Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Materiały i wyroby z papieru w UE przeznaczone do kontaktu z żywnością
Martin Messner
nr katalogowy: 140059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań żywności - wymagania prawne
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 121093
10.15199/65.2019.6.2
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
przepisy UE
migracja
materials and products for contact with food
food packaging
EU legislation
migration
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Opakowania z tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 112325
10.15199/65.2018.2.6
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
tworzywa sztuczne pochodzące z recyklingu
recykling mechaniczny
food contact materials
food packaging
recycling plastics
mechanical recycling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
OPAKOWANIE 2009-I
Hispack 2009 the best of packaging in Barcelona
nr katalogowy: 42505
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
PACKAGING REVIEW 2024-3
GLOBAL MIGRATION ANALYSIS OF REUSABLE FOOD CONTACT PACKAGING EXPOSED TO VARYING MICROWAVE POWER LEVELS AND DURATIONS
KLAUDIA KAŁWA
LAURA DOBOSZ
nr katalogowy: 150717
10.15199/42.2024.3.2
global migration
microwaves
food safety
polypropylene
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Angielski dla behapowców - Lekcja 40
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 75834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Bezpieczeństwo materiałów silikonowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 116115
10.15199/65.2018.9.4
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
silikony
polisiloksany
przemysł spożywczy
food contact materials and articles
silicones
polysiloxanes
food industry
PACKAGING REVIEW 2024-1
MODERN SOLUTIONS IN PRODUCTION OF BIOPOLYMERS, EMPLOYED IN PACKAGING FOR FOOD INDUSTRY
JULIA MUNDZIEL
TOMASZ RYDZKOWSKI
nr katalogowy: 147837
10.15199/42.2024.1.2
active packaging
biopolymers
edible films
essential oils
opakowania aktywne
biopolimery
folie jadalne
olejki eteryczne
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-8
EKOLOGICZNE MATERIAŁY STYKOWE NA OSNOWIE SREBRA
STANISŁAW KSIĘŻAREK
MIECZYSŁAW WOCH
TADEUSZ KLIR
DARIUSZ KOŁACZ
MARCIN KARPIŃSKI
KRZYSZTOF RUDNICKI
nr katalogowy: 70151
OPAKOWANIE 2015-10
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94395
10.15199/42.2015.10.4
OPAKOWANIE 2015-8
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94317
10.15199/42.2015.10.4
PACKAGING REVIEW 2024-2
COMPOSTABILITY OF DECORATIVE PAPER TISSUE NAPKINS
ANETA SZUMICKA
nr katalogowy: 148908
10.15199/42.2024.2.3
compostability
biodegradability
eco-toxicity
kompostowalność
biodegradowalność
ekotoksyczność
PACKAGING REVIEW 2024-2
COMPOSTABILITY OF DECORATIVE PAPER TISSUE NAPKINS
ANETA SZUMICKA
nr katalogowy: 148908
10.15199/42.2024.2.3
compostability
biodegradability
eco-toxicity
kompostowalność
biodegradowalność
ekotoksyczność
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
OPAKOWANIE 2010-I
Antimicrobial Substances in Packaging Materials
Anna Sip
nr katalogowy: 50917
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Ocena podatności materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z wodą do spożycia przez ludzi na tworzenie się biofilmu – aktualne problemy towarzyszące ocenie higienicznej
Maciej Szczotko
Renata Matuszewska
nr katalogowy: 123091
10.15199/17.2019.10.1
biofilm
woda
materiały kontaktujące się z wodą
ocena higieniczna
biofilm
drinking water
materials intended to contact with drinking water
plumbing materials
hygienic evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Bezpieczne opakowanie
Dominik Lisiewski
nr katalogowy: 7152
OPAKOWANIE 2019-5
Packaging Spectrum: Zastosowanie techniki headspace GC-MS do oznaczania lotnych związków organicznych zawartych w wyrobach do kontaktu z żywnością
Katarzyna Samsonowska
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 120421
10.15199/42.2019.5.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Evaluation of the degree of wear of rotational instruments used in dentistry
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
MARCIN BASIAGA
ZBIGNIEW BAŁAGA
nr katalogowy: 84289
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
OPAKOWANIE 2010-9
Pakowanie produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
TRANSPORT WEWNĘTRZNY surowca
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 142110
transport
przemysł mięsny
konfiskaty
transport
meat industry
seizures
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Zawartość szkodliwych substancji w papierowych opakowaniach do żywności w świetle wymagań krajowych i europejskich
MACIEJ CIEPLIŃSKI
IZABELA PODAWCZYK
DOROTA KAŹMIERCZAK
JADWIGA STUFKA-OLCZYK
nr katalogowy: 146293
10.15199/54.2023.11.2
papier
tektura
kontakt z żywnością
szkodliwe substancje
paper
cartboard
contact with food
harmful substances
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
OPAKOWANIE 2017-4
PACKAGING SPECTRUM: Oznaczanie migracji specyficznej z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością z zastosowaniem Tenaxu jako substancji modelowej imitującej żywność
Monika Kaczmarczyk
Agnieszka Kwiecień
Małgorzata Pawlicka
Katarzyna Samsonowska
Anna Wójcik
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 105192
10.15199/42.2017.4.2
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
AgSnBi consolidated by cyclic extrusion compression
Maria Richert
Jan Richert
Agnieszka Hotloś
Beata Leszczyńska-Madej
Marcin Maślanka
Marcin Mroczkowski
nr katalogowy: 52724
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ADHESION OF AEROMONAS HYDROPHILA TO MATERIALS USED FOR DRINKING WATER INDUSTRY
Dorota Kręgiel
Kamila Niedzielska
nr katalogowy: 70844
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Machinability of steels used for drinking water installation fittings
AGNIESZKA CHACZYK
PHILIPP SKODA
JANUSZ KRAWCZYK
nr katalogowy: 147578
10.15199/28.2024.1.1
machinability
free-cutting steel
surface layer
tool wear
skrawalność
stal automatowa
warstwa wierzchnia
zużycie narzędzi
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opakowania do kontaktu z żywnością
ROMAN IMBIEROWICZ
ANNA WITKOWSKA
nr katalogowy: 113989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 122547
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
OPAKOWANIE 2018-6
Packaging Spectrum: Oznaczanie lotnych związków organicznych w materiałach z polipropylenu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Dominika Kubica
Karol Bal
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 114315
10.15199/42.2018.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-1
Badanie tłuszczoodporności papieru banknotowego
Т
ETIANA K YRYCHOK
PAVLO K OHUT
YELYZAVETA SUKHINA
nr katalogowy: 118284
10.15199/54.2019.1.2
tłuszczoodporność
banknot
papier banknotowy
parametry energetyczne papieru
banknote grease resistance
banknote paper
energy parameters of paper
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Przegląd znormalizowanych metod badania migracji z materiałów mających kontakt z wodą do spożycia
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 141485
10.15199/17.2023.1.3
woda do spożycia
migracja
wymywanie zanieczyszczeń
hydrauliczne materiały instalacyjne
znormalizowane metody badań.
drinking water
water system materials
migration
contaminant leaching
standardized test methods.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Przegląd znormalizowanych metod badania migracji z materiałów mających kontakt z wodą do spożycia
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 141485
10.15199/17.2023.1.3
woda do spożycia
migracja
wymywanie zanieczyszczeń
hydrauliczne materiały instalacyjne
znormalizowane metody badań.
drinking water
water system materials
migration
contaminant leaching
standardized test methods.
OPAKOWANIE 2018-9
Związki NIAS (Non Intentionally Added Substances). Ocena ryzyka - Część 1.
Katarzyna Samsonowska
Dominika Kubica
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 116098
10.15199/42.2018.9.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Wymagania prawne dotyczące opakowań z tworzyw sztucznych do żywności
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
nr katalogowy: 122462
10.15199/65.2019.9.9
opakowania żywności
tworzywa sztuczne
migracja globalna
migracja specyficzna
food packaging
plastics
overall migration
specific migration
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
In vitro investigation on calcium sulfate gypsum/hydroxyapatite composites
WIOLETTA FLORKIEWICZ
DAGMARA SŁOTA
AGNIESZKA MAKARA
BOŻENA TYLISZCZAK
nr katalogowy: 134838
10.15199/28.2021.4-5.3
hydroxyapatite
calcium sulfate gypsum
composite
biomineralization
hydroksyapatyt
gips
kompozyt
biomineralizacja
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Zastosowanie biotworzyw w przemyśle spożywczym
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118826
10.15199/65.2019.2.9
biotworzywa
materiały biodegradowalne
kompostowanie
przemysł spożywczy
bioplastics
biodegradable materials
composting
food industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Potencjalne niebezpieczeństwo migracji metali ciężkich z naczyń ceramicznych do żywności
Wojciech Sąsiadek
Marek Kozyrski
Malgorzata A. Jarossová
Edyta Kucharska
Szymon Cyfert
Blanka Klimova
Petr Schlegel
Michal Novotný
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 123968
10.15199/62.2019.12.18
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Materiały i wyroby z papieru w UE przeznaczone do kontaktu z żywnością
Martin Messner
nr katalogowy: 140059
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Materiały i wyroby z papieru w UE przeznaczone do kontaktu z żywnością
Martin Messner
nr katalogowy: 140059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Analysis of thickness influence on wettability of ITO thin films
MICHAL MAZUR
DAMIAN WOJCIESZAK
JAROSŁAW DOMARADZKI
KAROLINA SIERADZKA
DANUTA KACZMAREK
SHIGENG SONG
FRANK PLACIDO
BARBARA GORNICKA
nr katalogowy: 58393
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Formation of Ni/Si based ohmic contacts to n-type 4H-SiC
Z. ADAMUS
A. V. KUCHUK
M. WZOREK
A. BARCZ
E. KAMISKA
ANNA PIOTROWSKA
nr katalogowy: 54288
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
OPAKOWANIE 2013-3
Materiały opakowaniowe nowej generacji z tworzywa polimerowego ulegającego recyklingowi organicznemu
MAREK KOWAL
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75714
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
OPAKOWANIE 2013-11
Products in accordance with sustainable development
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80611
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Nanomaterials: friends or foes?
Małgorzata Lewandowska
Agata Roguska
nr katalogowy: 52792
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Electrical equivalent model of symmetrical split ring resonator sensor-based microwave technology
Rammah A. Alahnomi
Zahriladha Zakaria
Zulkalnain Mohd Yussof
Ammar Alhegazi
Hussein Alsariera
Norhanani Abd Rahman
nr katalogowy: 127367
10.15199/48.2020.08.35
Symmetrical split ring resonator (SSRR)
Spurlines Filters
Equivalent circuit
Material characterization
czujnik mikrofalowy
rezonator pierścieniowy
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Preparation and preliminary study of the properties of electrophoretically depositied nc-TiO2 coatings on 316L steel
Piotr Ledwig
Beata Dubiel
nr katalogowy: 103154
10.15199/28.2016.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Influence of the Position of the Electrical Contact on the Size of the Temperature Distribution
Dušan MEDVEĎ
Ján ZBOJOVSKÝ
nr katalogowy: 134794
10.15199/48.2021.12.48
temperature field distribution
electrical contact
ANSYS
heat transfer
rozkład pola temperatury
kontakt elektryczny
ANSYS
przenoszenie ciepła
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Optimization of Extraction Processes of Water-Soluble Polysaccharides under the Electric Field Action
Antonina MALYUSHEVSKAYA
Anna YUSHCHISHINA
Olena MITRYASOVA
Volodymyr POHREBENNYK
Ivan SALAMON
nr katalogowy: 134757
10.15199/48.2021.12.12
pulsed electric field
extraction
polysaccharides
vegetable raw materials
pulsacyjne pole elektryczne
ekstrakcja
polisacharydy
surowce roślinne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Analiza stosowanych metod oceny dostawców współpracujących z zakładami branży mięsnej
Katarzyna Jakubowska-Gawlik
Joanna Trafiałek
nr katalogowy: 119418
10.15199/65.2019.3.7
dostawcy
żywność
jakość
ocena
suppliers
food
quality
evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
OPAKOWANIE 2018-1
PACKAGING INNOVATIONS: Bezpieczeństwo opakowań z tworzyw sztucznych przeznaczonych na produkty kosmetyczne
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 111856
10.15199/42.2018.1.3
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Developing a new process for adipic acid production
Dawid Lisicki
Beata Orlińska
Kamil Peckh
Tomasz Martyniuk
Krzysztof Dziuba
nr katalogowy: 151024
10.15199/62.2024.10.7
kwas adypinowy
cykloheksanon
utlenianie
adipic acid
oxidation
cyclohexanone
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Fakty i mity dotyczące rur preizolowanych stosowanych w ciepłownictwie – Część III – Krajowe deklaracje właściwości użytkowych
Ewa Kręcilewska
Ireneusz Iwko
nr katalogowy: 136759
10.15199/9.2022.3.4
rury i złącza preizolowane
systemy ciepłownicze
właściwości cieplne
właściwości mechaniczne
preinsulated pipes and joins
district heating systems
thermal properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Design of the Control System for Canned-Food Sterilization
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Bożena Danyluk
nr katalogowy: 93122
10.15199/65.2015.8.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PACKAGING REVIEW 2023-4
Evaluating Safety factors in corrugated Packaging for extreme environmental conditions
TOMASZ GARBOWSKI
nr katalogowy: 146801
10.15199/42.2023.4.1
safety factors
corrugated board
packaging strength
współczynniki bezpieczeństwa
tektura falista
nośność opakowania
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Models of determination the friction coefficient for simulation of steel sheet stamping
Emil EVIN
Miroslav TOMÁŠ
nr katalogowy: 121792
10.15199/24.2019.8.4
friction coefficient
deep drawing
strip drawing test
deep drawing cup test
numerical simulation
współczynnik tarcia
głębokie tłoczenie
próba rozciągania taśmy
próba miseczkowania
symulacja numeryczna
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Combustion hazards from building materials
Anna A. Stec
nr katalogowy: 87517
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Wysokonapełnione kompozyty z tworzyw recyklatowych do zastosowań na wyroby elektrotechniczne
Zenon TARTAKOWSKI
Janusz MICHALSKI
nr katalogowy: 52955
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Recent trends in superinsulation materials for building - aerogel-enhanced products
Umberto Berardi
Associate Professor
nr katalogowy: 118115
10.15199/33.2019.01.03
superinsulation
aerogel
aerogel-enhancedmaterials
thermal conductivity.
superizolacja
aerożel
materiały wzbogacone aerożelem
przewodność cieplna.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Some aspects of monitoring of different processes in agriculture using acoustic emission phenomena
JAN BARWICKI
KINGA BOREK
KAMILA MAZUR
nr katalogowy: 147580
10.15199/28.2024.1.3
acoustic emission
monitoring
measurement
agricultural products
food products
transportation
mixing
new technology
utilization
emisja akustyczna
monitoring
pomiary
produkty rolne
produkty spożywcze
transport
mieszanie
nowa technologia
utylizacja
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The process of glow discharge assisted oxynitriding of titanium alloy in aspect of its application in artificial heart components
Tomasz Borowski
Agnieszka Sowińska
Maciej Ossowski
Elżbieta Czarnowska
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 52786
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Applicability of a multilayer condensed multicomponent material in electrical contacts of LV vacuum interrupters
Bogdan MIEDZIŃSKI
Grzegorz WIŚNIEWSKI
Nickolay I. GRECHANYUK
Andrzej GRODZIŃSKI
Artur KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 56685
OPAKOWANIE 2012-9e
Influence of freezing upon the selected mechanical properties of paper products
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
nr katalogowy: 71168
OPAKOWANIE 2008-I
In-mold Decorating Takes New Directions
Ronald B. Schultz
nr katalogowy: 34046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Simultaneous Current Density and Contact Temperature Calculation in a Turbine Generator Exciter Coupling Using FEM
Meinolf KLOCKE
nr katalogowy: 97579
10.15199/48.2016.04.01
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH