Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Intelligent management system of production and quality products for the small and medium business enterprises
Irbulat UTEPBERGENOV
Maksat KALIMOLDAEV
Iouliia SKLIAROVA
Waldemar WÓJCIK
Shara TOIBAYEVA
Aimira MUSLIMOVA
Lyazzat ISSABEKOVA
nr katalogowy: 111568
10.15199/48.2018.01.38
QMS
model rules base
fuzzy inference algorithm
expert evaluation database
forecasting.
QMS
podstawa reguł modelu
algorytm wnioskowania rozmytego
baza danych oceny ekspertów
prognozowanie.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Rozwój rodziny norm ISO serii 22000-2005
K. Mokrosińska
nr katalogowy: 20755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Zarządzanie bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym wg PN EN ISO 22 000:2018
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 127224
10.15199/65.2020.7.2
żywność
zarządzanie
normy ISO 22000
bezpieczeństwo
food
management
22000 ISO standards
safety
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
the safety and hygiene of work in the steel company
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 33215
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Control Circuit Analysis and Conversion Calculation of Electric Switch Machine of High Speed Railway Turnout
Wang JUNNIAN
Su HAI
Yan YIDUO
Zhou MINGHUI
nr katalogowy: 65403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Electric Energy Management System in a Building with Energy Storage
Marek PAWŁOWSKI
Piotr BORKOWSKI
nr katalogowy: 73207
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Resilience engineering a wdrożenie systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy i zasad odpowiedzialności społecznej w polskich przedsiębiorstwach
Małgorzata PĘCIŁŁO
nr katalogowy: 97921
10.15199/47.2016.4.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-6
Proces zarządzania wiedzą w systemach bezpieczeństwa i higieny pracy na przykładzie przedsiębiorstwa hutniczego
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 44817
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo w systemach zarządzania energią elektryczną w budynkach w świetle obowiązujących norm
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 143309
10.15199/74.2023.5.4
bezpieczeństwo użytkowania
efektywność elektryczna
systemy zarządzania energią
instalacje elektryczne
safety of use
electrical efficiency
energy management system
electrical installations
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo w systemach zarządzania energią elektryczną w budynkach w świetle obowiązujących norm
Marcin A. Sulkowski
nr katalogowy: 143309
10.15199/74.2023.5.4
bezpieczeństwo użytkowania
efektywność elektryczna
systemy zarządzania energią
instalacje elektryczne
safety of use
electrical efficiency
energy management system
electrical installations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Design of the Control System for Canned-Food Sterilization
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Bożena Danyluk
nr katalogowy: 93122
10.15199/65.2015.8.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Systemy automatyki budynku realizujące funkcje bezpieczeństwa - struktury sprzętu
Marcin JACHIMSKI
Zbigniew MIKOŚ
Grzegorz WRÓBEL
nr katalogowy: 91016
10.15199/48.2015.04.25
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Development of Diagnostic System for the State of Electric Drives of Food Enterprise
Nataliia LUTSKA
Nataliia ZAIETS
Lidiia VLASENKO
nr katalogowy: 147351
10.15199/48.2024.02.33
electric drives
system for diagnosing
classification
quantitative estimates
scenarios
napędy elektryczne
system diagnozowania
klasyfikacja
szacunki ilościowe
scenariusze
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103871
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103584
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kultura bezpieczeństwa żywności w teorii i praktyce
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Ewa MALINOWSKA
Kinga PIEKARSKA
nr katalogowy: 116997
10.15199/48.2018.11.1
kultura organizacyjna
kultura bezpieczeństwa żywności
pomiar
organizational culture
food safety culture
assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Complex ergonomic subsystem management on workplaces from point of light climate view
Marián FLIMEL
nr katalogowy: 58356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Complete System Design Based on Wireless Sensor Network for Disaster Prevention
Lubomír MRAZ
Vladimir CERVENKA
nr katalogowy: 71319
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
IFS i BRC – systemy "nadobowiązkowe"
nr katalogowy: 49808
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle standardów uznanych przez GFSI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Tomasz GRYBEK
nr katalogowy: 130121
10.15199/46.2021.1.1
kultura bezpieczeństwa żywności
standardy GFSI
pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
food safety culture
GFSI standards
food safety culture assessment
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-7
Benchmarking w zarządzaniu bezpieczeństwem i higieną pracy na przykładzie przedsiębiorstwa hutniczego – analiza wskaźnikowa
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 53216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Pozostałości środków ochrony roślin w surowcach dla przemysłu przetwórczego
Artur Miszczak
nr katalogowy: 68873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Wykorzystanie koncepcji zarządzania ryzykiem w doskonaleniu systemów jakości
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 99400
10.15199/47.2016.6.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zgodnie z oczekiwaniami
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 108487
bezpieczeństwo żywności
reklamacja
działania korygujące
satysfakcja klienta
niezgodność.
food safety
complaint
corrective actions
customer satisfaction
non-compliance.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Analysis of condition data to support Asset Management decision processes
Edward GULSKI
Rogier.A. JONGEN
Jan MAKSYMIUK
nr katalogowy: 25147
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-4
Bezpieczeństwo i ochrona zdrowia w zarządzaniu przedsięwzięciami budowlanymi
Jerzy OBOLEWICZ
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 126033
obiekty budowlane
bezpieczeństwo
ochrona zdrowia
zarządzanie
proces budowlany
construction works
safety
health protection
management
construction process
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wpływ certyfikowanych systemów zarządzania na kształtowanie jakości usług transportowych żywności
Milena BOJANOWSKA
Nikola BARANOWSKA
nr katalogowy: 116050
10.15199/48.2018.9.9
bezpieczeństwo żywności
doskonalenie usług transportowych
jakość usług logistycznych
łańcuch chłodniczy
transport towarów szybko psujących się
food safety
improvement of transportation services
quality of logistic services
cold chain
perishable goods transport
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Kwestia przekazywania konsumentom informacji na temat żywności na opakowaniach jednostkowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 115376
10.15199/48.2018.8.4
opakowanie jednostkowe
konsument
znakowanie żywności
system RASFF
system AAC & EU FFN
urzędowa kontrola żywności
individual packaging
consumer
food labelling
RASFF system
AAC & EU FFN system
food control
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Zastosowanie sztucznej inteligencji w łańcuchu żywnościowym
Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA
nr katalogowy: 150112
10.15199/46.2024.4.3
sztuczna inteligencja (AI)
przemysł spożywczy
zapewnienie bezpieczeństwa żywności
etyka
artificial intelligence (AI)
food industry
ensuring food safety
ethics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Pairwise comparisons in IT system security analysis
PAWEŁ DYMORA
MIROSŁAW MAZUREK
nr katalogowy: 116694
10.15199/13.2018.10.6
data security
audit
inconsistency
bezpieczeństwo danych
audyt
niespójność danych
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Trafić do nastolatków - Zdrowy tryb życia konsumentów leży w interesie producentów żywności
nr katalogowy: 27783
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
IoT-based Real-time Passenger Safety System with Machine Vision at the Edge (Mez) Technology
Ali Abdulaziz Alawad
Muhammad Tajammal Chughtai
nr katalogowy: 146727
10.15199/48.2023.12.28
IOT
Public Transportation
Transportation safety
IOT
Transport publiczny
Bezpieczeństwo transportu
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
A research web-based system in the field of fire safety "FireRisks"
S.V. Gudin
Renat Sh. Khabibulin
nr katalogowy: 87548
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
12. Konferencja „Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności”
Janusz Bronisław Berdowski
nr katalogowy: 137308
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SYSTEM STEROWANIA I ZARZĄDZANIA SYMEC
Bartosz Krakowiak
Bartosz Belter
Andrzej Bęben
Wojciech Burakowski
Witold Jóźwiak
Maciej Sosnowski
Paweł Olender
nr katalogowy: 138982
10.15199/59.2022.4.50
system SyMEC
orkiestrator MEC
system zarządzania systemem SyMEC
SyMEC system
MEC orchestration
SyMEC control and management system
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SYSTEM STEROWANIA I ZARZĄDZANIA SYMEC
Bartosz Krakowiak
Bartosz Belter
Andrzej Bęben
Wojciech Burakowski
Witold Jóźwiak
Maciej Sosnowski
Paweł Olender
nr katalogowy: 138982
10.15199/59.2022.4.50
system SyMEC
orkiestrator MEC
system zarządzania systemem SyMEC
SyMEC system
MEC orchestration
SyMEC control and management system
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Magazyn zarządzany na bazie standardów GS1
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 108785
zarządzanie magazynem
WMS
analiza procesowa
standardy GS1
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
etykieta logistyczna GS1
warehouse management
WMS
process analysis
GS1 standards
Automatic Data Capture
ADC
GS1 logistics label
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
System of object display in conditions of smoke screening
Andrei Surykau
nr katalogowy: 87554
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Renewable Energy Sources Intrusion into Smart Grids - Selected Problems
Bożena E. MATUSIAK
Jerzy S. ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 62342
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Komputerowe narzędzie do pomiaru efektywności operacyjnej systemów zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy z wykorzystaniem Kluczowych Wskaźników Efektywności
Daniel PODGÓRSKI
Anna SKŁAD
nr katalogowy: 97919
10.15199/47.2016.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań żywności - wymagania prawne
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 121093
10.15199/65.2019.6.2
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
przepisy UE
migracja
materials and products for contact with food
food packaging
EU legislation
migration
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Brak dostępu - Profilaktyka, jako element nadzoru nad szkodnikami w zakładzie gastronomicznym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109862
nadzór nad szkodnikami
żywienie zbiorowe
bezpieczeństwo żywności
środki kontroli/nadzoru
profilaktyka przed szkodnikami
zwalczanie szkodników.
pest control
catering
food safety
control measures
pest prevention
pest eradication.
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
The Importance of Diagnostics of Electrical Equipment at Thermal Power Plants for Ensuring the Reliability of Power Systems
Elshad Safiyev
Sona RZAYEVA
Rashida KARIMOVA
nr katalogowy: 150362
10.15199/48.2024.09.23
infrared thermography
ultrasound diagnostics
thermal imagers
monitoring system
diagnostics
termowizja w podczerwieni
diagnostyka ultradźwiękowa
kamery termowizyjne
system monitorowania
diagnostyka
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Kontrola stosowania substancji dodatkowych do żywności w UE - dane z systemu RASFF
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 122450
10.15199/65.2019.9.3
substancje dodatkowe
system RASFF
food additives
RASFF system
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Przygotowanie systemu zaopatrzenia w wodę do działań w warunkach kryzysowych w świetle obowiązujących norm i przepisów prawnych
Krzysztof Filipek
Marian Kulig
nr katalogowy: 116634
10.15199/17.2018.10.3
zaopatrzenie w wodę
plan bezpieczeństwa wodnego
zarządzanie kryzysowe
regulacje ustawowe
water supply
water safety plans
crisis management
legal regulations
OPAKOWANIE 2013-3
Z myślą o maksymalnym bezpieczeństwie
nr katalogowy: 75697
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Biologiczne zanieczyszczenia żywności powiadomienia w RASFF
Krystyna Rybińska
Jacek Postupolski
Ewa Ledzion
Jolanta Kurpińska-Jaworska
Małgorzata Szczęsna
nr katalogowy: 61896
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Przesłanki integracji systemów ISO 14001 oraz ISO 50001 w przedsiębiorstwie chemicznym
Grzegorz Kądzielawski
Bolesław Goranczewski
nr katalogowy: 140034
10.15199/62.2022.10.22
systemy zintegrowane
znormalizowane systemy zarządzania
system zarządzania środowiskowego
system zarządzania energią
integrated systems
standardized management systems
environmental management system
energy management system
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Przesłanki integracji systemów ISO 14001 oraz ISO 50001 w przedsiębiorstwie chemicznym
Grzegorz Kądzielawski
Bolesław Goranczewski
nr katalogowy: 140034
10.15199/62.2022.10.22
systemy zintegrowane
znormalizowane systemy zarządzania
system zarządzania środowiskowego
system zarządzania energią
integrated systems
standardized management systems
environmental management system
energy management system
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Przesłanki integracji systemów ISO 14001 oraz ISO 50001 w przedsiębiorstwie chemicznym
Grzegorz Kądzielawski
Bolesław Goranczewski
nr katalogowy: 140034
10.15199/62.2022.10.22
systemy zintegrowane
znormalizowane systemy zarządzania
system zarządzania środowiskowego
system zarządzania energią
integrated systems
standardized management systems
environmental management system
energy management system
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
A Flexible Policy-Based Access Control Model for Workflow
Gang MA
Kehe WU
Tong ZHANG
Wei LI
nr katalogowy: 66625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
OPAKOWANIE 2010-10
Recykling materiałów opakowaniowych po produktach spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
System zarządzania jakością w przedsiębiorstwach sektora elektroenergetyki
Krzysztof ROHATYŃSKI
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 47441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kontrola jakości opakowań za pomocą systemów wizyjnych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147794
10.15199/65.2024.3.4
kontrola wizyjna
opakowania
przemysł spożywczy
vision inspection
packaging
food industry
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-5
Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w doskonaleniu warunków produkcji – implikacyjne aspekty wymagań normy ISO 45001
Adam GÓRNY
nr katalogowy: 105583
10.15199/48.2017.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wymogi eksportowe do USA
nr katalogowy: 94536
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kolejne wyzwanie
nr katalogowy: 25743
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-6
Problemy i uwarunkowania rozwojowe współczesnej radiokomunikacji morskiej
Ryszard J. KATULSKI
Jerzy ŻUREK
nr katalogowy: 27374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Sytuacja w UEe związana z trudnościami w imporcie surowców paszowych zawierających GMO
nr katalogowy: 33840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Analiza stosowanych metod oceny dostawców współpracujących z zakładami branży mięsnej
Katarzyna Jakubowska-Gawlik
Joanna Trafiałek
nr katalogowy: 119418
10.15199/65.2019.3.7
dostawcy
żywność
jakość
ocena
suppliers
food
quality
evaluation
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Analityka Big Data w zarządzaniu łańcuchem dostaw żywności
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 116113
10.15199/65.2018.9.2
Big Data
zarządzanie łańcuchem dostaw
sektor rolno-spożywczy
Big Data
supply chain management
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
CHŁODNICTWO 2013-9
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna - podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 1. Ogólne zasady GHP/GMP obowiązujące w zakładach przemysłu spożywczego
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 79214
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Standardy w rozwoju systemów zarządzania energią w budynkach
Adam MARKOWSKI
nr katalogowy: 87738
10.12915/pe.2014.11.12
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-12
Kompatybilność elektromagnetyczna jako czynnik bezpieczeństwa systemów teleinformatycznych inteligentnego transportu w wielkich aglomeracjach
Marian WNUK
Leszek NOWOSIELSKI
Marek BUGAJ
nr katalogowy: 81032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Etykietowanie żywności GM w Polsce
nr katalogowy: 121099
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
WYDARZENIA
nr katalogowy: 151063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej na podstawie doniesień RASFF
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Bożena Windyga
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 56229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-1
Światowy system ostrzeżeń nawigacyjnych WWNWS
Karol KORCZ
nr katalogowy: 41028
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
Vehicular communication: state-of-the-art and remaining challenges Komunikacja między pojazdami: stan obecny i nowe wyzwania
Erik G. Ström
nr katalogowy: 90290
10.15199/59.2015.4.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-7
BHP W SIECI
nr katalogowy: 15604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 108062
standardy GS1
transport
system automatycznego gromadzenia danych
identyfikowalność
analiza procesowa
BPMN
Globalny Standard Traceability
GS1 standards
transport
Automatic Data Capture
ADC
traceability
process analysis
Business Process Model and Notation
Global Traceability Standard
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Electrical Energy Management System in Double Unpredictability Objects
Marek PAWŁOWSKI
Piotr BORKOWSKI
nr katalogowy: 86946
10.12915/pe.2014.09.48
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Diagnozowanie bezpieczeństwa systemu antropotechnicznego w ujęciu potencjałowym
Marcin BEDNAREK
Lesław BĘDKOWSKI
Tadeusz DĄBROWSKI
nr katalogowy: 48140
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AUDIT OF THE CONTINUITY OF IT IMPROVEMENT IN MANUFACTURING ENTERPRISE - CASE STUDY
Bożena GAJDZIK
Klaudia PIASKOWSKA
nr katalogowy: 124392
10.15199/180.2019.4.4
IT computer system
audit of IT computer systems
improvement oif IT systems in enterprise
komputerowy system informatyczny
audyt systemów komputerowoinformatycznych
doskonalenie systemów infromatycznych w przedsiębiorstwie
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Principles of Total Quality Management - results of empirical research for testing and calibration laboratories functioning in Poland
Agnieszka BIEŃKOWSKA
nr katalogowy: 81580
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-10
ISO Management System, 4-2006
nr katalogowy: 21929
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Adaptive Fuzzy Control of Hybrid PV/Fuel Cell and Battery System using Three-Level T type Inverter
Mostefa KOULALI
Karim NEGADI
Mohamed MANKOUR
Abdelkader MEZOUAR
Abderrahmane BERKANI
Bachir BOUMEDIENE
nr katalogowy: 123687
10.15199/48.2019.12.05
Fuell Cell
Photovoltaic PV
Battery
Hybrid System
Three Level T type Inverter
Adaptive Fuzzy Logic Control (AFLC).
Ogniwo
fotowoltaiczne PV
akumulator
układ hybrydowy
trójpoziomowy falownik typu T
adaptacyjne sterowanie rozmyte (AFLC).
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Bezpieczeństwo materiałów silikonowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 116115
10.15199/65.2018.9.4
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
silikony
polisiloksany
przemysł spożywczy
food contact materials and articles
silicones
polysiloxanes
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zarządzanie energią w zakładach przemysłu spożywczego
Lesław Janowicz
Janusz Wojdalski
Monika Janowicz
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 109273
10.15199/65.2017.9.2
zarządzanie energią
efektywność energetyczna
benchmarking
koszty produkcji
energy management
energy efficiency
benchmarking
production costs
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Drupal as an important part of a knowledge management system
Waldemar KARWOWSKI
Arkadiusz ORŁOWSKI
nr katalogowy: 82698
10.12915/pe.2014.02.24
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-4
Systemy zarządzania dystrybucją energii w energetyce rozproszonej
Jacek Świątek
Paweł Kazirodek
nr katalogowy: 125895
10.15199/74.2020.4.4
system zarządzania energią
dystrybucja energii
efektywność energetyczna
inteligentny zakład
budynek
dom
norma ISO
energy management system
energy distribution
energy efficiency
intelligent factory
building
home
ISO 50001 standard
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 111600
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Dynamic energy management system with real time component control to increase the efficiency of local polygeneration microgrid
Viktor KAPLUN
Hennadii KRUHLIAK
Svitlana MAKAREVYCH
Yevhenii KULIBABA
nr katalogowy: 145246
10.15199/48.2023.09.24
energy management
real time control
efficiency
local object
polygeneration microgrid
zarządzanie energią
sterowanie w czasie rzeczywistym
efektywność
obiekt lokalny
mikrosieć poligeneracyjna
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH