Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Badanie stanu wody w pestkach dyni i słonecznika metodą wykorzystującą izotermy sorpcji
Zbigniew Pałacha
Izabela Kęsik
nr katalogowy: 121098
10.15199/65.2019.6.5
pestki dyni i słonecznika
izotermy sorpcji
czyste izosteryczne ciepło sorpcji wody
pumpkin and sunflower seeds
sorption isotherms
net isosteric heat of water sorption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Działanie prozdrowotne pestek dyni
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Joanna Kobus-Cisowska
Dominik Kmiecik
nr katalogowy: 102272
10.15199/65.2016.11.9
OPAKOWANIE 2020-2
Badania i rozwój: Opakowanie jako nośnik idei i wartości
Agnieszka Andruszkiewicz
Magdalena Witkowicz
nr katalogowy: 125167
10.15199/42.2020.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
W poszukiwaniu innowacyjnych surowców piekarskich - mąka z pestek dyni
Agnieszka Jaśniewska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 120563
pestki dyni
mąka z pestek dyni
żywność funkcjonalna
pumpkin seeds
pumpkin seed flour
functional food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Thermal and physical properties and heat-mass transfer processes of drying pumpkin seeds
Vadim PAZIUK
Yurii SNEZHKIN
Natalia DMYTRENKO
Serhii IVANOV
Oleksii TOKARCHUK
Ihor KUPCHUK
nr katalogowy: 138310
10.15199/48.2022.07.25
pestki dyni
pojemność cieplna
parowanie
wymiana ciepła i masy
niszczenie.
pumpkin seed
heat capacity
evaporation
heat and mass transfer
destruction.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Thermal and physical properties and heat-mass transfer processes of drying pumpkin seeds
Vadim PAZIUK
Yurii SNEZHKIN
Natalia DMYTRENKO
Serhii IVANOV
Oleksii TOKARCHUK
Ihor KUPCHUK
nr katalogowy: 138310
10.15199/48.2022.07.25
pestki dyni
pojemność cieplna
parowanie
wymiana ciepła i masy
niszczenie.
pumpkin seed
heat capacity
evaporation
heat and mass transfer
destruction.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Thermal and physical properties and heat-mass transfer processes of drying pumpkin seeds
Vadim PAZIUK
Yurii SNEZHKIN
Natalia DMYTRENKO
Serhii IVANOV
Oleksii TOKARCHUK
Ihor KUPCHUK
nr katalogowy: 138310
10.15199/48.2022.07.25
pestki dyni
pojemność cieplna
parowanie
wymiana ciepła i masy
niszczenie.
pumpkin seed
heat capacity
evaporation
heat and mass transfer
destruction.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Skład chemiczny sproszkowanego miąższu dyni i jego wykorzystanie do celów spożywczych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Paweł Sobczak
Kazimierz Zawiślak
Kinga Kraśnicka
Karol Kupryaniuk
nr katalogowy: 113866
10.15199/62.2018.5.21
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
VI Ogólnopolskie Święto Chleba w Gostyniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 87320
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Święta Bożego Narodzenia a wyroby piekarsko-cukiernicze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of models of sorption isotherms for describing the removal of Pb2+ and Cd2+ ions from aqueous solution on organic sorbents Zastosowanie modeli izoterm sorpcji do opisu procesu usuwania jonów Pb2+ i Cd2+ z roztworów wodnych na sorbentach organicznych
Agnieszka Bożęcka
Piotr Bożęcki
Stanisława Sanak-Rydlewska
nr katalogowy: 104653
10.15199/62.2017.3.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Wpływ wybranych parametrów ziaren na jakość wytłoczonego oleju
Katarzyna Szczurko
Marta Kołodziej
Ryszard Konieczny
Wojciech Golimowski
nr katalogowy: 118327
10.15199/62.2019.1.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Smakowe kandyzy z owoców dyni
Agnieszka Nawirska-Olszańska
Anita Biesiada
nr katalogowy: 95651
10.15199/64.2015.11-12.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Piernikowe dynie
nr katalogowy: 144848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Study on chemical and physical surface structure of natural sorbents used for removing Pb2+ and Cd2+ ions from mono- and bicomponent aqueous solutions Badanie chemicznej i fizycznej struktury powierzchni sorbentów naturalnych wykorzystanych do usuwania jonów Pb2+ oraz Cd2+ z roztworów wodnych w układach jedno- i dwuskładnikowych
Agnieszka Bożęcka
Piotr Bożęcki
Stanisława Sanak-Rydlewska
nr katalogowy: 82935
10.12916/przemchem.2014.374
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Jutro PESTKA
Włodzimierz Gogołek
nr katalogowy: 30490
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Biopaliwa - prawda i mity
PIOTR TOMASIK
JERZY JAMROZ
nr katalogowy: 38800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 88930
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Dynia - bogate źródło związków bioaktywnych
Monika Rybarczyk
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza- -Michałowska
nr katalogowy: 126804
10.15199/65.2020.6.5
Pumpkin – A Rich Source of Bioactive Compounds
pumpkin
Cucurbitaceae
bioactive compounds
pro-health influence
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pozycja Rumunii jako eksportera zbóż z rejonu Morza Czarnego może ulec wzmocnieniu
nr katalogowy: 86971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Pumpkin (Cucurbita sp.) as a source of health-beneficial compounds with antioxidant properties Dynia (Cucurbita sp.) jako źródło prozdrowotnych związków o charakterze antyoksydacyjnym
Michał Kruczek
Iwona Ledwożyw-Smoleń
Katarzyna Kałużny
Przemysław Kopeć
Adriana Nowicka-Połeć
Paweł Kaszycki
nr katalogowy: 91676
10.15199/62.2015.6.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Księga kucharska
G+J Książki
nr katalogowy: 80330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Produkcja win białych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 44386
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
La dolce vita
Daria Majda
nr katalogowy: 76517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Informacja o wybranych maszynach do optycznego sortowania zbóż
nr katalogowy: 52965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Porównanie lepkości i procesu kleikowania wybranych skrobi naturalnych oraz skrobiowych mąk niechlebowych
Anita Demby
Iwona Konopka
nr katalogowy: 123782
skrobia
mąki niechlebowe
kleikowanie
żel
amylograf
starch
starch flours
gelatinization
gel
amylograph
AURA 2014-11
Dzika strona jedzenia. Utracone ogniwo zdrowego odżywiania
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 87631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 117572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 77126
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Biomass from cultivation of sunflower and wheat as substitute of conventional fuels Biomasa z uprawy słonecznika oraz pszenicy jako substytut paliw konwencjonalnych
Zbigniew Wzorek
Kinga Krupa-Żuczek
nr katalogowy: 93016
10.15199/62.2015.8.19
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 48621
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Bikini kontra świecidełka
nr katalogowy: 146352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
KornFix - ziarna gotowane
nr katalogowy: 45425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Acerola - bogactwo witaminy C
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 67210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Uwagi do etykiety "Chleb pytlowy ze słonecznikiem"
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
XIX Szkoła Technologii Fermentacji
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 116199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Topinambur (Helianthus tuberosus) substratem do produkcji biogazu
Grzegorz Maj
Wiesław Piekarski
Tomasz Słowik
nr katalogowy: 74519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Adsorption of methane and carbon dioxide on a potassium hydroxide-modified activated carbon. Adsorpcja metanu i ditlenku węgla na węglu aktywnym modyfikowanym wodorotlenkiem potasu
nr katalogowy: 75929
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-4
Analiza porównawcza użyteczności energetycznej wybranych rodzajów biomasy oraz węgla
PRZEMYSŁAW RAJCA
KORNELIUSZ ŁUKASIAK
MAGDALENA KOCYBA
DOROTA MUSIAŁ
nr katalogowy: 113246
10.15199/9.2018.4.3
pellety
łuska słonecznika
słoma
drewno
ekogroszek
wartość opałowa
pellets
sunflower husk
straw
wood
eco-pea coal
calorific value
AURA 2011-10
Owocowy koktajl dla skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 62849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gruzja – każdemu coś według gustu jego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 127425
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-5
Modelowanie współspalania węgla i biomasy w kotle energetycznym
MONIKA ZAJEMSKA
DOROTA MUSIAŁ PAWEŁ URBAŃCZYK
ANNA POSKART
GRZEGORZ GOLAŃSKI
nr katalogowy: 105793
10.15199/9.2017.5.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
Forma opakowania
Agnieszka Andruszkiewicz
nr katalogowy: 119373
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Composites of polylactic acid reinforced with plant fillers obtained from farm and food industry. Kompozyty polilaktydu z napełniaczami pochodzenia roślinnego pozyskanymi z przemysłu rolno-spożywczego
Kamila Sałasińska
Joanna Ryszkowska
nr katalogowy: 80454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Produkcja oleju palmowego a odpowiedzialność za naturalne środowisko
nr katalogowy: 59555
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Otrzymywanie węgli aktywnych z wierzby energetycznej. Część 1. Aktywacja fizyczna
Maria Jasieńko-Hałat
Sylwia Rysz
nr katalogowy: 52875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Manufacture of activated carbons from vegetable raw materials Wytwarzanie adsorbentów węglowych z surowców roślinnych
Bronisław Buczek
Urszula Kanik
nr katalogowy: 95896
10.15199/62.2015.12.18
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gruzja – każdemu coś według gustu jego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 127425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Uwodornienie heksenu-1 w obecności palladu naniesionego na modyfikowane materiały węglowe
Magdalena Hofman
Robert Pietrzak
nr katalogowy: 68538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Dżemy warzywno-owocowe jako nowa oferta dla konsumentów
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Stanisław Kalisz
Sabina Galus
nr katalogowy: 84844
AURA 2014-7
Wymagania pluwiotermiczne roślin w krytycznych fazach rozwoju
Hanna Bednarek
nr katalogowy: 85233
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Adsorpcja fenolu z roztworów wodnych na modyfikowanych azotem adsorbentach otrzymanych z pestek śliwek
Magdalena Hofman
Robert Pietrzak
nr katalogowy: 73286
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 11 i 12 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 128478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 77669
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-6
Problemy ze spalaniem agrobiomasy w kotłach grzewczych przeznaczonych do spalania peletów drzewnych
MAREK JUSZCZAK
KATARZYNA PAŁASZYŃSKA
EDWARD SZCZECHOWIAK
nr katalogowy: 98927
10.15199/9.2016.6.1
GOSPODARKA WODNA 2012-6
Polskie szlaki żeglowne.Szlak Bugu.Pożegnanie Podlasia - Powitanie Mazowsza prawobrzeżnego cz. I
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 68350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 84008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 91102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 91652
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 89334
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 86417
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-5
Wielopaliwowe kotły zmechanizowane małej mocy - opalane węglem
nr katalogowy: 126438
kotły stałopalne małej mocy
węgiel kamienny
low power solid fuel boilers
hard coal
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 75667
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 63581
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Skład chemiczny i mikrostruktura biowęgli otrzymanych pirolitycznie z odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Marek Swat
Marek Wolszczak
nr katalogowy: 115529
10.15199/62.2018.8.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Chemiczne właściwości oleju tłoczonego na zimno z nasion sezamu
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
Marta Krajewska
Agnieszka Sagan
Agnieszka Starek
Agata Blicharz-Kania
Dariusz Andrejko
Beata Zdybel
Dariusz Góral
nr katalogowy: 113872
10.15199/62.2018.5.27
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Modyfikacja powierzchni wybranych sorbentów naturalnych metodami chemicznymi i fizycznymi
Agnieszka Bożęcka
Piotr Bożęcki
Stanisława Sanak-Rydlewska
nr katalogowy: 108906
10.15199/62.2017.8.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Analiza właściwości oleju pirolitycznego pod kątem jego magazynowania, transportu i użytkowania
Agata Czardybon
Karina Ignasiak
nr katalogowy: 131745
10.15199/62.2021.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Chemiczny mechanizm powstawania chlorowodoru w procesie pirolizy wybranych odpadów
Monika Zajemska
Przemysław Rajca
Stanisław Szwaja
Sławomir Morel
nr katalogowy: 121022
10.15199/62.2019.6.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Właściwości chemiczne wybranych produktów odpadowych przetwórstwa rolno-spożywczego w aspekcie ich energetycznego wykorzystania
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
Grzegorz Zając
Andrzej Kuranc
Tomasz Słowik
Agnieszka Dudziak
Monika Stoma
Jacek Wasilewski
nr katalogowy: 113871
10.15199/62.2018.5.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Chemiczne właściwości oleju z nasion tytoniu
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Marek Szmigielski
Kazimierz Zawiślak
Paweł Sobczak
Apoloniusz Berbeć
nr katalogowy: 117218
10.15199/62.2018.11.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Certyfikowany olej palmowy w roku 2019
Krzysztof Krygier
Anna Florowska
nr katalogowy: 124139
olej palmowy
certyfikacja
3 MCPD
palm oil
certification
3 MCPD
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Handel zagraniczny warzywami i ich przetworami w Polsce w sezonie 2019/2020
dr hab. Bożena Nosecka
mgr Anna Bugała
nr katalogowy: 130558
10.15199/64.2021.1.5
warzywa i przetwory warzywne
eksport
import
vegetable and vegetable preserves
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Handel zagraniczny warzywami i ich przetworami w Polsce w sezonie 2019/2020
dr hab. Bożena Nosecka
mgr Anna Bugała
nr katalogowy: 130558
10.15199/64.2021.1.5
warzywa i przetwory warzywne
eksport
import
vegetable and vegetable preserves
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-8
Próba zastosowania w peletach z agrobiomasy dodatków podwyższajacych temperaturę topnienia popiołu w celu uniknięcia tworzenia się żużla w palenisku
MAREK JUSZCZAK
KATARZYNA PAŁASZYŃSKA
KAMILA ROLIRAD
MICHAŁ JANICKI
EDWARD SZCZECHOWIAK
nr katalogowy: 108974
10.15199/9.2017.8.3
agrobiomasa
kocioł
emisja
spalanie
żużel
agricultural biomass
boiler
emission
combustion
slag
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Piasek z oczyszczania ścieków- analiza problemu, możliwości odzysku i wykorzystania na przykładzie oczyszczalni ścieków w Poznaniu
Paulina Szulc
nr katalogowy: 113737
10.15199/17.2018.5.9
oczyszczanie ścieków
piasek
zrównoważony rozwój
wastewater treatment
sand
sustainable development
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
Wymagania i kryteria oceny kitów budowlanych
Ewa Szewczak
nr katalogowy: 24863
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Wywiad z dr hab. inż. prof. PW Anną Bogdan Nowym Redaktorem Naczelnym czasopisma Ciepłownictwo, Ogrzewnictwo, Wentylacja
nr katalogowy: 132195
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-6
Multimedia (cz. 2)
nr katalogowy: 63670
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Nowy kierunek studiów Chłodnictwo i Klimatyzacja
Bogusław Zakrzewski
nr katalogowy: 91391
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Przepływomierze ultradźwiękowe
nr katalogowy: 36038
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-5
Środowisko wewnętrzne szpitalnych sal chorych w świetle dokumentów prawnych i normatywnych
PIOTR UŚCINOWICZ
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 98519
10.15199/9.2016.5.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Turystyka szkolna i wypoczynek uczniów
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 45806
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Przełączniki termiczne i ciśnieniowe
nr katalogowy: 44949
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Strategia zapobiegania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44849
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-1
Zwalczanie drgań
nr katalogowy: 24039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Podaż i popyt mrożonych owoców i warzyw na polskim rynku
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 47068
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-11
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 94801
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-5
Trwałość i niszczenie elementów kotłów i turbin parowych IV str. okł.
ADAM HERNAS
JANUSZ DOBRZAŃSKI
nr katalogowy: 2166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-3
Z półki księgarskiej
Henryk Komsta
nr katalogowy: 75219
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
Krajowa Konferencja Radiokomunikacji, Radiofonii i Telewizji 2016
nr katalogowy: 98983
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Optymalne struktury i konfiguracje terenowych sieci elektroenergetycznych niskich i średnich napięć
Jerzy MARZECKI
nr katalogowy: 27744
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-5
"KWIATKI" dydaktyki i praktyki (4)
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 113653
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Od Wydziału Elektrycznego do Wydziału Elektrotechniki i Informatyki – 55. inauguracja roku akademickiego na Wydziale Elektrotechniki i Informatyki Politechniki Lubelskiej
Henryka Danuta Stryczewska
Wojciech Jarzyna
Paweł A. Mazurek
Marek Miłosz
nr katalogowy: 123674
10.15199/74.2019.11.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Utrwalanie mięsa i jego wyrobów poprzez schładzanie i zamrażanie
Marian Panasiewicz
nr katalogowy: 95371
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-3
Koncepcja samorządu zawodowego geodetów i kartografów
nr katalogowy: 90093
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-6
Relacja z VIII Konferencji Naukowo-Technicznej pt.: "Instalacje wodociągowe i kanalizacyjne - projektowanie, wykonawstwo, eksploatacja"
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 120876
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Zielona energia dla wsi
nr katalogowy: 140106
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Zielona energia dla wsi
nr katalogowy: 140106
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-1
Interdyscyplinarność merytoryczna i intelektualna geodezji i geodetów
Andrzej HOPFER
nr katalogowy: 111470
GOSPODARKA WODNA 2021-8
Kształcenie kadr dla gospodarki wodnej na Wydziale Budownictwa i Inżynierii Środowiska Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
DOROTA LIBRONT
nr katalogowy: 132899
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Instytut Papiernictwa i Poligrafii Politechniki Łódzkiej
nr katalogowy: 68459
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
70 lat działalności PIMR Poznań dla rozwoju maszyn rolniczych i rolnictwa
Tadeusz Pawłowski
Ryszard Chmielewski
nr katalogowy: 100904
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Mierniki gęstości i koncentracji
nr katalogowy: 29077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
2-6 kwietnia 2011 Nowocześnie i ze smakiem!
nr katalogowy: 57897
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-24
70 lat działalności PIMR Poznań dla rozwoju branży maszyn rolniczych i rolnictwa
Tadeusz Pawłowski
Ryszard Chmielewski
nr katalogowy: 102257
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-6
Pierwsze posiedzenie Zespołu do spraw rozwiązań systemowych w geodezji i kartografii
nr katalogowy: 105948
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-10
Kształcenie i doskonalenie zawodowe geodetów i kartografów
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 71630
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-5
Komitet Elektroniki i Telekomunikacji PAN. Struktura - Działanie - Perspektywy
Józef Modelski
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 91189
10.15199/13.2015.5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
OPAKOWANIE 2013-1
URZĄDZENIA PAKUJĄCE I LOGISTYCZNE - OFERTA
nr katalogowy: 73765
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-5
KATEDRA STRUKTURY I MECHANIKI CIAŁA STAŁEGO
HENRYK DYBIEC
nr katalogowy: 44569
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
I Kongres Nauk Rolniczych "Nauka - Praktyce".Przyszłość sektora rolno-spożywczego i obszarów wiejskich
nr katalogowy: 42539
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Cele i zadania Stowarzyszenia Przetwórców Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 47533
GOSPODARKA WODNA 2009-9
Znaczenie Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej w osłonie społeczeństwa
JAN ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 46544
AURA 2014-7
W renesansowym ogrodzie, kuchni, herbarium (2)
Jacek H. Graff
nr katalogowy: 85251
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Relacja z XVi konferencji naukowej „Problematyka normalizacji, jakości i kodyfikacji w aspekcie integracji z NATO i Unią Europejską. Jakość – problemy i rozwiązania”
nr katalogowy: 140134
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Wpływ parametrów mikroklimatu w chłodni na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość cukrów i dwutlenku węgla
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
IWONA SKOCZKO
nr katalogowy: 91791
10.15199/9.2015.6.6
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-11
KRONIKA
nr katalogowy: 63804
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-11
PRZEGLĄD PRZEPISÓW PRAWA
Ludmiła Pietrzak
nr katalogowy: 80409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Szybkie i skuteczne wykrywanie mikotoksyn (DON i ZeA) w zbożach i kukurydzy
nr katalogowy: 37697
GOSPODARKA WODNA 2023-2
STOWARZYSZENIE INŻYNIERÓW I TECHNIKÓW WODNYCH I MELIORACYJNYCH. Historia – Działalność – Organizacja
nr katalogowy: 141744
GOSPODARKA WODNA 2023-3
FAKTY
nr katalogowy: 142192
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Krytyczne warunki klimatyczne w rejonie sita maszyny papierniczej - potrzeba sprawnej wentylacji i odzysku traconego ciepła
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 95815
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-2
XIX Sympozjum Oddziału Poznańskiego SEP "Sieci i instalacje - teoria i praktyka"
Ryszard Niewiedział
nr katalogowy: 103912
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Zarysowania i spękania tynków
Józef Adamowski
nr katalogowy: 25876
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 143088
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-6
WPŁYW PARAMETRÓW FORMOWANIA NA GĘSTOŚĆ I POROWATOŚĆ SPIEKÓW Z PROSZKÓW STALI SZYBKOTNĄCYCH I ICH MIESZANEK Z PROSZKIEM WĘGLIKA WC I ŻELAZA
JAN LEŻAŃSKI
nr katalogowy: 27266
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-2
Antykorozja stali i betonu Szkolenia Instytutu Badawczego Dróg i Mostów w 2022 roku
nr katalogowy: 136322
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Bakterie rozkładają tłuszcze
nr katalogowy: 77041
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Wybrane aspekty dotyczące kontroli stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 102458
AURA 2009-7
Lekcja Rospudy
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 45523
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Tłumienie drgań maszyn
nr katalogowy: 44952
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106197
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-7
Nowe Ogólne Specyfikacje Techniczne dotyczące budowy obiektów mostowych
Tomasz Siwowski
nr katalogowy: 85597
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
KRONIKA
nr katalogowy: 95813
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
XX Międzynarodowe Targi Chemiczne "Incheba"
Tadeusz Brzozowski
nr katalogowy: 107187
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
PODSKÓRNY HUMANIZM
Magdalena Wenda
nr katalogowy: 126554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ekologiczne metody zwalczania szkodników w magazynach zbóż i w młynach
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 119592
ELEKTROINSTALATOR 2017-7-8
u-remote IO-Link firmy Weidmüller
nr katalogowy: 110638
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Metody i standardy badania postrzeganej jakości sygnałów audio i wideo
Przemysław DYMARSKI
Sławomir KULA
nr katalogowy: 46277
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-10
W poszukiwaniu innowacji, czyli współpraca nauki i biznesu
nr katalogowy: 71860
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Czujniki w technice medycznej
nr katalogowy: 77030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Rozwiązania CSB do automatyki i logistyki wewnętrznej
Adam Steć
nr katalogowy: 123749
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Szkolenia Instytutu Badawczego Dróg i Mostów w 2024 roku – antykorozja stali i betonu
nr katalogowy: 147251
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH