Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-9-10
Benefits and barriers of environmental cooperation with suppliers – the case of organic food distribution sector in Poland
Piotr C. SOSNOWSKI
nr katalogowy: 134108
10.15199/46.2021.9–10.1
environmental decision-making
cooperation with suppliers
B2B relationships
organic food distribution
podejmowanie decyzji środowiskowych
współpraca z dostawcami
relacje B2B
dystrybucja żywności ekologicznej
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Analityka Big Data w zarządzaniu łańcuchem dostaw żywności
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 116113
10.15199/65.2018.9.2
Big Data
zarządzanie łańcuchem dostaw
sektor rolno-spożywczy
Big Data
supply chain management
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
The Dynamic Model of Closed-Loop Supply Chain with Product Recovering and its Robust Control
Ruozhen QIU
Xiaoyuan HUANG
Zhen LU
nr katalogowy: 70665
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Kolejne spotkanie w ramach projektu ACRYRED
nr katalogowy: 145400
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-2
Supply Chain Operation Reference Model
Ryszard Copa
nr katalogowy: 11430
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A Partial Information Sharing Incentive Pricing Model with Demand Uncertainty in Dual-Channel Supply Chain
Xiongwei Zhou
Faqi Jin
Xiaohong Chen
Feicheng Ma
nr katalogowy: 70712
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Rola międzynarodowych standardów zarządzania w budowaniu relacji w łańcuchach dostaw
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 100033
10.15199/47.2016.7-8.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Analiza wpływu filozofii TQM na zarządzanie łańcuchem dostaw - przegląd literatury
Dominik ZIMON
nr katalogowy: 106570
10.15199/48.2017.6.3
TQM
łańcuch dostaw
logistyka
jakość
TQM
supply chain
logistics
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Lokalni producenci, rodzime firmy z tradycją, rolnicy – komu i dlaczego ufają polscy konsumenci?
nr katalogowy: 129753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Rozwój rodziny norm ISO serii 22000-2005
K. Mokrosińska
nr katalogowy: 20755
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
How the blockchain technology is changing supply chains
Jakub BRZEZIŃSKI
nr katalogowy: 129606
10.15199/46.2020.12.3
blockchain
supply chain
new technologies
blockchain
łańcuch dostaw
nowoczesne technologie
OPAKOWANIE 2007-I
The Packaging Industry in Sweden
Bo Wallteg
nr katalogowy: 25076
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Application of Gray-Fuzzy-Markov Chain Method for Day-Ahead Electric Load Forecasting
Arash ASRARI
Dawood Seyed JAVAN
Mohammad Hossein JAVIDI
Mohammad MONFARED
nr katalogowy: 66656
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Rola opakowań w sprawnej realizacji przepływów w ramach łańcucha dostaw
Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK
nr katalogowy: 109366
10.15199/48.2017.9.3
opakowania
przepływy materialne
jakość i bezpieczeństwo procesów w łańcuchu dostaw
packaging
material flow
quality and safety processes in the supply chain
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Megatrendy - przed jakimi wyzwaniami stoi branża piekarska?
Adam Steć
nr katalogowy: 115669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Identyfikacja radiowa - RFID
JANUSZ DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 31077
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-1
Szkolenia , seminaria , wystawy , targi światowe i krajowe związane z metalami nieżelaznymi w 2017 r.
nr katalogowy: 103572
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Study on twin model of methanol-to-olefins intelligent process and its industrial application
Jun Jie Li
Shan Tang
Xingwen Tao
nr katalogowy: 150559
10.15199/62.2024.9.3
methanol-to-olefins
digital twin
industrial process
konwersja metanolu do olefin
cyfrowy bliźniak
proces przemysłowy
OPAKOWANIE 2007-I
Middleware and Its Role in Supporting Management of Logistic Processes
Bartosz Jacyna
Łukasz Musialski
nr katalogowy: 25087
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Kolejna edycja zawodów Global Challenge 2016 z finałem w Miami
nr katalogowy: 96828
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Wykorzystanie metody zmiennych stanu w analizie rozkładu przebiegów nieustalonych dla zwarcia w wielofazowej linii długiej
Jacek REZMER
Adam SKOPEC
Czesław STEC
nr katalogowy: 103837
10.15199/48.2017.02.59
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Łańcuch dostaw na rynku owoców i warzyw w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 145711
10.15199/64.2023.5.4
łańcuch dostaw
organizacja rynku
owoce
warzywa
przetwory
supply chain
market organization
fruit
vegetable
preserves
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 125013
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 141051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Wykorzystanie technologii Blockchain w obrocie produktami spożywczymi
Waldemar Osmólski
Adam Koliński
nr katalogowy: 115597
10.15199/65.2018.8.9
Blockchain
produkty spożywcze
łańcuchy dostaw
ekosystem
Blockchain
foodstuff
supply chain
ecosytem
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Ślad węglowy (CF) w łańcuchu chłodniczym produkcji żywności
URSZULA STĘPLEWSKA
MAGDALENA WRÓBEL-JĘDRZEJEWSKA
nr katalogowy: 87492
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Zastosowanie sztucznej inteligencji w łańcuchu żywnościowym
Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA
nr katalogowy: 150112
10.15199/46.2024.4.3
sztuczna inteligencja (AI)
przemysł spożywczy
zapewnienie bezpieczeństwa żywności
etyka
artificial intelligence (AI)
food industry
ensuring food safety
ethics
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
The Research on Effect of Zero Order Holder and First-order Lag to High Performance Digital Arc-welding Power Supply
Liangzong He
Shanxu Duan
nr katalogowy: 74376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 114116
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 88627
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 108062
standardy GS1
transport
system automatycznego gromadzenia danych
identyfikowalność
analiza procesowa
BPMN
Globalny Standard Traceability
GS1 standards
transport
Automatic Data Capture
ADC
traceability
process analysis
Business Process Model and Notation
Global Traceability Standard
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-7
Jakość procesu przepływu osób a teoria ograniczeń
Ewa KOWALSKA-NAPORA
Mariusz SROKA
nr katalogowy: 121525
10.15199/46.2019.7.2
teoria ograniczeń
koszt systemowy
topologia
łańcuch wartości
Theory of Constraints
system cost
topology
value chain
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-4
Rozwój druku 3D i jego wpływ na zarządzanie łańcuchem dostaw
KRZYSZTOF RUTKOWSKI
BARBARA OCICKA
nr katalogowy: 126184
10.15199/148.2020.4.2
druk 3D
wytwarzanie przyrostowe
zarządzanie łańcuchem dostaw
kastomizacja
3D printing
additive manufacturing
supply chain management
customization
CHŁODNICTWO 2020-3
Japońska fabryka żywności instaluje urządzenia chłodnicze CO2 Panasonic do chłodzenia i zamrażania sushi
nr katalogowy: 126901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Efektywność systemów identyfikowalności
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 115038
identyfikowalność
standardy GS1
automatyczne gromadzenie danych
ADC
efektywność
awaryjne wycofanie
traceability
GS1 standards
Automatic Data Capture
ADC
effectiveness
recall
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-11
Zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw - kierunki zarządzania ryzykiem w relacjach z dostawcami - cz. 2
Grażyna WIETESKA
nr katalogowy: 110433
10.15199/48.2017.11.4
zarządzanie ryzykiem
łańcuch dostaw
zarządzanie relacjami z dostawcami
zrównoważony rozwój
supplier risk management
supply chain
relationship management
sustainability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Rośnie polski eksport produktów rolno-spożywczych
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 81354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Slack-based efficiency assessment of electrical distribution regions in Ghana
Clement TENGEY
Nnamdi NWULU
Omoseni ADEPOJU
Omowunmi Mary LONGE
nr katalogowy: 146202
10.15199/48.2023.11.16
Slacks-based measure
Data Envelopment Analysis (DEA)
Efficiency
Electricity Distribution Regions (EDRs)
Miara oparta na spodniach
Analiza otoczenia danych (DEA)
Efektywność
regiony dystrybucji energii elektrycznej (EDR)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Produkcja ziarna zbóż w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 138729
produkcja ziarna
bezpieczeństwo żywnościowe
pasze
grain production
food security
feed
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Produkcja ziarna zbóż w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 138729
produkcja ziarna
bezpieczeństwo żywnościowe
pasze
grain production
food security
feed
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Produkcja ziarna zbóż w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 138729
produkcja ziarna
bezpieczeństwo żywnościowe
pasze
grain production
food security
feed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu przechowywania i transportu chłodniczego żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 144667
10.15199/65.2023.8.8
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 146890
10.15199/65.2024.1.4
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Transport - problematyczne ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 108781
10.15199/65.2017.8.3
transport
łańcuch chłodniczy
monitoring temperatur
żywność chłodzona i mrożona
transport
cold chain
temperature monitoring
chilled and frozen foods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Custom power devices for voltage sags mitigation: a techno-economic analysis
Mahmoud EL-GAMMAL
Amr ABOU-GHAZALA
Tarek EL-SHENNAWY
nr katalogowy: 53754
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-10
New method of Arc suppression coil control - increased reliability of power supply in compensated distribution networks
Petr Vančata
nr katalogowy: 128522
10.15199/74.2020.10.3
MV distribution networks
Petersen coil
Arc Supression Coil
compensated distribution networks
neutral point grounding in MV network
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Wpływ pasma przenoszenia układu regulacji prądu na generację symptomów zwarć zwojowych silnika PMSM
Grzegorz Tarchała
Mateusz Krzysztofiak
nr katalogowy: 142648
10.15199/48.2023.04.07
PMSM
zwarcia zwojowe
diagnostyka
układ sterowania.
PMSM
interturn short circuit
diagnosis
control structure.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Wpływ pasma przenoszenia układu regulacji prądu na generację symptomów zwarć zwojowych silnika PMSM
Grzegorz Tarchała
Mateusz Krzysztofiak
nr katalogowy: 142648
10.15199/48.2023.04.07
PMSM
zwarcia zwojowe
diagnostyka
układ sterowania.
PMSM
interturn short circuit
diagnosis
control structure.
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Postawy konsumentów wobec autentyczności produktów żywnościowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 109365
10.15199/48.2017.9.2
konsument
autentyczność żywności
oszustwa żywnościowe
fałszowanie żywności
consumer
food authenticity
food fraud
adulteration
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
PRODUCTION AND SUPPLY OF CEREAL GRAINS IN POLAND AND THEIR IMPORTANCE AND USE IN POLISH ECONOMY
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 132386
10.15199/180.2021.2.2
grain production
supply
food security
produkcja ziarna
podaż
bezpieczeństwo żywnościowe
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
PRODUCTION AND SUPPLY OF CEREAL GRAINS IN POLAND AND THEIR IMPORTANCE AND USE IN POLISH ECONOMY
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 132386
10.15199/180.2021.2.2
grain production
supply
food security
produkcja ziarna
podaż
bezpieczeństwo żywnościowe
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 141051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Coil short-circuit in the stator winding of Line-Start Permanent Magnet Synchronous Motor
Adam GOZDOWIAK
nr katalogowy: 147095
10.15199/48.2024.01.15
silnik synchroniczny
magnesy trwałe
zwarta cewka
metoda elementów skończonych
synchronous motor
permanent magnet
stator coil short-circuit
finite-element method
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-12
Testy funkcjonalne automatyki restytucji zasilania instalowanych w głębi sieci SN
Tomasz Bednarczyk
Mirosław Branczewski
nr katalogowy: 135109
10.15199/74.2021.12.3
reklozer
smart grid
FDIR
automatyka zabezpieczeniowa
próby zwarciowe
systemy restytucji zasilania
recloser
smart grid
FDIR
automatic protection
short circuit testing
power restoration systems
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-12
Testy funkcjonalne automatyki restytucji zasilania instalowanych w głębi sieci SN
Tomasz Bednarczyk
Mirosław Branczewski
nr katalogowy: 135109
10.15199/74.2021.12.3
reklozer
smart grid
FDIR
automatyka zabezpieczeniowa
próby zwarciowe
systemy restytucji zasilania
recloser
smart grid
FDIR
automatic protection
short circuit testing
power restoration systems
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-2
Integrated magnetic component in a 120 W resonant power supply dedicated for lighting applications
RAFAŁ WIDÓREK
nr katalogowy: 74680
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Effect of the let-through energy of overcurrent protective devices on the temperature of conductors during short-circuits
Stanislaw CZAPP
Daniel KOWALAK
nr katalogowy: 132822
10.15199/48.2021.08.05
conductors resistance
let-through energy
overcurrent protection
short-circuit
rezystancja przewodów
energia przenoszona
zabezpieczenie nadprądowe
zwarcie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Short Term Load Forecasting Based on WLS-SVR and TGARCH Error Correction Model in Smart Grid
Liqiang Hou
Shanlin Yang
Xiaojia Wang
Jianxin Shen
nr katalogowy: 75296
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-10
Zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw - kierunki zarządzania ryzykiem w przedsiębiorstwie - cz. 1
Grażyna WIETESKA
nr katalogowy: 110199
10.15199/48.2017.10.4
zarządzanie ryzykiem
łańcuch dostaw
zrównoważony rozwój
zarządzanie ciągłością działania
risk management
supply chain
sustainability
business continuity management
PACKAGING REVIEW 2024-1
MODERN SOLUTIONS IN PRODUCTION OF BIOPOLYMERS, EMPLOYED IN PACKAGING FOR FOOD INDUSTRY
JULIA MUNDZIEL
TOMASZ RYDZKOWSKI
nr katalogowy: 147837
10.15199/42.2024.1.2
active packaging
biopolymers
edible films
essential oils
opakowania aktywne
biopolimery
folie jadalne
olejki eteryczne
OPAKOWANIE 2012-9e
HP: new solutions for digital packaging production
nr katalogowy: 71172
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Wyniki prośrodowiskowe w łańcuchach dostaw - ujęcie kontekstualne
Anna MARYNIAK
nr katalogowy: 114115
zielony łańcuch dostaw
wydajność środowiskowa
moderatory
CSR
wyniki GSCM
green supply chain
environmental efficiency
moderators
CSR
GSCM performance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Analiza pracy elektrowni odnawialnej z maszynami indukcyjnymi
Bogusław KAROLEWSKI
Paweł URBAŃSKI
nr katalogowy: 104955
10.15199/48.2017.04.41
OPAKOWANIE 2007-I
SOLVENT FREE AND SOLVENT BASED LAMINATING ADHESIVES FOR SAFE FOOD PACKAGING
Hans-Georg Kinzelmann
Norbert Bialas
nr katalogowy: 25073
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
MODYFIKACJA OPROGRAMOWANIA URZĄDZEŃ INTERNETU RZECZY: ANALIZA MOŻLIWOŚCI I WPŁYWU NA BEZPIECZEŃSTWO
Krzysztof Zdulski
Dominik Topyła
Kacper Murat
Daniel Paczesny
Jędrzej Bieniasz
nr katalogowy: 138953
10.15199/59.2022.4.30
bezpieczeństwo oprogramowania
cyberbezpieczeństwo
Internet Rzeczy
firmware
software security
cybersecurity
Internet of Things
firmware
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
USE AND IMPORTANCE OF RYE GRAIN IN POLAND
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150934
10.15199/180.2024.3.2
rye
economic importance
food use
feed
energy use
żyto
znaczenie gospodarcze
wykorzystanie spożywcze
pasza
wykorzystanie energetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Online fractal identification of cable's ground fault traveling wave in mine
Wenhong LI
Xiuhua ZHANG
Xueguang QI
Shan ZHANG
nr katalogowy: 67828
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Short-Term Wind Power Forecasting with Combined Prediction Based on Chaotic Analysis
Lei DONG
Shuang GAO
Xiaozhong LIAO
Yang GAO
nr katalogowy: 67825
AURA 2023-6
Wpływ wybranych metali ciężkich na środowisko glebowe i ogniwa łańcucha pokarmowego
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143551
10.15199/2.2023.6.3
metale ciężkie
ołów (Pb)
cynk (Zn)
miedź (Cu)
środowisko przyrodnicze
gleba
heavy metals
lead (Pb)
zinc (Zn)
copper (Cu)
natural environment
soil
AURA 2023-6
Wpływ wybranych metali ciężkich na środowisko glebowe i ogniwa łańcucha pokarmowego
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143551
10.15199/2.2023.6.3
metale ciężkie
ołów (Pb)
cynk (Zn)
miedź (Cu)
środowisko przyrodnicze
gleba
heavy metals
lead (Pb)
zinc (Zn)
copper (Cu)
natural environment
soil
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Symulowanie pracy wyspowej sieci zakładowej
Bogusław KAROLEWSKI
nr katalogowy: 63410
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The autonomous sources of energy supply for the liquidation of technogenic accidents
М
ykhaylo ZAGIRNYAK
Oleksii CHORNYI
Iurii ZACHEPA
Volodymyr CHENCHEVOI
nr katalogowy: 119933
10.15199/48.2019.05.12
autonomous sources of energy supply
induction generator
dynamic loads.
autonomiczne źródła zaopatrzenia w energię
generator indukcyjny
obciążenia dynamiczne.
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Możliwości przedłużenia jakości mięsa z zastosowaniem biopolimerowych folii i powłok aktywnych
Adrianna PRZYBYSZEWSKA
Sabina GALUS
nr katalogowy: 148728
folie jadalne
powłoki ochronne
biopolimery
mięso
pakowanie aktywne
edible films
protective coatings
biopolymers
meat
active packaging
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Overvoltage on the High and Low Side Electrical Network Voltage 35 kV When Appearing and Disconnecting Short Circuits of Various Forms at Its High Voltage Part
Nahid MUFIDZADA
Gulgaz ISMAYILOVA
nr katalogowy: 150380
10.15199/48.2024.09.41
Overvoltage
short circuits
surge suppressors
switches with shunt resistance
Przepięcia
zwarcia
zabezpieczenia przeciwprzepięciowe
wyłączniki z bocznikiem
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Comparison of Energy Storage Management Methods to Smooth Power Fluctuations of Wind Parks
Constantinos SOURKOUNIS
Bingchang NI
Florian RICHTER
nr katalogowy: 47449
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
MODYFIKACJA OPROGRAMOWANIA URZĄDZEŃ INTERNETU RZECZY: ANALIZA MOŻLIWOŚCI I WPŁYWU NA BEZPIECZEŃSTWO
Krzysztof Zdulski
Dominik Topyła
Kacper Murat
Daniel Paczesny
Jędrzej Bieniasz
nr katalogowy: 138953
10.15199/59.2022.4.30
bezpieczeństwo oprogramowania
cyberbezpieczeństwo
Internet Rzeczy
firmware
software security
cybersecurity
Internet of Things
firmware
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
MODYFIKACJA OPROGRAMOWANIA URZĄDZEŃ INTERNETU RZECZY: ANALIZA MOŻLIWOŚCI I WPŁYWU NA BEZPIECZEŃSTWO
Krzysztof Zdulski
Dominik Topyła
Kacper Murat
Daniel Paczesny
Jędrzej Bieniasz
nr katalogowy: 138953
10.15199/59.2022.4.30
bezpieczeństwo oprogramowania
cyberbezpieczeństwo
Internet Rzeczy
firmware
software security
cybersecurity
Internet of Things
firmware
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
MODYFIKACJA OPROGRAMOWANIA URZĄDZEŃ INTERNETU RZECZY: ANALIZA MOŻLIWOŚCI I WPŁYWU NA BEZPIECZEŃSTWO
Krzysztof Zdulski
Dominik Topyła
Kacper Murat
Daniel Paczesny
Jędrzej Bieniasz
nr katalogowy: 138953
10.15199/59.2022.4.30
bezpieczeństwo oprogramowania
cyberbezpieczeństwo
Internet Rzeczy
firmware
software security
cybersecurity
Internet of Things
firmware
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Gospodarka wodorowa z amerykańskiego punktu widzenia
nr katalogowy: 146543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Wpływ parametrów obwodu zwarciowego i budowy układu komutacyjnego na dynamikę działania ultraszybkiego wyłącznika próżniowego prądu stałego
Franciszek WÓJCIK
nr katalogowy: 63928
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
"Folia" w płynie - Powłoki barierowe BIM BA do papieru i tektury Alternatywa dla powłok polietylenowych
Bartek Stawicki
Mariusz Marciniak
nr katalogowy: 116261
OPAKOWANIE 2014-12
Badania zawartości olejów mineralnych w celulozowych materiałach opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MONIKA KACZMARCZYK
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ANNA WÓJCIK
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
nr katalogowy: 88456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
12. Konferencja „Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności”
Janusz Bronisław Berdowski
nr katalogowy: 137308
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Optymalizacja planowania produkcji oraz zakupów w środowisku analitycznym dla elastycznej i odpornej organizacji produkcyjnej w kontekście Industry 4.0 – studium alokacji buforów
Maria Laciuga
Jarosław Sęp
nr katalogowy: 133620
10.15199/160.2021.3.5
Analityka produkcji
Elastyczna i odporna produkcja
Planowanie produkcji
Zarządzanie buforami
Manufacturing Data analytics
Resilient manufacturing
Production planning
Buffer management
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Optymalizacja planowania produkcji oraz zakupów w środowisku analitycznym dla elastycznej i odpornej organizacji produkcyjnej w kontekście Industry 4.0 – studium alokacji buforów
Maria Laciuga
Jarosław Sęp
nr katalogowy: 133620
10.15199/160.2021.3.5
Analityka produkcji
Elastyczna i odporna produkcja
Planowanie produkcji
Zarządzanie buforami
Manufacturing Data analytics
Resilient manufacturing
Production planning
Buffer management
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Optymalizacja planowania produkcji oraz zakupów w środowisku analitycznym dla elastycznej i odpornej organizacji produkcyjnej w kontekście Industry 4.0 – studium alokacji buforów
Maria Laciuga
Jarosław Sęp
nr katalogowy: 133620
10.15199/160.2021.3.5
Analityka produkcji
Elastyczna i odporna produkcja
Planowanie produkcji
Zarządzanie buforami
Manufacturing Data analytics
Resilient manufacturing
Production planning
Buffer management
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Optymalizacja planowania produkcji oraz zakupów w środowisku analitycznym dla elastycznej i odpornej organizacji produkcyjnej w kontekście Industry 4.0 – studium alokacji buforów
Maria Laciuga
Jarosław Sęp
nr katalogowy: 133620
10.15199/160.2021.3.5
Analityka produkcji
Elastyczna i odporna produkcja
Planowanie produkcji
Zarządzanie buforami
Manufacturing Data analytics
Resilient manufacturing
Production planning
Buffer management
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Daytime Lighting using Photovoltaic System with Short-term Energy Storage
Witold MARAŃDA
nr katalogowy: 64267
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Wykorzystanie systemów informatycznych w logistyce
Magdalena Kownacka
nr katalogowy: 127237
10.15199/65.2020.7.5
logistyka
łańcuch żywnościowy
zarządzanie
systemy informatyczne
ERP
logistics
food chain
management
IT systems
ERP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-12
Polimorfizm genu syntazy kwasu tetrahydrokannabinoilowego (THCA) konopi Cannabis sativa L.
KAROLINA WIELGUS
JOANNA PRZEWOŹNA
MILENA SZALATA
nr katalogowy: 40021
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-10
Animacja ruchu łańcucha rolkowego w środowisku Autodesk Inventor
MARIUSZ DĘBSKI
BOGDAN KOZIK
nr katalogowy: 110112
10.15199/148.2017.10.3
animacja ruchu
łańcuch rolkowy
parametryzacja
motion animation
roller chain
parameterization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Simulation of drawing as an important stage in the steel bolt manufacturing chain
Łukasz Madej
StanisŁaw Węglarczyk
MacieJ Pietrzyk
nr katalogowy: 40946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Modified compensated asynchronous machine for increasing energy efficiency of autonomous alternator in low-power supply system
Viktor Kaplun
Roman Chuienko
Svitlana Makarevych
nr katalogowy: 145799
10.15199/48.2023.10.34
Autonomous low-power supply system
compensated autonomous asynchronous alternator
energy efficiency
external characteristic
Autonomiczne układy zasilania typu catch-power
skompensowany autonomiczny generator asynchroniczny
efektywność energetyczna
charakterystyki zewnętrzne
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Rozwój start-upów w segmencie agtech i foodtech – charakterystyka, modele biznesowe, finansowanie
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 131856
10.15199/65.2021.5.2
nowe modele biznesowe w sektorze rolno-spożywczym
start-upy agtech i foodtech
finansowanie start-upów
new business models in the agri-food sector
agtech and foodtech start-ups
start-up funding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Rozwój start-upów w segmencie agtech i foodtech – charakterystyka, modele biznesowe, finansowanie
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 131856
10.15199/65.2021.5.2
nowe modele biznesowe w sektorze rolno-spożywczym
start-upy agtech i foodtech
finansowanie start-upów
new business models in the agri-food sector
agtech and foodtech start-ups
start-up funding
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Optimizing the Weight of an Aircraft Power Supply System through a +/- 270 VDC Main Voltage
Johannes BROMBACH
Torben SCHRÖTER
Arno LÜCKEN
Detlef SCHULZ
nr katalogowy: 65338
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Control of 3-leg 4-wire inverter with passive LC output filter operating with nonlinear unbalanced load
Krzysztof KÓSKA
Adam RUSZCZYK
Marcin WAWRO
nr katalogowy: 98778
10.15199/48.2016.06.03
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Influence of technological parameters of manufacturing chain for steel bolts on die wear
ŁUKASZ MADEJ
STANISŁAW WĘGLARCZYK
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 46242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-2
Wybrane aspekty zarządzania portfelem na zliberalizowanym rynku gazu ziemnego
Tomasz Lelonek
nr katalogowy: 118758
10.15199/17.2019.2.2
gaz ziemny
zarządzanie portfelem
liberalizacja rynku gazu
rynek gazu ziemnego
łańcuch dostaw gazu ziemnego
natural gas
portfolio management
natural gas market liberalization
natural gas market
natural gas supply chain
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 78007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Koncepcja integracji komunikacyjnej zautomatyzowanych procesów przepływu materiałów produkcyjnych w aspekcie Logistyki 4.0
Waldemar Osmólski
Adam Koliński
nr katalogowy: 121439
10.15199/65.2019.7.5
Logistyka 4.0
zautomatyzowane procesy produkcyjne
autonomiczny transport wewnętrzny
integracja komunikacyjna
efektywność przepływu informacji
Logistics 4.0
automated production processes
autonomous internal transport
communication integration
efficiency of information flow
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
The mathematical modelling of transient processes in a three phase electric power system for a single phase short-circuit at the end of a long power supply line
Andriy CHABAN
Marek LIS
Andrzej SZAFRANIEC
Vitaliy LEVONIUK
nr katalogowy: 136100
10.15199/48.2022.02.40
modelowanie matematyczne
elektromagnetyczne procesy nieustalone
równanie linii zasilania
parametry rozłożone
trójfazowa sieć elektryczna.
mathematical modelling
transient electromagnetic processes
long line equation
distributed parameters
three-phase power grid.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
The mathematical modelling of transient processes in a three phase electric power system for a single phase short-circuit at the end of a long power supply line
Andriy CHABAN
Marek LIS
Andrzej SZAFRANIEC
Vitaliy LEVONIUK
nr katalogowy: 136100
10.15199/48.2022.02.40
modelowanie matematyczne
elektromagnetyczne procesy nieustalone
równanie linii zasilania
parametry rozłożone
trójfazowa sieć elektryczna.
mathematical modelling
transient electromagnetic processes
long line equation
distributed parameters
three-phase power grid.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Mathematical modelling of transient electromagnetic processes in a power grid
Marek LIS
Andriy CHABAN
Andrzej SZAFRANIEC
Vitaliy LEVONIUK
Radosław FIGURA
nr katalogowy: 123717
10.15199/48.2019.12.35
mathematical modelling
transmission supply line equations
Hamilton-Ostrogradski principle
electrical grid
distributed parameters
boundary conditions.
modelowanie matematyczne
równania linii zasilania
zasada Hamiltona-Ostrogradskiego
sieć elektroenergetyczna
parametry rozłożone
warunki brzegowe.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-6
BIM blisko budowy
Leszek Włochyński
Tomasz Górecki
Maciej Wasik
nr katalogowy: 114446
10.15199/33.2018.06.16
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
angielski dla behapowców Lekcja 75 Substancje niebezpieczne - odpowiednie komunikowanie w miejscu pracy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 97148
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2019 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 124484
10.15199/65.2020.1.2
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-7
Ochrona przewodów w instalacjach elektrycznych niskiego napięcia od skutków przepływu prądu zwarciowego
Andrzej Książkiewicz
nr katalogowy: 114829
10.15199/74.2018.7.2
prądy zwarciowe
wyłączniki
bezpieczniki
short-circuit currents
circuit breakers
fuses
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Import surowców do przetwórstwa żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 148657
10.15199/65.2024.5.1
surowce
przetwórstwo żywności
import
rolnictwo
raw materials
food processing
import
agriculture
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-6
Dystrybucja wyrobów stalowych w logistycznych centrach serwisowych
Jarosław PIĄTKOWSKI
Adam KRĘPA
Robert WIESZAŁA
Grzegorz KACZMARCZYK
nr katalogowy: 120999
10.15199/24.2019.6.2
dystrybucja
centrum serwisowe
wyroby stalowe
logistyka
distribution
service center
steel products
logistics
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-3
Bocznikowanie zwarć jednofazowych w sieci SN z układem gaszenia zwarć przemijających
Jerzy Gryko
nr katalogowy: 112555
10.15199/74.2018.3.6
zwarcie jednofazowe w sieci SN
bocznikowanie zwarcia jednofazowego w sieci SN
one phase short circuit in the MV network
parallel closing of single-phase short-circuits in MV network
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Power Buoy represented by the kinematic chain of a robot Abstract. The aim of this paper is to present possibility of description the Power Buoy movement as an kinematic chain of
Joanna BIJAK
Tomasz TRAWIŃSKI
Marcin SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 125669
10.15199/48.2020.04.14
energy harvesting
homogenous transformation
point absorber wave energy harvester
buoy movement
odzysk energii
transformacja jednorodna
punktowy odzysk energii z fal
ruch boi
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH