Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. I. Skład chemiczny mąki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 106434
pszenica
mąka pasażowa
popiół
białko
liczba opadania
wheat
flour form different grinding stages
ash
protein
falling number
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
ANALYSIS OF THE GRINDING FORCE COMPONENTS AND SURFACE ROUGHNESS IN GRINDING WITH THE USE OF A GLASS-CRYSTALLINE BONDED GRINDING WHEEL
Marcin ŻÓŁKOŚ
nr katalogowy: 125713
10.15199/160.2020.1.7
grinding
grinding force components
surface roughness
dressing overlap ratio
glass-crystalline bond
szlifowanie
składowe siły szlifowania
chropowatość powierzchni
wskaźnik pokrycia przy obciąganiu
spoiwo szklanokrystaliczne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-6
Innowacyjny proces kształtowania kul z główek złomowanych szyn kolejowych
Janusz tomczak
zbigniew Pater
tomasz buLzak
nr katalogowy: 92146
10.15199/24.2015.6.1
walcowanie poprzeczno-klinowe
odkuwki kul
wytwarzanie kul
mielniki
cross wedge rolling
balls
production of balls
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-6
Innowacyjny proces kształtowania kul z główek złomowanych szyn kolejowych
Janusz tomczak
zbigniew Pater
tomasz buLzak
nr katalogowy: 92146
10.15199/24.2015.6.1
walcowanie poprzeczno-klinowe
odkuwki kul
wytwarzanie kul
mielniki
cross wedge rolling
balls
production of balls
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Application of wavelet transform in analysis of jet grinding process
Mikhalyov Alexander
Natalia Pryadko
Roman Suhomlin
Andrzej Kotyra
nr katalogowy: 78807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Wet grinding effect on the release of phosphate grains and gangue mineral grains of phosphate ores from the Djebel Onk deposit
Assia Boutemdjet
Tourkia Tahri
Ibtissem Zeriri
Zohir Mekti
Wahida Kherfane
Elfahem Sakher
Mehmet Sabri Celik
Nacer Bezzi
Abdellali Bouzenzana
Aissa Benselhoub
nr katalogowy: 150876
10.15199/28.2024.4.3
phosphate
grinder
screening
release
physical treatment
fosforan
mielenie
przesiewanie
uwalnianie
obróbka fizyczna
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Wet grinding effect on the release of phosphate grains and gangue mineral grains of phosphate ores from the Djebel Onk deposit
Assia Boutemdjet
Tourkia Tahri
Ibtissem Zeriri
Zohir Mekti
Wahida Kherfane
Elfahem Sakher
Mehmet Sabri Celik
Nacer Bezzi
Abdellali Bouzenzana
Aissa Benselhoub
nr katalogowy: 150876
10.15199/28.2024.4.3
phosphate
grinder
screening
release
physical treatment
fosforan
mielenie
przesiewanie
uwalnianie
obróbka fizyczna
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
X-ray diffraction study of distribution of macroscopic residual stresses in surface layers of a bearing steel after grinding
ZDENEK PALA
NIKOLAJ GANEV
JAN JERSÁK
nr katalogowy: 27513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Analysis of interaction of forces of working elements in electromagnetic mill
Dariusz CAŁUS
Oleksandr MAKARCHUK
nr katalogowy: 123694
10.15199/48.2019.12.12
electromagnetic mill
grinding
mixing
rotating magnetic field inductor
FEM-analysis.
młyn elektromagnetyczny
rozdrabnianie
mieszanie
induktor wirującego pola magnetycznego
analiza MES.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
About an electric pulse method of grinding gold ore
Igor Piotr KURYTNIK
Bekbolat Rakishevich
NUSSUPBEKOV
Ayanbergen Kairbekovich KHASSENOV
Dana Zhilkibaevna KARABEKOVA
Nazgul Kdyraliyevna TANASHEVA
nr katalogowy: 128265
10.15199/48.2020.10.27
ore crushing
electrical pulses
rozdrabnianie rudy
impulsy elektryczne.
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-4
GRINDING OF CONICAL SURFACES OF LIGHTING COLUMNS WITH ABRASIVE TOOLS
Dawid LATAŁA
Leszek SKOCZYLAS
Rafał KLUZ
nr katalogowy: 124133
10.15199/160.2019.4.5
grinding
lighting poles
embankment tools
leaf blades
endless tapes
szlifowanie
słupy oświetleniowe
materiały nasypowe
tarcze listkowe
taśmy bezkońcowe
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena ekstensograficzna jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 105089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ocena farinograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 103875
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Analiza śladu węglowego a wyzwania klimatyczne dla produkcji mąki
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 148948
10.15199/61.2024.3.4
emisja gazów cieplarnianych
ślad węglowy mąki
przemysł młynarski
znakowanie żywności
zrównoważony rozwój
greenhouse gas emissions
flour carbon footprint
milling industry
food labeling
sustainability
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 148542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
The Influence of Shape and Dimension of Dust Particle on Electrostatic Precipitator Operation
Andrzej SUMOREK
nr katalogowy: 114653
10.15199/48.2018.07.13
precipitator
electrofilter
bifilar filter.
odpylacz
elektrofiltr
filtr bifilarny
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
The application of tumble finishing in surface preparation process for deposition of TBC coatings
Sławomir Kotowski
Andrzej Nowotnik
Jan Sieniawski
Andrzej Butkiewicz
nr katalogowy: 104139
10.15199/28.2017.1.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Ocena wpływu przygotowania powierzchni na właściwości korozyjne kompozytów cermetalicznych w osnowie stali AISI 316L
Paweł Figiel
Anna Biedunkiewicz
Witold Biedunkiewicz
Dariusz Grzesiak
Paulina Dużyńska
nr katalogowy: 95636
10.15199/28.2015.6.33
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Processes of cubic boron nitride crystallization in B-N-Mg-O system
I. AZARKO
O. IGNATENKO
E. KOZLOVA
V. ODZHAEV
N. SHEMPEL
O. YANKOVSKY
nr katalogowy: 33616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Core loss models in electrical steel sheets with different orientation
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 62387
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-4
Wpływ parametrów mielenia wysokoenergetycznego na właściwości proszków kompozytowych aluminiowo-ceramicznych
Anna Witkowska
Tomasz Pawlik
Daniel Michalik
Małgorzata Sopicka-Lizer
nr katalogowy: 94596
10.15199/28.2015.4.3
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-7
Aspekty projektowania retencji wodnej w ramach założeń do projektu scalenia gruntów
Jacek Pijanowski
Leszek Książek
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 138358
10.15199/50.2022.7.1
retencja wodna
scalenia gruntów
melioracje wodne
przeciwdziałanie zmianom klimatycznym
water retention
land consolidation
water reclamation
counteracting
climate change
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-7
Aspekty projektowania retencji wodnej w ramach założeń do projektu scalenia gruntów
Jacek Pijanowski
Leszek Książek
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 138358
10.15199/50.2022.7.1
retencja wodna
scalenia gruntów
melioracje wodne
przeciwdziałanie zmianom klimatycznym
water retention
land consolidation
water reclamation
counteracting
climate change
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Analysis of the use of recycled limestone flour for cement-lime binders and mortars
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
Izabela Major
nr katalogowy: 151551
10.15199/33.2024.11.06
mączka wapienna
zaprawa cementowo-wapienna
recykling
limestone flour
cement-lime mortar
recycling
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
Zastosowanie modelowania CAD w przygotowaniu ściernicy używanej do kształtowania zwoju ślimaka
Leszek Skoczylas
Artur Bełzo
Roman Wdowik
nr katalogowy: 128281
10.15199/160.2020.3.7
modelowanie CAD
program CAD
kształt zwoju ślimaka
powierzchnia śrubowa
powierzchnia tnąca
CAD modelling
CAD software
worm thread shape
helical surface
cutting surface of the grinding wheel
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
Zastosowanie modelowania CAD w przygotowaniu ściernicy używanej do kształtowania zwoju ślimaka
Leszek Skoczylas
Artur Bełzo
Roman Wdowik
nr katalogowy: 128281
10.15199/160.2020.3.7
modelowanie CAD
program CAD
kształt zwoju ślimaka
powierzchnia śrubowa
powierzchnia tnąca
CAD modelling
CAD software
worm thread shape
helical surface
cutting surface of the grinding wheel
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-3
Wpływ obróbki strumieniowo-ściernej na grubość i mikrostrukturę powłoki cynkowej utworzonej na powierzchni stali po wypalaniu gazowym
MATEUSZ PAWEŁEK
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
MARIA SOZAŃSKA
nr katalogowy: 119061
10.15199/40.2019.3.8
wypalanie gazowe
obróbka strumieniowo-ścierna
cynkowanie ogniowe
powłoka cynkowa
flame-cutting
abrasive blasting
hot galvanizing
zinc coating
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
The method of identification operating states of multi-state electrical devices with complex modes of operation
Augustyn WÓJCIK
Wiesław WINIECKI
nr katalogowy: 101964
10.15199/48.2016.11.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Ontology based method for process oriented systems d
Viktor MOKEROV
Waldemar WÓJCIK
Tatyana BALOVA
nr katalogowy: 87467
10.12915/pe.2014.10.51
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Bariery realizacji scaleń gruntów w opiniach przedstawicieli instytucji
Mariusz Dacko
Tomasz Wojewodzic
Jacek Pijanowski
nr katalogowy: 135431
10.15199/50.2022.1.2
scalenia gruntów
efektywność ekonomiczna scaleń gruntów
bariery prac scaleniowych
prace urządzeniowo-rolne
cele społeczne
ochrona środowiska
kształtowanie krajobrazu
przeciwdziałanie zmianom klimatycznym
land consolidation
economic efficiency of land consolidation
barriers of land consolidation
agricultural land development works
social goals
environmental protection
landscaping
counteracting climate change
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Bariery realizacji scaleń gruntów w opiniach przedstawicieli instytucji
Mariusz Dacko
Tomasz Wojewodzic
Jacek Pijanowski
nr katalogowy: 135431
10.15199/50.2022.1.2
scalenia gruntów
efektywność ekonomiczna scaleń gruntów
bariery prac scaleniowych
prace urządzeniowo-rolne
cele społeczne
ochrona środowiska
kształtowanie krajobrazu
przeciwdziałanie zmianom klimatycznym
land consolidation
economic efficiency of land consolidation
barriers of land consolidation
agricultural land development works
social goals
environmental protection
landscaping
counteracting climate change
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
A reluctance model of an electromagnetic mill using the stator of an asynchronous motor as an inductor
Sebastian STYŁA
Monika MAŃKO
nr katalogowy: 124218
10.15199/48.2020.01.58
electromagnetic mill
grinding
milling
reluctance
mathematical model.
młyn elektromagnetyczny
rozdrabnianie
mielenie
reluktancja
model matematyczny
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Gatunkowanie mąk pszennych w wybranych krajach anglojęzycznych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze gospodarki odpadami (9) Lekcja 124
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 125737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
Multicriteria compromise optimization of feed grain grinding process
Ihor Kupchuk
Vitalii Yaropud
Valerii Hraniak
Julia Poberezhets
Oleksii Tokarchuk
Volodymyr Hontar
Andrii Didyk
nr katalogowy: 134145
10.15199/48.2021.11.33
statistical analysis
multifactor experiment
rotatable central-compositional planning
functional dependence
optymalizacja
kruszenie ziarna
optymalizacja wielokryterialna
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-10
Oprzyrządowanie profilujące ściernicę do kształtowania ślimaków o dowolnym zarysie
LESZEK SKOCZYLAS
DAWID WYDRZYŃSKI
ARTUR BEŁZO
nr katalogowy: 110113
10.15199/148.2017.10.4
ślimak
ściernica
tokarka
profilowanie
szlifowanie
worm
grinding wheel
lathe machine
profiling
grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Nowe książki
nr katalogowy: 25161
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-10
Experience with transformer diagnostics based on dielectric response measurements in time domain
Oleg KUZMIN
Dietrich SAUTTER
Sairam THUMMALACHARLA
nr katalogowy: 116307
10.15199/48.2018.10.23
dielectric response
polarisation current
recovery voltage
time constants
conductivity.
odpowiedź dielektryczna
prąd polaryzacji
napięcie powrotne
stałe czasowe
przewodnictwo
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Grinding fluids for ceramic materials. Part 3*. Effect of addition of chlorinated hydrocarbons and organic esters on the blunting a diamond grinding wheel during machining Si3N4 ceramics Ciecze szlifierskie do materiałów ceramicznych. Cz. III*. Wpływ dodatku chlorowanych węglowodorów i estrów organicznych na stępianie się diamentowej tarczy szlifierskiej przy obróbce ceramiki Si3N4
Zhiyuan Wu
Shuhui Wang
Long Wang
Xiujian Tang
Junwei Yang
Xinli Tian
nr katalogowy: 102411
10.15199/62.2016.11.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Grinding fluids for ceramic materials. Part 2*. Effect of addition of alcohols, organic acids, chlorinated hydrocarbons and surfactants on the surface quality of Si3N4 ceramics Ciecze szlifierskie do materiałów ceramicznych. Cz. II*. Wpływ dodatku alkoholi, kwasów organicznych, chlorowanych węglowodorów i środków powierzchniowo czynnych na jakość powierzchni ceramiki Si3N4
Zhiyuan Wu
Shuhui Wang
Long Wang
Xiujian Tang
Junwei Yang
Xinli Tian
nr katalogowy: 102410
10.15199/62.2016.11.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Local magnetisation of a grain-oriented electrical steel sheet
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
JerzyBAJOREK
WiesławWILCZYŃSKI
nr katalogowy: 90997
10.15199/48.2015.04.06
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Boost-diffusion vacuum nitriding of X37CrMoV51 steel
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
PIOTR KULA
EMILIA WOŁOWIEC
ROBERT PIETRASIK
ADAM RZEPKOWSKI
nr katalogowy: 84291
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-1
WŚRÓD KSIĄŻEK
nr katalogowy: 1966
OPAKOWANIE 2023-2
Rozdrabniacz to kolejna udana instalacja ITS
nr katalogowy: 142066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Efekty stosowania aktywatora mielenia IMOFLOW w Cementowni Dyckerhoff Polska
Roman Klecan
Robert Jedynak
nr katalogowy: 60299
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
POSSIBILITIES FOR COPPER REVALORIZATION FROM TAILINGS OF THE OPEN PIT "CEROVO-CEMENTACIJA 1"
ZORAN STEVANOVIĆ
MILE BUGARIN
LJILJANA AVRAMOVIĆ
RADOJKA JONOVIĆ
LJUBIŠA OBRADOVIĆ
RADMILA MARKOVIĆ
nr katalogowy: 41863
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Istotne etapy i elementy wykonywania wizualizacji komputerowych oświetlenia i ich wpływ na dokładność
Rafał KRUPIŃSKI
nr katalogowy: 48193
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Optical profiler in research into biomaterials
GRZEGORZ ADAMEK
JAROSŁAW JAKUBOWICZ
nr katalogowy: 79703
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Box-counting fractal dimension in application to recognition of hypertension through the retinal image analysis
Michał KRUK
Bartosz ŚWIDERSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 79593
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-9
Design of Electrically Welded Joints
JÓZEF KAMIENIECKI
MICHAŁ KAMIENIECKI
nr katalogowy: 133495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Metody oznaczania zawartości białka i wskaźnika sedymentacyjnego Zeleny'ego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 98706
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Some aspects of monitoring of different processes in agriculture using acoustic emission phenomena
JAN BARWICKI
KINGA BOREK
KAMILA MAZUR
nr katalogowy: 147580
10.15199/28.2024.1.3
acoustic emission
monitoring
measurement
agricultural products
food products
transportation
mixing
new technology
utilization
emisja akustyczna
monitoring
pomiary
produkty rolne
produkty spożywcze
transport
mieszanie
nowa technologia
utylizacja
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
The impact of the texture and the roughness of the surface on the results of tests executed with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80183
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Content of copper and zinc in the tuber potato raw materials and products of various origin Zawartość miedzi i cynku w surowcu i produktach ziemniaczanych różnego pochodzenia
Zbigniew Dobrzański
Andrzej Wiliczkiewicz
Ryszard Barej
Henryk Różański
Henryk Górecki
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 97912
10.15199/62.2016.4.27
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Pomiar energii rozdrabniania w procesie usuwania zgorzeliny
TOMASZ WYLECIAŁ
DARIUSZ URBANIAK
Jarosław BORYCA
nr katalogowy: 91241
10.15199/24.2015.5.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Metody detekcji defektów strukturalnych warstw w organicznych ogniwach słonecznych
Wojciech Przybył
Ireneusz Plebankiewicz
Krzysztof A. Bogdanowicz
Agnieszka Iwan
nr katalogowy: 139301
10.15199/48.2022.09.41
ogniwa fotowoltaiczne
detekcja defektów
termogramy
przetwarzanie obrazów
metody optyczne.
photovoltaic cells
defect detection
thermograms
image processing
optical methods.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Metody detekcji defektów strukturalnych warstw w organicznych ogniwach słonecznych
Wojciech Przybył
Ireneusz Plebankiewicz
Krzysztof A. Bogdanowicz
Agnieszka Iwan
nr katalogowy: 139301
10.15199/48.2022.09.41
ogniwa fotowoltaiczne
detekcja defektów
termogramy
przetwarzanie obrazów
metody optyczne.
photovoltaic cells
defect detection
thermograms
image processing
optical methods.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Regeneracja odpadów gumowych z zastosowaniem inteligentnego systemu rozdrabniania
Andrzej Tomporowski
Józef Flizikowski
Janusz Wełnowski
Zbigniew Najzarek
Tomasz Topoliński
Weronika Kruszelnicka
Izabela Piasecka
Sandra Śmigiel
nr katalogowy: 116798
10.15199/62.2018.10.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Prowokowane wyładowania atmosferyczne i ich parametry
Grzegorz MASŁOWSKI
nr katalogowy: 56682
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-6
Niektóre tendencje rozwoju ściernych narzędzi diamentowych do obróbki minerałów
PAWEŁ RAJCZYK
nr katalogowy: 114599
10.15199/148.2018.6.3
syntetyczne ziarna diamentowe
modyfikacja
tarcza szlifierska
synthetic diamond grains
modification
grinding disc
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Effects of Nb, Ti and V on recrystallization kinetics of austenite in HSLA steels
Marek Opiela
nr katalogowy: 103152
10.15199/28.2016.6.2
OPAKOWANIE 2013-11
Products in accordance with sustainable development
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80611
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WPŁYW IMPLEMENTACJI ALGORYTMU CHANA NA JEGO EFEKTYWNOŚĆ
Agnieszka Czapiewska
Robert Nicpoń
nr katalogowy: 139041
10.15199/59.2022.4.108
algorytm Chana
radio lokalizacja
TDOA.
Chan algorithm
radio localization
TDOA.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WPŁYW IMPLEMENTACJI ALGORYTMU CHANA NA JEGO EFEKTYWNOŚĆ
Agnieszka Czapiewska
Robert Nicpoń
nr katalogowy: 139041
10.15199/59.2022.4.108
algorytm Chana
radio lokalizacja
TDOA.
Chan algorithm
radio localization
TDOA.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WPŁYW IMPLEMENTACJI ALGORYTMU CHANA NA JEGO EFEKTYWNOŚĆ
Agnieszka Czapiewska
Robert Nicpoń
nr katalogowy: 139041
10.15199/59.2022.4.108
algorytm Chana
radio lokalizacja
TDOA.
Chan algorithm
radio localization
TDOA.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Grinding fluids for ceramic materials. Part 1. A new method for evaluating grinding fluids Ciecze szlifierskie do materiałów ceramicznych. Cz. I. Nowa metoda oceny cieczy szlifierskich
Zhiyaun Wu
Shuhui Wang
Long Wang
Xiujian Tang
Junwei Yang
Xinli Tian
nr katalogowy: 102409
10.15199/62.2016.11.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Wpływ roztworów lignosulfonianów na granulację mączki dolomitowej
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Weronika Kubica
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Marcin Biegun
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 138116
10.15199/62.2022.6.7
granulacja talerzowa
dolomit
lignosulfonian sodu i wapnia
plate granulation
dolomite
sodium and calcium lignosulfonate
OPAKOWANIE 2023-2
Rozdrabniacz to kolejna udana instalacja ITS
nr katalogowy: 142066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Escherichia coli w produktach zbożowo-młynarskich
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 113062
Escherichia coli
EHE C O157:H7
źródła skażenia zboża i mąki
dopuszczalny poziom bakterii coli
Escherichia coli
EHEC O157:H7
sources of grain and flour contamination
acceptable level of coli bacteria
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
Analiza wpływu chropowatości powierzchni na nośność zakładkowych połączeń klejowych stopu aluminium 2024
Władysław Zielecki
Andrzej Dzierwa
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 128276
10.15199/160.2020.3.2
chropowatość powierzchni
frezowanie
piaskowanie
połączenia klejowe
nośność
surface roughness
milling
abrasive blasting
adhesive joints
bearing capacity
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-3
Analiza wpływu chropowatości powierzchni na nośność zakładkowych połączeń klejowych stopu aluminium 2024
Władysław Zielecki
Andrzej Dzierwa
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 128276
10.15199/160.2020.3.2
chropowatość powierzchni
frezowanie
piaskowanie
połączenia klejowe
nośność
surface roughness
milling
abrasive blasting
adhesive joints
bearing capacity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Właściwości surowców do produkcji mąk niekonwencjonalnych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Anna Żbikowska
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 123066
10.15199/65.2019.10.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Experimental research of oscillation parameters of vibrating-rotor crusher
Inna Honcharuk
Ihor Kupchuk
Olena Solona
Oleksiy Tokarchuk
Natalia Telekalo
nr katalogowy: 130667
10.15199/48.2021.03.19
impact and cutting crusher disc
oscillations amplitude
vibrovelocity
vibroacceleration
oscillation intensity
rozdrabniacz paszy
wibrujący wirnik
oscylacje
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
An experimental study of Wind Data of a Wind Farm in Kosovo
Sabrije OSMANAJ
Bukurie HOXHA
Rexhep SELIMAJ
nr katalogowy: 114645
10.15199/48.2018.07.05
Energy
Wind turbines
Wind Efficiency
Electric Power
Renewable Energy.
trubina wiatrowa
energia odnwaiualna
farma wiatrowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Power Flow Analysis of Distributed Generation and Distributed Storage (DGDC) in DC Microgrid Using Newton Raphson Method
Machmud Effendy
Dandy Dwi Saputra
Fourys Yudo Setiawan Paisey
nr katalogowy: 147334
10.15199/48.2024.02.16
power flow
distributed generation distributed storage
newton raphson
przepływ mocy
generacja rozproszona
rozproszona pamięć masowa
Newton Raphson
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-2
Possibilities of iron recovery from red mud
Mariola SATERNUS
nr katalogowy: 118872
10.15199/24.2019.2.1
aluminium
red mud
iron recovery
aluminium
czerwony szlam
odzysk żelaza
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
An ontology based intelligent diagnostic system of steel corrosion protection
VASYL LYTVYN
DMYTRO DOSYN
Andrzej SMOLARZ
nr katalogowy: 78808
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kierunkowości struktury geometrycznej powierzchni na nośność połączeń klejowych
Władysław Zielecki
Łukasz Bąk
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 132409
10.15199/160.2021.2.6
chropowatość powierzchni
kierunkowość struktury geometrycznej
tekstura
połączenie klejowe
surface roughness
directivity of the geometric structure
texture
adhesive joint
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kierunkowości struktury geometrycznej powierzchni na nośność połączeń klejowych
Władysław Zielecki
Łukasz Bąk
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 132409
10.15199/160.2021.2.6
chropowatość powierzchni
kierunkowość struktury geometrycznej
tekstura
połączenie klejowe
surface roughness
directivity of the geometric structure
texture
adhesive joint
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Study on Improvement of Main Protection for Converter Ground Faults for Some HVDC Projects in China
Liu Dengfeng
Shi Dongyuan
Li Yinhong
nr katalogowy: 76785
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
Thermomechanical treatment of Ti and Ti-V microalloyed steel forgings
Marek Opiela
nr katalogowy: 121107
10.15199/28.2019.3.2
microalloyed steels
thermomechanical treatment
structure
mechanical properties
stale mikrostopowe
obróbka cieplno-plastyczna
struktura
własności mechaniczne.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-3
CNN application in face recognition
Stanisław OSOWSKI
Krzysztof SIWEK
nr katalogowy: 125249
10.15199/48.2020.03.31
CNN
transfer learning
obrazy widzialne
rozpoznawanie twarzy
transformacje danych
klasyfikacja.
CNN
transfer learning
visible imagery
face recognition
transformation of data
classification.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
A version of cooperative multi-swarm PSO using electoral mechanism to solve hybrid flow shop scheduling problem
Desheng LI
Qian HE
nr katalogowy: 67822
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-5
Materiałowe aspekty budowy narzędzi docierarek tarczowych do płaszczyzn
ADAM BARYLSKI
nr katalogowy: 151199
10.15199/28.2024.5.2
powierzchnie płasko-równoległe
docieranie
szlifowanie
materiały na narzędzia
flat-parallel surfaces
lapping
grinding
tool materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Czerstwienie pieczywa i sposoby jego spowalniania
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 81362
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Metody oznaczania wilgotności ziarna zbóż i przetworów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ pochodzenia ziarna pszenicy i okresu dojrzewania pożniwnego na wydajność i jakość mąki
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 115166
dojrzewanie pożniwne
pochodzenie ziarna
wydajność procesu przemiału
jakość mąki
post-harvest maturation
origin of grain
efficiency of the milling process
flour quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ mikoryzacji na jakość technologiczną ciasta pszennego z dodatkiem liści rokitnika
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
nr katalogowy: 123784
mikoryza
rokitnik zwyczajny
pszenica
cechy farinograficzne
mycorrhiza
sea buckthorn
wheat
farinographic properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-2
Analizy nasłonecznienia z wykorzystaniem BIM
Andrzej Szymon Borkowski
nr katalogowy: 112211
10.15199/33.2018.02.18
technologia BIM
analizy nasłonecznienia
analiza zacienienia budynków.
BIM technology
analysis of sunlight
shadow analysis.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Virtual Design-Driven Framework for Electronic Design Automation systems
Aleksandr NIKITIN
nr katalogowy: 81879
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-3
SPECIFICITY OF DIMENSIONAL CHAINS SYNTHESIS AND ANALYSIS FOR ASSEMBLED PCM CONSTRUCIONS ACCURACY EVALUATE
Vitaliy PASICHNYK
Aleksey KHMURENKO
nr katalogowy: 100650
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wykorzystanie pohydrolitycznego kwasu siarkowego do otrzymywania nawozowego siarczanu(VI) magnezu
Bogumił Kic
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 134203
10.15199/62.2021.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wykorzystanie pohydrolitycznego kwasu siarkowego do otrzymywania nawozowego siarczanu(VI) magnezu
Bogumił Kic
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 134203
10.15199/62.2021.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wykorzystanie pohydrolitycznego kwasu siarkowego do otrzymywania nawozowego siarczanu(VI) magnezu
Bogumił Kic
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 134203
10.15199/62.2021.10.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Design and investigation of a 15-kVAR reactive power compensation unit for different load changes
Engin CETIN
nr katalogowy: 72141
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Comparative Analysis of the Photovoltaic Cells Efficiency Depending on the Substrate Material Processing Technology
Piotr BILLEWICZ
nr katalogowy: 114677
10.15199/48.2018.07.37
ion-implantation
solar cells
silicon
photovoltaics.
implantacja jonowa
ogniwa słoneczne
krzem
fotowoltaika.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
QRS complex morphologies identification by the Lipschitz exponents of Wavelet Transform
Adam JÓŚKO
nr katalogowy: 85955
10.12915/pe.2014.08.037
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Towards Knowledge Engineering Based Guidance for Electrical Engineers
Muhammad MANSOOR
Norman MARIUN
Napsiah ISMAIL
Noor Izzri ABDULWAHAB
nr katalogowy: 72152
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Transient Analysis of the Cage Induction Motor Start up
Valery I. CHRISANOV
nr katalogowy: 52949
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Minimization of torque ripples in BLDC motors due to phase commutation - a review
Wael A. SALAH
Dahaman ISHAK
Khaleel J. HAMMADI
nr katalogowy: 58333
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-9
A new accelerated test for the evaluation of the protective properties of coatings
MATTHIAS WANNER
THADEUS SCHAUER
nr katalogowy: 54058
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
An efficient method for analyzing measurement results on the example of thyroid ultrasound images
Zbigniew OMIOTEK
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 101946
10.15199/48.2016.11.04
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
Kontrola wtrąceń niemetalicznych we wlewkach ciągłych podczas produkcji stali
Bartłomiej JĘDRYSIAK
Marek WARZECHA
Artur M. HUTNY
nr katalogowy: 99166
10.15199/24.2016.5.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Comparative analysis of two hierarchical methods of assembly planning for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 91011
10.15199/48.2015.04.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowy młyn firmy Molino Naldoni Flour Mills wybudowany przez GEA-Golfetto Sangati
nr katalogowy: 123788
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Maszyny i urządzenia do podziału oraz rozdrabniania twardych elementów tusz zwierzęcych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 149961
maszyny do podziału i rozdrabniania twardych części tusz zwierzęcych
uwarunkowania techniczne i technologiczne
machines for dividing and grinding hard parts of animal carcasses
technical and technological conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Ocena amylograficzna mąki pszennej i żytniej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 101316
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
The object behaviour analysis, control and prognosis in a state space.
Valeryi ROGOZA
Joanna BOBKOWSKA
nr katalogowy: 83049
10.12915/pe.2014.03.026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Stałe heterogeniczne paliwa rakietowe zawierające pył glinu. Cz. I. Mechanizm spalania glinu – przegląd literaturowy
Paulina Paziewska
Katarzyna Gańczyk-Specjalska
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 141009
10.15199/62.2022.12.8
stałe heterogeniczne paliwa rakietowe
pył glinu
mechanizm spalania glinu
przegląd literaturowy
solid heterogeneous rocket propellants
aluminum powder
mechanism of aluminum combustion
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Stałe heterogeniczne paliwa rakietowe zawierające pył glinu. Cz. I. Mechanizm spalania glinu – przegląd literaturowy
Paulina Paziewska
Katarzyna Gańczyk-Specjalska
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 141009
10.15199/62.2022.12.8
stałe heterogeniczne paliwa rakietowe
pył glinu
mechanizm spalania glinu
przegląd literaturowy
solid heterogeneous rocket propellants
aluminum powder
mechanism of aluminum combustion
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Stałe heterogeniczne paliwa rakietowe zawierające pył glinu. Cz. I. Mechanizm spalania glinu – przegląd literaturowy
Paulina Paziewska
Katarzyna Gańczyk-Specjalska
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 141009
10.15199/62.2022.12.8
stałe heterogeniczne paliwa rakietowe
pył glinu
mechanizm spalania glinu
przegląd literaturowy
solid heterogeneous rocket propellants
aluminum powder
mechanism of aluminum combustion
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Stałe heterogeniczne paliwa rakietowe zawierające pył glinu. Cz. I. Mechanizm spalania glinu – przegląd literaturowy
Paulina Paziewska
Katarzyna Gańczyk-Specjalska
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 141009
10.15199/62.2022.12.8
stałe heterogeniczne paliwa rakietowe
pył glinu
mechanizm spalania glinu
przegląd literaturowy
solid heterogeneous rocket propellants
aluminum powder
mechanism of aluminum combustion
literature review
AURA 2022-11
Rekultywacja terenów pokopalnianych na przykładzie Hiszpanii: roślinność i geomorfologia (1)
Sebastian Bury
nr katalogowy: 140544
10.15199/2.2022.11.2
AURA 2022-11
Rekultywacja terenów pokopalnianych na przykładzie Hiszpanii: roślinność i geomorfologia (1)
Sebastian Bury
nr katalogowy: 140544
10.15199/2.2022.11.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Drukowanie cyfrowe – elektrofotografia
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 135904
drukowanie cyfrowe
elektrofotografia
kserografia
warstwy fotoprzewodzące
laser
digital printing
electrophotography
xerography
photoconducting layers
laser
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Drukowanie cyfrowe – elektrofotografia
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 135904
drukowanie cyfrowe
elektrofotografia
kserografia
warstwy fotoprzewodzące
laser
digital printing
electrophotography
xerography
photoconducting layers
laser
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Start-up of large power electric motors with high load torque
Jan ZAWILAK
Maciej GWOŹDZIEWICZ
nr katalogowy: 120471
10.15199/48.2019.06.27
electric machines
synchronous motors
permanent magnets
moment of inertia
start-up
maszyny elektryczne
silniki synchroniczne
magnesy stałe
moment bezwładności
rozruchy
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
THE POSSIBILITIES TO REDUCE SURFACE ROUGHNESS IN PRE-ASSEMBLY FACE MILLING WITH WIPER INSERTS
Adam FRĄCZYK
nr katalogowy: 125714
10.15199/160.2020.1.8
face milling
surface roughness
cutting plates
Wiper inserts
frezowanie czołowe
chropowatość powierzchni
płytki skrawające
Wiper
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Chińska firma młynarska Wudeli umacnia pozycję światowego lidera
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136192
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH