Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Rozwój standardów bezpieczeństwa żywności GFSI w oparciu o analizę ryzyka
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149059
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle standardów uznanych przez GFSI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Tomasz GRYBEK
nr katalogowy: 130121
10.15199/46.2021.1.1
kultura bezpieczeństwa żywności
standardy GFSI
pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
food safety culture
GFSI standards
food safety culture assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 44344
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
INICJATYWY ZPPP Polscy kierowcy deklarują: "Nigdy nie jeżdżę po alkoholu"
nr katalogowy: 85125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
SMEsforFOOD - europejska inicjatywa na rzecz MSP z sektora przetwórstwa żywności
A. Maszewska
A. Bąkowski
nr katalogowy: 7197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
SMEsforFOOD - europejska inicjatywa na rzecz małych i średnich przedsiębiorstw z sektora przetwórstwa żywności
Aneta Maszewska
Aleksander Bąkowski
nr katalogowy: 6422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Co nowego w czwartej wersji FSSC 22000?
Dominik Lisiewski
nr katalogowy: 110545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Innowacyjna aplikacja dla piekarni – narzędzie do walki z marnotrawieniem żywności i stratami energii
nr katalogowy: 129433
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Znaczenie rosyjskiej masy celulozowej dla chińskiego przemysłu papierniczego
nr katalogowy: 129808
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Znaczenie rosyjskiej masy celulozowej dla chińskiego przemysłu papierniczego
nr katalogowy: 129808
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Nobilitacja Normy ISO 22000:2005
Janusz B. Berdowski
Agnieszka Zagroba
nr katalogowy: 53602
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
SMEsforFOOD - europejska inicjatywa na rzecz małych i średnich przedsiębiorstw
Aneta Maszewska
Aleksander Bąkowski
nr katalogowy: 1740
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 94683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Inicjatywa na rzecz budowy systemu kaucyjnego w Polsce
nr katalogowy: 145285
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Konferencja "Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce"
nr katalogowy: 67459
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Informacje
nr katalogowy: 27877
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-2
Dr hab. inż. Dorota Anna Krawczyk, prof. PB przyjęta do grona Ambasadorów Europejskiego Paktu na Rzecz Klimatu
nr katalogowy: 147384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Co nowego o GMO?
nr katalogowy: 62920
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Wspólnie walczmy o poprawę standardów BHP na budowach
Wojciech Jarmołowicz
nr katalogowy: 119812
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Kontrole obiektów małej architektury na placach zabaw
nr katalogowy: 39420
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-1
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 103352
AURA 2021-2
Działania KE na rzecz wdrażania gospodarki obiegu zamkniętego
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 130598
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
UWM w Olsztynie bada żywność z myślą o zdrowiu i rozwoju społeczeństwa
nr katalogowy: 134737
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-2
Znak B
Wojciech Henrykowski
nr katalogowy: 11442
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
nr katalogowy: 16776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Dzień Dziecka w Jadwisinie
nr katalogowy: 46099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Sprawozdanie z konferencji naukowej pt. "Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
nr katalogowy: 20160
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-9
Bezpieczne opakowania a bezpieczna żywność
Agnieszka Mężyńska
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 86468
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 115143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Inicjat ywy ZPPP - "W ciąży nie piję alkoholu" - nowy znak na etykietach piw Inicjatywa przemysłu piwowarskiego na rzecz abstynencji w czasie ciąży
nr katalogowy: 80281
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Czy Polska Wódka podbije Chiny?
nr katalogowy: 130957
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
1 Pomorskie Forum Liderów Bezpieczeństwa, czyli czas na dyskusję o bhp
Wioletta Golas
nr katalogowy: 99535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bezpieczeństwo żywności w Polsce w okresie członkostwa w Unii Europejskiej
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 89570
10.15199/65.2015.2.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
SMEsforFOOD - europejska inicjatywa dla MSP z sektora przetwórstwa żywności
A. Maszewska
A. Bąkowski
nr katalogowy: 6953
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Polskie inicjatywy - jeszcze o sprzedaży żywności przez rolników
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 97395
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-22-23
PORADNIK Wino dla inżyniera (227) Wino i "marycha"
winny maniak
nr katalogowy: 122964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
UWM w Olsztynie bada żywność z myślą o zdrowiu i rozwoju społeczeństwa
nr katalogowy: 134737
AURA 2017-2
Edukacja globalna - definicja, zakres oraz możliwości aplikacyjne w wychowaniu przedszkolnym i edukacji wczesnoszkolnej
Agnieszka SADOWSKA-KONCZAL
nr katalogowy: 104067
AURA 2009-8
"Porozumienie burmistrzów"
IWONA KOROHODA
nr katalogowy: 46939
OPAKOWANIE 2021-9
FreshInPac: funkcjonalne bioopakowanie
nr katalogowy: 133440
OPAKOWANIE 2019-1
Badanie migracji globalnej korków stosowanych w przemyśle spożywczym metodą zanurzeniową
Jakub Wyrostek
Klaudia Kałwa
Ewa Solarska
nr katalogowy: 118302
10.15199/42.2019.1.1
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-7
Nagrody konkursu Lider Bezpieczeństwa Państwa 2018
nr katalogowy: 115072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
CHŁODNICTWO 2013-9
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna - podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 1. Ogólne zasady GHP/GMP obowiązujące w zakładach przemysłu spożywczego
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 79214
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
CATS - co to takiego?
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 47660
OPAKOWANIE 2019-1
Zachowaj bezpieczeństwo z foliami okładzinowymi FIBC
nr katalogowy: 118298
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
XV Forum Ekologiczne Branży Chemicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 123294
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-4
Wspominamy Wektory BHP w Katowicach i zapraszamy do Poznania
nr katalogowy: 148098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
POLBISCO sygnatariuszem porozumienia na rzecz optymalizacji produktów żywnościowych w Polsce
nr katalogowy: 111922
CHŁODNICTWO 2011-1-2
SMART GRID Inteligentna Sieć Energetyczna – nowe rozwiązanie
nr katalogowy: 57676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
X Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Anna Wilcz
nr katalogowy: 146654
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-2
Praca z żurawiami bez ryzyka
Michał Wrzosek
nr katalogowy: 118674
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego mięsa i przetworów mięsnych
Marian Gil
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109015
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Unijne kontrole zapewniają bezpieczeństwo naszej żywności
Marta Angrocka-Krawczyk
nr katalogowy: 70529
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Dzień Bezpieczeństwa w firmie Recticel
Justyna Pokładnik
nr katalogowy: 114863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Badania bezpieczeństwa opakowań do żywności
Beata Grynkiewicz-Bylina
Bożena Rakwic
nr katalogowy: 151919
10.15199/65.2024.12.5
materiały do kontaktu żywnością
badanie bezpieczeństwa opakowań
migracja globalna
migracja specyficzna
materials to be in contact with food
testing the safety of packaging
global migration
specific migration
AURA 2016-3
20 lat Polskiej Zielonej Sieci
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 97050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
PAWEŁ MIROSZ
IRENA OZIMEK
nr katalogowy: 35504
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Jak unikać marnotrawienia żywności?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 66091
AURA 2012-2
Spacer po ulicy Borsuczej
Luiza MALINOWSKA
nr katalogowy: 65640
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
Wiadomości
nr katalogowy: 141554
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Państwowa Inspekcja Bezpieczeństwa Żywności, jako nowy organ kontroli Zintegrowane podejście
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 109192
AURA 2014-12
Konkurs ECO-MIASTO 2014
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 88235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Nowe narzędzia wspomagania programów bezpieczeństwa żywności
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 24318
AURA 2016-12
Suwerenność żywnościowa teraz! Ruch Nyéléni na świecie i w Polsce
Jędrzej CYGANIK
nr katalogowy: 102572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Spotkanie członków Zespołu Zadaniowego ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 108629
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Nowe regulacje prawne Wspólnoty Europejskiej w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności i pasz
Krzysztof KWIATEK
nr katalogowy: 14083
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
BHP w sieci
nr katalogowy: 109413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Na razie nie będzie jednej inspekcji bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 118516
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Kultura bezpieczeństwa to zysk
Guenther Kirschstein
Justyna Kostka
nr katalogowy: 75820
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-6
Kompetencje - niebezpieczeństwo tkwi w zwłoce
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 91979
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 78749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w sytuacji zmieniającego się rynku pracy
MAREK R. ZADERNOWSKI
ANNA ZADERNOWSKA
MIECZYSŁAW OBIEDZIŃSKI
RYSZARD ZADERNOWSKI
nr katalogowy: 33021
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Standardy bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 9536
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Podpisano Dobrowolne Porozumienie na rzecz rozwoju systemu zbierania i recyklingu
nr katalogowy: 29457
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Rolnictwo ekologiczne: Dobre dla natury, dobre dla Europy
nr katalogowy: 37410
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Noty o książkach
nr katalogowy: 48956
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Rola czynnika ludzkiego w funkcjonowaniu systemów bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 48950
OPAKOWANIE 2017-12
Nowe standardy bezpieczeństwa żywności w Metsä Board Simpele
nr katalogowy: 111367
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Ewolucja standardów bezpieczeństwa żywności: od tradycji do nowoczesności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146433
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wokół soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57890
OPAKOWANIE 2020-7
Europa „domyka” cyrkularny obieg szklanych odpadów
nr katalogowy: 127234
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Przedwojenna aktywność na rzecz bezpieczeństwa pracy
Roman Adler
nr katalogowy: 37577
OPAKOWANIE 2012-5
Program REKARTON 2012 ogłasza wyniki
nr katalogowy: 67913
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Przyczyny zaniedbań higieny przez personel biorący udział w produkcji żywności
Joanna Piepiórka -Stepuk
nr katalogowy: 96670
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
bhp w sieci
nr katalogowy: 111593
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-10
Wyzwania środowiskowe w branży opakowań do płynnej żywności Innowacyjne rozwiązania w praktyce
MONIKA SOMMER
nr katalogowy: 145755
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
EUREPGAP standard jakości i bezpieczeństwa żywności na etapie produkcji pierwotnej Droga do certyfikatu
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 21939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zasady identyfikacji i identyfikowalności w przemyśle spożywczym
Justyna Górna
nr katalogowy: 96220
10.15199/65.2016.1. 5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Polsko-fińskie seminarium nt. bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 80914
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
OPAKOWANIE 2015-5
Jakość zdrowotna opakowań i materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych dostępnych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 91363
10.15199/42.2015.5.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-12
Generalni wykonawcy apelują: podwykonawcy muszą zadbać o bezpieczeństwo
nr katalogowy: 110998
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Aspekty bezpieczeństwa żywności w sklepach mięsnych
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 87481
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
IFE POLAND wystawia
łęk
nr katalogowy: 45685
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-13
Nowe możliwości
nr katalogowy: 45234
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Uniwersyteckie badania z myślą o zdrowej żywności
nr katalogowy: 134008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 31131
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-8
Polska na tle Francji i Czech w aspekcie zapewniania bezpieczeństwa żywności
Dobrochna Sztajerska
nr katalogowy: 61299
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Bezpieczeństwo żywności: łańcuch dostaw jako kluczowa strefa odpowiedzialności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Recykling opakowań kartonowych w ramach programu REKARTON w 2011 r.
nr katalogowy: 67960
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kultura bezpieczeństwa żywności w teorii i praktyce
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Ewa MALINOWSKA
Kinga PIEKARSKA
nr katalogowy: 116997
10.15199/48.2018.11.1
kultura organizacyjna
kultura bezpieczeństwa żywności
pomiar
organizational culture
food safety culture
assessment
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-4
Analiza pojęcia ryzyka w odniesieniu do bezpieczeństwa systemów wodociągowych
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 66955
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Recenzje
Paweł Nowicki
nr katalogowy: 53614
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 68388
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
VIII Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 135254
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Fundusz Modernizacyjny
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 128758
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Fundusz Modernizacyjny
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 128758
OPAKOWANIE 2019-1
Systemy rentgenowskie gwarancją bezpieczeństwa żywności
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 118294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Bezpieczeństwo barwników stosowanych w produkcji żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Martyna Mirkowska
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 53792
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Zastosowanie innowacyjnych wyrobów włókienniczych dla potrzeb krajowego rolnictwa – studium literaturowe. Cz. II
Mirosław Polipowski
nr katalogowy: 60640
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Treść rocznika PFiOW 2012
nr katalogowy: 74034
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-5
TECHNIKI CYFROWE NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA RUCHU DROGOWEGO
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 143358
10.15199/13.2023.5.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-11
Wydarzenia
nr katalogowy: 72573
ELEKTROINSTALATOR 2024-10
DEKALOG BEZPIECZEŃSTWA DLA BRANŻY OFFSHORE
nr katalogowy: 151172
GAZETA CUKROWNICZA 2006-1
Nowa strategia UE zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
K. Mokrosińska
nr katalogowy: 16662
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Reforma reżimu cukrowego Unii Europejskiej - szansą dla polskiego przemysłu żywnościowego
nr katalogowy: 1522
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-2
Pracując nad stresem
Ewa Górska
nr katalogowy: 11438
DOZÓR TECHNICZNY 2021-4
Laserowy skaner bezpieczeństwa PSENscan firmy Pilz
nr katalogowy: 133054
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Program "Odpowiedzialność i Troska" - apel do przedsiębiorstw
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 42999
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-8
Działania na rzecz poprawy stanu bezpieczeństwa polskiego przemysłu chemicznego
MACIEJ JAROSZ
ANDRZEJ MILCZAREK
nr katalogowy: 42141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Poselska ochrona zdrowia dzieci w wieku szkolnym
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 73554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
HACCP i BRC porównanie systemów
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 92516
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-9
Inżynieria bezpieczeństwa żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62209
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
ZŁOTE SZELKI 2020 – nagrodzeni
nr katalogowy: 130321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Chłodnictwo a bezpieczeństwo żywności
ROBERT HEAP
nr katalogowy: 33181
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
VIII Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 135254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Noack Polen - szybkie wykrywanie obecności drobnoustrojów patogennych w żywności
nr katalogowy: 29256
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Rynek świeżych owoców i warzyw - wybrane wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności
Monika Czarnecka-Partyka
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 76239
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Odpowiedzialność cywilna za szkodę wyrządzoną przez niebezpieczny środek spożywczy
ŁUKASZ BOBEŁ
KATARZYNA LEŚKIEWICZ
nr katalogowy: 24746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Kierunki zmian prawa Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa żywności
Elżbieta NITECKA
nr katalogowy: 6312
GOSPODARKA WODNA 2021-2
Nowa dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2020/2184 z dnia 16 grudnia 2020 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
nr katalogowy: 130489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Chronimy zdrowie ludzi i zwierząt od 35 lat
nr katalogowy: 85724
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Systemy bezpieczeństwa żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 74536
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Propozycje zmian w ustawodawstwie Unii Europejskiej z zakresu bezpieczeństwa żywności
E. Nitecka
nr katalogowy: 7019
OPAKOWANIE 2020-8
PepsiCo działa z impetem
nr katalogowy: 127788
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 141051
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Porozumienie OSPSBHP i UDT
nr katalogowy: 103436
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Dezynfekcja UV w przemyśle mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 96668
OPAKOWANIE 2018-9
Nowy poziom bezpieczeństwa żywności: Technomelt Supra Pro
nr katalogowy: 116091
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
System zapewnienia bezpieczeństwa żywności - HACCP w praktyce
Krzysztof Bałkowiec
nr katalogowy: 36082
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
VARIA
nr katalogowy: 106575
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-5
Jak zmierzyć bezpieczeństwo pracy?
Robert Kozela
nr katalogowy: 126203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-1
Zasady zarządzania ryzykiem w systemach zaopatrzenia w wodę wynikające z nowej dyrektywy wody do picia 2020/2184
Izabela Zimoch
nr katalogowy: 135879
10.15199/17.2022.1.4
dyrektywa wody do picia (DWD)
system zarządzania
ryzyko
system zaopatrzenia w wodę
drinking water directive (DWD)
management system
risk
water supply system
OPAKOWANIE 2013-6
Oznaczanie zawartości aldehydu octowego w materiałach i wyrobach z poli(teraftalanu etylenu) przeznaczonych do kontaktu z żywnością
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 77411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Spółka Knorr i aku.automation osiągają stuprocentową skuteczność kontroli pakowania żywności za pomocą systemu In-Sight
nr katalogowy: 83605
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-5
Ewolucja bezpieczeństwa i ochrony zdrowia w cyklu życia obiektu budowlanego
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 126199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 70271
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-3
Przegląd systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 41913
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Rola przywództwa w kształtowaniu zachowań pracowników
Justyna Oleksy
nr katalogowy: 104157
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Czarne chmury zbierają się nad dodatkami do żywności z numerami "E" - najlepszym antidotum jest żywność barwiąca
nr katalogowy: 123398
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
OPAKOWANIE 2010-12
Zastosowanie chromatografi i gazowej i spektrometrii mas do badania migracji benzofenonu i 4-metylobenzofenonu z zadrukowanych opakowań do żywności
Karol Bal
Zbigniew Mielniczuk
Małgorzata Pawlicka
nr katalogowy: 56148
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-5
SPP w strukturach CEPI
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 98761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
"Dodatki do żywności z uwzględnieniem aromatów" Konferencja PFPŻ nt. przepisów dotyczących dodatków do żywności
Marta Stus
nr katalogowy: 59103
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Jakość żywności sprytnie przemyślana
Bogdan SZPONAR
Piotr KSIĄŻEK
nr katalogowy: 47644
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Fundacja Platforma Przemysłu Przyszłości
nr katalogowy: 121914
OPAKOWANIE 2024-9
HolyGrail 2.0 wybiera GTIN i rozpoczyna kolejne testy
nr katalogowy: 150702
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Ludzie i wydarzenia ZŁOTE SZELKI 2016
Zofia Lejko
nr katalogowy: 102887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Bezpieczeństwo żywności nowe podejście Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 41825
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nieznajomość prawa szkodzi
Joanna Obara
nr katalogowy: 94073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Nowe zagrożenia w łańcuchu żywnościowym
nr katalogowy: 31945
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Zakłady Stora Enso Corrugated Poland z certyfikatem bezpieczeństwa żywności FSSC 22000
nr katalogowy: 131863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Jak się poruszać w labiryncie nowych przepisów?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 67944
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Powstała Rada Rolnictwa Ekologicznego
nr katalogowy: 101133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 141051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Jakość i bezpieczeństwo żywności nowe podejście
nr katalogowy: 49531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
ISO 22000 - Krok dalej niż HACCP
nr katalogowy: 36648
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością
Ewa Czarniecka-Skubina
Joanna Trafiałek
nr katalogowy: 103656
10.15199/65.2017.1.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Myjki pianowe i jakość piany
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sandra Masłowska
nr katalogowy: 86355
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 110966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Postępy Biotechnologii i Techniki Produkcji Żywności
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 82777
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-3
Coraz większa koalicja na rzecz bezpieczeństwa na budowach
Wojciech Jarmołowicz
nr katalogowy: 119207
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Inicjatywa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Producentów Zabezpieczeń Przeciwpożarowych
Zenon Małkowski
nr katalogowy: 61265
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH