Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 47483
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Na ciepło
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33372
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 21541
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Na kawowym szlaku
BARBARA LENART
nr katalogowy: 18507
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Ceny warzyw do przetwórstwa w sezonie 2005-2006 r.
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 20602
ELEKTROINSTALATOR 2022-9
REWOLUCJA W ROLNICTWIE: PODWODNE FARMY Z CYFROWYM BLIŹNIAKIEM
nr katalogowy: 139247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Kraina cygarem pachnąca Kuba - wyprawa przez smaki i zapachy
Daria Majda
nr katalogowy: 97183
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 29828
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 37408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Jasne odmiany hybrydowe żyta zawierają więcej białka i mniej pentozanów, dzięki czemu mogą być lepiej wykorzystane na cele paszowe
nr katalogowy: 62042
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w Nordzucker Polska
nr katalogowy: 35264
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Cukrownia Werbkowice - kontynuacja chlubnych tradycji...
nr katalogowy: 60120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Pochodne ryżu jako substancje dodatkowe do żywności
ANTONI RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37391
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Słodycz z Andaluzji Zapomniana malaga
winny maniak
nr katalogowy: 97703
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
Światowy rynek bawełny Rynek surowców włókienniczych w sezonie 2022/23 (stan na 26 września 2023)
Andrzej Dróżdż
nr katalogowy: 146610
ELEKTROINSTALATOR 2022-9
REWOLUCJA W ROLNICTWIE: PODWODNE FARMY Z CYFROWYM BLIŹNIAKIEM
nr katalogowy: 139247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Migdały - znacie, to poczytajcie
nr katalogowy: 60703
AURA 2015-1
PARAGRAF I ŚRODOWISKO Polowanie zbiorowe na ogrodzonym terenie leśnym
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 88858
10.15199/2.2015.1.12
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
PORADNIK Wino dla inżyniera (168) Zapomniana mal aga
winny maniak
nr katalogowy: 99508
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-26
PORADNIK Wino dla inżyniera (193) Pinot Noir kontra Primitivo
winny maniak
nr katalogowy: 111217
AURA 2018-2
Technologia herbaty
Monika Gorzka
Kamil Gorzka
nr katalogowy: 112096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
AURA 2012-1
Wykorzystanie odnawialnych źródeł energii w Austrii
Gustaw MICHNA
Zdzisław MAJĘTNY
nr katalogowy: 64918
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Marsala - wino, które zmieniło historię Europy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 99159
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Wikliniarstwo
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 96559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 72185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Dostępność środków chemicznych do ochrony rzepaku w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 91647
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Pinot Noir kontra Primitivo
winny maniak
nr katalogowy: 110917
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Kampania 2008/2009 w Nordzucker Polska
Piotr Wawro
nr katalogowy: 45029
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Dzień Buraka Cukrowego w Nordzucker Polska SA - Sławkowo 2011
Małgorzata Żurawska
nr katalogowy: 62148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Fermentacja zakwasu (czy kwasu?) na chleb, czyli magia piekarstwa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 150792
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-7
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 43795
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Perspektywy rynku owoców jagodowych w Polsce
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 66084
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wina amerykańskie
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 56356
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-5
Doskonałe przygotowanie powłoki lakierniczej podzespołów maszyn rolniczych
nr katalogowy: 143269
GAZETA CUKROWNICZA 2009-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 42127
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Żywność modyfikowana genetycznie - korzyści i ryzyko
Anna Gronowska-Senger
nr katalogowy: 57203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Rozwój sektora zbożowego i rzepakowego w Polsce
JADWIGA SEREMAK-BULGE
EWA ROSIAK
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 27938
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Sorgo - zboże o szerokich możliwościach wykorzystania. Zaawansowane badania w USA nad odmianami o lepszym plonowaniu
nr katalogowy: 92248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Polska wydaje całkowity zakaz uprawy i sprzedaży GMO
nr katalogowy: 20022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Międzynarodowe Targi Technologii Produkcji Wina, Uprawy i Przetwórstwa
nr katalogowy: 6778
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
DOKUMENTACJA SYSTEMU HACCP w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 135050
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 146317
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Opłacalność uprawy buraków cukrowych w warunkach reformy - czynniki decydujące
F. Sachs
nr katalogowy: 16582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 61311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Organizacje branżowe w łańcuchu zbożowym na przykładzie Finlandii
nr katalogowy: 73912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Rok 2023 będzie rokiem wielu wyzwań dla polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 141699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Możliwości chemicznej ochrony rzepaku w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 79015
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Aktualna sytuacja legislacyjna w UE w zakresie upraw GMO
nr katalogowy: 82305
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
lunga-nowa polska odmiana chmielu. Cz. II. Wyniki doświadczeń odmianowych z lat 2003-2004
A Lewandowski
K. Baranowski
U. Skomra
nr katalogowy: 14564
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
GMO - podsumowanie wydarzeń w 2014 r. w kraju i na świecie
nr katalogowy: 89330
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Uprawa konserwująca buraka cukrowego
Lesław Zimny
nr katalogowy: 24104
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Aktualna sytuacja chmielarstwa polskiego sierpień 2011 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 62801
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Rząd francuski zakazał uprawy kukurydzy GMO
nr katalogowy: 32971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Co nowego w doniesieniach o uprawie roślin GMO?
nr katalogowy: 37701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Niekorzystna długoterminowa prognoza dla uprawy pszenicy na świecie
nr katalogowy: 123771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Rok prosa
nr katalogowy: 143476
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
12 krajów UE apeluje o niedopuszczenie do uprawy kukurydzy GMO
nr katalogowy: 83381
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Komercyjne uprawy GMO na świecie w 2007 roku
Roman Jurga
nr katalogowy: 34496
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Przemysłowe przetwórstwo kukurydzy na cele spożywcze
nr katalogowy: 29974
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Uprawa buraka cukrowego z wykorzystaniem międzyplonu ścierniskowego
Jacek Wereszczaka
nr katalogowy: 37405
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Wartość technologiczna odmian żyta wg cOBOrU
RAFAŁ CYFERT
ANDRZEJ NAJEWSKI
nr katalogowy: 29203
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Koszty i dochodowość uprawy buraków cukrowych w porównaniu z kukurydzą, pszenicą i rzepakiem
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 37407
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Wartość technologiczna odmian żyta
ANNA DOMAŃSKA
ANDRZEJ NAJEWSKI
nr katalogowy: 37056
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Wyjątkowe Muzeum cukrownictwa, gorzelnictwa, uprawy buraka cukrowego otwarte w sercu Europy
Blahoslav Marek
nr katalogowy: 53048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Rok prosa
nr katalogowy: 143476
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Gryka (cz. 3.) Produkcja gryki w Polsce i aspekty prozdrowotne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 38777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zasiewy zbóż w Polsce
nr katalogowy: 66132
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Cz. III. Ocena nawozów fosforytowo-siarkowych na podstawie wskaźników roślinnych**
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Józef Hoffmann
Janusz Igras
nr katalogowy: 68160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 145410
Strip-till
uprawa pasowa
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
Strip-till
cultivation systems
winter wheat
yield
grain quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-12
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 91762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Arabia Saudyjska - stopniowa likwidacja uprawy pszenicy; największy import jęczmienia na świecie
nr katalogowy: 88932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
GMO w prawie UE - komentowane przez biotechnologa
Eliza Lubiatowska -Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 67395
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Wpływ systemu uprawy bezorkowej i uprawy tradycyjnej na plonowanie buraków pastewnych
Magdalena Jakubowska
Leszek Majchrzak
nr katalogowy: 60123
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Dzień Pola Pfeifer & Langen Glinojeck S.A.
Darek Kamiński
nr katalogowy: 78745
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
50 lat temu- Geneza, budowa i kampania rozruchowa Cukrowni Werbkowice
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 77887
AURA 2014-7
Występowanie i zwalczanie barszczu Sosnowskiego
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 85235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
GMO
nr katalogowy: 54206
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Nowa linia produktowa beztorfowych podłoży do uprawy roślin marki Plonownik wyrazem troski o środowisko w uprawie roślin
nr katalogowy: 148169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Nowa linia produktowa beztorfowych podłoży do uprawy roślin marki Plonownik wyrazem troski o środowisko w uprawie roślin
nr katalogowy: 148475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Co nowego o GMO?
nr katalogowy: 63576
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 147565
10.15199/64.2024.1.2
przetwory owocowe i warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
sezon 2023/24
fruit and vegetable products
raw material base
production
foreign trade
2023/24 season
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
ANALIZA PRZEMIAN W ROLNICTWIE woj. podkarpackiego w latach 2008–2020
Adam Olszewski
nr katalogowy: 135051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-11
Badania nad otrzymywaniem glukonianu magnezu metodą elektrochemiczną
JOANNA MASŁOWSKA
JADWIGA KUŚ
nr katalogowy: 106910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
AURA 2023-7
Dlaczego nie możemy żyć bez gumy?
Charles C. Mann
nr katalogowy: 144235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Apel o rozwagę w rozwiązaniach w obszarze GMO!!!
nr katalogowy: 49658
AURA 2010-1
Udatność uprawy olszy czarnej na solnisku Słonawy
BARTOSZ FALKOWSKI
nr katalogowy: 49114
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Uczestnicy Forum za moratorium na GMO
ajc
nr katalogowy: 45434
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Nielegalna akcja Greenpeace i reakcja związków rolniczych i Min. Rolnictwa
nr katalogowy: 48392
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Produkcja buraka cukrowego w dobie kryzysu gospodarczego
Lesław Zimny
nr katalogowy: 45996
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Ocena możliwości wykorzystania mąki z ziarna płaskurki
Katarzyna Majewska
Ewa Dąbkowska
nr katalogowy: 60025
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 53659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Prymat odmian aromatycznych na światowym rynku chmielu
Urszula Skomra
nr katalogowy: 115048
10.15199/64.2018.7.1
chmiel
powierzchnia uprawy
wielkość produkcji
odmiany aromatyczne
odmiany goryczkowe
hop
acreage
crop quantity
aroma cultivars
bitter cultivars
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-7
Zazielenienie – praktyka rolnicza korzystna dla klimatu i środowiska w ramach płatności bezpośrednich, jako prekursor rolniczego elementu Europejskiego Zielonego Ładu – część 2
Marian SKORUPKA
nr katalogowy: 127002
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Lavazza !Tierra!: historia zrównoważonego rozwoju skryta w każdym kubku
nr katalogowy: 128558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Lavazza !Tierra!: historia zrównoważonego rozwoju skryta w każdym kubku
nr katalogowy: 128558
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Charakterystyka wysokobłonnikowych wyrobów ekstrudowanych wytworzonych z dodatkiem produktów przemiału pszenżyta
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 50392
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Sytuacja w uprawie zbóż w USA
nr katalogowy: 44900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wartość technologiczna odmian żyta
ANNA DOMAŃSKA
nr katalogowy: 45895
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
EKOLOGIA
nr katalogowy: 54201
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Tendencje zmian w gospodarce zbożowej Polski od 1950 roku
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 79020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
AURA 2013-3
Stan i zagrożenia gruntów rolnych
Jan SIUTA
nr katalogowy: 75491
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Oj chmielu, chmielu
A. Lewandowski
nr katalogowy: 23132
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-6
Przegląd zgłoszeń patentowych
nr katalogowy: 20422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Oblicza herbaty
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4043
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Oblicza herbaty
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4002
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Z czasopism obcych
Maciej Nowacki
nr katalogowy: 9393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wdrożenie najnowszej techniki w młynie żytnim 100 t/dobę firmy "Młyny Szczepanki Sp. z o.o."
nr katalogowy: 40830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Uprawa pszenicy zmniejsza się na rzecz kukurydzy i soi
nr katalogowy: 44897
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Produkcja bioetanolu z buraków cukrowych
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 47482
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Dobre praktyki uprawy wybranych roślin zbożowych w warunkach ekologicznych i zmieniającego się klimatu
DANUTA LESZCZYŃSKA
nr katalogowy: 150884
10.15199/61.2024.5.2
zboża
dobra praktyka
zmiany klimatu
ekologia
cereals
good practice
climate change
ecology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef ZYCH
nr katalogowy: 20059
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-9
PRZEGLĄD PRZEPISÓW PRAWA
Marian Pękalski
nr katalogowy: 12311
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Biodiesel a środowisko
Jacek Kijeński
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
nr katalogowy: 23107
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Pszenica orkisz - zboże ekologiczne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6299
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Baza chmielarska w Polsce w 2005 r.
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 14588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Potencjał wykorzystania ziarna żyta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 125847
żyto
plon
mąka żytnia
wartość paszowa
rye
yield
rye flour
fodder value
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-6
Rozstrzygnięcie XXVII Ogólnopolskiego Konkursu Jakości Prac Scaleniowych
Adrianna Pulecka
nr katalogowy: 4440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Nowa odmiana chmielu lunga
JB
nr katalogowy: 14523
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Prozdrowotne walory pieczywa produkowanego z naturalnie fermentowanych zakwasów
Magdalena Wlod
nr katalogowy: 12605
GAZETA CUKROWNICZA 2005-10
Z czasopism obcych 293. IV okł.
nr katalogowy: 9457
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 113074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of mycotoxins in winter wheat seeds from various cultivation systems Zawartość mikotoksyn w ziarnie pszenicy ozimej pochodzącym z różnych systemów uprawy
Joanna Horoszkiewicz-Janka
nr katalogowy: 99655
10.15199/62.2016.7.22
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Dokładne klasyfikowanie ziarna zbóż za pomocą sortownika Gravomat
Othmar GERSCHWILER
nr katalogowy: 23096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wymagania jakościowe ziarna kukurydzy w przetwórstwie młynarskim
Tadeusz MICHALSKI
nr katalogowy: 20122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Produkcja i handel żywnością organiczną w Holandii
nr katalogowy: 7119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Sporysz i toksyny w zbożu - ochrona jakości produktu
Mario Grassl
nr katalogowy: 14124
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Pędraki- szkodniki występujące w uprawach buraka
J. Kowalska
nr katalogowy: 9420
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-5
O Carmenere
nr katalogowy: 91254
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Wina ekologiczne i ich certyfikaty
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 134040
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Odmiany regionalne w sektorze spożywczym
nr katalogowy: 144360
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Analiza efektywności systemów oświetlania roślin na przykładzie uprawy bazylii
Mateusz FELDZENSZTAJN
Adam MAZIKOWSKI
Tomasz CEGIELSKI
nr katalogowy: 122751
10.15199/48.2019.10.48
fotobiologia
LED
sprzęt oświetleniowy
oświetlenie roślin
photobiology
LED
lighting equipment
horticulture
plants illumination
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wartość dietetyczna nasion amarantusa
Natalia Żurek
nr katalogowy: 114137
amarantus
wartość zdrowotna
dietetyka
amaranth
health value
dietetics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Pszenica alternatywnym surowcem skrobiowym - perspektywa wykorzystania
Mieczysław JANKIEWICZ
nr katalogowy: 20091
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Produkcja jabłek w Unii Europejskiej
J. Krupa
nr katalogowy: 14579
AURA 2005-8
PARAGRAF i ŚRODOWISKO KARA PIENIĘŻNA W RAZIE NIEUSTALENIA SPRAWCY USUNIĘCIA DRZEWA
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 8499
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Możliwości zwiększenia powierzchni uprawy kukurydzy w Polsce
nr katalogowy: 14105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Wzrost znaczenia orkiszu w przetwórstwie zbożowym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14089
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Restrukturyzacja zatrudnienia w grupie Pfeifer & Langen ze wsparciem outplacementowym
S. Bogdziewicz
nr katalogowy: 9396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Przyszłość uprawy truskawki, maliny, czarnej porzeczki i wiśni w Polsce
E. Makosz
nr katalogowy: 20689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Co z tą mąką?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 54806
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Aspekty produkcji i konsekwencje ekologiczne uprawy włókien bawełny w Beninie. Cz. I
J. Rutkowski
nr katalogowy: 19799
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Aspekty produkcji i konsekwencje ekologiczne uprawy włókien bawełny w Beninie. Cz. II
J. Rutkowski
nr katalogowy: 19748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Dobór odmiany a wartość technologiczna ziarna owsa
Adam GLEŃ
nr katalogowy: 6403
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Krajowa produkcja zbóż i pasz w sezonie 2005 06
nr katalogowy: 14200
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Uwarunkowania wykorzystania bazy odmianowej dla krajowej produkcji zbóż (cz. 1)
Karol MARCINIAK
nr katalogowy: 14042
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
CORNET – Bezpieczniejszy świat
nr katalogowy: 132315
AURA 2023-4
Naukowcy zachęcają rolników do uprawy wierzby purpurowej
nr katalogowy: 142639
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Usuwanie w reaktorze typu Sequencing Batch Biofi lm Reactor (SBBR) azotu i fosforu ze ścieków pochodzących z bezglebowej uprawy pomidorów
Kamil Bryszewski
Joanna Rodziewicz
Artur Mielcarek
nr katalogowy: 113735
10.15199/17.2018.5.7
ścieki szklarniowe
usuwanie fosforu i azotu
reaktor z przytwierdzoną biomasą
greenhouse wastewater
removal of phosphorus and nitrogen
reactor with attached biomass
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Ocena przydatności wybranych odmian pszenżyta jako surowca o potencjalnych właściwościach funkcjonalnych
Aleksandra MARCINIAK
Wiktor OBUCHOWSKI
Katarzyna BUDZYŃSKA
Ewa ZIEMSKA
nr katalogowy: 22307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Bezpieczeństwo żywności - możliwość czy konieczność? (cz. II)
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
Teresa Majdecka
nr katalogowy: 76961
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Grzyby chorobotwórcze występujące w pszenicy i ich wpływ na ilość i jakość ziarna
Marek KORBAS
nr katalogowy: 6407
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wpływ różnych poziomów nawożenia azotem i siarką na parametry jakościowe ziarna pszenicy
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
ALICJA CEGLIŃSKA
TADEUSZ HABER
MARIUSZ LISIECKI
ANNA PODLEŚNA
nr katalogowy: 6303
GAZETA CUKROWNICZA 2006-4
i-PlantacjaSQL. Każdego dnia i o każdej porze - wiem wszystko
I. Pawłowicz
Z. Warchocki
nr katalogowy: 16626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Jakość owocników pieczarki dla przetwórstwa a sposób uprawy
J. Damięcka
K. Szudyga
nr katalogowy: 23160
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-5
Kompleksowe scalanie gruntów rolnych i leśnych oraz jego wpływ na środowisko - szkolenie w IUNG w Puławach
Adrianna Pułecka
nr katalogowy: 18752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Uwarunkowania wykorzystania bazy odmianowej dla krajowej produkcji zbóż (cz. 2)
Karol MARCINIAK
nr katalogowy: 14060
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 69713
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Bielenie dzianin bawełnianych procesem OPTABLEACH firmy ZSM
Gunter Gebhardt
Antje Mehlhorn
nr katalogowy: 54523
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Podstawowe właściwości fizyczne i zawartość wybranych związków chemicznych w pszenicy orkisz (Triticum spelta L.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Joanna Majkowska-Gadomska
Stanisław Konopka
Adam J. Lipiński
Piotr Markowski
Krzysztof Jadwisieńczak
nr katalogowy: 113859
10.15199/62.2018.5.14
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Czerwona wyspa w morzu białego wina
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 111502
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Czerwona wyspa w morzu białego wina
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 111501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Quinoa - wartość żywieniowa i wykorzystanie w produkcji pieczywa i makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83385
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 72044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Rumunia - Murfatlar i łzy Owidiusza
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 125823
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Agrochemikalia w polskim rolnictwie w latach 1945-2010
Adriana Merta-Staszczak
Anna Zwyrzykowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 103984
10.15199/62.2017.2.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Moda na ekologię
nr katalogowy: 65591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2013 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 82843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Cz. I. Zagadnienia technologiczne wytwarzania nawozów fosforytowo-siarkowych
Józef Hoffmann
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 68150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH