Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Konsultacje Komisji Europejskiej
nr katalogowy: 108789
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Bezpieczeństwo żywności: łańcuch dostaw jako kluczowa strefa odpowiedzialności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Analityka Big Data w zarządzaniu łańcuchem dostaw żywności
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 116113
10.15199/65.2018.9.2
Big Data
zarządzanie łańcuchem dostaw
sektor rolno-spożywczy
Big Data
supply chain management
agri-food sector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Łańcuch dostaw na rynku owoców i warzyw w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 145711
10.15199/64.2023.5.4
łańcuch dostaw
organizacja rynku
owoce
warzywa
przetwory
supply chain
market organization
fruit
vegetable
preserves
OPAKOWANIE 2012-8
Problem bezpieczeństwa materiałów opakowaniowych i opakowań w ocenie podmiotów łańcucha dostaw
MAŁGORZATA LISIŃSKA-KUŚNIERZ
nr katalogowy: 70253
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Jak wpływać na jakość poprzez innowacje?
Jan Szałas
nr katalogowy: 119343
OPAKOWANIE 2016-10
Okiem praktyka: impresje na temat ekologii opakowań
NICHOLAS BLOCH
nr katalogowy: 101472
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
BRC dotyczące łańcucha dostaw żywności
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 110172
CHŁODNICTWO 2019-2
ColdChain Poland 2019
nr katalogowy: 120114
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Paleta UPAL-U
nr katalogowy: 127233
OPAKOWANIE 2022-9
Mocna, poręczna i lekka... uniwersalna europaleta UPAL-U
nr katalogowy: 139579
OPAKOWANIE 2022-5
Jak druk cyfrowy optymalizuje łańcuch dostaw opakowań
nr katalogowy: 137825
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Troska o jakość w łańcuchu dostaw
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 76457
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Międzynarodowa Rada Zbożowa wzywa do unikania niepotrzebnej paniki na rynku ziarna zbóż
nr katalogowy: 126421
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
ŁAŃCUCH DOSTAW BĘDZIE KLUCZOWY DLA PRZEMYSŁU W 2023 R.
nr katalogowy: 143716
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
ŁAŃCUCH DOSTAW BĘDZIE KLUCZOWY DLA PRZEMYSŁU W 2023 R.
nr katalogowy: 143716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Wykorzystanie technologii Blockchain w obrocie produktami spożywczymi
Waldemar Osmólski
Adam Koliński
nr katalogowy: 115597
10.15199/65.2018.8.9
Blockchain
produkty spożywcze
łańcuchy dostaw
ekosystem
Blockchain
foodstuff
supply chain
ecosytem
OPAKOWANIE 2011-1
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań
MAŁGORZATA LISIŃSKA-KUŚNIERZ
nr katalogowy: 57286
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 112849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Obowiązki i odpowiedzialność
Joanna Obara
nr katalogowy: 95515
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 21 i 22 z 2014 r.)
nr katalogowy: 88954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Przerwanie łańcucha chłodniczego a jakość żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 101006
10.15199/65.2016.9.3
OPAKOWANIE 2023-1
Produkcja opakowań – trendy i prognozy na rok 2023
Tomasz Kropiński
nr katalogowy: 141673
OPAKOWANIE 2018-4
Wygoda i niezawodność z pojemnikami składanymi bekuplast
nr katalogowy: 113134
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Łańcuch dostaw kreowany przez zapotrzebowanie. Planowanie i harmonogramowanie w przemyśle chemicznym
Lara Rokhol
nr katalogowy: 66985
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
Dbałość o utrzymanie jakości łańcuchów dostaw
Jan Twaróg
nr katalogowy: 56164
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Dobre praktyki w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 130543
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Wiadomości ? Wydarzenia
nr katalogowy: 126410
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Rola opakowań w sprawnej realizacji przepływów w ramach łańcucha dostaw
Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK
nr katalogowy: 109366
10.15199/48.2017.9.3
opakowania
przepływy materialne
jakość i bezpieczeństwo procesów w łańcuchu dostaw
packaging
material flow
quality and safety processes in the supply chain
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Transport chłodniczy półtusz, mięsa i wyrobów gotowych
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86625
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-9
Kształtowanie relacji w łańcuchu dostaw
Izabella Szudrowicz
nr katalogowy: 79029
CHŁODNICTWO 2010-11
Ku Zrównoważonemu Łańcuchowi Chłodniczemu
Don J. Cleland
nr katalogowy: 55862
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Opakowania do żywności dokumenty, potwierdzenie zgodności
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Renata Barbarska
nr katalogowy: 103973
10.15199/65.2017.2.9
CHŁODNICTWO 2005-5
Wskaźniki temperatury i indykatory czas-temperatura (trzecia nota informacyjna MICh na temat chłodnictwa i żywności)
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 8652
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie organizacji producentów i programów operacyjnych w rozwoju sektora owoców i warzyw
nr katalogowy: 124138
OPAKOWANIE 2019-3
Pojemniki bekuplast usprawniają logistykę magazynową
nr katalogowy: 119334
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Efektywna obsługa klienta jako czynnik sukcesu firm branży mięsnej
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji: wyzwania łańcucha dostaw
Agnieszka WRYK
nr katalogowy: 150979
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
ZAKŁÓCENIA W ŁAŃCUCHACH DOSTAW w wyniku pandemii COVID-19
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 142111
CHŁODNICTWO 2008-3
Chłodnictwo a bezpieczeństwo żywności
ROBERT HEAP
nr katalogowy: 34121
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Deutsch für Logistikfachleute/Niemiecki dla specjalistów ds. logistyki
nr katalogowy: 77758
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
CCE International 2019 i ICE Europe 2019
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 119370
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-16-17
Żywność po inżyniersku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100135
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Nieuczciwe praktyki handlowe w łańcuchach dostaw FMCG
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 83241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Produkcja spirytualiów wciąż mniejsza niż przed podwyżką akcyzy
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 96859
OPAKOWANIE 2021-4
Pojemniki contecline: kostki domina w projekcie Onninen
nr katalogowy: 131381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113841
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
KE: Ograniczenie nieuczciwych praktyk handlowych dotyczących łańcucha dostaw żywności
nr katalogowy: 113840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Produkty smarne a poprawa rentowności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 86352
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Gwarancja bezpieczeństwa w łańcuchu dostaw żywności
BOGUSŁAW ŚLIWCZYŃSKI
nr katalogowy: 36741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Identyfikowalność w Łańcuchu Dostaw Żywności ŁDŻ - Uznanie Bureau Veritas
B. Staszak
J. Łasak
nr katalogowy: 14762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Oszustwa i nadzór w łańcuchu dostaw żywności
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 82574
OPAKOWANIE 2022-5
Jak druk cyfrowy optymalizuje łańcuch dostaw opakowań
nr katalogowy: 137825
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Model zarządzania jakością w łańcuchu dostaw żywności
Dominik ZIMON
nr katalogowy: 90679
10.15199/46.2015.4.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
OPAKOWANIE 2019-10
Lżejsze opakowanie: wyższa wydajność, mniej opakowań i ilości odpadów
nr katalogowy: 122990
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Postawy konsumentów wobec autentyczności produktów żywnościowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 109365
10.15199/48.2017.9.2
konsument
autentyczność żywności
oszustwa żywnościowe
fałszowanie żywności
consumer
food authenticity
food fraud
adulteration
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Rola logistyki w transporcie wyrobów hutniczych
ZBIGNIEW KALAMAT
TOMASZ CIEŚLA
ANGELIKA TRELKA
nr katalogowy: 52551
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Technologie informacyjne w zarządzaniu łańcuchami i sieciami dostaw na rynku żywności
W. Szymanowski
nr katalogowy: 20769
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
OPAKOWANIE 2016-7
Innowacje firmy SABIC ograniczają straty żywności
nr katalogowy: 99611
OPAKOWANIE 2022-3
Pojemniki contecline: testowane na magazynach
nr katalogowy: 136915
OPAKOWANIE 2018-10
Włoscy projektanci stworzyli opakowanie z ziemniaków
nr katalogowy: 116774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Lokalni producenci, rodzime firmy z tradycją, rolnicy – komu i dlaczego ufają polscy konsumenci?
nr katalogowy: 129753
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Problemy rozwoju sieci elektroenergetycznych
Jacek MALKO
Artur WILCZYŃSKI
nr katalogowy: 62341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Bliżej brytyjskiego rynku
nr katalogowy: 23764
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Co nowego w czwartej wersji FSSC 22000?
Dominik Lisiewski
nr katalogowy: 110545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Śledzenie pochodzenia produktów spożywczych
G. Sokołowski
nr katalogowy: 14898
OPAKOWANIE 2018-10
Kodak wprowadza na rynek Flexcel NX Ultra Solution
nr katalogowy: 116765
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 112172
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wpływ certyfikowanych systemów zarządzania na kształtowanie jakości usług transportowych żywności
Milena BOJANOWSKA
Nikola BARANOWSKA
nr katalogowy: 116050
10.15199/48.2018.9.9
bezpieczeństwo żywności
doskonalenie usług transportowych
jakość usług logistycznych
łańcuch chłodniczy
transport towarów szybko psujących się
food safety
improvement of transportation services
quality of logistic services
cold chain
perishable goods transport
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Przyszłość opakowań żywności: cztery scenariusze na 2030 r.
nr katalogowy: 126941
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Smart MechatroniX i nowe rozwiązania dla fabryki przyszłości
nr katalogowy: 133852
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Smart MechatroniX i nowe rozwiązania dla fabryki przyszłości
nr katalogowy: 133852
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Środki i urządzenia w transporcie zewnętrznym mięsa i jego wyrobów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 104152
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Łańcuch
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 99062
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Analiza wpływu filozofii TQM na zarządzanie łańcuchem dostaw - przegląd literatury
Dominik ZIMON
nr katalogowy: 106570
10.15199/48.2017.6.3
TQM
łańcuch dostaw
logistyka
jakość
TQM
supply chain
logistics
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jak uzyskać bezpieczny sok NFC?
Bożenna Pałacha
nr katalogowy: 93103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Smart MEAT Factory CSB-System na targach IFFA 2016
nr katalogowy: 97872
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
WYZWANIA W ZAKRESIE KSZTAŁCENIA DLA POTRZEB BRANŻY HUTNICZEJ
Janusz Szpytko
nr katalogowy: 143949
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-2
Wybrane aspekty zarządzania portfelem na zliberalizowanym rynku gazu ziemnego
Tomasz Lelonek
nr katalogowy: 118758
10.15199/17.2019.2.2
gaz ziemny
zarządzanie portfelem
liberalizacja rynku gazu
rynek gazu ziemnego
łańcuch dostaw gazu ziemnego
natural gas
portfolio management
natural gas market liberalization
natural gas market
natural gas supply chain
OPAKOWANIE 2014-2
Opakowania śledzone, czyli bezpieczne
nr katalogowy: 82533
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Dynamiczny rozwój rynku żywności ekologicznej i naturalnej
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 102829
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Straty w łańcuchu mleczarskim
Renata Grochowska
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 95673
10.15199/65.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w organizacjach łańcucha żywnościowego wg wymagań projektu ISO 22000. Cz. II
L. Owczarek
M. Karaś
U. Jasińska
nr katalogowy: 14795
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Forum ds. Poprawy Funkcjonowania Łańcucha Dostaw Żywności
Eugeniusz Chyłek
nr katalogowy: 61882
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
VARIA
nr katalogowy: 106575
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
Technologiczny aspekt zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym
Krzysztof Kryża
Grzegorz Szczepanik
Piotr Błaszkiewicz
nr katalogowy: 59480
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136220
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-4
Znaczenie opakowań z papieru w zapewnieniu ciągłości dostaw podczas pandemii Covid-19
nr katalogowy: 126109
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Biologiczne zanieczyszczenia żywności powiadomienia w RASFF
Krystyna Rybińska
Jacek Postupolski
Ewa Ledzion
Jolanta Kurpińska-Jaworska
Małgorzata Szczęsna
nr katalogowy: 61896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Procesowe zarządzanie identyfikowalnością w magazynie żywności
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 100965
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
II Kongres "Bezpieczeństwo Żywności - zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw"
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 91474
OPAKOWANIE 2016-7
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 99595
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Mój bohater papier. Cz. 1. Papier a ekologia
Agnieszka Andruszkiewicz
nr katalogowy: 129813
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-8
Interoperacyjność systemów logistycznych automatycznej identyfikacji na świecie i w praktyce Sił Zbrojnych RP
Anna KOSMACZ- -CHODOROWSKA
nr katalogowy: 108618
10.15199/48.2017.8.2
łańcuch dostaw
interoperacyjność
standardy ADC
jakość danych
supply chain
interoperability
ADC standards
data quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Wyniki prośrodowiskowe w łańcuchach dostaw - ujęcie kontekstualne
Anna MARYNIAK
nr katalogowy: 114115
zielony łańcuch dostaw
wydajność środowiskowa
moderatory
CSR
wyniki GSCM
green supply chain
environmental efficiency
moderators
CSR
GSCM performance
OPAKOWANIE 2013-10
Rola opakowania w systemie bezpieczeństwa produktów leczniczych (na przykładzie kodów Data Matrix)
MAŁGORZATA KOTOWSKA
nr katalogowy: 79778
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wpływ awarii maszyn na montaż stolarki aluminiowej w systemie Just-in-Time
Blanka Winiecka-Kowalczyk
Piotr Nowotarski
Roman Milwicz
Natalia Wojciuk
nr katalogowy: 99339
10.15199/33.2016.06.83
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nieznajomość prawa szkodzi
Joanna Obara
nr katalogowy: 94073
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Foodbuy.pl – sposób na kryzys?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 139104
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Dostawa towaru do klienta - łańcuch dystrybucji
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 99378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 108062
standardy GS1
transport
system automatycznego gromadzenia danych
identyfikowalność
analiza procesowa
BPMN
Globalny Standard Traceability
GS1 standards
transport
Automatic Data Capture
ADC
traceability
process analysis
Business Process Model and Notation
Global Traceability Standard
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Anuga FoodTec 2018 - rekordowa edycja
nr katalogowy: 114517
OPAKOWANIE 2019-4
Bobst i Partnerzy - wąskowstęgowe innowacje
nr katalogowy: 119866
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Foodbuy.pl – sposób na kryzys?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 139104
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-2
Powiązania z dostawcami - integracja i partnerstwo
Dominik Zimon
Andrzej Gazda
nr katalogowy: 89446
10.15199/46.2015.2.3
OPAKOWANIE 2023-7
W centrum cyfrowej rewolucji
nr katalogowy: 144298
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Uwarunkowania rozwoju procesów dystrybucyjnych żywności z uwzględnieniem roli chłodnictwa
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 41435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Potwierdzanie zgodności opakowań do żywności w łańcuchu dostaw z wymaganiami Unii Europejskiej
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 88507
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
OPAKOWANIE 2014-9
FINAT: Etykieta to skomplikowana konstrukcja
nr katalogowy: 86702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Dystrybucja nie mniej ważna od produkcji
nr katalogowy: 71823
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 96353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Nowe źródła insuliny
KAZIMIERZ DZIĘGIELEWSKI
LIDIA PAŚŚ-DZIĘGIELEWSKA
MAREK NAGIĘĆ
nr katalogowy: 107989
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Dobre praktyki zamiast HACCP?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 55337
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 123950
OPAKOWANIE 2024-6
Trzydzieści lat minęło jak jeden dzień
nr katalogowy: 149291
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?!
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135257
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Udane Forum 100
Marta Stus
nr katalogowy: 60020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Ewolucja standardów bezpieczeństwa żywności: od tradycji do nowoczesności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146433
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu przechowywania i transportu chłodniczego żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 144667
10.15199/65.2023.8.8
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 146890
10.15199/65.2024.1.4
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
OPAKOWANIE 2013-11
Wartość dodana cyfrowej introligatorni
AVIV RATZMAN
nr katalogowy: 80596
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-3
Maszyny do zbioru ziemniaków
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 130714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Brak zgody na nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej
nr katalogowy: 122472
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Marnowanie żywności w sieciach handlowych
Bartłomiej Kulisz
nr katalogowy: 114463
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Emisje w łańcuchu dostaw firm spożywczych w Polsce
nr katalogowy: 149396
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
OPAKOWANIE 2023-6
Tektury z włókien pierwotnych – fakty i mity
nr katalogowy: 143908
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-2
Sprężone prefabrykaty drobnowymiarowe
Przemysław Deryło
nr katalogowy: 130508
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
OPAKOWANIE 2022-7
Wyzwania dla rozwoju rynku bioopakowań w Polsce
Jakub Brzeziński
Grażyna Kędzia
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Marta Raźniewska
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138429
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-5
Rozwój branży opakowań w kolejnych latach
TOMASZ ŻEBROWSKI
nr katalogowy: 84542
CHŁODNICTWO 2024-3
Co to są systemy chłodnicze
Adriano Francisco Ronzoni
nr katalogowy: 149168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Słodycze dla dbających o linię
nr katalogowy: 68250
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Listy do redakcji
nr katalogowy: 74490
CHŁODNICTWO 2011-3
Efekty utrwalania produktów mięsnych przez doskonalenie metod technologii i techniki chłodzenia oraz zamrażania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 58373
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Nowe kody kreskowe na artykułach spożywczych
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 61900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
GMO w Unii Europejskiej
Izabela Błaszkiewicz
nr katalogowy: 67532
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-10
60 LAT TEMU W PRZEGLĄDZIE GEODEZYJNYM PISANO - Rys historyczny pomiarów podstawowych kraju
STANISŁAW KRYŃSKI
nr katalogowy: 54800
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-3
RÓŻNE
nr katalogowy: 58434
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-11
Zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw - kierunki zarządzania ryzykiem w relacjach z dostawcami - cz. 2
Grażyna WIETESKA
nr katalogowy: 110433
10.15199/48.2017.11.4
zarządzanie ryzykiem
łańcuch dostaw
zarządzanie relacjami z dostawcami
zrównoważony rozwój
supplier risk management
supply chain
relationship management
sustainability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zastosowanie inteligentnych opakowań w przemyśle fermentacyjnym i owocowo-warzywnym
Małgorzata Nowacka
leksandra Fijałkowska
nr katalogowy: 85126
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 106774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Standard GMP+ w produkcji paszy i żywności - refleksje po konferencji
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117555
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Pest control – ochrona przed szkodnikami w zakładach mięsnych
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 127257
CHŁODNICTWO 2021-4
Transport chłodniczy żywności w Polsce
Agnieszka Palka
nr katalogowy: 133114
transport
żywność
chłodzenie
środki transportu
transport
food
cooling
means of transport
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Terroryzm żywnościowy i tarcza żywności
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 69909
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wspólne platformy integracyjne Cyfryzacja łańcucha dostaw
Waldemar Osmólski
nr katalogowy: 108061
10.15199/65.2017.7.3
e-Impact
e-Delivery
model SOA
zintegrowane platformy IT
standardy GS1
e-Impact
e-Delivery
SOA model
integrated IT platform
GS1 standards
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
How the blockchain technology is changing supply chains
Jakub BRZEZIŃSKI
nr katalogowy: 129606
10.15199/46.2020.12.3
blockchain
supply chain
new technologies
blockchain
łańcuch dostaw
nowoczesne technologie
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-9-10
Benefits and barriers of environmental cooperation with suppliers – the case of organic food distribution sector in Poland
Piotr C. SOSNOWSKI
nr katalogowy: 134108
10.15199/46.2021.9–10.1
environmental decision-making
cooperation with suppliers
B2B relationships
organic food distribution
podejmowanie decyzji środowiskowych
współpraca z dostawcami
relacje B2B
dystrybucja żywności ekologicznej
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Aspekt ekonomiczny Marnotrawienie żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 110542
10.15199/65.2017.11.1
marnotrawienie żywności
koszty
gospodarstwa domowe
wydatki
food waste
costs
households
expenditur
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
CO NOWEGO W KLUBIE POSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 84669
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-7
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
nr katalogowy: 114734
DOZÓR TECHNICZNY 2009-3
Analiza zużycia mechanicznego elementów podnoszenia wózków jezdniowych podnośnikowych
SłAWOMIR MIELCZAREK
nr katalogowy: 44234
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
OPAKOWANIE 2011-1
Zrównoważone i nie do zdarcia
nr katalogowy: 57283
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Bezpieczeństwo podczas transportu materiałów niebezpiecznych w Polsce
Anna Pecyna
Zbigniew Krzysiak
Janusz Zarajczyk
Agnieszka Buczaj
Zbigniew Kobus
Daniel Pieniak
nr katalogowy: 122813
10.15199/62.2019.10.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Zintegrowany system informatyczny w małym przedsiębiorstwie przemysłu odzieżowego - wdrożenie
GRZEGORZ GUNIA
nr katalogowy: 96270
10.15199/60.2016.01.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ustawa o przewadze kontraktowej - prawo ważne dla branży zbożowo-młynarskiej
Paweł Sopalski
Jacek Marczak
nr katalogowy: 110954
CHŁODNICTWO 2009-3
Nowe trendy w zabezpieczaniu produktów spożywczych
nr katalogowy: 42298
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Łańcuch marketingowy na przykładzie sektora zbożowego
nr katalogowy: 6222
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Zgodnie z łańcuchem logistycznym
A. Krzywiński
H. Schalk
nr katalogowy: 20785
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH