Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Novel Foods - nowa żywność w UE oraz możliwości jej zastosowania w przemyśle mięsnym
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
nr katalogowy: 122546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Tradycyjna żywność z państw trzecich
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 111721
nowa żywność
tradycyjna żywność z państw trzecich
rozporządzenie 2015/2283
prawo unijne
novel food
traditional foods from third countries
Regulation 2015/2283
EU law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Lunch prasowy
nr katalogowy: 1773
CHŁODNICTWO 2020-3
Arla Foods analizuje zużycie energii za pomocą czujnika przepływu
nr katalogowy: 126902
OPAKOWANIE 2004-5
Kraft Foods France kusi kawą Grand Mere Familial au lait
Janusz Rynkiewicz
nr katalogowy: 3234
OPAKOWANIE 2004-4
Opakowanie przyjazne dla konsumenta pomaga przywrócić pozycję rynkową firmy VIETTI FOODS
nr katalogowy: 3184
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
wiadomości * wydarzenia
nr katalogowy: 126890
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Jedzenie dla wymagających
nr katalogowy: 36744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Firma Dawn Foods na polskim rynku - nowe marki w ofercie mieszanek słodkich wypieków
nr katalogowy: 37757
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 74036
OPAKOWANIE 2013-1
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 73750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 77392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Dawn Foods & Royal Steensma: to, co najlepsze z obu świató
nr katalogowy: 150309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Na czym polega fenomen Whole Foods Market
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 55262
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147893
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 9487
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Co piszą inni
nr katalogowy: 1624
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 9487
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Nowości
nr katalogowy: 19138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Kronika
nr katalogowy: 16678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Lady Amarena Poland
nr katalogowy: 136222
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Bühler. Szybka i precyzyjna analiza parametrów kukurydzy i jej produktów końcowych
Thomas Ziolko
Juste Hahne
nr katalogowy: 132058
OPAKOWANIE 2006-1
Etykiety rekawowe poprawiają wygląd kubeczka do śmietany firmy Arla
L.F.
nr katalogowy: 18113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Koncentraty i soki owocowe z Izraela oraz ekologiczne Przysmaki Viands
nr katalogowy: 57198
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-9
Novel applications of noise measurements in technology and sensing
LECH HASSE
JANUSZ SMULKO
nr katalogowy: 29616
OPAKOWANIE 2005-10
Majonezy Hellmann's w nowych opakowaniach firmy Amcor PET Packaging
nr katalogowy: 11304
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
OPAKOWANIE 2005-7
Standardowe i specjalne zaprojektowane innowacje firmy RPC Containers
Marzena Sędziak
Marian Feldman
nr katalogowy: 11243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kraft i Cadbury - pierwsze skutki przejęcia
Marta Stus
nr katalogowy: 51669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Strategie koncernów spożywczych w dobie kryzysu
nr katalogowy: 57752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Lady Amarena Poland
nr katalogowy: 136222
OPAKOWANIE 2020-9
Odpowiednie naważanie i kontrola jakości
nr katalogowy: 128126
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Consequences of novel technological measures on the multidirectional magnetization performance of SiFe steel
Hiroi YAMAGUCHI
Helmut PFÜTZNER
Georg KRISMANIC
nr katalogowy: 25123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Tea&coff ee. Postawić na jakość. Z Tomaszem Witowskim, prezesem Gourmet Foods - przedstawicielem marki Dilmah
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19072
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 39500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Bühler. Szybka i precyzyjna analiza parametrów kukurydzy i jej produktów końcowych
Thomas Ziolko
Juste Hahne
nr katalogowy: 132058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Herbata w menu
nr katalogowy: 32376
OPAKOWANIE 2011-2
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 57683
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Herbata w menu
nr katalogowy: 33380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Herbata w menu
nr katalogowy: 31739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 31187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Herbata w menu
nr katalogowy: 36845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Herbata w menu
nr katalogowy: 35793
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Nowatorska metoda wychwytu trucizn katalizatora ze strumienia węglowodorów
Damian Kruszewski
Piotr Połczyński
Maciej T. Gorzkowski
Adam Lewera
Rafał Jurczakowski
nr katalogowy: 141534
10.15199/62.2023.1.3
trucizny katalizatora
przemysłowe strumienie węglowodorów
elektrody palladowe
catalysts poisons
industrial hydrocarbon stream
palladium electrodes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Herbata w menu
nr katalogowy: 34404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 30198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 37919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Herbata w menu
nr katalogowy: 35149
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Herbata w menu
nr katalogowy: 33557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 29651
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 38475
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Żywność konserwowana na rynku rosyjskim
nr katalogowy: 23599
OPAKOWANIE 2012-1
Cadbury zmienia opakowanie tabliczek czekolady Dairy Milk
nr katalogowy: 65303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Strategiczna rozbudowa
nr katalogowy: 101280
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 78976
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
ROZMOWA MIESIĄCA
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150468
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Ruszyła kampania informacyjna "Wiem, co wybieram"
Marta Stus
nr katalogowy: 38738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 76016
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Novel Adaptive Inverse Control for Permanent Magnet Synchronous Motor Servo System
Yulin GONG
Yongyin QU
nr katalogowy: 66611
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Elastyczny system ISHIDA efektywnym wsparciem przetwórstwa drobiu
nr katalogowy: 111822
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-8
Novel Reduced-Width Multiplier Structure Dedicated for FPGAs
Ernest JAMRO
Maciej WIELGOSZ
Kazimierz WIATR
nr katalogowy: 45637
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Novel techniques applied to biometric human identification
MICHAŁ CHORAŚ
nr katalogowy: 41984
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
State of the Art on Development of a Prototype of Autonomous Moving Vehicle Model Controlled by Microcomputer
Dmytro Mamchur
Antons Kolodinskis
Bohdan Perevyrtailo
nr katalogowy: 141826
10.15199/48.2023.02.12
Raspberry Pi
control system
education.
Raspberry PI
systemy sterowania
edukacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
State of the Art on Development of a Prototype of Autonomous Moving Vehicle Model Controlled by Microcomputer
Dmytro Mamchur
Antons Kolodinskis
Bohdan Perevyrtailo
nr katalogowy: 141826
10.15199/48.2023.02.12
Raspberry Pi
control system
education.
Raspberry PI
systemy sterowania
edukacja
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Wpływ procesów przetwórczych na właściwości antyoksydacyjne owoców i warzyw
Janusz Czapski
nr katalogowy: 31540
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
KRAJU I ZE ŚWI IATA
nr katalogowy: 55271
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-4
Innowacyjna technologia odzysku energii mechanicznej drgań obiektów
nr katalogowy: 113265
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Novel Controller for 3-Phase Active Power Filter with LCL coupling circuit
Daniel WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 47451
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-4
Ewolucyjne podejście do filtracji czasowo-przestrzennej
Jarosław SZOSTAKOWSKI
nr katalogowy: 11687
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Zastosowanie układu i deformacji powierzchni
M. Prytuiak
T. Kozacki
R. Jóźwicki
nr katalogowy: 1167
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Magnetosprężyste sensory sił ściskających wykorzystujące rdzenie pierścieniowe
R. Szewczyk
A. Bieńkowski
nr katalogowy: 1152
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
A novel modulation scheme for DC-voltage balancing control of cascaded H-bridge multilevel APF
Yang HAN
Lin XU
Gang YAO
Li-Dan ZHOU
Muhammad Mansoor KHAN
Chen CHEN
nr katalogowy: 44731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Zastosowanie sztucznych sieci neuronowych komórkowych do sterowania siecią telekomunikacyjną
Tomasz KACPRZAK
nr katalogowy: 3735
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada bez kakao – czy to możliwe?
nr katalogowy: 143456
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Ultradźwiękowy detektor helu
WIKTOR BOLEK
ARTUR JĘDRUSYNA
TADEUSZ WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 1150
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-3
Świerszcze na talerzu
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 142454
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-3
Świerszcze na talerzu
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 142454
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-4
Modelowanie układów energoelektronicznych w języku VHDL oraz implementacja sterowania w strukturach FPGA
Marcian CIRSTEA
nr katalogowy: 11680
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Projektowanie neuronowego estymatora prękości kątowej silnika indukcyjnego przy zastosowaniu analizy składowych głównych
Lech M. GRZESIAK
Bartłomiej UFNALSKI
nr katalogowy: 3766
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Nowa metoda określania strat spowodowanych planarnymi prądami wirowymi w laminowanych rdzeniach maszyn
Helmut PFUTZNER
Georg KRISMANIC
Emmerich KITZ
nr katalogowy: 11711
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
PM Generator for Novel Architecture of Wind Turbines
Jacek F. GIERAS
nr katalogowy: 87417
10.12915/pe.2014.10.01
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-1
Metody produkcji sadz technicznych
TOMASZ ZIELIŃSKI
TERESA OPALIŃSKA
nr katalogowy: 28506
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
A Novel Single-stage AC/DC Converter with ZVS Characteristic
Yijie WANG
Dianguo XU
nr katalogowy: 67864
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Novel Self-Evacuating Electrostatic Precipitator (SE-ESP)
Imene OUALID
Samir Flazi
Naima OUSSALAH
Nacera NAOUI
Habib BENAMAR
Amine BOUDGHENE STAMBOULI
nr katalogowy: 136567
10.15199/48.2022.03.17
oczyszczacz elektrostatyczny
filtr samozasysający
electrostatic precipitator
experimental Study
numerical modelling
collection efficiency.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Novel Self-Evacuating Electrostatic Precipitator (SE-ESP)
Imene OUALID
Samir Flazi
Naima OUSSALAH
Nacera NAOUI
Habib BENAMAR
Amine BOUDGHENE STAMBOULI
nr katalogowy: 136567
10.15199/48.2022.03.17
oczyszczacz elektrostatyczny
filtr samozasysający
electrostatic precipitator
experimental Study
numerical modelling
collection efficiency.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Novel Self-Evacuating Electrostatic Precipitator (SE-ESP)
Imene OUALID
Samir Flazi
Naima OUSSALAH
Nacera NAOUI
Habib BENAMAR
Amine BOUDGHENE STAMBOULI
nr katalogowy: 136567
10.15199/48.2022.03.17
oczyszczacz elektrostatyczny
filtr samozasysający
electrostatic precipitator
experimental Study
numerical modelling
collection efficiency.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Novel Self-Evacuating Electrostatic Precipitator (SE-ESP)
Imene OUALID
Samir Flazi
Naima OUSSALAH
Nacera NAOUI
Habib BENAMAR
Amine BOUDGHENE STAMBOULI
nr katalogowy: 136567
10.15199/48.2022.03.17
oczyszczacz elektrostatyczny
filtr samozasysający
electrostatic precipitator
experimental Study
numerical modelling
collection efficiency.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Novel Self-Evacuating Electrostatic Precipitator (SE-ESP)
Imene OUALID
Samir Flazi
Naima OUSSALAH
Nacera NAOUI
Habib BENAMAR
Amine BOUDGHENE STAMBOULI
nr katalogowy: 136567
10.15199/48.2022.03.17
oczyszczacz elektrostatyczny
filtr samozasysający
electrostatic precipitator
experimental Study
numerical modelling
collection efficiency.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Novel Self-Evacuating Electrostatic Precipitator (SE-ESP)
Imene OUALID
Samir Flazi
Naima OUSSALAH
Nacera NAOUI
Habib BENAMAR
Amine BOUDGHENE STAMBOULI
nr katalogowy: 136567
10.15199/48.2022.03.17
oczyszczacz elektrostatyczny
filtr samozasysający
electrostatic precipitator
experimental Study
numerical modelling
collection efficiency.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142509
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142587
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
A Novel Adaptive Fuzzy Controller Approach of Brushless DC Motors without Hall and Position Sensors
LiuYang
Xia Mingzi
and Zhao Jin
nr katalogowy: 73112
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
A Novel Multi-objective Optimization Dispatch Model for Hybrid Thermal-Wind-PV Power System
Yanan WEI
Dongxiao NIU
Yan LU
nr katalogowy: 75251
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
A Novel Planar Interdigital Capacitor Level Sensor
Sarawoot Boonkirdram
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 92793
10.15199/48.2015.08.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 106578
OPAKOWANIE 2015-12
Innowacje i nowe trendy na rynku opakowań towarów szybko rotujących
nr katalogowy: 95539
10.15199/42.2015.12.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Herbata w menu
nr katalogowy: 40680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Vitafoods 2009 r.
nr katalogowy: 47538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 95795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-7
Elektrotermiczna zmiennotemperaturowa adsorpcja. Szansa na efektywne odzyskiwanie lotnych związków organicznych z gazów odlotowych
DOROTA DOWNAROWICZ
ELŻBIETA GABRUŚ
nr katalogowy: 36675
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 136446
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Swarm Intelligence Algorithms in Function of Efficiency Optimisation of PM Synchronous Motor
Goga Cvetkovski
Lidija Petkovska
nr katalogowy: 143754
10.15199/48.2023.06.23
swarm intelligence algorithms
cuckoo search
grey wolf algorithm
dragonfly optimisation algorithm.
algorytmy inteligencji roju
wyszukiwanie z kukułką
algorytm szarego wilka
algorytm optymalizacji ważki.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Swarm Intelligence Algorithms in Function of Efficiency Optimisation of PM Synchronous Motor
Goga Cvetkovski
Lidija Petkovska
nr katalogowy: 143754
10.15199/48.2023.06.23
swarm intelligence algorithms
cuckoo search
grey wolf algorithm
dragonfly optimisation algorithm.
algorytmy inteligencji roju
wyszukiwanie z kukułką
algorytm szarego wilka
algorytm optymalizacji ważki.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
A novel pedestrian detection method based on Cost-Sensitive Support Vector Machine and Chaotic Particle Swarm Optimization with T mutation
Yang ZHANG
Weiming LIU
nr katalogowy: 65397
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
A novel method to locate the voltage sag source: a case study in the Brazilian power network (Mato Grosso)
Mohammad H. MORADI
Younes MOHAMMADI
Mina HOSEYNI TAYYEBI
nr katalogowy: 66635
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
A Novel Arc Suppression Coil
Bo XU
Jun ZHANG
Xu CAI
Hong QIN
Dong Min XI
nr katalogowy: 75086
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Diffractive optical filters
Serge E. KOZIK
Ivan S. MANAK
Andrei G. SMIRNOV
nr katalogowy: 33583
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
"Nowości w badaniach nad przetwórstwem owoców w Europie"
nr katalogowy: 37601
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Method of measuring luminance distribution within the visual work field
Marek GRUSZEWSKI
nr katalogowy: 25702
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Genetic optimisation of ANN-base decision units for protection purposes
Waldemar REBIZANT
Daniel BEJMERT
nr katalogowy: 25146
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Otrzymywanie, spektroskopia i właściwości antyoksydacyjne nowych pochodnych 1,3,4-tiadiazolu w postaci hybryd tiadiazolo-kumarynowych
Dariusz Karcz
Karolina Starzak
Arkadiusz Matwijczuk
Bożena Gładyszewska
Alicja Matwijczuk
Andrzej Niewiadomy
Mariusz Gagoś
nr katalogowy: 110086
10.15199/62.2017.10.27
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Przejęcie Cadbury przez Kraft a
nr katalogowy: 50256
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Herbata w menu
nr katalogowy: 41517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyroby cukiernicze w Indochinach
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 69084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
WHOLE GRAIN STORY Razowe produkty zbożowe częścią prozdrowotnej polityki Stanów Zjednoczonych Ameryki
Beata Marchand
nr katalogowy: 86963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Technologies for recycling polyethylene-aluminium laminates recovered from waste beverage cartons Technologie przetwarzania poużytkowych laminatów PE-Al odzyskanych z kartonowych opakowań na żywność płynną
Jan Zawadiak
Beata Orlińska
Tomasz Piotrowski
Szymon Wojciechowski
Mateusz Data
Piotr Rukuszewicz
nr katalogowy: 91337
10.15199/62.2015.5.35
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
ICA method and RBF neural network for prediction improvement
Ryszard SZUPILUK
Krzysztof SIWEK
Piotr WOJEWNIK
Tomasz ZĄBKOWSKI
nr katalogowy: 31271
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Novel design for improved characteristics of a PM synchronous motor
Lidija PETKOVSKA
nr katalogowy: 27761
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
New Control System of the Shunt Active Power Filter
Daniel WOJCIECHOWSKI
Ryszard STRZELECKI
nr katalogowy: 39619
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Milowy krok w rozwoju onesano. Komisja Europejska rozszerzyła zastosowanie biomasy drożdży Yarrowia lipolytica
nr katalogowy: 150461
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Novel function-integrated lightweight solutions based on textile-reinforced thermoplastic composites and material-adapted piezoceramic actuator modules
MAIK GUDE
WERNER HUFENBACH
NIELS MODLER
CHRISTIAN KIRVEL
nr katalogowy: 27470
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Fast homogeneous algorithm of two-dimensional cosine transform, type II with tangent multipliers
Bartłomiej STASIAK
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 40246
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 136446
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-9
Projekt badawczy MicroSafeCoatings realizowany przez Polskie Stowarzyszenie Korozyjne
nr katalogowy: 144991
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Misja herbaciana
nr katalogowy: 64527
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Mąka z wody i powietrza
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 121339
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 121653
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Novel experimental setup for the determination of the photocatalytic stability and activity of pigments and coatings
MATTHIAS WANNER
RALF NOTHHELFER-RICHTER
THADEUS SCHAUER
nr katalogowy: 34122
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Magazynowanie surowców i potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 65461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 151146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-3
Świerszcze na talerzu
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 142454
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Design of flexible textronic temperature sensors
Sylwia WALCZAK
Jacek GOŁĘBIOWSKI
Szymon MILCARZ
nr katalogowy: 89389
10.15199/48.2015.02.54
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności. IV-V 2012
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 68886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-11
Badania korozyjne
nr katalogowy: 117053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Epoxy resin modified with ionic liquids as supports of novel catalysts for hydrosilylation. Żywice epoksydowe modyfikowane cieczami jonowymi jako nowe nośniki katalizatorów hydrosililowania
Karolina Wąsikowska
Natalia Bączek
Paulina Dmowska
Krzysztof Strzelec
Bartosz Markiewicz
nr katalogowy: 79436
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-2
Zastosowanie nowoczesnych metod badawczych w analizie mikrostruktury powłok cynkowych
MAGDALENA PŁOCIŃSKA
TOMASZ PŁOCIŃSKI
JERZY SZAWŁOWSKI
KRZYSZTOF JAN KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 57571
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Study and Analysis of a Novel Compact Cubic Antenna Design for WSN Applications
Salem GAHGOUH
Hedi RAGAD
Imen SAIDI
Ali GHARSALLAH
nr katalogowy: 137813
10.15199/48.2022.06.29
Bezprzewodowa sieć czujników
dipol Meander
antena sześcienna
Zużycie energii
Sprawność.
Wireless sensor network
Meander dipole
cubic antenna
Energy consumption
Efficiency.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Study and Analysis of a Novel Compact Cubic Antenna Design for WSN Applications
Salem GAHGOUH
Hedi RAGAD
Imen SAIDI
Ali GHARSALLAH
nr katalogowy: 137813
10.15199/48.2022.06.29
Bezprzewodowa sieć czujników
dipol Meander
antena sześcienna
Zużycie energii
Sprawność.
Wireless sensor network
Meander dipole
cubic antenna
Energy consumption
Efficiency.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Dependence of the torque-rotor position characteristic from the tape winding current
Antonina DOLGIH
Vladimir MARTEMYANOV
Valeriy BORIKOV
nr katalogowy: 122070
10.15199/48.2019.09.14
torque motor
tape winding
torque-rotor position characteristic curve
experimental model
magnetic field.
moment silnika
taśmowe uzwojenie wirnika
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-10
Nowatorskie urządzenia monitoringu linii elektroenergetycznych
nr katalogowy: 145589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Algorytm implementacji regulatora rozmytego o niskim koszcie numerycznym
Piotr DERUGO
Krzysztof SZABAT
nr katalogowy: 87786
10.12915/pe.2014.11.60
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
NOWA METODA SYNTEZY ORTOWANADANU BIZMUTU JAKO POTENCJALNEGO MATERIAŁU DO ZASTOSOWAŃ OPTOELEKTRONICZNYCH
PRZEMYSŁAW KWOLEK
TOMASZ TOKARSKI
nr katalogowy: 73385
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Performance of some novel optimization algorithms
Krzysztof CHWASTEK
Mariusz NAJGEBAUER
Jan SZCZYGŁOWSKI
nr katalogowy: 73183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
A Novel Single-Phase Transformerless Inverter for Grid-Connected Photovoltaic Systems
Guocheng San
Hanhong Qi
Xiaoqiang Guo
nr katalogowy: 73103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Modulacja 3D-SVPWM z kompensacją napięcia niezrównoważenia i balansowaniem napięć DC dla czterogałęziowego falownika 3L-NPC
Paweł SZCZEPANKOWSKI
Krzysztof Jakub SZWARC
nr katalogowy: 60797
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Modulacja 3D-SVPWM dla przekształtników wielopoziomowych czterogałęziowych na bazie funkcji kształtu
Paweł SZCZEPANKOWSKI
Daniel WOJCIECHOWSKI
Krzysztof Jakub SZWARC
nr katalogowy: 60070
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
New approach to protecting transformers against high frequency transients - wind turbine case study
Dariusz SMUGAŁA
Wojciech PIASECKI
Magdalena OSTROGÓRSKA
Marek FLORKOWSKI
Marek FULCZYK
Ole GRANHAUG
nr katalogowy: 80158
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Caliburn: a MIPS32 VLIW Processor with Hardware Instruction Morphing Mechanism
Slo-Li CHU
Geng-Siao LI
Ren-Quan LIU
nr katalogowy: 75248
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Square Wave Generator with Voltage-Controlled Frequency Based on Universal Current Conveyor
David KUBANEK
Fabian KHATEB
Kamil VRBA
nr katalogowy: 74429
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A novel stage-based KPLS-PLS monitoring and quality prediction approach for batch processes
Yongsheng QI
Yongting LI
Zhicheng SUN
nr katalogowy: 74347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Project, design and tests of In-wheel outer-rotor PMSM for electric car application. Part 2
Jan SZCZYPIOR
Rafał JAKUBOWSKI
Adam BIERNAT
Mateusz RZESZOWSKI
nr katalogowy: 103808
10.15199/48.2017.02.31
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
NOWE ROZWIĄZANIA W ZAKRESIE SYSTEMÓW DO STRUMIENIOWANIA OBRAZU RUCHOMEGO W SIECIACH BEZPRZEWODOWYCH
Cezary Mazurek
Piotr Pawałowski
Piotr Szymaniak
Mikołaj Leszczuk
Zdzisław Papir
Witold Hołubowicz
Adam Flizikowski
Krzysztof Dyczkowski
nr katalogowy: 101830
10.15199/59.2016.6.100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej do jednoczesnego oznaczania konserwantów i substancji słodzących w żywności
Sen Shen
Xiaobing Hu
Junwei Jia
Weiyu Wang
nr katalogowy: 143971
10.15199/62.2023.6.5
wysokosprawna chromatografia cieczowa
konserwanty
żywność
high-performance liquid chromatography
preservatives
food
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 146357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH