Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Jak chronić dzikie zwierzęta i pociągi przed kolizjami na torach
Marek Stolarski
Dorota Bartoszek-Majewska
nr katalogowy: 140703
linie kolejowe
dzikie zwierzęta
zapobieganie kolizjom pociągów ze zwierzętami
akustyczne urządzenia ochrony zwierząt
UOZ-1
railway lines
wildlife
preventing animal-train collisions
acoustic animal protection devices
UOZ-1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Jak chronić dzikie zwierzęta i pociągi przed kolizjami na torach
Marek Stolarski
Dorota Bartoszek-Majewska
nr katalogowy: 140703
linie kolejowe
dzikie zwierzęta
zapobieganie kolizjom pociągów ze zwierzętami
akustyczne urządzenia ochrony zwierząt
UOZ-1
railway lines
wildlife
preventing animal-train collisions
acoustic animal protection devices
UOZ-1
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Zawartość związków toksycznych w tkankach zwierzyny łownej
nr katalogowy: 113404
AURA 2020-12
Biomasa organizmów żywych na Ziemi dawniej i dzisiaj
Piotr Skubała
nr katalogowy: 129379
10.15199/2.2020.12.3
AURA 2022-11
A co jak stracimy dzikie gatunki roślin i zwierząt?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140550
10.15199/2.2022.11.4
dzikie gatunki
leki
drzewołaz trójbarwny
bintangor
wild species
drugs
phantasmal poison frogs
bintangor
AURA 2022-11
A co jak stracimy dzikie gatunki roślin i zwierząt?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140550
10.15199/2.2022.11.4
dzikie gatunki
leki
drzewołaz trójbarwny
bintangor
wild species
drugs
phantasmal poison frogs
bintangor
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
AURA 2017-11
Czy dziki są nam potrzebne?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 110381
10.15199/2.2017.11.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2007
nr katalogowy: 30763
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Wyznaczanie trendów dzięki innowacjom WILD
nr katalogowy: 78953
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81734
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 86195
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Jak zostać liderem funkcjonalności? - Wywiad z Robertem Zarembą, dyrektorem ds. sprzedaży i marketingu WILD Polska
nr katalogowy: 29444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - maj 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 60667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - sierpień 2007
nr katalogowy: 30047
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
WILD wprowadza międzynarodowe trendy do Europy
nr katalogowy: 67195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2007
nr katalogowy: 31558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Nie możemy zmienić kierunku wiatru, ale możemy odpowiednio ustawić żagle
nr katalogowy: 51261
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
System wizyjny do automatycznego rozpoznawania zwierząt na nagraniach z wideorejestratorów samochodowych
Julian BALCEREK
Paweł PAWŁOWSKI
Błażej TRZCIŃSKI
nr katalogowy: 145823
10.15199/48.2023.10.58
rozpoznawanie zwierząt
wideorejestrator samochodowy
system wizyjny
sztuczne sieci neuronowe
animal recognition
car video recorder
vision system
artificial neural networks
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - październik/listopad 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64622
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
TL5- nowoczesne oświetlenie biur
Piotr NOWICKI
Jacek WILD
nr katalogowy: 3750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 83804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
AURA 2008-7
Jeszcze warzucha polska nie wymarła
ERWIN LALIK
nr katalogowy: 36317
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Najwięcej innowacji wśród produktów prozdrowotnych
nr katalogowy: 25477
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - listopad 2007 r.
nr katalogowy: 32218
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Koncepcje trendów w kategoriach wzrostowych
nr katalogowy: 72033
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - październik/listopad 2010 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 56562
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Identyfikacja materiałów i technologii wykonania historycznych konstrukcji murowych w procesie ich konserwacji i rehabilitacji
Wojciech Terlikowski
nr katalogowy: 95117
10.15199/33.2015.11.54
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Results of numerical modeling of three-pipe heat exchanger for livestock premises
Vitalii YAROPUD
Ihor KUPCHUK
Serhiy BURLAKA
Volodymyr RUTKEVYCH
nr katalogowy: 145234
10.15199/48.2023.09.12
microclimate
livestock premises
ventilation
heat utilizer
automation
parameters
researches
dependencies
mikroklimat
pomieszczenia inwentarskie
wentylacja
użytkownik ciepła
automatyka
parametry
badania
zależności
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 77767
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Influences of electromagnetic fields on the natural environment
Pawel SOWA
nr katalogowy: 37856
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
FPGA implementation of the Predator-Prey algorithm with adrenalin boost based on a Spiking Neural Network
Igor Karoń
Karol Gugała
Janusz Pochmara
Andrzej Rybarczyk
nr katalogowy: 64768
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Sensory organs and sensing devices
TATSUO TOGAWA
nr katalogowy: 35599
AURA 2013-10
Ogród Botaniczny w Coimbrze (Portugalia) i jego krakowski rówieśnik (4)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 79513
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Domino – wyposażenie domu i mieszkania od A do Z
nr katalogowy: 131037
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Antifungal activity of Trichoderma harzianum strains resistance to iprodione Aktywność przeciwgrzybowa szczepów Trichoderma harzianum odpornych na iprodion
Elżbieta Gębarowska
Antoni Szumny
Mirosław Anioł
Anna Gliszczyńska
Stanisław J. Pietr
nr katalogowy: 85690
10.12916/przemchem.2014.1161
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wymrażanie i azotowanie stali narzędziowych
Aleksander Ciski
Piotr Wach
Tomasz Babul
KRyspin Burdyński
Stefan Kowalski
nr katalogowy: 62432
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2017-5
Sto twarzy
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 105565
AURA 2016-7-8
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 99841
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Co powinniśmy wiedzieć o GMO w aspekcie dobrowolnego znakowania produktów mlecznych
Anna Kaliszewska-Suchodoła
nr katalogowy: 110160
10.15199/65.2017.10.4
genetycznie modyfikowane pasze
transfer GMO do mleka
techniki PCR
genetically modified feed
GMO transfer to milk
PCR technics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Study on electromagnetic shielding efficacy of knitting clothing
Xiaoyu ZHU
Xiaojiu LI
Bokun SUN
nr katalogowy: 66619
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Parametry jakości włókna alpak jako surowca dla przemysłu tekstylnego
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
ROMAN NIŻNIKOWSKI
nr katalogowy: 111867
10.15199/60.2018.01.1
alpaka
masa runa
włókno
grubość
długość
wskaźnik komfortu
alpaca
fleece weight
fiber
diameter
length
comfort factor
OPAKOWANIE 2017-9
Zünd poszerza ofertę
nr katalogowy: 109686
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 76245
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Domino – wyposażenie domu i mieszkania od A do Z
nr katalogowy: 131037
OPAKOWANIE 2010-I
Antimicrobial Substances in Packaging Materials
Anna Sip
nr katalogowy: 50917
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
AURA 2019-12
Migracje zwierząt w obliczu zmian klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 123871
10.15199/2.2019.12.3
migracje
globalne ocieplenie
synergia
bariery migracyjne
migrations
global warming
synergies
migration barriers
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
DEVELOPMENT OF PLANT CULTIVATION USING PRECISION AGRICULTURE
Jan BARWICKI
Kamila MAZUR
Kinga BOREK
Witold Jan WARDAL
nr katalogowy: 123276
10.15199/180.2019.2.3
precision agriculture
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
aerial photographs
GPS
monitoring
digital maps
fertilization
harvesting
progress
rolnictwo precyzyjne
inżynieria rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
zdjęcia lotnicze
GPS
monitoring
mapy cyfrowe
nawożenie
zbiory
postęp
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 112851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
DEVELOPMENT OF PLANT CULTIVATION USING PRECISION AGRICULTURE
Jan BARWICKI
Kamila MAZUR
Kinga BOREK
Witold Jan WARDAL
nr katalogowy: 123276
10.15199/180.2019.2.3
precision agriculture
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
aerial photographs
GPS
monitoring
digital maps
fertilization
harvesting
progress
rolnictwo precyzyjne
inżynieria rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
zdjęcia lotnicze
GPS
monitoring
mapy cyfrowe
nawożenie
zbiory
postęp
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
SLURRY TREATMENT USING ACIDIFICATION TECHNOLOGY TO REDUCE AMMONIA EMMISION
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 132387
10.15199/180.2021.2.3
new technology
slurry acidification technology
ammonia emission
environment protection
nowe technologie
zakwaszenie gnojowicy
emisja amoniaku
ochrona środowiska
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
CHŁODNICTWO 2011-7
Wpływ wieku koni na zmiany właściwości hydratacyjnych mięsa końskiego w czasie chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 61208
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Optical sensor of harmful air impurity concentration
Irina Gunko
Valerii Hraniak
Vitalii Yaropud
Ihor Kupchuk
Volodymyr Rutkevych
nr katalogowy: 132455
10.15199/48.2021.07.15
measurement
harmful impurities
air
optical measurement method.
kluczowe:.czujnik zanieczyszczenia powietrza
kontrola zanieczyszczenia powietrza
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Specjalne mąki pszenne Samopsza i płaskurka
Beata Marchand
nr katalogowy: 97839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
AURA 2022-5
Bioetyka w pigułce
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 137574
10.15199/2.2022.5.1
bioetyka
ekoetyka
GMO
ocena etyczna
bioethics
eco-ethics
genetic engineering
GMO
ethical evaluation
AURA 2022-5
Bioetyka w pigułce
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 137574
10.15199/2.2022.5.1
bioetyka
ekoetyka
GMO
ocena etyczna
bioethics
eco-ethics
genetic engineering
GMO
ethical evaluation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-7
Gospodarka odpadami tekstylnymi. Część III. Termiczne przekształcanie odpadów tekstylnych
Krystyna Lelicińska-Serafin
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 85552
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-12
Historia rozwoju technologii w pomiarach sytuacyjno-wysokościowych. Cz. II
SŁAWOMIR ŁAPIŃSKI
MARIUSZ PASIK
nr katalogowy: 64213
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
AURA 2023-11
„Dziwne owady”– gatunki obce obecne w Polsce
Marek SOLSKI
nr katalogowy: 145938
10.15199/2.2023.11.2
gatunki obce
inwazyjne gatunki obce
IGO
alien species
invasive alien species
IAS
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-12
Wykorzystanie techniki mini lokalizatorów GPS do lokalizacji osób, zwierząt i mienia
Kamil Janeczek
Aneta Araźna
Wojciech Stęplewski
mgr inż. Krzysztof Lipiec
Konrad Futera
nr katalogowy: 111343
10.15199/13.2017.12.16
GPS
lokalizacja osób
lokalizacja zwierząt
lokalizacja mienia
GPS
location of people
location of animals
location of goods
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
REMOTE SENSING IN FARM MACHINERY DESIGN - AS FUNDAMENTAL IMPROVEMENT OF DEVELOPMENT - OF PRECISION AGRICULTURE PHENOMENON
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 124385
10.15199/180.2019.3.2
remote sensing
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
GPS
monitoring
fertilization
harvesting
progress
teledetekcja
technika rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
GPS
monitorowanie
nawożenie
zbiory
postęp
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Aplikacja pola elektromagnetycznego zakresu mikrofalowego w badaniach eksperymentalnych in vitro
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Marek P. DĄBROWSKI
Wanda STANKIEWICZ-SZYMCZAK
nr katalogowy: 56641
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Subiektywna i obiektywna jakość życia
Piotr Rogala
nr katalogowy: 88622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
MANOMIN Historia pewnej "dzikiej kultury"
Beata Marchand
nr katalogowy: 89833
AURA 2022-8
Czwarta przyroda i jej znaczenie w miastach
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138756
10.15199/2.2022.8.1
dzika przyroda
miasta
betonoza
renaturyzacja
parki
wildlife
cities
concreteosis
restoration
parks
AURA 2022-8
Czwarta przyroda i jej znaczenie w miastach
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138756
10.15199/2.2022.8.1
dzika przyroda
miasta
betonoza
renaturyzacja
parki
wildlife
cities
concreteosis
restoration
parks
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
"Folia" w płynie - Powłoki barierowe BIM BA do papieru i tektury Alternatywa dla powłok polietylenowych
Bartek Stawicki
Mariusz Marciniak
nr katalogowy: 116261
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Angielski dla behapowców - Lekcja 40
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 75834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
AURA 2019-8
Bóbr - nietypowe źródło mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 121731
10.15199/2.2019.8.2
bóbr
wydajność rzeźna
skład tkankowy tuszy
skład chemiczny mięsa
beaver
slaughter value
tissue composition
chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Improvement of the electric drive of the feeder using vector PWM control
Oleksandr VOZNYAK
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Vitalii YAROPUD
Ihor TVERDOKHLIB
Mykhailo KARPIICHUK
Kateryna KOVALOVA
Alla SOLOMON
nr katalogowy: 150350
10.15199/48.2024.09.11
feeder
electric drive
asynchronous motor
microcontroller
vector control
podajnik
napęd elektryczny
silnik asynchroniczny
mikrokontroler
sterowanie wektorowe
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-8
Ocena zaśmiecenia lasów na terenie gminy Ostrów Mazowiecka w latach 2010-2014
BOGDAN KOLANOWSKI
JERZY WIŚNIOWSKI
nr katalogowy: 92839
10.15199/50.2015.8.2
AURA 2019-1
Co zmiany klimatu oznaczają dla słoni?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 118268
10.15199/2.2019.1.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metody biosorpcji w wytwarzaniu żywności biofortyfikowanej w mikroelementy
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 59847
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
TECHNOLOGIE IDENTYFIKACJI RADIOWEJ RFID W PRZEMYŚLE WYDOBYWCZYM
BOŻENA BORYCZKO
SYLWIA SZAREK
nr katalogowy: 76051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Removal efficiency of the gaseous pollutants in cold plasma reactors
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
Witold MIELCAREK
nr katalogowy: 53400
AURA 2017-12
Epitafium dla nosorożców
Piotr Skubała
nr katalogowy: 110896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Technology of production of phyto-mineral formulations new generation Technologia wytwarzania nowej generacji preparatów fito-mineralnych
Fabiola Bubel
Sebastian Opaliński
Adam Grzelak
Anna Stochmal
nr katalogowy: 86578
10.12916/przemchem.2014.1628
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Wybrane aspekty oddziaływania elektrowni na środowisko
Justyna MICHALAK
nr katalogowy: 87455
10.12915/pe.2014.10.39
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Krajowa inwentaryzacja obciążenia środowiska związkami azotu z produkcji zwierzęcej
Jacek Walczak
Wojciech Krawczyk
Eugeniusz Herbut
Dorota Godyń
nr katalogowy: 68212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Emisja lotnych związków organicznych i związków siarki w procesie utylizacji padłych zwierząt
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyn
Agata Drabik
Łukasz Krzosek Marcin Banach
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 68141
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Antyutleniacze jako dodatki do karmy zwierząt mięsożernych
Hanna Bis-Wencel
Agnieszka Z. Rowicka
nr katalogowy: 59845
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Barwne ciecze jonowe z kationem pochodzenia naturalnego
ANNA ŚWIERCZYŃSKA
TERESA ADAMSKA
JADWIGA JODYNIS-LIEBERT
ILONA MIRSKA
nr katalogowy: 55589
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
REMOTE SENSING IN FARM MACHINERY DESIGN - AS FUNDAMENTAL IMPROVEMENT OF DEVELOPMENT - OF PRECISION AGRICULTURE PHENOMENON
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 124385
10.15199/180.2019.3.2
remote sensing
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
GPS
monitoring
fertilization
harvesting
progress
teledetekcja
technika rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
GPS
monitorowanie
nawożenie
zbiory
postęp
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Genetically modified organisms. How harmful they are? Organizmy modyfikowane genetycznie. Jak bardzo są one niebezpieczne?
Aleksander Kołodziejczyka
Aleksandra Kołodziejczyk
nr katalogowy: 103375
10.15199/62.2017.1.4
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Selen w preparatach probiotycznych
ILONA MOTYL
nr katalogowy: 51364
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ na atmosferę samochodowych urządzeń klimatyzacyjnych
Tomasz Łokietek
Wojciech TUCHOWSKI
Bogusław Zakrzewski
nr katalogowy: 85148
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Selected Aspects of Fire Protection Defects in Existing Buildings
Felix Bothmann
Christoph Motzko
nr katalogowy: 87511
OPAKOWANIE 2012-12
Analiza wpływu zastosowanego opakowania na składowe barwy szynki wieprzowej
DOMINIKA GUZEK
KAROLINA KOZAŃ
AGNIESZKA WIERZBICKA
DOMINIKA GŁĄBSKA
nr katalogowy: 73635
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Semiconductor gas sensors for mobile robot navigation
Piotr BATOG
Andrzej R. WOŁCZOWSKI
nr katalogowy: 72332
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Printed transparent electrodes with graphene nanoplatelets
Małgorzata JAKUBOWSKA
Marcin SŁOMA
Daniel JANCZAK
Anna Młożniak
Grzegorz WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 68603
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie preparatu mikroelementowego z cynkiem do pasz w skali półtechnicznej. Część II. Ocena właściwości użytkowych produktu
Zuzanna Witkowska
Katarzyna Chojnacka
Agnieszka Zielińska
Michał Zdunek
nr katalogowy: 59925
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Ocena chemiczna i biologiczna fosforanów paszowych
Józef Hoffmann
Stefania Kinal
Daniel Korniewicz
Zbigniew Dobrzański
Adolf Korniewicz
Maja Słupczyńska
nr katalogowy: 59865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie fosforanów paszowych MCP z wykorzystaniem ciepła reakcji do ograniczenia zawartości wody fizycznej w produkcie
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59862
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Efficient Low-Power Recovery Circuits for Bio-implanted Micro- Sensors
Saad MUTASHAR
Mahammad A HANNAN
nr katalogowy: 76764
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Influence of the electromagnetic field (EMF) on the opioid drugs analgesic effect
Paweł BODERA
Wanda STANKIEWICZ
Jarosław KIELISZEK
Jaromir SOBIECH
Andrzej KRAWCZYK
Andrzej WOJDAS
Zbigniew SAMOCHODZKI
nr katalogowy: 56652
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Badanie akumulacji ołowiu w blaszce liściowej kukurydzy zwyczajnej za pomocą zminiaturyzowanej matrycy elektrod jonoselektywnych
Anna KUTYŁA
Natalia WŁODKOWSKA
Elżbieta ROMANOWSKA
Wojciech WRÓBLEWSKI
Patrycja CIOSEK
nr katalogowy: 55145
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Analiza rozkładu pola magnetycznego generowanego przez urządzenia do fizykoterapii
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 89372
10.15199/48.2015.02.37
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Produkcja ziarna zbóż w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 138729
produkcja ziarna
bezpieczeństwo żywnościowe
pasze
grain production
food security
feed
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Produkcja ziarna zbóż w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 138729
produkcja ziarna
bezpieczeństwo żywnościowe
pasze
grain production
food security
feed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Produkcja ziarna zbóż w aspekcie bezpieczeństwa żywnościowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 138729
produkcja ziarna
bezpieczeństwo żywnościowe
pasze
grain production
food security
feed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
AURA 2018-5
Ochrona terenów zieleni i zadrzewień
Elżbieta DUSZA–
ZWOLIŃSKA
Anna KIEPAS–
KOKOT
nr katalogowy: 113748
tereny zieleni
ochrona
gatunki objęte ochroną
funkcje zieleni
green areas
landscape protect
species protection
functions of green areas
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Problematyka mykotoksyn modyfikowanych w ziarnie zbóż
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 148050
10.15199/61.2024.2.3
Fusarium
fuzariotoksyny
mykotoksyny
bezpieczeństwo żywności
toksycznoć
formy modyfikowane
Fusarium
fusariotoxins
mycotoxins
food safety
toxicity
modified forms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
CHŁODNICTWO 2012-5
Wpływ procesu dojrzewania na zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 68030
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Perspectives of biomimetics in materials science and engineering
Katarzyna Konopka
Leopold Jeziorski
nr katalogowy: 78027
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Blood permeability testing of chitosan sealed polyester vascular prosthesis
MACIEJ GAWLIKOWSKI
KAROLINA GORKA
ROMAN KUSTOSZ
ADAM JAROSZ
ANTONI NIEKRASZEWICZ
MAGDALENA KUCHARSKA
nr katalogowy: 52788
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-6
Evaluation of the quality of audio signals transmitted by the telecommunication channels
Andrzej Dobrucki
Piotr Kozłowski
nr katalogowy: 52589
CHŁODNICTWO 2010-12
Zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa chłodzonego i mrożonego w zależności od wieku koni
RENATA STANISŁAWCZYK
MARIUSZ RUDY
nr katalogowy: 56447
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Lab-on-a-chip for developmental competence assessment of bovine oocytes
RAFAŁ WALCZAK
PATRYCJA SZCZEPAŃSKA
JAN DZIUBAN
BARTŁOMIEJ KEMPISTY
MARTA JACKOWSKA
PAWEŁ ANTOSIK
JĘDRZEJ JAŚKOWSKI
ANNA CHEŁMOŃSKA-SOYTA
nr katalogowy: 55996
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH