Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ środowiska na bezpieczeństwo zdrowotne surowców, przetworów i przechowalnictwo żywności oraz na organizmy ludzi
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Ochrona przed hałasem - dachy płaskie
Tomasz Kwiatkowski
nr katalogowy: 37521
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Przedszkole od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Opakowania szklane najlepiej zachowują wartości odżywcze i zdrowotne żywności dla dzieci - omówienie wyników badań
nr katalogowy: 48974
CHŁODNICTWO 2008-10
Jakość i bezpieczeństwo żywności mrożonej i chłodzonej w świetle przepisów unijnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
nr katalogowy: 38820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Bezpieczeństwo zdrowotne mąki poddanej rozdrabnianiu w młynie kulowym
nr katalogowy: 6446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
CHŁODNICTWO 2005-7
Przedłużenie trwałości produktów spożywczych z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
Elżbieta Polak
Krzysztof Ćwiertniewski
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 8673
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 118340
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Higiena personelu a bezpieczeństwo zdrowotne żywności
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 27221
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
OPAKOWANIE 2008-9
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 37931
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
System HACCP w szpitalnych blokach żywienia - wyniki badań
Mira LISIECKA-BIELANOWICZ
Katarzyna PIETROŃ
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 37157
OPAKOWANIE 2013-4
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
ZOFIA POGORZELSKA
nr katalogowy: 76107
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności w zakładach żywienia zbiorowego w Polsce i UE
Dorota Miarka
Monika Stanisławek
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 105830
10.15199/65.2017.5.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Walory akredytacji dla przedsiębiorstw z branży spożywczej
nr katalogowy: 121097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-6
Jakość i innowacyjność oraz bezpieczeństwo zdrowotne żywności
Janusz B. BERDOWSKI
nr katalogowy: 27399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Standard GMP+ w produkcji paszy i żywności - refleksje po konferencji
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117555
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Poprawa bilansu energetycznego budynku dzięki zastosowaniu systemu ATLAS RENOTER lub ATLAS TERMO PLUS
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 126309
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Przewodnik Biura Certyfikacji Polskiego Rejestru Statków S.A. Norma ISO 22000 w praktyce
nr katalogowy: 42535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-1
Praca w niskich temperaturach
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 40994
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość opieki zdrowotnej
Justyna Grudziąż-Sękowska
nr katalogowy: 51039
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna pieczywa
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 73904
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Postępy Biotechnologii i Techniki Produkcji Żywności
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 82777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Zagrożenia a higiena w produkcji soków
Monika Trząskowska
Stanisław Kalisz
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88493
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-7
Laboratoria zakładowe a bezpieczeństwo i jakość żywności
Dorota Przyborowska
nr katalogowy: 60991
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Zagrożenia biologiczne w zakładach pracy
Agata Knapik
nr katalogowy: 87052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Napoje energetyzujące a bezpieczeństwo zdrowotne
Tomasz Czernecki
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 95678
10.15199/65.2015.12.3
OPAKOWANIE 2014-7
Aluminiowa puszka napojowa pod mikroskopem
EWA KRYCZKO
nr katalogowy: 85444
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Występowanie grzybów mikroskopowych w systemach dystrybucji wody pitnej i związane z tym zagrożenia zdrowotne
ANNA GRABIŃSKA-ŁONIEWSKA
nr katalogowy: 16499
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Zapewnienie jakości przetworów mięsnych podczas magazynowania
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99379
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Alkaloidy sporyszu i tropanowe – co piekarze powinni o nich wiedzieć?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137858
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-6
Certyfikacja dziecięcych wyrobów odzieżowych
ANNA STUDZIŃSKA
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 114472
10.15199/60.2018.06.1
odzież dziecięca
bezpieczeństwo
certyfikacja
znak zgodności
children’
s clothes
protection
certification
conformity mark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Jak standardy chronią konsumentów i producentów
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Wentylacja w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań stosowanych w przemyśle piekarskim i cukierniczym
Marzena Pawlicka
nr katalogowy: 88776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności - kto nas chroni? co nam zagraża?
Anna Karwowska
nr katalogowy: 88494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Działania ograniczające zagrożenie ziarna zbóż mikotoksynami
nr katalogowy: 87641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rozwój tradycyjnego młynarstwa w dobie pełnej mechanizacji
Celina Habryka
nr katalogowy: 92759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
Technologiczny aspekt zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym
Krzysztof Kryża
Grzegorz Szczepanik
Piotr Błaszkiewicz
nr katalogowy: 59480
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-11
Bezpieczeństwo prac podczas użytkowania elektrowni wiatrowych
MARIUSZ DĄBROWSKI
nr katalogowy: 102211
10.15199/148.2016.11.5
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
Płytki ceramiczne klejone do podłoża na elewacji
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 143857
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Seminarium "Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
nr katalogowy: 60738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Kondycja powietrza
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne tłuszczów stosowanych do smażenia
Krzysztof Krygier
Anna Mengual Domenech
Maria Suchowiak
Przemysław Biliński
nr katalogowy: 61885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Gazy anestetyczne. Zastosowanie, narażenie środowiskowe i sposoby zmniejszenia ryzyka zagrożenia
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Joanna Ślusarczyk
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 116817
10.15199/62.2018.10.25
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Nowy Ład dla restauratorów
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136201
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Strategia Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy na lata 2021–2027. Droga, którą każdy może podążyć czy myślenie życzeniowe?
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 136123
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Prace naukowe powinny być bliższe praktyki przemysłowej
Marta Stus
nr katalogowy: 53342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Powietrze pod kontrolą
nr katalogowy: 120185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Czysty stół do pracy
nr katalogowy: 124862
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-2
Romuald grochocki
hp
nr katalogowy: 5220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
IZABELA TAŃSKA
nr katalogowy: 20536
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Zdrowotne wyroby pończosznicze
E. Masłowski
nr katalogowy: 6029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138285
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Metody wytwarzania dymu wędzarniczego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 50998
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Walidacja procesu produkcji konserw
Tomasz Tkaczyk
nr katalogowy: 53485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Producenci żywności muszą liczyć się ze stałymi zmianami prawa żywnościowego
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 57204
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Własne inspiracje, aktualne trendy, walory zdrowotne, realizm wykonawczy
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 6049
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Aspekty zdrowotne i jakościowe mięsa drobiowego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 1704
AURA 2006-3
ASPEKTY ZDROWOTNE WODY DO PICIA
Anna Wawrzyk
nr katalogowy: 16001
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - zmiany w prawie unijnym i polskim a praktyka marketingowa
nr katalogowy: 22404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Korzyści zdrowotne ze spożywania produktów sojowych
A. Cichocka
nr katalogowy: 14908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach zakładów mięsnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 104728
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Ekspedycyjne urządzenia chłodnicze Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109178
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Maszyny dla przetwórstwa spożywczego na miarę oczekiwań
nr katalogowy: 82258
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Identyfikacja i ocena wybranych produktów żywnościowych
Mariola Grzybowska-Brzezińska
nr katalogowy: 86667
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Techniki wizyjne do oceny jakości mięsa
Fabian Magda
nr katalogowy: 59757
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Amerykańska żurawina - unikalne zbiory i właściwości zdrowotne. Dziennikarska wizyta w Ocean Spray (USA)
A. Górecka
nr katalogowy: 23159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aktualny stan prawny
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 57025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Procedura rejestracyjna w okresie przejściowym Nowa żywność
Grażyna Osęka
Jowita Prokop
nr katalogowy: 101005
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-9
Efekty ekonomiczne i zdrowotne odzyskiwania ciepła w mechanicznych instalacjach wentylacyjnych stosowanych w budownictwie wielorodzinnym
Marian Rosiński
Zenon Spik
nr katalogowy: 892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Magiczny owoc
nr katalogowy: 123646
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Occupational health risks associated with the use of pesticides Zawodowe zagrożenia zdrowotne związane ze stosowaniem pestycydów
Jarosław Chmielewski
Damian Gorczyca
Urszula Dawid
Ewa Żyfka-Zagrodzińska
nr katalogowy: 97234
10.15199/62.2016.3.7
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 112050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Zdrowotne aspekty produktów "AKO"
Adam Melkowski
nr katalogowy: 32767
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
AKU-Line - dźwiękoizolacyjne płyty gipsowo-kartonowe
nr katalogowy: 67281
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Wykrywanie Pseudomonas aeruginosa.Bezpieczeństwo zdrowotne wód butelkowanych
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Powłoki ochronne w technologii i przechowalnictwie mięsa
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 80679
CHŁODNICTWO 2014-4
Możliwości pomiaru emisji węglowodorów z instalacji chłodniczych w przemyśle spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 83733
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Wpływ wybranych czynników żywieniowych na jakość mięsa wołowego
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
nr katalogowy: 68838
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
System HACCP w produkcji żywności
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Barwniki zmiany przepisów prawnych
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 76640
OPAKOWANIE 2010-5
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 51734
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Wibracja przysparza kłopotów
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 29795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Ważna treść oświadczeń zdrowotnych
nr katalogowy: 30217
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Książki nadesłane
nr katalogowy: 29791
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Czy mięso może być żywnością funkcjonalną?
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 27871
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Statystyczna karta wypadku - cd.
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 26003
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Przypadkiem... wspaniała
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 25621
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Wykorzystanie wysokobłonnikowych frakcji jęczmienia do wzbogacania makaronu (część 3)
nr katalogowy: 25162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Krajowe Forum Piekarstwa i Cukiernictwa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 53108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Atrybuty zdrowotne pieczywa pełnoziarnistego
Anna Diowksz
nr katalogowy: 38981
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 109654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Mleko i jego pochodne w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77282
CHŁODNICTWO 2011-4
Mikroorganizmy z naszych lodówek - gorący temat w zimnym środowisku
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 59185
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Higiena rąk w przemyśle mięsnym
Robert Palka
Hanna Bartnicka
nr katalogowy: 119686
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ustawa z dnia 15 grudnia 2016 roku o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi (Dz.U. 2017 poz. 67)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 103868
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Alkaloidy sporyszu i tropanowe – co piekarze powinni o nich wiedzieć?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-18
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 62103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
WYDARZENIA - Informacje biznesowe
nr katalogowy: 80062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 145850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Embodi - nowy napój funkcjonalny korzystny dla serca pojawił się na rynku USA
nr katalogowy: 38255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Owoce i warzywa wspierane przez UE w walce z otyłością
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 34158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Kwoty wolne od potrąceń w roku 2013
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 73320
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Use of thermochemically modified lysozyme to extend the shelf-life of food Zastosowanie modyfikowanego termiczno-chemicznie lizozymu do przedłużenia trwałości żywności
Renata Cegielska-Radziejewska
Tomasz Szablewski
nr katalogowy: 83699
10.12916/przemchem.2014.542
CHŁODNICTWO 2013-9
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna - podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 1. Ogólne zasady GHP/GMP obowiązujące w zakładach przemysłu spożywczego
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 79214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 78101
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań żywności - wymagania prawne
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 121093
10.15199/65.2019.6.2
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
przepisy UE
migracja
materials and products for contact with food
food packaging
EU legislation
migration
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dlaczego warto stosować przyprawy korzenne?
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wyznaczanie terminu przydatności do spożycia dla żywności RTE w odniesieniu do Listeria monocytogenes
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147265
10.15199/65.2024.2.2
bezpieczeństwo żywności
żywność gotowa dospożycia
termin przydatności dospożycia
Listeria monocytogenes
food safety
ready-to-eat
‘use by’ date
Listeria monocytogenes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Czy leci z nami steward?
Marek Bielski
nr katalogowy: 51157
AURA 2012-7
Substancje toksyczne uwalniane z tworzyw sztucznych
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69565
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142161
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Myślisz o przyszłości, zadbaj o słuch
Robert Kozela
nr katalogowy: 142263
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Ekologia
nr katalogowy: 60747
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Bezpieczeństwo pożarowe - część XIV. Kurtynowe ściany osłonowe z uwagi na bezpieczeństwo pożarowe
M. Kosiorek
Z. Laskowska
nr katalogowy: 22780
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Zielone porządki
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 85461
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. II) Punkty szczególnej uwagi w wytwarzaniu wyrobów ciastkarskich
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61999
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - warsztaty edukacyjne KUPS
nr katalogowy: 122485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
"Chleb i wino" w Credinie, czyli biznes i przyjemność towarzyska
Marek Perzyński
nr katalogowy: 101612
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Biotechnologie zdrowotne
nr katalogowy: 128662
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
WYDARZENIA
nr katalogowy: 151063
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-10
Zagrożenia zdrowia i życia przy gospodarowaniu odpadami komunalnymi
Renata Przywarska
nr katalogowy: 79973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Bezpieczeństwo pożarowe - część X. Funkcjonalne projektowanie budynków z uwagi na bezpieczeństwo pożarowe
M. Kosiorek
G. Sztarbała
nr katalogowy: 17415
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Konferencja "Bezpieczeństwo pracy – edukacja i dobre praktyki"
nr katalogowy: 143182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Tania żywność a bezpieczeństwo żywnościowe
nr katalogowy: 97314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zarządzanie ryzykiem zawodowym pracowników narażonych na substancje chemiczne i ich mieszaniny stosowane w przetwórstwie żywności
Anna Cierniak-Emerych
Szymon Dziuba
Iwona Romanowska-Słomka
Agnieszka Piekara
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 123955
10.15199/62.2019.12.5
ELEKTROINSTALATOR 2022-2
BEZPIECZEŃSTWO PRZECIWWYBUCHOWE I PODSTAWOWE METODY OCHRONY URZĄDZEŃ ELEKTRYCZNYCH W STREFACH ZAGROŻONYCH WYBUCHEM
RADOSŁAW DOMINIK KOWALCZYK
nr katalogowy: 136493
ELEKTROINSTALATOR 2022-2
BEZPIECZEŃSTWO PRZECIWWYBUCHOWE I PODSTAWOWE METODY OCHRONY URZĄDZEŃ ELEKTRYCZNYCH W STREFACH ZAGROŻONYCH WYBUCHEM
RADOSŁAW DOMINIK KOWALCZYK
nr katalogowy: 136493
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-2
Bezpieczeństwo maszyn i aplikacji przemysłowych
Andrzej Cyganik
nr katalogowy: 34845
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Studia podyplomowe "Bezpieczeństwo, higiena i ochrona środowiska pracy" Prywatna Wyższa Szkoła Ochrony Środowiska w Radomiu
nr katalogowy: 56139
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-2
Analiza wpływu struktury własnościowej sieci rozdzielczych na bezpieczeństwo elektroenergetyczne
Sławomir Bielecki
Mirosław Parol
Paweł Piotrowski
nr katalogowy: 49560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
2-dniowe światowe sympozjum dla młynarzy w H amburgu
nr katalogowy: 108641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Walory żywieniowo-zdrowotne wzbogacanego pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50386
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zdrowotne aspekty żywności GMO
nr katalogowy: 49659
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH