Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Mikroflora przewodu pokarmowego
Małgorzata Drywień
nr katalogowy: 12655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Mikroflora przewodu pokarmowego
Małgorzata Drywień
nr katalogowy: 12632
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
Zastosowanie wideoendoskopii w stentowaniu przewodu pokarmowego
Anna Cysewska-Sobusiak
Aleksander Sowier
nr katalogowy: 76221
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-11
Komentarze Środki ochrony skóry. Zastosowanie, wymagania, certyfikacja
Joanna Kurpiowska
Jolanta Liwkowicz
Krzysztof Benczek
nr katalogowy: 6678
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Zespół jelita drażliwego IBS
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 124732
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Tłuszcze roślinne - przyczyna chorób dietozależnych (cz. I)
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 82606
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 1634
AURA 2009-1
Powtórka z ołowiu
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 40596
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Lepsze czasy dla barytu?
nr katalogowy: 136820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Probiotyki a żywność pochodzenia roślinnego
J. Kraszewska
W. Wzorek
nr katalogowy: 20788
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkty pełnoziarniste.Część iV. Błonnik - funkcje fizjologiczne i rola włókna pokarmowego
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 44894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 72614
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Minimum strat, maksimum witamin
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 71213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mikotoksyny w ziarnie zbóż i co dalej?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 30249
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Wysmakowane towarzystwo
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29643
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
ANTENA ENDOSKOPU KAPSUŁKOWEGO PRZEZNACZONA DO PRACY W PASMIE MICS 400 MHz
Paweł Oleksy
Łukasz Januszkiewicz
nr katalogowy: 144796
10.15199/59.2023.4.68
Anteny
endoskopy bezprzewodowe
BAN
Antennas
wireless endoscopes
BAN
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Uważne jedzenie - co to jest i w czym może nam pomóc?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137863
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O odżywczej, biologicznej i prozdrowotnej wartości żywności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49805
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju drobiu
Robert Palka
nr katalogowy: 71990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Chleb kaszubski
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 49450
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-1
Siarka
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 49340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Uważne jedzenie - co to jest i w czym może nam pomóc?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137863
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Bezpieczeństwo pożarowe cz. VII. Klasyfikacja wyrobów budowlanych z uwagi na ich udział w rozwoju pożaru
M. Kosiorek
A. Kolbrecki
nr katalogowy: 17531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Zioła jako składniki funkcjonalne napojów
nr katalogowy: 68883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Dietetyczne hity (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 112501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Winem - na zdrowie
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 47127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
AURA 2011-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 59720
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-9
Mechanik samochodowy, konserwator Część 8- Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 93495
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Dieta ludzi starszych
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 51701
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Częsta absencja uzasadnia wypowiedzenie umowy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 131190
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Termiczne stany dynamiczne wysokotemperaturowych przewodów nadprzewodnikowych z dwuborku magnezu
Paweł SURDACKI
nr katalogowy: 56644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Rośnie popyt na wyroby bezglutenowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108429
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Ocena potencjału aplikacyjnego wytłoków, pochodzących z przetwórstwa truskawek i malin na soki
Monika Kosmala
Michał Sójka
Artur Miszczak
Piotr Sikorski
Katarzyna Zagibajło
Agnieszka Włodarek
Agnieszka Czajka
Józef Robak
Bogusław Król
nr katalogowy: 91477
10.15199/64.2015.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ zastąpienia węglanu wapnia chlorkiem i/lub zastosowania kwasu benzoesowego w mieszankach dla tuczników na profil metaboliczny krwi oraz ograniczenie wydalania azotu do środowiska
EUGENIUSZ R. GRELA
EDYTA KOWALCZUK-VASILEV
WIOLETTA SEMENIUK
nr katalogowy: 51338
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Pionierskie firmy rozwijają wysoką kulturę bezpieczeństwa
nr katalogowy: 112031
AURA 2013-7
Intymna wrażliwość
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77706
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Nanoparticles in composites as potential factor of occupational exposure Nanododatki w materiałach kompozytowych jako potencjalny czynnik narażenia zawodowego
Lidia Zapór
nr katalogowy: 99645
10.15199/62.2016.7.12
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Postępowanie z substancjami i mieszaninami chemicznymi – stanowiskowa instrukcja bhp
Bogusław Ziędalski
nr katalogowy: 149046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Indukcyjność przewodu o przekroju prostokątnym i dowolnej długości
Zygmunt PIĄTEK
nr katalogowy: 23929
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
RADIOLOKACJA ENDOSKOPÓW KAPSUŁKOWYCH WYKORZYSTUJĄCA ADAPTACYJNY ALGORYTM OPRATY NA DETEKCJI FAZY
Paweł Oleksy
Łukasz Januszkiewicz
nr katalogowy: 150408
10.15199/59.2024.4.18
Endoskopy bezprzewodowe
FDTD
Mo- dele ciała człowieka
Radiolokaliacja
Wireless endoscopes
FDTD
Human body mod- els
Radiolocalization
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
RADIOLOKACJA ENDOSKOPÓW KAPSUŁKOWYCH WYKORZYSTUJĄCA ADAPTACYJNY ALGORYTM OPRATY NA DETEKCJI FAZY
Paweł Oleksy
Łukasz Januszkiewicz
nr katalogowy: 150408
10.15199/59.2024.4.18
Endoskopy bezprzewodowe
FDTD
Mo- dele ciała człowieka
Radiolokaliacja
Wireless endoscopes
FDTD
Human body mod- els
Radiolocalization
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
ROCKWOOL - więcej niż niepalność.Nowa klasyfikacja ogniowa izolacji dachów płaskich
nr katalogowy: 36385
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Ocena adhezji tworzyw akrylowych do powierzchni żywicy acetalowej
Mariusz Pryliński
Arkadiusz Rutkowski
Bogumiła Frączak
Ewa Sobolewska
Andrzej Błędzki
nr katalogowy: 63084
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-6
KĄCIK ZADAŃ GEODEZYJNYCH
Stanisław GRODZICKI
nr katalogowy: 126651
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
Konsekwencje związane ze zwiększeniem naprężenia w przewodach linii średniego napięcia 15 kV z przęsłami płaskimi, spowodowane wymianą izolatora w łańcuchu odciągowym o mniejszej długości montażowej
Józef Jacek Zawodniak
nr katalogowy: 63586
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Klasyfikacja towarów niebezpiecznych
Karolina Kołdys
nr katalogowy: 114557
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Materiały stałe zapalne źródłem poważnych zagrożeń w transporcie
BOLESŁAW HANCYK
nr katalogowy: 107649
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
Uproszczona metoda analizy pola termicznego w izolacji przewodu przy wykorzystaniu funkcji Greena
Marek ZARĘBA
nr katalogowy: 116875
10.15199/48.2018.11.35
metody analityczne
równanie przewodnictwa cieplnego
pole termiczne
izolacja przewodu
analytical method
heat conduction equation
thermal field
insulation of the wire
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Fast food czy slow food? Jaki kierunek powinna obrać technologia piekarska w dobie kryzysu rynku konsumenta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 82191
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-4
Wszystko o rusztowaniach
nr katalogowy: 119457
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-2
Wpływ stopnia perforacji przewodu wentylacyjnego na zasięg wypływającego strumienia powietrza
Katarzyna Gtadyszewska-Fiedoruk
Andrzej Gajewski
nr katalogowy: 8762
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-4
Etykiety w programie Audytor SET
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 131508
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Czy można grillować bezpiecznie?
Artur Ciemniak
nr katalogowy: 68042
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Oznakowanie produktów stosowanych w diecie osób chorych na celiakię
Małgorzta Darewicz
Leszek Jaszczak
nr katalogowy: 66202
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Lody z dodatkami prozdrowotnymi
Maja Bulwarska
Anna Florowska
nr katalogowy: 62562
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Możliwości wykorzystania szczepów bakterii fermentacji mlekowej w utrwalaniu i pakowaniu minimalnie przetworzonych produktów owocowych i warzywnych
Aleksandra Ołdak
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93092
10.15199/64.2015.7-8.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Metody oceny wielkości schorzeń w diagnostyce endoskopowej układu pokarmowego
Marcin BUCZAJ
nr katalogowy: 33622
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-12
Ochrona przed skutkami przerwania przewodu neutralnego
Cezary Łucyk
nr katalogowy: 48381
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Badania numeryczne wytrzymałości lufy kal. 5,56 mm wykonanej ze stali 30HN2MFA poddanej chromowaniu
Andrzej Dębski
Jerzy Małachowski
Paweł Płatek
Kamil Sybilski
nr katalogowy: 73510
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-8
Wyznaczanie obciążalności prądowej długotrwałej przewodów wielożyłowych
Cezary Łucyk
nr katalogowy: 53285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodzenie w strefach niebezpiecznych
nr katalogowy: 115882
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Produkty pełnoziarniste Część V. Wpływ włókna pokarmowego na metabolizm lipidów i profilaktykę zdrowotną oraz antyoksydanty w produktach zbożowych
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 45158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Na czym będą polegały zmiany w znakowaniu żywności wartością odżywczą?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51657
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Analiza własności reologicznych i zmęczeniowych przewodowych drutów ze stopu AlMgSi
Kinga KORZEŃ
Andrzej NOWAK
Tadeusz KNYCH
Andrzej MAMALA
Beata SMYRAK
nr katalogowy: 89133
10.15199/24.2015.1.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-10
Analiza poprzecznego rozkładu temperatury w przewodach elektroenergetycznych
Henryk KOCOT
Paweł KUBEK
nr katalogowy: 109848
10.15199/48.2017.10.31
linie napowietrzne
przewody elektroenergetyczne
obciążalność dynamiczna
poprzeczny rozkład temperatury w przewodach.
overhead lines
electric conductors
dynamic thermal rating
temperature gradient in conductor.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Unikalny system pomiarów uziemienia słupów przesyłowych WN bez rozłączania przewodu odgromowego i systemu uziemienia
nr katalogowy: 40864
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Innowacyjna metoda wykrywania zerwania przewodu linii WN
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 141902
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Mikroflora środowiskowa mięsa
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 117246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Escherichia coli w żywności, w tym E. coli O104
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Napoje funkcjonalne - maj 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 60665
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Modyfikacja otrąb do bezpośredniego spożycia i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 80309
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Probiotyki w produkcji wyrobów mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 59063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Niezbędne jak woda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99750
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Spożycie mięsa wieprzowego a zdrowie konsumentów
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 98638
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Pomiary przestrzenne w polu obserwacyjnym stereoendoskopu
Adrian GORAL
nr katalogowy: 91042
10.15199/48.2015.05.04
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Nowy piec piekarski - nowy komin
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 102512
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Innowacyjna metoda wykrywania zerwania przewodu linii WN
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 141902
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-6
Praktyczna realizacja funkcji dynamicznej obciążalności linii jako narzędzia umożliwiającego regulację przepływu mocy w sieci elektroenergetycznej
Maciej Wieczorek
Krzysztof Burek
nr katalogowy: 76994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Nowy piec - nowy komin - nowe kłopoty
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 40330
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Nadgryzione zdrowie?
nr katalogowy: 126709
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Mikotoksyny w ziarnie i co dalej?
Ludwik Czerwiecki
nr katalogowy: 106427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Wpływ parametrów suszenia mikrofalowego na zawartość polifenoli w wybranych ziołach
Małgorzata Nowacka
Karina Łuczywek
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 63169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mleczarskim
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 63164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Akrylamid - kontrowersyjna substancja w żywności
Aleksander Rosiński
nr katalogowy: 77279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Enzymy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 76644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Wstępna klasyfikacja i segregacja obrazów endoskopowych jako proces wpływający na jakość dokumentacji medycznej
Marcin BUCZAJ
nr katalogowy: 53438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Znakowanie żywności informacją o substancjach i produktach powodujących alergie
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 120481
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pierwsza pomoc w zdarzeniach wypadkowych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 94532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Manufacturing of paracetamol-containing polylactide spheres Otrzymywanie sfer polilaktydowych zawierających paracetamol
Agnieszka A. Gadomska-Gajadhur
Jolanta Mierzejewska
Paweł Ruśkowski
Ludwik Synoradzki
nr katalogowy: 94433
10.15199/62.2015.10.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Żywność funkcjonalna na rynku amerykańskim
Bohdan Achremowicz
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 91372
10.15199/65.2015.5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Bakterie propionowe użyteczne w przemyśle spożywczym
Kamil Piwowarek
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 91370
10.15199/65.2015.5.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-9
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
nr katalogowy: 122188
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Self inductance of long conductor of rectangular cross section
Zygmunt PIATEK
Bernard BARON
Tomasz SZCZEGIELNIAK
Dariusz KUSIAK
Artur PASIERBEK
nr katalogowy: 69824
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 12 i 13 z 2013)
nr katalogowy: 79441
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Techniczne i ekonomiczne aspekty doboru przekroju przewodów i kabli ze względu na pracę długotrwałą i warunki zwarciowe
Brunon Lejdy
nr katalogowy: 53953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
ELEKTROINSTALATOR 2019-8
Rozdział i rozłączanie przewodu PEN
Maciej Dolata
nr katalogowy: 123040
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Modelowanie procesu kondensacji gazu w kominach przemysłowych
Piotr Konderla
Krzysztof Patralski
Jakub Lewandowski
nr katalogowy: 98288
10.15199/33.2016.05.18
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Innowacyjna technologia detekcji zerwania przewodu linii elektroenergetycznej
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 140485
ELEKTROINSTALATOR 2023-9
INSTALACJA OŚWIETLENIOWA BEZ PRZEWODU NEUTRALNEGO
nr katalogowy: 145111
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Suitability of colostrum for the production of probiotics Możliwości wykorzystania siary krów do produkcji naturalnych probiotyków
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Jowita Kaszuba
Marta Ćwiertniewska
nr katalogowy: 86564
10.12916/przemchem.2014.1565
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Cielęcina - wartość odżywcza i zastosowanie
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87951
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Wpływ wyżarzania po przeróbce plastycznej na zimno na przemiany fazowe i właściwości drutów TiNiCo przeznaczonych na implanty medyczne
ZDZISŁAW Lekston
DANUTA Stróż
BOŻENA Bierska -Piech
MAGDALENA Jędrusik-Pawłowska
Dmytro Żaworonko
nr katalogowy: 69974
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Ocena jakości wody w zbiorniku wodnym Domaniów pod kątem bakteriologicznym
Agnieszka Policht-Latawiec
Dorota Obrzut
nr katalogowy: 74526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Optimization of the preparation of neomycin- -containing polylactide spheres by mathematical methods of design of experiments Optymalizacja otrzymywania sfer polilaktydowych zawierających neomycynę, z wykorzystaniem matematycznych metod planowania doświadczeń
Aleksandra Kruk
Agnieszka Gadomska-Gajadhur
Paweł Ruśkowski
Agnieszka Przybysz
Vanessa Bijak
Ludwik Synoradzki
nr katalogowy: 97895
10.15199/62.2016.4.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Częsta absencja uzasadnia wypowiedzenie umowy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 131190
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
ELEKTROINSTALATOR 2019-4
Kable i przewody aluminiowe
Andrzej Munder
nr katalogowy: 120381
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Stany graniczne użytkowalności mostów zespolonych typu stal-beton zgodnie z PN-EN 1994-2
Arkadiusz Madaj
nr katalogowy: 75997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Analiza wpływu podstawowych parametrów ilościowych na stany złoża fluidalnego w przestrzeni międzyrurowej wymiennika ciepła
NORBERT SZMOLKE
nr katalogowy: 33009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Pomiary strumieni przepływów metodami ultradźwiękowymi za rozszerzeniem rurociągu
Piotr Synowiec
Wiesław Wędrychowicz
Artur Andruszkiewicz
nr katalogowy: 101114
10.15199/13.2016.9.24
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
NOWY MODEL TEORETYCZNY WIELODRUTOWYCH PRZEWODÓW ZE STOPÓW AlMgSi O PODWYŻSZONEJ PRZEWODNOŚCI ELEKTRYCZNEJ
TADEUSZ KNYCH
ANDRZEJ MAMALA
ANDRZEJ NOWAK
BEATA SMYRAK
PIOTR ULIASZ
nr katalogowy: 54018
ELEKTROINSTALATOR 2021-3
EFEKTY NASKÓRKOWY I ZBLIŻENIOWY W PRZEWODACH ZASILAJĄCYCH
nr katalogowy: 130869
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wpływ sposobu łączenia produktów przemiału ziarna żyta na ich skład chemiczny
Jan Kiryluk
Elżb ieta Konieczna
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 53671
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-8
Rozwój technologii monitoringu linii napowietrznych WN
nr katalogowy: 149881
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-9
Przyrost temperatury przewodów jako parametr ich doboru na pracę długotrwałą i zwarciową oraz straty energii elektrycznej
Brunon Lejdy
nr katalogowy: 78908
ELEKTROINSTALATOR 2024-2
TECHNOLOGIE PRZYŁĄCZENIOWE DO POŁĄCZEŃ ELEKTRYCZNYCH
nr katalogowy: 147521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Clean Design -nowe rozwiązanie w pneumatyce
nr katalogowy: 20748
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-6
Instrukcja łączenia membran wstępnego krycia (MWK) z kominami spalinowymi
nr katalogowy: 106533
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Jak rozpatrywać reklamacje
Monika Gibes
nr katalogowy: 127034
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Review on Wireless Capsule Endoscopy System Issues, Challenges, and Technologies
Ziyad k. FAREJ
Amer Farhan SHEET
Noora Mazin SHEET
nr katalogowy: 146723
10.15199/48.2023.12.24
wireless capsule endoscopy
location tracking
CNN
detection
bowel
bezprzewodowa endoskopia kapsułkowa
śledzenie lokalizacji
CNN
wykrywanie
jelito
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Pole magnetyczne przewodu ekranowanego
Zygmunt PIĄTEK
Dariusz KUSIAK
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 44733
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Oscyloskop w warsztacie – chwilowa utrata sygnałów (cz. 7)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ własności mąki pszennej o wysokim wyciągu na jakość makaronów
Roman Jurga
nr katalogowy: 14194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Błonnik w ofercie Brenntag Polska
Jerzy Baczewski
Monika Kajzer
nr katalogowy: 59559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wykorzystanie wody odpadowej po produkcji skrobi pszennej jako źródła błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 150886
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Analiza zmian jakości wody jako element zarządzania procesem monitoringu PsDyW
IZABELA ZIMOCH
nr katalogowy: 21535
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
PERSONALIA
nr katalogowy: 81302
AURA 2018-4
Białucha i zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113191
10.15199/4.2018.4.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Mięso w diecie ewolucyjnej człowieka
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 126896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18583
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Problemy określania zawartości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 76484
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
Przewód kompozytowy ACCR- nowa technologia - nowe rozwiązania
Andrzej Chludziński
nr katalogowy: 21049
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-7
Wpływ asymetrii doziemnej na wielkości ziemnozwarciowe w skompensowanych sieciach SN
Józef Lorenc
nr katalogowy: 21060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-4
Analiza stanów pracy przewodu neutralnego wiejskich sieci elektroenergetycznych niskiego napięcia
Jerzy NIEBRZYDOWSKI
Grzegorz HOŁDYŃSKI
nr katalogowy: 11691
ELEKTROINSTALATOR 2020-2
13 CZĘSTYCH PRZYCZYN USTEREK SILNIKA
nr katalogowy: 125079
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-10
Wpływ konfiguracji sieci niskiego napięcia na wartość potencjału wynoszonego przewodem PEN
Janusz KONIECZNY
Zbigniew WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 21962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Modelowanie nagrzewana przewodów elektrycznych w warunkach pożarowych z wykorzystaniem parametrów rozłożonych
Bogdan PERKA
Karol PIWOWARSKI
nr katalogowy: 129282
10.15199/48.2020.12.25
parametry rozłożone
temperatura pożarowa
bezpieczeństwo
instalacje przeciwpożarowe
distributed parameters
fire temperature
safety
fire-fighting installations
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Jak rozpatrywać reklamacje
Monika Gibes
nr katalogowy: 127034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 73908
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Okresowość zmian stężeń tlenków azotu w środowisku miejskim. Cz. II**. Stężenie ditlenku azotu
Szymon Ignaciuk
Jacek Wawrzosek
Janusz Zarajczyk
Piotr Markowski
nr katalogowy: 123959
10.15199/62.2019.12.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Walory prozdrowotne przypraw korzennych
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151921
10.15199/65.2024.12.7
Przyprawy korzenne
cynamon
goździki
kardamon
choroby metaboliczne
Spices
cinnamon
cloves
cardamom
metabolic diseases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
Wpływ temperatury granicznej dopuszczalnej długotrwale i temperatury otoczenia na obciążalność prądową długotrwałą przewodów
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 21036
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-5
Profesor Edward Kempa - doktorem honoris causa Politechniki Częstochowskiej
JANUARY B. BIEŃ
nr katalogowy: 9269
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Model matematyczny zespołu elektrycznego składającego się z transformatora mocy, silników indukcyjnych, odciążenia nieliniowego RL oraz baterii kompensacyjnej
Andriy CZABAN
Marek LIS
Andrzej POPENDA
Marek PATRO
Marcjan NOWAK
nr katalogowy: 88891
10.15199/48.2015.01.26
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Porównanie chłodzenia maszyny synchronicznej przy wykorzystaniu przewodu cieplnego i chłodzenia wodą
R. Vlach
Ć. Ondruśek
nr katalogowy: 1129
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Niskostratne wysokotemperaturowe przewody o małym zwisie ACMCC® oszczędzające środowisko naturalne oraz redukujące koszty budowy i eksploatacji linii - nowe podejście do modernizacji i budowy energetycznie efektywnych linii WN o obniżonych stratach, wysokich zdolnościach przesyłowych i wydłużonych przęsłach
Wojciech Sokolik
nr katalogowy: 115772
10.15199/74.2018.9.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Modele rozkładu prędkości gazu w przepływie przez przewód o przekroju kołowym
Wiesław WĘDRYCHOWICZ
Piotr SYNOWIEC
Piotr PIECHOTA
Artur ANDRUSZKIEWICZ
nr katalogowy: 123231
10.15199/48.2019.11.19
model matematyczny
współczynnik wzorcowania
profil prędkości.
mathematical model
calibration factor
velocity profile
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-2
Pięć istotnych problemów współczesnej energetyki USA
nr katalogowy: 49574
GOSPODARKA WODNA 2013-1
Najniższe stany wody Wisły w Warszawie i podwodne odkrycia archeologiczne
HUBERT KOWALSKI
PIOTR KUŹNIAR
ARTUR MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 73700
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-1
Sposób naprawy przewodu kominowego
WOJCIECH ANIGACZ
KRZYSZTOF DROŻDŻOL
nr katalogowy: 65082
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-3
Układy przesyłu energii elektrycznej za pomocą jednego przewodu
nr katalogowy: 66121
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
Wyznaczanie dynamicznego obciążenia linii na podstawie modelu cieplnego linii uwzględniającego pomiary stanu linii
Adam Babś
Tomasz Samotyjak
nr katalogowy: 63585
ELEKTROINSTALATOR 2024-4
WYRÓWNYWANIE POTENCJAŁÓW W INSTALACJACH BUDOWLANYCH
nr katalogowy: 148410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Ekstrudaty z fasoli jako nowe produkty przekąskowe
Jarosław Korus
nr katalogowy: 38259
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-25
Obrigada, Lisboa...
Irena Fober
nr katalogowy: 5665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Zastosowanie fitobiotyków w profilaktyce zwierząt
Robert Kupczyński
Antoni Szumny
nr katalogowy: 125271
10.15199/62.2020.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Saponiny triterpenowe pochodzące z Centella asiatica L.
Monika Krzyżostan
Izabela Nowak
nr katalogowy: 148280
10.15199/62.2024.4.3
wąkrota azjatycka
saponiny triterpenowe
madekasozyd
azjatykozyd
kwas madekasowy
kwas azjatykowy
Centella asiatica
triterpene saponins
madecassoside
asiaticoside
madecassic acid
asiatic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Saponiny triterpenowe pochodzące z Centella asiatica L.
Monika Krzyżostan
Izabela Nowak
nr katalogowy: 148280
10.15199/62.2024.4.3
wąkrota azjatycka
saponiny triterpenowe
madekasozyd
azjatykozyd
kwas madekasowy
kwas azjatykowy
Centella asiatica
triterpene saponins
madecassoside
asiaticoside
madecassic acid
asiatic acid
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ własności mąki pszennej ciemnej na jakość makaronów
nr katalogowy: 38784
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-5
Pech czy trucizna
nr katalogowy: 19481
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH