Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Przydatność słodownicza ozimych form jęczmienia browarnego
Józef Błażewicz
Marek Liszewski
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 96850
10.15199/64.2016.2.1
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Badanie fitoremediacji zawierających metale ciężkie mieszanin osadów ściekowych i popiołów przy użyciu jęczmienia jarego
Krzysztof Tarnowski
Sławomira Bering
Justyna Kiper
Zofia Lendzion-Bieluń
Jacek Mazur
Anna Głowacka
nr katalogowy: 108897
10.15199/62.2017.8.25
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Rynek nawozów azotowych oraz efektywność wykorzystywania azotu i wody na przykładzie upraw doświadczalnych jęczmienia jarego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 128497
10.15199/62.2020.10.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Rynek nawozów azotowych oraz efektywność wykorzystywania azotu i wody na przykładzie upraw doświadczalnych jęczmienia jarego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 128497
10.15199/62.2020.10.13
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 147243
10.15199/61.2024.1.3
jęczmień
wartość technologiczna ziarna
forma jara i ozima
rejony uprawy
zbiory ziarna
barley
technological value of grain
spring and winter form
growing areas
harvest
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Experimental study on fatigue damage of train K6 spring
Song JI
Haiming HUANG
Guo HUANG
Xiaofeng QIN
Guoshuang SHUI
nr katalogowy: 75286
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Barley Dessert – Grand Prix Chmielaków 2021
nr katalogowy: 133173
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Verification of the effect of hot springs on arteriosclerosis based on the mathematical model of arteriosclerosis onset Ⅱ: in case of weak radioactive springs
Hiroyuki KAGAMI
Atsushi TERADA
Katsushige NAKASHIMA
nr katalogowy: 148611
10.15199/48.2024.05.26
hot spring
efficacy
arteriosclerosis
mathematical model
gorące źródło
skuteczność
miażdżyca
model matematyczny
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-9
8th Spring Meeting of the International Society of Electrochemistry
Halina Krawiec
nr katalogowy: 54064
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Wpływ emisji gazów cieplarnianych, powstałych podczas cyklu otrzymywania kaszy jęczmiennej, na powstawanie śladu węglowego
Alicja Ceglińska
Piotr Dziekoński
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 101318
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
A computational and experimental study of shape memory alloy spring actuator
Dorota STACHOWIAK
Milena KURZAWA
nr katalogowy: 121177
10.15199/48.2019.07.07
shape memory alloys (SMA)
spring actuator
extension/compression spring.
stopy z pamięcią kształtu (SMA)
siłownik sprężynowy
sprężyna naciągowa/naciskowa.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Barley Dessert – Grand Prix Chmielaków 2021
nr katalogowy: 133173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wybrane parametry wartości technologicznej ziarna pszenicy jarej w zależności od terminu siewu
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 122801
pszenica jara
termin siewu
wartość technologiczna
spring wheat
sowing term
technological value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Zawartość węgla organicznego w glebie zanieczyszczonej olejem opałowym po aplikacji substancji neutralizujących
Mirosław Wyszkowski
Veranika Sivitskaya
nr katalogowy: 124460
10.15199/62.2020.1.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Konferencja Cereals & Europe Spring Meeting
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 148940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Ocena wpływu niezbilansowanego nawożenia mineralnego na zawartość sodu i chloru w roślinach uprawnych
Marzena S. Brodowska
Tadeusz Filipek
Magdalena Kurzyna-Szklarek
Małgorzata Haliniarz
nr katalogowy: 114934
10.15199/62.2018.7.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Studies on quantitative and qualitative changes in dissolved inorganic carbon content in a river drainage area Badania zmian ilościowych i jakościowych rozpuszczonego węgla nieorganicznego w strefie drenażu rzecznego
Stanisław Chmiel
Stanisław Hałas
Justyna Janusz
Sławomir Głowacki
Andrzej Trembaczowski
nr katalogowy: 91693
10.15199/62.2015.6.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Evaluation of functional properties of ash and bone-based phosphorus biofertilizers. Part 1. Impact on selected morphological attributes and the health of spring wheat Ocena właściwości użytkowych bionawozów fosforowych z popiołu i kości. Cz. I. Wpływ na wybrane cechy morfologiczne oraz zdrowotność pszenicy jarej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Kinga Treder
Adam Okorski
nr katalogowy: 90086
10.15199/62.2015.3.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Efektywność energetyczna produkcji biomasy pszenicy jarej nawożonej azotem i siarką
Hanna Klikocka
Witold Szczepaniak
Aneta Zakrzewska
nr katalogowy: 149190
10.15199/62.2024.6.3
siarka
azot
plon
energochłonność produkcji
sulphur
nitrogen
yield
energy intensity of production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Uwarunkowania pierwotnej czystości oraz właściwości korzystnych dla zdrowia naturalnych wód mineralnych i źródlanych
Teresa Latour
nr katalogowy: 109569
10.15199/64.2017.9.4
naturalne wody mineralne
wody źródlane
pierwotna czystość
właściwości biochemiczne
natural mineral waters
spring waters
original purity
biochemical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Design of an optimal actuation signal for identification of a torsional spring system
Wiktor JAKOWLUK
nr katalogowy: 60075
AURA 2015-11
Społeczny i polityczny aspekt ekologizmu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 94972
10.15199/2.2015.1.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Zróżnicowanie jakości technologicznej kasz gryczanej i jęczmiennej dostępnych na polskim rynku
Angelika Fredo
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 103877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Estimate of Scale Thickness for Iron Pipes in Geothermal Power Generation Using Acoustic Emission Sensor
Toshifumi YUJI
Hiroyuki KINOSHITA
Toshio BOUNO
Nuttee THUNGSUK
Sunun TATI
Thaweesak TANARAM
Narong MUNGKUNG
nr katalogowy: 127822
10.15199/48.2020.09.28
Acoustic emission sensor
Geothermal generation
Maharanobis distance
Scale
Fast fourier transform method
geotermalne źródła energii elektrycznej
czujniki ultradźwiękowe
emisja akustyczna
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Dynamics and Energy Harvesting Control of an Autoparametric Pendulum-Like System
Andrzej MITURA
Krzysztof KECIK
Michal AUGUSTYNIAK
nr katalogowy: 114660
10.15199/48.2018.07.20
nonlinear vibration absorber
energy harvester
magnetorheological damper
shape memory alloy spring.
nieliniowy eliminator drgań
system do odzyskiwania energii
tłumik magnetoreologiczny
sprężyna wykonana ze stopu z pamięcią kształtu.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
System do kontroli jakości kondensatorów przeciwzakłóceniowych
Witold KORNACKI
Tadeusz KOZŁOWSKI
Piotr MACHALICA
Paweł STUDZIŃSKI
Jerzy ZAJĄC
nr katalogowy: 41230
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Transit Priority Signal Control Method of Isolated Intersection
Zhixiang HOU
Dan YU
Jiahua ZHANG
Yihu WU
nr katalogowy: 65428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Effect of industrial waste-containing fertilizer blends on crop yield and macroelement content in test plants. Wpływ mieszanek nawozowych z udziałem odpadów przemysłowych na wielkość plonów i zawartość makroskładników w roślinach testowych
Edward Krzywy
Ewa Możdżer
nr katalogowy: 78598
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Analiza szumów w mikro-mechanicznych czujnikach rezonansowych
Grzegorz JÓZWIAK
Paweł ZAWIERUCHA
Daniel KOPIEC
Mirosław WOSZCZYNA1
Michał ZIELONY
Teodor GOTSZALK
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 55134
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Effect of ash and bone-based phosphorus biofertilizers on biodiversity of weeds in spring wheat Bionawozy fosforowe z popiołu i kości jako czynnik kształtujący bioróżnorodność chwastów w pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Wiesław P. Jastrzębski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
nr katalogowy: 90676
10.15199/62.2015.4.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wykorzystanie azotu 15N z nawozów mineralnych przez komponenty mieszanek jęczmienia z grochem siewnym
Agnieszka Rutkowska
nr katalogowy: 149188
10.15199/62.2024.6.1
mieszanki zbożowo-strączkowe
nawożenie azotem
metoda rozcieńczenia izotopowego 15N
cereal-legume mixtures
nitrogen fertilization
15N isotope dilution method
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wykorzystanie azotu 15N z nawozów mineralnych przez komponenty mieszanek jęczmienia z grochem siewnym
Agnieszka Rutkowska
nr katalogowy: 149188
10.15199/62.2024.6.1
mieszanki zbożowo-strączkowe
nawożenie azotem
metoda rozcieńczenia izotopowego 15N
cereal-legume mixtures
nitrogen fertilization
15N isotope dilution method
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-1
Wyłączniki próżniowe rozdzielnicy rozdziału pierwotnego średniego napięcia - analiza porównawcza napędów elektromagnesowych i zasobnikowo-sprężynowych
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 111874
wyłączniki próżniowe SN
konstrukcja
napęd elektromagnesowy
napęd zasobnikowo-sprężynowy
vacuum MV circuit-breakers
construction
electromagnet drive
storage energy spring drive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Evaluation of functional properties of suspension ash phosphorus biofertilizer. Part 2. Impact on biomass accumulation and physiological attributes of spring wheat Ocena właściwości użytkowych zawiesinowego bionawozu fosforowego z popiołu. Cz. II. Wpływ na akumulację biomasy i cechy fizjologiczne pszenicy jare
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Wiesław P. Jastrzębski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
nr katalogowy: 104019
10.15199/62.2017.2.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Evaluation of crop and chemical composition of winter and spring wheat as well as fertibility of liquid manure-fertilized soil Ocena plonowania i składu chemicznego pszenicy ozimej i jarej oraz niektórych wskaźników żyzności gleby nawożonej gnojowicą i PRP
Czesław Wołoszyk
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
nr katalogowy: 102397
10.15199/62.2016.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Evaluation of functional properties of ash and bone-based phosphorus biofertilizers. Part 2. Growth dynamics, biomass accumulation and selected physiological attributes of spring wheat Ocena właściwości użytkowych bionawozów fosforowych z popiołu i kości. Cz. II. Dynamika wzrostu i akumulacja biomasy oraz wybrane cechy fizjologiczne pszenicy jarej
Kinga Treder
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 90087
10.15199/62.2015.3.34
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-5
Metoda samoorganizacji i podążania za liderem roju nieholonomicznych robotów mobilnych z wykorzystaniem wirtualnych elementów sprężysto-tłumiących
VICTOR EREMEYEV
JAKUB WIECH
nr katalogowy: 113939
10.15199/148.2018.5.2
rój
roboty mobilne
metoda wirtualnych sprężyn i tłumików
sterowanie formacją
podążanie za liderem
samoorganizacja.
swarm
mobile robots
virtual spring damper method
formation control
lider following
self-organization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zawartość azotu w glebach zanieczyszczonych olejem opałowym po aplikacji substancji neutralizujących
Mirosław Wyszkowski
Veranika Sivitskaya
nr katalogowy: 111441
10.15199/62.2017.12.32
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-12
Wpływ kąta nachylenia i czasu jego regulacji na nasłonecznienie kolektora lub panelu fotowoltaicznego
PIOTR OLCZAK
DOMINIK KRYZIA MONIKA PEPŁOWSKA
MAŁGORZATA OLEK
nr katalogowy: 117523
10.15199/9.2018.12.5
kolektory słoneczne
panele fotowoltaiczne
promieniowanie słoneczne
kąt nachylenia
solar collectors
photovoltaic panels
solar radiation
inclination angle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-1
Effect of time from harvest to agglomeration process of straw or hay on the density and hardness of briquettes
WACŁAW ROMANIUK
MAREK RYNKIEWICZ
nr katalogowy: 130850
10.15199/28.2021.1.2
agglomeration
biomass
briquette
barley straw
hay
density
hardness
aglomeracja
biomasa
brykiet
słoma jęczmienna
siano
gęstość
twardość
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Ocena właściwości użytkowych nawozu z popiołu i krwi z dodatkiem Bacillus megaterium na podstawie wybranych cech morfologicznych i fizjologicznych pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Kinga Treder
Agnieszka Saei
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 110087
10.15199/62.2017.10.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Impact of the form and timing of application of potassium fertilizers on the yield and selected quality traits of tobacco leaves Wpływ formy i terminu stosowania nawozów potasowych na plony i wybrane cechy jakościowe liści tytoniu
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Piotr Petlak
nr katalogowy: 98966
10.15199/62.2016.6.23
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Wartość technologiczna nowych odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148944
10.15199/61.2024.3.1
pszenica
Krajowy rejestr
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
wheat
Polish National List
technological value of grain
breeding progress
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ konstrukcji rozdrabniacza bijakowego na skład granulometryczny rozdrabnianego materiału ziarnistego
Andrzej Bochat
Marcin Zastempowski
nr katalogowy: 122285
10.15199/62.2019.9.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Charakterystyka – β-glukanu zbóż
Magdalena Wiśniewska
Anna Fraś
Marlena Gzowska
Anna Kondej
nr katalogowy: 148049
10.15199/61.2024.2.2
β-glukan
jęczmień
owies
nieskrobiowe polisacharydy
składniki bioaktywne
β-glucan
bioactive ingredients
barley
oats
nonstarch polysaccharides
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ nawozów na bazie struwitu na plon i cechy struktury pszenicy jarej
Mieczysław Borowik
Marzena Mikos-Szymańska
Marta Wyzińska
Anna Zdunek
Sebastian Schab
Alicja Sułek
nr katalogowy: 112771
10.15199/62.2018.3.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Sterowanie i pomiar planarnych aktuatorów elektrostatycznych
Alicja PALCZYŃSKA
Magdalena EKWIŃSKA
Paweł JANUS
Piotr GRABIEC
Teodor GOTSZALK
nr katalogowy: 71360
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Badania nad możliwością przyrodniczego zagospodarowania osadów powstających w procesie oczyszczania ścieków pralniczych
Justyna Kiper
Anna Głowacka
Sławomira Bering
Krzysztof Tarnowski
nr katalogowy: 108883
10.15199/62.2017.8.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
The effect of malting on green lentils and their suitability for wort production
Jonas Trummer
Aleksander Poreda
Wiktor Berski
nr katalogowy: 123047
10.15199/64.2019.10.1
soczewica
słodowanie
zacieranie
enyzmy
Lentils
malting
mashing
exogenous enzymes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Wpływ chemicznie zróżnicowanych form siarki na wielkość plonów roślin uprawnych
Jolanta Kozłowska-Strawska
Aleksandra Badora
Janusz Igras
nr katalogowy: 111647
10.15199/62.2018.1.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Mniszek lekarski - źródło substancji prozdrowotnych
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 109570
10.15199/64.2017.9.5
mniszek lekarski
miód
ocet
polifenole
wino
dandelion
honey
vinegar
polyphenols
wine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
AURA 2023-7
Rachel Carson – „matka ekologii”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 144232
10.15199/2.2023.7.2
ochrona przyrody
pestycydy
zakaz DDT
głębokoekologiczne myślenie o przyr
nature protection
pesticides
DDT ban
deep ecological thinking about natu
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-7
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 61237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na plonowanie, właściwości fizyczne i skład chemiczny ziarna pszenicy jarej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 120561
pszenica jara
rodzaj gleby
nawożenie
siarka
plonowanie
jakość ziarna
spring wheat
soil type
fertilization
sulfur
yielding
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Nowe zboże tritordeum - mieszaniec pszenicy i jęczmienia
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 116498
krzyżowanie
plon
alergenność
luteina
crossing
yield
allergenicity
lutein
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-4
Opracowanie aplikacji webowej do aproksymacji krzywych umocnienia
Łukasz WOLSKI
Magdalena KOPERNIK
nr katalogowy: 113536
10.15199/24.2018.4.2
optymalizacja
równania reologiczne
aproksymacja
aplikacja webowa
funkcja celu
optimization
rheological equation
approximation
web application
goal function
AURA 2024-7
Rola roślin jaskrowatych w zwiększaniu bioróżnorodności terenów wiejskich i zurbanizowanych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 149591
10.15199/2.2023.7.1
zapylacze
bioróżnorodność
rodzina Ranunculaceae
pollinators
biodiversity
Ranunculaceae family
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2017 roku
nr katalogowy: 115080
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of various adjuvants on physicochemical properties and control efficiency of herbicides Wpływ adiuwantów z różnych grup chemicznych na właściwości fizykochemiczne i skuteczność działania herbicydów
Łukasz Sobiech
Robert Idziak
Zenon Woźnica
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 85011
10.12916/przemchem.2014.945
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Numerical verification of the rolls calibration for 200×6 mm flat bars rolling
KONRAD LABER
PIOTR SYGUT
SEBASTIAN MRÓZ
HENRYK DYJA
nr katalogowy: 51712
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Australia - nowe otwarcie
winny maniak
nr katalogowy: 92460
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
SENSOR CHARACTERISTICS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 146683
10.15199/180.2023.4.4
sensor
detection
ZFV vision system
packaging labelling project
czujnik
detekcja
system wizyjny ZFV
projekt oznakowania opakowań
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Metoda badania i oceny konstrukcji małych samochodów elektrycznych
Sławomir ŁUKJANOW
nr katalogowy: 149768
10.15199/48.2024.08.47
małe samochody elektryczne
badania samochodów elektrycznych
bezpieczeństwo pojazdów elektrycznych
small electric cars
electric car tests
electric vehicle safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Metody oceny jakości ziarna pszenicy stosowane w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz w Uniwersytecie Stanowym Północnej Dakoty
Anna Szafrańska
Woj ciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62917
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 105874
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Układ do pomiaru charakterystyk rezonansowych mikroprzetworników wysokoczęstotliwościowych
Grzegorz MAŁOZIĘĆ
Konrad NIERADKA
Daniel KOPIEC
Yvonne RITZ
Ehrenfried ZSCHECH
Teodor GOTSZALK
nr katalogowy: 71351
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
OPTYMALIZACJA PROCESU TŁOCZENIA ELEMENTU OWIEWKI Z TYTANU GRADE 2
JULITA ŁYŹNIAK
JANINA ADAMUS
PIOTR LACKI
MACIEJ MOTYKA
nr katalogowy: 64006
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Modelowanie numeryczne procesu gięcia owiewki tytanowej
Wojciech Więckowski
Piotr Lacki
Janina Adamus
nr katalogowy: 69960
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Diagnostics and measurement of the gasoline engines injection system
Milan SEBOK
Jozef JURCIK
Miroslav GUTTEN
Daniel KORENCIAK
Jerzy ROJ
Pawel ZUKOWSKI
nr katalogowy: 92790
10.15199/48.2015.08.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Studies on potential use of sludge from an industrial laundry Badanie możliwości zagospodarowania osadów ściekowych z pralni przemysłowej
Sławomira Bering
Anna Iżewska
Jacek Mazur
Krzysztof Tarnowski
nr katalogowy: 100368
10.15199/62.2016.8.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Production and environmental aspects of the use of nitrogen fertilizers in Poland. Produkcyjne i środowiskowe aspekty stosowania nawozów azotowych w Polsce
Janusz Igras
Tamara Jadczyszyn
Monika Karsznia
nr katalogowy: 81274
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
WPŁYW FAZY METALICZNEJ NA EFEKT KSZTAŁTOWANIA KOMPOZYTÓW TYPU GLARE
ROMANA EWA ŚLIWA
MAŁGORZATA SYLWIA WILK
nr katalogowy: 73387
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Mikrowaga kwarcowa - platforma do pomiarów biologicznych
Michał ŚWIĄTKOWSKI
Karol WASZCZUK
Jarosław OLSZEWSKI
Grzegorz GUŁA
Zuzanna DRULIS-KAWA
Teodor GOTSZALK
nr katalogowy: 55151
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Cogging force and frequency bandwidth of a vibration energy harvester with nonlinear electromechanical resonance
Mariusz JAGIEŁA
Marcin KULIK
nr katalogowy: 103245
10.15199/48.2017.01.73
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Bulking of activated sludge in sewage treatment plants Puchnięcie osadu czynnego w oczyszczalniach ścieków
Liliana Kalisz
nr katalogowy: 97245
10.15199/62.2016.3.18
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Uszkodzenia nawierzchni betonowych spowodowane wadliwą jakością kruszywa
Maciej Gruszczyński
Urszula Paszek
nr katalogowy: 97190
10.15199/40.2016.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ nawożenia na zawartość azotu mineralnego w glebach użytków zielonych i upraw rolniczych o przeznaczeniu paszowym
Anna Watros
Halina Lipińska
Wojciech Lipiński
Przemysław Tkaczyk
Jaromir Krzyszczak
Piotr Baranowski
nr katalogowy: 117217
10.15199/62.2018.11.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X Międzynarodowy Konkurs Piw EBS Nie zawiedli faworyci, nie zabrakło niespodzianek
Marek Suliga
nr katalogowy: 81129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Availability of phosphorus for plants from rock phosphate-enriched composts. Part 2. Evaluation of composts in an agricultural experiment Dostępność fosforu dla roślin z kompostów wzbogaconych fosforytem. Cz. II. Ocena kompostów w doświadczeniach rolniczych
nr katalogowy: 85706
10.12916/przemchem.2014.1235
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
European Beer Star 2012
Marek Suliga
nr katalogowy: 74028
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Physicochemical properties of brominated multi-walled carbon nanotubes functionalized with L-N-methylephedrinium O-methyl-O-2-naphthylphosphonothioate Właściwości fizykochemiczne bromowanych wielościennych nanorurek węglowych funkcjonalizowanych tiofosforanem O-metylo-O-2-naftylo-L-N-metyloefedryniowym
Magdalena Pyzalska
Sandra Zdanowska
Damian Kulawik
Volodymyr Pavlyuk
Józef Drabowicz
Wojciech Ciesielski
nr katalogowy: 95898
10.15199/62.2015.12.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Piwnym szlakiem po Polsce ...
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 102285
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wpływ zastosowania syropu maltozowego jako zamiennika części słodu na aktywność przeciwutleniającą piw
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 102281
10.15199/64.2016.11.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Studies on efficiency of the insect sex pheromone semiochemical compounds Badania skuteczności działania związków semiochemicznych zawartych w owadzich feromonach płciowych
Magdalena Jakubowska
Beata Wielkopolan
Jan Bocianowski
nr katalogowy: 91326
10.15199/62.2015.5.25
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-6
Efekty błędów montażu żelbetowej komory do badań akustycznych
Dariusz Styś
nr katalogowy: 106541
10.15199/33.2017.06.12
komora żelbetowa
przebicie płyty
niewłaściwe obciążenie
montaż
naprawa.
RC chamber
punching failure
misloading
assembly stage
repair.
GOSPODARKA WODNA 2017-12
Awaria zapory w Pieczyskach na Brdzie
LESZEK OPYRCHAŁ
STANISŁAW LACH
nr katalogowy: 111322
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of organic fertilization with PRP Fix preparation on enzymatic activities of soil Wpływ nawożenia naturalnego z dodatkiem preparatu PRP Fix na enzymatyczną aktywność gleby
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
nr katalogowy: 86104
10.12916/przemchem.2014.1371
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
The energy efficiency of oil seed crops production and their biomass conversion into liquid fuels Efektywność energetyczna uprawy roślin oleistych i konwersji ich biomasy na paliwa płynne
Stanisław Bielski
Krzysztof Jankowski
Wojciech Budzyński
nr katalogowy: 88707
10.12916/przemchem.2014.2270
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Computational Simulation Analysis for Dynamics of Multibody System Coupled with Flexible Deformation of Valve Train
Lixing SUN
Gequn SHU
nr katalogowy: 70703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Wpływ zeolitów na właściwości podłoża doświadczalnego i chemiczne wskaźniki badanych roślin
Aleksandra Badora
Zbigniew Hubicki
Tadeusz Filipek
nr katalogowy: 62292
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Short and Long-term Data Prediction for Water Quality Estimation
Bogdan DZIADAK
nr katalogowy: 77595
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Hysteresis in semi-rigid steel joints
Peter IVANYI
Amalia IVANYI
nr katalogowy: 74810
OPAKOWANIE 2019-8
Packaging Spectrum: Kosmiczny problem z żywnością w podróży na Marsa. Studencki projekt opakowań na Wydziale Wzornictwa warszawskiej ASP
Piotr Śwituła
Maciej Konopka
nr katalogowy: 122056
10.15199/42.2019.8.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
CO PISZĄ INNI?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 150877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Wpływ dokarmiania dolistnego buraka cukrowego borem w stanowisku po buraku cukrowym na wartość surowca do produkcji metanu
Arkadiusz Artyszak
nr katalogowy: 81023
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of addition of PRP Fix preparation to the slurry on a reduction of ammonia and hydrogen sulfide emissions during the storage Wpływ preparatu PRP Fix na ograniczenie emisji amoniaku i siarkowodoru z gnojowicy w trakcie jej przechowywania
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
Edward Meller
nr katalogowy: 85018
10.12916/przemchem.2014.983
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Methods for Measuring Heat Pump Energy Balance
Jan ŠRÁMEK
Zdeněk HRADÍLEK
nr katalogowy: 86931
10.12915/pe.2014.09.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Evaluation of functional properties of suspension ash phosphorus biofertilizer. Part 1. Impact on morphological attributes of sprint wheat Ocena właściwości użytkowych zawiesinowego bionawozu fosforowego z popiołu. Część I. Wpływ na cechy morfologiczne pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Wiesław P. Jastrzębski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
nr katalogowy: 100401
10.15199/62.2016.8.38
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
AURA 2024-9
Rola roślin w zachowaniu bioróżnorodności i wspieraniu owadów oraz ptaków
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 150520
10.15199/2.2024.9.1
bioróżnorodność
rośliny
owady zapylające
ptaki
biodiversity
plants
pollinating insects
birds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-2
TECHNOLOGIA TESTOWANIA PAKIETÓW WLCSP
Krzysztof Dąbrowiecki
nr katalogowy: 130616
10.15199/13.2021.2.5
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
karta testowa
mikrokontaktory sprężynkowe
kulki lutu
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
probe card
pogo pins
solder bumps
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analiza kontrastu ujemnego na przejściach dla pieszych
Sebastian Różowicz
Kamil P. Paduszyński
Henryk Wachta
nr katalogowy: 140377
10.15199/48.2022.11.47
luminancja
oświetlenie przejść
bezpieczeństwo przejść
kontrast ujemny
luminance
crossings lightning
crossings safety
negative contrast
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analiza kontrastu ujemnego na przejściach dla pieszych
Sebastian Różowicz
Kamil P. Paduszyński
Henryk Wachta
nr katalogowy: 140377
10.15199/48.2022.11.47
luminancja
oświetlenie przejść
bezpieczeństwo przejść
kontrast ujemny
luminance
crossings lightning
crossings safety
negative contrast
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Analiza kontrastu ujemnego na przejściach dla pieszych
Sebastian Różowicz
Kamil P. Paduszyński
Henryk Wachta
nr katalogowy: 140377
10.15199/48.2022.11.47
luminancja
oświetlenie przejść
bezpieczeństwo przejść
kontrast ujemny
luminance
crossings lightning
crossings safety
negative contrast
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH