rola węglanowych dodatków mineralnych i kruszyw wypełniających w technologii betonu wibroprasowanego
W. Brylicki
nr katalogowy: 17505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Prognozowanie bioprocesów. Mikrobiologia prognostyczna w przemyśle piwowarskim
D. Kręgiel
H. Oberman
nr katalogowy: 6706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Korzyści zdrowotne ze spożywania produktów sojowych
A. Cichocka
nr katalogowy: 14908
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-8
PRACE BADAWCZO-ROZWOJOWE IMN W DZIEDZINIE PRZERÓBKI RUD ZAKOŃCZONE W 2006 ROKU
nr katalogowy: 29283
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-13
Mosty muszą być szersze
Marek Bielski
nr katalogowy: 120706
OPAKOWANIE 2012-9
Kod kolorystyczny na etykietach produktów
nr katalogowy: 71155
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Przydatność iniekcji w naprawie
B. Chmielewska
J. Koper
nr katalogowy: 22765
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Catering dla najmłodszych
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 93436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Malejąca konsumpcja żywności
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 81356
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zastosowanie metod TOF-SIMS i SEM do badań ZrO2 oraz katalizatora Pt/ZrO2
MAŁGORZA IWONA SZYNKOWSKA
EWA LEŚNIEWSKA
JACEK ROGOWSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 28717
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Oskar z Vi-GGa-Mi
J. Palka
nr katalogowy: 5884
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Możliwości zastosowania dwutlenku chloru, podchlorynu sodu oraz dihydratu soli sodowej kwasu dichloroizocyjanurowego do dezynfekcji końcowej wody w OPWiK w Ostrołęce
Tomasz Wnęt
Marian Granops
nr katalogowy: 50987
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-11
DOBÓR NAJLEPSZEGO MODELU REOLOGICZNEGO DLA MATERIAŁÓW ODKSZTAŁCANYCH PLASTYCZNIE
DANUTA SZELIGA
ŁUKASZ MADEJ
MACIEJ PIETRZYK
ROMAN KUZIAK
nr katalogowy: 31328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Zamrażanie żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 77291
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Właściwości fizyczne wybranych produktów zbożowej galanterii śniadaniowej
Justyna Tom iło
nr katalogowy: 49668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Napoje mleczne kierunki ich rozwoju
Tadeusz Grega
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 55109
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-1
O gwarancji dostawy wody do spożycia
BOGUMIŁ KUCHARSKI
JANUSZ RAK
nr katalogowy: 16576
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Nie marnuj żywności
nr katalogowy: 66301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-8
Sprzężenie procesów diafragmowej elektrolizy solanki i kwasu solnego jako racjonalny sposób utylizacji odpadowego chlorowodoru i ograniczenia produkcji wodorotlenku sodu
TADEUSZ WILUSZ
WITOLD GNOT
GINTER NAWRAT
MACIEJ GONET
nr katalogowy: 28252
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
System pakowania bag in box
nr katalogowy: 14672
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Zastosowanie biostymulatora Asahi SL jako środka chroniącego burak cukrowy przed stresem wywołanym przez herbicydy
J. Kositorna
nr katalogowy: 1424
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
nr katalogowy: 133176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
OPAKOWANIE 2023-5
HolyGrail 2.0: przydatność w recyklingu
nr katalogowy: 143410
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Wykorzystanie elektrochemicznej izolacji faz dla potrzeb rentgenowskiej jakościowej analizy fazowej
JANUSZ LISAK
IZABELA PIETRYKA
nr katalogowy: 40550
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-9
Laborator ium wzorcująco -badawcze AgencjI Anticorr Gdańsk Ochrona przed korozją – laboratoryjne metody badań właściwości powłok
nr katalogowy: 122374
-
nr katalogowy:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie silnie kwaśnego makroporowatego jonitu Amberlyst®15 w procesie otrzymywania rozcieńczonych roztworów zolu kwasu metakrzemowego
Wojciech Malewski
Andrzej Krysztafkiewicz
nr katalogowy: 20227
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Szynka parmeńska
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9540
OPAKOWANIE 2020-1
Precyzyjne naważanie stałowagowych opakowań
nr katalogowy: 124649
GOSPODARKA WODNA 2021-2
FAKTY
nr katalogowy: 130488
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Tacki nadające się do recyklingu
nr katalogowy: 133597
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-24
O ekologii i smaku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 23026
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Uzdatnianie wody basenowej
F. G. Piechurski
nr katalogowy: 2814
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
OPAKOWANIE 2012-11
Puszka zmienia postać rzeczy
nr katalogowy: 72382
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Badania nad wykorzystaniem glicerolu w syntezie organicznej.Cz. I. Konwersja glicerolu do akroleiny
JACEK KIJEŃSKI
ANTONI R. MIGDAŁ
MAŁGORZATA E. JAMRÓZ
WITOLD TĘCZA
EWA ŚMIGIERA
OSAZUWA OSAWARU
MONIKA NEMTUSIAK
nr katalogowy: 25407
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Zmiany w spożyciu mleka w Polsce
J. Seremak-Bulge
nr katalogowy: 14916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Rok 2009 w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 50129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 45288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Hit Sezonu Nestle. Eliminacje w Zakopanem
Marta Stus
nr katalogowy: 12609
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Wykorzystanie promieniowania jonizującego w technologii żywności
M. Janowicz
nr katalogowy: 20818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coraz wie˛cej graczy na rynku pieczywa
nr katalogowy: 19288
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Mięso grillowane
Wojciech Kolanowski
Michał Ziomek
nr katalogowy: 9623
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Przydatność technologiczna odmian pszenic rekomendowanych do uprawy w Polsce na 2008 rok według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 37055
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wykorzystanie pozostałości z procesu hydrokrakingu w produkcji olejów przemysłowych
WIESŁAWA SPECJAŁ
WIESŁAW SZEJA
JANINA SKAŹNIK
EWA LESISZ
nr katalogowy: 28656
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Gorzki smak cukru
Tomasz Pokrywka
nr katalogowy: 130562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
W małej piekarni
Robert Murmiłło
nr katalogowy: 64103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Stanowisko branży piwowarskiej w sprawie raportu Instytutu Jagiellońskiego pt. „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce – przyczyny i skutki”
nr katalogowy: 133171
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Inter-Ice. Jakość, prozdrowotność, przepisy
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19231
OPAKOWANIE 2019-2
Cyfryzacja i jej wpływ na przemysł opakowań
nr katalogowy: 118786
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Korozja i zabezpieczenia betonowych stropów żebrowych w wielkogabarytowych zbiornikach wody przeznaczonej do spożycia
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 137199
10.15199/33.2022.04.08
zbiorniki wody do picia
stropy żelbetowe żebrowe
oddziaływania korozyjne wody
drinking water tanks
ribbed reinforced concrete ceilings
corrosive effects of water
OPAKOWANIE 2017-6
Największy i najszybszy laminator na południu Polski
nr katalogowy: 106509
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Charakterystyka polskiego drobiarstwa na tle innych krajów UE
Łukasz Cukierski
nr katalogowy: 9511
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH