Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle standardów uznanych przez GFSI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Tomasz GRYBEK
nr katalogowy: 130121
10.15199/46.2021.1.1
kultura bezpieczeństwa żywności
standardy GFSI
pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
food safety culture
GFSI standards
food safety culture assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Rozwój standardów bezpieczeństwa żywności GFSI w oparciu o analizę ryzyka
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Co nowego w czwartej wersji FSSC 22000?
Dominik Lisiewski
nr katalogowy: 110545
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 44344
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Lightning Induced Ventricular Fibrillation risk during wandering
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 96931
10.15199/48.2016.02.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-5
Jakość w karcie wyników CSR
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 91249
10.15199/46.2015.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
PACKAGING REVIEW 2024-3
GLOBAL MIGRATION ANALYSIS OF REUSABLE FOOD CONTACT PACKAGING EXPOSED TO VARYING MICROWAVE POWER LEVELS AND DURATIONS
KLAUDIA KAŁWA
LAURA DOBOSZ
nr katalogowy: 150717
10.15199/42.2024.3.2
global migration
microwaves
food safety
polypropylene
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
IFS i BRC – systemy "nadobowiązkowe"
nr katalogowy: 49808
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-17
PRZEGLĄD - KOMPUTER - INFOTECHNOLOGIE
nr katalogowy: 37422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Food Market and Food Production in the Face of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 46491
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-9
New technologies to reduce Co2 emissions from steel plants
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 46836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Rozwój rodziny norm ISO serii 22000-2005
K. Mokrosińska
nr katalogowy: 20755
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Badania bezpieczeństwa opakowań do żywności
Beata Grynkiewicz-Bylina
Bożena Rakwic
nr katalogowy: 151919
10.15199/65.2024.12.5
materiały do kontaktu żywnością
badanie bezpieczeństwa opakowań
migracja globalna
migracja specyficzna
materials to be in contact with food
testing the safety of packaging
global migration
specific migration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kultura bezpieczeństwa żywności w teorii i praktyce
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Ewa MALINOWSKA
Kinga PIEKARSKA
nr katalogowy: 116997
10.15199/48.2018.11.1
kultura organizacyjna
kultura bezpieczeństwa żywności
pomiar
organizational culture
food safety culture
assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Zastosowanie sztucznej inteligencji w łańcuchu żywnościowym
Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA
nr katalogowy: 150112
10.15199/46.2024.4.3
sztuczna inteligencja (AI)
przemysł spożywczy
zapewnienie bezpieczeństwa żywności
etyka
artificial intelligence (AI)
food industry
ensuring food safety
ethics
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
OPAKOWANIE 2022-7
Biopolimerowa powłoka ze skrobi do pakowania żywności
nr katalogowy: 138430
OPAKOWANIE 2022-7
Biopolimerowa powłoka ze skrobi do pakowania żywności
nr katalogowy: 138430
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Wczoraj, dziś i jutro systemu GMDSS
Karol KORCZ
nr katalogowy: 46040
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Nobilitacja Normy ISO 22000:2005
Janusz B. Berdowski
Agnieszka Zagroba
nr katalogowy: 53602
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
PACKAGING REVIEW 2023-4
Evaluating Safety factors in corrugated Packaging for extreme environmental conditions
TOMASZ GARBOWSKI
nr katalogowy: 146801
10.15199/42.2023.4.1
safety factors
corrugated board
packaging strength
współczynniki bezpieczeństwa
tektura falista
nośność opakowania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Design of the Control System for Canned-Food Sterilization
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Bożena Danyluk
nr katalogowy: 93122
10.15199/65.2015.8.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 108062
standardy GS1
transport
system automatycznego gromadzenia danych
identyfikowalność
analiza procesowa
BPMN
Globalny Standard Traceability
GS1 standards
transport
Automatic Data Capture
ADC
traceability
process analysis
Business Process Model and Notation
Global Traceability Standard
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Zarządzanie bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym wg PN EN ISO 22 000:2018
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 127224
10.15199/65.2020.7.2
żywność
zarządzanie
normy ISO 22000
bezpieczeństwo
food
management
22000 ISO standards
safety
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-5
Dziesięciolecie systemu GMDSS w świetle obrad Podkomitetu IMO - COMSAR
JERZY CZAJKOWSKI
KAROL KORCZ
nr katalogowy: 44590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-6
Problemy i uwarunkowania rozwojowe współczesnej radiokomunikacji morskiej
Ryszard J. KATULSKI
Jerzy ŻUREK
nr katalogowy: 27374
OPAKOWANIE 2007-I
SOLVENT FREE AND SOLVENT BASED LAMINATING ADHESIVES FOR SAFE FOOD PACKAGING
Hans-Georg Kinzelmann
Norbert Bialas
nr katalogowy: 25073
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
CHŁODNICTWO 2013-9
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna - podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 1. Ogólne zasady GHP/GMP obowiązujące w zakładach przemysłu spożywczego
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 79214
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-11
Wczoraj, dziś i jutro systemu GMDSS
Jerzy Czajkowski
Karol Korcz
nr katalogowy: 110765
10.15199/13.2017.11.7
radiokomunikacja morska
systemy radiokomunikacyjne
GMDSS
bezpieczeństwo morskie
maritime radiocommunication
radiocommunication systems
GMDSS
safety at sea
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Etykietowanie żywności GM w Polsce
nr katalogowy: 121099
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
11th Global Bottled Water Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Bezpieczeństwo materiałów silikonowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 116115
10.15199/65.2018.9.4
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
silikony
polisiloksany
przemysł spożywczy
food contact materials and articles
silicones
polysiloxanes
food industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Zanieczyszczenia w żywności przegląd najnowszych zmian prawnych i prac KE oraz EFSA
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 112316
zanieczyszczenia procesowe
toksyny roślinne
mykotoksyny
alkaloidy
process contaminants
plant toxins
mycotoxins
alkaloids
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Ingersoll Rand zobowiązuje się do 2020 r. zmniejszyć o połowę emisję gazów cieplarnianych i zainwestuje 500 mln USD w rozwiązania zwiększające efektywność energetyczną w celu przeciwdziałania zmianom klimatu
nr katalogowy: 87493
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Pozostałości środków ochrony roślin w surowcach dla przemysłu przetwórczego
Artur Miszczak
nr katalogowy: 68873
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
SZCZEGÓŁOWY PRZEGLĄD ŚWIATOWEGO MORSKIEGO SYSTEMU ŁĄCZNOŚCI ALARMOWEJ I BEZPIECZEŃSTWA (GMDSS)
Karol Korcz
nr katalogowy: 101795
10.15199/59.2016.6.71
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Optimizing Rice Heating Efficiency: A Comparative Study of Zigzag Rail Design and Hybrid Induction Heating in a Novel Rice Heating System
Thanakrit CHAIWANDEE
Samroeng SANTALUNAI
Samran SANTALUNAI
Chanchai THONGSOPA
Weerawat CHAROENSIRI
Jariya PAKPROM
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
Pichaya CHAIPANYA
nr katalogowy: 151332
10.15199/48.2024.11.08
Induction Heating
Rice Heating System
Zigzag Rail Design
Hybrid Systems
Ogrzewanie indukcyjne
system ogrzewania ryżu
konstrukcja szyny zygzakowatej
system hybrydowy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
PEM electrolysis system performance and system safety integration
Stanford Chidziva
Marek Malinowski
Bernard Bladergroen
Sivakumar Pasupathi
Mykhaylo Lototskyy
nr katalogowy: 129258
10.15199/48.2020.12.01
renewable hydrogen
hydrogen safety
PEM water electrolysis performance
metal hydride compressor
odnawialny wodór
bezpieczeństwo użytkowania wodoru
elektrolizer wody typu PEM
kompresor na wodorkach metali
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-5
IRIDIUM - potencjalny operator satelitarny GMDSS
Jerzy Czajkowskim
Karol Korcz
nr katalogowy: 98437
10.15199/13.2016.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-1
Światowy system ostrzeżeń nawigacyjnych WWNWS
Karol KORCZ
nr katalogowy: 41028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Trafić do nastolatków - Zdrowy tryb życia konsumentów leży w interesie producentów żywności
nr katalogowy: 27783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Non-linear load model for the local stability studies
Krzysztof SOLAK
Bartosz BRUSIŁOWICZ
Janusz SZAFRAN
nr katalogowy: 80114
OPAKOWANIE 2010-5
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 51734
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2023 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 146885
10.15199/65.2024.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno- -finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-9
Inżynieria bezpieczeństwa żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
CHŁODNICTWO 2009-4
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności Proces certyfikacyjny (Część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 44075
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-11
Statkowa technika antenowa
Ryszard J. KATULSKI
nr katalogowy: 48292
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Najnowsze postępy w zastosowaniu technologii zimnej plazmy w żywności pochodzenia zwierzęcego
Agnieszka STAREK-WÓJCICKA
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 148727
mięso
przetwory mięsne
zimna plazma
bezpieczeństwo żywności
dekontaminacja mikrobiologiczna
wartość odżywcza
meat
meat products
cold plasma
food safety
microbial decontamination
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
INTERNATIONAL DAY OF ENGINEERING OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT interview with Ewa Mańkiewicz-Cudny, president of FSNT-NOT
nr katalogowy: 137160
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
OPAKOWANIE 2010-I
The Private Label Effect
Jennifer Sprance
nr katalogowy: 50912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Opakowania inteligentne dla branży spożywczej
Anna Żbikowska
Małgorzata Kowalska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 147793
10.15199/65.2024.3.3
opakowania
czasowy wskaźnik temperatury (TTI)
inteligentne opakowania
trendy
packaging
time temperature indicator (TTI)
intelligent packaging
trends
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-11
Problemy wdrażania systemów morskich informacji bezpieczeństwa na wodach arktycznych
Jerzy Czajkowski
Krzysztof Kozikowski
nr katalogowy: 88040
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Vitafoods 2012
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 71065
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWE folii stosowanych do pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 144570
opakowanie
mięso
folia
substancje przeciwdrobnoustrojowe
olejki eteryczne
chitozan
bezpieczeństwo
packaging
meat
film
antimicrobial substances
essential oils
chitosan
safety
OPAKOWANIE 2012-9e
Fine art in packaging of drugs
nr katalogowy: 71175
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH