Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Wodne lakiery w wykończalnictwie powłokowym skór
K. Gałczak
nr katalogowy: 6053
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Doświadczenia w stosowaniu wodnych lakierów w wykończalnictwie powłokowym skór
nr katalogowy: 19742
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Wysokie ciśnienia w przemyśle owocowo-warzywnym
Krystian Marszałek
Łukasz Woźniak
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 88496
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Technologiczne aspekty procesu zamrażania i rozmrażania mięsa a jego jakość
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 45675
OPAKOWANIE 2009-7
Innowacyjne techniki zdobnicze
nr katalogowy: 45843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Technologie chłodzenia i mrożenia w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 86655
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Przeciwdrobnoustrojowe działanie techniki wysokich ciśnień
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 72540
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Czas na wędzonki
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 66909
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-3
Innowacyjne technologie maszyn elektrycznych nowej generacji
Anatoliy AFONIN
nr katalogowy: 18398
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-11
Innowacyjne technologie odzieżowe we Wrocławiu
nr katalogowy: 72635
OPAKOWANIE 2005-6
W opakowaniach do dipów (gęstych zimnych sosów) marki THOMY wybrano miękką linię (Softline) najnowocześniejszej dekoracji
L.F.
nr katalogowy: 11215
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Młodzi technicy promują innowacyjne technologie włókiennicze
Anna Lucińska
nr katalogowy: 90929
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Postęp w metodach wędzenia
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Jan Cegiełka
nr katalogowy: 110530
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Zastosowanie niskich temperatur do utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83742
CHŁODNICTWO 2011-3
Efekty utrwalania produktów mięsnych przez doskonalenie metod technologii i techniki chłodzenia oraz zamrażania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 58373
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
Konkurs Mistrz Techniki NOT rozstrzygnięty
Marek Bielski
nr katalogowy: 112658
OPAKOWANIE 2019-3
Innowacyjne rozwiązania do pakowania z oferty Avargraf
nr katalogowy: 119329
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-8
Nowości techniki
nr katalogowy: 29043
CHŁODNICTWO 2008-10
SOLPOL 2008
nr katalogowy: 38807
CHŁODNICTWO 2013-5
Ozonowanie, czy promieniowanie ultrafioletowe? Niekonwencjonalne techniki utrwalania żywności zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 76710
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-23
POLSKA I ŚWIAT
nr katalogowy: 31427
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Pancerze ogniomistrzów
nr katalogowy: 116620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Südback zaprasza!
nr katalogowy: 148922
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Wędzenie produktów mięsnych
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 16715
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-4
Konferencja - "Innowacyjne energooszczędne oświetlenie LED oraz aspekty techniczne półprzewodnikowych źródeł światła"
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 83559
CHŁODNICTWO 2012-5
Jubileuszowe, X Forum Inżynierskie
nr katalogowy: 68017
DOZÓR TECHNICZNY 2022-4
Drony w służbie bezpieczeństwa
Grzegorz Łukasiewicz
Piotr Niemczyk
nr katalogowy: 139206
DOZÓR TECHNICZNY 2022-4
Drony w służbie bezpieczeństwa
Grzegorz Łukasiewicz
Piotr Niemczyk
nr katalogowy: 139206
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-5
Politechnika Warszawska oraz Firma BIMs PLUS rozpoczynają współpracę dydaktyczną
nr katalogowy: 148715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Homogenizacja wysokociśnieniowa w przemyśle spożywczym
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 113394
10.15199/65.2018.4.4
homogenizacja wysokociśnieniowa
zmiany fizyczne
jakość
drobnoustroje
enzymy
składniki bioaktywne
high pressure homogenization
physical changes
quality
microorganisms
enzymes
bioactive compounds
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Proces kreowania i utrwalania wizerunku firmy jako pracodawcy
Agnieszka Izabela Baruk Proces kreowania i utrwalania wizerunku firmy jako pracodawcy#Agnieszka Izabela Baruk
nr katalogowy: 11526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Żywność dla astronautów
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 96222
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Wybrane metody wzmacniania ceglanych obiektów zabytkowych
Monika Zielińska
Magdalena Rucka
nr katalogowy: 110661
10.15199/33.2017.11.12
obiekty zabytkowe
konstrukcje murowe
wzmacnianie ścian ceglanych.
historical buildings
masonry structures
strengthening of masonry walls.
DOZÓR TECHNICZNY 2022-4
Drony w służbie bezpieczeństwa
Grzegorz Łukasiewicz
Piotr Niemczyk
nr katalogowy: 139206
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-5
Politechnika Warszawska oraz Firma BIMs PLUS rozpoczynają współpracę dydaktyczną
nr katalogowy: 148715
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-2
Kompozyty Belzona do napraw, regeneracji i zabezpieczeń w przemyśle. Zapraszamy do udziału w bezpłatnych szkoleniach on-line
nr katalogowy: 130474
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Postęp w higienizacji komór wędzarniczych
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 74702
OPAKOWANIE 2020-2
"Mały jubileusz" targów Warsaw Pack
nr katalogowy: 125150
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-7
Szklany strop ogniochronny typu GMDV REI 60 nowość na polskim rynku
Andrzej Malawski
Mirosław Prędki
Andrzej Dubiel
nr katalogowy: 78046
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Innowacyjne wyzwania techniki budowlanej
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 110713
10.15199/33.2017.11.61
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Napromieniowanie żywności
Dariusz Andrejko
Karol Ogrodniczuk
nr katalogowy: 52051
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 50688
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-9
Terminy planowanych seminariów on-line
nr katalogowy: 128106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-7
Idee kształtujące innowacyjne wyzwania techniki budowlanej
Lech Czarnecki
Jan Deja
Kazimierz Furtak
Anna Halicka
Oleg Kapliński
Maria Kaszyńska
Marcin Kruk
Krzysztof Kuczyński
Edward Szczechowiak
Jacek Śliwiński
nr katalogowy: 108173
10.15199/33.2017.07.09
materiały budowlane
cementy i betony nowej generacji
materiały izolacyjne
materiały inteligentne
aspekty ekologiczne
zrównoważony rozwój
konstrukcja budowlana
innowacyjność
niezawodność
trwałość
zrównoważoność
rozwój ciągły i skokowy
systemy zintegrowane
przykłady.
buildingmaterials
cement
concrete
new generation
isolation materials
intelligent materials
ecological aspects
sustainable development
sustainable
building construction
innovation
reliability
durability
continual development
jumping development
examples.
CHŁODNICTWO 2009-12
Zmiany parametrów fizykochemicznych i histologicznych produktów rybnych w wyniku chłodzenia i mrożenia oraz przechowywania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 48671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Zastosowanie ozonu w produkcji bezpiecznej żywności
Monika Trząskowska
Bogusław J. Cieślicki
nr katalogowy: 113391
ozon
utrwalanie żywności
dezynfekcja
ozone
food preservation
disinfection
OPAKOWANIE 2019-3
Warsaw Pack 2019: nowości, obok których nie można przejść obojętnie
nr katalogowy: 119311
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Uniwersalny parownik o małej pojemności
nr katalogowy: 19858
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
W co zapakować
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4331
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18581
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4194
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Utrwalanie radiacyjne żywności
Jacek Zin
nr katalogowy: 1705
ODZIEŻ 2004-5
Krzyżówka jako forma utrwalania materiału
Beata Gołębiewska
nr katalogowy: 3075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Zastosowanie wysokich ciśnień do utrwalania soków NFC
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 111191
10.15199/64.2017.11-12.3
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
soki owocowe i warzywne
drobnoustroje
enzymy
5-HMF
bezpieczeństwo
jakość
high hydrostatic pressure
fruit and vegetable juices
microorganisms
enzymes
5-HMF
safety
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Warzone i sycone
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12142
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-21
Drony narzędziem pracy w UDT
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 109671
CHŁODNICTWO 2006-12
Wymiana ciepła w procesie zamrażania kontaktowego produktów w izolacji warstwowej
BEATA GRABOWSKA
JACEK KASPERSKI
nr katalogowy: 22640
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zamrażanie i składowanie mięsa wieprzowego i wołowego w tuszach
Z. Błoński
nr katalogowy: 20733
CHŁODNICTWO 2005-5
Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Technologia HPP Innowacyjna Metoda Utrwalania Żywności
nr katalogowy: 150458
CHŁODNICTWO 2006-10
Metoda Dehydrofreezing (D-F) - znaczenie i przyszłość
ANNA KAMIŃSKA
nr katalogowy: 21417
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Beztlenowe oczyszczanie ścieków powstających podczas obróbki materiałów fotograficznych
MARCIN ZIELIŃSKI
MARCIN DĘBOWSKI
MIROSŁAW KRZEMIENIEWSKI
HUBERT ĆWIKLEWSKI
nr katalogowy: 16493
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
XXIV Kongres Techników Polskich
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61687
CHŁODNICTWO 2006-4
Badania nad zastosowaniem mrożenia kriogeniczno-owiewowego do utrwalania wybranych gatunków owoców i warzyw
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 16121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Technika MALDI nowoczesna metoda analityczna
Justyna Czyrko
Diana Małgorzata Bruś
Olena Mykhailiv
nr katalogowy: 90737
10.15199/65.2015.4.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Propozycja materiału opakowaniowego dla mrożonek. Wielowarstwowy kompozyt modyfikujący przepływ ciepła
B. Grabowska
Z. Królicki
nr katalogowy: 14901
OPAKOWANIE 2016-10
Wpływ parametrów procesu foliowania na zimno na jakość nadruku
JOANNA IZDEBSKA-PODSIADŁY
MALWINA GIEDYK
nr katalogowy: 101474
10.15199/42.2016.10.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Justyna Nasiłowska
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 83793
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Technologie utrwalania mięsa świeżego
nr katalogowy: 61713
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Utrwalanie mięsa i jego wyrobów poprzez schładzanie i zamrażanie
Marian Panasiewicz
nr katalogowy: 95371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Wykorzystanie mrożonek owocowych w gastronomii Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97691
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
Bezpieczne i niezawodne
nr katalogowy: 105985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Podwójna siła mrożenia
Grzegorz Pawlonka
nr katalogowy: 101718
10.15199/65.2016.10.5
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-4
Wybrano nowe władze
Anna Zakrzewska
nr katalogowy: 113225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oddziaływanie wysokich ciśnień na jakość i trwałość dań gotowych i produktów mięsnych
Barbara Krzysztofik
nr katalogowy: 116672
10.151.99/65.2018.10.6
utrwalanie żywności
wysokie ciśnienie (HPP)
żywność minimalnie przetworzona
food preservation
high pressure (HPP)
minimally processed food
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Modelowanie i analiza właściwości termicznych warstwowego materiału o budowie anizotropowej
Beata Grabowska
Jacek Kasperski
nr katalogowy: 110097
10.15199/8.2017.9-10.5
materiał opakowaniowy
przepływ ciepła
zamrażanie żywności
packaging material
heat transfer
freezing food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Mrożonki - niezbędne składniki zdrowej, współczesnej diety
nr katalogowy: 25013
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Paskalizacja w kontekście światowych trendów przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 134154
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Z działalności stowarzyszenia
nr katalogowy: 30044
CHŁODNICTWO 2007-4
Wpływ warunków zamrażalniczego przechowywania i technologii rozmrażania na jakość mięsa
IWONA CHWASTOWSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 25579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Suszenie żywności w niskiej temperaturze
MAŁGORZATA RZĄCA
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 25470
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Wybrane technologie gazowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
MAREK JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 24741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Paskalizacja w kontekście światowych trendów przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 134154
OPAKOWANIE 2017-5
Technologia farb i lakierów UV - część II
Marcin Marchewka
nr katalogowy: 106038
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Na chłodno. Chłodnictwo w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98392
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Skoncentrowane pole mikrofalowe (CMF) jako niekonwencjonalna metoda utrwalania płynnych produktów spożywczych w ramach "teorii płotkowej"
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Łukasz BOBAK
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Piotr NAWARA
Paulina WRONA
nr katalogowy: 96013
10.15199/48.2016.01.27
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Innowacyjne techniki elektronicznego montażu powierzchniowego
Janusz Borecki
Tomasz Seryszko
nr katalogowy: 99221
10.15199/13.2016.6.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Z HISTORII CHEMII - Ludwik Szperl - człowiek swojej epoki
Krystyna Kabzińska
nr katalogowy: 43130
OPAKOWANIE 2007-10
Drukowanie blach farbą utrwalaną termicznie
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 30688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Zioła mrożone - lepsze od suszonych?
PAULINA JAKOWIENKO
BARBARA WÓJCIK-STOPCZYŃSKA
nr katalogowy: 38047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Pod próżnią - nie na próżno
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 36830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Kwas chlebowy zdrowy i orzeźwiający
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 35907
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Innowacyjny systemogniowego zabezpieczenia drewnianych konstrukcji nośnych nida drewno w technologii SINIAT
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 92544
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Szkolenie on-line „Innowacyjne rozwiązania diagnostyczne, technologiczne, konstrukcyjne i materiałowe w budownictwie”
nr katalogowy: 141890
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
O stanie techniki i technologii we włókiennictwie
Jan Wojtysiak
nr katalogowy: 129231
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
O stanie techniki i technologii we włókiennictwie
Jan Wojtysiak
nr katalogowy: 129231
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Innowacyjne technologie ultradźwiękowe opracowane w Instytucie Tele- i Radiotechnicznym
Łukasz Krzemiński
Lucjan Nafalski
Bohdan Młynarski
Paweł Kogut
Krystian Król
Marcin Kiełbasiński
Piotr Kluk
Witold Kardyś
Marek Niemiec
Henryk Gostkowski
nr katalogowy: 99196
10.15199/13.2016.6.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-11
Nowe aspekty utrwalania wybarwień mikrowłókien poliamidowych i ich mieszanek z włóknem Elastan
CLAUDIA HEMELTJEN
FALKO RICHTER
ANDREAS SCHÖNFELD
KLAUS WOLF
nr katalogowy: 31147
OPAKOWANIE 2019-10
LeoLED - nowa generacja LED UV
nr katalogowy: 122978
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Substancje konserwujące w procesie peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 125972
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Opakowanie też się liczy
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 79796
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pakowanie żywności w gastronomii
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130430
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Czynniki wpływające na skład chemiczny i jakość dymu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 51700
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie - zabieg technologiczny
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 95687
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
X edycja Konkursu im. Stanisława Staszica na najlepsze produkty innowacyjne „Laur Innowacyjności 2020”
nr katalogowy: 128442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
X edycja Konkursu im. Stanisława Staszica na najlepsze produkty innowacyjne „Laur Innowacyjności 2020”
nr katalogowy: 128442
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Rysunek techniczny
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 137446
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-9
Innowacyjne technologie wykańczania powierzchni podczas DeburringEXPO 2019
nr katalogowy: 122502
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Sektorowa Rada ds. kompetencji Moda i innowacyjne Tekstylia – podsumowanie działalności
nr katalogowy: 142773
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
V edycja Konkursu o nagrodę Ministra Rozwoju i Technologii za najlepsze prace dyplomowe, rozprawy doktorskie, publikacje oraz innowacyjne rozwiązania w dziedzinie geoinformacji
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 139885
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-9
Innowacyjność i oszczędność w energetyce
Jan Czubaszek
nr katalogowy: 86513
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-7
XIX seminarium techniczne "Automatyka w elektroenergetyce"
Zbigniew Kochel
nr katalogowy: 99477
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
MADE IN POLAND
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141178
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-1
Sygnały o technice
nr katalogowy: 32422
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-4
TERMOBLOCZEK TR Innowacyjne rozwiązanie w Systemie Śniadowo
nr katalogowy: 83875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
Innowacyjne umywalki marki WIMPlatteSystem
Jakub Kaczmarek
nr katalogowy: 143860
OPAKOWANIE 2010-12
TAROPAK 2010 - innowacyjne opakowania i nowoczesna dystrybucja
nr katalogowy: 56152
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Rola ITB w procesie wprowadzania innowacyjnych wyrobów budowlanych na rynek krajowy i europejski
Anna Panek
Anna Kukulska-Grabowska
Katarzyna Hatowska
nr katalogowy: 95066
10.15199/33.2015.11.04
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
WŚRÓD KSIĄŻEK
nr katalogowy: 68920
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
Innowacyjne umywalki marki WIMPlatteSystem
Jakub Kaczmarek
nr katalogowy: 143860
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-2
GŁOWICA DO NANOSZENIA MIESZANKI ELASTOMEROWEJ NA TAŚMĘ W LINII TECHNOLOGICZNEJ
Stanisław KOZIOŁ
Krzysztof MATECKI
Tomasz SAMBORSKI
Andrzej ZBROWSKI
Grzegorz BĄBA
nr katalogowy: 120842
laminowanie
kompozyt tkaninowo elastomerowy
technologia łączenia
absorpcja energii
laminating
textile-elastomer composite
gluing technology
energy absorption
OPAKOWANIE 2014-9
Schnięcie druków - część II
EWA RAJNSZ
nr katalogowy: 86733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Rysunek techniczny
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 137446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Pakowanie żywności w gastronomii
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130430
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-12
Międzynarodowa Konferencja INNOWACYJNE ECO-MIASTO Zdrowe środowisko Zdrowi Ludzie
nr katalogowy: 111153
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Mobilny młyn Mill Track: Innowacyjne rozwiązanie w sytuacjach kryzysowych
nr katalogowy: 145401
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) na parametry ultrasłabej luminescencji oraz redukcję liczby komórek wybranych drobnoustrojów w ekstraktach kawy typu cold brew
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Damian MAKSIMOWSKI
Anna MIERNIK
Sylwester TABOR
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Magdalena TRENKA
nr katalogowy: 124194
10.15199/48.2020.01.34
ekstrakty kawy typu cold brew
pulsacyjne pola elektryczne
ultra słaba luminescencja
redukcja drobnoustrojów
cold brew coffee extracts
pulsed electric fields
ultra weak luminescence
reduction of microorganisms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Młody Innowator w maseczce
nr katalogowy: 128642
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
Młodzi Innowatorzy i ...twórcy gier – nagrodzeni
nr katalogowy: 137988
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-3
Innowacyjne technologie w energetyce
Łukasz Boczar
nr katalogowy: 142419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Wykorzystanie ultradźwięków jako techniki wspomagania procesu suszenia owoców i warzyw
Dorota Konopacka
Witold Płocharski
Karolina Siucińska
Stefan J. Kowalski
Dominik Mierzwa
nr katalogowy: 93613
10.15199/64.2015.9.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-12
"Innowacyjne Oblicza Przemysłu Włókienniczego"
nr katalogowy: 111112
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Rudin - innowacyjne rozwiązania dla piekarstwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 71379
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Piastowskie początki (2)
Roman Adler
nr katalogowy: 142281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Pulsacyjne pole elektryczne (PEF) - zastosowanie w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 69905
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Zamrażanie kriogeniczne mięsa i przetworów mięsnych
Karo lina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 68040
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53486
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-7
Suszenie słońcem - przegląd stosowanych technologii
BEATA GRABOWSKA
JACEK KASPERSKI
nr katalogowy: 99856
10.15199/9.2016.7.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-21
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 122622
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
INTARG 2019
nr katalogowy: 121767
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Innowacyjne produkty i technologie dla drogownictwa
Krystyna Szymaniak
nr katalogowy: 99799
10.15199/33.2016.07.23
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Innowacyjne systemy posadzkowe Fortemix do renowacji podłóg przemysłowych
nr katalogowy: 91413
CHŁODNICTWO 2010-5
"TEKO" - Producent Urządzeń Chłodniczych Innowacyjne rozwiązania "TEKO" dla Supermarketów
Jacek Krystecki
nr katalogowy: 51920
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-3
Innowacyjne technologie w energetyce
Łukasz Boczar
nr katalogowy: 142419
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Innowacyjne techniki inspekcji mostów – poligony doświadczalne
Kamil Korus
Marcin Jasiński
Tomasz Płaszczyk
Marek Salamak
nr katalogowy: 135189
10.15199/33.2021.12.08
BIM
SGM
UAV
cyfrowe bliźniaki
infrastruktura
mosty.
BIM
BMS
UAV
Digital Twins
infrastructure
bridges.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Innowacyjne strategie zarządzania w mleczarstwie
nr katalogowy: 93107
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
OPAKOWANIE 2013-5
Puszka jak butelka
nr katalogowy: 76613
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Innowacyjne rozwiązania firmy Promat do garaży podziemnych
nr katalogowy: 136268
OPAKOWANIE 2016-6
Nowe rewolucyjne rozwiązanie do laminacji
nr katalogowy: 99076
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Papier i inne podłoża do drukowania banknotów. Banknotowe podłoża polimerowe
Stefan Jakucewicz
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 142866
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Papier i inne podłoża do drukowania banknotów. Banknotowe podłoża polimerowe
Stefan Jakucewicz
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 142866
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dobrze doprawione
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104988
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Technologia COOK-CHILL
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 53483
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-10
Dziewiarstwo w Ciechocinku
Zdzisław Marzec
nr katalogowy: 110203
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
Mocarni dyplomanci nagrodzeni
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 96337
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Wyznaczanie trendów dzięki innowacjom WILD
nr katalogowy: 78953
OPAKOWANIE 2013-8
Pakfood 2013: innowacyjne technologie i materiały
nr katalogowy: 78664
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-6
Innowacyjne rozwiązania w polskim przemyśle systemów bezzałogowych
nr katalogowy: 98854
OPAKOWANIE 2022-10
Nowe papiery barierowe odporne na wilgoć i tłuszcze
nr katalogowy: 140203
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
XI Konferencja Naukowo-Techniczna Innowacyjne Materiały i Technologie w Elektrotechnice i-MITEL 2023 „Wyzwania w dobie transformacji energetycznej”
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 143597
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Stream - najnowocześniejsze półhermetyczne sprężarki tłokowe firmy
nr katalogowy: 66004
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-7
Innowacyjne włókiennictwo i przemysł mody szansą regionów
nr katalogowy: 78159
OPAKOWANIE 2015-9
Dlaczego warto dbać o ochronę prawną innowacyjnych rozwiązań
JOANNA PIŁKA
nr katalogowy: 94363
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Sektorowa Rada ds. kompetencji Moda i innowacyjne Tekstylia – podsumowanie działalności
nr katalogowy: 142773
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Zmiany w czasie zamrażania mięsa
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
nr katalogowy: 111266
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Radiacyjna obróbka żywności Stan prawny i dawki promieniowania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 43855
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
MAŁGORZATA JANIAK
nr katalogowy: 41437
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Przeżywalność suszenia sublimacyjnego przez bakterie fermentacji mlekowej i drożdże
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 41436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Sposób na patogeny w kuchni
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47226
OPAKOWANIE 2011-1
Druk opakowań giętkich i etykiet tematem Dni Otwartych firmy Müller Martini
nr katalogowy: 57278
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) na mikroorganizmy w kontekście technologii żywności
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Paulina WRONA
nr katalogowy: 81586
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH