Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
USE AND IMPORTANCE OF RYE GRAIN IN POLAND
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150934
10.15199/180.2024.3.2
rye
economic importance
food use
feed
energy use
żyto
znaczenie gospodarcze
wykorzystanie spożywcze
pasza
wykorzystanie energetyczne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Potencjał wykorzystania ziarna żyta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 125847
żyto
plon
mąka żytnia
wartość paszowa
rye
yield
rye flour
fodder value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of gemini surfactants on the glyphosate efficacy Wpływ surfaktantów gemini na skuteczność działania glifosatu
Katarzyna Marcinkowska
Łukasz Sobiech
Edyta Kuliszewska
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 85004
10.12916/przemchem.2014.911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
GOSPODARKA WODNA 2020-3
PRZEGLĄD WYDAWNICTW
Jan Winter
Andrzej Wita
nr katalogowy: 125419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Przydatność słodownicza ozimych form jęczmienia browarnego
Józef Błażewicz
Marek Liszewski
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 96850
10.15199/64.2016.2.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Technology for production of NS fertilizers by compacting method and their impact on the grain crop and quality of winter wheat cereals. Technologia otrzymywania nawozów typu NS metodą kompaktowania oraz ocena wpływu tych nawozów na plonowanie i jakość ziarna pszenicy ozimej
Monika Karsznia
Ryszard Winiarski
Piotr Ruseka
Mieczysław Borowika
Janusz Igras
Paweł Bielski
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
nr katalogowy: 76867
GOSPODARKA WODNA 2004-10
WYBITNI - Emil Winter
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 1917
GOSPODARKA WODNA 2004-4
Jan Winter-Wpływ statku na drogę wodną
nr katalogowy: 1838
GOSPODARKA WODNA 2004-2
Prędkość graniczna statku na ograniczonej drodze wodnej
Jan Winter
nr katalogowy: 1807
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Simulation Computation and Analysis of Dynamic Operation Energy of Seawater Source Heat Pump
WANG Jun
Liu Kai
Wang Haixia
Bi Wenfeng
nr katalogowy: 70716
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The Study of Electrical Properties of Components of a Winter Rape Seed Mixture
Stepan KOVALYSHYN
Viktor DADAK
Vadym PTASHNYK
Oleksiy SHVETS
Deta ŁUCZYCKA
Tomasz DRÓŻDŻ
Paweł KIEŁBASA
Marcin WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 124175
10.15199/48.2020.01.15
seed
dielectric permittivity
electric charge
electric separation.
in the case of foreign Authors in this line the Editor inserts Polish translation of keywords.
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-4
Szkoła na miarę XXI wieku
Małgorzata Winter
nr katalogowy: 102947
GOSPODARKA WODNA 2006-8
Wnioski z sympozjum HYDROTECHNIKA VIIIĺ 2006
Leszek Boguta
Beata Janowczyk
Jan Urbanowicz
Jan Winter
nr katalogowy: 16816
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Efektywność energetyczna produkcji i konwersji ziarna pszenicy ozimej do bioetanolu
Hanna Klikocka
Witold Szczepaniak
nr katalogowy: 144109
10.15199/62.2023.7.4
pszenica ozima
bioetanol
efektywność energetyczna
winter wheat
bioethanol
energy efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Efektywność energetyczna produkcji i konwersji ziarna pszenicy ozimej do bioetanolu
Hanna Klikocka
Witold Szczepaniak
nr katalogowy: 144109
10.15199/62.2023.7.4
pszenica ozima
bioetanol
efektywność energetyczna
winter wheat
bioethanol
energy efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Efektywność energetyczna produkcji i konwersji ziarna pszenicy ozimej do bioetanolu
Hanna Klikocka
Witold Szczepaniak
nr katalogowy: 144109
10.15199/62.2023.7.4
pszenica ozima
bioetanol
efektywność energetyczna
winter wheat
bioethanol
energy efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Efektywność energetyczna produkcji i konwersji ziarna pszenicy ozimej do bioetanolu
Hanna Klikocka
Witold Szczepaniak
nr katalogowy: 144109
10.15199/62.2023.7.4
pszenica ozima
bioetanol
efektywność energetyczna
winter wheat
bioethanol
energy efficiency
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Kampania "Tradycja, jakość i europejski smak" podczas Winter Fancy Food Show
nr katalogowy: 66936
GOSPODARKA WODNA 2013-12
XV Międzynarodowa Konferencja Technicznej Kontroli Zapór. Jastrzębia Góra, 18-21 czerwca 2013 r.
Anna Kosik
Maria Merkel
Jan Winter
Andrzej Wita
nr katalogowy: 81079
GOSPODARKA WODNA 2011-10
79. Roczne Posiedzenie Komitetu Wykonawczego Międzynarodowej Komisji Wielkich Zapór (ICOLD)
Anna Kosik
Jan Winter Andrzej Wita
Janusz Zaleski
nr katalogowy: 63004
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-6
Bilansowanie systemu przesyłowego - wybrane nowe zasady i obowiązki, dotyczące przedsiębiorstw gazowniczych, zapisane w aktach prawnych Unii Europejskiej
JAN WINTER
MARTA KAMOLA
nr katalogowy: 16510
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
AURA 2021-4
Śniegi Świdnika w dwóch półroczach zimowych 2012/2013 i 2019/2020 (2) Wyniki badań w świetle eksperymentu polowego
Bronisław JANIEC
nr katalogowy: 131344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Effect of salicylic acid on growth and grain yield of winter wheat Wpływ kwasu salicylowego na wzrost i plonowanie pszenicy ozimej
Zenon Woźnica
Robert Idziak
Zuzanna Sawińska
Łukasz Sobiech
nr katalogowy: 83691
10.12916/przemchem.2014.510
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
GOSPODARKA WODNA 2007-7
Biuro ds. Usuwania Skutków Klęsk Żywiołowych
DOROTA NOWICKA
JAN WINTER
nr katalogowy: 27887
GOSPODARKA WODNA 2007-1
Chiny Trzech Przełomów
PIOTR WARCHOLAK
JAN WINTER
nr katalogowy: 23544
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Problemy prowadzenia robót budowlanych w okresie zimowym
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 129885
okres zimowy
budowa
roboty budowlane
winter period
construction
construction works
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Problemy prowadzenia robót budowlanych w okresie zimowym
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 129885
okres zimowy
budowa
roboty budowlane
winter period
construction
construction works
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Wpływ konstrukcji i parametrów pracy bębnowych zespołów tnących na nierównomierność długości cięcia biomasy
Marcin Zastempowski
Andrzej Bochat
nr katalogowy: 125288
10.15199/62.2020.3.19
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-1
Parę lat przed Noblem
Irena Fober
nr katalogowy: 23458
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-3
Zabezpieczenia antykorozyjne wykonywane w sezonie zimowym Na przykładzie dwóch konstrukcji: stalowej (słupy ekranów dźwiękochłonnych
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
ŁUKASZ AUGUSTYŃSKI
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 83014
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
The urea superphosphate based NPS(M) fertilizer production technology. Part 2. The effectiveness of nitrogen-phosphorus fertilization in winter rape cultivation Technologia wytwarzania nawozów NPS(M) na bazie superfosfatu mocznikowego. Cz. II. Efektywność działania nawozu w uprawie rzepaku ozimego
Piotr Rusek
Monika Karsznia
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
Janusz Igras
Marzena S. Brodowska
Lech Schimm elpfennig
Sebastian Schab
Marcin Konkol
nr katalogowy: 104033
10.15199/62.2017.2.38
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Ocena amylograficzna mąki pszennej i żytniej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 101316
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 145410
Strip-till
uprawa pasowa
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
Strip-till
cultivation systems
winter wheat
yield
grain quality
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Zanieczyszczenia powietrza latem i zimą – realne zagrożenie
Klaudia Borowiak
Anna Budka
Marta Lisiak-Zielińska
nr katalogowy: 141775
10.15199/9.2023.2.4
zanieczyszczenie powietrza
źródła zanieczyszczeń
smog
air pollution
pollution sources
smog
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Zanieczyszczenia powietrza latem i zimą – realne zagrożenie
Klaudia Borowiak
Anna Budka
Marta Lisiak-Zielińska
nr katalogowy: 141775
10.15199/9.2023.2.4
zanieczyszczenie powietrza
źródła zanieczyszczeń
smog
air pollution
pollution sources
smog
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Zanieczyszczenia powietrza latem i zimą – realne zagrożenie
Klaudia Borowiak
Anna Budka
Marta Lisiak-Zielińska
nr katalogowy: 141775
10.15199/9.2023.2.4
zanieczyszczenie powietrza
źródła zanieczyszczeń
smog
air pollution
pollution sources
smog
GOSPODARKA WODNA 2013-4
Kioto'2012 - 80. Roczne Posiedzenie Komitetu Wykonawczego oraz XXIV Kongres Międzynarodowej Komisji Wielkich Zapór (Icold )
Anna Kosik
Edmund Sieinski
Jan Winter
Andrzej Wita
Janusz Zaleski
nr katalogowy: 75949
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of mycotoxins in winter wheat seeds from various cultivation systems Zawartość mikotoksyn w ziarnie pszenicy ozimej pochodzącym z różnych systemów uprawy
Joanna Horoszkiewicz-Janka
nr katalogowy: 99655
10.15199/62.2016.7.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132066
GOSPODARKA WODNA 2015-11
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 94932
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-2
Wspomaganie systemu grzewczego układem solarnym w okresie zimowym
TADEUSZ ORZECHOWSKI
ADRIAN GWÓŹDŹ
nr katalogowy: 130402
10.15199/9.2021.2.1
układ solarny
zasobnik PCM
pompa ciepła
praca zimą
efektywność
solar system
PCM tank
heat pump
winter operation
efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-2
Wspomaganie systemu grzewczego układem solarnym w okresie zimowym
TADEUSZ ORZECHOWSKI
ADRIAN GWÓŹDŹ
nr katalogowy: 130402
10.15199/9.2021.2.1
układ solarny
zasobnik PCM
pompa ciepła
praca zimą
efektywność
solar system
PCM tank
heat pump
winter operation
efficiency
AURA 2019-6
Ślad wodny produkcji pszenicy ozimej w Wielkopolsce
Małgorzata Holka
Jerzy Bieńkowski
nr katalogowy: 120621
10.15199/2.2019.6.2
ślad wodny uprawy roślin
niebieski ślad wodny
zielony ślad wodny
szary ślad wodny
nawożenie azotem
pszenica ozima
water footprint
blue water footprint
green water footprint
grey water footprint
nitrogen fertilization
winter wheat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-3
Konkurs PERŁY CERAMIKI UE 2017- II edycja rozstrzygnięta
nr katalogowy: 109372
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Cechy technologiczne żyta na przestrzeni lat
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 109907
żyto
odmiany
wartość technologiczna
lata
rye
cultivars
technological quality
years.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Ograniczenie uciążliwości zapachowej w zakładach utylizacji odpadów zwierzęcych
JANUSZ OZONEK
KRZYSZTOF JAHOŁKOWSKI
JACEK CZERWIŃSKI
nr katalogowy: 49068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 117203
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie w uprawie pszenicy ozimej
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 143288
10.15199/62.2023.5.4
bionawozy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
biofertilizers
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie w uprawie pszenicy ozimej
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 143288
10.15199/62.2023.5.4
bionawozy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
biofertilizers
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie w uprawie pszenicy ozimej
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 143288
10.15199/62.2023.5.4
bionawozy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
biofertilizers
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 141061
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Comparison of phenolic acid contents in various wheat genotypes Porównanie profilu kwasów fenolowych w różnych genotypach pszenicy
Kinga Stuper-Szablewska
Danuta Kurasiak-Popowska
Jerzy Nawracała
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 88708
10.12916/przemchem.2014.2274
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
The energy efficiency of oil seed crops production and their biomass conversion into liquid fuels Efektywność energetyczna uprawy roślin oleistych i konwersji ich biomasy na paliwa płynne
Stanisław Bielski
Krzysztof Jankowski
Wojciech Budzyński
nr katalogowy: 88707
10.12916/przemchem.2014.2270
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-11
Analiza parametrów eksploatacyjnych ogrzewanej murawy boiska w sezonie jesienno-zimowym
DOBROSŁAWA KACZOREK
HALINA KOCZYK
nr katalogowy: 55676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Study the effectiveness of dimethoate in the leaf miners (Agromyzidae) control on winter wheat Badania skuteczności dimetoatu w zwalczaniu muchówek z rodziny miniarkowatych (Agromyzidae) na pszenicy ozimej
Kamila Roik
Anna Tratwal
nr katalogowy: 102387
10.15199/62.2016.11.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Functional properties of granulated ash and bone-based phosphorus biofertilizers in the field assessment. Part 3. Impact on selected properties of soil environment of winter wheat Właściwości użytkowe granulowanych bionawozów fosforowych z popiołu i kości w ocenie polowej. Cz. III.** Wpływ na wybrane właściwości środowiska glebowego pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Kinga Treder
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 100398
10.15199/62.2016.8.35
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Wpływ typu ogrzewania rozjazdów na zużycie energii elektrycznej
Andrzej BIAŁOŃ
Jerzy MIKULSKI
nr katalogowy: 46012
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Metodyka konfiguracji sieci elektroenergetycznych obsługiwanych przez ENEA Operator Sp. z o.o. z zastosowaniem informatycznych programów dystrybucyjnych
Grzegorz KOŚNIKOWSKI
El Hadji AW
nr katalogowy: 49916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Assessment of weed control efficacy and solution stability during common application of the herbicides and microelements in the winter wheat Ocena skuteczności chwastobójczej oraz stabilności roztworu roboczego w przypadku aplikacji mieszaniny herbicydów i mikroelementów w pszenicy ozimej
Krzysztof Domaradzki
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
nr katalogowy: 87935
10.12916/przemchem.2014.1965
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Evaluation of crop and chemical composition of winter and spring wheat as well as fertibility of liquid manure-fertilized soil Ocena plonowania i składu chemicznego pszenicy ozimej i jarej oraz niektórych wskaźników żyzności gleby nawożonej gnojowicą i PRP
Czesław Wołoszyk
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
nr katalogowy: 102397
10.15199/62.2016.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Functional properties of granulated ash and bone-based phosphorus biofertilizers in the field assessment. Part 1. Impact on yielding and sanitary condition of winter wheat Właściwości użytkowe granulowanych bionawozów fosforowych z popiołu i kości w ocenie polowej. Cz. I. Wpływ na plonowanie i stan sanitarny łanu pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
Adam Okorski
nr katalogowy: 100396
10.15199/62.2016.8.33
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pentozany - budowa, właściwości i znaczenie technologiczne
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 110955
aktywność enzymatyczna
chleb
krzywe pęcznienia
masa cząsteczkowa
pentozany nierozpuszczalne
pentozany rozpuszczalne
enzymatic activity
bread
swelling curves
molecular weight
water insoluble pentosans
water soluble pentosans
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Produkcja, podaż i popyt na ziarno pszenicy oraz jej jakość ze zbiorów 2008 roku w USA
nr katalogowy: 40823
GOSPODARKA WODNA 2013-3
20 lat stopnia Gabčikovo-Nagymaros - międzynarodowa konferencja
Jan Winter
Andrzej Wita
nr katalogowy: 75188
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Functional properties of granulated ash and bone-based phosphorus biofertilizers in the field assessment. Part 2. Impact on selected morphological and physiological atributes of winter wheat Właściwości użytkowe granulowanych bionawozów fosforowych z popiołu i kości w ocenie polowej. Cz. II**. Wpływ na wybrane cechy morfologiczne i fizjologiczne pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 100397
10.15199/62.2016.8.34
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA WODNA 2018-2
Wspomnienie pośmiertne Jan Kulczyk 1944-2017
Jan Winter
nr katalogowy: 112068
GOSPODARKA WODNA 2014-8
PRZEGLĄD WYDAWNICTW - Odrzańska Droga Wodna (pod redakcją Jana Kulczyka, Alfreda Dubickiego oraz Doroty Olearczyk) Polskie Towarzystwo Geofizyczne - Dolnośląskie Wydawnictwo Edukacyjne, Wrocław 2013 r.
Jan Winter
nr katalogowy: 85993
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-2
Rozbudowa budynków wielorodzinnych
Sławomir Rowiński
Krystian Szczot
nr katalogowy: 141924
10.15199/33.2023.02.08
modernizacja
budynki wielorodzinne
ogrody zimowe
konstrukcja dostawna
modernization
multi-family buildings
winter gardens
add-on construction
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Magdalena Jastrzębska*, Marta K. Kostrzewska, Przemysław Makowski, Kinga Treder, Wiesław P. Jastrzębski
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Kinga Treder
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 110090
10.15199/62.2017.10.31
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Ocena produkcyjności i jakości ziarna pszenicy ozimej w warunkach różnych technologii produkcji
Edyta Aleksandrowicz
nr katalogowy: 145409
pszenica
technologia produkcji
jakość ziarna
liczba opadania
gluten
wheat
production technology
grain quality
falling number
gluten
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Pszenżyto – krajowa produkcja ziarna i możliwe kierunki jego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 134853
wartość paszowa
wykorzystanie spożywcze
produkcja ziarna
feed value
food use
grain production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 108767
10.15199/64.2017.8.2
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
GOSPODARKA WODNA 2013-9
Wspomnienia pośmiertne - Władysław Banach 1930 - 2013
Leszek Bagiński
Jan Bogdan Urbanowicz
Jan Winter
nr katalogowy: 79144
GOSPODARKA WODNA 2011-2
XXXII Dni Wielkich Zapór 2010 - Bańska Bystrzyca, 8-10 czerwca 2010 r.
Anna Kosik
Jan Winter
Andrzej Wita
nr katalogowy: 57472
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Przystosowanie śluz żeglugowych na Odrzańskiej Drodze Wodnej do klasy międzynarodowej
ARTUR MAJCHRZAK
MARIAN MOKWA
JAN WINTER
nr katalogowy: 138400
10.15199/22.2022.7.1
Odra
śluza
droga wodna
projektowanie śluz
The River Oder
navigation lock
waterway
navigation locks design
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Przystosowanie śluz żeglugowych na Odrzańskiej Drodze Wodnej do klasy międzynarodowej
ARTUR MAJCHRZAK
MARIAN MOKWA
JAN WINTER
nr katalogowy: 138400
10.15199/22.2022.7.1
Odra
śluza
droga wodna
projektowanie śluz
The River Oder
navigation lock
waterway
navigation locks design
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Granulowany nawóz z popiołu ze spalenia biomasy oraz kości z dodatkiem Bacillus megaterium w ocenie polowej. Cz. II**. Wpływ na wybrane cechy morfologiczne i fizjologiczne pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Jacek Olszewski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 110089
10.15199/62.2017.10.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez pszenżyto ozime
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 125781
10.15199/62.2020.4.11
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Wpływ ujemnej temperatury i opadów podczas procesów technologicznych na właściwości nawierzchni asfaltowej
Magdalena Czyż
Maciej Lis
Elżbieta Szafranko
nr katalogowy: 137213
10.15199/33.2022.04.14
roboty bitumiczne
nawierzchnia asfaltowa
sczepność międzywarstwowa
warunki pogodowe
asphalt pavement construction
asphalt pavement
interlayer bonding
weather conditions.
GOSPODARKA WODNA 2011-10
FAK TY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 62998
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Research of roof solar power plant in hot water supply installations
Vitalii Nalyvaiko
Ivan Radko
Oleksandr Okushko
Andrii Bereziuk
Ievgen Antypov
Nadiia Mrachkovska
nr katalogowy: 142658
10.15199/48.2023.04.17
solar power stations
heat pump
hot water supply
renewable energy sources.
elektrownie słoneczne
pompa ciepła
zaopatrzenie w ciepłą wodę
odnawialne źródła energii.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Research of roof solar power plant in hot water supply installations
Vitalii Nalyvaiko
Ivan Radko
Oleksandr Okushko
Andrii Bereziuk
Ievgen Antypov
Nadiia Mrachkovska
nr katalogowy: 142658
10.15199/48.2023.04.17
solar power stations
heat pump
hot water supply
renewable energy sources.
elektrownie słoneczne
pompa ciepła
zaopatrzenie w ciepłą wodę
odnawialne źródła energii.
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
GOSPODARKA WODNA 2023-12
Techniczna kontrola zapór w Polsce
Jan Winter
Agnieszka Dąbska
Bartosz Bednarz
nr katalogowy: 146281
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-12
Wpływ kąta nachylenia i czasu jego regulacji na nasłonecznienie kolektora lub panelu fotowoltaicznego
PIOTR OLCZAK
DOMINIK KRYZIA MONIKA PEPŁOWSKA
MAŁGORZATA OLEK
nr katalogowy: 117523
10.15199/9.2018.12.5
kolektory słoneczne
panele fotowoltaiczne
promieniowanie słoneczne
kąt nachylenia
solar collectors
photovoltaic panels
solar radiation
inclination angle
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Effect of addition of ethoxylated tallow amine and other adjuvants on the effectiveness of glyphosate
Łukasz Sobiech
Grzegorz Skrzypczak
Monika Grzanka
nr katalogowy: 114938
10.15199/62.2018.7.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Efekty stosowania nanocząstek srebra i miedzi w nawozach dolistnych
Iwona Jaskulska
Dariusz Jaskulski
nr katalogowy: 124848
10.15199/62.2020.2.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie wuprawie rzepaku ozimego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 146062
10.15199/62.2023.11.6
pożyteczne mikroorganizmy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
beneficial microorganisms
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Waste from agri-food sector, communal and targeted crops as a source of biogas Odpady z sektora rolno-spożywczego, komunalnego i upraw celowych jako źródło biogazu
Grzegorz Maj
Wiesław Piekarski
Alina Kowalczyk-Juśko
Andrzej Łukaszczyk
nr katalogowy: 84186
10.12916/przemchem.2014.732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Cz. IV. Wpływ dodatku siarki na zawartość mikroelementów w roślinach**)
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Wpływ zeolitów na właściwości podłoża doświadczalnego i chemiczne wskaźniki badanych roślin
Aleksandra Badora
Zbigniew Hubicki
Tadeusz Filipek
nr katalogowy: 62292
OPAKOWANIE 2010-9
Rozkład wytworów papierniczych oraz donic z masy papierowej z dodatkiem otrębów zbożowych w wybranych rodzajach gleby
Izabela Modzelewska
Maciej Pietrzak
nr katalogowy: 54382
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Ocena wpływu niezbilansowanego nawożenia mineralnego na zawartość sodu i chloru w roślinach uprawnych
Marzena S. Brodowska
Tadeusz Filipek
Magdalena Kurzyna-Szklarek
Małgorzata Haliniarz
nr katalogowy: 114934
10.15199/62.2018.7.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie wuprawie rzepaku ozimego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 146062
10.15199/62.2023.11.6
pożyteczne mikroorganizmy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
beneficial microorganisms
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Obciążenia termiczne w eksploatowanym żelbetowym kominie przemysłowym
Jolanta A. Prusiel
Michał G. Rogowski
nr katalogowy: 113332
10.15199/33.2018.04.23
obciążenie termiczne
żelbetowy komin przemysłowy.
thermal load
RC industrial chimney.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Granulowany nawóz z popiołu ze spalenia biomasy oraz kości z dodatkiem Bacillus megaterium w ocenie polowej. Cz. I. Wpływ na plonowanie i stan sanitarny łanu pszenicy ozimej
agdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Agnieszka Saeid
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
Adam Okorski
nr katalogowy: 110088
10.15199/62.2017.10.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Wpływ nanosurfaktantów na skuteczność działania herbicydów
Łukasz Sobiecha
Grzegorz Skrzypczak
Karen Khachatryan
Monika Grzanka
nr katalogowy: 121944
10.15199/62.2019.8.11
GOSPODARKA WODNA 2020-3
Wpływ zmiany klimatu na zasoby wodne Polski
MIKOŁAJ PINIEWSKI
TOMASZ OKRUSZKO
ZBIGNIEW W. KUNDZEWICZ
nr katalogowy: 125415
zmiana klimatu
zasoby wodne
susze
modelowanie hydrologiczne
model SWAT
climate change
water resources
droughts
hydrological modelling
SWAT model
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
IEEE, SPIE I SYMPOZJUM WILGA – PHOTONICS APPLICATIONS AND WEB ENGINEERING
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 140735
10.15199/13.2022.11.10
WILGA
Sympozjum WILGA
elektronika
fotonika
systemy elektroniczne
telekomunikacja
inżynieria komputerowa
duże infrastruktury badawcze
Polska Sekcja IEEE
WILGA
WILGA Symposium
electronics
photonics
electronic systems
communications
ICT
large research infrastructures
IEEE Poland Section
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
IEEE, SPIE I SYMPOZJUM WILGA – PHOTONICS APPLICATIONS AND WEB ENGINEERING
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 140735
10.15199/13.2022.11.10
WILGA
Sympozjum WILGA
elektronika
fotonika
systemy elektroniczne
telekomunikacja
inżynieria komputerowa
duże infrastruktury badawcze
Polska Sekcja IEEE
WILGA
WILGA Symposium
electronics
photonics
electronic systems
communications
ICT
large research infrastructures
IEEE Poland Section
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Nowoczesne metody usuwania śniegu i lodu z powierzchni użytkowych
Rafał Andrzejczyk
Tomasz Muszyński
Przemysław Kozak
nr katalogowy: 88800
10.15199/33.2014.12.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Pomiar oblodzenia przewodów linii elektroenergetycznej spowodowanego opadami mokrego śniegu
Michał TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 71339
GOSPODARKA WODNA 2011-10
Jak zmniejszyć zagrożenie i ryzyko powodziowe w dorzeczu górnej Wisły?
BARTŁOMIEJ WYŻGA
ARTUR RADECKI-PAWLIK
nr katalogowy: 63001
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Możliwości zwiększenia zdolności przesyłowych połączeń transgranicznych KSE
Roman KORAB
nr katalogowy: 57828
GOSPODARKA WODNA 2010-12
FAK TY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 56451
GOSPODARKA WODNA 2021-10
40 lat historii Konferencji Technicznej Kontroli Zapór
JAN WINTER
ANDRZEJ WITA
nr katalogowy: 133542
AURA 2017-11
Wycena drzew miejskich
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 110380
GOSPODARKA WODNA 2010-10
HANOI 2010 - wietnamskie spotkanie z wielkimi zaporami
Edmund Sieinski
Jan Winter
Andrzej Wita
nr katalogowy: 54666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The energy efficiency of production and conversion of winter triticale biomass into biofuels Efektywność energetyczna produkcji i konwersji biomasy pszenżyta ozimego na biopaliwa
Stanisław Bielski
Bogdan Dubis
Krzysztof Jankowski
nr katalogowy: 94459
10.15199/62.2015.10.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Bulking of activated sludge in sewage treatment plants Puchnięcie osadu czynnego w oczyszczalniach ścieków
Liliana Kalisz
nr katalogowy: 97245
10.15199/62.2016.3.18
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Uszkodzenia nawierzchni betonowych spowodowane wadliwą jakością kruszywa
Maciej Gruszczyński
Urszula Paszek
nr katalogowy: 97190
10.15199/40.2016.3.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
CIEPŁOWNICTWO OGRZEWNICTWO WENTYLACJA ROCZNY SPIS TREŚCI 2021
nr katalogowy: 134931
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Wybrane elementy sąsiedzkiej wymiany energii - model funkcjonalny i wyniki symulacji
Mariusz KOZAKIEWICZ
Maciej SOŁTYSIK
Joanna WRÓBEL
nr katalogowy: 122709
10.15199/48.2019.10.06
prosument
wymiana sąsiedzka
odnawialne źródła energii
PV.
prosumer
neighborly exchange
renewable energy sources
PV.
AURA 2018-12
Jak zmiany klimatu wpływają na niedźwiedzia brunatnego?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 117509
10.15199/2.2018.12.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of organic fertilization with PRP Fix preparation on enzymatic activities of soil Wpływ nawożenia naturalnego z dodatkiem preparatu PRP Fix na enzymatyczną aktywność gleby
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
nr katalogowy: 86104
10.12916/przemchem.2014.1371
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Technologia otrzymywania nawozów płynnych typu NS oraz ocena ich wpływu na plony nasion rzepaku ozimego
Janusz Igras
Ryszard Winiarski
Monika Karszniac
Piotr Rusek
Katarzyna Topolewska
Jolanta Wielicka
Andrzej Dancewicz
nr katalogowy: 65841
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Stochastic production of photovoltaic power plant
Zdeněk HRADÍLEK
Tomáš ŠUMBERA
nr katalogowy: 69785
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Przemiany azotu w odchodach z produkcji drobiarskiej
Wojciech Krawczyk
Eugeniusz Herbut
Jacek Walczak
nr katalogowy: 59880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Energooszczędne innowacyjne technologie oświetleniowe
Wojciech GRZESIAK Janusz CHAMIOŁO
nr katalogowy: 52941
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Badania wstępne pompy ciepła zasilanej ciepłem przejścia fazowego wody
Bogusław Zakrzewski
Wojciech Tuchowski
Zbigniew Szkibiel
nr katalogowy: 57667
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH