Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ środowiska na bezpieczeństwo zdrowotne surowców, przetworów i przechowalnictwo żywności oraz na organizmy ludzi
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 783
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Opakowania szklane najlepiej zachowują wartości odżywcze i zdrowotne żywności dla dzieci - omówienie wyników badań
nr katalogowy: 48974
CHŁODNICTWO 2008-10
Jakość i bezpieczeństwo żywności mrożonej i chłodzonej w świetle przepisów unijnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
nr katalogowy: 38820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Walory akredytacji dla przedsiębiorstw z branży spożywczej
nr katalogowy: 121097
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Higiena personelu a bezpieczeństwo zdrowotne żywności
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 27221
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
CHŁODNICTWO 2005-7
Przedłużenie trwałości produktów spożywczych z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
Elżbieta Polak
Krzysztof Ćwiertniewski
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 8673
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 118340
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności w zakładach żywienia zbiorowego w Polsce i UE
Dorota Miarka
Monika Stanisławek
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 105830
10.15199/65.2017.5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Standard GMP+ w produkcji paszy i żywności - refleksje po konferencji
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117555
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
System HACCP w szpitalnych blokach żywienia - wyniki badań
Mira LISIECKA-BIELANOWICZ
Katarzyna PIETROŃ
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 37157
OPAKOWANIE 2013-4
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
ZOFIA POGORZELSKA
nr katalogowy: 76107
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-6
Jakość i innowacyjność oraz bezpieczeństwo zdrowotne żywności
Janusz B. BERDOWSKI
nr katalogowy: 27399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Przewodnik Biura Certyfikacji Polskiego Rejestru Statków S.A. Norma ISO 22000 w praktyce
nr katalogowy: 42535
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna pieczywa
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 73904
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Postępy Biotechnologii i Techniki Produkcji Żywności
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 82777
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-7
Laboratoria zakładowe a bezpieczeństwo i jakość żywności
Dorota Przyborowska
nr katalogowy: 60991
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Zagrożenia a higiena w produkcji soków
Monika Trząskowska
Stanisław Kalisz
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań stosowanych w przemyśle piekarskim i cukierniczym
Marzena Pawlicka
nr katalogowy: 88776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności - kto nas chroni? co nam zagraża?
Anna Karwowska
nr katalogowy: 88494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
Technologiczny aspekt zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym
Krzysztof Kryża
Grzegorz Szczepanik
Piotr Błaszkiewicz
nr katalogowy: 59480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Jak standardy chronią konsumentów i producentów
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146031
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Seminarium "Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
nr katalogowy: 60738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Prace naukowe powinny być bliższe praktyki przemysłowej
Marta Stus
nr katalogowy: 53342
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Ochrona przed hałasem - dachy płaskie
Tomasz Kwiatkowski
nr katalogowy: 37521
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Przedszkole od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Producenci żywności muszą liczyć się ze stałymi zmianami prawa żywnościowego
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 57204
OPAKOWANIE 2010-5
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 51734
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Barwniki zmiany przepisów prawnych
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 76640
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Bezpieczeństwo zdrowotne mąki poddanej rozdrabnianiu w młynie kulowym
nr katalogowy: 6446
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach zakładów mięsnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 104728
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Wentylacja w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne tłuszczów stosowanych do smażenia
Krzysztof Krygier
Anna Mengual Domenech
Maria Suchowiak
Przemysław Biliński
nr katalogowy: 61885
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
System HACCP w produkcji żywności
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77149
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Czy mięso może być żywnością funkcjonalną?
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 27871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Identyfikacja i ocena wybranych produktów żywnościowych
Mariola Grzybowska-Brzezińska
nr katalogowy: 86667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Procedura rejestracyjna w okresie przejściowym Nowa żywność
Grażyna Osęka
Jowita Prokop
nr katalogowy: 101005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Alkaloidy sporyszu i tropanowe – co piekarze powinni o nich wiedzieć?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Powłoki ochronne w technologii i przechowalnictwie mięsa
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 80679
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Ekspedycyjne urządzenia chłodnicze Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Bezpieczeństwo i jakość żywności
nr katalogowy: 56031
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Zmiana prawa żywnościowego
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Mięso w żywieniu człowieka aktualne kierunki w produkcji wyrobów mięsnych
Piotr Konieczny Danuta Górecka
nr katalogowy: 58462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań żywności - wymagania prawne
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 121093
10.15199/65.2019.6.2
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
przepisy UE
migracja
materials and products for contact with food
food packaging
EU legislation
migration
OPAKOWANIE 2008-9
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 37931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Konsumenci wobec żywności Healthy & Wellness
nr katalogowy: 50238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
Bezpieczeństwo żywności panel SITSpoż
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 9644
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wyznaczanie terminu przydatności do spożycia dla żywności RTE w odniesieniu do Listeria monocytogenes
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147265
10.15199/65.2024.2.2
bezpieczeństwo żywności
żywność gotowa dospożycia
termin przydatności dospożycia
Listeria monocytogenes
food safety
ready-to-eat
‘use by’ date
Listeria monocytogenes
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Walidacja procesu produkcji konserw
Tomasz Tkaczyk
nr katalogowy: 53485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Tania żywność a bezpieczeństwo żywnościowe
nr katalogowy: 97314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Konferencja "Bezpieczeństwo żywności" na MTP
B.W.
nr katalogowy: 14711
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Ekologia
nr katalogowy: 60747
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Akryloamid w żywności dla dzieci jako realne zagrożenie dla zdrowia
Sylwia Zimny
Agnieszka Piekara
Monika Kaczmarczyk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 117222
10.15199/62.2018.11.22
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Skuteczne rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa żywności - JohnsonDiversey Consulting
nr katalogowy: 35134
OPAKOWANIE 2006-9
Bezpieczeństwo zadrukowanych opakowań do żywności - regulacje prawne w UE i w Polsce
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 17895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
WYDARZENIA
nr katalogowy: 151063
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Wpływ zarządzania bezpieczeństwem żywności na jakość życia
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 67357
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Bezpieczeństwo żywności - współpraca pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną
nr katalogowy: 119306
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Kondycja powietrza
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98895
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Bezpieczeństwo żywności dla Sawickiego?
nr katalogowy: 54456
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Konferencja "Bezpieczeństwo i jakość żywności"
nr katalogowy: 118239
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zdrowotne aspekty żywności GMO
nr katalogowy: 49659
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Bezpieczeństwo i higiena żywności
nr katalogowy: 35413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Wpływ opakowań na bezpieczeństwo żywności
MIROSŁAW BOHDAN
nr katalogowy: 24317
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Bezpieczeństwo żywności: łańcuch dostaw jako kluczowa strefa odpowiedzialności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146889
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
CHŁODNICTWO 2013-9
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna - podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 1. Ogólne zasady GHP/GMP obowiązujące w zakładach przemysłu spożywczego
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 79214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Bezpieczeństwo aspartamu potwierdził Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
W trosce o jakość żywności
Marta Stus
nr katalogowy: 50839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Powietrze pod kontrolą
nr katalogowy: 120185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Czysty stół do pracy
nr katalogowy: 124862
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
Wdrożenia SZJ w jednostkach inspekcyjnych nadzorujących bezpieczeństwo żywności
Dorota Jendza
nr katalogowy: 62935
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zarządzanie ryzykiem zawodowym pracowników narażonych na substancje chemiczne i ich mieszaniny stosowane w przetwórstwie żywności
Anna Cierniak-Emerych
Szymon Dziuba
Iwona Romanowska-Słomka
Agnieszka Piekara
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 123955
10.15199/62.2019.12.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle standardów uznanych przez GFSI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Tomasz GRYBEK
nr katalogowy: 130121
10.15199/46.2021.1.1
kultura bezpieczeństwa żywności
standardy GFSI
pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
food safety culture
GFSI standards
food safety culture assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
XYLEM DBA O BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
nr katalogowy: 122458
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 9490
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 9490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bezpieczeństwo żywności w Polsce w okresie członkostwa w Unii Europejskiej
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 89570
10.15199/65.2015.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Środki smarne a bezpieczeństwo żywności. Cz. 1
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 50155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Jakość i bezpieczeństwo żywności nowe podejście
nr katalogowy: 49531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Bezpieczeństwo żywności tematem konferencji w Sejmie RP
nr katalogowy: 80683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego
AG
nr katalogowy: 14902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w organizacjach łańcucha żywnościowego wg wymagań projektu ISO 22000. Część l
L. Owczarek
M. Karaś
U. Jasińska
nr katalogowy: 14771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne na opakowaniach produktów spożywczych
Monika Mieczkowska
Helena Panfil-Kuncewicz
nr katalogowy: 63170
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 74021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 31131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Jednolita interpretacja przepisów prawnych problemem mleczarstwa
E. Nitecka
nr katalogowy: 22426
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Poprawa bilansu energetycznego budynku dzięki zastosowaniu systemu ATLAS RENOTER lub ATLAS TERMO PLUS
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 126309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Nowoczesne laboratorium w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 33026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Inteligentne i aktywne opakowania do żywności
D. Czajkowska
nr katalogowy: 14895
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Warsztaty firmy Silliker "Bezpieczeństwo i jakość żywności"
Marta Stus
nr katalogowy: 56333
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Zwłoka w reformowaniu systemu kontroli żywności groźna dla jej producentów
nr katalogowy: 20535
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 106589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Opakowania do żywności - wymagania, kontrowersje i trendy
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 119419
10.15199/65.2019.3.8
bezpieczeństwo
tworzywa sztuczne
biodegradowalność
opakowania jadalne
safety
plastics
biodegradability
edible packages
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-9
Dodatkowe wymagania stawiane przedsiębiorcom branży spożywczej - międzynarodowy standard żywności (IFS)
Monika Czupryna
Alicja Maleszka
nr katalogowy: 18118
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 110966
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Chłodnictwo a bezpieczeństwo żywności
ROBERT HEAP
nr katalogowy: 33181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Utrzymanie dobrej opinii o polskiej żywności
nr katalogowy: 30678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Laboratorium badawcze w przemyśle spożywczym
Monika Żmudzka
Danuta Juszczakiewicz
Romualda Dolińska
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 57740
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Widziane z Wiejskiej (56). Bezpieczeństwo żywności a znakowanie
T. Pokrywka
nr katalogowy: 23144
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-8
Polska na tle Francji i Czech w aspekcie zapewniania bezpieczeństwa żywności
Dobrochna Sztajerska
nr katalogowy: 61299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
W opakowaniu czy bez?
nr katalogowy: 126616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Elektroniczny nos i język zastosowanie w przemyśle spożywczym
Bartosz Kruszewski
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 80678
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Use of thermochemically modified lysozyme to extend the shelf-life of food Zastosowanie modyfikowanego termiczno-chemicznie lizozymu do przedłużenia trwałości żywności
Renata Cegielska-Radziejewska
Tomasz Szablewski
nr katalogowy: 83699
10.12916/przemchem.2014.542
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Bezpieczeństwo żywności i żywienia jako problem zdrowia publicznego w Polsce w przededniu integracji z Unią Europejską
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Obawy konsumentów a potencjał cyfrowych zabezpieczeń
nr katalogowy: 127659
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-1
Praca w niskich temperaturach
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 40994
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość opieki zdrowotnej
Justyna Grudziąż-Sękowska
nr katalogowy: 51039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Ochrona przed szkodnikami niezbędnym elementem systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 103584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 102850
10.15199/65.2016.12.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Małe, ale groźne Drobnoustroje w żywności - znajomość tych zagadnień jest niezbędna dla prawidłowego prowadzenia procesów mycia i dezynfekcji oraz wdrażania systemu HACCP
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4160
OPAKOWANIE 2004-4
Metalowe puszki do żywności a bezpieczeństwo zdrowia konsumentów w świetle wymagań Unii Europejskiej i ustawodawstwa polskiego
Zbigniew Mielniczuk
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 3207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Obawy konsumentów a potencjał cyfrowych zabezpieczeń
nr katalogowy: 127659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Bezpieczeństwo barwników stosowanych w produkcji żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Martyna Mirkowska
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 53792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Maszyny dla przetwórstwa spożywczego na miarę oczekiwań
nr katalogowy: 82258
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 95942
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Bezpieczeństwo i jakość żywności
nr katalogowy: 94958
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87612
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Abstrakcja, czy pragmatyka?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 36829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Anuga FoodTec za nami
nr katalogowy: 148179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Bezpieczeństwo produktów mlecznych
Anna Sylwia Tarczyńska
nr katalogowy: 71977
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji: wyzwania łańcucha dostaw
Agnieszka WRYK
nr katalogowy: 150979
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Norma dobrowolna
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 32362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 95774
OPAKOWANIE 2018-3
Wykorzystanie zasobów naturalnych tematem targów Anuga FoodTec 2018
Blanka Zapalska
nr katalogowy: 112792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aktualny stan prawny
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 57025
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Projektowanie nowych wyrobów spożywczych
nr katalogowy: 31128
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Ozon w przemyśle mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 36084
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mięsna konferencja branżowa o bezpieczeństwie żywności
nr katalogowy: 97365
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Seminarium SITSpoż. Bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 12850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Informacje żywieniowe na opakowaniach produktów spożywczych - podejście konsumentów
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 67957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Jakość i bezpieczeństwo żywności
A.Ł.
nr katalogowy: 68228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
Bezpieczeństwo żywności wg nowej wersji standardu BRC
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 37150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Nadzór weterynaryjny
nr katalogowy: 20811
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH