Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Stary/nowy problem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 104980
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Praktyczne problemy wdrażania systemu HACCP
nr katalogowy: 30041
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Czas na zmiany?
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 35775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP
nr katalogowy: 7032
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-3
Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP
Jacek Łasak
nr katalogowy: 3492
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Skuteczny plan
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 48578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
HACCP i BRC porównanie systemów
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 92516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Klasyka niekoniecznie dobra
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 59487
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Jakie są podstawy prawne umożliwiające uproszczone wdrażanie systemu HACCP w małych zakładach?
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 62774
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
System HACCP w branży opakowań
MAŁGORZATA MAJ
nr katalogowy: 29490
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
System zapewnienia bezpieczeństwa żywności - HACCP w praktyce
Krzysztof Bałkowiec
nr katalogowy: 36082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wybór punktów krytycznych w systemie HACCP
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 78774
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
HACCP da się lubić
D.M
nr katalogowy: 4000
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Certyfikacja systemu HACCP
Michał Kundzicz
nr katalogowy: 1539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
HACCP w UE - różne systemy, podobne problemy
nr katalogowy: 7213
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Przeprowadzanie auditów systemu HACCP
Michał Kundzicz
nr katalogowy: 1564
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4113
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Nadmiar punktów krytycznych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62221
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Krótka historia HACCP
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 55883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Sokpol świętował uzyskanie certyfikatu HACCP
M.P.
nr katalogowy: 14499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
System HACCP - często zadawane pytania
J. Łasak
nr katalogowy: 7148
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Certyfikaty ISO 9001 i HACCP dla firmy Alpex
MJP
nr katalogowy: 6830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Sokpol świętował uzyskanie certyfikatu HACCP
M.P.
nr katalogowy: 14499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Stawiamy na dobre praktyki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 56170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
U Lecha w Łapach - już wkrótce HACCP i ISO
nr katalogowy: 5006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Pytania o HACCP (III)
nr katalogowy: 5156
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Zaawansowanie zakładów cukrowniczych we wdrażaniu systemu HACCP
K. Mokrosińska
T. Andrysiak
nr katalogowy: 1531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
HACCP po naszym wejściu do UE
Mirosław Gniado
nr katalogowy: 5004
OPAKOWANIE 2004-3
Dlaczego w drukarni opakowań wprowadza się HACCP
Andrzej Hulpowski-Szulc
nr katalogowy: 3173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Wymagania systemu HACCP w firmach realizujących obrót zbożowo-paszowy
Stanisław Gutowski
nr katalogowy: 14130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Na starcie do systemu HACCP
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 4833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Elastyczne podejście do HACCP - nowa szansa dla małych i średnich firm w Polsce
Marta Stus
nr katalogowy: 22149
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Automatyzacja procesów technologicznych a wymagania systemu HACCP
M. R. Zadernowski
M. Obiedziński
R. Zadernowski
nr katalogowy: 20537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
HACCP w malej firmie. Weryfikacja systemu
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 5119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
U Lecha w Łapach - już wkrótce HACCP i ISO. Cz. II
nr katalogowy: 5064
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
System HACCP w liniach uboju świń i bydła w Irlandii
Stefan Kien
nr katalogowy: 1540
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Audyt wewnętrzny
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 52065
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polskie tłumaczenie najnowszej wersji dokumentu dot. HACCP
nr katalogowy: 145164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Piekarzu, czy wiesz, że..
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 121153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
HACCP w małych i średnich przedsiębiorstwach spożywczych. Część l
J. Trafiałek
D. Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 14774
GAZETA CUKROWNICZA 2005-7
Zakażenie cukru w aspekcie wymagań higieniczno-sanitarnych dla zakładów przemysłu spożywczego
M. Kowalska
nr katalogowy: 9431
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Doskonalenie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 57739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Słowo klucz - elastyczność. Aktualny stan prawny w zakresie stosowania HACCP w produkcji środków spożywczych - możliwość ułatwień
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 22131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Najnowsza wersja międzynarodowych norm higieny żywności i HACCP dostępna po polsku
nr katalogowy: 144123
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-14-15
Samoocena stopnia wdrożenia systemu HACCP w przedsiębiorstwie
Małgorzata Zarudzka
nr katalogowy: 46624
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
DOKUMENTACJA SYSTEMU HACCP w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 135050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Skuteczność systemu HACCP a wymagania Codex Alimentarius i ISO 22000-2005
M. R. Zadernowski
M. Obiedziński
A. Zadernowska
P. Walęcik
nr katalogowy: 20852
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Walidacja środków kontroli w planie HACCP
Agnieszka Jackowska-Tracz
Paweł Pniewski
Michał Tracz
nr katalogowy: 150098
10.15199/65.2024.8.4
zagrożenie
środek kontroli
walidacja
rewalidacja
HACCp
podejście oparte na dowodach naukowych
monitoring
weryfikacja
hazard
control measure
validation
re-validation
HACCp
scientifically based approach
monitoring
verification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Działalność Stowarzyszenia w 2008 r.
Małgorzata Wojnarowska
nr katalogowy: 33823
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Plan pracy
MAŁGORZATA WOJNAROWSKA
nr katalogowy: 33391
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-4
HACCP jako system wspomagający zarządzanie
Tomasz Sobczyk
nr katalogowy: 34749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Informacja o posiedzeniu Prezydium i Zarządu Głównego SITSpoż.
nr katalogowy: 33838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Plany Stowarzyszenia na 2008 rok
Małgorzata Wojnarowska
nr katalogowy: 33728
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Im prościej, tym lepiej
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 33545
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Transformacja
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 33370
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Norma ISO 22000:2005 a HACCP
Danuta Kołożyn-Krajewska
Zbigniew Dolatowski
nr katalogowy: 30040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Ekonomiczne skutki wdrożenia systemu HACCP
JOANNA TRAFIAŁEK
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 38797
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
System zapewnienia bezpieczeństwa żywności - HACCP w praktyce
Krzysztof Bałkowiec
nr katalogowy: 37283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Przewodnik wdrażania zasad HACCP w małych piekarniach
Czesław Dojutrek
nr katalogowy: 44365
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Działalność Stowarzyszenia w 2008 roku
Małgorzata Wojnarowska
nr katalogowy: 33421
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Elastyczne zasady
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 31727
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
System HACCP w szpitalnych blokach żywienia - wyniki badań
Mira LISIECKA-BIELANOWICZ
Katarzyna PIETROŃ
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 37157
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Od HACCP do ISO 22000 - wytyczne do praktycznej transformacji systemu
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 35546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Monitoring jakości wody technologicznej jako istotny element systemu HACCP
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 112856
10.15199/65.2018.3.4
woda technologiczna
system HACCP
ocena ryzyka
bakterie heterotroficzne
process water
HACCP system
risk assessment
heterotrophic bacteria
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103584
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Oceniamy potencjalne ryzyko
Waldemar Dzwolak
Katedra Mleczarstwa
nr katalogowy: 66293
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Innowacyjny plan działania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 56979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Skład podany na etykiecie musi być zgodny z prawdą
nr katalogowy: 93915
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Norma ISO 22000:2005 a HACCP w zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego mięsa i jego produktów
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 33846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Najnowsza wersja międzynarodowych norm higieny żywności i HACCP dostępna po polsku
nr katalogowy: 144123
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Półilościowa ocena ryzyka jako narzędzie wykorzystywane przy wyznaczaniu CCP i oPRP
Agnieszka Jackowska-Tracz
Michał Tracz
nr katalogowy: 146033
10.15199/65.2023.11.2
ocena ryzyka
ogólny środek kontroli
szczególny środek kontroli
CCP
oPRP
PRP
risk assessment
general control measure
specific control measure
CCP
oPRP
PRP
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Chwalenie się HACCP może być kosztowne
nr katalogowy: 93332
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-2
Zmiany organizacji pracy wynikające z wdrożenia systemu HACCP
Bożenna Kromer
Anna Rychły-Lipińska
nr katalogowy: 57425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zmiany w rozporządzeniu (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady z 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 78874
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Technologiczne wsparcie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66294
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Alternatywa dla klasycznych instrukcji
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 58732
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 88618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Najnowsze wytyczne HACCP po polsku
nr katalogowy: 144832
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Aspekty bezpieczeństwa żywności w sklepach mięsnych
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 87481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
HACCP narzędziem codziennego doskonalenia
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 73855
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Audyt wewnętrzny
nr katalogowy: 12558
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Audyt wewnętrzny
nr katalogowy: 12558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego Zarząd Główny
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 43713
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Certyfikat a fałszowanie żywności
Piotr Kafel
nr katalogowy: 64428
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Nobilitacja Normy ISO 22000:2005
Janusz B. Berdowski
Agnieszka Zagroba
nr katalogowy: 53602
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Nowości dla uzdrowisk
nr katalogowy: 18498
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Wielki finał
DG
nr katalogowy: 12007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Do wyboru, do koloru
nr katalogowy: 4268
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
HACCP
nr katalogowy: 1582
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Kwas nadmrówkowy jako nowy środek dezynfekujący do wykorzystania w przemyśle spożywczym
Renata Dobrucka
Piotr Konieczny
Renata Cegielska-Radziejewska
Dagmara Tkacz
nr katalogowy: 45671
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Dobre praktyki zamiast HACCP?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 55337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Folie ochronne zabezpieczające powierzchnie szklane
nr katalogowy: 20783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Zgodnie z HACCP
nr katalogowy: 4298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Zdrój nowości
DG
nr katalogowy: 4090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
O HACCPie - ciekawie
Marta Stus
nr katalogowy: 19281
GAZETA CUKROWNICZA 2004-1
Bezpieczeństwo i zadowolenie konsumenta
nr katalogowy: 1408
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XIII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Zarządzanie dokumentacją HACCP w praktyce
W. Dzwolak
l. Dzwolak
nr katalogowy: 7007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
HACCP na okrągło
D.G.
nr katalogowy: 12100
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-4
Systemy ISO i HACCP w APISie
nr katalogowy: 11470
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Nowoczesne metody badań mikrobiologicznych
A. Sałek
nr katalogowy: 7014
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4328
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Wspólny system
ANNA SOBAŃSKA
nr katalogowy: 4204
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Porządek ułatwia pracę
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
HACCP w gastronomii
nr katalogowy: 3961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XXI)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Kawa pod nadzorem
BARBARA LENART
nr katalogowy: 12110
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-1
Bezpieczna żywność (2)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 12898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Czy wdrożenie systemu HACCP musi oznaczać biurokrację
Patryk Grzelak
nr katalogowy: 7013
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-26
Bezpieczna żywność (1)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 5686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4035
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-7
Czy każda instytucja może potwierdzać wdrożenie systemu HACCP w Polsce
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 3560
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Certyfikaty dla GROTA
nr katalogowy: 1596
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
HACCP a środki smarne dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 1543
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-1
Bezpieczna żywność (2)
Katarzyna Żylik
nr katalogowy: 12898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Higiena absolutna coś całkiem prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11939
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Jubileuszowy Dom Technika
HENRYK PIEKUT
nr katalogowy: 18642
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Procedury i instrukcje w systemie HACCP
W. Dzwolak
nr katalogowy: 7209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Opłata produktową i nowy HACCP
T. Pokrywka
nr katalogowy: 6931
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
HACCP a środki smarne dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 6283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Total. HACCP a środki smarne dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 4805
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4034
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Felieton. Dlaczego nie ma dobrego chleba
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 12770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Jakość ujarzmiona
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11999
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w normalizacji (cz. 1)
Jolanta KOCHAŃSKA
nr katalogowy: 20110
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Odpadki ujarzmione. Co robić z odpadkami organicznymi?
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18557
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-8
Recenzja- Janusz B. Berdowski, Filip J. Berdowski- HACCP w teorii i praktyce
nr katalogowy: 18143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Prognozowanie bioprocesów. Mikrobiologia prognostyczna w przemyśle piwowarskim
D. Kręgiel
H. Oberman
nr katalogowy: 6706
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
HACCP a środki smarne dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 6705
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Nowoczesność w wiekowych murach. HACCP zbliża ludzi
B. Marjankowska
nr katalogowy: 16646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
W trosce o środowisko
J. Zyśk
nr katalogowy: 14692
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 3996
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-1
Co nowego w Klubie Polskie Forum ISO 9000
Jolanta ORLIKOWSKA
nr katalogowy: 3460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
HACCP - tak, ale w sposób elastyczny...
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 12713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Z wizytą w rodzinnej firmie Kiedrowskich
Mieczysława Janik
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 42464
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-3
BESKID z certyfikatem HACCP
A. Struszczak
nr katalogowy: 18922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
HACCP a środki smarne dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 6992
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Z wizytą w firmie Smak, czyli HACCP w małej piekarni
nr katalogowy: 5120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
W Szkole Głównej Gospodartwa Wiejskiego - o jakości żywności
nr katalogowy: 4969
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-8
Kilka uwag na temat niektórych determinantów jakości w przemyśle spożywczym
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 3575
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Certyfikaty dla Zakładów Mięsnych MAZURY w Ełku
nr katalogowy: 1755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Nowe podejście do bezpieczeństwa żywności
BARBARA ROBAK
JAKUB DOMAGALSKI
nr katalogowy: 13999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
HACCP - wymóg europejski i polski dla producentów i jednostek wprowadzających żywność do obrotu
nr katalogowy: 7003
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
HACCP w małych i średnich przedsiębiorstwach spożywczych. Część II
J. Trafiałek
D. Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 14834
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Stosowanie systemu HACCP od 1 stycznia 2006 r. obowiązkowe
nr katalogowy: 20111
OPAKOWANIE 2006-6
Elementy systemu HACCP w dystrybucji opakowań do kontaktu z żywnością dla sektora gastronomicznego
Jerzy Luberda
nr katalogowy: 17960
GAZETA CUKROWNICZA 2004-10
Wpływ pozostałości preparatów chemicznych stosowanych w cukrowniach na jakość cukru, melasu i wysłodków
B. Połeć
K. Gozdek
W. Wołyńska
nr katalogowy: 1502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Europejskie systemy zapewnienia jakości na bazie HACCP w produkcji pasz (część 2)
Roman Jurga
nr katalogowy: 14066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Europejskie systemy zapewnienia jakości na bazie HACCP
Roman Jurga
nr katalogowy: 14046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 132499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Wdrażanie systemu HACCP w produkcji napoju mlecznego witaminizowanego
K. Szołtysek
W. Ładoński
nr katalogowy: 7070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Integracja HACCP i ISO- czy to jest możliwe
F.J. Berdowski
nr katalogowy: 7016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
System HACCP - lista poradników zatwierdzonych przez Głównego Inspektora Sanitarnego
nr katalogowy: 7004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
System HACCP - wskazówki dotyczące wdrażania jego zasad
nr katalogowy: 6227
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Cukier biały jako bezpieczny produkt do konsumpcji i surowiec do dalszego przerobu
A. Baryga
nr katalogowy: 1421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 132499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Wiele urzędów trzeba odwiedzić, by uzyskać oficjalne stwierdzenie, że nasz zakład spełnia wymogi sanitarno-higieniczne dla tego typu obiektów
EMILIA ŻUROWSKA
nr katalogowy: 18521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Technologie utrzymania higieny w zakładach produkcji makaronu w aspekcie wymagań GMP oraz systemu HACCP
nr katalogowy: 6338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ruszyły zapisy na szkolenia
nr katalogowy: 136723
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności w zakładach żywienia zbiorowego w Polsce i UE
Dorota Miarka
Monika Stanisławek
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 105830
10.15199/65.2017.5.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
System HACCP w piekarstwie
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86409
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Środki kontroli zagrożeń bezpieczeństwa żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 67363
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
System HACCP w produkcji żywności
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
HACCP a firmy outsourcingowe
nr katalogowy: 27943
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
ISO 22000 - Krok dalej niż HACCP
nr katalogowy: 36648
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Małe, ale groźne Drobnoustroje w żywności - znajomość tych zagadnień jest niezbędna dla prawidłowego prowadzenia procesów mycia i dezynfekcji oraz wdrażania systemu HACCP
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Komu potrzebna dokumentacja?
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 34388
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Zmiana ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - nowe uregulowania prawne w zakresie HACCP
Roman Jurga
nr katalogowy: 6225
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Bezpieczne metody
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 57388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Wymagania HACCP uproszczone do minimum
nr katalogowy: 38044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Z biurokracją za pan brat
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 35133
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Krynica - chłonna wiedzy i nowości Jak najlepiej przygotować się do funkcjonowania w nowej rzeczywistości i w pełni wykorzystać szansę, jakie niesie za sobą nasze członkostwo w UE
DG
nr katalogowy: 4203
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Norma dobrowolna
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 32362
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Ręka rękę myje
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 29639
GAZETA CUKROWNICZA 2008-3
Nowości
nr katalogowy: 33889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Nowoczesne laboratorium w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 33026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Sprawdzony partner w automatyce dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 24997
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
KAMPOL-FRUIT
nr katalogowy: 123050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
W gospodarce oprócz liberalizmu ważny jest solidaryzm
nr katalogowy: 70408
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-12
IFS v. 5 nowe oblicze Międzynarodowego Standardu Żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 31715
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
System zapewnienia bezpieczeństwa żywności - HACCP w praktyce
Krzysztof Bałkowiec
nr katalogowy: 36768
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
System jakości w laboratorium
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 24119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 56978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
"Mechanizacja sposobem na zmniejszenie kosztów produkcji"
nr katalogowy: 34438
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Bezpieczna żywność - detektor X-ray to Wielozadaniowy System Kontroli Jakości
Konrad Stępień
nr katalogowy: 25373
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Dobre praktyki - O jakości w gastronomii można mówić wtedy, gdy wracają do nas goście, a nie nasze wyroby
ZYGMUNT BIAŁKA
nr katalogowy: 23278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
"Hygienic Drive" rozproszone systemy sterowania silnikami
Tadeusz Minksztym
nr katalogowy: 61891
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
ZŁOTY INŻYNIER 2010 - kandydaci
nr katalogowy: 52583
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH