Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Colorimeter based on color sensor
Dmytro V. SNIZHKO
Olga A. SUSHKO
Elena A. RESHETNYAK
Dmitro H. SHTOFEL
Tomasz ZYSKA
Andrzej SMOLARZ
Nazarbek MUSSABEKOV
Aliya KALIZHANOVA
nr katalogowy: 105433
10.15199/48.2017.05.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-6
Zarządzanie z pasją, czyli rozmowy z Konosuke MATSUSHITĄ
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 3546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Świdośliwa - mało znany gatunek owoców - wstępna ocena przydatności dla przetwórstwa
Dorota Konopacka
Jan Piecko
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
Dorota Kruczyńska
Maria Buczek
nr katalogowy: 111170
10.15199/64.2017.11-12.1
świdośliwa
antocyjany
utrwalanie
przeciery
suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe
Saskatoon berry
anthocyanins
preservation
puree
vacuum-microwave drying
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Skoncentrowane pole mikrofalowe (CMF) jako niekonwencjonalna metoda utrwalania płynnych produktów spożywczych w ramach "teorii płotkowej"
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Łukasz BOBAK
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Piotr NAWARA
Paulina WRONA
nr katalogowy: 96013
10.15199/48.2016.01.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-12
Automatyczny system grający na organach „AiBach”
Paweł Obsadny
Jarosław Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 151969
automatyzacja muzyki
organy kościelne
mikrokontrolery ESP32
MIDI
sztuczna inteligencja
solenoidy
muzyka generowana komputerowo
konserwacja dziedzictwa kulturowego
music automation
church organs
ESP32 microcontrollers
MIDI
artificial intelligence in music
solenoids
computer-generated music
cultural heritage preservation
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Effectiveness of selected ionic liquids affecting microorganisms causing "in can" degradation of emulsion paints
ALICJA MICHALCZYK
ANNA CIENIECKA-ROSŁONKIEWICZ
nr katalogowy: 97186
10.15199/40.2016.3.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Model zarządzania informacją w procesie opracowania innowacyjnych technologii produkcji poligraficznej
Oleksandr Stenin
Volodymyr Oliynyk
Irina Drozdovich
Marija Soldatova
nr katalogowy: 132360
10.15199/54.2021.6.2
produkcja poligraficzna
model zarządzania informacją
innowacyjna technologia
intelektualny system podjęcia decyzji
niewyraźna procedura podjęcia decyzji innowacyjnych
printing production
information-management model
innovative technology
intelligent decision-making system
a fuzzy procedure for making innovative decisions
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Model zarządzania informacją w procesie opracowania innowacyjnych technologii produkcji poligraficznej
Oleksandr Stenin
Volodymyr Oliynyk
Irina Drozdovich
Marija Soldatova
nr katalogowy: 132360
10.15199/54.2021.6.2
produkcja poligraficzna
model zarządzania informacją
innowacyjna technologia
intelektualny system podjęcia decyzji
niewyraźna procedura podjęcia decyzji innowacyjnych
printing production
information-management model
innovative technology
intelligent decision-making system
a fuzzy procedure for making innovative decisions
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-6
Model zarządzania informacją w procesie opracowania innowacyjnych technologii produkcji poligraficznej
Oleksandr Stenin
Volodymyr Oliynyk
Irina Drozdovich
Marija Soldatova
nr katalogowy: 132360
10.15199/54.2021.6.2
produkcja poligraficzna
model zarządzania informacją
innowacyjna technologia
intelektualny system podjęcia decyzji
niewyraźna procedura podjęcia decyzji innowacyjnych
printing production
information-management model
innovative technology
intelligent decision-making system
a fuzzy procedure for making innovative decisions
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Design techniques for the reduction of the radiated electromagnetic emission in flyback SMPS
Sławomir LIGENZA
Cezary WOREK
nr katalogowy: 65943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-4
SYGNAŁY O TECHNICE - INNOWACJE
nr katalogowy: 89745
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
DEVELOPMENT AND ANALYSIS OF THE DESIGN OF AN INNOVATIVE HYDRAULIC CONCRETE MIXER WITH A CAPACITY OF 9 m3
Jacek BERNACZEK
Paweł FUDALI
Anita KALANDYK
Mateusz KOPERSKI
Marek NAGNAJEWICZ
nr katalogowy: 149246
10.15199/180.2024.2.3
hydraulic concrete mixer truck
own bodywork
aerodynamic cover of the front bracket
control and measurement system
betonomieszarka hydrauliczna
zabudowa własna
osłona aerodynamiczna wspornika przedniego
układ kontrolno-pomiarowy
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
DEVELOPMENT AND ANALYSIS OF THE DESIGN OF AN INNOVATIVE HYDRAULIC CONCRETE MIXER WITH A CAPACITY OF 9 m3
Jacek BERNACZEK
Paweł FUDALI
Anita KALANDYK
Mateusz KOPERSKI
Marek NAGNAJEWICZ
nr katalogowy: 149246
10.15199/180.2024.2.3
hydraulic concrete mixer truck
own bodywork
aerodynamic cover of the front bracket
control and measurement system
betonomieszarka hydrauliczna
zabudowa własna
osłona aerodynamiczna wspornika przedniego
układ kontrolno-pomiarowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Modeling and the processes analysis in engineering ecology
Andrei I. BRAKOVICH
Vitali L. KOLESNIKOV
Alena V. ROMANTSEVICH
Pavel P. URBANOVICH
Ivan M. ZHARSKY
nr katalogowy: 33614
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
Apparatus "Spark" for luminescent and electrochemiluminescent measurements
Dmytro SNIZHKO
Ghazi BANI-KHALED
Kateryna MUZYKA
Guobao XU
nr katalogowy: 114155
10.15199/48.2018.06.07
transimpedance amplifier
photomultiplier tube
electrochemiluminescence.
pomiar luminescencji
fotopowielacz
wzmacniacz transimpedancyjny
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Nowoczesne techniki oceny tusz wieprzowych
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 133509
klasyfikacja tusz wieprzowych
SEUROP
ESTIMEAT
pork carcass classification
SEUROP
ESTIMEAT
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Concept of healthy lighting systems
Edmund LISAK
Zbigniew TURLEJ
Magdalena WASILEWSKA
nr katalogowy: 37138
AURA 2022-7
Ochrona przyrody, a lokalna społeczność
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138560
10.15199/2.2022.7.1
różnorodność biologiczna
ekoturystyka
lokalna społeczność
wzrost dochodów
biodiversity
ecotourism
local community
income growth
AURA 2022-7
Ochrona przyrody, a lokalna społeczność
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138560
10.15199/2.2022.7.1
różnorodność biologiczna
ekoturystyka
lokalna społeczność
wzrost dochodów
biodiversity
ecotourism
local community
income growth
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Dobór optymalnego opakowania do żywności. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 118238
10.15199/65.2019.1.7
opakowanie do żywności świeżej
projekt HumidWRAP
packaging for fresh food
HumidWRAP project
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) na mikroorganizmy w kontekście technologii żywności
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Paulina WRONA
nr katalogowy: 81586
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Clustering of some Liquidambar orientalis samples according to essential oil compositions
Oğ
UZ AKPOLAT
ERHAN KAPLANER
MEHMET EMIN DURU
nr katalogowy: 116695
10.15199/13.2018.10.7
clustering methods
essential oil
hierarchical cluster analysis
Liquidambar orientalis
metody grupowania
olejek eteryczny
hierarchiczna analiza skupień
Liquidambar orientalis
CHŁODNICTWO 2013-5
Ozonowanie, czy promieniowanie ultrafioletowe? Niekonwencjonalne techniki utrwalania żywności zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 76710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The method comparison of the mass increasing in the electrocrystalisation process
Łukasz ZANIEWSKI
nr katalogowy: 56686
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 1)
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 105087
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Technologie chłodzenia i mrożenia w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 86655
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Problemy wznoszenia budynków plombowych w zwartej zabudowie miejskiej z zachowaniem historycznych ścian frontowych
Jacek Dudkiewicz
Piotr Organek
nr katalogowy: 110674
10.15199/33.2017.11.25
budynek plombowy
zwarta zabudowamiejska
historyczna ściana frontowa.
urban infill
compact urban development
historic facade wall.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Badania stanowiskowe i eksploatacyjne innowacyjnego bębna mieszalnika
Jacek Bernaczek
Paweł Fudali
Anita Kalandyk
Mateusz Koperski
Marek Nagnajewicz
nr katalogowy: 140702
bęben mieszalnika
hydrauliczna betonomieszarka samochodowa
badania stanowiskowe
testy eksploatacyjne
wytrzymałość na ścieranie.
mixer drum
hydraulic truck concrete mixer
bench tests
exploitation tests
abrasion resistance.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Badania stanowiskowe i eksploatacyjne innowacyjnego bębna mieszalnika
Jacek Bernaczek
Paweł Fudali
Anita Kalandyk
Mateusz Koperski
Marek Nagnajewicz
nr katalogowy: 140702
bęben mieszalnika
hydrauliczna betonomieszarka samochodowa
badania stanowiskowe
testy eksploatacyjne
wytrzymałość na ścieranie.
mixer drum
hydraulic truck concrete mixer
bench tests
exploitation tests
abrasion resistance.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
The mathematical model of inverter
Vasyl TCHABAN
Dmytro PELESHKO
nr katalogowy: 68813
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Synergiczne oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) oraz innych metod na płynne produkty spożywcze
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Marek OSTAFIN
nr katalogowy: 102615
10.15199/48.2016.12.31
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-6
Uruchomienie automatycznej linii do nakładania powłoki stopowej cynk-nikiel
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 106493
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-11
Innowacyjna konstrukcja wentylatora osiowego o wysokiej sprawności i jego własności
Witold Laskowski
Romuald Laskowski
nr katalogowy: 123589
10.15199/17.2019.11.6
wentylator osiowy
wysoka sprawność
innowacyjna konstrukcja
niski hałas
axial fan
high efficiency
innovative construction
low noise
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Rola przykładów twórczości technicznej w innowacyjnym kształceniu inżynierów zaopatrzenia w wodę
Czesław Grabarczyk
nr katalogowy: 123095
10.15199/17.2019.10.5
innowacje
twórczość techniczna
arcydzieła
kształcenie inżynierów
innowacyjne kształcenie
innovation
technical creativity
masterpiece
education of engineers
innovative education
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
THE 29TH INTERNATIONAL SCIENCE CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 146686
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
PHARMACEUTICAL INDUSTRY AND ITS INFLUENCE ON THE STATE OF HEALTHCARE IN POLAND, IN VIEW OF THE LOCAL INNOVATIVE POTENTIAL
Wojciech KUŹMIERKIEWICZ
Janusz RACHOŃ
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 123274
10.15199/180.2019.2.1
pharmaceutical industry
active pharmaceutical ingredients
pharmaceutical innovation
innovative drugs
generic drugs
new drug development
markets of pharmaceutical products
przemysł farmaceutyczny
aktywne składniki farmaceutyczne
innowacje farmaceutyczne
leki innowacyjne
leki generyczne
opracowywanie nowych leków
rynki produktów farmaceutycznych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Application of Knowledge Engineering methods in Electrical Engineering - A hypothesis for potential TRIZ usage
Muhammad MANSOOR
Norman MARIUN
Napsiah ISMAIL
Noor Izzri ABDULWAHAB
nr katalogowy: 76788
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Uwarunkowania decydujące o poziomie innowacyjności przedsiębiorstw sektora metalowego
Monika GÓRSKA
nr katalogowy: 84256
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Wdrożenie krajowej technologii produkcji innowacyjnych utlenionych wosków poliolefinowych (polietylenowych) przez firmę Wiwax Sp. z o.o.
Jan Zawadiak
Adam A. Marek
Tomasz Piotrowski
Dawid Lisicki
Beata Orlińska
Łukasz Krysztofik
Marcin Zakarzecki
nr katalogowy: 138681
woski poliolefinowe
woski polietylenowe
utlenianie
woski polarne
polyolefin waxes
polyethylene waxes
oxidation
polar waxes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Innovative magnetic systems of electrical machines
Anatolij AFONIN
nr katalogowy: 31296
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
MAŁGORZATA JANIAK
nr katalogowy: 41437
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne zastosowanie wymiennika płaszczowo-rurowego do odzysku energii w maszynie papierniczej
Michał Kuczkowski
nr katalogowy: 141076
10.15199/54.2022.12.1
wymiennik płaszczowo-rurowy
maszyna papiernicza
rekuperacja
shell and tube heat exchanger
paper machine
recuperation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne zastosowanie wymiennika płaszczowo-rurowego do odzysku energii w maszynie papierniczej
Michał Kuczkowski
nr katalogowy: 141076
10.15199/54.2022.12.1
wymiennik płaszczowo-rurowy
maszyna papiernicza
rekuperacja
shell and tube heat exchanger
paper machine
recuperation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne zastosowanie wymiennika płaszczowo-rurowego do odzysku energii w maszynie papierniczej
Michał Kuczkowski
nr katalogowy: 141076
10.15199/54.2022.12.1
wymiennik płaszczowo-rurowy
maszyna papiernicza
rekuperacja
shell and tube heat exchanger
paper machine
recuperation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Zastosowanie badań termograficznych wysokiej rozdzielczości w diagnostyce maszyn elektrycznych
Zbigniew ŁAWROWSKI
Maciej BOJAR
nr katalogowy: 57815
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
ZAAWANSOWANE TECHNIKI BADAWCZE W ANALIZIE PROBLEMÓW JAKOŚCIOWYCH LUTOWANYCH ALUMINIOWYCH WYMIENNIKÓW CIEPŁA
MONIKA MOTYKA
LESZEK ORMAN
MARZENA LECH-GREGA
MAREK NOWAK
nr katalogowy: 54025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2019-2021
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 143466
10.15199/65.2023.5.2
innowacje
innowacyjność
przemysł spożywczy
rozwój
konkurencyjność
innovation
innovativeness
food industry
development
competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2019-2021
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 143466
10.15199/65.2023.5.2
innowacje
innowacyjność
przemysł spożywczy
rozwój
konkurencyjność
innovation
innovativeness
food industry
development
competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce w latach 2019-2021
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 143466
10.15199/65.2023.5.2
innowacje
innowacyjność
przemysł spożywczy
rozwój
konkurencyjność
innovation
innovativeness
food industry
development
competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Luminance and illuminance analysis of roads using image processing technique
Mehmet KAYAKUŞ
İ
smail Serkan ÜNCÜ
nr katalogowy: 55199
PACKAGING REVIEW 2024-2
THE PAPER PACKAGING REVOLUTION: A SHIFT TOWARDS SUSTAINABILITY AND INNOVATION
ELENA KNIGHT
nr katalogowy: 148909
PACKAGING REVIEW 2024-2
THE PAPER PACKAGING REVOLUTION: A SHIFT TOWARDS SUSTAINABILITY AND INNOVATION
ELENA KNIGHT
nr katalogowy: 148909
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-2
Use of image analysis in determining the thicknesses of coatings
EVA KALABISOVÁ
LIBOR TUREK
nr katalogowy: 24176
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Configurations of slotless permanent magnet motors with counter-rotating rotors for ship propulsion drives
Piotr PAPLICKI
nr katalogowy: 31289
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
OPAKOWANIE 2007-I
The Cradle of Invention
Des King
nr katalogowy: 25074
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-6
Zastosowanie innowacyjnego urządzenia do wyznaczania geometrii krzywoliniowych odcinków dróg szynowych na przykładzie pętli tramwajowej
Izabela Wilczyńska
Bartłomiej Ćmielewski
Martyna Tomaszewska
nr katalogowy: 137766
10.15199/50.2022.6.3
geometria toru
pętla tramwajowa
toromierz
track geometry
tram loop
track gauge
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-6
Zastosowanie innowacyjnego urządzenia do wyznaczania geometrii krzywoliniowych odcinków dróg szynowych na przykładzie pętli tramwajowej
Izabela Wilczyńska
Bartłomiej Ćmielewski
Martyna Tomaszewska
nr katalogowy: 137766
10.15199/50.2022.6.3
geometria toru
pętla tramwajowa
toromierz
track geometry
tram loop
track gauge
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Problemy adaptacji budynków do współczesnych funkcji na przykładzie Muzeum Pamięci Mieszkańców Ziemi Oświęcimskiej
Anna Martyka
nr katalogowy: 140575
10.15199/33.2022.11.12
zabytek
adaptacja
dziedzictwo poprzemysłowe
muzeum.
monument
adaptation
postindustrial heritage
museum.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Problemy adaptacji budynków do współczesnych funkcji na przykładzie Muzeum Pamięci Mieszkańców Ziemi Oświęcimskiej
Anna Martyka
nr katalogowy: 140575
10.15199/33.2022.11.12
zabytek
adaptacja
dziedzictwo poprzemysłowe
muzeum.
monument
adaptation
postindustrial heritage
museum.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Problemy adaptacji budynków do współczesnych funkcji na przykładzie Muzeum Pamięci Mieszkańców Ziemi Oświęcimskiej
Anna Martyka
nr katalogowy: 140575
10.15199/33.2022.11.12
zabytek
adaptacja
dziedzictwo poprzemysłowe
muzeum.
monument
adaptation
postindustrial heritage
museum.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Filtracja zaburzeń przewodzonych w rezonansowym konwerterze do zasilania lamp z diodami LED dużej mocy.
Sławomir LIGENZA
Cezary Worek
Rafał Widórek
nr katalogowy: 85375
10.12915/pe.2014.07.042
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-5
Nowa harmonia między człowiekiem a maszyną w ramach idei "Innovative-Automation"
nr katalogowy: 120310
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Time-optimal control of energy- efficient heating of aluminium billets rotating in DC magnetic field
Yulia PLESHIVTSEVA
Natalya ZAIKINA
Bernard NACKE
Alexander NIKANOROV
nr katalogowy: 39579
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Znaczenie rozwiązań innowacyjnych w gwarancji producenta - wyniki badań
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 115373
10.15199/48.2018.8.2
zarządzanie jakością
gwarancja
innowacja
producent- -gwarant
konsument
quality management
guarantee
innovation
producer- -guarantor
consumer
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
SETTLEMENT OF THE 12TH EDITION OF THE COMPETITION „INNOVATION LAUREL 2022’2023”
nr katalogowy: 146687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
New innovative induction system for the production of pure high temperature glasses
Benjamin NIEMANN
Bernard NACKE
Maxim KUDRYASH
nr katalogowy: 39590
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
Innowacyjna technologia produkcji matryc kuziennych
Anna FIGNA1
Ewa FIGNA - ZIENTZ
Jan GÓRAL
Artur GÓRECKI
Maciej ROZPONDEK
nr katalogowy: 129405
10.15199/24.2020.11-12.3
kucie
matryca
napawanie
robot spawalniczy
forging
closed - die
pad welding
welding robot
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Cyfrowe układy identyfikacji faz sieci
Piotr Olszowie
nr katalogowy: 143322
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Studying the air flow heating process in the vertical type ground heat exchanger
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Svitlana LUTKOVSKA
Elchyn ALIIEV
nr katalogowy: 150734
10.15199/48.2024.10.08
soil heat exchanger
numerical modeling
experimental studies
pneumatic losses
effective heat capacity
gruntowy wymiennik ciepła
modelowanie numeryczne
badania eksperymentalne
straty pneumatyczne
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Skuteczność innowacyjnych rozwiązań w zakresie pakowania wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133024
techniki i systemy pakowania wyrobów mięsnych
innowacyjne opakowania i materiały opakowaniowe
pakowanie w modyfikowanej atmosferze gazów
pakowanie próżniowe
meat products packaging techniques and systems
innovative packaging and packaging materials
modified gas atmosphere packaging
vacuum packing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ograniczenia w przetwórstwie i innowacyjne procesy dla wzmocnienia trwałości produktów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 101689
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
LAURY INNOWACYJNOŚCI
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 138388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Effect of Outlet at the Bottom of the Drying Chamber on the Performance of Natural Convection Solar Dryers
Jamal JAMAL
Muhammad Ruswandi DJALAL
nr katalogowy: 146212
10.15199/48.2023.11.26
Drying
Solar
Convection
Natural
Moisture
Suszenie
Słoneczne
Konwekcyjne
Naturalne
Wilgotne
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Stan zachowania więźby storczykowej nad budynkiem kościoła po przeszło trzystu latach eksploatacji
Ryszard Antonowicz
Adam Klimek
nr katalogowy: 120770
10.15199/33.2019.06.02
kościół
stromy dach
więźba dachowa
uszkodzenia
analiza
wzmocnienie
church
slope roof
roof truss
damages
analysis
strenghtening.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
A method of calculating CO2 emission savings obtained by the use of innovative technology of photovoltaic roof of cars supporting battery charge
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 111998
10.15199/48.2018.02.43
CO2 emission
Photovoltaic roof
Battery charging
Solar module.
Emisja CO2
Dach fotowoltaiczny
Ładowanie akumulatora
Moduł solarny
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Alternatywne metody przedłużania trwałości żywności niskoprzetworzonej
Małgorzata Sierocka
Michał Świeca
nr katalogowy: 148474
10.15199/64.2024.2.6
żywność niskoprzetworzona
brązowienie enzymatyczne
oksydaza polifenolowa
peroksydaza
utrwalanie żywności
low-processed food
enzymatic browning
polyphenol oxidase
peroxidase
food preservation
PACKAGING REVIEW 2022-4
K 2022 – Innovation Driver For The Global Plastics And Rubber Industry
Anna Naruszko
nr katalogowy: 141494
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Innowacyjne rozwiązania tekstroniczne na przykładzie odzieży dla branży budowlanej1)
ANITA ILSKA
AGNIESZKA WALAK
ELŻBIETA MIELICKA
nr katalogowy: 110540
10.15199/60.2017.04.1
tekstronika
odzież ochronna
odzież robocza
bezpieczeństwo
technologia RFID
Innovative textronic solutions on the example of clothing for the construction industry
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Analiza zazielenienia powierzchni skarp przy użyciu innowacyjnych biowłóknin jako jeden z aspektów zabezpieczenia przeciwerozyjnego
Joanna Grzybowska-Pietras
Anna Juzwa
Natalia Byrdy
nr katalogowy: 141202
10.15199/33.2022.12.31
erozja powierzchniowa
wełna owcza
biowłóknina
skarpy i zbocza
zabezpieczenie przeciwerozyjne.
slope surface erosion
wool
bio geo nonwovens
slopes
anti-erosion protection.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Zastosowanie innowacyjnego urządzenia do wyznaczania geometrii prostych odcinków linii kolejowych
Izabela Wilczyńska
Bartłomiej Ćmielewski
Angelika Wojciechowska
nr katalogowy: 137546
10.15199/50.2022.5.2
inwentaryzacja torowiska tramwajowego
toromierz
tram track inventory
track meter
tram track deformation
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Zastosowanie innowacyjnego urządzenia do wyznaczania geometrii prostych odcinków linii kolejowych
Izabela Wilczyńska
Bartłomiej Ćmielewski
Angelika Wojciechowska
nr katalogowy: 137546
10.15199/50.2022.5.2
inwentaryzacja torowiska tramwajowego
toromierz
tram track inventory
track meter
tram track deformation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Stacje transformatorowe z SF6 jako nieodzowny element Smart Grids w sieciach przesyłowych i dystrybucyjnych energii elektrycznej
Jerzy SZKUTNIK
nr katalogowy: 76298
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Oznaczanie substancji niebezpiecznych w obuwiu
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
JOLANTA JAGIEŁŁO
MAŁGORZATA KRĘPSKA
nr katalogowy: 85180
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Electric Drive System for Automatic Guided Vehicles Using Contact-free Energy Transmission
Marcel JUFER
nr katalogowy: 37852
OPAKOWANIE 2010-12
Trendy innowacyjne w sektorze opakowań jednostkowych
Magdalena Ankiel-Homa
Natalia Czaja - Jagielska
nr katalogowy: 56147
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-5
Nowe możliwości w wytwarzaniu części z proszków metali (2)
Mariusz Rosiak
nr katalogowy: 82889
OPAKOWANIE 2014-5
Rozwiązania nanotechnologiczne w aktywnych opakowaniach żywności
JOANNA ŁOPACKA
ANDRZEJ PÓŁTORAK
nr katalogowy: 84335
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-1
Innowacyjne rozwiązania w elektrometalurgii żelazostopów na przykładzie projektów realizowanych przez Re Alloys sp. z o.o.
SŁAWOMIR KOZŁOWSKI
ŁUKASZ BANASIK
nr katalogowy: 130845
10.15199/24.2021.1.3
elektrometalurgia żelazostopów
działalność innowacyjna
ferroalloy electrometallurgy
innovative activity
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-12
Koncepcja obuwia dla osób w wieku 60+ Część 1A. Badania komponentów materiałowych przeznaczonych na elementy innowacyjnego obuwia dla osób w wieku 60+
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
ZBIGNIEW OLEJNICZAK
MAŁGORZATA KRĘPSKA
EDYTA GRZESIAK
BOGUSŁAW WOŹNIAK
nr katalogowy: 111121
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
INNOVATIVE ZINC ALLOY FOR PRODUCTION OF POSITIONERS OF CAR WINDOW ACCESSORIES
Łukasz PASIERB
Jan ŁAKOMSKI
Michał OBLACIŃSKI
nr katalogowy: 145357
10.15199/180.2023.3.1
positioners
car windows
zinc alloy
titanium
pressure casting
pozycjonery
szyby samochodowe
stop cynku
tytan
odlewanie ciśnieniowe
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
INNOVATIVE ZINC ALLOY FOR PRODUCTION OF POSITIONERS OF CAR WINDOW ACCESSORIES
Łukasz PASIERB
Jan ŁAKOMSKI
Michał OBLACIŃSKI
nr katalogowy: 145357
10.15199/180.2023.3.1
positioners
car windows
zinc alloy
titanium
pressure casting
pozycjonery
szyby samochodowe
stop cynku
tytan
odlewanie ciśnieniowe
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Dachówki ceramiczne wykonane w XIX-wiecznej technologii – spełnienie wymagań konserwatorskich oraz przepisów technicznych
Krzysztof Ałykow
Magdalena Napiórkowska-Ałykow
Tomasz Nieruchalski
Łukasz Bednarz
Magdalena Piechówka-Mielnik
Tomasz Nowak
nr katalogowy: 140615
10.15199/33.2022.11.52
dachówki ceramiczne
dachy zabytkowe
stara technologia
konserwacja
zabytki.
clay roof tiles
historic roofs
old technology
conservation
monuments.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Dachówki ceramiczne wykonane w XIX-wiecznej technologii – spełnienie wymagań konserwatorskich oraz przepisów technicznych
Krzysztof Ałykow
Magdalena Napiórkowska-Ałykow
Tomasz Nieruchalski
Łukasz Bednarz
Magdalena Piechówka-Mielnik
Tomasz Nowak
nr katalogowy: 140615
10.15199/33.2022.11.52
dachówki ceramiczne
dachy zabytkowe
stara technologia
konserwacja
zabytki.
clay roof tiles
historic roofs
old technology
conservation
monuments.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Innowacyjna technologia detekcji zerwania przewodu linii elektroenergetycznej
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 140485
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-4
Efektywność instalacji mielenia
ALICJA BIEL-TYRALSKA
TOMASZ TYRALSKI
nr katalogowy: 113489
10.15199/54.2018.4.1
efektywność mielenia
masa celulozowa
homogeniczność obróbki włókien
energochłonność mielenia
refining efficiency
cellulose stock
homogeneity of fiber processing
energy consumption in refining
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
THE 30TH ANNIVERSARY INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 150939
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
THE 30TH ANNIVERSARY INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 150939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oddziaływanie wysokich ciśnień na jakość i trwałość dań gotowych i produktów mięsnych
Barbara Krzysztofik
nr katalogowy: 116672
10.151.99/65.2018.10.6
utrwalanie żywności
wysokie ciśnienie (HPP)
żywność minimalnie przetworzona
food preservation
high pressure (HPP)
minimally processed food
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Analiza konstrukcji elementów składowych innowacyjnego bębna mieszalnika o pojemności 9 m^3
Jacek Bernaczek
Paweł Fudali
Anita Kalandyk
Mateusz Koperski
Marek Nagnajewicz
nr katalogowy: 141251
bęben mieszalnika spirala mieszająco-rozładowująca
hydrauliczna betonomieszarka samochodowa
konstrukcja CAD
analiza MES
dokumentacja techniczna
mixer drum
mixing and unloading spiral
hydraulic truck concrete mixer
CAD construction
FEM analysis
technical documentation.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Analiza konstrukcji elementów składowych innowacyjnego bębna mieszalnika o pojemności 9 m^3
Jacek Bernaczek
Paweł Fudali
Anita Kalandyk
Mateusz Koperski
Marek Nagnajewicz
nr katalogowy: 141251
bęben mieszalnika spirala mieszająco-rozładowująca
hydrauliczna betonomieszarka samochodowa
konstrukcja CAD
analiza MES
dokumentacja techniczna
mixer drum
mixing and unloading spiral
hydraulic truck concrete mixer
CAD construction
FEM analysis
technical documentation.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Analiza konstrukcji elementów składowych innowacyjnego bębna mieszalnika o pojemności 9 m^3
Jacek Bernaczek
Paweł Fudali
Anita Kalandyk
Mateusz Koperski
Marek Nagnajewicz
nr katalogowy: 141251
bęben mieszalnika spirala mieszająco-rozładowująca
hydrauliczna betonomieszarka samochodowa
konstrukcja CAD
analiza MES
dokumentacja techniczna
mixer drum
mixing and unloading spiral
hydraulic truck concrete mixer
CAD construction
FEM analysis
technical documentation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Nowoczesna stacja energetyczna SN/nn jako narzędzie do świadczenia usług elastyczności
Adam BABŚ
Łukasz KAJDA
Marcin TARASIUK
Mirosław MATUSEWICZ
nr katalogowy: 136557
10.15199/48.2022.03.07
stacja energetyczna SN/nn
usługi elastyczności
monitorowanie sieci nn
inteligentna sieć.
secondary substation
flexibility services
monitoring of LV grid
smart grid.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Nowoczesna stacja energetyczna SN/nn jako narzędzie do świadczenia usług elastyczności
Adam BABŚ
Łukasz KAJDA
Marcin TARASIUK
Mirosław MATUSEWICZ
nr katalogowy: 136557
10.15199/48.2022.03.07
stacja energetyczna SN/nn
usługi elastyczności
monitorowanie sieci nn
inteligentna sieć.
secondary substation
flexibility services
monitoring of LV grid
smart grid.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Nowoczesna stacja energetyczna SN/nn jako narzędzie do świadczenia usług elastyczności
Adam BABŚ
Łukasz KAJDA
Marcin TARASIUK
Mirosław MATUSEWICZ
nr katalogowy: 136557
10.15199/48.2022.03.07
stacja energetyczna SN/nn
usługi elastyczności
monitorowanie sieci nn
inteligentna sieć.
secondary substation
flexibility services
monitoring of LV grid
smart grid.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-1
Innowacyjność Pomorskiego Parku Naukowo-Technologicznego w Gdyni i jego lokatorów
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Michalina SZUPIEŃKO
nr katalogowy: 96194
10.15199/47.2016.1.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
CFD analysis of the flow of a polymeric material inside the double-cone plasticization-homogenization zone of the screw-disc extruder Analiza CFD przepływu polimeru w dwustożkowej uplastyczniająco-homogenizującej strefie wytłaczarki ślimakowo-tarczowej
Iwona Michalska-Pożoga
Marek Jakubowski
nr katalogowy: 95881
10.15199/62.2015.12.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 90685
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-6
AutoRANGER – innowacyjna technologia sygnalizacji przepływu prądu zwarcia w sieciach kablowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 131912
10.15199/74.2021.6.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Aktywność innowacyjna małych i średnich przedsiębiorstw z Klastra "Zielona Chemia"
Irena Łącka
Jacek Drożdżal
Przemysław Wojdyła
nr katalogowy: 126668
10.15199/62.2020.6.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Fuel Cell Analytical Modeling: solving the trade-off between accuracy and complexity
Valeria BOSCAINO
Rosario MICELI
Giuseppe CAPPONI
Giuseppe RICCO GALLUZZO
Renato RIZZO
nr katalogowy: 80879
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Homogenizacja wysokociśnieniowa w przemyśle spożywczym
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 113394
10.15199/65.2018.4.4
homogenizacja wysokociśnieniowa
zmiany fizyczne
jakość
drobnoustroje
enzymy
składniki bioaktywne
high pressure homogenization
physical changes
quality
microorganisms
enzymes
bioactive compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
VISIONARY IDEAS ARE AHEAD OF TIME
nr katalogowy: 135288
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rozczyniacz bębnowy
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 139436
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rozczyniacz bębnowy
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 139436
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rozczyniacz bębnowy
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 139436
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rozczyniacz bębnowy
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 139436
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Rozczyniacz bębnowy
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 139436
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Optimal control of an industrial electrostatic rotating electrode separator using artificial intelligence technics
Omar DAHOU
Seddik TOUHAMI
Zouaoui AYACHE
nr katalogowy: 123256
10.15199/48.2019.11.44
electrostatic separator
optimization
control
ANN
BBO
separator elektrostatyczny
optymalizacja
sztuczne sieci neuronowe.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Aktywność innowacyjna przedsiębiorstw chemicznych województwa kujawsko-pomorskiego
Maciej Zastempowski
Szymon Cyfert
nr katalogowy: 131430
10.15199/62.2021.4.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Aktywność innowacyjna przedsiębiorstw chemicznych województwa kujawsko-pomorskiego
Maciej Zastempowski
Szymon Cyfert
nr katalogowy: 131430
10.15199/62.2021.4.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
AURA 2019-8
Współpraca sieciowa na rzecz wzrostu eko-innowacji
Agnieszka Czaplicka-Kotas
Agnieszka Nowaczek
nr katalogowy: 121738
współpraca
eko-innowacje
edukacja
przedsiębiorstwa
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-1-2
Rozwój innowacyjnych sposobów kształtowania materiałów metalicznych metodami tłoczenia cieczą
Monika HYRCZA-MICHALSKA
nr katalogowy: 125188
10.15199/24.2020.1.5
kształtowanie hydromechaniczne blach
tłoczenie na zimno
flexforming
kształtowanie cieczą
membrany elastomerowe
sheet metal hydromechanical forming
cold pressing
flexforming
hydroforming
elastomeric membranes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Innowacyjne technologie wspomagające bezpieczeństwo przewozu towarów niebezpiecznych
dr inż. arch. Adam Baryłka
dr Mirosław Chmieliński
nr katalogowy: 130297
innowacyjne technologie
przewóz
towar niebezpieczny
innovative technologies
transport
dangerous goods
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Innowacyjne technologie wspomagające bezpieczeństwo przewozu towarów niebezpiecznych
dr inż. arch. Adam Baryłka
dr Mirosław Chmieliński
nr katalogowy: 130297
innowacyjne technologie
przewóz
towar niebezpieczny
innovative technologies
transport
dangerous goods
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Jakość złączy przegród zewnętrznych w aspekcie cieplno-wilgotnościowym
Krzysztof Pawłowski
Andrzej Dylla
nr katalogowy: 113885
10.15199/33.2018.05.03
złącze przegród zewnętrznych
wymagania cieplno-wilgotnościowe
external walls joint
hygrothermal requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-9
STRESZCZENIA ARTYKUŁÓW
nr katalogowy: 62656
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH