Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
54 DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 143582
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
OPAKOWANIE 2016-11
Videojet- 100-watowy system znakowania laserowego
nr katalogowy: 102178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Informacja zbiorcza o wynikach kontroli Inspekcji JHARS w zakresie znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 60737
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ZNAKOWANIE WODNE SYGNAŁÓW FONICZNYCH W DZIEDZINIE CZĘSTOTLIWOŚCI
Robert Markiewicz
nr katalogowy: 101738
10.15199/59.2016.6.20
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-20
Urządzenia do znakowania i grawerowania
nr katalogowy: 13320
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Przepisy prawne dotyczące produkcji i znakowania przetworzonej żywności ekologicznej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 41649
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-4
Nowe rozwiązania w technice znakowania przewodów
nr katalogowy: 21127
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-7
Farby
nr katalogowy: 10888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rada UE chce wprowadzić system znakowania żywności uwzględniający dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 130117
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Żywność zmodyfikowana genetycznie - podstawy prawne (2)
I. Tańska
nr katalogowy: 22417
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
Nowe rozwiązania w technice znakowania przewodów
Tomasz Ćwik
nr katalogowy: 15343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Nowe rozporządzenie w sprawie znakowania
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 19279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Najważniejsze zmiany w przepisach dotyczących znakowania wyrobów piekarskich, ciastkarskich
nr katalogowy: 12646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rada UE chce wprowadzić system znakowania żywności uwzględniający dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 130117
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Świąteczne propozycje
nr katalogowy: 135024
CHŁODNICTWO 2006-12
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 22638
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Znakowanie polskiej żywności dostosowane do wymogów Unii Europejskiej
Roman Jurga
nr katalogowy: 6228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część II. Nektary owocowe
Jan Hermans
nr katalogowy: 14516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
O regulacji prawnej dotyczącej znakowania środków
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 11937
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-1
Propozycje zastosowań kolumny pianowej w technice ochrony środowiska
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 11616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-1
Propozycje zastosowań kolumny pianowej w technice ochrony środowiska
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 11616
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Nowe wyzwania kształtują Wspólną Politykę Rolną UE
nr katalogowy: 115158
OPAKOWANIE 2006-3
Nowe propozycje firmy DuPont
L. F.
nr katalogowy: 18048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 41882
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Czy Państwa procesy znakowania i identyfikacji są bezpieczne i ekonomiczne?
nr katalogowy: 125176
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Ogólnopolski program edukacyjny znakowania wartością odżywczą "Wybieraj z GDA"
nr katalogowy: 39888
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-2
MODERN PACKAGING - ekotransformacja techniki pakowania i znakowania produktów
nr katalogowy: 118773
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów żywnościowych Cz. 1. Znakowanie żywności - różne podejścia i sposoby informowania konsumentów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Janusz Ciok
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 113411
10.15199/64.2018.4.1
cele znakowania
systemy
sprzeczność interesów
efekty zdrowotne
labelling aims
systems
conflict of interests
health effects
CHŁODNICTWO 2008-12
Konsumenci będą lepiej poinformowani Rusza ogólnopolski program edukacyjny dotyczący znakowania wartością odżywczą "Wybieraj z GDA"
nr katalogowy: 40279
OPAKOWANIE 2017-11
Dobre perspektywy globalnego rynku kodowania i znakowania
nr katalogowy: 110596
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-3
Robotyzacja procesu laserowego znakowania produktu
ANDRZEJ BURGHARDT
WOJCIECH ŁABUŃSKI
nr katalogowy: 104582
10.15199/148.2017.3.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Znakowanie środków spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 31676
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Bezpieczeństwo chemiczne terminologiczna wieża Babel (cz. III)
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 34706
CHŁODNICTWO 2007-4
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 25581
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-2
Inteligentne znakowanie
nr katalogowy: 58239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
OPAKOWANIE 2020-2
Zaawansowana technologia znakowania
nr katalogowy: 125152
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Aktualne problemy dotyczące znakowania produktów mięsnych
Piotr Szymański
nr katalogowy: 63861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Żywność ekologiczna w Polsce przetwórstwo oraz rynek
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 93652
10.15199/65.2015.9.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Znakowanie żywności ekologicznej
Emilia Waleriańczyk
Maciej Przeździak
nr katalogowy: 73295
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Znakowanie żywności - rok po wejściu w życie nowych przepisów UE
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 95773
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
wydarzenia
nr katalogowy: 56112
OPAKOWANIE 2015-10
Nowe rozwiązania do znakowania i kontroli
nr katalogowy: 94387
OPAKOWANIE 2015-8
Nowe rozwiązania do znakowania i kontroli
nr katalogowy: 94310
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe przepisy dotyczące znakowania napojów alkoholowych
nr katalogowy: 147802
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Nowe wymagania dotyczące znakowania ważne od 13 grudnia 2014 r.
Beata Majchrzak
nr katalogowy: 86351
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-2
Propozycje gruntownych zmian w polskim drogownictwie
nr katalogowy: 96796
OPAKOWANIE 2017-4
Znakowanie i drukowanie najbardziej zróżnicowanych opakowań
nr katalogowy: 105172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-1
Udoskonalenie metod wyznaczania niepewności wyników pomiaru w praktyce
Mykhaylo DOROZHOVETS
Zygmunt Lech WARSZA
nr katalogowy: 23422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Nowe wymagania w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 65285
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Świąteczne propozycje
nr katalogowy: 135024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Sposób znakowania opakowanego pieczywa głęboko mrożonego, przeznaczonego bezpośrednio dla konsumenta
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 93887
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Działania w celu ochrony nazw produktów charakterystycznych dla branży mięsnej
BOŻENA PŁAWSKA
nr katalogowy: 149200
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Propozycje systemów pomiaru zużycia energii cieplnej na ogrzewanie mieszkań dla spółdzielni mieszkaniowych
Jan SKÓRSKI
Władysław SZAFLIK
nr katalogowy: 37885
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Nowe prawo Unii Europejskiej dotyczące znakowania żywności
Piotr Szymański
nr katalogowy: 65709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Znakowanie żywności. Drzewo decyzyjne narzędzie wspomagające proces decyzyjny
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 103972
10.15199/65.2017.2.8
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Uwagi i propozycje do projektu nowelizacji rozporządzenia MPiPS z 26 września 1997 roku w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy
Józef Ślęzak
nr katalogowy: 23580
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Co należy poprawić w oznakowaniu wyrobów garmażeryjnych? Kontrole GIJHARS
Dorota Krzyżanowska
nr katalogowy: 97688
OPAKOWANIE 2014-5
Znakowanie laserowe CO2 z rozwiązaniami Videojet
nr katalogowy: 84331
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Cztery najważniejsze zasady znakowania produktów
nr katalogowy: 111173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Z życia stowarzyszeń
nr katalogowy: 67099
OPAKOWANIE 2004-8-2
INTREX prezentuje nowości w znakowaniu
nr katalogowy: 3430
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
XLVIII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 111835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Znakowanie środków spożywczych
nr katalogowy: 45415
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Odstępstwa od reguły - reguła odstępstw
nr katalogowy: 70014
OPAKOWANIE 2017-12
BADANIA I ROZWÓJ: Znakowanie produktów żywnościowych w świetle Rozporządzenia 1169/2011 w krajach Unii Europejskiej
Iwona Michalska-Pożoga
Olga Straszak
nr katalogowy: 111368
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Teleinformatyczny system integrujący rozproszone źródła i zasobniki energii odnawialnej
Andrzej NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 46055
OPAKOWANIE 2016-11
Znakowanie od nowa
nr katalogowy: 102175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Rozporządzenie w sprawie znakowania wartością odżywczą: ważne zmiany w przepisach niemieckich
nr katalogowy: 50388
OPAKOWANIE 2012-5
Długoterminowy wynajem sprzętu firmy Videojet
nr katalogowy: 67908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
W bożonarodzeniowym klimacie
nr katalogowy: 40775
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-6
Odpady - nowy surowiec Europy
nr katalogowy: 91982
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-8-9
Zastosowania techniki znakowania obiektów cyfrowych
P. GAJEWSKI
Z. PIOTROWSKI
nr katalogowy: 19670
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Natryskowe metody drukowania cyfrowego (inkjet)
Herbert Czichon
nr katalogowy: 18854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Nowe zasady znakowania żywności
Roman Jurga
nr katalogowy: 6325
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-8
Inteligentne opakowania - nie głupszy papier
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 4651
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Podstawowe zasady znakowania wyrobów winiarskich gronowych
K. Potocki
nr katalogowy: 20707
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-6
Metody znakowania przewodów i kabli
Tomasz Ćwik
nr katalogowy: 7589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
GASTRO - INVEST - HOTEL
nr katalogowy: 12021
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-5
Zmiany w projekcie specustawy mieszkaniowej - to już pewne
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 113644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Działania systemowe w polskim sadownictwie - propozycje doboru i sposobów rozwiązania problemów
nr katalogowy: 42367
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
Rada chce zwiększenia wymagań
nr katalogowy: 68471
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Rada o polityce kadrowej PIP
nr katalogowy: 104446
OPAKOWANIE 2015-5
Odpady - nowy surowiec Europy
nr katalogowy: 91360
CHŁODNICTWO 2004-5
Literatura... nasze propozycje
nr katalogowy: 717
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Tańsze studia
nr katalogowy: 15730
OPAKOWANIE 2005-5
Firma oparta na wiedzy
Polska Izba Opakowań
nr katalogowy: 11186
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-11
NOWOŚCI TECHNIKI 64, III
nr katalogowy: 9176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Znakowanie soków i nektarów owocowych - unijne regulacje prawne. Część 1. Soki owocowe
J. Hermans
nr katalogowy: 6941
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-2
Komfortowa kokieteria...
J. Perlmska-Szebesta
nr katalogowy: 5865
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Znakowanie środków spożywczych w świetle aktualnych wymagań prawnych
REGINA WIERZEJSKA
nr katalogowy: 20088
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-8
Rola i zasięg stosowania etykiet elektronicznych w opakowaniach tekturowych
nr katalogowy: 18835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Poprawa bezpieczeństwa, jakości oraz rzetelności na rynku soków owocowych przez przemysłową samokontrolę
P. M. Funk
nr katalogowy: 6731
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Przegląd najważniejszych regulacji prawa wspólnotowego i polskiego z zakresu znakowania żywności w kontekście przemysłu cukrowniczego
M. Mucha
nr katalogowy: 16583
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-7
Zasady znakowania betonu towarowego znakiem budowlanym
Grzegorz Bajorek
Maciej Gruszczyński
Zdzisław Kohutek
nr katalogowy: 108195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-26
Siedem życzeń
nr katalogowy: 23075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Propozycje na Dzień Dziecka
nr katalogowy: 19107
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1623
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Dziękujemy parlamentarzystom
Jan OLCZAK
nr katalogowy: 4730
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-6
Niekonwencjonalne metody detekcji zwarć w systemach elektroenergetycznych
Kazimierz MUSIEROWICZ
nr katalogowy: 3780
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-11
Innowacyjność w przemyśle stalowym
SABELA W.
SZCZEPAŃSKA K.
GARBARZ B
nr katalogowy: 2102
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-11
Błędne koło
nr katalogowy: 72570
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Czy istnieje potrzeba znakowania żywności zawartością izomerów trans kwasów tłuszczowych
H. Mojska
nr katalogowy: 22599
OPAKOWANIE 2013-2
Intrex przekracza granice
nr katalogowy: 74755
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Nowe propozycje Korziliusa
nr katalogowy: 7747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-2
Propozycje dla klientów
nr katalogowy: 5838
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Etno-styl
J. Perlińska-Szebesta
nr katalogowy: 13959
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-12
Propozycje wykorzystania procesu elektrolitycznie wspomaganej denitryfikacji
MIROSŁAW KRZEMIENIEWSKI
JOANNA RODZIEWICZ
nr katalogowy: 9353
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Nowe regulacje dotyczące znakowania żywności bez GMO
Aleksandra Kołodziejczyk
Paweł Wojciechowski
nr katalogowy: 125033
10.15199/65.2020.2.4
inżynieria genetyczna
modyfikacja genetyczna
znakowanie żywności
konsumenci
genetic engineering
genetic modification
food labelling
consumer
OPAKOWANIE 2005-8-2
Nowe propozycje TREPKO dla przemysłu spożywczego - POLAGRAFOOD 2005
nr katalogowy: 11393
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Mięso cielęce w Unii Europejskiej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 9663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-7
Przewodnik „Industrialne Mazowsze”
nr katalogowy: 144090
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Obowiązki producentów wyrobów budowlanych wynikające z regulacji UE spoza zakresu objętego Dyrektywą 89-106-EWG
M. Głowacz
nr katalogowy: 17451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Zmiany w rozporządzeniu o znakowaniu środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4921
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-2
Możliwości wykorzystania naturalnego składu zasypek do krystalizatora urządzenia COS w znacznikowych badaniach ich wpływu na czystość stali
FIRGANEK H.
KANIA H.
nr katalogowy: 17019
OPAKOWANIE 2024-11
Foenix Coding – Twój partner w znakowaniu
nr katalogowy: 151672
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Zmiana wymagań dotyczących wprowadzania do obrotu wyrobów do wentylacji i klimatyzacji
Edyta Staniszewska-Chlebowska
Sebastian Wall
nr katalogowy: 135186
10.15199/33.2021.12.07
wyroby do wentylacji i klimatyzacji
wyroby budowlane
znak budowlany
CE.
ventilation and air-conditioning products
construction mark
CE
AURA 2006-2
RECENZJE - KONCEPCJA OCHRONY RÓŻNORODNOŚCI BIOTYCZNEJ KRAKOWA - BIOLOGICZNE PODSTAWY OCHRONY PRZYRODY
kb
nr katalogowy: 16038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Mięso i przetwory nowe wymagania w znakowaniu
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 66708
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Dla samego znaku nikt nic nie kupi - stwierdza Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności ZP, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 63174
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-11
Główne aspekty konstrukcji i sterowania systemu do automatycznej kontroli jakości filtrów przeciwzakłóceniowych SKF-11
Tadeusz Kozłowski
Roman Woźniak
nr katalogowy: 80300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Powtórka ze znakowania
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55242
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Zaspokajanie popytu
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 19371
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Istotny nowy przepis prawny i zmiany w unormowaniu wyrobów krajowego sokownictwa
A.Jakubowski
nr katalogowy: 6794
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Prawidłowe znakowanie produktów spożywczych
nr katalogowy: 95376
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Listy do redakcji - Bezpieczeństwo na budowie
nr katalogowy: 83511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Parlament Europejski zaakceptował zmiany dyrektywy sokowej
Barbara Groele
nr katalogowy: 65493
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-6
Sympozjum w Cedzynie Nowe propozycje dla garbarstwa
Konrad Klepaczewski
nr katalogowy: 91987
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Propozycje wdrożeniowe w zakresie postępu technicznego dla polskich młynów
nr katalogowy: 22336
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Propozycje modyfikacji właściwości użytkowych mąki pszennej w młynie
nr katalogowy: 22323
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-1
Edukacja - spojrzenie w przyszłość
Tadeusz Wawak
Mirosław Recha
Witold Modliński
Jerzy Majterski
nr katalogowy: 18262
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
System zabezpieczeń w urządzeniu do automatycznej kontroli filtrów przeciwzakłóceniowych
Tadeusz KOZŁOWSKI
Kazimierz STROJNY
nr katalogowy: 70159
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Nowe propozycje browarów na sezon letni 2006 r.
nr katalogowy: 20600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Propozycje zmian w ustawodawstwie Unii Europejskiej z zakresu bezpieczeństwa żywności
E. Nitecka
nr katalogowy: 7019
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-7
Propozycje skalowalnego kodera obrazu MPEG
M. DOMAŃSKI
Ł. BŁASZAK
R. LANGE
A. ŁUCZAK
nr katalogowy: 5757
CHŁODNICTWO 2004-8
Ograniczenie emisji substancji ekologicznie niekorzystnych przez stosowanie ziębiarek absorpcyjnych amoniakalnych
Renata Sikorska-Bączek
Kazimierz Maczek
Jacek Schnotale
nr katalogowy: 742
OPAKOWANIE 2017-11
Laserowa rewolucja znakowania
nr katalogowy: 110597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Nowe wymagania dotyczące znakowania pieczywa "luzem" i innych wyrobów nieopakowanych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
nr katalogowy: 4756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
ABC marketingu. Etapy procesu negocjacji handlowych (cz. II)
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 12809
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Absolut - współczesny fenomen on-line
nr katalogowy: 57403
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Metody dekoracji wyrobów ceramicznych i szklanych za pomocą promieniowania laserowego
DANUTA CHMIELEWSKA
ANDRZEJ OLSZYNA
KRZYSZTOF SZAMAŁEK
ROMAN GEBEL
JAN MARCZAK
ANTONI SARZYŃSKI
MAREK STRZELEC
nr katalogowy: 88461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Oznakowanie soków, nektarów, napojów w świetle zmieniającego się prawa
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 68726
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Znakowanie opakowań zbiorczych w logistyce handlu wielkopowierzchniowego. Cz. 2
nr katalogowy: 96224
OPAKOWANIE 2014-8
Kangur Electronics - ekspert w dziedzinie znakowania
nr katalogowy: 86149
OPAKOWANIE 2012-2
Znakowarki kodów firmy Linx dostępne globalnie
nr katalogowy: 65815
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Znakowanie pieczywa
nr katalogowy: 32760
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Beton towarowy jako wyrób budowlany
Lech Czarnecki
nr katalogowy: 31593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Dobrowolny Program Znakowania Wartością Odżywczą GDA
nr katalogowy: 31063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Wyniki kontroli IJHARS w zakresie stosowania surowców GMO
nr katalogowy: 35235
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
XXVI Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 23523
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Inspekcja JHARS skontrolowała pieczywo i lody
nr katalogowy: 83157
OPAKOWANIE 2013-3
Drukarki CIJ - szybkie, proste, niezawodne
nr katalogowy: 75705
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Propozycje dopuszczalnych wartości natężeń pól elektromagnetycznych w paśmie od 0 Hz do 1 MHz...
Marek ZMYŚLONY
Piotr POLITAŃSKI
nr katalogowy: 11842
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-1
Kierunki zmian przepisów w zakresie poprawy charakterystyki energetycznej budynków
Tomasz Gałązka
nr katalogowy: 135847
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Ocena stosowania przepisów o znakowaniu kiełbas z rynku warszawskiego
Andrzej Tyburcy
Izabela Bidzińska-Myśliwiec
nr katalogowy: 30657
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
OPAKOWANIE 2008-5
Jednostki opakowaniowe z tworzyw sztucznych z etykietą RFID, wprowadzaną techniką "in-mold"
nr katalogowy: 35312
OPAKOWANIE 2016-11
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 102161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Znakowanie wyrobów piekarskich wyprodukowanych z użyciem kwasu askorbinowego wg GIS
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 97310
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
KRONIKA
nr katalogowy: 78764
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
KRONIKA
nr katalogowy: 90210
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-7
Pierwsze propozycje Zespołu do spraw rozwiązań systemowych w geodezji i kartografii
nr katalogowy: 106701
CHŁODNICTWO 2007-11
Literatura... nasze propozycje
nr katalogowy: 31500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 98561
CHŁODNICTWO 2007-9
Literatura...nasze propozycje
nr katalogowy: 29927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 40352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Ogłoszenia drobne
nr katalogowy: 39009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 38772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Ruszyła kampania informacyjna "Wiem, co wybieram"
Marta Stus
nr katalogowy: 38738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Nowy wniosek Komisji Europejskiej
nr katalogowy: 83604
OPAKOWANIE 2019-11
Technologie znakowania i etykietowania w zabezpieczaniu opakowań
nr katalogowy: 123440
OPAKOWANIE 2016-11
Przenośna drukarka CIJ dla małego biznesu
nr katalogowy: 102176
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Zastosowanie atencji w sieciach neuronowych do zaawansowanego znakowania wodnego obrazów w wysokiej rozdzielczości: Analiza efektywności i metryk
Paweł Duszejko
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 150430
10.15199/59.2024.4.41
Znakowanie wodne
uczenie głębokie
przetwarzanie obrazu
miękka atencja
Watermarking
deep learning
image processing
soft attention
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Zastosowanie atencji w sieciach neuronowych do zaawansowanego znakowania wodnego obrazów w wysokiej rozdzielczości: Analiza efektywności i metryk
Paweł Duszejko
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 150430
10.15199/59.2024.4.41
Znakowanie wodne
uczenie głębokie
przetwarzanie obrazu
miękka atencja
Watermarking
deep learning
image processing
soft attention
CHŁODNICTWO 2008-7
Literatura... nasze propozycje
nr katalogowy: 36339
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-4
Rozwój infrastruktury drogowej - propozycje nowych rozwiązań technologicznych
Katarzyna Ciarkowska
Krzysztof Saramowicz
nr katalogowy: 34671
OPAKOWANIE 2016-5
Leonhard Kurz na drupa 2016
nr katalogowy: 98737
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Innowacje w gospodarce odpadami branży papierniczej
nr katalogowy: 143426
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Badanie przyczyn i okoliczności zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 98460
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Kultura współpracy
nr katalogowy: 76574
OPAKOWANIE 2018-2
Nowa rzeczywistość znakowania atramentowego
nr katalogowy: 112368
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
Certyfikacja rusztowań Wymagania dotyczące rusztowań budowlanych w świetle obowiązujących w Polsce przepisów prawnych
Krzysztof Sulima
nr katalogowy: 28015
OPAKOWANIE 2012-12
Linx z pilotem
nr katalogowy: 73623
OPAKOWANIE 2013-8
Brześć znakuje Videojetem
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 78675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Bio i eko - tylko dla żywności ekologicznej
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 56335
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
51. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 119687
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH